Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Dün akşam oynanan zorlu maçta Houston Rockets Oklahoma City Thunder'ı 119 - 116 yendi

Alperen Şengün yine inanılmaz bir maça imza attı. Triple Double 1 Asistle Kaçıran Şengün 

38 dakika oyunda kaldı ve 20 sayı 14 Ribaunt ve 9 Asistle double double yaptı

• Admin
Gönderi tarihi:

Houston Rockets oyuncusu Alperen Şengün NBA'de haftanın oyuncusu seçildi!

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Houston Rockets forması giyen milli basketbolcu Alperen Şengün, Batı Konferansı'nda 6. haftanın en iyi oyuncusu seçildi.

HOUSTON ROCKETS TARİHİNE GEÇTİ 

Alperen, hafta boyunca maç başına 21,3 sayı, 12,7 ribaunt, 9 asist, 1,7 blok ve 1,7 top çalma ortalamalarıyla oynamayı başardı.

Geçen sezon 11. haftanın en iyi oyuncusu seçilen milli basketbolcu, Rockets tarihinde bu onura erişen en genç isim oldu.

Doğu Konferansı'nda haftanın oyuncusu unvanını ise New York Knicks'ten Jalen Brunson aldı.

Brunson, haftayı 26,8 sayı, 9,8 asist ortalamalarıyla tamamladı.

• Admin
Gönderi tarihi:

Ve işte Alperen Şengün nasıl bir oyuncu olduğunu anlatan Video: NBA'de Alperen Şengün SORUNU VAR..

• Admin
Gönderi tarihi:

Dün akşam oynanan maçta Houston Rockets Sacramento Kings'e 120 - 111 yenildi

30 Dakika oyunda kalan Alperen Şengün 24 sayı 8 Ribaunt 6 Asistle Oynadı

• Admin
Gönderi tarihi:

Unutmamak lazım iki teknik faulle oyundan atılmayı becerdi diyelim kim mi Alperen Şengün

• Admin
Gönderi tarihi:

Dün akşam oynanan maçta Houston Rockets Golden State Worriers'a 99 - 93 yenildi

29 dakika oyunda kalan Alpi 16 Sayı 8 Ribaunt 5 Asistle Oynadı

• Admin
Gönderi tarihi:

Alpi yaptığı asistle NBA'in En İyi 10 Hareketine 9. Sıradan Girdi

• Admin
Gönderi tarihi:

Amerika da NBA'den Alperen Şengün'e ceza!

Amerikan Basketbol Ligi (NBA), Houston Rockets forması giyen milli basketbolcu Alperen Şengün'e ceza verildiğini açıkladı.

NBA, Houston Rockets koçu Ime Udoka'ya 50 bin dolar ceza, Tari Eason'a 35 bin dolar ceza ve milli oyuncumuz Alperen Şengün'e 15 bin dolar para cezası verildiğini duyurdu.

Üçlünün, önceki Salı günü Sacramento Kings'e karşı alınan yenilgiden kaynaklanan olaylar nedeniyle ceza aldıkları açıklandı.

HAKEMLE TARTIŞTILAR

Udoka ve Alperen, hakemlerle çalınmayan faul düdükleri nedeniyle tartıştıktan sonra teknik faul almış ve maçın bitimine 1:52 kala oyundan atılmışlardı. Udoka, maç sonrasında bir hakeme "Gözlük tak, gözlerini aç" dediğini söylemişti.

Lig, Udoka'ya "bir maç hakemine karşı küfürlü dil kullanma ve karşı çıkma, oyundan atıldıktan sonra zamanında sahayı terk etmeme ve maç sonrası basın toplantısında hakemliği kamuoyu önünde eleştirme" sebebiyle daha ağır bir ceza vermiş oldu.

Alperen bir hakeme "uygunsuz dil kullanma" suçundan cezalandırılırken, Eason ise karşılaşmadan sonra "bir taraftara havlu atıp uygunsuz dil kullanma" suçundan ceza aldı.

Rockets, Batı Konferansı'nda 15-8'lik derecesiyle ikinci sırada yer alıyor.

Kaynak: Cumhuriyet

• Admin
Gönderi tarihi:

Bu akşam oynanan maçta Houston rockets LA Clippers'ı 117 -106 yendi.

37 dakika oyunda kalan Şengün 11 sayı 10 ribaund ve 6 asistle double double yaptı 

• Admin
Gönderi tarihi:

Dün akşam oynanan maçta Houston Rockets Golden State Warriors'u 91-90 yendi

Maçta 32 dakika oyunda kalan Alperen Şengün bir double double daha imza attı: 26 Sayı 11 Ribaunt 5 Asistle oynadı

• Admin
Gönderi tarihi:

Houston Rockets Haberleri

Rockets, Warriors'ı devirdi ve sezonun en çılgın finalinde yaptığı 'vicdansız' faulle NBA Kupası yarı finallerine yükseldi

Houston Rockets, Çarşamba gününe kadar Golden State Warriors'a karşı üst üste 15 maç kaybetmişti ve maçın bitimine dört dakikadan az bir süre kala yedi sayı gerideydi, bu serinin 16'ya çıkacağı düşünülüyordu.

Ancak ikinci yıl baş antrenörü Ime Udoka yönetimindeki Rockets, oyuna geri dönmeyi başardı. Jonathan Kuminga'nın serbest atışı Warriors'a saatte 3:03 kala 90-84 üstünlük sağladıktan sonra, Rockets Warriors'ı maçın geri kalanında gol atmadan tuttu. Sorun, o pencerenin ilk üç dakikasında veya daha azında sadece beş sayı atmış olmalarıydı. NBA Kupası'ndan elenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Rockets, Las Vegas'a ilerlemek için ihtiyaç duydukları son iki puanı almak için biraz yardıma ihtiyaç duyuyordu.

Neyse ki Rockets, 2024-25 sezonunun şimdiye kadarki en çılgın finalinde 91-90 kazandı.

Gerçek an 3.1 saniye kala geldi. Maç saatinin son 27 saniyesinin 24'ünü tüketme kapasitesine sahip olan ve 1 sayı önde olan Stephen Curry, bunun yerine saatte yaklaşık 13 saniye kala üçlük atmaya karar verdi. Rockets pivotu Alperen Sengun topu ribaund etme şansını kaçırdı ve Gary Payton II topu almak için atladı. Topu geri dışarı atmaya çalıştığında, Jalen Green tarafından çalındı. Houston mola almaya çalışırken, Kuminga, yerde top için mücadele eden Green'e faul çalındı. Green iki serbest atışı da sayıya çevirdi ve Houston bir sayı öne geçti.

Bu dizilimin ardından Warriors'a çalışmak için 3.1 saniye kaldı, ancak Jabari Smith Brandin Podziemski'nin galibiyet denemesini engelledi. Warriors faul bekleyerek etrafına baktı, ancak faul gelmedi.

Steve Kerr 'gülünç' faul kararıyla 'şaşkına döndü'

Rockets şimdi Las Vegas'ta Oklahoma City Thunder ile karşılaşacak. Bu arada Warriors artık NBA Kupası'ndan elendi. Ve bundan hiç memnun değiller.

Warriors koçu Steve Kerr, "Oyunun sonunun geldiği potaya 80 fit uzaklıktaki bir jump ball pozisyonunda hiç serbest top faulü görmedim," dedi. "Bunu hiç görmedim. Sanırım 30 yıl önce üniversitedeyken bir kez görmüştüm. NBA'de hiç görmedim. Bu akıl almaz bir şey. Ne olduğunu bile anlamıyorum. Topu kapmak, potadan 80 fit uzakta yere dalmak ve insanlar top için mücadele ederken bir adama oyunu belirlemesi için iki serbest atış mı vereceksin? Onlara bir mola ver ve oyuncuların oyunu belirlemesine izin ver."

Kerr henüz bitmemişti. Maçın "ilkokul hakeminin yapmayacağını düşündüğüm bir kararla elimizden alındığını" söylemeye devam etti.

Kerr, "Çocuklarımız için üzülüyorum. O maçı kazanmayı veya en azından oyunu bitirmek için son anda bir durdurma şansına sahip olmayı hak ettiler," dedi. "Ve bu, bir ilkokul hakeminin yapmayacağını düşündüğüm bir kararla elimizden alındı -- çünkü o adam hisseder ve şöyle derdi, 'Biliyor musun? Ben potadan 80 fit uzaktaki gevşek bir topla bir oyunu karara bağlamam.'"

Dört kez şampiyon olan biri için bile, NBA Kupası'ndan elenmek yutması zor bir hap oldu.

"Öfkeliyim. Las Vegas'a gitmek istiyordum," diye ekledi Kerr. "Bu Kupayı kazanmak istiyorduk. Maçın son anlarında potaya 80 fit uzaklıktaki bir serbest top faulü yüzünden gitmiyoruz. Hayatımda buna benzer bir şey görmedim. Bu saçmalıktı."

Çağrının kendisi, kendi başına olduğu kadar bağlamı açısından da tartışmalıydı. Green'in serbest atışlarından önce, Warriors ve Rockets tüm maç boyunca toplamda sadece 17 serbest atış denemişti. Bu, sezonun en fiziksel, defans odaklı oyunlarından biriydi ve yine de NBA'de nadiren yapılan bir çağrıyla sona erdi.

"Oyun tam bir güreş maçıydı. Hiçbir çağrı yapmadılar," dedi Kerr. "Maç boyunca hiçbir şey çağırmayacağını belirledin. Bu fiziksel bir oyun ve oyun tehlikedeyken yere atlayan adamlarla bir sıçrama topu durumunda gevşek bir top faulü çağıracaksın? Bu milyar dolarlık bir endüstri. İnsanların işlerini tehlikeye atıyorsun. Şaşkınım."

Çağrıyı yapan hakem Billy Kennedy, havuz muhabirine faulün haklı olduğunu çünkü Kuminga'nın "boyun ve omuz bölgesiyle" temas ettiğini söyledi.

Kennedy, "Savunma oyuncusu boyun ve omuz bölgesiyle temas ediyor ve bu da kişisel bir faul çağrılmasını gerektiriyor," dedi.

Warriors'ın kazanmak için birçok şansı vardı

Yine de Warriors kusursuz olmaktan çok uzak. Curry'nin şut atma kararı tüm diziyi tetikledi. Sadece şut saatinde bir veya iki saniye kalana kadar topu tutsaydı, Houston'ın en iyi senaryosu muhtemelen oyun saatinde bir veya iki saniye kala topu geri almak olurdu.

Warriors hem ribaund hem de serbest top için şanslara sahipti, ancak bunları asla güvence altına alamadı. Çağrı tartışmalı olabilir, ancak Golden State'e maça mal olan o dizinin tek parçası olmaktan çok uzaktı.

Şimdi Houston sadece Warriors'a karşı serisini kırmakla kalmadı, aynı zamanda Las Vegas'ta Batı Konferansı yarışmacısı olarak kendini daha da sağlamlaştırma şansına sahip olacak. Bunu bir nöbet değişimi oyunu olarak adlandırmak için henüz çok erken, ancak Warriors Rockets'ı sonsuza dek aşağıda tutamayacaktı.

Şimdi, Houston'ın çıkış sezonu yeni bir imza anına sahipken, sarsılan Warriors son dokuz maçtaki yedinci yenilgisinin ardından kendilerini minderden kaldırmak zorunda kalacak.

Kaynak: CBS Sport

• Admin
Gönderi tarihi:

NBA Şengün hakkında bu videoyu yayınladı

• Admin
Gönderi tarihi:

Steve Kerr, Warriors'ın NBA Kupası'nda elenmesiyle ilgili son karardan dolayı çok öfkelendi

HOUSTON -- Öfkeli Steve Kerr, hakem ekibinin NBA kariyerinde hiç görmediği bir karar verdiğini ve bunun Golden State Warriors'a Houston Rockets'a 91-90 yenilme ve Las Vegas'taki NBA Kupası yarı finallerine gitme şansını kaybettirdiğini söyledi.

"Öfkeliyim," dedi Kerr, Çarşamba gecesi geç saatlerde Warriors soyunma odasında yankılanarak. "Las Vegas'a gitmek istiyordum. Bu Kupayı kazanmak istiyorduk ve oyun tehlikedeyken potaya 80 fit uzaklıktaki bir serbest top faulü yüzünden gitmiyoruz. Hayatımda böyle bir şey görmedim ve bu saçmalıktı."

Warriors son saniyelerde bir sayı öndeyken, Stephen Curry üç sayılık atışını kaçırdı ve her iki takımdan da vücutlar yere düştüğünde serbest top için mücadele başladı.

Gary Payton II, sahada bir ribaund aldı ancak Houston guardı Fred VanVleet onun üstüne kaydı ve Payton topu Jonathan Kuminga'ya paslamaya çalıştı. Kuminga ve Rockets'tan Jalen Green, serbest top için yere vurdu ve Kuminga 3,5 saniye kala kişisel faul aldı. Kerr sadece ağzı açık bir şekilde izleyebildi.

Green, Rockets'a 91-90 üstünlük sağlamak için iki serbest atışı da sayıya çevirdi. Son hücumda Curry, kenar çizgisinin yakınında örtüldü ve Brandin Podziemski'ye pas verdi. Podziemski'nin köşeden yaptığı 3 sayılık şut denemesi Jabari Smith Jr. tarafından engellendi ve Houston'ın galibiyetini garantiledi ve Warriors'a karşı 15 maçlık yenilgi serisini sonlandırdı.

Houston, Cumartesi günü Las Vegas'ta Oklahoma City ile karşılaşacak.

Daha sonra öfkeli Kerr, Kuminga'ya kişisel faul veren hakem ekibine, ekip şefi Bill Kennedy liderliğinde saldırdı. Kerr ve Warriors, yetkililerin o noktaya kadar her iki takımın da çok fiziksel bir oyun oynamasına izin verdiğini savundu.

"Oyun tehlikedeyken potadan 80 fit uzakta bir sıçrama topu durumunda hiç serbest top faulü görmedim," dedi Kerr. "Bunu hiç görmedim. Sanırım 30 yıl önce üniversitedeyken bir kez görmüştüm. NBA'de hiç görmedim. Yani, vicdansızlık. Ne olduğunu bile anlamıyorum. Serbest top, yere dalma, potadan 80 fit uzakta ve insanlar topa doğru koştururken bir adama oyunu belirlemesi için iki serbest atış vereceksin. Onlara sadece bir mola ver ve oyuncuların oyunu belirlemesine izin ver. Hakemlik böyle yapılır. Özellikle de oyun tamamen bir güreş maçı olduğu için. Hiçbir şey çağırmadılar.

"Yani oyun boyunca hiçbir şey çağırmayacağını belirledin. Bu fiziksel bir oyun. Ve adamların yere dalması durumunda serbest top faulü çağırmak mı? Maç tehlikedeyken mi? Bu milyar dolarlık bir endüstri. İnsanların işleri tehlikede."

Kennedy, daha sonra bir havuz muhabirine çağrıyı açıkladı.

"Savunma oyuncusu boyun ve omuz bölgesine temas ediyor ve bu da kişisel faul çağrısı yapılmasını gerektiriyor," dedi.

Warriors (14-10) altı sayılık bir farkı kaybetti ve son üç dakikada sayı yapamadı. Curry, Kerr'i kendinden geçiren ve Warriors soyunma odasını neredeyse ölüm sessizliğine boğan son top mücadelesine yol açan maçın bitimine 11.1 saniye kala takımı bir sayı öndeyken geriye doğru adım atarak üç sayılık atışı kaçırdı.

"Tekrarı izlemedim ama... bana bunun açık bir faul olduğunu söylüyorsanız, çenemi kapatacağım ama durumun böyle olduğunu sanmıyorum," dedi Curry. "Öyle miydi? Grupta kararsızlık var, bu da oyunun oynanmasına ve bizim karar vermemize izin vermemiz anlamına geliyor, potadan 90 feet uzaklıkta iki serbest atış değil."

Curry ve Kerr ayrıca, Aaron Holiday'in 21 fitlik bir şutunda Curry'nin faul aldığını düşündükleri birkaç dakika önce gerçekleşen başka bir oyundan da rahatsızdılar. Şut potaya 8:14 kala ve Warriors altı sayı öndeyken oldukça uzak düştü. Curry ve Kerr hakemlerle tartıştılar ancak bir karar çıkmadı.

"Hakemler hakkında tüm gün konuşabiliriz, kaybetmemizin nedeni bu değil," dedi Curry. "Ancak oyunda inişler çıkışlar var, açıkçası son iki serbest atış ve o oyun, beş sayılık bir iniş."

Curry, hakem Mousa Dagher'in kendisine Holiday eline veya bileğine çarptığında topun çoktan serbest bırakıldığını açıkladığını söyledi.

"Ben şöyleyim, eğer 18 fitlik bir şut atarsam ve 6 fitle kaçırırsam, ya bana topu vurduğunu söylersin ya da faul olur," dedi. "Daha önce hiç 12 feet'e giden 18 feet'lik bir şut atmadım. Ve yere iniyorlar ve [Tari] Eason köşede 3'lük atıyor. Bu çok büyük bir vuruş. Hakemlerin bizi oyundan çıkarmasına izin veremeyiz, ki bence öyle olmadı. Ancak bunlar, takıma hak etmedikleri ekstra bir pozisyon verdiğiniz, çok zorlu, düşük skorlu bir oyunu dikte edebilecek net oyunlar.

"Bu yüzden çıldırıyordum. Hakemlere böyle bağırmam. Açık bir fauldü."

Curry ve Warriors, NBA Kupası'nı ikinci sezonunda kazanmak için Las Vegas'a gitmek konusunda çok motive olduklarını söylediler. Bunun yerine, Rockets büyük bir galibiyeti kutlarken Toyota Center'daki ziyaretçilerin soyunma odasında buharlaştılar.

Bu, Kerr'in Warriors'a bir maça mal olduğuna inandığı yetkililerin geç bir kararını sorguladığı sekiz gün içindeki ikinci yenilgiydi. 3 Aralık'ta Denver'da 119-115'lik bir yenilginin sonunda Kerr, Nuggets'tan Christian Braun'un Denver'ın mola hakkı kalmamışken gevşek bir topu güvence altına aldıktan sonra mola işareti verdiğini savundu. Yetkililer, Braun'un mola işaretini açıkça görmediklerini, bunun Warriors için 1,9 saniye kala ve takım dört sayı gerideyken teknik faul ve topa sahip olma ile sonuçlanacağını söylediler. Yetkililer bunun yerine bir sıçrama topu istediler.

"Şaşkınım," dedi Kerr Çarşamba gecesi yenilgisinden sonra. "Rockets'a hakkını veriyorum. Geri döndüler. Bütün gece harika bir savunma oynadılar. Ama bizimkiler için üzülüyorum. Bizimkiler geri döndü, kıçlarını yırttılar ve o maçı kazanmayı ya da en azından maçı bitirmek için son bir durdurma şansını hak ettiler.

"Ve bu, bir ilkokul hakeminin yapmayacağını düşündüğüm bir kararla elimizden alındı çünkü o adam hisseder ve şöyle derdi, biliyor musun? Ben potaya 80 fit uzaklıktaki gevşek bir topla maça karar vermeyeceğim."

Kaynak: ESPN

• Admin
Gönderi tarihi:

Warriors vs. Rockets ÇILGIN Son - Son 2 Dakika | 2024 NBA Kupası

• Admin
Gönderi tarihi:

Rockets'tan Alperen Şengün, Warriors'a Karşı Galibiyetin Ardından Konuştu

Houston Rockets, Çarşamba gecesi Toyota Center'da Emirates NBA Kupası çeyrek finalinde Golden State Warriors'a karşı 91-90 galibiyetin ardından Sin City'ye doğru yola çıktı.

Rockets, son dört yıldır ulusal bir izleyici kitlesinin önünde kaydettikleri gelişimi sergileyen anlamlı, playoff benzeri bir oyunda rakiplerini yenmeyi başardı.

Kadrodaki en uzun süre Rockets'ta kalanlardan biri olan Alperen Sengun için, bu tartışmasız bir şekilde profesyonel basketbol oyuncusu olarak en sevdiği andı.

Sengun, SportsRadio610 muhabiri Adam Spolane aracılığıyla "Üç buçuk yıldır buradayım," dedi. "Sanırım kendimi en iyi hissettiğim maç oydu (kazandıktan sonra). Golden State'e karşı kazandık, (Stephen) Curry ve Draymond'a (Green) karşı oynadık. Bu çok önemli. Onların büyümesini ve onlara karşı kazanmasını izlemek harika hissettiriyor. Bu, sahip olduğum en iyi his."

Rockets, Golden State'in ligdeki en kötü takımlardan biri olduğu 20 Şubat 2020'den beri Warriors'ı yenememişti, bu yüzden bu herkesin Houston takımının bir parçası olarak kadrodaki rakiplerine karşı ilk galibiyetiydi.

Rockets NBA Kupası'nda daha da ilerlerse, bu anıların ve anların daha fazlası yaşanacak, bu yüzden sadece Las Vegas'a gitmekle yetinmemeliler.

Kaynak: Houston Rockets on SI

• Admin
Gönderi tarihi:

NBA Kupası'nda hala ayakta kalan 4 takım, sezon içi turnuvayı kim kazanabilir sıralamasına göre

NBA Kupası, ligin arzu edilen ikincil bir kupaya dönüşmesini umduğu bir sezon ortası turnuvası olarak ikinci yılında. Los Angeles Lakers, Kupayı açılış yılında kazandı ve rekabet bu sezon daha da üst seviyeye çıktı. NBA Kupası, ligdeki her takımın katılmaya hak kazandığı normal sezona dahil edildi. Grup oyunları sahayı sekiz takıma indirdi ve heyecan verici bir çeyrek final turunun ardından son dörtlü resmen Las Vegas'ta belirlendi.

Milwaukee Bucks, Doğu Konferansı finalinde Atlanta Hawks ile karşılaşacak. Oklahoma City Thunder, Batı finalinde Houston Rockets ile karşılaşacak. Cumartesi günkü oyunların iki galibi şampiyonluk için Salı günü karşılaşacak. Yarı finaller ve finaller Las Vegas'taki T-Mobile Arena'da yapılacak. Turnuva ve eşleşme saatlerini burada bulabilirsiniz.

NBA Kupası maçları zaten neredeyse bir playoff atmosferine büründü ve üç tek elemeli maçla heyecan verici bir sonuç vaat ediyor. NBA Kupası'nı kazanma şanslarına göre hala ayakta olan dört takımı sıralayalım.

4. Milwaukee Bucks

Bucks, sezona felaketle başladı, ancak Kupa oyunları başladığından beri büyük bir şekilde toparlandılar. Milwaukee şu anda Doğu Konferansı'nda 13-11 genel skorla son korumalı playoff serisinde yer alıyor ve sakat forvet Khris Middleton'ı kadroya geri alıyorlar. Kupayı kazanmak, Milwaukee'nin sezonun geri kalanı için, sezona girerken hala olması gereken yarışmacı olduklarını göstermek için bir sıçrama tahtası olabilir.

Giannis Antetokounmpo dünyanın en iyi ikinci oyuncusu gibi oynuyor. Damian Lillard son 10 maçta hücumda ateşli ve Andre Jackson ve AJ Green gibi rol oyuncuları Bucks'a iki yıldızın etrafında bir destek sağlıyor. Milwaukee iyi basketbol oynamaya başlıyor ve Doğu finaline Atlanta'ya karşı favori olarak giriyor. Peki neden Hawks'ı seçiyoruz?

3. Atlanta Hawks

Hawks şu anda NBA'deki en formda takımlardan biri ve son sekiz maçından yedisini kazanarak playoff yarışına geri döndü. Atlanta, Trae Young'ı savunma yapabilen ve geçişlerde yukarı aşağı hareket edebilen uzun, patlayıcı atletlerle çevreleme vizyonunu yerine getirdi ve sonuçlar baş antrenör Quin Snyder'ın ikinci sezonunda oldukça cesaret verici oldu.

Atlanta, Bucks ile iyi eşleşebilecek kadroya sahip. Dyson Daniels, Lillard'ı top baskısıyla boğabilen çevrede bir tehdit. Kimse Giannis'i yavaşlatmıyor, ancak Jalen Johnson, Onyeka Okongwu ve Daniels'ın zamanında ikili atışlarının birleşimi onu biraz sınırlayabilir. De'Andre Hunter'ın ortaya çıkışı Atlanta'ya yedek kulübesinden biraz daha fazla ateş gücü sağlıyor ve Young'ın şut açısından toparlanması bekleniyor. Atlanta'nın Lillard ile savunmasının eşleşme şekli nedeniyle sürpriz yapmasını istiyorum.

2. Houston Rockets

Rockets'ın formülü hoş olmayabilir, ancak kesinlikle etkili. Houston, James Harden sonrası yeniden yapılanma sürecinden geçen sezon .500'lük bir takım olarak playoff'ları kıl payı kaçırarak çıkmaya başladı. Bu yıl, inanılmaz bir savunma ve cama hücum etmeye yönelik amansız bir özveriyle Batı Konferansı'nın elitleri arasına adım atıyorlar.

Rockets, hücumu yönlendirecek uygun bir süperstar olmadan yarı sahada sayı bulmakta zorlanabilir, ancak takımları atletizmle alt etme yetenekleri onlara yeterince ikinci şans puanı ve geçiş fırsatı veriyor, bu da pek önemli değil. Fred VanVleet ve Alperen Sengun, Houston'ın en iyi iki oyuncusu olmaya devam ediyor, ancak Amen Thompson ve Tari Eason yedek kulübesinden oyuna girdiğinde oyunlar gerçekten değişmeye başlıyor.

Baş antrenör Ime Udoka, merkezde doğal bir pota koruyucusu olmadan bir şekilde harika bir savunma inşa etti ve bu, Houston'a her maçta takımları çamura sürükleme şansı veriyor. Rockets'ı Doğu Konferansı takımlarından herhangi birine tercih ederim, ancak Thunder önlerinde dururken finale ulaşmak için Herkülvari bir çaba sarf etmeleri gerekecek.

1. Oklahoma City Thunder

Thunder'ın her şeyi var. Shai Gilgeous-Alexander NBA'deki en iyi oyunculardan biri ve sezon sonuna kadar MVP için ciddi bir aday olacak. Jalen Williams, savunmada hemen hemen her eşleşmeye geçebilen ikincil bir yaratıcı olarak gelişmeye devam ediyor. Isaiah Hartenstein, paslarıyla hücumu canlandırmaya yardımcı olabilen sağlam bir savunma oyuncusu olarak Chet Holmgren için en iyi sakatlık sigortası olduğunu kanıtlıyor. Buradaki derinlik inanılmaz, sürekli daha iyi hale gelen genç iki yönlü oyuncularla dolu.

Thunder, oyunun modern tarihindeki en iyi defanslardan birine sahip — en iyi defans oyuncuları Holmgren sakatlanmışken bile bu statüyü korudular. Hücum elit değil, ancak geçen yıldan bu yana takım genelindeki şut düşüşüne rağmen hala ilk 10'da yer alan bir birim. Genç bir takım olarak, henüz normal sezon galibiyetlerinden başka bir şey kazanamamışken, OKC'nin de bu turnuvayı kazanmak için tüm motivasyonu var, bu da tarzının playoffların en üst seviyelerinde başarılı olabileceğinin bir kanıtı.

Houston, camda çok iyi olduğu için korkutucu bir eşleşme, Thunder'ın Hartenstein'a karşı bile yenilmeye açık olabileceği bir yerde. Sonuç olarak, Thunder uzun süreler boyunca mücadele etmek için çok yetenekli ve çok yönlü. OKC bu sezon şampiyonluğu kazanacak kadar iyi. Öncelikle, NBA Kupası'nı kazanacaklar.

Kaynak: SB Nation

• Admin
Gönderi tarihi:

NBA Kupasının diğer yarı finalistlerinin maçında Milwaukee Bucks Atlanta Hawks'ı 110 - 102 yendi

• Admin
Gönderi tarihi:

NBA kupasında Houston Rockets Oklahoma City Thunders'a 111 - 96 yenildi

33 dakika oyunda kalan Alperen Şengün 13 sayı 11 ribaunt 2 asistle double double yaptı.

• Admin
Gönderi tarihi:

Dün akşam oynanan maçta Houston Rockets New Orleans Pelicans'ı 133 - 113 yendi

34 Dakika oyunda kalana Alperen Şengün 23 Sayı 9 Ribaunt ve 7 asistle oynadı triple double çok yaklaştı

• Admin
Gönderi tarihi:

Houston rockets bu akşam oynadığı maçta Toronto Raptors'ı 114 - 110 yendi

33 dakika oyunda kalan Şengün 17 sayı 10 ribaund ve 5 asistle double double yaptı 

• Admin
Gönderi tarihi:

Bu akşam oynanan maçta Houston Rockets Charlotte Hornets'i 114 - 101 yendi

27 dakika oyunda kalan Alperen Şengün 18 Sayı 8 Ribaunt 4 Asistle oynadı

• Admin
Gönderi tarihi:

Şengün makinesi 💪 Alpy 2024'deki inanılmaz bütün hareketleri!!

• Admin
Gönderi tarihi:

Alperen Şengün'ün takım arkadaşı ve Houston Rockets'ın oyun kurucusu Fred VanVleet demiş ki: Alperen Şengün pek çok kişinin yapamadığı şeyleri yapabiliyor

Houston Rockets oyun kurucusu Fred VanVleet, merkez Alperen Sengun'u eşsiz bir genç yetenek olarak görüyor.

"Çok iyi ve yetenekli. Pek çok insanın yapamadığı şeyleri yapabiliyor, ancak bazen cevap en basit olanıdır. Basketbol basit bir oyundur."

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.