Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ankete göre Demokrat aday olarak Joe Biden'ın yerini alacak en iyi aday Michelle Obama


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Ankete göre Demokrat aday olarak Joe Biden'ın yerini alacak en iyi aday Michelle Obama

Bir ankete göre, Joe Biden'ın yarıştan çekilmesi halinde Demokratların başkan adayı olarak yerine geçecek adayların başında Michelle Obama geliyor.

michelle-obama-1129160.jpg

Eski First Lady, başkanın sağlığı ve kondisyonuyla ilgili soruların ortasında Gavin Newsom, Kamala Harris ve Hillary Clinton'ı geride bırakarak 2024 yarışı için Bay Biden'ın en iyi alternatifi olarak ortaya çıktı.

Rasmussen Reports'un Pazartesi günü yayınlanan anketine göre Demokrat seçmenlerin yaklaşık yüzde 48'i "Kasım ayındaki seçimlerden önce Joe Biden'ın yerine başka bir aday bulunmasını" destekledi.

Ankete katılanların yaklaşık yüzde 47'si "Demokratların Kasım ayındaki seçimlerden önce Biden'ı başkan adayı olarak başka bir adayla değiştirmesinin muhtemel olduğuna" inanıyor; yüzde 22'si ise bunu çok muhtemel görüyor.

Bu arada 960 seçmenin yüzde 45'i Demokratların başka bir adayla yer değiştireceğini düşünmüyor.

Ankete katılanların en az yüzde 20'si, Bay Biden'ın yerini alacak yüz olarak Bayan Obama'yı destekledi. Onu yüzde 15 ile başkan yardımcısı takip ederken, yaklaşık yüzde 12'si Clinton'ın geri dönmesini istediklerini söyledi. Bay Newsom ankete katılanların yüzde 11'inden destek aldı.

Bayan Obama daha önce 2024 seçimleriyle ilgili korkularının kendisini geceleri ayakta tutan şeyler arasında olduğunu itiraf etmişti. Ocak ayında verdiği bir röportajda şunları söyledi: "Olabileceklerden korkuyorum çünkü liderlerimiz önemli.

"Bu demokrasiyi olduğu gibi kabul edemeyiz. Ve bazen bunu yaptığımızdan endişeleniyorum.

Daha önce Bay Biden, Salı günü Michigan'da Cumhuriyetçi mevkidaşı Donald Trump ile birlikte başkanlık ön seçimini kazanarak ikisi arasında neredeyse kesin bir rövanş maçı sağlamış oldu. Çarşamba sabahı erken saatlerde Bay Biden, Demokratların ön seçimlerinde oyların yüzde 81,1'ini alırken, seçmenlerin yüzde 13'ü "bağlı olmayı" tercih etti.

Bay Biden'ın Michigan'daki ezici zaferi, bazılarının kritik bir dalgalanma durumunda ön seçimle ilgili endişelerinin çoğunu geri itiyor. Pek çok Arap-Amerikalı, Hamas'ın 7 Ekim'de 1.200 kişinin ölümüyle sonuçlanan sürpriz saldırısını Gazze'de düzenlemesine tepki olarak Biden'ın İsrail'e verdiği destekten duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.

Arap kökenli Amerikalılar, Michigan nüfusunun yaklaşık yüzde ikisini oluşturuyor ve birçoğunun, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında ya ölen ya da başka bir şekilde yerlerinden edilen ve şu ana kadar çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 30.000'den fazla Filistinliyi öldüren sevdikleri var.

Ancak 81 yaşındaki Bay Biden, Michigan'daki birçok ankette geride kalan anket sayılarıyla karşılaşmaya ve ileri yaşıyla ilgili kalıcı sorularla karşılaşmaya devam ediyor. 77 yaşındaki Bay Trump, sözde zihinsel olarak bilinçli olmadığı için Bay Biden'ı defalarca hedef aldı ve Cumhuriyetçi adaylığı için Bay Trump'a karşı yarışan eski Güney Carolina valisi Nikki Haley, her iki adamın da çok yaşlı olduğunu söyledi.

Kaynak: The Independent

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.