Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Perinçek Hz.Muhammet Putları Yıktı

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Turan Dursun’la İslamiyet Tartışması

Aydınlık: Hz. Muhammed için devrimci diyerek parti programınıza koydunuz. “Peygamberdir, yani Allah’ın resulüdür” dediniz. Peki efendim, Hz. Muhammed ve İslamiyet ile ilgili bugün söyledikleriniz ile Turan Dursun’un sizin dergilerinizde Hz. Muhammed hakkındaki yazıları çelişmiyor mu? Turan Dursun adına her yıl düzenlenmekte olan bir yarıştırmanın da düzenli seçici kurul üyesisiniz.

Perinçek: Hayır, herhangi bir çelişki yok. Turan Dursun, büyük bir aydınlanmacı ve Türk milletine İslamiyet’i öğreten bir yazardır. Çoğu insanın beynini açmış ve büyük bir eğitim yapmıştır. Turan Dursun’un eserleri yeniden yayınlanmaktadır, milyonlarca kitabı satmıştır. Çok değerli bir dostumdur. Onun yaptığı hizmeti, çok az insan yapmıştır. Aydınlanma hareketimizde böyle yazarlarımız olacaktır.

Turan Dursun ile her konuda aynı değildik. Bazı konularda görüş farklılıklarımız vardı. O İslamiyet’e tarihsel bakmıyordu. Yani Turan Dursun diyordu ki, “İslamiyet’in bu hükümleri bugün uygulanamaz.” Bugün açısından bir yere oturtup, tarihsel olarak da İslam’ın oynadığı rolü reddediyordu. Bizim görüşümüz ise o zaman –ki Turan Dursun ile ben bunu çok tartışmışımdır- İslamiyet’in tarihte devrimci ve ilerici bir rol oynadığıydı. Bu görüşümüz, benim 1970’lerde yazdığım Bozkurt Efsaneleri ve Gerçek, 1985’te yazdığım Toplum ve Devlet kitaplarımda da vardır. Turan Dursun, bunu kabul etmedi.

Uygarlık Kurucusu Ve Devrimci Hz. Muhammed

İslamiyet, bir ticaret uygarlığının önünü açtı. Bedevi toplumundan, kabile toplumundan, özel mülkiyet ve ticarete dayanan, dolayısıyla zenginliklerin biriktiği ve uygarlığın maddi koşullarının oluştuğu bir toplum yarattı. Bu büyük bir devrimdir. Zaten ilk büyük devrim, uygarlığa sıçrama devrimidir. O bakımdan Hazreti Muhammed, Cengiz Han, Bilge Kağan onlara benzer. Veyahut M.Ö. 5. yüzyılda Atina’nın Yunan uygarlığına geçişine benzer. Ondan biraz sonra Roma’da uygarlığın kurulmasına benzer. Bunu Turan Dursun görmüyordu. Her zaman Hz. Muhammed’in bir uygarlık kurucusu, bir devlet kurucusu olduğunu belirttik. Hz. Muhammed, ticaretin güvenliğini sağladığı için öncelikle güvence olmuş ve böylece mal dolaşımı sağlanmış, bunun sonucunda da zenginleşme gerçekleşmiştir. Bu zenginleşmeden ne çıktı? Emevi uygarlığı, Abbasi uygarlığı, ta Orta Asya’ya kadar uzanan Türk uygarlıkları, Selçuklular, Osmanlılar, Kuzey Afrika’dan Endülüs’e kadar uzanan uygarlık çıktı. Bunun ilk büyük adımını devlet kurucusu olarak Hz. Muhammed attı. 1960’lardan beri fikrim aynıdır ve fikrimde herhangi bir değişiklik yoktur. Hatta Bozkurt Efsaneleri ve Gerçek kitabını 1973 yılında hapishanede yazdım. Bu kitabı açın, Hz. Muhammed ile ilgili bu analiz vardır.

Hz. Muhammed’le İlgili Üç Yazım Var

Hz. Muhammed ile ilgili benim üç tane özel araştırmam ve yazım da var. Bilim ve Ütopya’da çıkan Hz. Muhammed yazısı, Hz. Muhammed’in büyük bir medeniyet devrimi başlattığını anlatır. Bütün bunun kanıtlarını ortaya koyar. Yine 10 sene evvel Bilim Ütopya’da bir Hz. Muhammed sayımız oldu. Bir de Aydınlık’ta “Uygarlık kurucusu Hz. Muhammed” sayısı oldu.

Televizyonda da bu fikirleri anlattım. Hiç unutmuyorum, bundan 10 sene önceydi. Star TV’de olabilir, Nazlı Ilıcak’ın katıldığı bir programdı. Hz. Muhammed’den uygarlık kurucusu diye bahsettiğim zaman Nazlı Hanım, “Allah Allah bunu da duyduk. Hz. Muhammed devrimciymiş, uygarlık kurucusuymuş” şeklinde itirazları oldu.

Hz. Muhammed’in Peygamber Olduğunu Bilmeyen Mi Var?

O bakımdan Hz. Muhammed ile ilgili fikirlerimiz yeni değil. Şimdi bakın Hürriyet gazetesi, siz de söylediniz, “Hz. Muhammed, peygamberdir” diye başlık atıyor. Gülünç bu. Yani Hz. Muhammed’in peygamber olduğunu bilmeyen var mı?

Aydınlık: Sizin bunu belirtmeniz çok ilginçmiş gibi sunuluyor.

Perinçek: Mesela Doğu Perinçek “güneş doğudan doğar” dediğinde, bu ilginç mi oluyor? Hz. Muhammed’in peygamber olduğu bir gerçekliktir. Diğer dinler açısından da Hz. Muhammed, bir peygamber olarak tarih sahnesine çıkmıştır ve büyük bir medeniyet devrimine önderlik etmiştir. Bunu söylemeyen insan akılsızdır. Ama burada başka bir şey var. Aslında burada olan şudur. İşçi Partisi’ne karşı bir psikolojik savaş yürütmek, insanların kafasını karıştırmak. Normal olarak bunu bir insan sokakta duyduğunda “ ne var bunda, doğru” der. Ancak bunu kampanya haline getirdiğiniz zaman, artık bir görüntü mü ne yaratmak istiyorlar, bunu da tam anlamış değilim. Bir kumkumanın dolaştığı çok açık. Şunu da söyleyeyim. Başlıkları şöyle ya da böyle atıyorlar, ama altını okuduğu zaman insanlar, az çok gerçeği görüyor. Mesela Milliyet’in, arkasından Hürriyet’in yaptığı haberlerde yorumları kendilerine ait, ama altını okuduğu zaman insanlar gerçekleri görüyor.

Çünkü İşçi Partisi Tek Seçenek

Aydınlık: 1970’lerden beri Hz. Muhammed hakkındaki fikriniz aynı şekilde devam ettiği halde, bir ilkmiş gibi bugün bu kadar gündeme gelmesini neye bağlıyorsunuz?

Perinçek: Doğu Perinçek’e ve İşçi Partisi’ne karşı 20–25 yıldır bir psikolojik savaş yürütülüyor. Bu bizim gücümüzü gösteriyor. Çünkü İşçi Partisi, etkili ve sistemi sarsan bir parti. Sistemin biricik seçeneğini oluşturuyor. Ne yapsanız; örneğin namaza durmasan “namaza durmadı” diye başlık atacak, namaza durduğunda “vay namaza durdu” diye başlık atıyor. “Hz. Muhammed, peygamberdir” desen, böyle bir kampanya yürütüyor. Peygamberliğinden bahsetmesen, sırf medeniyet devrimcisi desen “Gördünüz Mü, Peygamber Olduğunu Söylemedi” Diyecek.

“İp’ye Karşı Psikolojik Savaş İçin Maaş Verilen Adamlar Var”

Kesinlikle ABD merkezli sistemin bir kampanyasını görüyoruz. Son yirmi yılda mevcut mafya-tarikat basınının sol partilerin herhangi birine karşı en ufak aleyhte bir haberini gördünüz mü? ÖDP, EMEP, TKP adını taşıyan parti ve diğer sol-sosyalist partilere karşı en ufak bir mücadele yoktur. Bunlara karşı bir uydurma haber yoktur. Bunlara karşı psikolojik savaş yürütülmez. Sistem bunları İşçi Partisi’ni kuşatacak, daraltacak ve mümkünse solu bölecek unsurlar olarak değerlendirmektedir. İşçi Partisi’nin aleyhine ise her hafta onlarca haber çıkıyor. Hatta çeşitli gazetelerde sırf İşçi Partisi’ne karşı psikolojik savaş yürütsün diye maaş verilen adamlar vardır. Bunlar, psikolojik savaş elemanları. Hürriyet’teki Hadi Uluengin, Ahmet Hakan, Ahmet Kekeç, Nuh Gönültaş, Emre Aköz gibi. Bunların bazıları, sırf Doğu Perinçek’e saldırsın diye oradan maaş almaktadırlar.

Aydınlık: İsmini belirttiğiniz köşe yazarlarından Ahmet Kekeç ve Nuh Gönültaş, yazılarında sizin din düşmanlığından bu noktaya geldiğinizi iddia ediyorlar. Geçmişten bugüne düşündüğünüzde hiç din düşmanlığı yaptınız veya dini hedef aldınız mı?

Perinçek: Hayatımda din düşmanlığı yaptığımı gösteren bir dönem yok. Hiçbir zaman din düşmanlığı gibi bir temayla toplumun önüne çıkmadım. Her zaman laikliği savundum ve bu konuda halkı doğru bilgilendirdim. Mesela Kuran-ı Kerim’in Nur, Nahl, Rum ve Ahzab surelerinde kölelik ve cariyelik var. Ben mesela bunu sürekli gündeme getirmişimdir. İslamiyet, 6. ve 7. yüzyıla göre tarihin bir büyük atılımı ve ilerlemesidir. O günkü kuralları bugüne getirip aynen uygulamaya kalktığınız zaman olmaz. Çünkü her şey zamana göredir. Hz. Muhammed de bunu belirtiyor. Aklınızı kullanın, “İlim Çin’de olsa gidip bulun” diyor. “Her şey bu kitaptadır, bu kitabın dışında bir şey yoktur, ilmi de bunda bulursunuz” diye bir sözü var mı? Demek ki kitabın dışında bir bilim var. Keşifler yapılıyor, insanlık ve bilim ilerliyor. O bakımdan Hz. Muhammed, araştırmaya ve bilime yönlendiren bu müthiş sözü ifade etmiş. Hep bunlara dikkat çektim. Bunun din düşmanlığıyla ilgisi yok.

Gönderi tarihi:

Paylaşım için teşekkürler; vatandaşın bu yönünü bilmiyordum gerçekten...

Saygılar...

:zorro:

Gönderi tarihi:
Paylaşım için teşekkürler; vatandaşın bu yönünü bilmiyordum gerçekten...

Saygılar...

:zorro:

Vallahi bende bilmiyordum yeni öğrendim :D

Gönderi tarihi:

turan dursunun tabu can çekişiyor gerçek din bu kitaplarını okudum

burda bir sürü hala kullanılan asılsız iddalarla islamı anlatmaktan çok karalamaya çalıştığı açık

e doğu perinçek adam islamı anlatıyo diyo.... diyer dedikleri ne kadar samimidir ki....

Gönderi tarihi:

:)

Bilinmeyecek bir yön değilki. Perinçek rüzgar ne yandan eserse o yana dönen bir adam.

Anlaşıldığı üzere, milliyetçi dalgadan nemalanmek hayali suya düşünce ( dernekler, chp, mhp hatta genç parti varken sıra gelmedi) şimdi başka denizlere yelken açıyor gibi görünüyor.

Ama yine iyi, koyu kemalist duruşunu 10 sene falan sürdürdü, koyu maoist duruşundan sonra e uzun süren duruşu buydu. Arnavutçuluk, bağlantısızcılık, koyu maoistlik, koyu kemalistlik bakalım şimdiki duruş ne olacak.

Röportajda sanırım Aydınlık dergisi röportajı, yani alda gol at pası tarzında sorular. Şöyle okkalı bir gazeteci baya malzeme çıkarırdı bu röportajdan :)

• 3 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.