Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sadece 2 Araba 3 Milyon 200 bin km Yol Yaptı


Önerilen İletiler

  • Admin

Sadece 2 Araba 3 Milyon 200 bin km Yol Yaptı

Toyota Tacoma dağıtım kamyonundan 1963 model Plymouth Fury taksiye kadar bir milyon mili aşan birçok ünlü araç var. Ama üç milyon iki yüz bin? Bu sadece hakkında fısıldanan efsanevi bir sayı. Ta ki iki inanılmaz araç üç milyon iki yüz bin sınırını geçene kadar.

1966 Volvo 1800S

Irving Gordon'un 1966 Volvo'su, en yüksek kilometre performansına sahip kişisel otomobil olarak mevcut Guinness Dünya Rekorunu elinde tutuyor. Gordon, meslek olarak fen bilgisi öğretmeni olan bir Long Island yerlisidir. Yeni bir kırmızı Volvo P1800 satın aldı ve kat ettiği kilometrelerin çoğunun araba fuarlarına gittiğini söylüyor, ancak bir keresinde arabayı New York'tan Vancouver, Kanada'ya kadar karayoluyla gezmişti. "Elbette araba kullanmayı seviyorum... Bu benim rahatlama ve her şeyden uzaklaşma yöntemim."

Gordon yağını her 3.000-3.500 milde bir değiştirdi ve şanzıman yağını her 25.000 milde bir değiştirdi. Ve elbette "Arabada yemek yememek ve içmemek" konusunda katı bir kuralı vardı. İki milyon mil boyunca Gordon 50 arabalı film, 80 lastik, 400 buji, 667 yağ değişimi, 6.400 depo benzin ve yalnızca bir motor yenileme (675.000 milde) yapmıştı. Bu yüzden yuvarlanmaya devam etti. 77 yaşında ölmeden önce inanılmaz bir 3,2 milyon mil yol kat etti.

Eminim Gordon'un sıkı bakım programının Volvo'sunun inanılmaz kilometre performansıyla bir ilgisi vardır. Ama arabayı dikkatli bir şekilde sürmesi ona zarar vermedi. Hiçbir zaman U dönüşü yapmadığını ve bir keresinde 445.000 mil boyunca debriyaja bastığını iddia ediyor.

1976 Mercedes-Benz 240D

Gregorios Sachinidis, 1976 model Mercedes 240D'sini hem kişisel araç hem de taksi olarak kullanmak üzere tasarladı. Yolcuları memleketi Selanik, Yunanistan'ın her yerine götürdü. Yağ değişimlerine ve diğer bakımlarına devam etti ve dizel Mercedes'i çalışmaya devam etti.

Sachinidis 2004 yılında 2.850.000 mile ulaştığında Mercedes-Benz ona yaklaştı. Otomobil üreticisi, sedanının şirket tarihindeki en uzun süre çalışan otomobil olduğunu söyledi. Bu yüzden onu müzelerinde sergilemek istediler. "Anlaşma yok" dedi, etrafta dolaşmak için bir arabaya ihtiyacı vardı. Bunun üzerine şirket ona yepyeni bir C-Serisi teklif etti. Sachinidis, iki milyon millik aracı için yepyeni bir arabanın iyi bir anlaşma olduğuna karar verdi ve eşit miktarda arabayı değiştirdiler.

Daha sonra, 1,5 milyon 'Tanrı Kutsadı' mil kat eden Toyota Tacoma hakkında bilgi edinin veya aşağıdaki videoda Irving Gordon ile yapılan bir röportajı izleyin:

Kaynak: MB

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.