Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin
Gönderi tarihi:

Ummm, Somonumdan Çıkan O Beyaz Şey Nedir?

Somon pişirdiyseniz, pişirme işlemi sırasında balığınızdan sızan beyaz bir sıvı fark etmişsinizdir. Kesinlikle iştah açıcı görünmüyor ve bazı filetolarda diğerlerinden daha fazla var gibi görünüyor. Belki siz de benim gibi kazıyın ve tarife devam edin. Ancak varlığını en aza indirmenin bir yolu var mı, zaten tam olarak nedir ve yemek güvenli mi?

salmon-3819966.jpg

Somonumdaki Beyaz Şey Nedir?

Her şeyden önce, bu beyaz şey bir protein şeklidir ve aslında bir adı vardır: albümin. Bu özel protein, Oxford Dictionary tarafından tanımlandığı gibi, suda çözünür ve ısı ile pıhtılaşabilir, bu da pişirme işlemi sırasında neden şekil değiştirdiğini açıklar.

Alaska Üniversitesi'nde deniz ürünleri bilimi eski profesörü olan Dr. Donald Kramer'in Cook's Illustrated's Kitchen Smarts'ta açıkladığı gibi, balık pişirirken albümin denatüre olur (başka bir deyişle, proteindeki moleküler bağlar kırılarak proteinin daha gevşek olmasına neden olur). yapı) ve balığın içinden dışarı ve yüzeyine doğru sıkılır.

Orada bir kez, gördüğünüz beyaz çizgiler halinde pıhtılaşır. Bunu bir parça burgerdeki yağ gibi düşünün; Bir zamanlar kıyma boyunca dağılmış küçük beyaz parçacıklar, sıcak bir tavada ezildiğinde sıvı yağ haline gelir ve etin dantelli kenarlarını geride bırakır.

Tabii ki, yüksek ısıda sıvı forma dönüşen sığır yağının aksine, albümin o kalın beyaz çizgiler halinde katılaşır.

Somonunuzu fazla pişirmek muhtemelen daha görünür albümine yol açacak olsa da, Kramer, somonunuzu nasıl pişirirseniz pişirin, en azından bir miktar albüminin yüzeye çıkacağını belirtiyor.

Onu yiyebilir misin? Şans eseri, evet. Ve pek tadı da yok. Görünüşüne aldırış etmiyorsanız, tarifinize devam edin! Veya servis için temizlemek isterseniz, nemli bir kağıt havluyla hafifçe silmek kolaydır.

Somonunuzda Albüminden Kaçınmanın 3 Kolay Yolu

Albümin kaplı bir filetodan kaçınmanın bir numaralı yolu, somonunuzu fazla pişirmemektir. Balığınızı çok uzağa götürmekten kaçınmanın birkaç yolu vardır.

1. Sıcaklığı Alın

En basiti bir termometre kullanmaktır. (Balığın sık sık bir termometre ile delinmesinin, albüminin dışarı sızması için açıklıklar oluşturacağına dikkat edilmelidir. Akışı durdurmak için sıcaklığı ölçtükten sonra deliği bir kağıt havluyla kurulayın.)

USDA, balığın 145°F'lik bir iç sıcaklığa kadar pişirilmesini önerir, ancak ocaktan alındıktan sonra pişmeye devam edeceğini unutmayın. Bu nedenle, somonu 145°F'ye ulaşmadan biraz önce tavadan veya fırın tepsisinden çıkarın ve bir plaka üzerinde dururken ısınmasına izin verin.

Daha uzun süre pişirmek için her zaman tavaya veya fırına geri koyabilirsiniz, ancak daha azına geri dönüş yok! Balık, çatalla hafifçe bastırıldığında pullara ayrılıyorsa, kesinlikle gitmeye hazırdır.

2. Yaklaşık Aynı Boyutta Filetolar Seçin

Benzer boyutta somon filetoları ile pişirmek ve pişirmeden önce oda sıcaklığına getirmek de aşırı pişirmeyi önlemeye yardımcı olabilir. Aynı boyuttaki filetolar aynı oranda pişecek ve oda sıcaklığındaki balıklar daha eşit pişecektir. Her ikisi de sadece somon balığı için değil, tüm balıklar için iyi uygulamalardır.

Wyoming Üniversitesi Beslenme ve Gıda Okulu'nun mükemmel somon balığı için başka bir harika ipucu var - derisi hala bağlı olan somon balığı satın almanız gerekecek. Balık derisi, pişirme işlemi sırasında eti doğal olarak doğrudan ısıdan koruyacaktır, bu nedenle sıcaklığın düzenlenmesine yardımcı olmak için somonu deri tarafı aşağı gelecek şekilde pişirin.

3. Somonu Tuzlayın

Somonunuzda albüminin ortaya çıkmasıyla gerçekten endişeleniyorsanız, Cook's Illustrated bu sinir bozucu çizgileri savuşturmanın en etkili yolunu bulmuştur. Sır, bir bardak su için bir çorba kaşığı tuzdan oluşan bir tuzlu su tuzlu sudur.

Filetolarını bu tuzlu suda sadece 10 dakika beklettikten sonra, pişmiş balıkların çok az görsel albümin içerdiğini veya hiç görmediğini buldular. Cook's Illustrated's Kitchen Smarts'a göre, salamuradaki tuz, balık etinin yüzeyine yakın kas liflerini kısmen çözer, bu nedenle albümini balıktan yüzeye ve yüzeye itme olasılığı daha düşüktür. Estetik bir endişe ise, bu harika bir yöntemdir. Değilse, sadece beyaz şeyi silin! Aynı derecede lezzetli olacak.

Kaynak: Simply Recipes

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.