Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2023 Admin Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2023 Dünyanın En Lezzetli 10 Balığı Balık, birçok kişi tarafından sevilen lezzetli ve besleyici bir yemektir. Ama denizde bu kadar çok balık varken hangisinin tadı daha güzel? Dünyanın en lezzetli 10 balığının yer aldığı bu listeye dalın ve damak tadınıza hitap edecek bazı yeni favorileri keşfedin! 1. Kırlangıç Balığı Kırmızı balığı, birçok çeşni türüyle zenginleştirilmiş tatlı bir tada sahip, hafif, lapa lapa bir balıktır. Bu çok yönlü balık genellikle ızgarada pişirilir, pişirilir veya kızartılır. Tipik olarak Amerika'nın Doğu Kıyısı boyunca daha sıcak sularda yüzen kırmızı balığı bulabilirsiniz. 2. Lüfer Bu lezzetli balık, balık lezzetlerini sevenler için harika bir seçimdir. Lüfer taze olduğunda zengin ve nemlidir ve neredeyse ağzınızda erir. Lüfer, hem daha sıcak hem de daha ılıman sularda Atlantik Okyanusu'nun geniş bir bölgesinde yaşar. 3. Somon En sevdiğim balık somondur. Bu pembe balık, benzersiz bir şekilde nefis bir tada ve lapa lapa dokuya sahiptir. Somon, beyin sağlığı için harika olan Omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Birçok bölgede yabani olarak yakalanabildikleri ve genellikle çiftlikte yetiştirildikleri için dünyanın her yerinden somon satın alabilirsiniz. 4. Kılıç balığı Bu etli, zengin balık, diğer balıklardan daha sağlam olduğu için genellikle biftekle karşılaştırılır. Kılıç balığı dünya çapında okyanuslarda yüzer ve sıcak ve soğuk ortamlarda yaşar. Kılıçbalığını denemek istiyorsanız, eşsiz dokusunu ve lezzetini tam olarak deneyimlemek için bir balık pazarından taze alın. 5. Orfoz Balığı Körfez Kıyılarının en sevilen balığı olarak bilinen orfoz, hafif tadı ve ipeksi, pul pul dokusuyla adını alıyor. Orfoz, hem ızgara hem de kızartılmış olarak mükemmeldir ve deniz ürünleri sandviçi için harika bir balık seçimidir. Bir yorumcu şöyle yazıyor: "Florida'da rıhtımda bir dalış barındaydım ve taze orfoz takoları yediler. Yaygaranın ne hakkında olduğunu görmeye karar verdim. Hayal edebileceğimden daha fazlasıydı. Çok iyiydi, 13 yaşındaydı. yıllar önce ve hala düşünüyorum." 6. Sarıkuyruk Ton Balığı Suşi gecelerinde sipariş etmeyi en sevdiğim balıklardan biri sarıkuyruktur. Daha hafif ve pürüzsüz bir ton balığı türüdür. Benim gibi balık severlerin onu istemeye devam etmesini sağlayan, imza niteliğindeki pürüzsüz, tereyağlı bir tada sahiptir. Sarı kuyruklu ton balığı tropikal sularda yaşar. 7. Hamsi - Anchovies Bu lezzetli tuzlu okyanus sakinleri geldikleri kadar şüpheli. Lezzetli taze ve konserve, pizza için harika bir sos veya bazı nefis makarna yemeklerine gizli bir malzeme yapıyorlar. Hamsi dünya çapında sularda yaşar, ancak genellikle ılıman iklimlerde yaşar. 8. Yayın balığı Kızarmış yayın balığı yemek, eşi benzeri olmayan bir deneyimdir. Daha hafif bir tada sahip yoğun bir balıktır ve tipik olarak kızartılmış ve mısır unu ile dövülmüş olarak servis edilir. Yayın balığı, Kuzey Amerika'daki tatlı su göllerinde, nehirlerde ve göletlerde yaşayan dip sakinleridir. 9. Arktik Char balığı Bu ağız sulandıran balık kutup sularından geliyor, yani yağlı gövdesi lezzet ve besinlerle dolu. Pek çok kişi kutup kömürünü alabalıkla karşılaştırır ve en iyi ızgarada servis edildiğini söyler çünkü çok güzel bir gevrek alır. Bir kullanıcı, "Arctic char, somon balığına benzer, ancak daha da yozlaşmıştır" iddiasında bulunur. 10. Levrek Balıklı tatlardan kaçınan kişiler, hafif beyaz bir balık olduğu için levreği tercih edebilirler. Diğer beyaz balıklardan daha etli ama hafif, tereyağlı tadını morina ve orfoz gibi diğer lezzetli okyanus canlılarıyla karşılaştırabilirsiniz. Deniz levreği Pasifik Okyanusunda yaşar - bu nedenle Meksika ve Kaliforniya'da taze levrek bulabilirsiniz. Kaynak: Corrie Cooks Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.