Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika'da Ne Oluyor - Güncel / Politik Haberler


Admin

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 758
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • Admin

Dünya liderlerinden Biden'ın 2024 ABD başkanlık yarışından çekilmesine tepki

ABD Başkanı Joe Biden'ın Pazar günü yaptığı, 2024 başkanlık yarışından çekildiğini ve Demokratların bir sonraki adayı olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i onayladığını duyurmasının ardından, ona şükran ve destek mesajları yağdı.

Bu, 13 Temmuz'da Pensilvanya'daki bir mitingde eski başkan Donald Trump'a karşı düzenlenen ve küresel liderlerin Cumhuriyetçi aday olarak onun etrafında toplandığı suikast girişiminin ardından, ABD siyasetinde bir haftadan uzun bir süre içinde yaşanan ikinci sarsıcı an oldu.

Geçen ay CNN başkanlık tartışmasındaki feci performansından bu yana Biden'ın üzerinde yarıştan çekilmesi yönünde baskı artmıştı ve Pazar günü tek dönemlik başkan olarak kalacağını doğrulayarak ABD'li müttefiklerin kendisine teşekkür etmesine yol açtı. onun liderliği.

Bu ay Washington'da Biden ile bir araya gelen İngiltere Başbakanı Keir Starmer, başkanın kararına saygı duyduğunu ve görev süresinin geri kalanında birlikte çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Starmer, X'e şunları yazdı: "Olağanüstü kariyeri boyunca yaptığı gibi, kararını Amerikan halkı için en iyi olduğuna inandığı şeye dayanarak vereceğini biliyorum."

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Biden'a ülkesinin "gerçek dostu" olduğu için teşekkür etti. X'te "O harika bir adam ve yaptığı her şeye ülkesine olan sevgisi rehberlik ediyor" dedi.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese düzenlediği basın toplantısında, Biden'ın "bir kez daha kendisini öne çıkarmadığı, ancak ilk düşüncesini Amerika Birleşik Devletleri'nin çıkarlarına uygun olduğuna inandığı şey olmaya verdiği için" tanınmayı hak ettiğini söyledi. tüm kamusal yaşamını tamamladı.

Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon X'e yaptığı açıklamada, "Başkan Biden hayatını kamu hizmetine adadı ve bu büyük saygıyı hak eden bir şey" dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky, Cumhuriyetçilerin tepkisine rağmen ABD'nin silah, askeri yardım ve diplomatik destekle desteklediği ülkesinin Rusya'ya karşı savaşına "sarsılmaz desteği" nedeniyle Biden'a teşekkür etti.

Zelensky, X'e yaptığı açıklamada, "Son yıllarda pek çok güçlü karar alındı ve bunlar, Başkan Biden'ın zorlu zamanlara yanıt olarak attığı cesur adımlar olarak hatırlanacak" dedi. "Başkan Biden'ın liderliğine her zaman minnettar olacağız."

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD başkanlık seçimini kim kazanırsa kazansın İsrail'in Washington'un Ortadoğu'da "vazgeçilmez bir müttefiki" olarak kalacağını söyledi.

Pazartesi günü ABD'ye uçağa binmeden önce Tel Aviv'in Ben Gurion Havaalanı asfaltında konuşan Netanyahu, gezisinin Biden'a "hem savaşta hem de görev süresi boyunca İsrail devleti için yaptığı şeyler için" teşekkür etme fırsatı olduğunu söyledi. Senatör, başkan yardımcısı ve başkan olarak yıllarca hizmet ettim.”

Başkan Isaac Herzog, Biden'ı "Yahudi halkının gerçek bir müttefiki" olarak tanımlarken, Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD başkanının "özellikle savaş sırasındaki kararlı desteğinin paha biçilmez olduğunu" söyledi.

Biden, Hamas'ın 7 Ekim saldırılarından bu yana İsrail'in Gazze savaşının en büyük destekçilerinden biri oldu. Ancak insani yardım ve çatışmalarda artan sivil ölümleri nedeniyle Netanyahu ile giderek daha fazla çatışıyor.

İrlandalı Taoiseach Simon Harris, Biden'ı "İrlanda ruhuna sahip gururlu bir Amerikalı" olarak nitelendirdi ve ona "küresel liderliği" ve "dostluğu" için teşekkür etti.

Diğer liderler, Biden'ı yarıştan çekilmek gibi zor bir karar verdiği için övdü.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, X hakkında şunları yazdı: "Arkadaşım Joe Biden çok şey başardı: ülkesi için, Avrupa için, dünya için." "Onun yeniden aday olmama kararı saygıyı hak ediyor."

Pazar günü düzenlenen bir mitingde konuşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Biden'ın "doğru" karar verdiğini ve ailesini ve sağlığını ilk sıraya koyduğunu söyledi. Kendisine “sağlık ve uzun ömür” diledi.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, X'te Biden'ın zor kararlar aldığını yazdı: "Bu sayede Polonya, Amerika ve dünya daha güvenli ve demokrasi daha güçlü."

“Nihai kararınızı açıklarken aynı motivasyonlarla hareket ettiğinizi biliyorum. Muhtemelen en zoru,” dedi Tusk.

Güney Kore ve Japonya'daki liderler ABD'nin iç siyaseti hakkında yorum yapmayacaklarını ancak Beyaz Saray ile çalışmaya devam edilmesi gerektiğini vurguladılar. Her iki ülkenin de ABD ile ortak savunma anlaşması var ve Biden, kısmen Çin'in artan iddiasına karşı koymak için Asya'daki müttefikler arasındaki bağların derinleştirilmesinin önemli bir destekçisiydi.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, "Başkan Biden'ın kararının, mümkün olan en iyi siyasi kararı verme arzusuna dayandığının farkındayım" dedi. "Japonya-ABD ittifakı ulusumuzun diplomatik güvenliğinin temel taşıdır ve onu yakından izlemeye devam edeceğiz."

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un ofisi, "Güney Kore-ABD küresel kapsamlı stratejik ittifakını daha da geliştirmek için ABD ile yakın çalışmaya devam edeceğini" söyledi.

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand "Bongbong" Marcos JR, Biden'ın "adaylığından çekilme kararının gerçek devlet adamlığının bir göstergesi olduğunu" söyledi.

X'e yazdığı yazıda, "Bu hassas ve zor dönemde Filipinler'e verdiği sürekli ve sarsılmaz destek için kendisine teşekkür ediyoruz" diye yazdı. Aynı zamanda ABD'nin antlaşma müttefiki olan Filipinler, kendisini Güney Çin'de giderek daha fazla Çin gemileriyle karşı karşıya buldu. Son yıllarda deniz.

Yerel saatle Pazartesi sabahı itibarıyla Çin lideri Xi Jinping'den resmi bir açıklama gelmedi.

Ancak "Biden'ın seçimden çekilmesi" Pazartesi günü erken saatlerde Çin'in X benzeri sosyal platformu Weibo'da en çok konuşulan konu oldu ve Kamala Harris ve Trump'ın suikast girişimiyle ilgili tartışmalar da dahil olmak üzere birbiriyle bağlantılı beş konu daha 400 milyondan fazla görüntüleme topladı.

Bazı Çinli sosyal medya kullanıcıları heyecanla bir kadının ABD başkanı olma ihtimali hakkında spekülasyonlar yaparken, diğerleri Demokrat aday ne olursa olsun Trump'ın kazanacağına inandıklarını söyledi.

"Bu atış kesinlikle Trump için iyi bir anlaşmaydı!" bir Weibo kullanıcısı yazdı.

Bir kullanıcı, "Bir atış Trump'ı öldürmedi, Biden'ı düşürdü" derken, bir diğeri ABD'deki siyasi durumu "tam bir karmaşa" olarak nitelendirdi.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Donald Trump Kamala Harris'ten iyice korkmaya başladı. Bu seferde Biden'a yapılan bağışların Harris'e devredilmesine karşı çıkmak için FEC'ye şikayette bulundu

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kamala Harris mutlaka ama mutlaka Pete Buttigieg'i başkan yardımcısı olarak seçmeli

Peter Paul Montgomery Buttigieg (19 Ocak 1982 doğumlu), 19. Amerika Birleşik Devletleri ulaştırma bakanı olarak görev yapan Amerikalı bir politikacı ve eski deniz subayıdır. Demokrat Parti üyesi olan kendisi, 2012'den 2020'ye kadar South Bend, Indiana'nın 32. belediye başkanıydı ve bu ona "Belediye Başkanı Pete" lakabını kazandırdı.

Buttigieg, Harvard Koleji ve Oxford Üniversitesi mezunudur ve Oxford Üniversitesi'ne Rhodes Bursu ile katılmaktadır. 2009'dan 2017'ye kadar Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Rezervinde teğmen rütbesine ulaşan bir istihbarat subayıydı. 2014'te yedi ay boyunca Afganistan'daki savaşta seferber edildi ve görevlendirildi. 2011'de South Bend belediye başkanı seçilmeden önce Buttigieg, Demokratlar Jill Long Thompson, Joe Donnelly ve John Kerry'nin siyasi kampanyalarında çalıştı ve seçimlerde başarısız oldu. 2010'da Demokratların Indiana eyalet saymanı adayı. Buttigieg, South Bend'in belediye başkanı olarak görev yaparken 2015'te eşcinsel olduğunu açıkladı. Haziran 2018'de öğretmen ve yazar Chasten Glezman ile evlendi. Buttigieg, belediye başkanı olarak üçüncü dönem adaylığını reddetti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kevin McCarthy, Kamala Harris'i 'DEI'nin işe aldığı' olarak nitelendiren 'aptal ve ahmak' Cumhuriyetçileri eleştirdi

Pazartesi günü, Tennessee'li GOP Temsilcisi Tim Burchett, ilk kadın, ilk Afrikalı-Amerikalı ve ilk Asyalı olmadan önce San Francisco bölge savcısı, Kaliforniya başsavcısı ve ABD senatörü olarak görev yapan olası Demokrat başkan adayı Kamala Harris'i suçladı. -Ulus tarihindeki Amerikan başkan yardımcısı - sadece ırkı nedeniyle bunu başardı.

Aşırı sağcı bir Cumhuriyetçi olan Burchett, CNN'den Manu Raju'ya, Başkan Joe Biden'ın Harris'i seçerken "beyaz kadınları atladığını" söyledi.

"Onun DEI'de işe alındığını mı söylüyorsun?" Raju, "Çeşitlilik, Eşitlik ve Katılım" kısaltmasını kullanarak, programların tarihsel olarak dezavantajlı gruplara fırsatlar sağlamayı amaçladığını sordu.
Burchett, "Yüzde yüz, o bir DEI çalışanıydı" diye yanıtladı ve daha sonra önceden Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X'te şunu paylaştı: "Medya bu başkanı destekledi, üç yıl boyunca Amerikan halkına yalan söyledi ve sonra onu terk etti. DEI başkan yardımcımız için.”

Salı günü, geçen yıl GOP'un ultra MAGA kanadı tarafından koltuğundan ihraç edilen Kaliforniyalı Cumhuriyetçi eski Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, DEI'nin saldırı hattını "tamamen aptal ve aptal" olarak nitelendirdi.

NBC News'in Meet the Press NOW programına katılan McCarthy, sunucu Garrett Haake'e, Harris'e ırksal sınırlar üzerinden saldırmanın "önemsiz" olduğunu söyledi.

McCarthy, "Bakın, DEI'ye katılmıyorum ama o ABD'nin başkan yardımcısı" dedi. “Eski ABD senatörü. Bunu söyleyen kongre üyeleri kendi içgüdülerinde yanılıyorlar.”

Louisiana Cumhuriyetçisi ve Temsilciler Meclisi'nin şu anki sözcüsü olan Temsilci Mike Johnson dün düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Dinleyin, bu seçim, başlangıçta belirttiğim gibi, kişiliklerle değil politikalarla ilgili olacak. Bu Kamala Harris ile ilgili kişisel bir durum değil. Etnik kökeninin ve cinsiyetinin bununla hiçbir ilgisi yok.”

Dört yıl boyunca Donald Trump'ın Beyaz Saray'da kıdemli yardımcısı olarak görev yapan Ohio'lu Cumhuriyetçi Temsilci Max Miller, Fox News'e Harris'i siyahi bir kadın olduğu için hedef almanın "kesinlikle odaklanacağım retorik olmadığını" söyledi.

Alaska Cumhuriyetçisi Senatör Lisa Murkowski'nin NBC News'e söylediği gibi, “Tanrı aşkına, elbette uygun değil. Ne yani, beyaz bir erkek değilsen DEI adayı mı diyecekler? Üzgünüm. HAYIR."

Yine de Cumhuriyetçi Parti'nin Trumpist kanadı şüpheli stratejiye kararlı görünüyor.

Donald Trump'ın başkan yardımcısı olarak seçtiği Senatör JD Vance, Haziran ayında "federal kurumlara, federal finansman alan yüklenicilere, federal hibe alan kuruluşlara ve federal kurumlara yönelik tüm federal DEI programlarını ve fonlarını ortadan kaldırmayı" amaçlayan "DEI'yi Kaldırma Yasasını" tanıttı. eğitim akreditasyon kuruluşları.”

Vance, hamleyi duyuran bir basın açıklamasında, "DEI gündemi, nefreti ve ırksal ayrılığı besleyen yıkıcı bir ideolojidir" dedi. “Federal hükümetimizde veya toplumumuzda başka hiçbir yerde yeri yoktur. Bu tür programları ortadan kaldırarak ve var olduğu her yerde DEI politikalarına yönelik fonları keserek DEI'yi federal bürokrasimizden uzaklaştıracak bu yasayı sunmaktan gurur duyuyorum."

Trump'ın yardımcısı Temsilci Marjorie Taylor Greene, Georgia'lı bir Cumhuriyetçi, geçtiğimiz günlerde Harris'in "cinsiyeti ve belki de ten rengi nedeniyle" seçildiğini iddia etti. Trump yönetiminin eski terörle mücadele danışmanı ve neo-Nazi bağları olmakla suçlanan Sebastian Gorka, Harris'in "kadın olması ve ten renginin doğru DEI rengi olması nedeniyle" seçildiğini söyledi.

Hillary Clinton'ın Harris'i başkan olarak desteklemesinden kısa bir süre sonra Fox News sunucusu Jesse Watters yayında bunu "açıkça" yaptığını çünkü Harris'in "bir kadın" olduğunu söyledi.

Geçen ay gerçekleştirilen Ipsos/Washington Post anketine göre GOP DEI silahlarına sadık kalsa da Amerikalıların çoğunluğu DEI programlarından yana.

Biden'ın yeniden seçilme teklifini sonlandırmasından ve Harris'i Demokratların Oval Ofis yarışmacısı olarak onaylamasından bu yana geçen üç tam gün içinde, kampanyası yaklaşık 126 milyon dolar elde etti; resmi olarak ilk 24 saat içinde 80 milyon dolardan fazlası bağışlandı. tüm zamanların bağış toplama rekorunu kıran yarışa katılmak.

Kendi adına, 10 gün önceki suikast girişiminin ardından kısa süreliğine kendisini “birlik” adayı olarak damgalamaya çalışan Trump, o günden bu yana bu tür iddialardan vazgeçti.

“Vay canına, sadece Sahte Haberleri izliyorum ve Ülkemizin Tarihindeki En Kötü Başkanı 'Parlak ve Kahraman Bir Lider'e (kahramandı çünkü istifa etti!) dönüştürmek için ellerinden geleni yapıyorlar ve ' Kaya Gibi Aptal Kamala Harris tamamen başarısız ve önemsiz bir Başkan Yardımcısından geleceğin 'Büyük' Başkanına dönüştü," diye Pazartesi günü sosyal medyada bir paylaşımda bulundu. "Hayır, bu iş bu şekilde yürümüyor!"

Trump'ın okul bahçesindeki sataşmalarına yanıt veren Harris'in kocası ikinci beyefendi Doug Emhoff gazetecilere, "Sahip olduğu tek şey bu mu?"

The Independent, bağımsız düşünenlere küresel haberler, yorumlar ve analizler sunan, dünyanın en özgür düşünen haber markasıdır. Güvenilir sesimize ve olumlu değişime olan bağlılığımıza değer veren, bağımsız fikirli bireylerden oluşan devasa, küresel bir okuyucu kitlesi oluşturduk. Değişimi gerçekleştirme misyonumuz hiçbir zaman bugünkü kadar önemli olmamıştı.

Kaynak: TI

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kamala Harris Yeni Ankette Joe Biden'ın Rekorunu Kırdı

Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokratlara Donald Trump'ı yenmek için şimdiye kadarki en iyi şansı veren yeni bir ankette Başkan Joe Biden'ın rekorunu kırdı.

Perşembe günü yayınlanan yeni bir Morning Consult anketi, Harris'in eski Başkan Trump'ı %46'ya %45 oranında geride bıraktığını gösteriyor. Bu, Demokratlar için 2022'de izleme başladığından beri kaydedilen en yüksek destek seviyesi. Ayrıca bağımsız seçmenler arasında Trump'ı %40'a %38 oranında geride bırakıyor.

Anketörler, "Kampanyasının başlangıcındaki destek seviyesi, Biden için ölçtüğümüz en yüksek destek seviyesini aşıyor" dedi.

Anket sonuçları, Biden'ın Pazar günü başkanlık yarışından çekileceğini ve Harris'i Demokrat adayı olarak destekleyeceğini duyurmasından bu yana Morning Consult'un ilk sonuçları. Anketörler, 2024 izleme sayfalarını haftalık olarak güncelliyor.

Harris, Demokrat Parti için birleştirici bir güç olduğunu kanıtladı. Demokratların yüzdesi geçen aydan bu yana iki katından fazla arttı ve artık 3'te 2'si Harris'i listenin başında desteklediğini söylüyor.

Son anketler, Demokratları bu seçim döngüsünde rahatsız eden "coşku açığını" kapatmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Demokrat seçmenler arasında heyecan sadece artmakla kalmadı, aynı zamanda artık Cumhuriyetçi meslektaşlarından daha fazla -yüzde 27'ye yüzde 24- bu yıl siyasi süreçlere katılmak için "çok daha motive" olduklarını söyleme olasılıkları da daha yüksek.

Harris ayrıca Demokratlara üçüncü parti sorunlarıyla da yardımcı oldu. Biden'ın kampanyası, bağımsız aday Robert F. Kennedy'nin seçmenleri başkandan uzaklaştırabileceği endişesiyle karşı karşıya kalmıştı. Ancak, artık daha az seçmen üçüncü parti adayını destekleyeceğini belirtiyor.

İzleme dönemi boyunca, Biden ile Trump eşleşmesiyle karşı karşıya kaldıklarında başka birini seçeceklerini söyleyen seçmenlerin yüzdesi yüzde 8 ile 11 arasında seyretti. Perşembe günü, oy pusulası seçimi Harris ile Trump arasında olsaydı üçüncü parti adayı seçeceklerini söyleyenlerin oranı sadece yüzde 5 oldu.

Trump, yüzde 46'lık bir olumluluk oranıyla Harris'ten daha popüler olmaya devam ediyor. Başkan yardımcısının olumlu görüş oranı %43.

Trump'ın başkan yardımcısı adayı Senatör JD Vance'in de popülaritesi arttı. Trump'ın 2020 seçmenlerinin Vance hakkında olumlu görüş bildirenlerinin oranı, Trump'ın Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi'nde aday arkadaşını duyurmasından önce ve sonra %38'den %66'ya neredeyse iki katına çıktı.

Ancak Kongre Demokratları, Cumhuriyetçi meslektaşlarından daha popüler ve Cumhuriyetçilerin %41'ine kıyasla %43'lük bir olumlu görüş bildiriyor.

Ekonomi, Amerikalıların %76'sının "çok önemli" olarak derecelendirdiği, %68 ile ulusal güvenliğin takip ettiği en önemli oylama konusu olmaya devam ediyor. Seçmenlerin %66'sı ayrıca işleri, sağlık hizmetlerini, Sosyal Güvenliği ve Medicare'i oyları için "çok önemli" olarak nitelendirdi.

Ulusal anket, 22-24 Temmuz tarihleri arasında 11.297 kayıtlı seçmen arasında gerçekleştirildi. Hata payı +/- 1 yüzde puanıdır.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Eski ABD Başkan Barack Obama ve Eşi Michelle Obama Seçimlerde Kamala Harris'i desteklediklerini açıkladılar

Eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Başkan Joe Biden'ın yarıştan çekilmesiyle Demokratların adayı haline gelen Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i 5 Kasım'daki seçimlerde desteklediğini duyurdu.

Kamala Harris de Twitter hesabından, Obama çiftine "Sizin desteğinizi almak benim için çok önemli" diyerek, teşekkür etti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

'İsa'nın çocuğu yoktu': JD Vance 'gülünç' 'çocuksuz kedi hanımları' yorumu nedeniyle eleştirildi

JD Vance, 2021'deki "çocuksuz kedi hanımları" hakkındaki yorumu nedeniyle artan bir tepkiyle karşı karşıya. Washington Post'un kıdemli eleştirmeni Robin Givhan ve eski Temsilci Tim Ryan, Chris Jansing'e yorumları hakkındaki düşüncelerini paylaşmak için katılıyor ve bunun Vance ve Trump'ın "kadınları kontrol etmek" istediğini gösterdiğini söylüyor.

Buttigieg'in ne kadar güzel konuştuğunu unuttum! Burada JD Vance tamamen mahvoldu. Pete bunca zamandır neredeydi?

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin
Alıntı

“Listen up you wingnut elegy, this country is still controlled by men and systems that were set up by men that are carefully crafted to continue to benefit men,” Handler said in a fast-speaking response. “Let’s be clear, there is no correlation between childless people and the presidency. For example, our very first United States president, Mr. George Washington, didn’t have children. In fact, he had two stepchildren. That’s right, just like someone else I know,” she added, in reference to Vice President Kamala Harris, who is stepmother to two adult children with her husband, Doug Emhoff.

“To your point about Kamala not being fit because she’s not a mother, I’d like to remind you that no president in the history of the United States has ever been a mother,” Handler continued. “Maybe if she had five kids with three different men, and a scandalous affair with a porn star, and was convicted felon that would be more palatable to Republican men.”

Handler went on to refer to Vance as a “Diet-Mountain-Dew-drinking-couch-humping-dolphin-porn-afficionado,” further references to headlines from last week regarding viral clips from Vance’s campaign, including one since-debunked rumor that Vance wrote about having sex with a couch in his 2016 book, Hillbilly Elegy.

“All of us childless cat and dog ladies are going to go from childless and crushing it to childless and crushing you in November,” Handler said. “And before you tell me he didn’t really fuck a couch, spare me. I grew up in New Jersey in the ’80s where everyone had a couch in their basement and I know a couch fucker when I see one.”

Handler is not the only Hollywood figure to offer a response to Vance’s comments. Jennifer Aniston wrote Wednesday, “I truly can’t believe this is coming from a potential VP of The United States,” adding, “All I can say is…Mr. Vance, I pray that your daughter is fortunate enough to bear children of her own one day.”

 

Çevirisi

"Dinle deli ağıt, bu ülke hala erkekler tarafından kontrol ediliyor ve erkekler tarafından kurulmuş, erkeklerin yararına olmaya devam etmek için dikkatlice tasarlanmış sistemler var," dedi Handler hızlı bir yanıt olarak. "Açık olalım, çocuksuz insanlar ile başkanlık arasında hiçbir ilişki yok.

Örneğin, ilk Amerika Birleşik Devletleri başkanımız Bay George Washington'ın çocuğu yoktu. Aslında, iki üvey çocuğu vardı. Doğru, tanıdığım başka biri gibi," diye ekledi, kocası Doug Emhoff'tan iki yetişkin çocuğun üvey annesi olan Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e atıfta bulunarak.

"Kamala'nın anne olmadığı için formda olmadığı konusundaki noktanıza gelince, size Amerika Birleşik Devletleri tarihinde hiçbir başkanın anne olmadığını hatırlatmak istiyorum," diye devam etti Handler. "Belki de üç farklı erkekten beş çocuğu olsaydı ve bir porno yıldızıyla skandal bir ilişkisi olsaydı ve hüküm giymiş bir suçlu olsaydı, bu Cumhuriyetçi erkekler için daha kabul edilebilir olurdu."

Handler, Vance'den "Diyet-Mountain-Dew-içen-kanepede-sevişen-yunus-porno-tutkunu" olarak bahsetmeye devam etti ve Vance'in kampanyasından viral kliplerle ilgili geçen haftaki manşetlere daha fazla gönderme yaptı. Bunlar arasında, Vance'in 2016 tarihli Hillbilly Elegy adlı kitabında bir kanepeyle seks yaptığına dair yazdığı ve artık çürütülmüş bir söylenti de yer alıyor.

"Çocuksuz kedi ve köpek hanımlarının hepsi Kasım ayında çocuksuz ve ezici olmaktan çocuksuz ve sizi ezici olmaya geçeceğiz," dedi Handler. "Ve bana onun gerçekten bir kanepeyi becermediğini söylemeden önce, beni bağışlayın. 80'lerde New Jersey'de büyüdüm. Herkesin bodrumunda bir kanepe vardı ve bir kanepeyi beceren birini gördüğümde tanırım."

Handler, Vance'in yorumlarına yanıt veren tek Hollywood figürü değil. Jennifer Aniston Çarşamba günü, "Bunun potansiyel bir ABD başkan yardımcısından geldiğine gerçekten inanamıyorum" yazdı ve ekledi, "Söyleyebileceğim tek şey şu... Bay Vance, kızınızın bir gün kendi çocuklarını doğuracak kadar şanslı olması için dua ediyorum."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Donald Trump Vs. Kamala Harris 2024 Anketleri:

Harris, Son Ankette Trump'ın 1 Puan Önünde

Anketlere göre, Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Biden'ın yarıştan çekilmesinden bu yana geçen hafta eski Başkan Donald Trump'ın Başkan Joe Biden'a karşı avantajını azalttı; son anket Harris'in Trump'ı varsayımsal bir eşleşmede geride bıraktığını gösteriyor.

Morning Consult'un 26-28 Temmuz tarihlerinde yapılan haftalık anketinde Harris, seçmenlerin %4'ünün "başka birini" seçmesi ve %4'ünün kararsız olmasıyla Trump'ı bir puan, %47'ye %46 önde götürüyor; anket üst üste ikinci hafta Trump'ı geride bıraktığını gösteriyor.

Trump, 26-28 Temmuz tarihlerinde 2.196 kayıtlı seçmenin katıldığı Harvard CAPS-Harris anketinde Harris'i üç puan geride bıraktı (hata payı 2,1) ve seçmenlere "bilmiyorum/emin değilim" seçeneği sunulduğunda, Haziran ayında Harvard CAPS-Harris anketinde Trump'ın Biden'a karşı yedi puanlık üstünlüğünde dört puanlık bir düşüş yaşandı; Trump, Biden'a karşı Haziran ayındaki anket üstünlüğüyle tutarlı olarak iki yönlü eşleşmede Harris'i dört puan geride bıraktı.

Harris, Wall Street Journal anketinde Trump'ın %47-%49 gerisinde, ancak hata payı 3,1.

Cuma günü yayınlanan 3.000'den fazla kayıtlı seçmenin katıldığı bir HarrisX/Forbes çevrimiçi anketi (hata payı 1,8), başkan yardımcısının Trump'ın %45'ine %47 gerisinde olduğunu buldu, ancak bağımsız aday Robert F. Kennedy Jr. oy pusulasında olduğu için Trump'ın farkı bir puana (43'e %42) daralıyor, Kennedy ise oyların %9'unu elinde tutuyor ve %6'sı kararsız.

Katılımcılara Harris hakkında olumlu bir görüşe sahip olup olmadıkları sorulduğunda, %44'ü evet dedi, Trump hakkında olumlu görüşe sahip olanların oranı ise %44, Biden için %39, Kennedy Jr. için %36 ve Trump'ın aday arkadaşı JD Vance için %34.

26-27 Temmuz tarihlerinde yapılan bir ABC News/Ipsos anketi, Harris'in olumluluk oranının, 19-20 Temmuz tarihlerinde yapılan grupların önceki anketindeki %35'ten %43'e yükseldiğini, Trump'ın olumluluk oranının ise %36 ve Biden'ınkinin ise %37 olduğunu buldu.

22-24 Temmuz tarihlerinde 1.142 seçmenle yapılan bir New York Times/Siena anketi, Trump'ın olası seçmenler arasında bir puan, %48'e %47 ve kayıtlı seçmenler arasında iki puan, %48'e %46 önde olduğunu gösteriyor.

Times/Siena anketine göre Harris ve Trump, oy pusulasında Robert F. Kennedy Jr. (%6) dahil olmak üzere üçüncü parti adaylarla altı yönlü bir eşleşmede kayıtlı seçmenler arasında %42'de berabere.

Haftalık Morning Consult anketlerine ek olarak, Harris, 22-23 Temmuz tarihlerinde yapılan bir Reuters/Ipsos anketinde Trump'a göre %44'e %42 önde.

Diğer dört anket Trump'ın önde olduğunu gösteriyor: 22-23 Temmuz'da yapılan bir CNN/SSRS çevrimiçi anketinde Harris'i üç puan, %49'a %46 oranında geçiyor; başka bir Morning Consult anketinde iki puan, %47'ye %45 oranında geçiyor; bir NPR/PBS/Marist anketinde bir puan, %46'ya %45 oranında geçiyor; ve 21-23 Temmuz'da yapılan ve Kennedy'nin %5 destek aldığını gösteren bir Economist/YouGov anketinde üç puan, %44'e %41 oranında geçiyor.

Anketler Harris'in Biden'ı sürekli geride bıraktığını gösteriyor—Biden, yarıştan çekilmeden önce Morning Consult, CNN/SSRS, The Wall Street Journal ve Times/Siena tarafından yapılan anketlerde Trump'ın altı puan gerisindeydi.

Şaşırtıcı Gerçek

New York Times/Siena anketi, seçmenlerin 27 Haziran Biden-Trump tartışmasının ardından yarışa daha fazla odaklandıklarını buldu. Katılımcıların yaklaşık %64'ü, tartışmadan önce %48 iken, artık yarışmaya çok fazla dikkat ettiklerini söylüyor.

Harris, Kararsız Eyaletlerde Trump'a Karşı Nasıl Performans Gösteriyor?

Perşembe günü yayınlanan ve Wisconsin'de berabere olduklarını gösteren Emerson College anketine göre Trump, beş çekişmeli eyaletin dördünde Harris'e beş veya daha az puan farkla önde. Harris, Wisconsin'e ek olarak Michigan, Pennsylvania, Arizona ve Georgia olmak üzere beş eyalette de Biden'dan daha iyi performans gösteriyor.

Tangent

Demokratlar, Biden'dan çok daha fazla Harris'e hevesli, Times/Siena anketi, Demokratlara yakın seçmenlerin yaklaşık %80'inin Harris'in aday olmasını istediğini söylerken, Demokratların üç hafta önce Biden için aynı şeyi söyleyen %48'ine kıyasla, Harris'in aday olmasını istediklerini söyledi. Reuters/Ipsos tarafından ankete katılan seçmenlerin %56'sı, Biden'ın zihinsel sağlığına ilişkin duyguyla keskin bir tezat oluşturarak, Harris'in "zihinsel olarak keskin ve zorluklarla başa çıkabilen" olduğunu söylerken, Trump için aynı şeyi söyleyenlerin %49'u ve Biden için aynı şeyi söyleyenlerin %22'si söyledi. 19th News/SurveyMonkey anketi, Amerikalıların %87'sinin Biden'ın kampanyasını sonlandırma kararına katıldığını ve daha fazla Amerikalının bu kararın Demokrat Parti'ye (45%) Cumhuriyetçi Parti'ye (29%) göre daha fazla yardımcı olacağını düşündüğünü buldu. Trump'ın Harris'e göre bir puan önde olduğunu göstermesinin yanı sıra, 19th News/SurveyMonkey anketi Amerikalıların %87'sinin Biden'ın kampanyasını sonlandırma kararına katıldığını ve daha fazla Amerikalının bu kararın Demokrat Parti'ye (45%) Cumhuriyetçi Parti'den (29%) daha fazla yardımcı olacağını düşündüğünü buldu. 19th News anketi ayrıca Amerikalıların Harris'in cinsiyeti ve ırkının ona yardımcı mı yoksa zarar mı vereceği konusunda ikiye bölündüğünü gösterdi: %31'i kadın olmasının ona yardımcı olacağını düşünürken, %33'ü zarar vereceğini ve %34'ü hiçbir etki görmediğini düşünüyor. Katılımcılar Harris'in siyahi ve Hint Amerikalı olmasının ona fayda sağlayacağı konusunda daha iyimserdi, %32'si bunu yararlı olarak görürken, %24'ü zararlı olarak görüyordu; ancak %41'i hiçbir etki yaratmayacağını bekliyordu.

Büyük Sayı

1.9. Trump'ın Real Clear Politics'in anket ortalamasında Harris'ten kaç puan önde olduğu. Real Clear Politics'in anket ortalamasına göre, Biden yarıştan çekildiğinde Trump, Biden'ın 3,1 puan önündeydi; bu, tartışmanın yapıldığı 27 Haziran gününe göre 1,6 puanlık bir artış anlamına geliyor.

Karşı

Trump kampanya anketörü Tony Fabrizio, Reuters/Ipsos anketinin kamuoyuna açıklanmasından kısa bir süre sonra yayınlanan bir muhtırada, yarışa girmesinin Demokratları yeniden canlandırması beklendiğinden, önümüzdeki haftalarda Harris için anketlerde "kısa vadeli" bir artış öngördü ve beklenen artışı "Harris Balayı" olarak nitelendirdi.

Önemli Arka Plan

Biden, 27 Haziran tartışmasının ardından kendi partisinden gelen yeniden seçilme teklifini sonlandırma çağrılarına direndikten sonra 21 Temmuz'da yarıştan çekildi. Biden hemen Harris'i destekledi ve Harris adaylık için başvurma planlarını duyurdu. Parti hızla onun etrafında birleşti ve tüm Demokrat valiler ve Kongre'deki Demokratların çoğunluğu onu destekledi. Tüm delegelerin yarısından fazlasının kendisini resmen aday göstermek için oy kullanacaklarını duyurmasıyla Demokrat Parti adaylığı kesinleşti; partinin bunu Ağustos ayının ilk haftasında yapması bekleniyor.

Kaynak: Forbes

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Dün yapılan yeni bir ankette Kamala Harris Donald Trump'a nal toplatıyor

Kamala Harris, yeni anketlerde Trump'ın kritik eyaletlerdeki liderliğini sildi ve yarış yeniden başladı

son-anket.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Beyaz Saray’dan Donald Trump’a tepki: İğrenç

Eski ABD Başkanı Donald Trump, muhtemel rakibi Harris'in "Hint kökenli olduğu halde siyahi olarak bilinmek istediğini" söyledi. Beyaz Saray, Donald Trump’ın ifadelerini “iğrenç” olarak niteledi.

Trump bu iğrençlikleri hep yapıyor... 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Görünüşe göre Donald Trump bütün diktatörlerin gözbebeği

Alıntı

Kuzey Koreli diplomattan çarpıcı açıklama: 'Trump kazanırsa...'

Kuzey Koreli eski bir diplomat, Donald Trump yeniden başkan seçilirse ABD ile nükleer görüşmeleri yeniden başlatmak istediklerini söyledi. Pyongyang, Trump'ın zaferi durumunda yeni bir müzakere stratejisi geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bütün diktatörler onun seçilmesini istiyor neden mi? Çünkü kaos ortamı diktatörlere yarayan bir şey...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Harris resmen Demokrat başkan adaylığını garantiledi

Amerikan tarihindeki ilk kadın başkan olma şansına sahip olarak, büyük bir ulusal bilete liderlik eden ilk beyaz olmayan kadın oldu.

Başkan Yardımcısı Harris, Cuma günü resmen Demokrat başkan adaylığını garantiledi, uzun bir kariyeri ve büyük bir partinin adayı olarak seçilen ülkenin ilk siyahi kadını olma yolundaki dramatik yükselişini tamamladı ve yakın Amerikan siyasi tarihinin en çalkantılı aylarından birini sonlandırdı.

Yaklaşık 4.000 Demokrat delegenin sanal oylaması Perşembe günü sabah 9'da başladı ve Cuma günü öğleden sonra 1'den biraz sonra Harris adaylığı kazanmak için yeterli oyu elde etti. Sonuç olarak çok az gerilim vardı - Harris yoklama oylamasına katılmaya hak kazanan tek adaydı ve delegelerin çoğu onu zaten desteklemişti - ancak başkanlık biletini yöneten ilk renkli kadının resmi yükselişi, ırk ve cinsiyet sorunlarıyla uzun süredir parçalanmış bir ülke için bir dönüm noktasıydı.

Harris, delegeler oy kullanmaya devam ederken canlı yayında "Sanal oylama dönemi kapandığında gelecek hafta adaylığınızı resmen kabul edeceğim," dedi. "Ancak adaylığı güvence altına almak için yeterli delegeye sahip olduğumuzu bilmek beni şimdiden mutlu ediyor." Süreç, önceden belirlenmiş sonuca rağmen resmi olarak pazartesi gününe kadar devam ediyor.

Dikkat şimdi Harris'in kimi aday arkadaşı olarak seçeceğine kayıyor, bu sürecin önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor ve kendisi ve başkan yardımcısı adayı önümüzdeki hafta yedi savaş bölgesinde ülke çapında bir kampanya turu başlatacak.

Kaynak: TWP

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.