Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar,

Çok mantıklı ancak sanki bir şaşırtma varmış gibi görünen bilmeceyi aşağıda sunuyorum:

Padişahın çok güzel bir kızı varmış. Padişah kızını evlendirmek istediğinde ortaya çıkan talipler arasından kız üç delikanlıyı beğenmiş. Ancak karar verememiş. Bunun üzerine Padişah gidin bir yıl boyunca dünyayı gezin; kızıma en değerli, önemli hediyeyi getirerek önerene kızımı vereceğim demiş.

Delikanlılar yola çıkmışlar üç gün kadar beraber seyahat etmişler. Daha sonra ayrılmaya, ancak bir yıllık sürenin bitimine üç gün kala aynı yerde buluşup memlekete birlikte dönmeye karar vermişler.

Kararlaştırıldığı gibi sürenin bitimine üç gün kala aynı yerde buluşmuşlar. Birbirlerine sormuşlar sen ne getirdin diye?

Bir tanesi “Ben bir ayna getirdim. Dünyada nereyi istersen anında orayı gösteriyor” demiş. Buna Aynacı diyelim.

İkincisi “Ben bir uçan halı getirdim. Üstüne binip nereye gitmek istersen anında oraya götürüyor” demiş. Buna Halıcı Diyelim

Üçüncüsü “Ben bir elma getirdim. Her türlü hastalığa iyi geliyor. Ölmek üzere olan bile bu elmayı yese iyileşiyor” demiş. Buna da Elmacı diyelim.

Memlekete dönmek üzere hep birlikte yola çıkmadan önce, Aynacı demiş ki “Şu aynadan bakalım memlekette durum nasıl?”. Bir de bakıyorlar Padişahın kızı ağır hasta ölmek üzere. Halıcı Diyor ki “Buyurun halıya atlayın gidelim”. Anında memlekete varıyorlar. Elmacı diyor ki “Padişahın kızı, al elmayı ye”. Hakikaten elmayı yer yemez Padişahın kızı iyileşiyor.

Padişah kızını hangisine vereceğini şaşırıyor.

Aynacı “Ayna olmasa bizim olan bitenden haberimiz olmayacaktı. Buraya yetişmek için acele etmeyecektik. Kız da ölecekti”. Kız benim hakkım demiş.

Halıcı “Halı olmasa görsek de bir faydası yoktu. Buraya yetişemeyecektik. Kız da ölecekti”. Kız benim hakkım demiş.

Elmacı “Görsek de yetişsek de elma olmasa bir faydası yoktu. Kız elmayı yiyemeyecek ve ölecekti demiş.

Tartışma böyle sürerken delikanlılardan bir tanesi öyle bir söz söylemiş ki diğerleri da ona hak vermişler. Aynacı, Halıcı ve Elmacı’dan hangisi mantıklı ne söylemiş de kızı almış?

Gönderi tarihi:

bence de doğru cevap nobody'nin cevabı, elmacı şöyle demiş olabilir... aynacının aynası, halıcının halısı duruyor ama benim elmam gitti, hiçbirşeyim kalmadı, padişahın kızıyla evlenmek benim hakkım...

Gönderi tarihi:
bence de doğru cevap nobody'nin cevabı, elmacı şöyle demiş olabilir... aynacının aynası, halıcının halısı duruyor ama benim elmam gitti, hiçbirşeyim kalmadı, padişahın kızıyla evlenmek benim hakkım...

Hadi onlar görmemiş yanıtlıyor,sende mi görmedin..:huh: Bu soru daha önce soruldu yaw..:D

Gönderi tarihi:
Hadi onlar görmemiş yanıtlıyor,sende mi görmedin..:huh: Bu soru daha önce soruldu yaw..:D

cıx vallaaaa görmedimmm :unsure:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.