Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Vakum Aparatlarınızla Temizlemeniz Gereken 10 Beklenmedik Şey


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Vakum Aparatlarınızla Temizlemeniz Gereken 10 Beklenmedik Şey

Toz ve kir genellikle en belirsiz noktalarda toplanır. Köpek oyuncağını almak veya tavan vantilatörünüzün ampulünü değiştirmek için kanepenin altına uzandığınızda olduğu gibi, onlarla göz hizasına gelmediğiniz sürece, genellikle fark edilmeleri kolay değildir. Bir toz bezi veya mikrofiber bez işe yarayabilir, ancak bir elektrikli süpürge başlığı daha kolay, daha hızlı olabilir ve işlem sırasında daha az dağınıklık yaratabilir.

vacuum-cleaner-268149.jpg

Clean That Up'ta temizlik uzmanı olan Brandon Pleshek'in yardımıyla, hortum başlıklarını kullanabileceğiniz ve kullanmanız gereken tüm alanların bir listesini derledik. Pleshak, "Süpürge hortumlarına gelince, onları neredeyse bulabildiğim her yerde kullanıyorum," diyor.

Elektrik süpürgeniz, yararlanmadığınız çeşitli başlıklarla geldiyse, bunu bu kullanışlı ev aletinin sunduğu tüm olanaklardan nihayet yararlanmanız için bir işaret olarak düşünün.

İlgili: Muhtemelen Süpürmediğiniz Ama Süpürmeniz Gereken 10 Kirli Nokta

Yararlı Vakum Hortumu Ek Parçaları Türleri

Aşağıda listelenen şeylerin çoğu sadece hortumla temizlenebilse de, daha etkili veya daha derin bir temizlik için aşağıdaki ek parça başlıklarından birini eklemeyi düşünün. Üreticiye veya modele bağlı olarak, tüm elektrikli süpürgeler sınırlı aksesuarlarla satılmadığından, bazılarını ayrı olarak sipariş etmeniz gerekebileceğini unutmayın.

Dar veya köşe aparatı: Bu uzun ek parça, dar alanlara ulaşmak için tasarlanmış dar, açılı bir başlığa sahiptir. Bazıları, temizlik yaparken size daha fazla çok yönlülük sağlayan esnek bir versiyonda mevcuttur.

Toz fırçası: Kısa ve (genellikle) yuvarlak olan bu ek parça, hassas yüzeyleri çizmeyecek yumuşak kıllarla çevrilidir. Ayrıca, farklı yönlere yerleştirilebilen açılı veya çok açılı fırça adı verilen benzer boyut ve şekilde bir ek parça da bulabilirsiniz.

Döşeme aracı: Mikrofiberle kaplı, düz ve geniştirler, böylece tiftiği toplamak için bunları büyük kumaş parçalarının üzerinde gezdirebilirsiniz.

Radyatör fırçası: Bu düz, sert kıllı aksesuar genellikle bir yarık temizleme aletine takılmak üzere tasarlanmıştır ve ismine rağmen radyatörlerden daha fazlasını temizlemek için kullanılabilir. Hava menfezi kapaklarındaki çıtalar gibi tozu hapsetmek istediğiniz herhangi bir yerin arasına sıkıştırın.

Uzatma çubuğu: Bu, hortumun erişimini artırmanıza olanak tanıyan sert bir tüptür.

Birçok marka, araba temizliği veya evcil hayvan kılı temizliği gibi daha niş aparatlar sunar, ancak daha yaygın aksesuarların ihtiyaçlarınız için yeterli olduğunu görebilirsiniz. Bir döşeme aleti şilteleri temizlemek için kullanılabilir, ancak toz akarları yaygın bir sorunsa, onları daha etkili bir şekilde öldürmek için yerleşik bir UV ışığına sahip bir şilte yenileme aparatı kullanmayı düşünün. Pleshak, "Elektrik süpürgeniz için bir fırça aparatı şarttır," diye ısrar ediyor, "Neredeyse her şeyi ve her şeyi süpürmenizi sağlarken hasara neden olmayacak kadar naziktir."

Bir Elektrikli Süpürge Hortumu Aparatı ile Neler Temizlenir

Bir elektrikli süpürge hortumu ve aparatlarıyla donatılmış olarak, evinizin içinde ve çevresindeki bu sinir bozucu yerlerle mücadele edin.

1. Korniş ve Süpürgelikler

Elbette, süpürgelikleri ve kornişleri temizlemek için birçok yöntem vardır, ancak bunları süpürmek en az yorucu olanıdır. Hem yüksek hem de alçak kalıpları korumak için bir toz fırçası aparatı ve tavanlara ulaşmak için bir uzatma çubuğu kullanın. Etrafta kullanılmamış kurutma makinesi kağıtları varsa, gelecekteki döküntüleri azaltmaya ve itmeye yardımcı olduğu görüldüğünden, bir tanesini bir yarık aparatının üzerine sabitlemeyi düşünün. Genel olarak, bir vakum hortumu odanın köşeleri, merdivenler ve banyo armatürleri gibi en çok biriktiği garip noktalardaki kiri, tozu ve saçı toplayabilir.

2. Perdeler

Perdeleri tozlamak, herhangi bir ev işi kontrol listesindeki en sıkıcı görevlerden biri olabilir. Ancak, vakum aparatlarınız sayesinde, bunun böyle olması gerekmiyor. Perdeleri düz durmaları için bir yönde kapatın ve toz fırçası aparatını çıtaların üzerinden geçirin. Diğer tarafa bakacak şekilde çevirin ve işlemi tekrarlayın.

3. Havalandırma Menfezleri ve Filtreler

Daha önce bir radyatör fırçasının havalandırma kapağı çıtaları arasındaki tozu temizlemek için ideal olduğunu belirtmiştik. Özellikle ekstra aparatınız yoksa, küçük bir toz fırçası da işe yarayabilir. Eğer varsa, pencere tipi klima ünitelerini temiz ve daha verimli çalışır durumda tutabilir. Evinizin hava filtrelerini değiştirme zamanına kadar her ay vakumlamayı unutmayın.

4. Kapı ve Pencere Rayları

Acil durumlarda kapı ve pencereleri iyi çalışır durumda tutmak çok önemlidir. Sık sık açıp kapatırsanız, kir hızla birikebilir ve zamanla sürgülü kapı ve pencerelerin sıkışmasına neden olabilir. Rayları bir dar alan temizleme aletiyle temizlemek, onları döküntülerden uzak tutmanın en basit yollarından biridir. Bu aparatınız yoksa, boş bir tuvalet kağıdı rulosu kullanarak bu numarayı deneyin. Hangisini yaparsanız yapın, Pleshak faydalı bir ipucu sunuyor: "Bazen çatlaklara sıkıştığı için vakumlamadan önce kiri gevşetmek için her zaman bir fırça kullanın."

5. Tavan Vantilatörleri ve Işıkları

Tavan armatürleri, özellikle vantilatör kanatları, temizlenmesinin ne kadar zor olduğu nedeniyle çoğu evde ihmal edilir. Perdelerde olduğu gibi, birkaç vakum aleti çıkarıp kirli işi onların yapmasına izin vererek işi yarıya indirebilirsiniz. Bir toz fırçasını uzatma çubuğuna takın ve fan kanatlarının ve ampuller dahil aydınlatma armatürlerinin alt tarafında biriken tozu temizleyin (bunu yapmadan önce tamamen soğuduklarından emin olun). Her bir kanatçığın geri kalanını ve herhangi bir ışığın üstünü temizlemek için açılı veya çok açılı bir toz fırçası aparatı kullanın. Bu yöntemin avizeler gibi çok kırılgan armatürler için önerilmediğini unutmayın.

6. Mobilya (Yataklar Dahil)

Kanepeler, banklar ve koltuklar gibi döşemeli mobilyalarınızı süpürerek en fazla verimi elde edersiniz. Bir döşeme aleti, kumaşı bozmadan evcil hayvan tüylerini ve tiftikleri temizler. Bu arada, bir yarık aleti, minderlerin arasına, dikişlerin veya püsküllerin içine ve alçakta yatan parçaların altına düşen kırıntıları temizlemek için idealdir. Yataklar, bir döşeme aparatı veya bir yatak tazeleme aparatı ile süpürülmelidir. Ancak daha kapsamlı bir temizlik için, kenarlar boyunca bir dar alan temizleme aparatı kullanın ve süpürmeden önce karbonat veya mısır nişastasını şiltenin üzerine serpin (kokuları veya yağları emmesi için) ve dar alan temizleme aparatını kenarlar boyunca kullanın. (Bu yöntemi her iki ürünle de denerseniz, elektrikli süpürgenizin tıkanmasını önlemek için az miktarda serpin.)

7. Elektronik Cihazlar

Elektronik cihazlarınızı vakumlamak, yumuşak kıllı bir fırça ve düşük emiş gücü kullandığınız sürece tozsuz kalmalarını sağlamanın en etkili yoludur. Televizyonlar, video oyun konsolları ve bilgisayarlar gibi ürünler doğal toz mıknatıslarıdır ve aşırı ısınmaya eğilimlidir. Cihazların önce kapatıldığından, fişinin çekildiğinden ve soğutulduğundan emin olun ve yalnızca tozla kaplı havalandırma deliklerini ve kabloları dikkatlice vakumlamaya odaklanın. Ekranları temizlemek için mikrofiber bez gibi daha nazik bir yöntem kullanın.

8. Beyaz Eşyalar

Belki de vakum hortumunuzu kurutma makinenizin havalandırma deliğindeki veya buzdolabınızın altındaki tozu temizlemek için kullanmışsınızdır, ancak bu cihaz çok daha fazlasını yapabilir. Pleshak, fırınını önceden temizlemek için bir yol olarak vakum kullanır. "Yanmış tüm yiyecek parçaları ve kırıntıları silmek can sıkıcıdır ve temizleyicileri püskürtmeye başlamadan önce bunları çıkarmak en iyisidir," diyor. Aynısını tost makineniz ve ocak üstünüz için de yapın, özellikle ızgaraların altında. Her zaman olduğu gibi, tüm cihazların fişini çekin veya kapatın ve temizlemeden önce soğumasını bekleyin.

9. Çekmeceler ve Raflar

Mutfağı, banyoyu veya yatak odasını temizlerken elektrikli süpürgeyi kapalı tutun. Örneğin, gereksiz eşya çekmecesini boşaltırken, altta kırıntılar ve döküntüler bulabilirsiniz. Çekmecelerin içini, dört köşeye de ulaşabilen bir dar alan temizleme aletiyle göz açıp kapayıncaya kadar temizleyin. Aynı şey, özellikle açıksa ve eşyalar sergileniyorsa ve toz topluyorsa, dolap veya gardırop rafları için de söylenebilir. Yumuşak bir fırça başlığı, kitapları ve dekoru düzenlerini bozmadan temizler.

10. Oyuncaklar (Bazen)

Teknik olarak, küçük oyuncaklar asla süpürmemeniz gereken şeyler listesinde üst sıralarda yer alır çünkü motoru tıkayabilirler. Ancak Pleshak, temizliği kolaylaştırmanın daha güvenli bir yolunu öneriyor: Elektrikli süpürge hortumunun iç kısmına uzun bir çorap yerleştirerek (başka bir aparat olmadan), halıdaki bir sürü Lego'yu (veya diğer küçük eşyaları) hızla çekebilirsiniz. Küçük parçaları zahmetli bir şekilde elle toplamak yerine, güvenli bir şekilde çorabın içine yerleştirilecek ve ilgili oyun odası sepetlerine yerleştirilmeye hazır olacaklar.

Kaynak: BHG

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.