Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2021 Admin Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2021 Muhammed Ali'nin kızı Rasheda, Parkinson müzayedesiyle 'acı tatlı' Babalar Günü'nü kutladı Haziran, Muhammed Ali'nin ölümünün beş yıl dönümü ve kızı Rasheda Ali Walsh, babasının üstesinden gelemediği tek rakibi olan Parkinson hastalığıyla mücadele etmek için Babalar Günü'nü seçti. 51 yaşındaki şov dünyası kişiliği Daily News'e, sanatçı Richard T. Slone'un eski ağır sıklet şampiyonunun bir resminin asılı olduğu evinden Daily News'e verdiği demeçte, "Babalar günü benim için buruk bir tat çünkü babamı özlüyorum." Muhammed Ali'nin kızı Rasheda Ali Walsh, 10 Haziran 2016'da Ky. Louisville'deki KFC Yum Center'da efsanevi boksör babasını anma töreninde bir anma konuşması yapıyor. (MICHAEL B. THOMAS/) Perşembe gününden 24 Haziran'a kadar, babasının o portresinin değiştirilemez bir simgesi, Parkinson araştırmalarının yanı sıra şehir içi boks programlarından yararlanmak için Rarible.com'da açık artırmaya çıkarılacak. Kendisi de eski bir boksör olan Slone, Ali'nin rakibi Joe Frazier ile antrenman yaptı. Ali Walsh, "NFT" kavramının kendisine biraz yabancı olduğunu kabul ediyor - bunlar sonsuz sayıda kopyalanabilen benzersiz dijital dosyalardır - ancak onu satın alan kişinin, kendisinin "imzalı" fotoğraflarının aksine gerçek bir ürün alacağını biliyor. baba tur atıyor. Alıcıların yıllar içinde kendisine gösterdiği imzalı ürünlerin %80'inin sahte olduğunu tahmin ediyor. Muhammed Ali'nin, Richard J. Slone tarafından, Ali'nin kızının, Parkinson Hastalığı araştırmalarına fayda sağlamak için, takas edilemez bir simge olarak açık artırmaya çıkardığı tablosu (Bildiri/) Ali Walsh, "Bugüne kadar çok fazla sahtecilik görüyorum" dedi. "Onlara söylemeye cesaretim yok." Ali Walsh'a göre, babası onun 2012 tablosuna düşkündü ve onu ilk gördüğünde “gözleri parladı”. "Tabii ki babamın en sevdiği konu kendisi," diye yarı şaka yaptı. “Ne kadar güzel olduğuna bakmayı severdi.” Slone, satılan Ali portresinin üç versiyonunu yarattı, bunlardan biri NFT'yi kazanan teklif sahibinin de alacağı. Bir müzayede organizatörüne göre, resim ve dijital varlığın birleşimi “yüksek altı rakamlı” bir ödeme getirebilir. Slone'un Ali portresi, "Benim kadar harika olduğunda, mütevazi olmak zor." Muhammed Ali, Parkinson ile uzun bir savaşın ardından 3 Haziran'da Arizona'da öldüğünde 74 yaşındaydı. Bokstan emekli olduktan üç yıl sonra, 1984'te teşhisini açıkladı. Kızı, dövüşün şampiyonun ölümüne ne ölçüde katkıda bulunduğunu bilmediğini ve bu nedenle araştırma için para toplamasının bir parçası olduğunu söyledi. Muhammed Ali, kızı Rasheda Ali-Walsh'ın 18 Kasım 2005'te Louisville, Kentucky'deki Muhammed Ali Merkezi'nin medya açılışını izlerken büyük ekranda kendisinin genç bir versiyonunu hayretle izliyor. (David L. Lutman/) Ali Walsh, "Babam Parkinson'un bokstan kaynaklandığını düşünmüyordu" dedi. "Bilmiyoruz." Ali Walsh, dövüş oyununun alıp alamayacağından çok, dövüş oyununun ailesine verdiği her şeyi düşünmeyi sever. “Sporu seviyorum” dedi. Oğlu Nico Ali-Walsh kısa süre önce bir dövüşçü oldu ve müzayededen elde edilen gelirin bir kısmı gelecekteki boksörlere de fayda sağlayacak. Ali'ye göre spor, babasının "Spartalı" boksörlerin genellikle kafa teçhizatı üzerinde antrenman yapmadığı ve bugün görülen 12 rauntluk müsabakaların aksine 15 rauntluk dövüşler yaptığı babasının günlerine göre evriliyor. Ayrıca boksörlerin kariyerlerinin kendi sağlıkları için çok uzun sürebileceğine inanıyor. "Babam 12 yaşındayken boks yapmaya başladı - biraz fazla kaldı" dedi. “Babam onu sevdi. Asalını geride bıraktı. ” Ali Walsh, ailesinin diğer üyelerinin Parkinson sendromuyla mücadele ettiğini ve profesyonel boksör olmadıklarını da belirtiyor. Frazier, George Foreman ve Ken Norton gibi diğer devlerle baş başa kalmasaydı, Muhammed Ali, hem kendisi hem de babası, dünyayı sosyal ve politik olarak etkileyemezdi. “Boks yapmasına sevindim çünkü bu onu bugün (bildiğimiz) kişiye dönüştürdü” dedi. "Ben pişman değilim, o da pişman olmadı. 'Bokstan daha büyüğüm' dedi ve haklıydı." Ali Walsh, ikiz kardeşi Jamillah Ali Joyce ile birlikte, Muhammed Ali'nin bir halk figürü ve insancıl olarak önemine odaklanan yeni belgesel "Ali Şehri"nde yer alıyor. Ali bugün yaşasaydı, gururlu kızının ırkçılık, İslamofobi ve zamanının her zaman rövanş bekleyen diğer sorunlarını ortadan kaldırmaya çalıştığından şüphesi yoktu. "Endişelenmedi çünkü işlerin her zaman yoluna gireceğini biliyordu" dedi. Kaynak: DaillyNews Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.