Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Yukarıdaki yazılarımda gösterdim: Hadisler ile ayetlerin uyum içinde oldukları yeterince anlaşılmıyor mu?

Saygılar.

hayır anlaşılmıyor

• Cevaplar 68
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
koyunda da beyin var ama bize insan ona hayvan deniliyor ya da bu cümle yanlış oldu bizler de memeli hayvanlarız ama acayip bi türüz işte yani farklı,bizi biz yapan başka bişey var demekki ,,ya bu hayvanlar aleminin aklı niye evrimler falan geçirmeyip bizim kadar gelişemiyor hala..bi zürafada benimle konuşmayı öğrensin,olmaz mı? ya da bir sürü maymun taktik geliştirip insan ırkına savaş açsın artık...

demek Kuran da beyin kelimesi geçmiyor,demek ki beyin den daha önemli bir kavram var... bir düşün bakalım seni sen yapan ruhun bilimsel kanıtını.. ruha inanmayan organsal arkadaşlar olduğunuzdan,sizdeki farklılığın ve mükemmelliğin güzelliğinden de yoksunsunuz..öyle ya seçim sizin ,her ne ise size o seçimi yaptıran organ...

Doğru haklısın hayvanlarda da beyin var ama insanlar kadar gelişmiş değil. Hem onlar masallara da inanmaz. Ruh denen hayalet yokki kanıtı olsun,oda dincilerin masallarından biri.

Gönderi tarihi:

Dünyanın bütün müslüman kadınları....Tezelden ateist olun....

Oldu canım hemen oluyoruz....:):):)

Gönderi tarihi:
Sorular.

Birilerinin zina edip etmediğine allahmı şehadet ederek karar verecek,yoksa insanlarmı ?

Allah karar verecek ise bu nasıl olacak yeni bir kitapmı inecek,yeni vahiylermi gelecek ?Allah karar verecek ise kuranda neden zinanın tesbiti için dört şahit istenmiştir.Allahın şahitliği yetmiyormu?

İnsanlar karar verecek ise neden allah bazı insanlara torpil yaparak namuslu olduklarına şehadet etmiştir ? Torpil diyorum çünkü insanlar beşer şaşar hani olabilirki masum bir insanı zina ettti diye recm edip öldürebilirler.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ahiretteki cezasina, Allah karar verecek, veya affina, cunku Allah sirkin disinda diledigi gunahi Affeder.

[004.116] [DI] Allah, kendisine ortak koşulmasını elbette bağışlamaz, bundan başkasını dilediğine bağışlar. Allah'a ortak koşan kimse derin bir sapıklığa sapmış olur.

4 saahit istenmesinin Hikmeti nur suresini iyi okuyun, bir an once yuz celde vurmamak, maktulun yaptigindan tam emin olmak icin.

sonra zina isnadindan baska hic bir saahitlikte 4 saahit istenmez.

recmide nerden cikardin, zinanin hukmu koleye hur kisinin cezaasinin yarisi yani 50 celdedir,

hur kisinin zinasinin cezaasida 100 celdedir,

tabiy 4 saahidle isbat edildikten sonra.

diyelimki masum bir kisi zina etmedi, iftiraya ugradi, 4 yalanci saahid buldular, yuz celde vurdular,

90. celdede maktul hayatini kaybetti.

Allah katinda iftiraya ugrayarak, celde vurulan kisi sehiddir.

Sirkte islememis oldugundan, Allah onu affedip cennetine koyacaktir.

selam.

Muminlere.

Evren.

Gönderi tarihi:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ahiretteki cezasina, Allah karar verecek, veya affina, cunku Allah sirkin disinda diledigi gunahi Affeder.

[004.116] [DI] Allah, kendisine ortak koşulmasını elbette bağışlamaz, bundan başkasını dilediğine bağışlar. Allah'a ortak koşan kimse derin bir sapıklığa sapmış olur.

4 saahit istenmesinin Hikmeti nur suresini iyi okuyun, bir an once yuz celde vurmamak, maktulun yaptigindan tam emin olmak icin.

sonra zina isnadindan baska hic bir saahitlikte 4 saahit istenmez.

recmide nerden cikardin, zinanin hukmu koleye hur kisinin cezaasinin yarisi yani 50 celdedir,

hur kisinin zinasinin cezaasida 100 celdedir,

tabiy 4 saahidle isbat edildikten sonra.

diyelimki masum bir kisi zina etmedi, iftiraya ugradi, 4 yalanci saahid buldular, yuz celde vurdular,

90. celdede maktul hayatini kaybetti.

Allah katinda iftiraya ugrayarak, celde vurulan kisi sehiddir.

Sirkte islememis oldugundan, Allah onu affedip cennetine koyacaktir.

selam.

Muminlere.

Evren.

Sen ya soruyu anlamadın yada işine gelmiyor. Ben zina cezası nasıl uygulanır,masum olduğu halde zina cezasında ölenlern durumu nedir diye sormadım.Allahın neden bazı insanlara torpil yaptığından bahsediyorum. Kuranda vahiyle müdahele edilerek bazı insanların iffetli oldukları söyleniyor değilmi ? Bu torpil neden diye doruyorum.Madem haksız yere zina cezasında ölenler şehit oluyorsa,onlarda şehit olsaydı iyi olmazmıydı ?

Recme gelince sen yok demekle koskoca 1400 yıllık gelenek yok olmaz.Sanki ben uydurmuşum gibi hava estirmene gerek yok. Hala bir çok islam ülkesinde recm uygulanır

Gönderi tarihi:
Sen ya soruyu anlamadın yada işine gelmiyor. Ben zina cezası nasıl uygulanır,masum olduğu halde zina cezasında ölenlern durumu nedir diye sormadım.Allahın neden bazı insanlara torpil yaptığından bahsediyorum. Kuranda vahiyle müdahele edilerek bazı insanların iffetli oldukları söyleniyor değilmi ? Bu torpil neden diye doruyorum.Madem haksız yere zina cezasında ölenler şehit oluyorsa,onlarda şehit olsaydı iyi olmazmıydı ?

Recme gelince sen yok demekle koskoca 1400 yıllık gelenek yok olmaz.Sanki ben uydurmuşum gibi hava estirmene gerek yok. Hala bir çok islam ülkesinde recm uygulanır

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nur suuresindeki iftira olayinda,

inanmadigi halde, inandigini soyleyen munafiklar vardi.

Onlarin iftiralarini ve fitnelerini bosa cikarmak icin, Rabbim kuranda, onlarin ic yuzunu desifre etti,

ve masum kadini akladi.

bu masum kadin oda olmaya bilirdi, aslinda muminlere ogut, munafiklara korku salmaktan baska bir sey degildi bu uyari, ve aklama.

Tabiy bu benim cikarsamam,

ama bir baskasida gelir benden daha guzel bir aciklama getire bilir.

selam.

Muminleredir.

Evren.

Gönderi tarihi:

Rabbim dileseydi herkesi aynı yaratırdı,ama yaratmamış yaratmıyor... hem biz insanlar,hem hayvanlar,etrafında gördüğün her bir canlı,hatta ağaçlar,taşlar bile çeşit çeşit... canım memleketim Malalatya da yediğin kaysı ile Ank da yetişen kaysı bile farklı... varsın kendine adanmış bir kadını dünya kadınlarına üstün kılsın ... ne var... herkes eşitmi ki bu torpilin peşine düştünüz sadece...

Recme gelince... Kuran da olmayan bişeyi madem uyguluyor bu insanlar,varsın sizin gibi aydın,medeni,üst insanlar(mükemmel olduğunuz için),bu konuda ,o islam ülkelerini kendi kitaplarıyla uyarsınlar... yapabilir misiniz.. yapamazsınız... onlara ,inandığınız kitapta bu böyle değil deseniz,,olsun yine de bu böyledir derler...sizleri geçin inananlar bile yapamıyor şimdilik... şimdi bu islam mı gelenek mi? Siz bile hadislere inanıp,onlarla kitabı özdeşleştirip, toptan kitabı farklı anlayıp,tam bir din düşmanı gibi mücadele etmiyor musunuz? Allah izin verirse,bir başlık hak oldu buralarda da zaman gerek... Kuran daki evrensel iyilikler,haklar,güzellikler... bir arkadaşımıza da Kuran daki şiddet unsurları çıkarılınca ne kalacağı üzerine bi derleme sözüm var ama ,izin günümün evde geçmesi gerek... varsa vaktiniz buyrun siz bi bakın ya da inanan arkadaşlarım...

Gönderi tarihi:
Rabbim dileseydi herkesi aynı yaratırdı,ama yaratmamış yaratmıyor... hem biz insanlar,hem hayvanlar,etrafında gördüğün her bir canlı,hatta ağaçlar,taşlar bile çeşit çeşit... canım memleketim Malalatya da yediğin kaysı ile Ank da yetişen kaysı bile farklı... varsın kendine adanmış bir kadını dünya kadınlarına üstün kılsın ... ne var... herkes eşitmi ki bu torpilin peşine düştünüz sadece...

Recme gelince... Kuran da olmayan bişeyi madem uyguluyor bu insanlar,varsın sizin gibi aydın,medeni,üst insanlar(mükemmel olduğunuz için),bu konuda ,o islam ülkelerini kendi kitaplarıyla uyarsınlar... yapabilir misiniz.. yapamazsınız... onlara ,inandığınız kitapta bu böyle değil deseniz,,olsun yine de bu böyledir derler...sizleri geçin inananlar bile yapamıyor şimdilik... şimdi bu islam mı gelenek mi? Siz bile hadislere inanıp,onlarla kitabı özdeşleştirip, toptan kitabı farklı anlayıp,tam bir din düşmanı gibi mücadele etmiyor musunuz? Allah izin verirse,bir başlık hak oldu buralarda da zaman gerek... Kuran daki evrensel iyilikler,haklar,güzellikler... bir arkadaşımıza da Kuran daki şiddet unsurları çıkarılınca ne kalacağı üzerine bi derleme sözüm var ama ,izin günümün evde geçmesi gerek... varsa vaktiniz buyrun siz bi bakın ya da inanan arkadaşlarım...

Kuranda olmayan bir şeyin islamdan olmadığını söyleme şansını kaybettin.Miraç konusunda kuranda olmadığı halde nasıl bahaneler ürettiğine bak istersen.Kaldıki suçladığın o insanlar senin gibi bahanede üretmiyor alllahın emri diye recmi uyguluyorlar.Kuranda yok demek kolay ama neden yoktur onuda araştırıdın mı? Bunca hadis alimi durduk yerde peygambere iftiramı atıyorlar ?

Peki öyleyse tevratta ne işi var recmin ?Sana göre oda allahın kitabı.

Gönderi tarihi:
... varsın kendine adanmış bir kadını dünya kadınlarına üstün kılsın ...

İnsan sorgusuz sualsiz inanınca, demekki Kuran'daki her akla, adalete aykırı herşey normal gelmeye başlıyor.

İnsan sorgusuz sualsiz inanınca, demekki Kuran'ın Muhammed'in kendini yüceltme, megalomani kitabından başka birşey olduğu görülemiyor.

Muhammed konuşuyor ey insanlar dinleyin:

Ben alemlere rahmet olarak geldim.

Allah ve melekleri bile bana salevat ediyor, siz de edin.

Hiç biriniz beni çocuğundan ve babasından daha çok sevmedikçe gerçek Mümin olmazsınız. Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler size Allah'tan, Resûlünden ve Allah yolunda cihad etmekten daha sevgili ise, artık Allah emrini getirinceye kadar bekleyin. Allah fâsıklar topluluğunu hidayete erdirmez.

Benim canım çekerse birsürü kadın alabilirim, evlat edindiğim adamın karısını da alırım.

Ben iyilik olsun diye evleniyorum çok kadınla. Bu iyilik yapma hakkı sadece bana ait.

Benim karılarımla konuşurken perdenin arkasından konuşun, ne bileyim gözünüz mözünüz kayar, benim içime kurt düşürmeyin.

Ben sizin karılarınızı alabilirim, ama ben öldükten sonra benim karılarımı almayın ha, ağanın şeyi üstüne şey olmaz. Hem onlar sizin ananız sayılır...

Size vaaz vermeyi seviyorum da, sizden sıkılıyorum bazen, bişey ikram edersem yiyin /için, evimde çok beklemeyin, hemen çıkın gidin.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Kuran'ın Muhammed'in kendini yüceltme, megalomani kitabından başka...

Samimi söylemem gerekirse ben bu açıdan incelememiştim şimdiye kadar Kur'an'ı. Fakat bu örneklere dikkat ettikçe Kur'an'ı bu açıdan ele alan bir yeni tefsir bile yazılabileceğini görmeye başladım. Hatta bir çok ayette "muhakkak biz..." der ya, yoksa bununla peygamber Allah ile kendisini mi kastediyor? Örneğin "Muhakkak biz Kur'an'ı apaçık bir Arap lisanıyla indirdik." Kulağa mantıksız gelmiyor.

Bu biraz şurdan da aklıma geldi. Bir arkadaş camiye gitmiş, camide mihrabın bir tarafında Allah, bir tarafında Muhammed yazması garibine gitmiş. Bu iki isim eşit statüde mi ki böyle iki tarafa eşit büyüklükte ve aynı kategoride yazılmış diye gelip bana sordu. O zaman ben net bir yanıt vermemiştim. O zaman bunu düşünmüş olsam farklı yanıt verirmişim.

Fakat şu Allah ve meleklerin ve müminlerin peygambere salavat getirmesi bana her zaman acayip gelmiştir. Hatta bu konuyu İslamcılardan soruşturmuşumdur da çelişkili yanıtlar vermişlerdir. Niye salavat? Bu kelime düpedüz namaz ve dua anlamında. Ayet: "Hafizu ales-salavati ve..." (Namazlarınızı koruyun (dikkat edin) Tabi gerçi şimdi sığınak belli: Bir kelimenin beş anlamı var. Ona kalırsa Arapçada aynı anlama gelen beş kelime de var. Bu kelimelerden namaz için birini, hayırla yad etme için birini kullanabilirdi.

Gönderi tarihi:
Kuranda olmayan bir şeyin islamdan olmadığını söyleme şansını kaybettin.Miraç konusunda kuranda olmadığı halde nasıl bahaneler ürettiğine bak istersen.Kaldıki suçladığın o insanlar senin gibi bahanede üretmiyor alllahın emri diye recmi uyguluyorlar.Kuranda yok demek kolay ama neden yoktur onuda araştırıdın mı? Bunca hadis alimi durduk yerde peygambere iftiramı atıyorlar ?

miraç konusunda bahane üretmedim ve açık açık bu konuda bilgim olmadığını söyledim... sadece benim için,insanların bir araya gelip Allah ı bol bol zikrettiği o günler için de bir sakınca görmediğimi söyledim.. ama bu insanların öldürüldüğü bir olayla karıştırılıyorsa sizin tarafınızdan,ben bu karışıklıkla başedemem ,,boşuna yazışırız... duvara anlatsam belki daha sağlıklı olur..

Gönderi tarihi:
İnsan sorgusuz sualsiz inanınca, demekki Kuran'ın Muhammed'in kendini yüceltme, megalomani kitabından başka birşey olduğu görülemiyor.[/b]

Saygılar.

şöyle bir giriş yapalım;

size dinde Peygamberi yüceltme gibi gelen disiplinler O(as)'nun şahsına yönelik degil, bilakis O'nun davetine yönelik bir yönlendirmedir.

Peygamber, bir çok yerde kendi şahsının dinde sadece örneklik olarak temel bir degeri oldugunu ifade etmişdir.

tırnak içindeki kendi şahsı bu anlamda önemsizdir, bir insan ve kul olarak bunu sıklıkla belirtmişdir.

bu, tamamen insanların anlayacagı dilden bir yönlendirmedir.

sizin gibi parmaga degil işaret ettigi yere bakmalarını salık verir.

O'nun örnekliginin biricikligini vurgular, bu hususda hiç birşeyde O'nun yerine geçemez.

Müminlerin yegane örnekligi olması ve O'nu önemle el üstünde tutmalarının hikmeti birazda burada gizlidir.

Gönderi tarihi:
İnsan sorgusuz sualsiz inanınca, demekki Kuran'daki her akla, adalete aykırı herşey normal gelmeye başlıyor.

İnsan sorgusuz sualsiz inanınca, demekki Kuran'ın Muhammed'in kendini yüceltme, megalomani kitabından başka birşey olduğu görülemiyor.

Muhammed konuşuyor ey insanlar dinleyin:

Ben alemlere rahmet olarak geldim.

Allah ve melekleri bile bana salevat ediyor, siz de edin.

Hiç biriniz beni çocuğundan ve babasından daha çok sevmedikçe gerçek Mümin olmazsınız. Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler size Allah'tan, Resûlünden ve Allah yolunda cihad etmekten daha sevgili ise, artık Allah emrini getirinceye kadar bekleyin. Allah fâsıklar topluluğunu hidayete erdirmez.

Benim canım çekerse birsürü kadın alabilirim, evlat edindiğim adamın karısını da alırım.

Ben iyilik olsun diye evleniyorum çok kadınla. Bu iyilik yapma hakkı sadece bana ait.

Benim karılarımla konuşurken perdenin arkasından konuşun, ne bileyim gözünüz mözünüz kayar, benim içime kurt düşürmeyin.

Ben sizin karılarınızı alabilirim, ama ben öldükten sonra benim karılarımı almayın ha, ağanın şeyi üstüne şey olmaz. Hem onlar sizin ananız sayılır...

Size vaaz vermeyi seviyorum da, sizden sıkılıyorum bazen, bişey ikram edersem yiyin /için, evimde çok beklemeyin, hemen çıkın gidin.

Saygılar.

Ben alemlere rahmet olarak geldim..... başındaki "ben" sözcüğünü tasdikleyen tek bir ayet getirin karşıma,ben bir türlü bulamıyorum... kitaplar mı rahmet,Muhammed mi? buyrun arama motoru kullanın diyanet sayfasında..

Allah ve melekleri bile bana salevat ediyor, siz de edin sadece Muhammed e mi? selam yazıp yine arama motorunu kullanabilirsiniz... yani başka peygamberlere yok mu?ya da mümin kullara? biz de meleklere,bütün peygamberlere,bütün adem soyuna dua ediyoruz,selavat gönderiyoruz...kafirlere bile Allah ın selamını verip,yüzçevirmemiz emrediliyor... siz bunlardan birini bulmuş,başka yokmuş gibi davranıyorsunuz..... nedir bu Muhammed takıntısı anlamadım...

Hiç biriniz beni çocuğundan ve babasından daha çok sevmedikçe gerçek Mümin olmazsınız

şimdi bu hadis,doğru mu?

Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler size Allah'tan, Resûlünden ve Allah yolunda cihad etmekten daha sevgili ise, artık Allah emrini getirinceye kadar bekleyin. Allah fâsıklar topluluğunu hidayete erdirmez.

bu da ayet

peki söyler misiniz,bu nasıl diğerini destekliyor? Kuran baştan sona ,böyle bir hadise ters,yazdığınız ayet ise bir cihad a ,yani savaşa çağrı... yani dünyadaki ne gibi bir değer,onu yaratan Allah ve bunları haber vermesi ve tebliğde bulunması için seçtiği (Allah ın seçtiği!!!!!!!bir adam,kulağınıza basit gelsede basit olmayan ve atladığınız kavram) insandan daha değerli olabilir? ne var bunda... ben bile bana ait değilken ,ben beni yaratıp bana sahip olanı,neden benden çok önemsemeyim ve sevmeyim...

adam boşanmak istiyor,size ne oluyor... boşanmış bir kadını kendine eş seçen bu derece medeni bi erkek.. ne güzel... helali hoş kılınmış...hemde sizlerin tabiriyle 1400 sene önce... ha bi de kafirlerden ayrılan mümin kadınları da ,kocalarının hakkını vererek hemde ,açıkta bırakmayıp evleniyorlar,bunu da kadınlar teklif ediyor... siz daha hop oturup hop kalkın..

iyi ne mutlu o kadınlara ki diğer kadınlardan üstün kılınmışlar... düşmanlığın hat safhada olduğu bir dönemde, tanınıp kötü muameleye uğramamaları için peçenin tavsiye edildiği o kadınlarla,perde arkasından görmeden konuşulması ne güzel bir uyarı yine..

iyi ne mutlu o kadınlara ki diğer kadınlardan üstün kılınmışlar... üstün kılınmışlıklarına istinaden bırakında peygamber eşi olarak kalsınlar,başkasının eşi olarak değil..ne var bunu diğerlerinin de anlaması sağlandıysa... dediğin doğru çünkü,etrafta o kadar genetiği malum erkek ,hemde 1400 sene öncesi erkek,hem de arap olan erkek varken..

en sevdiğim öğütlerden biri,,ne var bunda.. insan davet edildiği yerden niye saatlerce çıkmaz ki... bakalım ev halkının,yani hane sahibinin işi var mı yok mu?ne öyle,yemeğe çağrıl,vaaz için bekle.. peygamber yeri geldiğinde zaten gereken yerde ne anlatması gerekiyorsa anlatır,bunu tutup özeli olan evinde de her sn yapabilir mi ki,o seçilmiş olan ama aynı zamanda beşer olan kul... girdiğimiz evlere karşı daha dikkatli olmamızı öğütleyen böyle güzel bir ayeti,sizler nasıl evirip çevirip nerelere çektiniz asıl ben onu kavrayamadım...

Gönderi tarihi:

her üstün kılınan ve belki de malesef bunun kıymetini bilemeyen,bilmediği gibi Allah ın nimetlerine karşılık yüzçevirmeyi seçen ve verdikleri sözü bozan bir halk için ,bunun bedelinin fazlasıyla ödenmesinde bi sıkıntı görmüyorum... onlar malesef Allah ın lanetine nail olmuş ve Kuran da bahsi geçen her bir durumu, günümüzde takip edebildiğimiz bir gurup.. yine de sayısı azda olsa onlardan çıkacak mümin kullara,kalbi Allah sevgisiyle dolu olanlara selam olsun.. onlara farz kılınanlarla bize farz kılınanlar,ya da helal ve haram olan kavramlarda elbet farklılıklar var ve bunların nedenleri gayet güzel açıklanmış..Ben Kurana tabiyim... o kuralları da Tevrat a tabi olanlar uygulasın.. bana, hepsine inanmam emrediliyor... ben de inanır ve onlardan habersiz olmamaya çalışırım,o kadar... varsa güzel bir öğüt,onu da çokları gibi hepten reddetmez,alırım.. bende anlamamla güzelleşenler önemli,anlamadan geçtiklerim değil..

Gönderi tarihi:
Ben alemlere rahmet olarak geldim..... başındaki "ben" sözcüğünü tasdikleyen tek bir ayet getirin karşıma,ben bir türlü bulamıyorum... kitaplar mı rahmet,Muhammed mi? buyrun arama motoru kullanın diyanet sayfasında..

Enbiya 107.

*

Diğer yazdığın şeylere gelince...

Daha önce de yazdığım gibi:

İnsan sorgusuz sualsiz inanınca, demekki Kuran'ın Muhammed'in kendini yüceltme, ******** kitabından başka birşey olduğu görülemiyor.

Allah en çok onu sevdiyse ne var bunda..

Evlatlık oğlunun karısını aldıysa ne var bunda..

Karılarının evlenmesini yasakladıysa ne var bunda..

Kendisi fazla sayıda evlendiyse ne var bunda..

Falan filansa ne var bunda..

*

(Allah ın seçtiği!!!!!!!bir adam,kulağınıza basit gelsede basit olmayan ve atladığınız kavram)

Allah diye birşeyin kanıtı yok.

Farazi olarak varayılabilecek "mekansız, konumsuz" Allah'ın mekanlı, konumlu şahısa mesaj göndermesi mümkün değildir, bu nedenle Hayali Allah kimseyi seçmiş değildir.

İşin düğümlendiği nokta, zurnanın öttüğü yer, Muhammed'in "seçilmişlik iddiası" olduğu için, problem onunla başlıyor.

*

sizin gibi parmaga degil işaret ettigi yere bakmalarını salık verir.

Parmağın gösterdiği yerde kendisi var.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Enbiya 107.

Enbiya.

107. Biz seni alemler için yalnızca bir rahmet olarak gönderdik.

Hani burda ki ben sözü?

Brain,eğer Kuran peygamberin kendi yazdığı bir kitapsa ki okuma yazması olmayan birinden bahsediyoruz senin anlattığına göre madem bu kadar megaloman neden tanrının kendisi olduğunu iddia etmedide ısrarla bir yaratıcı olduğu ve mutlak gücün onda olduğunu vurguladı durdu?

Erkekler neden çok sevilen ve beğenilen erkekleri kıskanıp karalama kampanyasına giderler?

Nedir sizde ki bu Muhammed kıskançlığının sebebi bizim onu herşeyden çok sevmemizmi?Yada hiç bir zaman onun kadar çok sevilmiyeceğinizi bilmekmi?

Ona inanların sevgisini istedi ve fazlası ile aldı.

Sevgi olmasaydı inanç olurmuydu?

Birine inanmak için onu sevmek gerekir,sevgiden yoksun maddeci düşüncedeki insanlardan bunu anlamasını beklemiyorum elbette...

Geçen bebeği ile ilgilenen bir arkadaşıma "bebek büyütmek çok zor değilmi"diye sorduğumda şu cevabı aldım "sevgisi içime işlememiş olsaydı belkide bu kadar fedakar olamazdım ama çok seviyorum"

Demek Kuranı peygamberimiz kendi yazdı ha :)

Gönderi tarihi:
Enbiya 107.

A’râf Sûresinin 52 . Ayetinde

Andolsun biz onlara, bilerek açıkladığımız bir kitabı, inanan bir toplum için bir yol gösterici ve rahmet olarak getirdik.

Hûd Sûresinin 17 . Ayetinde

Rabbi katından açık bir delile dayanan kimse, yalnız dünyalık isteyen kimse gibi midir? Kaldı ki, bu delili Rabbinden bir şahit (Kur’an) ve bir de ondan (Kur’an’dan) önce bir önder ve bir rahmet olarak (indirilmiş olan) Mûsâ’nın kitabı (Tevrat) desteklemektedir.3 İşte bunlar ona (Kur’an’a) inanırlar. Gruplardan her kim onu inkar ederse, ateş onun varacağı yerdir. Ondan hiç şüphen olmasın. Şüphesiz o, Rabbin tarafından (bildirilmiş) gerçektir. Fakat insanların çoğu inanmazlar.

Nahl Sûresinin 64 . Ayetinde

Sana kitabı, ancak ayrılığa düştükleri şeyleri onlara açıklaman için ve iman eden bir topluma doğru yolu gösterici ve rahmet olarak indirdik.

İsrâ Sûresinin 82 . Ayetinde

Biz Kur’an’dan, mü’minler için şifa ve rahmet olacak şeyler indiriyoruz. Zalimlerin ise Kur’an, ancak zararını artırır.

Kasas Sûresinin 43 . Ayetinde

Andolsun, ilk nesilleri yok ettikten sonra Mûsâ’ya -düşünüp ibret alsınlar diye- insanların kalp gözünü açan deliller ve bir hidayet rehberi, bir rahmet olarak Kitab’ı (Tevrat’ı) verdik.

bu daha devam eder... arama motoruna "rahmet ola" yaz... o kadar çok ki...bunları daha önce de sıralamıştım ama anlaşılmayınca anlaşılmıyor... ısrar ediyorum bu arada ... ben kitaptan okuyup okuyup Muhammed i Yaratan gibi haşa yüceltmiyorum,ondan da medet ummuyorum,ona da dua edip ondan yardım dilemiyorum... biz onlara Allah ın seçmiş olduğu kullar olarak,beşer olarak sevgi duyarız... hem Muhammed e hem diğer bütün peygamberlere... ve bu sevgimizlede onları anar Allah ın selamı üzerlerine olsun deriz...bizler yalnızca Allah a dua eder,ondan yardım dileriz... çok şükür O da bunun karşılığını verir...

Size inanmadığınız yaratanın yardım etmemesinden doğal ne varki,onun yinede sizlere yaptığı yardımları hissetmeniz açısından... biz hayatımızı onun varlığının desteğiyle yaşıyoruz..herşeye ümidimiz var... bununda sakıncası yok herhalde..

Gönderi tarihi:
Enbiya.

107. Biz seni alemler için yalnızca bir rahmet olarak gönderdik.

Hani burda ki ben sözü?

Kuran'ı söyleyen, okuyan, anlatan kim?

Muhammed'in kendisi değil mi?

Bunları ben söylemiyorum, Allah söylettiriyor deyince sorun çözülüyor mu?

Cinnet geçiren insanlar benzer şeyler söylerler: "Ben yapmadım, Allah yaptırdı!"

Brain,eğer Kuran peygamberin kendi yazdığı bir kitapsa ki okuma yazması olmayan birinden bahsediyoruz senin anlattığına göre madem bu kadar megaloman neden tanrının kendisi olduğunu iddia etmedide ısrarla bir yaratıcı olduğu ve mutlak gücün onda olduğunu vurguladı durdu?

İnsanların Tanrı olduklarını iddia ettikleri çağ kapanmıştı heralde.

Son olarak kendisini "Tanrı'nın oğlu" olarak tanıtan adam idam edilince, biraz alçaktan uçmak gerekli hale geldi.

Erkekler neden çok sevilen ve beğenilen erkekleri kıskanıp karalama kampanyasına giderler?

Nedir sizde ki bu Muhammed kıskançlığının sebebi bizim onu herşeyden çok sevmemizmi?Yada hiç bir zaman onun kadar çok sevilmiyeceğinizi bilmekmi?

Ona inanların sevgisini istedi ve fazlası ile aldı.

Muhammed bin Abdullah, yaşıtım değil, çağdaşım değil, yanı mekanda yaşadığım insan değil, neyini kıskanayım?

Stanlin de dünyanın en psikopat ve ****** insanlarından biridir. Şimdi Stalin'i eleştiren yazılar yazsam, onu da mı kıskanmış olucam?

Sevgi olmasaydı inanç olurmuydu?

Birine inanmak için onu sevmek gerekir,sevgiden yoksun maddeci düşüncedeki insanlardan bunu anlamasını beklemiyorum elbette...

Sevgi olmayınca inanç olmazdı. Sevginin gözü kördür derler.

Önce insanları körleştirmek lazım. Bunu yapınca, insanlar mantığı ve aklı bir kenara iterler.

Muhammed de bunu yapmış.

O nedenle sürekli kendini sevgi objesi haline getirmiş.

Kendi narsizmini, başkalarının da onu, kendi öz benliklerinden daha fazla sevmesini istemiş.

Kendi çocukluğunda/geçliğinde göremediği sevgi ve ilgiyi bu şekilde telafi yoluna gitmiş.

Baba yok, ana yok, akrabalar itip kakıyor, sahipsiz olunca sürekli çobanlık yaptırılan biri.

İtilip kakılmasından, sürekli çobanlık yaptırılmasından dolayı kin besliyor herkese karşı.

İçine kapanık büyüyor. Reel dünyada değil, fantazi dünyasında yaşıyor. Dağda adam da yok, halüsinasyonlarıyla başbaşa.

Sürekli hayal aleminde yaşıyor. Üstene bir da sara hastalığını koyun.

Kimsenin kızını bile vermek istemediği biri. Evlenemiyor. Hani şu kızların 9-10 yaşında ergenleştiği söylenen Arabistan'da 25 yaşına kadar evlenemiyor. Kim kızını vermek ister ki, sara hastası, hayal dünyasında yaşayan, çobanlıktan başka bişey yapmamış olan bir adama?

Eee bunun sonucu ne oluyor?

Herkese kin besliyor.

Şöyle hayallere dalıyor:

İstiyor ki, bu sevilmeyen adamı herkes sevsin.

İstiyor ki, aslında bu asosyal, saralı, sevilmeyen Muhammed harika bir insanmış desinler.

İstiyor ki, hiç göremediği babasının isminde bulunan Allah putu bile bu adamı herkesten çok sevsin.

İstiyor ki, bu Allah putunun gözü başka birşeyi görmesin, sadece Muhammed'i görsün, hatta dünyayı bile onun için yaratmış olsun. Hatta bu allah Cennetin kapısına bile Muhammed'in adını yazsın.

Peki Allah'a rağmen, onu sevmeyenler ne olsun?

Tepelerine kaynar sular dökülsün, kaynar su içsinler, ateşlerde yansınlar, hatta hiç bitmesin işkence. Derileri yansın, dökülsün. Ama Muhammed'in ne kadar sevimli olduğunu kabul etmeyen insanların derilerini yeniden yapsın Allah ve sonsuza kadar bu işkenceyi çeksinler.

Böyle fantazileri olan bir adam Muhammed.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Parmağın gösterdiği yerde kendisi var.

Saygılar.

tabiki bunu bir cevap olarak kabul etmem söz konusu olamaz.

sizin zaten savundugunuz görüş bu, ne diye tekrar ediyorsunuz ki.

en azından bahsettigim hususlarda yazmanız gerekirdi.

selamlar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.