Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu mükemmel tasarımcı Windows Phone'un (Cep Telefonu) 2024'te nasıl görüneceğini hayal etti ve işte sonuç


Önerilen İletiler

  • Admin

Bu mükemmel tasarımcı Windows Phone'un (Cep Telefonu) 2024'te nasıl görüneceğini hayal etti ve işte sonuç

Ne bilmek istiyorsun

nokia-926756.jpg

Windows Phone öldü ve gitmesine izin vermeyeceğim.

Microsoft, birkaç yıl önce Windows Phone'u bir tweet ile öldürdü ve yıllarca süren geliştirici çalışmalarını ve milyarlarca dolarlık yatırımı çöpe attı.

Microsoft, Android ve Surface Duo serisiyle uğraştı ancak artık bu da ölmüş gibi görünüyor.

Microsoft'un telefon donanımı çabaları ölmüş olsa da, tasarımcı Proloy Karmakar'ın da kanıtladığı gibi, hâlâ hayal kurmaya cesaret edebiliyoruz.

Alternatif bir evrende: yıl 2024, Windows 11 Mobile küresel pazar payında Apple iOS'u geride bırakarak telefonun %31'ini kitlesel olarak elde etti. Genel kaliteden ödün vermeyen, daha uygun fiyatlı cihazların, Azure Active Directory aracılığıyla cihaz yönetimine yönelik kusursuz entegrasyon sayesinde işletmeler arasında inanılmaz derecede popüler olduğu kanıtlandı. Cihazlar aynı zamanda şık ama son derece özelleştirilebilir kullanıcı arayüzünün yanı sıra üstün yapay zeka destekli kamera teknolojisi sayesinde günlük tüketiciler arasında da giderek daha popüler hale geldi.

Aşamalı web uygulamaları Windows 11 Mobile işletim sistemine doğrudan bağlanarak giderek daha güçlü hale geldiğinden, uygulama açığı artık bir sorun değil. Microsoft ayrıca geliştiricilerin Surface Pro 11 ve Surface Phone 4'ten başlayarak Windows 11 Mobile, Windows 11 ve Windows on Arm arasındaki sinerjilerden yararlanmasına yardımcı olmak için bir UWP 3.0 girişimini de başlattı.

Hayal etmek eğlencelidir. Belki eğlence yanlış kelime ama her halükarda Windows Phone öldü ve bir daha geri dönmeyecek. Yine de ne olabileceğini hayal etmek eğlenceli. Proloy Karmakar adında mükemmel bir grafik tasarımcısı az önce "Windows 11 Mobile"ın neye benzeyebileceğine dair bir dizi konsept görsel yayınladı ve bu, Microsoft'un potansiyel olarak neyi feda edebileceğini hatırlatan güçlü bir hatırlatma oldu.

Akıcı işaret öğelerini, Windows 11 3D tasarım felsefelerini ve katmanlı akrilik cam benzeri dokuları kullanan Proloy, Windows 11 Mobile'ın nasıl görünebileceğine ustaca bir bakış sunuyor.

Komik çünkü ironik bir şekilde son yıllarda giderek "Windows Phone benzeri" hale gelen iOS'un en son sürümünden pek de farklı değil. iOS aygıtlarındaki Apple uygulamaları artık basit simgelerden canlı kutucuk benzeri widget'lara genişletilebilir. Apple'ın iPhone'u artık her zaman açık ekranlar da dahil olmak üzere on yıldan daha eski olan diğer çeşitli Windows Phone özelliklerine de sahip.

Eminim Microsoft 2024'te Windows Phone'un olmasını diliyordur

Microsoft CEO'su Satya Nadella yakın zamanda verdiği bir röportajda en büyük pişmanlıklarından birinin Windows Phone'u öldürmek olduğunu ifade etti. Microsoft'un artık mobil bilgi işlemin yönü üzerinde herhangi bir kontrolü olmadığı göz önüne alındığında, bu gerçek yapay zeka dünyasında daha da acı verici olmalı. Windows'un, kalem ağırlıklı cep bilgisayarı serisiyle hakim bir "akıllı telefon" konumuna sahip olduğu bir dönem vardı. Bu, Apple ve Google'ın hem daha sezgisel bir insan-bilgisayar arayüzü oluşturmasına hem de daha sezgisel bir insan-bilgisayar arayüzü oluşturmasına olanak tanıdı ve artık Microsoft, bu iki platformun yalnızca artıklarını yiyebiliyor ve bu da Microsoft'u denklemin dışında bırakıyor.

Kendine ait bir mobil platform olmadan, Google ve OpenAI gibi şirketler devreye girdi ve kendi AI hizmetlerini iOS ve Android'de "varsayılan" olarak eklediler. Çok az kişi bu cihazlarda "varsayılan" olarak ayarlanmış olanlardan aktif olarak geçiş yapacaktır. Bu nedenle Microsoft'un, Windows Copilot, Microsoft Edge tarayıcısı, Bing araması ve hatta Xbox bulut oyunları gibi kendi yapay zeka hizmetlerini çoğaltmak için kapıya adım atması gerekmiyor. En azından Microsoft, OpenAI'nin "BT departmanı" olarak kar elde etmeye devam ediyor.

Sonuç olarak Windows Phone'un kısa görüşlülüğü Microsoft'un gelecekteki bilgi işlem paradigmalarına mal olacak, ancak bu böyle olmak zorunda değil. Qualcomm'un Windows PC alanında ciddi bir oyuncu olarak yükselişi, sonunda kendi mevcut cihazınızı bağlamanıza gerek kalmadan telefon benzeri telefon özelliklerine sahip dizüstü bilgisayarların ortaya çıkmasına yol açabilir. Ya bu cihazlar küçülürse ve daha çok telefona benzerse? Bu kesinlikle bir erişimdir. Ama hey, hayal etmek eğlenceli.

Kaynak: WC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.