Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

NVIDIA Üç Haneli Büyümeyle Dünyayı Şoke Etti: Yapay Zeka Çip Pazarını Domine Etmeye Başladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

NVIDIA Üç Haneli Büyümeyle Dünyayı Şoke Etti: Yapay Zeka Çip Pazarını Domine Etmeye Başladı

nvidia-1201077.jpg

23'ünde sektör kaynaklarına göre, yapay zeka (AI) sektörünün devlerinden NVIDIA, ilk çeyrekte şaşırtıcı bir performans bildirdi. NVIDIA bu yılın ilk çeyreğinde (Şubat'tan Nisan'a) 26 milyar dolar gelir elde etti. Bu, geçen yılın aynı döneminde kaydedilen 7.192 milyar $'a göre %262'lik bir artış olup, sektördeki en iyi şirket olarak hakim konumunu teyit etmektedir. Bu aynı zamanda Wall Street'in bu yılın başlarında öngördüğü 24,69 milyar doları da aştı.

Gelirlerin ardından faaliyet kârı da güçlü bir performans kaydetti. NVIDIA bu yıl 16,9 milyar dolar işletme karı elde etti; bu, geçen yıl kaydedilen 2,14 milyar doların yaklaşık sekiz katı. Aynı zamanda Wall Street'in yılın başındaki 12,83 milyar dolarlık tahminini de aştı. Ek olarak, düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) %461 artışla 6,12 dolara yükseldi.

Teknoloji endüstrisindeki ana görüş şu: "NVIDIA'nın yapay zeka yarı iletken pazarındaki hakimiyeti, ilk çeyrek kazanç duyurusuyla kamuoyuna kanıtlandı." Son zamanlarda büyük teknoloji endüstrisindeki çeşitli şirketler, NVIDIA'lara karşı rekabet edebilmek için kendi çiplerini tasarlamaya başladı ve AMD gibi rakipler de kendi yapay zeka yarı iletkenlerini geliştiriyor ve bu da agresif pazarlamaya yol açıyor.

Ancak bu performans NVIDIA’nın gücünün hâlâ etkili olduğunu kanıtlıyor. Ayrıca bazı uzmanlar NVIDIA'nın gücünün henüz zirveye ulaşmadığı sonucuna vardı. Mizuho Securities'in kıdemli analistlerinden Vijay Rakesh, 21'inde (yerel saat) Bloomberg ile yaptığı röportajda, "NVIDIA'nın en iyi anının henüz gelmediğini" iddia etti.

Röportajda, "NVIDIA'nın bu yıl da çok başarılı bir karnesi var gibi görünüyor" ve "NVIDIA'nın bu yıl 90 milyar doların üzerinde gelir elde etmesini bekliyorum" dedi. Ayrıca, "NVIDIA'nın 2027 yılına kadar neredeyse dört kat patlayıcı bir büyüme kaydetmesinin beklendiğini" ve "Burada önemli olan, NVIDIA'nın GPU üretmenin ötesinde tam yığın sunucuları piyasaya sürmesidir" dedi.

NVIDIA'nın şaşırtıcı performansıyla birlikte yapay zeka yararlanıcı hisselerine olan ilgi de artıyor. Pek çok yatırımcı yapay zeka sektörünün genişlemesini ve buna bağlı olarak yapay zeka yararlanıcı stoklarının hızla artmasını bekliyor. Yapay zekadan yararlananların hisseleri, temel teknolojilere sahip şirketlerden yayılıyor. Örneğin, NVIDIA'dan başlayarak, Microsoft gibi son derece üretken yapay zeka teknolojisine sahip şirketlerde ve Open AI gibi çeşitli yapay zeka hizmet sağlayıcılarında bir hisse senedi yükselişi yaşanıyor.

Bu nedenle birçok uzman, yapay zeka endüstrisinin büyük temasında eşmerkezli dairelerin nereye yayıldığını izlerseniz çeşitli fırsatları yakalayabileceğinizi savunuyor. Ancak faydalanıcı sektörlere yatırım yaparken hem kısa vadeli hem de uzun vadeliyi göz önünde bulundurmalısınız.

Sonuç olarak, ABD'li çok uluslu bir yatırım bankası olan Goldman Sachs, bireysel yatırımcılar arasında sıcak bir tartışma konusu haline geldi. Goldman Sachs, kısa vadeli fayda sağlayanlar yerine uzun vadeli fayda sağlayanlara yatırım yapmaya odaklanıyor. Bu yılın şubat ayında Goldman Sachs, Occidental Petroleum, Walmart ve Amazon gibi isimlerden bahsetti.

CNBC'de yayınlanan bir makaleye göre Goldman Sachs, "Yapay zeka teknolojisinin henüz başlangıç aşamasında olduğunu ancak hızla büyüdüğünü" ve "hisse senedi konsensüsünü yansıtan tanınmış teknoloji hisse senetleri yerine uzun vadeli yararlanıcılara dikkat etmemiz gerektiğini" analiz ederek bu şirketleri seçti. .”

Ayrıca, bazıları Yapay Zeka yararlanıcıları olarak Küçük Modüler Reaktörleri (SMR) işaret ediyor. Bu küçük modüler reaktörler, yapay zeka patlamasını ucuz enerjiyle gerçeğe dönüştürebilecek bir alan olarak değerlendiriliyor. Mevcut nükleer santrallerden daha güvenli olmasının yanı sıra küçüktürler ve Lego gibi monte edilebilirler, bu da onları ihtiyaç duyulan yerde kullanıma uygun hale getirir. SMR'ler yeni nesil teknoloji olarak kabul ediliyor çünkü böyle bir arka plan, AI teknolojisinde önemli verileri depolayan veri merkezleri için iyi bir araç olarak değerlendiriliyor. Dünya Ekonomik Forumu'na göre SMR'lerin yıllık ortalama %30 civarında büyümesi bekleniyor.

Kaynak: GangnamTimes

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi NVIDIA Üç Haneli Büyümeyle Dünyayı Şoke Etti: Yapay Zeka Çip Pazarını Domine Etmeye Başladı

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.