Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2024 Paris Olimpiyatları logosunun gizli çift anlamı var


Önerilen İletiler

  • Admin

2024 Paris Olimpiyatları logosunun gizli çift anlamı var

paris-olimpik-logo.jpg

İlk bakışta, 2024 Paris Olimpiyatları logosu 1928'de Amsterdam Oyunları'nda ortaya çıkan geleneksel aleve benziyor. Ancak daha yakından bakıldığında çok farklı bir şey ortaya çıkıyor.

Başınızı biraz eğerseniz, dairesel dış hatlar bob saç stilinin şeklini andırıyor. Amblemin alt kısmında dudaklar beliriyor ve bu da görüntüyü bir kadının rahat gülümsemesine dönüştürüyor.

Tebrikler! 1789-99 Fransız Devrimi'nden bu yana Fransız Cumhuriyeti'nin ulusal kişileştirmesi olan Marianne'i tanımladınız.

Olimpiyatlar bir basın bülteninde "Marianne, günlük yaşamda her yerde bulunan, örneğin pullarda ve her belediye binasının dışında görülen Fransız kültüründe tanıdık bir yüzdür" dedi. "Oyunları halkla yakın işbirliği içinde halk için organize etme arzumuzu yansıtıyor."

Marianne daha derin bir tarihi öneme sahip. 1900 Olimpiyatları Paris'te düzenlendi ve kadınların ilk kez yarıştığı zamandı, oysa bu yıl erkekler ve kadınların eşit sayıda Olimpiyat müsabakasına katıldığı ilk zaman olacak.

Logo ayrıca tüm yarışmacıların kazanmaya çalışacağı ödülü temsil ediyor: altın madalya.

Paris Olimpiyatları'nın açılış töreni Cuma günü TSİ 13:30'da başlayacak ve break dans, kaykay ve spor tırmanışı gibi yeni sporlar da dahil olmak üzere 329 madalya etkinliğinin yer aldığı tarihi bir diziyi başlatacak.

Kaynak: ESPN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.