Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 60 metre uzunluğundaki bir yürüyen merdiven, hareket etmeden duran bir kişiyi 60 saniyede yukarı çıkarmaktadır. Yürüyen merdiven çalışmazken bu 60 metreyi 90 saniyede çıkıyorsunuz. Yürüyen merdiven çalışırken, sizde yukarı doğru çıkarsanız kaç saniyede üst kata ulaşırsınız? Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 bilmece değil de fizik sorusu gibi olmuş ama ne güzel, nostalji yaşadım ve 36 sn. olarak hesapladım Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 bilmece değil de fizik sorusu gibi olmuşama ne güzel, nostalji yaşadım ve 36 sn. olarak hesapladım evet doğru cevap nasıl yaptın peki?? Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 evet doğru cevap nasıl yaptın peki?? okulda fiziğin (ders olarak tabi) pek iyi değildi galiba va:asansörün hızı vi:insanın hızı hız = yol/zaman va = 60m/60sn = 1m/sn vi = 60m/90sn = 2/3m/sn zaman = yol/hız = 60m/(va+vi) zaman = 60m/(1m/sn+2/3m/sn) zaman = 60/(5/3)sn=180/5sn = 36sn yıllar sonra bu heyecanı yaşattığın için teşekkürler Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 okulda fiziğin (ders olarak tabi) pek iyi değildi galiba yoooo iidi sayısaldım Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 yoooo iidi sayısaldım bu foruma katıldığına göre belli ki meraklı ve azimli birisin senin gibi birine böylesine basit bir fizik konusunu öğretemeyen hocaya ne diyeyim.... Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 bu foruma katıldığına görebelli ki meraklı ve azimli birisin senin gibi birine böylesine basit bir fizik konusunu öğretemeyen hocaya ne diyeyim.... yok benim okuldakı fizik dersim iidi üniversitedede geçtim fizik derslerinden ben sadece cevabı buldun nasıl bulduğunu sormak istedim Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 böylesine basit birfizik konusunu öğretemeyen hocaya ne diyeyim.... yok benim okuldakı fizik dersim iidi ben ne yazmışım öyle herkesten özür diliyorum... Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 ben ne yazmışım öyle herkesten özür diliyorum... önemki değil Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.