Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2021 Admin Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2021 Patatesleri Böyle Pişirmiyorsanız Yanlış Yapıyorsunuz Her gün binlerce insan "patates nasıl pişirilir" diye araştırıyor. O yüzden lütfen burada olmaktan utanmayın, kesinlikle yalnız değilsiniz. İhtiyacınız olabilecek tek mutfak becerisi, fırınınızın zamanlayıcısını nasıl ayarlayacağınız olsa da, yine de yanlış gidebileceğiniz birçok yol var. Her seferinde mükemmel sonuçlar için en iyi fırında patates ipuçlarımız: Russet patatesleri, kalın kabukları ve nişastalı, kabarık iç kısımları (elbette bir kez fırınlandığında) nedeniyle en iyi fırınlanmış patatesleri yapar. Mumlu patatesleri yarıya ve biraz biberiye ile kavurmaya bırakın. Neden Fırçalamanız Gerekiyor? Yemek üzere olduğunuz o kızılcıklar yerden geldi ve muhtemelen hala önemli miktarda kirle kaplıdır. Durulayın millet! Çıtır Tadın Anahtarı Kuru cilt = çıtır pişmiş cilt ve kesinlikle cildi yemek istersiniz. Bütün tadı var. Patatesleri iyice ovaladıktan sonra temiz bir bulaşık bezi ile iyice kuruladığınızdan emin olun. Nem, ıslak bir üzüntüye neden olur. Ayrıca onları zeytinyağı ile kaplamak isteyeceksiniz. Sadece cildin daha da gevrekleşmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda tadı daha iyi hale getirir. Fırınlamadan önce patateslerin her tarafını ovalayın (kaygan olmasını istiyorsanız!), ardından cömertçe baharatlayın. Yeterince tuz olmazsa, tadı sıkıcı ve sade olur. Patatese Kesik Atmak Patatesi pişirmeden önce delmezseniz, muhtemelen fırında patlayacaktır - kelimenin tam anlamıyla. Aynı zamanda ürkütücü bir şekilde ıslık çalacak! (Hala bunun temeline inmeye çalışıyoruz.) Çatal veya soyma bıçağıyla her yerine delinmek, buharın kaçmasına yardımcı olur ve yukarıdaki (ideal olmayan) durumların her ikisinden de kaçınır. Fırında Patates Ne Kadar Sürede Pişirilir? Fırında patates sabır ister - büyük olasılıkla bir buçuk saat! Patatesleri daha hızlı pişirmek için sıcaklığı yükseltmek işe yaramaz. Dışı çok çabuk pişecek ve hüzünlü, sert, yarı çiğ bir ortanız olacak. Artıkları Saklamak Fırında patates en iyi doğrudan fırından çıkar. Ancak bunları önceden yapmak istiyorsanız, 5 güne kadar hava geçirmez bir kapta saklamadan önce tamamen soğumalarını bekleyin. Uzmanlar bunun botulizm ile bağlantılı olduğu konusunda uyardığı için folyo içinde saklamayın. Patatesi tekrar ısıtmak için buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına dönmesine izin verin. Ardından, ısınana kadar yaklaşık 15 dakika 350°'de pişirin. Fırında Patates Çeşitleri Artık en iyi bilgi birikimimizle donanmış durumdasınız. Fırında patatesinizi nasıl pişireceğiniz farklı bir hikaye ve tamamen size kalmış. Şahsen, ıspanaklı enginar sosuyla doldurmayı seviyorum. 😈 Ama manda-tavuğu tercih ederseniz, yaparsınız. İki kez fırınlanmış patates nedir? İki kez fırınlanmış patates, dehası ve lezzetiyle basittir. Esasen, yarıya bölünmüş ve hafifçe oyulmuş fırınlanmış patateslerdir. Çıkarılan patates eti ezilir ve ekşi krema, tereyağı ve yeşil soğan gibi şeylerle karıştırılır ve bu dolgu daha sonra tekrar patates kabuklarına doldurulur. Üzerlerine peynir serpin ve eriyene kadar pişirin. Hangi tür patatesin üstün olduğunu sorgulamanızı sağlayacak. Bu tarifi yaptınız mı? Nasıl gittiğini bize bildirmek için aşağıya bir yorum bırakın. Verim: 4 porsiyon Hazırlık Süresi: 5 dakika Toplam Süre: 1 saat 5 dakika İçindekiler 4 adet patates, temizlenmiş Sızma zeytinyağı koşer tuzu Taze çekilmiş karabiber Talimatlar Fırını 350°'ye ısıtın. Patateslerin her yerini çatalla delin. Yağ ile ovalayın ve bolca tuz ve karabiber serpin, ardından bir fırın tepsisine yerleştirin. Patatesler çatalla kolayca delinene kadar pişirin, 1 saat ila 1 saat 30 dakika. Kaynak: delish Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.