Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2021 Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2021 Dilara Sultan Arpacı Newsweek'e Kapak Oldu - Annesi İçin Tekme Atıyor Çocukken korkunç bir şekilde yakılan - iki kez - daha sonra görünüşü nedeniyle okulda zorbalığa uğrayan ve babasını kaybetmesiyle harap olan bir genç kız, en iyi dövüş sanatçısı olarak hayatını yeniden inşa etti. Şimdi yeni bir mücadeleyi benimsiyor: annesinin kanser tedavisi için para toplamasına yardım ediyor. Önümüzdeki yıl dünya şampiyonası yarışmasına katılacak 19 yaşındaki Dilara Sultan Arpacı, şimdiden diğer yarışmalarda birincilik elde etti. Ama aklını meşgul eden annesinin teşhisi. Rus bir anne ile Türk bir babanın çocuğu olan Arpacı, iki farklı yaranın izlerini taşıyor. 4 yaşında ikiz kardeşi çakmakla oynamaya başlayınca elbisesi alev aldığında vücudunun çoğu yanmıştı. 6 yaşındayken aile ocağında kaynayan bir kap kazara devrildi ve yüzünün sol tarafı haşlandı. Arpacı 7 yaşındayken yüzünde ve vücudunun üst kısmındaki yanıkların en kötüsü için 18 ameliyat geçirdi. Cerrahlar, bacaklarındaki deriyi en çok zarar görmüş bölgelerden bazılarına nakletti. Arpacı, çocukken yanık izleri nedeniyle evden çıkmak istemediğini söylüyor. Diğer çocuklar onunla alay edip zorbalık yaparak onu korkmuş bir münzeviye dönüştürdü. Yalnızlığın onu sinirli ve agresif yaptığını söylüyor. Annesi onu yoğun duygularını yönlendirmek için kickboks yapmaya teşvik etti. Dövüş sanatları onun tutkusu oldu. Arpacı, sporu ilk denemesinden sadece 10 ay sonra ilk Türkiye şampiyonasında 10 yaşında altın madalya kazandı. Babasının kanserden öldüğü yıldı. İki yıllık bir aradan sonra 12 yaşında yeniden başlayan Türk sporcu, aynı turnuvayı ikinci kez kazanarak kendi yaş grubunda "Kick Boks Türkiye Şampiyonu" oldu. Arpaci, 2017 yılında, sert vurucu saldırganlığıyla bilinen bir dövüş stili olan Muay Thai'yi denedi. Ertesi yıl Avrupa Muay Thai Kupası'nda gümüş madalya ve 2019'da altın madalya kazandı. Sonra annesinin kanser teşhisi geldi. Annesi doktorlarına ödeme yapmak için borç para aldıktan sonra, Arpaci krediyi geri ödemeye yardımcı olmak için bir kitle fonlaması kampanyası başlattı. Arpaci, Zenger'e “Hiçbir zaman varlıklı bir aile olmadık” dedi. "Küçük bir kızken, babamın hastalığı sırasında sokaklarda mısır satarak para kazanıyordum." "Aile olarak geçirdiğimiz zor günleri yaşarken, vücudumdaki yanıklardan dolayı bana acıyan ya da iğrenen insanların zorbalıklarıyla da uğraşıyordum" dedi. "Kanser olan annemin durumu kötüye gidiyor ve tedavisi süresince ona destek olmaya çalışıyorum. Bir yandan da 2022 Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak için durmaksızın antrenman yapıyorum." Tayland'ın ulusal sporu Muay Thai, "8 uzuv sanatı" olarak bilinir, çünkü vücudun sekiz bölümünü vuruş için kullanır: iki el, iki bacak, iki dirsek ve iki diz. Karşılaştırıldığında, boks sadece iki yumruğu kullanır. Ve karate'de dört saldırı noktası: yumruklar ve ayaklar. Genç, annesine bir sevinç anı getirmek istediğini söyledi. Arpacı, "Tek amacım, insanların vücudumdaki yanıklardan değil, bir sporcu olarak başarımdan bahsetmesi. Başarılarımla anneme de ihtiyacı olan manevi desteği vermek istiyorum." dedi. Kaynak: Newsweek Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.