Φ kontrsağduyu Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Gülen yaşar, onlar unutulur... Fethullah Gülen: dine, millete, devlete, vatana hizmet eden her mümtaz insanın başına gelenleri yaşıyor. Onlarla aynı kaderi paylaşıyor. Sadece şu son 17 yılda yaptıklarına bakılsa, aleyhinde olunmayacak tek kişi Gülen'dir. Ancak peşin hükümlü olanlar, milletimizin ihyasını, kendi öz değerlerini muhafaza ederek modernleşmesini çekemeyenler Gülen ismini bir türlü hazmedemiyor. 17 yıl önce, Sovyetler dağıldığında cami kürsülerindeki vaazları dâhil hemen her fırsatta Sayın Gülen, tarih sahnesine yeni çıkan Türk cumhuriyetlerinde okullar açılmasını tavsiye etti. "Anadolu'nun Orta Asya'ya bir vefa borcu var" dedi. "Bugün gidin, acele edin, gecikirseniz başkaları gider, kardeş gibi değil el gibi karşılanırsınız" diye adeta inledi. Onu sevenler, tavsiyelerini yerine getirmek için gözünün içine bakanlar bir an tereddüt etmediler. Aradan 17 yıl geçti. Bakınız bir tavsiye, bir işaret ile bugün gelinen nokta nedir? Geçen yıl İstanbul'da yapılan Türkçe Olimpiyatı'na burada isimlerini teker teker sayamayacağım 100 ülkeden öğrenciler geldi. Bu öğrenciler Türk Okulları'nda okuyorlar. Türkiye'yi seviyorlar. Bayrağımızı, Atatürk'ü biliyorlar. Öğretmenleri sayesinde sevginin ötesinde milletimize hayranlık duyuyorlar. Çekirdekten Türk dostu olarak yetişiyorlar. Yarın ülkelerinde gerçek birer Türk lobisinin kurulması için gönüllü çalışacaklar. Bir vefa borcunu ödemek için atılan adımlar, meyveleri alınınca bir insanlık projesine dönmüş, dünyanın bütün kıtalarına yayılmış. Dini, ırkı, dili farklı çocuklar, gençler bizim değerlerimizi temsil eden öğretmenlerin manyetik sevgi alanında kaliteli eğitimin cazibesiyle bu okullara koşar olmuş. 100 kişilik kontenjanlara 5 bin kişi başvurmaya başlamış. Türkiye'nin küresel ölçekte başka hangi alanda böyle bir cazibesi, başarısı var? Sadece yurtdışında mı? İşte Güneydoğu meselesi... En önemli gündem maddesi olarak önümüzde. Dağa çıkışı önleyelim, kardeş olalım diye feryat ediyoruz. Kim koşmuş Doğu'ya, Güneydoğu'ya bu manada? Dağa çıkışın önünü kesmek için kim Van'a, Diyarbakır'a, Hakkâri'ye, Batman'a okullarla, dershanelerle, okuma salonlarıyla eğitim gönüllüleri olarak yangına köpük sıkar gibi, kim koşmuş? Kim Kurban Bayramı'nın ilk günü, anasının babasının elini öpmeden, yavrularıyla bayramlaşmadan Güneydoğu'nun köylerine varasıya kadar kapı kapı et dağıtmaya, onların ikram ettiği şekeri almaya koşarak gitmiş? Şimdi kalkmış CHP milletvekili Nur Serter, Gülen düşmanlığı yapıyor. "Işık evleri, gizli bir örgüt olarak faaliyet gösteriyor. Fethullah Gülen'i öve öve bitiremeyen bir bakanın önlem almasını beklemiyoruz." diyor. Demek türban tartışmasına provokasyonlarla takviye için yine birileri düğmeye basıyor. Eğer üniversite öğrencilerinin kaldığı bu evler, öğrenci yurtları birer tehlike ise devletin güvenlik güçleri, adliyesi yok mu? Diyelim AK Parti iktidarı kurumların elini kolunu bağlıyor. 28 Şubat sürecinde niye bu "gizli örgüt"ün üzerine gidilmedi? Söyleyeyim mi? Çok gidildi. Ankara'da bir kolej 6 ayda tam 80 defa müfettiş baskınına uğradı. Öğrencinin psikolojisi bozuldu. İdareciler dayanamadı o günün Başbakanı Ecevit'e çıktılar. Rahmetli inanamadı. "Çocuklarla, eğitimle böyle oynanır mı?" dedi. O baskınların, yıldırmaların hiçbirinden örgüt falan çıkmadı. Çıkamazdı da. Benim üzüldüğüm tek bir nokta var. Gülen'in tavsiye ettiği okulları gezen gören, bunları öven, faydalı olduklarına inanan CHP milletvekilleri de var, MHP milletvekilleri de. Kalkıp Meclis'te niye konuşmuyorlar? Doğrunun, hayrın, milli menfaatlerin yanında olmak o kadar zor mu? Vefa, sadece İstanbul'da bir semtin adı mı? 13.12.2007 - Hüseyin Gülerce ZAMAN ------------------------------------------------------------------------- Bu daha saydıkları daha buz dağının görünen sivri ucu ! Siz daha ne zamana kadar her iftiraya inanacaksınız ! Bunları hiç CİA yapar mı ! Bunları bu milleti ve dünyanın kurtuluşunu dert edinenler yapar ancak ! O milliyetçi laikçi olduğunu iddia edenler HANİ VARMI BİR DİKİLİ AĞACINIZ ÇAKILI ÇİVİNİZ ?? Hakk dostlarına demediğinizi bırakmadınız kendinizle kaç defa çeliştiniz.. ********** Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 İnsan evrenin devingenine tabidir. Bu devinen evrende o da evrilir, çevrilir. Devrilir. Tabiatın kanunu bu.Gülen de ağlar. Ağlayan da güler. Dünya döner toz olur. Üfür gider. Evren içerisinde kim bu gülen? Neyi ele geçiriyor yahu? Mümkün mü? Sınırları belli insanın. Varsınla yoksun arasında bir süre. Dünyayı bir yada bir kaç cemaat ele geçirse ne olur? Bütün dünya namaza dursa ne olur? Allahın dünyasını kullar ele geçirmiş mi olur? Allahın muradı bu mudur? İnsanoğlu çok akıllı yahu. Bu kafa bu zeka olduktan sonra evreni işgal de eder. Artık Allahın gücüne gitmesin. Tamam o yaptı da eee artık kontrol bizde de der. Hem hedefe ulaşmak için sinsi sinsi yıllarca çalıştık dergah mergah. Çok emeğimiz var. Samanaltından geldik. Samanyoluna erdik. Hayde! Allah ne muradınız varsa versin. Ancak! Bu dünya da bi huzur vermediniz ya... Alacağınız olsun, Ben de çok akıllıyım bakınız olayı çözdüm. Çok hırslı bu adamlar, ajan hepsi saklana saklana hedefe kilitlenmiş olarak ilerliyorlar. Ben gülüyorum. Gülen gülüyor işte. Arkalarına Allahı almışlar hala saklanıyorlar. İmanınız nerede? Bir de Anayasal kuvvet mi istiyorlar? Öyleyse Allahın desteği arkalarında değil. Babayasalı da alsalar boş işlerle iştigal. Gerçekten çok korkuyor olmalılar. Heyt be! Biz de sizinle, bu gezegen de yaşıyoruz. Vay canına... Bu sinsi sinsileye de duyurmak isterim ki, açıkta kalan yerlerinizi örtün. Gönlümün Nasrettin'leri. Yıkacağınız bina üstünüze çökecek. Çoluk çocuğunuzu çıkarın bari, kölelikten... Özgürlük yoluna. Sayin dinazor ,,Arkalarına Allahı almışlar diyorsun,, iste bu yanilgi onun arkasina saklanmis olsalarda yanilgi! onlar Allaha, insanliga,Hayvanlara, bütün canlilalara sirt dönmüs sadece ve sadece seyh düskünleri deseydin daha uygun olurdu...ve onun icindirki ülkemizin basina bir seyh getirmenin hayaliyle ülkemiz üzerinde yapmadiklari saygisizlik kalmadi yapmayada devam ediyorlar agizlarini boza boza onlar düne kadar sadece Atamiza küfrederlerdi birde gavurcuk kelimesi meshurdu gavurcuklara gide gide simdi ondan döndüler doksan derece dönme yetenekleri mevcut ,,simdi seyhlere razi olmayan bu cografyanin cocuklarina küfrediyorlar Agizlari okadar yogunki onlarin bu aralar konusma edabinida yitirmisler...maksat toplumu hizla kamplara cekme artik onlar icin bir saniye bile degerli? bir seyh in kollarina atabilmek icin... gercek anlamda bu ülkede bir Akp li varmidir! ,,Akp yi savunani gördünmü? ama sahislari ( seyh ) savunanlari cok gördük cook diyebilirmisin onun icinde tayyipde vardir gülende vardir arincda vardir. vardir oglu vardir bla bla bla...Akp de bir aractir yeri geldimi terkedecekleri! Diyebilirmiyiz? ülkemizi karisik bir yumak haline getirdiler bu karisiklik icinde birilerin birsey demeside zorlasti demesende olur sayin godzii Saygilarimla Alıntı
Φ mistral Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Son sürat bir şeriat devletine doğru gidiyoruz, artık bu durumdan sıyrılmanın bir yolu kalmadı gibi gözüküyor... Cumhuriyet mitingleri yapıldığında, bu halk bunları devletin başına bir daha getirmez diye umutlanmıştık... boşa bir umutmuş... Bütün kaleler teker teker yıkılıyor, YÖK de ellerine geçti, sadece şimdilik direnen gibi görünen ordu kaldı, fakat ordunun da ABD yi karşısına alıp duruma el koyması oldukça güç.... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Bir çarpıtma hikayesi Fethullah Gülen'i ziyaret eden ünlü jinekolog Alp Nuhoğlu, Gülen düşmanlığını meslek haline getirmiş bazı çevrelerin hışmına uğradı. . . . Ya hic gülecegim yoktu valla,Haberi alinti yaptiginiz SAMANYOLU HABER zaten Fetullah Gülen'in.kim neyi carpitiyor dersiniz.Biraz ciddi haberleri belge olarak gösterin,Fetulah Gülen'in programinin haberini alinti yapip carpitma diye bizi güldürüyorsunuz. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2007 Gülen yaşar, onlar unutulur... Fethullah Gülen: dine, millete, devlete, vatana hizmet eden her mümtaz insanın başına gelenleri yaşıyor. Onlarla aynı kaderi paylaşıyor. Sadece şu son 17 yılda yaptıklarına bakılsa, aleyhinde olunmayacak tek kişi Gülen'dir. . . . 13.12.2007 - Hüseyin Gülerce ZAMAN ------------------------------------------------------------------------- Bu daha saydıkları daha buz dağının görünen sivri ucu ! Siz daha ne zamana kadar her iftiraya inanacaksınız ! Bunları hiç CİA yapar mı ! Bunları bu milleti ve dünyanın kurtuluşunu dert edinenler yapar ancak ! O milliyetçi laikçi olduğunu iddia edenler HANİ VARMI BİR DİKİLİ AĞACINIZ ÇAKILI ÇİVİNİZ ?? Hakk dostlarına demediğinizi bırakmadınız kendinizle kaç defa çeliştiniz.. ********** Bakin buradada ayni hataya düsmüssünüz,ve Fetulah Gülen'e ait olan bir gazetenin haberini almis Fetulah Güleni neredeyse peygamberlige yükseltmissiniz.Fetulah Gülen bu ülkenin rejiminin yikilmasi icin Vatikanda dahil tüm yabanci güclerle devrededir.Gülen müslüman degil müslümanliga ihanet etmis bir adamdir,sadece *dinler arasi diyalog girisimi bile onun ihanetinin bir belgesidir.* saygilarla Alıntı
Φ bezgin Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2007 Görünen köy kılavuz istemez....sadece okuyun....Babam bile benimle hayatım boyunca bir elimin 5 parmağını geçmeyecek kadar gurur duymuştur.. ‘Sizinle gurur duyuyorum çocuklar’ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan'daki temaslarına devam ediyor. Gül, bugün Fethullah Gülen cemaatinin kurduğu Kazakistan Türkiye Eğitim ve Kültür Vakfı (KATEV) tarafından yaptırılan Uluslararası Türk-Kazak Lisesi'nin yeni binasının açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Gül'e Kazakistan Milli Eğitim Bakanı eşlik etti. Okula gelişinde Türk ve Kazak bayraklarını taşıyan öğrenciler tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, sınıfları gezerek öğrencilerle yakından ilgilendi. Modern teknolojiyle donatılan sınıflardaki eğitime hayran kalan Gül, gazetecilere de sınıfları mutlaka görmelerini tavsiye ett. Gül öğrencilere de, "Sizinle gurur duyuyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum." şeklinde hitap etti. Okul yetkililerinden bilgi alan Gül, bir süre okulda dinlendi. Dinlenme sırasında öğrencilerin gösterilerini izleyen Cumhurbaşkanı Gül, gösteri yapan minik bir ilköğretim öğrencisini yanına çağırarak sevdi. Kazak öğrenciler, Gül'ün huzurunda geleneksel Kazak halk oyunları gösterisi sundu. Bir öğrenci, Türkçe şarkı söylerken bazı öğrenciler de "İstanbul" ve "Adı Mehmet" isimli şiirleri seslendirdi. Toplam 20 bin metre kare kapalı alana sahip okul binası içinde 48 sınıf, 6 fen laboratuarı, 3 bilgisayar, 2 multimedya, 2 dans, 2 resim, 24 eğitsel kol çalışma sınıfı, 1 kütüphane, 1 spor salonu, 1 konferans salonu, 1 havuz, 1 yemekhane ve 1 kafeterya bulunuyor. Okul bu yıl itibariyle birinci sınıftan yedinci sınıfa kadar 358 öğrenciyle eğitim öğretim hayatına başladı. Okulun öğrenci kapasitesi ise bin 200. Toplam 32 öğretmenin görev yaptığı okulda 10 Türk öğretmen görev yapıyor. Öğrencilerin yüzde 90'ının yatılı kaldığı bu okullarının tümünü KATEV Uluslararası Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ünal Öztürk yönetiyor. alıntı : Vatanım Alıntı
Φ siyaset Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2007 Bakin buradada ayni hataya düsmüssünüz,ve Fetulah Gülen'e ait olan bir gazetenin haberini almis Fetulah Güleni neredeyse peygamberlige yükseltmissiniz.Fetulah Gülen bu ülkenin rejiminin yikilmasi icin Vatikanda dahil tüm yabanci güclerle devrededir.Gülen müslüman degil müslümanliga ihanet etmis bir adamdir,sadece *dinler arasi diyalog girisimi bile onun ihanetinin bir belgesidir.* saygilarla Sayın politika gerçekten merak ediyorum müslüman değil dediğiniz adam nasıl oluyorda Allah'tan Kur-an'dan Peygamber'den bahsediyor. Bi de bu var "neredeyse peygamberliğe yükseltileceksiniz" bunu bizim gibi düşünenlerden yakmaz merak etmeyin, bunu yapacak olan kişilerde sizlersiniz sizin gibi düşünenler.. Bunu da iftira atmak için yaparsınız en fazla... Çamur at izi kalsın Adam ömrü boyunca insanlara İslam dinine çekmeye çalıştı. Sizlerin gözünde ne yahudiliği kaldı ne ajanlığı nede Amerakan kölesi olması ...sayın politika bırakın böyle basit karalamaları da bana kaynaklarla gelin mümkünse... Eğer bi iddianız varsa bunu gerçeğe uygun olarak yansıtın komplo teorilerinizi kendinize saklayın... Bi de şu var onun gazetesi bunun gazetesi...Şimdi tutup da kartel medyanın Fetuhlah Gülen hakkında olumlu yazı yazmasını beklemiyorsunuz değilmi...(adamlar zaten ellerinden geldikleri kadar karalamaya çalışıyorlar. Ki bir şey bulamıyorlar) Hal böyle olunca kaynaklar da doğal olarak olumlu yazılar yazan gazete dergi vb. kaynaklardan çıkacaktır. Yani bu bi hata değil.... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2007 Size dünyalar kadar kaynak verildi be kardesim,eger siz o kaynaklardan faydalanmasini bilmeyip Zamanla Samanyolunda kaliyorsaniz buna bizim bir cözümümüz olamaz.Fetullah Gülen'in kim oldugunu yaza yaza parmaklarimiz acidi artik.Daha nasil belge ariyorsunuz,En büyük belge *DINLER ARASI DIYALOG*dur.Daha ne istiyorsunuz,müslümansaniz o zaman cözün bu belgenin ne oldugunu ve bosuna,bizlere satasip durmayin.kimse merakli degil durup dururken birisine kara calmaya.Bu kara CALMA HASTALIGI SIZLERDE VAR, yani AKP lilerde Gülencilerde,Naksicilerde,Nurcularda.Daha dpgrusu tarikat sevdalilarinda. saygilarla Alıntı
Φ siyaset Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2007 Size dünyalar kadar kaynak verildi be kardesim,eger siz o kaynaklardan faydalanmasini bilmeyip Zamanla Samanyolunda kaliyorsaniz buna bizim bir cözümümüz olamaz.Fetullah Gülen'in kim oldugunu yaza yaza parmaklarimiz acidi artik.Daha nasil belge ariyorsunuz,En büyük belge *DINLER ARASI DIYALOG*dur.Daha ne istiyorsunuz,müslümansaniz o zaman cözün bu belgenin ne oldugunu ve bosuna,bizlere satasip durmayin.kimse merakli degil durup dururken birisine kara calmaya.Bu kara CALMA HASTALIGI SIZLERDE VAR, yani AKP lilerde Gülencilerde,Naksicilerde,Nurcularda.Daha dpgrusu tarikat sevdalilarinda. saygilarla Bana kaynaklardan bahsetmişsizin siz hangi kaynaklardan bahsediyorsun... Siz nasıl görüşünüze ters gelen bir gazetenin kaynağından yararlanmayı reddediyorsanız, biz de bizim görüşümüze aykırı gelen gazetenin kaynağından yararlanmayı reddediyoruz. Siz nasıl bizim görüşümüzde olan gazetelerin görüşlerine yalan diyorsanız bizde sizin görüşünüzde olan gazetelerin bizim görüşümüze olan saldırmalarına yalan diyoruz (Türban konusu) ki 100 kere yalan dendi ispatlandı ama sizler tarafından kesin olan kaynaklar bile yalan haber yapıyor diye suçlandı. (Tabi tabi en iyi sini siz bilirsizin....)Esasında yaptığımız aynı taktik Öte yandan yalan yazıyor dediğiniz gazeteyi kaç kere okudunuz sayfasını kaç kere çevirdiniz onu da merak ediyorum. Kaç kere Zaman ,Yeni Şafak Vakit, Bugün, Türkiye gazetelerini okdunuz....Ben sizlerde şunu gördüm okumadığınız daha sayfasını bile çevirmediğiniz gazete hakkında yorum yapıyorsunuz... Ayrıca bi de şu konu var güzel kardeşim senin bu saydığın tarikatlarda milyonlarca insan var ben bir cemaat taraftarı değilim diyenlerin sayısı 10 da 1 kadar dır. Hal böyle olunca Türkiye'de Nucular, Süleymancılar, Nakşibendeciler bu 3 cemaati seven insanlar Türkiye'nin büyük bir bölümünü oluşturuyor. Her şeyden önce bu cemaatlerin islam dini dışında bir şey öğretmediğini insanları islam dinine çemek için çabaladıklarını görmemiz gerekiyor. Nakşibendi cemaati hakkında çok fazla bir bilgiye sahip değilim ama Nur ve Süleymancıların cemaati hakkında bir şeyler biliyorum....Biz bunu en doğru şekilde neden cemaatler sorusuna yanıt arayarak çözmemiz gerekiyor..... (cemaatlerin-İslam dini ile ayrı tutmaya çalışıyorsunuz fakat cemaatler islam dininin yolunu gösterir...) Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2007 Bak arkadasim benimle din tartismasina girmek istiyorsan önce tarikat sözcügünü bir kenara birak,bu ülkeye ve Islam dinine tarikatlarin verdigi zararlari sizin o adlarini verdiginiz gazetelerin hicbirisi yazmaz,cünkü onlarin kendileride tarikatcidirlar.O gazeteleri okuyup okumadigim konusunda size hesap verme durumunda degilim,onlari okusam veya okumasamda birsey farketmez cünkü kim ve ne olduklarini biliyorum bu yeter ve artar bile. Diger iddianiz ise sizin bilgi kaynaginizin nelere dayandigini kendi agzinizla itiraf etmenizdir.*Siz nasilki bizim okudumuz gazeteleri okuyup inanmiyorsaniz bizde sizin okudugunuz gazeteleri okumuyoruz veya inanmiyoruz.*Ben sadece gazete okumam önce bunu belirteyim.Dinler arasi diyalogla ilgili yazilmis ve hemde din adamlarinin yazdigi kitaplar vardir onlari okumanizi tavsiye ederim,ha bir fark var o din adamlarinda onlar Fetulahci veya Nurcu veya naksici degillerdir,gercek din adamlaridirlar. saygilarla Alıntı
Φ siyaset Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Birincisi cemaatler, anlamını boş verin demişsiniz iyi boş verelim bakalım anlamını.... bu saydığım cemaatler Türkiye'ye ne zarar vermişler. İnsanlara dini anlatmak dışında ne yapmışlar. Bu cemaatin başında olan adamlar zengin mi olmuş. Yolsuzluk mu yapmışlar. Dini kendi çıkarları doğrultusunda mı kullanmışlar. Yaptıkları tek şey dini ön plana çekmekten fazla bir şey değildir. Sizlerde dini ön plana çektiği için bu kadar tekpi gösteriyorsunuz. İkincisi dinler arası diyalog konusunda 'kitaplar okudum diyorsunuz' artık asıl olan, farklı görüşte olan kitaplar okumaktır. eğer siz dinler arası diyalog konusunda 2 fakrklı kaynaktan beslenmiş olsaydınız 'dinler arası diyalog'a karaşı çıkmazdınız. Aklı başında olan hiç bir insan buna karşı çıkmaz. (bu müslümanlığın yayılması için atılmış en önemli adımlardan biridir. Ama sizler için yapılan adım değil bu adımı atan kişi önemlidir. Üçünsüsü: Daha öncede belirttiğim gibi sizde bizden farklı düşünmüyorsunuz. Ben buraya Zaman, Yeni Şafak, Vakit, Türkiye, Bugün benzeri gazetelerin yazılarını aktardığımda okuyucularının gözünü boyamak için yazılmış yazılardır diyorsunuz. Yani siz inanmıyorsunuz bizde inanmıyoruz. Genelde sizin bizim yazdılarımızı verdiğiniz tepki şu 'gene yanlış düşünüyorsunuz' çünkü yanlış kaynaktan besleniyorsunuz. Ki bu tartışmaya girmemin nedenide bu cümle oldu. Yanlış kaynaktan beslendiğimiz konusu burada sorulması gereken soru 'kime göre yanlış'? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Türkiyenin birlik ve bütünlügüne,Laiklige,Atatürk ilke ve inkilablarina Cumhuriyete karsi olan,dincilige yani gericilige hizmet veren hicbir gazete okunmaya layik degildir.Bunun adi ister Zaman,Ister Yeni safak isterse ne olursa olsun. Tarikatlar insanlara dini degil dinsizligi ögretmektedirler,Kuran disi, tarikat seyhinin ileri sürdügü Yahudi kaynakli ne varsa hepsi tarikatlarda din diye insanlara anlatilir.Islam dinini yozlasmasinin tek nedeni TARIKATLARDIR. Eger bana vereceginiz yanitta yine tarikatlardan ve seriat yanlis gazetelerden bahsederseniz size yanit veremiyecegim. saygilarla Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2007 Birincisi cemaatler, anlamını boş verin demişsiniz iyi boş verelim bakalım anlamını.... bu saydığım cemaatler Türkiye'ye ne zarar vermişler. İnsanlara dini anlatmak dışında ne yapmışlar. Bu cemaatin başında olan adamlar zengin mi olmuş. Yolsuzluk mu yapmışlar. Dini kendi çıkarları doğrultusunda mı kullanmışlar. Yaptıkları tek şey dini ön plana çekmekten fazla bir şey değildir. Sizlerde dini ön plana çektiği için bu kadar tekpi gösteriyorsunuz. İkincisi dinler arası diyalog konusunda 'kitaplar okudum diyorsunuz' artık asıl olan, farklı görüşte olan kitaplar okumaktır. eğer siz dinler arası diyalog konusunda 2 fakrklı kaynaktan beslenmiş olsaydınız 'dinler arası diyalog'a karaşı çıkmazdınız. Aklı başında olan hiç bir insan buna karşı çıkmaz. (bu müslümanlığın yayılması için atılmış en önemli adımlardan biridir. Ama sizler için yapılan adım değil bu adımı atan kişi önemlidir. Üçünsüsü: Daha öncede belirttiğim gibi sizde bizden farklı düşünmüyorsunuz. Ben buraya Zaman, Yeni Şafak, Vakit, Türkiye, Bugün benzeri gazetelerin yazılarını aktardığımda okuyucularının gözünü boyamak için yazılmış yazılardır diyorsunuz. Yani siz inanmıyorsunuz bizde inanmıyoruz. Genelde sizin bizim yazdılarımızı verdiğiniz tepki şu 'gene yanlış düşünüyorsunuz' çünkü yanlış kaynaktan besleniyorsunuz. Ki bu tartışmaya girmemin nedenide bu cümle oldu. Yanlış kaynaktan beslendiğimiz konusu burada sorulması gereken soru 'kime göre yanlış'? Arkadasim yazdiklarindan anlayabildigim kadar! tarikatlar Dini konulari Ahlak disina tasiyan örgüt,Ahlak disi örgütlerdir.. Alıntı
Φ sahirap Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 ya arkadaşlar yazdıklarınızı okudumda bir fethullah tuturmuş gitmişsiniz kim bu adam acaba diye merak ettim ben sizlere bir soru sorayım medya dışında duyduklarınız dışında acab hiç onun hakında araştırma yaptınızmı? söylentiler almış başını gitmiş bir insan için yok fethullahçılar yok üfürükçü hoca yok ajan yok mason tövbe tabi bir müslümana bu sıfatları biçemme elbeette ya neymiş bu bir insan bukadar sıfatı nasıl taşır sizceeeeeee????????????????? hiç akıllarınızda soru işareti kalmıyormu arkadaşın biride yukarda deli diyor zaten ama benim bildiğim tek şey meyve veren ağaç taşlanır bu ülkede dünyanını heryerinde istiklal marşını okutulmasını teşvik eden bir insan nasıl da oluyor bu ülke için tehtit sayılıyor pes doğrusuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 ya arkadaşlar yazdıklarınızı okudumda bir fethullah tuturmuş gitmişsiniz kim bu adam acaba diye merak ettim ben sizlere bir soru sorayım medya dışında duyduklarınız dışında acab hiç onun hakında araştırma yaptınızmı? söylentiler almış başını gitmiş bir insan için yok fethullahçılar yok üfürükçü hoca yok ajan yok mason tövbe tabi bir müslümana bu sıfatları biçemme elbeette ya neymiş bu bir insan bukadar sıfatı nasıl taşır sizceeeeeee????????????????? hiç akıllarınızda soru işareti kalmıyormu arkadaşın biride yukarda deli diyor zaten ama benim bildiğim tek şey meyve veren ağaç taşlanır bu ülkede dünyanını heryerinde istiklal marşını okutulmasını teşvik eden bir insan nasıl da oluyor bu ülke için tehtit sayılıyor pes doğrusuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Müslüman adam konusmalarindan anlasilir,strateji ile ne müslüman olunur nede Istiklal marsci. söylediginiz seye kendiniz inaniyor veya dogru görüyormusunuz.?Yani Atatürk'üde onun dönemi disinda ve etrafindakilerden baskasi görmedi ama hakkinda yüzbinlerce kitap yazildi,yani inanmayalimda onu görmeden inanilmazmi diyelim?Fetulah Gülen'in yanindaki adamlar bile onun ne oldugunu yazdi anlattilar,inanmayalimmi?ortada onlarca belge var inanmayalimmi?yani Istiklal Marsi okutuyor diye günahsizmi oldu?,müslüman olmadan Fatiha okuyan ve okutanlarda var,onlara ne diyelim peki? Fetullah Gülen artik istiklal marsi okutmayi degil,eline kilic kalkan alip ya Allah dese bile kim ve ne oldugunu yalanlayamaz. saygilarla Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 Fettullahın ,İzmirdeki askeri öğrencilerin kendi cemaatine bağlı evlerden birinde basılmasının ardından ,yine "sağlık"!!!! bahanesiyle kaçtığı Amerikadan söylediği şu sözlere bakalım: -İki ana hedef Mülkiye ve Adliye Gelecek adına buradaki arkadaşlar bizim garantimizdir. BKNZ Yeni kabul edilen hakimler ve savcılarla ilgili kanun,çıkarılan yeni anayasa,devletin önemli mevkilerine yapılan atamalar,cumhurbaşkanı vs vs. -Kuvvet dengesi olmayan yerde kuvvete başvurmayacaksınız ve geri çekiliyor gibi yapacaksınız,fakat adımlarınızı daha açacak ve ileriye gideceksiniz.Bu hem mülkiyedeki hem de adliyedeki arkadaşlar içinde geçerlidir. -Müslümanların belli bir noktaya gelene kadar ,bu şekilde hizmete devam etmeleri şarttır.Erken vuruş denilen çıkış yaparlarsa Cezayirdeki gibi başlarını ezerler.Bu nedenle zaiyat verilmemelidir.Çok dikkatli ve çok tedbirli,temkinli hareket etme mecburiyeti vardır. -Bazıları arkadaşları yüreklendirmek için kahramanlıklara da yapabilirler.Ama bana göre; kendi fikrimi yayma, kendi düşünce sistemim adına varlığı,her tarafı fethetme,ele geçirme yolunu şahsen tercih ederim. -Rp- DYP ye kadar olan siyasi yelpazede herkesle iyi geçinip,ortak müşterekler bulmak gerekmektedir. --Maratoncu gibi olacaksın, kimi zaman zıplayacak , ama asla durmayacaksın, boşluk bulduğunda gene maratona geçeceksiniz.Bazen hasımdan kaçmak bile çok önemli bir manevradır. --Işık evleri ,medrese ve zaviye evleri gibi işler.Meçhul evlerdir.Bunlar belirli olmazlar.Elden geldiğince bu evler kamufle edilmelidir.Bu evlerde gereken yapılır.Kirama ulaşmadan ,yanlış bir şey yapanın bşı ezilir. ---Anayasal müesseselerdeki kuvveti cephemize çekmeden her adım erken sayılır. Bunlar kendi sözleri arkadaşım.Deli raporunu da ben değil ,doktorlar vermişler.Tarihleri ,doktor adlarıyla yazmışım yukarıda Bizim gibiler herhalde okudukları şeyleri doğru değerlendiremiyor ki;; bu belgelere ve kendi ağzından söylediği ele geçirme taktiklerine rağmen, "pes artık"gibi söylemler geliştirebiliyorsunuz.EE PES ARTIK!!!! Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 ya arkadaşlar yazdıklarınızı okudumda bir fethullah tuturmuş gitmişsiniz kim bu adam acaba diye merak ettim ben sizlere bir soru sorayım medya dışında duyduklarınız dışında acab hiç onun hakında araştırma yaptınızmı? söylentiler almış başını gitmiş bir insan için yok fethullahçılar yok üfürükçü hoca yok ajan yok mason tövbe tabi bir müslümana bu sıfatları biçemme elbeette ya neymiş bu bir insan bukadar sıfatı nasıl taşır sizceeeeeee????????????????? hiç akıllarınızda soru işareti kalmıyormu arkadaşın biride yukarda deli diyor zaten ama benim bildiğim tek şey meyve veren ağaç taşlanır bu ülkede dünyanını heryerinde istiklal marşını okutulmasını teşvik eden bir insan nasıl da oluyor bu ülke için tehtit sayılıyor pes doğrusuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu "pes doğrusuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu" Hepiniz aynı taktikle yaklaşım üretiyorsunuz...Siz fettullahcılar.... "Kim bu adam...Merak ettim " gibi doğru olmayan bir cümle yerine... Önce dürüst olmayı deneyin ... Alıntı
Φ kontrsağduyu Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 Müslüman adam konusmalarindan anlasilir,strateji ile ne müslüman olunur nede Istiklal marsci.söylediginiz seye kendiniz inaniyor veya dogru görüyormusunuz.?Yani Atatürk'üde onun dönemi disinda ve etrafindakilerden baskasi görmedi ama hakkinda yüzbinlerce kitap yazildi,yani inanmayalimda onu görmeden inanilmazmi diyelim?Fetulah Gülen'in yanindaki adamlar bile onun ne oldugunu yazdi anlattilar,inanmayalimmi?ortada onlarca belge var inanmayalimmi?yani Istiklal Marsi okutuyor diye günahsizmi oldu?,müslüman olmadan Fatiha okuyan ve okutanlarda var,onlara ne diyelim peki? Fetullah Gülen artik istiklal marsi okutmayi degil,eline kilic kalkan alip ya Allah dese bile kim ve ne oldugunu yalanlayamaz. saygilarla Arkadaşım bakın çok ama çok yanlış kaynaklardan besleniyosunuz !!! Allah aşkına söylermisin Gülen'in hangi kitabını okudun ?? Hangi konuşmasını dinledin ?! F.Gülenin yanında görünmüş adam DOĞRULARI SÖYLEMİYOR ! O bir ******* !!! Yani dışı ile içi tam ters onun ! Bu adamlar Peygamber Efendimizin zamanındada vardı efendimizin yanında..O da peygamberimiizn yanında görünüyordu ama arka planda gerçek müslümanlara çok büyük belalar tezgahlıyordu..Hatta adıda Abdullah bin übey bin selül mü neydi araştır inanmıyorsan !! Hemen her şeye inanmayın..Fethullah Gülen'e kötü bir söz söyleyen köşe işgalcisi pardon yazarı- siysetçiler-süslü dernek isimliler GELSİNLER BABALARININ MEZARININ BU TOPRAKLARDA OLDUĞUNU İSBAT ETSİNLER !!! GELSİNLER TÜRK OLDUKLARINI İSPAT ETSİNLER ! Kim olduklarını söyle onların sana yığayım derin bağlantılarnı ! Hakkında yazılan kitapların alayı deli saçması..Bende aldım onlardan ve az bir akıla sahip olanın düşünmeyle bile o kitapları kaale almaması gerektiğini anladım.... F.Gülen'i tanıyanların sevgisi ONDAKİ SAMİMİYETİN TESCİLİDİR ! Alıntı
Φ Demokrasi yada hiç Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 Basın medya ve hatta cumhurbaşkanı gül ün defalarca söylediği,gülenin yurt dışındaki okulları gurur verici sözü,bana ülkemizdeki okul eksiğini hatırlattı,bir insan ülkesinde binlerce okul eksiği varken neden mozambiğe veya ne bileyim somaliye okul açar,üstelik en büyük eksikliğimiz,eğitim olduğu ortadaykeni Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Fethullah Gülen'in okullarının yoğun olarak bulunduğu ülkelerin aynı zamanda ABD'nin "demokrasi götürmede öncelikle bölgeler" listesinde olan ülkeler olması soruya cevaptır. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Hocanın nefesi taaa Amerika'lardan buralara ulaşıyor ne nefes varmış mübarekte (!) Bu haberleri yalanlamaya meyilli arkadaşların hoca efendilerini gördükleri yerde etek öpeceğinden hiç kuşkum yok... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Arkadaşım bakın çok ama çok yanlış kaynaklardan besleniyosunuz !!! Allah aşkına söylermisin Gülen'in hangi kitabını okudun ?? Hangi konuşmasını dinledin ?! F.Gülenin yanında görünmüş adam DOĞRULARI SÖYLEMİYOR ! O bir ******* !!! Yani dışı ile içi tam ters onun ! Bu adamlar Peygamber Efendimizin zamanındada vardı efendimizin yanında..O da peygamberimiizn yanında görünüyordu ama arka planda gerçek müslümanlara çok büyük belalar tezgahlıyordu..Hatta adıda Abdullah bin übey bin selül mü neydi araştır inanmıyorsan !! Hemen her şeye inanmayın..Fethullah Gülen'e kötü bir söz söyleyen köşe işgalcisi pardon yazarı- siysetçiler-süslü dernek isimliler GELSİNLER BABALARININ MEZARININ BU TOPRAKLARDA OLDUĞUNU İSBAT ETSİNLER !!! GELSİNLER TÜRK OLDUKLARINI İSPAT ETSİNLER ! Kim olduklarını söyle onların sana yığayım derin bağlantılarnı ! Hakkında yazılan kitapların alayı deli saçması..Bende aldım onlardan ve az bir akıla sahip olanın düşünmeyle bile o kitapları kaale almaması gerektiğini anladım.... F.Gülen'i tanıyanların sevgisi ONDAKİ SAMİMİYETİN TESCİLİDİR ! Ben köse yazari degilim ama,babamin mezari Istanbul-Kadiköy-Maltepe mezarligindadir. Fetulah Gülen hakkinda sadece yanindaki adam degil cok isimler konustu.Ve onun ne menem bir adam oldugunu dile getirdiler.Yani bunlarin hicbirine inanmayalimmi,hepsi yalanmi yaziyor,yoksa hepsinin Fetulah Gülene garezimi var.Ates olmayan yerden duman cikmaz.Eger Fetulah Gülen saibeli isler pesinde olmasaydi hakkinda bu kadar konusulmazdi.Sakin bana *Hepsi iSLAMA karsi olanlar*iddiasinda bulunmayin. Allah ve peygamberi,yeryüzündeki tek hak dinin Islam oldugunu söylemesine ragmen,Vatikanin hiristiyanligi kurtarma calismalarina öncülük ederek *Dinler arasi diyaloga*girismekle Fetulah Gülen efendiniz ISLAM'a en büyük ihaneti yapmistir.Onun takipcisi Erdogan'da *DINLER BAHCESI *kurarak Islama ihanet etmistir.Isa'ya,Musa'ya ayri dinler gönderilmedi,hepside Islami insanlara bildirdiler.Dinler arasi diyalog baslibasina bile Fetulah Gülen'in Islam'a hizmet etmedigini aciklamaya yeter ve artar bile.Ayrica ben okumadigim birsey üzerinde fazla israrli olan bir tip degilim.Evet okudum,*Kurandan idrake yansiyanlar* Ne anlamda sordugunuzu bilmiyorum ama,Fetulah Gülen'in kitabini okumakla onun neyini ögrenmeme gerekiyorduki,hickimse yazdigi bir kitabta kendi kendini asagiya vurmaz.Siz insanlari *TÜRK OLDUKLARINI ISPAT ETSINLER*diyerek bir Fetulah Gülen icin asagiliyorsunuz,buna nekadar hakkiniz var onu düsünmenizi önersem heralde bana kizmazsiniz,birde sizin dogru dediklerinizin yanlis oldugunun ortaya cikmasi durumunda onlarda size bazi seyleri sorabilme hakkina sahip olmazlarmi? saygilarla Alıntı
Φ siyaset Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2007 Türkiyenin birlik ve bütünlügüne,Laiklige,Atatürk ilke ve inkilablarina Cumhuriyete karsi olan,dincilige yani gericilige hizmet veren hicbir gazete okunmaya layik degildir.Bunun adi ister Zaman,Ister Yeni safak isterse ne olursa olsun.Tarikatlar insanlara dini degil dinsizligi ögretmektedirler,Kuran disi, tarikat seyhinin ileri sürdügü Yahudi kaynakli ne varsa hepsi tarikatlarda din diye insanlara anlatilir.Islam dinini yozlasmasinin tek nedeni TARIKATLARDIR. Eger bana vereceginiz yanitta yine tarikatlardan ve seriat yanlis gazetelerden bahsederseniz size yanit veremiyecegim. saygilarla ********** Hangi cemaat lideri Kur-an'dışına çıkmış bana göstersene...ama gidip 2 günlük 3 ********** bir araya gelipte birilerini aşağıya almak için kurulmuş cemaatleri tarikatları getirme Bana nur, suleyman, ve nakşibendi cemaatinin yaptıklarını dindışı yaptıklarını kanıtla tabi böyle bir şey varsa.....Artık camur at izi kalsın mantığını bırakın bu ülkede kimse yutmuyor bunları..... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2007 ********** Hangi cemaat lideri Kur-an'dışına çıkmış bana göstersene...ama gidip 2 günlük 3 ********** bir araya gelipte birilerini aşağıya almak için kurulmuş cemaatleri tarikatları getirme Bana nur, suleyman, ve nakşibendi cemaatinin yaptıklarını dindışı yaptıklarını kanıtla tabi böyle bir şey varsa.....Artık camur at izi kalsın mantığını bırakın bu ülkede kimse yutmuyor bunları..... Bakin ben size eger tarikatlardan bahsederseniz size yanit vermeyecegimi yazdim ***********.Ben sizin yazmaniza karsi degilim ama bana yazmayin tarikat konusunda. saygilarla Alıntı
Φ bezgin Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2007 İstanbul Üniversitesi'nde Gülen kavgası30 öğrenci gözaltına alındı 27.12.2007 11:40 İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde TKP’li öğrencilerle kendilerini “İslamcı Gençlik” olarak tanıtan bir grup arasında “Fethullah Gülen” tartışması nedeniyle kavga çıktı. Kavgada üç öğrenci yaralanırken, kavgaya müdahale eden emniyet güçleri, 30 öğrenciyi gözaltına aldı. Son sayısında Fethullah Gülen’le ilgili bir haber bulunan “Düşünce ve Eylem Dergisi”ni Beyazıt Kampüsü’nde dağıtmak isteyen grup, başka bir grubun saldırısına uğradı. Edinilen bilgilere göre, önceki gün sabah saatlerinde derginin kampüste dağıtılmasına karşı çıkan ve kendilerini “İslamcı Gençlik” diye tanıtan grupla “Düşünce ve Eylem Dergisi” ni dağıtan öğrenciler arasında gerilim yaşandı. Dün de, bazı öğrencilerin başka bir bildiri dağıtmak istemesi üzerine önceki gün başlayan gerilim kavgaya dönüştü. İki grup arasında çıkan kavgada Erdem Yalçın, Emre Soylu ve Veysel Çiçek adlı öğrenciler yaralanırken, kavgaya müdahale eden polis 27 öğrenciyi gözaltına aldı. Yaralanan üç öğrenci de tedavi sonrası gözaltına alınınca sayı 30’a ulaştı, *Maide(51)suresi Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez.* Sayın Hoca efendinin hahamlara, papazlara İFTAR sofralarında hıristiyanlara, yahudilere gösterdiği ilgi ve alakayı,Fener Patriği Barteleimusa düzdüğü methiyelerini (Patrikten Allah razı olsun) biz biliyoruz! Tüm dünyada Müslümanlar katledilirken, NEDEN Müslümanların katledilişinde bir buuz etme gereği bile duymaz!!!!!!! Bu devirde siyasal Islamcılar tarafından kötülenen o Atatürk var ya, o olmasaydı Türkiye'de şu an olduğunun 20'de 1'i cami olmazdı. Ingiliz, Fransız konsolosluğundan izin almadan Istanbul'da Kuran-ı Kerim'i bile yayınlayamazdınız. Ama halkımızın çoğu böyle esnek maalesef .1923'de Atatürkçü, 1950'de Menderesçi, 1980'de Kenan Evrenci, 2000'de kömürcü. Yarın darbe olsa Büyükanıt'çı olacak halkımızın çoğu. İşte bu halka bu yönetim yakışır. Annannem derdi ya ayet, ya hadis, "Her Halk Hakettiği Şekilde Yönetilir" diye. Bizde hak ettiğimiz seviyeye iniyoruz artık. Bitmedi; Fetullah gülenin tek amacı halife olmaktır, amerikada derin amerikayla anlaştı, türkiyeyi iran gibi yapacaklar, zamanı gelincede abd, aaa artık bu müslümanlarda çok oluyorlar deyip irana ve bize sonra diğerlerine saldıracaklar, aynı durumda iranda ahmedinejat var aslında o da amerikan ajanıdır, abd nin gayesi dünyadan müslümanlığı yok etmektir... Benim gördüğüm şu;Benim gördüğüm fethullah Gülen artık idolleşmiş. Eskiden iman insanın kalbindeydi. Şimdi türban, sakal, arapça konuşmak gibi sembollerle iman dahi şekilciliğe dönüştürülmüş. Irak'lıları öldüren ABD'de ABD parasıyla yaşayan bir kişi idolleştirmeniz ise iyice kötü. neşe ile kalın kalabilirseniz Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.