Φ saklıgerçek Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 ben allahın varlığına inanıyorum ama yukarda yazılı örneklerde olduğu gibi yazılarla dolu olan kur'an-ı kerim i mantık süzgecimden geçiremiyorum... kur'an evrenselse anlatılan dönemle bugün arasındaki dağlarca fark neden o zaman uygulamalar kılık ve kıyafetler hep eskiye dönük... hacıyım hocayım diye geçinenlerinde yaptıkları ortadayken insanın konu başlığındaki gibi sorası geliyor...ahiret inancına kendilerininde aklı yatmamaktadırda böyle yolsuzluklara,çalmalara ve zulümlere gayet rahat bir şekilde geçiş yapabilmektedirler... insanız işte merak ediyoruz... gününüz aydın olsun... Değerli rüzgar gülü hoşgeldiniz öncelikle.Yazdığınız yazıda İşaretlediğim noktaya güzel değinmişsiniz.Dini savunan kişiler daha büyük hırsızlıktadalar.Halbuki bunun tam tersi olması lazım dinci diye gözüken kesimin daha dürüst olması lazım diyoruz ama değil.Ancak bunun sebebi belli.Vatandaşlar kafasına göre darül harp olayına sokup laik devletten ve kendileri gibi düşünmeyenlerden çalmayı kendilerince mübahlaştırıyorlar.Kuranın da bu yönde onayı var sadece enfal suresi bile en büyük örneğidir bunun.Ganimetten pay isteyen bir allah modeli. Değerli rüzgar gülü iyice araştırın eğer beyninizi gerçeklere göre şartlandırmadıysanız neyin ne olduğunu göreceksiniz.Yeterki sorgulayın. Ben kendi payıma çok sorguladım dinlerin ve onlarda geçen allah inançlarının hep safsata olduğunu gördüm.Belki evrende hareketi başlatan bir güç bir enerji bişey olabilir buna ne benim nede kimsenin itirazı yok.Ancak bu güç,enerji veya herneyse onunda şimdiki allahla ve dinlerle alakası yok.Sevgiler. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Belki evrende hareketi başlatan bir güç bir enerji bişey olabilir buna ne benim nede kimsenin itirazı yok.Ancak bu güç,enerji veya herneyse onunda şimdiki allahla ve dinlerle alakası yok.Sevgiler.[/size] Bütün kavgamız da o değil mi zaten sevgili saklıgerçek. Bizim sorunumuz da zaten evrende ilk hareketi başlatan güç neydi, o enerji neydi, o güç Tanrı olarak adlandırılabilir mi, değil ki. Orası insan için bir bilinmezdir. Ama insan her bilinmez gibi o bilinmezin de cevabını aramaktadır. Bu arayışın adı bilim ve dindir. Bilim somut gerçeklere, insanı insan yapan şeye, akla dayanır. Din ise, tahmin, hurafe, temelsiz inanç, falcılık, medyumluk vs. ürünleridir. Dinler ve özellikle semitik dinler, insanlığın ilk insandan beri bilimle aradığı, kainatın sırrını, işleyişini çözme uğraşını "baltalamak isteyenlerin", "ne uğraşıyor bunlar, ben bu işi kısa yoldan halledeceğim diyenlerin", "sizin binlerce yıldır çözmeye çalıştığınızı ben doğrudan Tanrıyla mesajlaşarak çözdüm diyenlerin", bunu derken "kendilerini de bu işten nemalandıracak şekilde ortaya çıkanların" masallarıdır. Bizim sorunumuz Mutlak Güç/Mutlak Enerji/Tanrı ile değil. Bizim sorunumuz Tanrı'ya atfedilen, ondan geldiği iddia edilen yutturmacalarla. Bu yutturmacaların, insanlar üzerinde bıraktığı olumsuz etkilerle, bu yutturmacaların sebep olduğu tembellikle, bu yutturmacaların sebeb olduğu çarpık ahlak anlayışıyla, bu yutturmacaların sebep olduğu savaşlar ve vahşetle. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Bilim somut gerçeklere, insanı insan yapan şeye, akla dayanır. Din ise, tahmin, hurafe, temelsiz inanç, falcılık, medyumluk vs. ürünleridir. Sevgili BrainSlapper.. İslam falcılığı ve medyumculuğu yasaklar, eğer herhangi bir fıkıh kitabı okuduysanız bunu görmüşsünüzdür.. Dinsiz tahmin eder demişsin... Hayır ben tahminlerle hareket etmem ama benim bir dinim var.. Bakın şu an cevap bekleyen dört topic ve dört soru var hala cevap gelmedi.. Bilimsellikse buyrun bilim dedim detaya inelim dedim cevap yok.. Cevap nevinden gelen yazılar ise tamamne faraziye, teori vs..vs.. Daha gözü açıklayamadı arlkadaşlarımız.. Herneyse.. Herkes yine bildiğini okur.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Bakın şu an cevap bekleyen dört topic ve dört soru var hala cevap gelmedi.. Cevap verilmeyen başlıkların linlini koy, hepsine cevap vereyim, veya cevap verildiyse, cevapları göstereyim: Bena cevap verilmeyen başlıklar da var: 1. İslamda kölelik ve cariyelik 2. Neden kara taş? 3. Kuran'da seçilmiş halk var mı? Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Linke gerek yok.. Hepsi üst sırada arka arkaya.. Alıntı
Φ sessizgece Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 sevgili arkadaşım; Sizin ifade etmeye çalıştığınız gibi...Ayetin tamamı ele alınarak tarafımdan yapılan bir yorum yok... Ve ayetin yazılarda yer almasının nedeni... . . . 3-Savaşlarda ele geçirildikleri için ganimet olarak tanımlanmalarını hangi vicdan onaylayabilir..? 4-Hele böyle bir onayın Tanrı tarafından gelmesi mümkün müdür.? 5-Sizce hangi özel durum olursa olsun... insandan ganimet olur mu..? 6-Kadın da bir insansa, kadından ganimet olur mu ? *tna Evet haklısın bizim anladığımızı sizin anlamadığınız konusunda sevgili arkadaşım,bahsi geçen konu ganimetle ilgili değildir evlilik hususu ile ilgilidir bilmiyorsunuz ve maalesef bilmediğinizide bilmiyorsunuz,Kuranı kerimi anlamak için onun sadece mealinden yararlanmaya kalkmanız sizi yanılgıya düşürür kuranı kerimi anlamak için birde tefsire bakmanızı öneririm çünkü her ayet bir olay neticesinde gelmiştir.50- Ey Peygamber! Biz sana özellikle şunları helal kıldık. Bu âyette, peygambere, layık ve faziletli olan hanımlar zikredilmiş ve beyan buyurulmuştur. Çünkü; 1- "Ecir"lerini yani, mehirlerini verdiğin hanımların. Şüphesiz mehıri verilmiş olan hanımın gönlü verilmeyenden daha hoştur. 2- Bir kimsenin bizzat kendisinin katıldığı savaşta ganimet olarak sahip olduğu cariye, elbette satın aldığı cariyeden daha temiz ve daha şüphesizdir. Evet yine haklısınız bizler kuranı Allah kelamı olarak kabul ettiğimiz için eleştirileri kabul etmeyiz çünkü insan gibi aciz bir yaratığın Allah'ın sözlerini eleştirmek gibi bir yanlışa düşmesinden hoşlanmıyoruz şunu adını eleştiri değilde öğrenmek olarak değiştirirsek daha güzel bir iletişim kurabilceğimizi düşünüyorum bir arkadaşımız bana sabit fikirli olduğumuzu söyledi bende "evet ben sabit fikirliyim bu konuda"dedim fakat bu fikri sabiteye ulaşmak için çok fikirleri beyin süzgecinden geçirmiş bir insanım kişinin bana verdiği değer benim değerlerime gösterdiği saygıyla orantılıdır diye düşünüyorum o yüzden değerlerime saygılı olmayan hiç bir insanla diyaloğum olması söz konusu bile değildir. Yazdıklarınızın gerçekten tümünü okumak isterdim fakat çalışan üreten bir insan olduğum için takdir edersiniz ki çok fazla vakti olan biri değilim fakat bir boş vaktimde söz okuyacağım şimdi sorularınıza bakalım. Bir kere kölelik ve cariye sistemi islam dinin yol açtığı bir durum değil bunu herkes gibi sizde bilirsiniz dünya tarihinden beri süregelen ve maalesef halen daha sürmekte olan bir tutum.İslamiyet tüm insanların eşit yaratıldığını arabın aceme acemin araba bir üstünlüğü olmadığı gerek hadislerle gerek ayetlerle belirtip yeni bir çığır açmıştır. Şavaşta esir düşmüş kadınları elinin altında ki cariyeden daha üstün tutmasından anlayabilirsiniz esirlere verilen değer keşke dünya boyunca yapılan savaşlarda aynı olsaydı bakın bugün Irakta yaşanan insalık dışı vahşetlere kim yapıyor ABD askerleri kime yapıyor Irak halkına yani müslüman olmayanlar müslümanlara zülm ediyor ganimet olarakmı gördüğünden yapıyor hayır insan olarak görmediğinden. İslam dini kötülüğü yasaklamış iyiliği emretmiştir hiç bir savaşı kendileri başlatmamıştır yapılan sadece bir savunmaydı öyle olmasaydı uhudda Hz.Hamzayı öldürten hint'in kocası Ebu Süfyan müslüman olurmuydu? Halid bin Zeyd Peygamber efendimize karşı savaşan ordunun komutanlığını yaparken müslüman olurmuydu? Bunun gibi nice örnekler sıralayabilirim.Peygamber Efendimiz insana insan olduğu için değer vermiştir esir düşen kadınları bir mal olarak görmeyip eş olmasını emretmiştir şunu hiç bir zaman unutmayın yapılan şeyler insalık dışı şeyler olsaydı İslamiyet bu kadar taraf kazanmazdı amcasını öldürüp cesedini parçalayan Vahşiyi bile af edip mescidine kabul ederek sonsuz bir hoşgörü sembolu olmamışmıdır keşke sayın gecekuşu keşke tüm insanlar onlar kadar hoşgörülü olabilseydi düşmanlarının bile bahsederken Muhammed-ul Emin dedikleri başka bir örnek gösterebilirmisiniz bana. Son olarak ben bir bayanım hepsinden önemlisi bir müslümanım kayıtsız ve şartsız dinimin bana verdiği bütün görevler hepsi kabulumdur ben böyle çok mutluyum çünkü. Dipnot:Kafir tanımlanması sadece Allah'ı inkar edenler için kullanılır bunuda gayet açık bir dille beyan etmeleri gerekir aksi takdirde vebali çok büyüktür herkese kafir etiketi vurulmaz. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 2- Bir kimsenin bizzat kendisinin katıldığı savaşta ganimet olarak sahip olduğu cariye, elbette satın aldığı cariyeden daha temiz ve daha şüphesizdir.[/color] Şimdi sevgili sesizgece, konuyu sadece başkalarının ganimet olarak alınmasını gözönünde tutarak değerlendirirsen, İslammiyet'in bu konudaki rasyonel/ahlaki olmayan kurallarını, rasyonelleştirme çabası içine girersin. Doğruyu bulmak istiyorsan, bizzat ben ganimet durumuna düşsem ne olur, konuya nasıl bakarım diye düşün. En çok hangi "kafirleri" sevmiyorsun? Amerikalılar mı? (Başkası ise örnekte, onu koy Amerikalı yerine)Varsayalım ki Iraklısın, yenildiniz. Amerkikan askerleri geliyor sizin mahalleye, sana Allah kulu demiyor, tekme, tokat, dipçik giriyor, esir alıyor. Bu arada oğlunu, babanı, kardeşini, amcanı, dayını, eli silah tutabilecek herkesi öldürüyor veya hapse atıyor. Sen esir düşüyorsun, ve ailenin diğer bütün kadınları. Net cevap ver lütfen: 1. Sana İslam'da tarif edilen şekilde ganimet muamelesi yapılmasını isterisin? 2. Evli bir amerikan askeri, seni, kızkardeşini ve anneni esir aldı, karısı var, ama "elnin altında bulundurduğu kişiler olarak, ganimet olarak, senden, kızkardeşinden, annenden cinsel olarak yararlanmasına nasıl bakarsın? Diyanet çevisiri: 32. Aranizdaki bekârlari, kölelerinizden ve cariyelerinizden elverisli olanlari evlendirin. Eger bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onlari zenginlestirir. Allah, (lütfu) genis olan ve (her seyi) bilendir. 33. Evlenme imkânini bulamayanlar ise; Allah, lütfu ile kendilerini varlikli kilincaya kadar iffetlerini korusunlar. Ellerinizin altinda bulunanlardan (köleler ve câriyelerden) mükâtebe yapmak isteyenlerle, eger kendilerinde bir hayir (kabiliyet ve güvenilirlik). görüyorsaniz, hemen mükâtebe yapin. Allah'in size vermis oldugu malindan siz de onlara verin. Dünya hayatinin geçici menfaatlerini elde edeceksiniz diye, namuslu kalmak isteyen câriyelerinizi fuhsa zorlamayin. Kim onlari zor altinda birakirsa, bilinmelidir ki zorlanmalarindan sonra Allah (onlar için) çok bagislayici ve merhametlidir. 3. Diyelim ki, Amerikalı sahibin iyi niyetli, Nur:32'deki gibi seni evlendirmek istiyor. Ama maalesef talibin çıkmadı, Nur:32'deki gibi bir olasılık yok senin için, evlenemedin. Ama en azından, özgürlüğünü istiyorsun. Amerikalı sahibin diyor ki, "buna özgürlüğünü vermek onun için hayırlı olmaz, çünkü Irak sokakları can güvenliği açısından tehlikeli". Böylece özgürlüğünü de alamıyorsun. Amerikalıya birileri "elinizin altındakiler de helal" demiş, bu nedenle adam sana tecevüz edip duruyor. Allah cezasını versin diyorsun ama, Allah da şöyle diyor "Kim onlari zor altinda birakirsa, bilinmelidir ki zorlanmalarindan sonra Allah (onlar için) çok bagislayici ve merhametlidir", zorbayı/tecavüzcüyü cezalandırmak yerine, seni bağışladım tecavüze uğradığın için diyor. Ne düşünürsün? İslamdaki çarpık ahlak anlayışını rasyonelleştime çabasına örnek: Peygamberin Cüveyriye (r.anha) İle Evlenmesi Rasulullah (s.a.v.), Hicri beşinci yılda Beni Mustalık Gazvesi esnasında el Haris bin Ebu Dırar'ın kızı Cüveyriye ile evlendi. Onunla evlenmesi iki sebebe dayanmakta idi. Birisi; babası ile yakınlık sağlamak, diğeri de onun şerefini yükseltmekti. Cüveyriye annemiz Beni Mustalık esirleri arasında idi. Ensardan birisinin hissesine düşmüştü ve Mustalık oğulları reisinin kızıydı. Esir düştüğü efendisinin kendisini fidye karşılığı serbest bırakmasını istedi. Efendisi, onun kabile başkanının kızı olduğunu bildiği için fazla fidye istedi. Babası fidye ile Rasulullah'a geldi ve Rasulullah (s.a.v.) onu serbest bıraktı. Daha sonra Rasulullah'a iman ettikten sonra Müslüman oldu. Sonra kızı Cüveyriye'yi Rasulullah'a götürdü. Babası Müslüman olduğu gibi o da Müslüman oldu. Rasulullah onu babasından istedi. Babası onu Rasulullah ile evlendirdi. Bu evlilik, bir kabile reisinin kızı ile oldu. Ki söz konusu kabileyi esir almış, onların şerefini alçaltmıştı. İşte bu evlilik, bu durumu ortadan kaldırıp kabile reisinin sevgisini celbediyordu. 4. Yukarıdaki örneklemeye devam: Varsayalım ki Iraklısın, yenildiniz. Amerkikan askerleri geliyor sizin mahalleye, sana Allah kulu demiyor, tekme, tokat, dipçik giriyor, esir alıyor. Bu arada oğlunu, babanı, kardeşini, amcanı, dayını, eli silah tutabilecek herkesi öldürüyor veya hapse atıyor. Sen esir düşüyorsun, ve ailenin diğer bütün kadınları. O kadar güzelsin ki, Bush bir talimat çıkarıyor ve bu kızı bana getirin evlenicem onla, first lady yapıcam diyor. Bush'un evlilik önerisi, seni şereflendirir mi? babnı sevindiri mi? Kendini, Cümeyriye'nin, babasının ve tüm oradaki akrabalarının yerine koy... Saygılar. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Sevgili GeceKuşu eline, diline emeğine sağlık. Bir forumdaş şu ayeti alıntılamıştı da, ben de kendisine benzer sorular sormuş, ve ilginç bir hususa da dikkat çekmiştim: Benim dikkate çektiğim nokta cariyelik sorununun ötesinde, cariye durumunda olan insanlara sahipleri tecavüz ettikten sonra, tecavüz edenlerin değil de, tecavüze uğrayanların, sanki suçlu imişler gibi bağışlanacaklarının söylenmesi !!! (...) Allah, köle/cariye edinilmesine cevaz vermesi yetmiyormuş gibi, cariyeleri cinsel ilişkiye zorlayanları cezalandırmıyor, aksine tecavüze uğramakla büyük bir suç işleyen (!!!) mağdurlar, maruz kaldıkları tecavüzden dolayı bağışlanıyorlar.. Söylenebilecek söz var mı? Aslında söylenecek çok şey var... Belkide haklısın... Ben ganimet durumuna düşsem ne olur, bana köle/cariye muamelesi yapılmasını istermiyim? Belkide bu soruların yanıtlarını verebilmek bile yeterli aslında ... *tna Alıntı
Φ sessizgece Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Son olarak ben bir bayanım hepsinden önemlisi bir müslümanım kayıtsız ve şartsız dinimin bana verdiği bütün görevler hepsi kabulumdur ben böyle çok mutluyum çünkü. Bu sözler bana ait herhalde dikkatinizden kaçmış arkadaşım tekrar edeyim dedim. Şimdi sevgili sesizgece, konuyu sadece başkalarının ganimet olarak alınmasını gözönünde tutarak değerlendirirsen, İslammiyet'in bu konudaki rasyonel/ahlaki olmayan kurallarını, rasyonelleştirme çabası içine girersin. Doğruyu bulmak istiyorsan, bizzat ben ganimet durumuna düşsem ne olur, konuya nasıl bakarım diye düşün. En çok hangi "kafirleri" sevmiyorsun? Amerikalılar mı? (Başkası ise örnekte, onu koy Amerikalı yerine)Varsayalım ki Iraklısın, yenildiniz. Amerkikan askerleri geliyor sizin mahalleye, sana Allah kulu demiyor, tekme, tokat, dipçik giriyor, esir alıyor. Bu arada oğlunu, babanı, kardeşini, amcanı, dayını, eli silah tutabilecek herkesi öldürüyor veya hapse atıyor. Sen esir düşüyorsun, ve ailenin diğer bütün kadınları. Net cevap ver lütfen: 1. Sana İslam'da tarif edilen şekilde ganimet muamelesi yapılmasını isterisin? 2. Evli bir amerikan askeri, seni, kızkardeşini ve anneni esir aldı, karısı var, ama "elnin altında bulundurduğu kişiler olarak, ganimet olarak, senden, kızkardeşinden, annenden cinsel olarak yararlanmasına nasıl bakarsın? İslamdaki çarpık ahlak anlayışını rasyonelleştime çabasına örnek: 4. Yukarıdaki örneklemeye devam: Varsayalım ki Iraklısın, yenildiniz. Amerkikan askerleri geliyor sizin mahalleye, sana Allah kulu demiyor, tekme, tokat, dipçik giriyor, esir alıyor. Bu arada oğlunu, babanı, kardeşini, amcanı, dayını, eli silah tutabilecek herkesi öldürüyor veya hapse atıyor. Sen esir düşüyorsun, ve ailenin diğer bütün kadınları. O kadar güzelsin ki, Bush bir talimat çıkarıyor ve bu kızı bana getirin evlenicem onla, first lady yapıcam diyor. Bush'un evlilik önerisi, seni şereflendirir mi? babnı sevindiri mi? Kendini, Cümeyriye'nin, babasının ve tüm oradaki akrabalarının yerine koy... Saygılar. Anlatmak istediğim şeyler anlaşılmamış ben amerikalılardan nefret ediyorum demedim sadece kimin kimlere zulmettiğini söyledim yüzyıllar boyu katledilen müslüman kesime dikkat çekmeye çalıştım,hani konu başlığı müslümanların %60 hırsızdı ve tüm kötülükleri onlar yapıyor ve arkasından şavaşlarda müslümanların yaptığı zülümlere dikkat çekmeye çalıştınız ya işte onun tam tersi yaşanıyor dünyada,demek istedim umarım bu sefer anlatabilmişimdir.Neyse konumuza dönelim. Bugün Irakta dün Bosnada,Çeçenistandan v.s yapılan ve halen yapılmakta olan savaşın kadınlarla ilgi *********likleri ile Efendimiz döneminde yapılan savaşlarla esir kadınlara gösterilen muameleyi bir tutarsanız büyük bir hata yapmış olursunuz. Siz cariyeliği sadece o dönemde müslüman kesimin uyguladığını sanıyorsunuz,oysaki Peygamber efendimiz döneminde kadın gerçekten hak ettiği değeri bulmuştur.Şavaşlarda esir düşen kadınlara siz anlatmaya çalıştığınız gibi cinsellik amacı ile yaklaşıp tecavüzler olmamıştır zaten islam dini sizinde bildiğiniz gib zina yı çok büyük bir suç olarak görür,esir düşen (sahipsiz kalan kadınları)evlenmek için evlerine getirmek kadınların isteğine bırakılmıştır kimse kimseyi zorlayarak karısı yapma çabasına girmemiştir,tecavüz kesinlikle olmamıştır neden bu kadar kesin konuşuyorum öyle olsaydı bunlar islam dininde caiz olurdu yasak olmazdı.İslamda cinsel özgürlük yoktur öyle canı her isteyen her istediği kişi birlikte olamaz. Hatanın telafisi köle azad etmek,işlenen günahın telafisi yine köle azad etmek bakın islamın köleliğin hoş birşey olmadığı yönünde ki bir fiil örnekleridir bunlar. Yukardaki sorduğunuz sorulara gelince ilk sorun dışındaki hepsine cevabım hayırdır. Peygamber efendimiz döneminde karşı taraf savaş çağrısı yapmadan savaşa girilmemiştir gece baskınları kadınlara tecavüzler bunların hepsi uydurma iftiralardır. Nisa 25 İçinizden özgür mü'min kadınları nikahlamaya güç yetiremeyenler, o zaman sağ ellerinizin malik olduğu inanmış cariyelerinizden (alsın.) Allah sizin imanınızı en iyi bilendir. Öyleyse onları, fuhuşta bulunmayan, iffetli ve gizlice dostlar edinmemişler olarak velilerinin izniyle nikahlayın. Onlara ücretlerini (mehirlerini) maruf (güzel ve örfe uygun) bir şekilde verin. Evlendikten sonra, fuhuş yapacak olurlarsa, özgür kadınlar üzerindeki cezanın yarısı(nı uygulayın.) Bu, sizden günaha sapmaktan endişe edip korkanlar içindir. Sabrederseniz sizin için daha hayırlıdır. Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Yukardaki sorduğunuz sorulara gelince ilk sorun dışındaki hepsine cevabım hayırdır. Anlamadım, kusura bakma. 1. Sana İslam'da tarif edilen şekilde ganimet muamelesi yapılmasını isterisin? (diğerlerine hayır, buna mı evet, yoksa tam tersi mi?) 2. Evli bir düşman amerikan askeri, seni, kızkardeşini ve anneni esir aldı, karısı var, ama "elnin altında bulundurduğu kişiler olarak, ganimet olarak, senden, kızkardeşinden, annenden cinsel olarak yararlanmasına nasıl bakarsın? ( Birinci soru dışındakilere hayır, diğerlerine evet mi, yoksa tam tersi mi?) 3. Nur-33: .... Kim onlari zor altinda birakirsa, bilinmelidir ki zorlanmalarindan sonra Allah (onlar için) çok bagislayici ve merhametlidir". Allah'ın tecavüzcüyü değil de, tecavüze uğrayanı bağışlaması normal mi? ( Birinci soru dışındakilere hayır, diğerlerine evet mi, yoksa tam tersi mi?) 4. Madem kadınsın, kendini, Cümeyriye'nin, babasının ve tüm oradaki akrabalarının yerine koy... Düşman liderinin Bush'un evlilik önerisi, seni şereflendirir mi? babanı sevindirir mi? ( Birinci soru dışındakilere hayır, diğerlerine evet mi, yoksa tam tersi mi?) Gerçekten anlıyamadım cevabını, kusurumu bağışla. Net ve kısa cevap verebilirsen sevinirim. Amacım seni köşeye sıkıştırmak değil, amacım doğru ne ise ortaya çıkmasını sağlamak. Eğer bir yanlışlık varsa, bu senin kusurun değil elbette, sen kurmadın o dini. O nedenle yanlışı varsa o dinin, bunu kendi yanlışım iş gibi düşünmek zorunda değilsin. Saygılarımla. Alıntı
Φ sessizgece Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Anlamadım, kusura bakma. 1. Sana İslam'da tarif edilen şekilde ganimet muamelesi yapılmasını isterisin? (Amacım seni köşeye sıkıştırmak değil, amacım doğru ne ise ortaya çıkmasını sağlamak. Eğer bir yanlışlık varsa, bu senin kusurun değil elbette, sen kurmadın o dini. O nedenle yanlışı varsa o dinin, bunu kendi yanlışım iş gibi düşünmek zorunda değilsin. Saygılarımla. İstesende beni köşeye sıkıştıramazsın ki, Sana İslam'da tarif edilen şekilde ganimet muamelesi yapılmasını isterisin??Buna cevabım evet diğer hepsine hayır çünkü eminim ki İslamda tarif edildiği gibi muamele görürsem adil olacaktır. Ben ısrarla sana saçma bir mukayese ile örnek verdiğini anlatmaya çalışıyorum sen hala bana bush tan ve amerikan askerlerinden örnekler veriyorsun pes yani demek istediğin şumu"bugün ırakta yaşanan insanlık dışı vahşeti zamanında senin peygamberinde yaptı"bunumu anlatmaya çalışıyorsun?bende sana hayır aynı şey değildir mukayese bile edemezsin diyorum hata yaparsın diyorum sen hala aynı hatada ısrar ediyorsun boşunamı o kadar yazı yazdım yukarda okumuyorsan beni yorma vaktim yok çünkü..... Cumeyriye olayını bile doğru dürüst bilmiyorsun önce onu bir oku sonra devam ederiz. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Sana İslam'da tarif edilen şekilde ganimet muamelesi yapılmasını isterisin??Buna cevabım evet diğer hepsine hayır çünkü eminim ki İslamda tarif edildiği gibi muamele görürsem adil olacaktır. Zaten takip eden sorularda, İslamda tarif edildiği gibi bir muamele var. Ganimet havada, masum bir kelime değil. Başkalarına ait olup, emek çekmeden, ter dökmeden gaspedilen/çalınan mal demek. Sadece mal olsa canımıza minnet bile diyeceğiz. Ganimet denen şey, çalınan ve gaspedilen kadın/erkek/çocuk demek. Yani insanların neta/eşya durumuna düşürülmesi demek. Babanın Şam'a, Anne'nin Kahire'ye, Kızın Bağdat'a, Oğlan'ın Kuveyt'e satılabilmesi demek. İnsani duyguları, ilişkileri, bağları yok saymak demek. Bu nedenle mantığını anlamış değilim, * Evli bir düşman askerinin, seni, kızkardeşini ve anneni esir alıp, cinsel olarak yararlanmasına, HAYIR diyorsun, *Allah'ın tecavüzcüyü değil de, tecavüze uğrayanı bağışlaması normal mi sorusuna HAYIR diyorsun, * Akrabalarını öldüren düşman liderinin evlilik önerisi, seni şereflendirir mi? babanı sevindirir mi sorusuna HAYIR diyorsun, ama * Sana İslam'da tarif edilen şekilde ganimet muamelesi yapılmasını isterisin sorusuna EVET diyorsun? Ganimet kelimesi, suya sabuna dokunmayan bir kelime değil, senin HAYIR dediğin şeyler zaten ganimetin kendisi. Ben ısrarla sana saçma bir mukayese ile örnek verdiğini anlatmaya çalışıyorum sen hala bana bush tan ve amerikan askerlerinden örnekler veriyorsun pes yani demek istediğin şumu"bugün ırakta yaşanan insanlık dışı vahşeti zamanında senin peygamberinde yaptı"bunumu anlatmaya çalışıyorsun?bende sana hayır aynı şey değildir mukayese bile edemezsin diyorum hata yaparsın diyorum sen hala aynı hatada ısrar ediyorsun boşunamı o kadar yazı yazdım yukarda okumuyorsan beni yorma vaktim yok çünkü..... Amacım, bugün ırakta yaşanan insanlık dışı vahşeti zamanında senin peygamberinde yaptı" demek değil. Sadece kendini, ganimet olarak alınan insanların yerine koy diyorum. Amerika müslüman, Irak kafir olsaydı ve ganimet hukuku işleseydi neler olurdu bak: * 20 milyon Iraklı esir alınırdı. Eli silah tutatalardan, tehlikeli görülenler öldürülürdü. * Iraklıların bütün mallarına el konurdu. * Müslüma Amerikan askerleri, kafir Iraklıların kadınlarından, kızlarından istediklerini seçer, cariye yaparlardı. * Cariye yapılmayanlar, erkekler ve çocuklar, dünya pazarlarında satışa sunulurdu. Yani şükretmek gerekiyor, iyi ki Amerikalılar müslüman değiller, iyi ki ganimet hukuku uygulanmıyor da, Irak'taki insanlık ayıbı şimdiki kadarıyla kalıyor. Saygılar. Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 müslümanlar çok uzun yıllardan beri hiç bir gayri müslim ülkeyi işgal etmedi ve kimseyi ganimet olarak almadı. sizde bana bunu açıklayın o zaman.!!! neden kendilerini bu ganimet imkanından mahrum bırakıyorlar öyleyse. neden kimseye saldırmıyorlar? onları durduran sebeb ne? inandıkları kitap bu hakkı tanıyor (size göre) öyleyse neden bundan yararlanmıyorlar? Alıntı
Φ sessizgece Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 ***************************** Cüveyriye esir düştüğü zaman biliyorsun (şayet biliyorsan)o büyük bir kabile reisinin kızı idi babası onu esaretten kurtarmak için bir bedel ödeyip özgürlüğüne kavuşturdu ve arkasından Cüveyriye müslüman oldu kendisine Peygamber efendimizin evlenme teklifini bizzat babası iletti oda bundan onur duyacağını söyleyip teklifi kabul etti,ve onunla birlikte tüm kabilesi islamiyete geçti. Şimdi kısacası Cüveyriyenin müslüman oluşuna değindik Cüveyriye müslümanlar tarafından tacavüz uğramış mağdur edilmiş bir kadın olsaydı kimsenin baskısı altında kalmadan müslüman olurmuydu?ve tüm kabilesi müslüman olurmuydu?babası tarafından özgürlüğüne kavuşturulan Cüveyriye önce müslüman olup sonrada Peygamberimizle evlenirmiydi?Hiç bir kaynakta Cüveyriye ile ilgili zorla müslüman yapıldı yada zorla evlendirildiğine dair bir tek yazı bile bulamazsınız.Yada tecavüze uğradığına dair,Hz Aişe validemiz Cüvayriye için"onun kadar hayırlı bir kadın yoktu der kendisi islamiyeti seçtiği gibi tüm kabilesinide İslama davet edip müslüman olmalarını sağlamıştır" Cüveyriye sadece bir örnek onun gibi esir olan tüm kadınlar aynı muameleye tabi tutulmuştur.Siz ne kadar aksini ıspat etmeye çalışırsanız çalışın doğru olan ve olması gereken budur. Umarım İslam dininde ki ganimet tutumunu birazcıkta anlamış olmana yardımcı olmuşumdur. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 müslümanlar çok uzun yıllardan beri hiç bir gayri müslim ülkeyi işgal etmedi ve kimseyi ganimet olarak almadı. sizde bana bunu açıklayın o zaman.!!! neden kendilerini bu ganimet imkanından mahrum bırakıyorlar öyleyse. neden kimseye saldırmıyorlar? onları durduran sebeb ne? inandıkları kitap bu hakkı tanıyor (size göre) öyleyse neden bundan yararlanmıyorlar? Açıklaması basit: Türklerden dolayı. Orta Asya Şamanist Türk kültüründe kölecilik yoktur. Hizmetçi/uşak kültürü yoktur. Soylu sınıfı yoktur. Tanrı adına yönetime talip olma işi yoktur. Ama hırsızlık/talan vardır. Türkler İslamiyette asli unsur olduktan sonra, insandan ganimet alma olayı ortadan kalkmıştır. Ancak talan, maddi ganimet işi bir süre daha devam etmiştir. Fakat bu etkilenme tek taraflı mı olmuştur? Çift taraflı oldu. Baskın kültür şamanist kültürü oldu, halkın benimsediği kültür oldu. Ancak ulema ile iç içe olan, ondan fetva ve akıl alabilen devlet idaresi insandan ganimet alma işini, devşirme adı altında bir süre devam ettirmiştir. Bugün nasıl ki islamiyete Türklerin soktuğu Hilal, islamiyetin simgesi durumuna gelmişse, Şamanist Türklerin getirdiği insanı ganimet durumuna düşürmeme anlayışı da İslamın bir parçası olmuş, genel anlayış haline gelmiştir. (iyi de olmuştur, sağolsun şamanist Türkler) Müslümanlar çok uzun yıllardan beri hiç bir gayri müslim ülkeyi neden işgal etmedi sorunun cevabı ise, EDEMEDİ. Yani güç işi, yetenek işi, teknoloji, askeri güç işi. Saygılar. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 müslümanlar çok uzun yıllardan beri hiç bir gayri müslim ülkeyi işgal etmedi ve kimseyi ganimet olarak almadı. sizde bana bunu açıklayın o zaman.!!! neden kendilerini bu ganimet imkanından mahrum bırakıyorlar öyleyse. neden kimseye saldırmıyorlar? onları durduran sebeb ne? inandıkları kitap bu hakkı tanıyor (size göre) öyleyse neden bundan yararlanmıyorlar? Sayın KesKiNkAleM, Uzun yıllar dediğiniz neki? Osmanlı yıkılalı o kadarda uzun zaman olmadı.Gidin topkapı sarayında harem odalarını ziyaret edin. Osmanlı padişahlarının cariye tutkusu ne seviyede imiş anlarsınız. Simdi neden saldırmıyorlar meselesine gelince.Müslümanların artık başkalarına savaş açacak öyle bir gücü kalmadı. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 *****************************************. Plağın bozulmasının nedeni, şu mantğın anlaşılamamasıdır. Anlat bu mantığı ki, plağı değiştirelim: * Evli bir düşman askerinin, seni, kızkardeşini ve anneni esir alıp, cinsel olarak yararlanmasına, HAYIR diyorsun, *Allah'ın tecavüzcüyü değil de, tecavüze uğrayanı bağışlaması normal mi sorusuna HAYIR diyorsun, * Akrabalarını öldüren düşman liderinin evlilik önerisi, seni şereflendirir mi? babanı sevindirir mi sorusuna HAYIR diyorsun, ama * Sana İslam'da tarif edilen şekilde ganimet muamelesi yapılmasını isterisin sorusuna EVET diyorsun? İnsandan Ganimet'in anlamı/uygulaması zaten HAYIR dediğin şeyler. Sonra nasıl olup da uygulamasına karşı çıktığın şeye, evet diyebiliyorsun? Bu mantığı anlayamadığım için, kafa kısa devre yapıyor, plak takılıyor. Ganimet kelimesini, havada, suya sabuna dokunmayan, masum bir kelime mi sanıyorsun? Saygılar. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 **************************. Cüveyriye esir düştüğü zaman biliyorsun (şayet biliyorsan)o büyük bir kabile reisinin kızı idi babası onu esaretten kurtarmak için bir bedel ödeyip özgürlüğüne kavuşturdu ve arkasından Cüveyriye müslüman oldu kendisine Peygamber efendimizin evlenme teklifini bizzat babası iletti oda bundan onur duyacağını söyleyip teklifi kabul etti,ve onunla birlikte tüm kabilesi islamiyete geçti. Şimdi kısacası Cüveyriyenin müslüman oluşuna değindik Cüveyriye müslümanlar tarafından tacavüz uğramış mağdur edilmiş bir kadın olsaydı kimsenin baskısı altında kalmadan müslüman olurmuydu?ve tüm kabilesi müslüman olurmuydu?babası tarafından özgürlüğüne kavuşturulan Cüveyriye önce müslüman olup sonrada Peygamberimizle evlenirmiydi?Hiç bir kaynakta Cüveyriye ile ilgili zorla müslüman yapıldı yada zorla evlendirildiğine dair bir tek yazı bile bulamazsınız.Yada tecavüze uğradığına dair,Hz Aişe validemiz Cüvayriye için"onun kadar hayırlı bir kadın yoktu der kendisi islamiyeti seçtiği gibi tüm kabilesinide İslama davet edip müslüman olmalarını sağlamıştır" Cüveyriye sadece bir örnek onun gibi esir olan tüm kadınlar aynı muameleye tabi tutulmuştur.Siz ne kadar aksini ıspat etmeye çalışırsanız çalışın doğru olan ve olması gereken budur. Umarım İslam dininde ki ganimet tutumunu birazcıkta anlamış olmana yardımcı olmuşumdur. Sayın sessiz gece siz istediğiniz kadar yumuşatmaya çalışsanız bile durum değişmeyecektir.Müslüman olmuşlarmış.Herhalde müslüman olacaklar. Başka çarelerimi var.Zira ya islam ya ölüm şekline kapı gibi ayet var Tevbe 29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde Allah'a, ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimseleri alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar öldürün Ben ısrarla sana saçma bir mukayese ile örnek verdiğini anlatmaya çalışıyorum sen hala bana bush tan ve amerikan askerlerinden örnekler veriyorsun pes yani demek istediğin şumu"bugün ırakta yaşanan insanlık dışı vahşeti zamanında senin peygamberinde yaptı"bunumu anlatmaya çalışıyorsun? Evet aynen amerikalıların müslümanlara yaptığını, peygamberde müslüman olmayanlara yaptı.İlahi adalet mi tecelli ediyor ? demekten başka çaresi kalmıyor insanın Alıntı
Φ sessizgece Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Plağın bozulmasının nedeni, şu mantğın anlaşılamamasıdır. Anlat bu mantığı ki, plağı değiştirelim: Slapper; Aramızda ciddi bir iletişim kopukluğu yaşıyoruz ya ben meramımı anlatamıyorum yada siz anlamıyorsunuz son olarak size algılayabilmeniz umudu ile şunu söyleyeyim Herşey her ne olursa olsun İslami çevrçeve içerisinde olduğu müddetçe benim tarafımdan kabul görür aksine hiç bir şeyi kabul etmiyorum. Allah'ın tecavüzcüyü değil de, tecavüze uğrayanı bağışlaması normal mi? Ne tuhaf İslam dininde tecavüz ne kabul edilebilir ne hoş görülebilir böyle komik bir soruya ne cevap vermemi beklerdiniz?Aslında bahsettiğiniz ayeti dahada açıp anlatmak isterdim ama nasılsa gene anlamayacaksınız o yüzden kendimi boşa yormayayım. katakuta;daha öncede sizinle yazıştık ve gözlemlediğim kadarı ile İslami konular hakkında pek fazla birşey bilmiyor ve önyargılı davranıyorsunuz. Allah'a inanmadığı söyleyip ilahi adeletten bahsetmek nasıl bir çelişkidir. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Allah'ın tecavüzcüyü değil de, tecavüze uğrayanı bağışlaması normal mi? Ne tuhaf İslam dininde tecavüz ne kabul edilebilir ne hoş görülebilir böyle komik bir soruya ne cevap vermemi beklerdiniz?Aslında bahsettiğiniz ayeti dahada açıp anlatmak isterdim ama nasılsa gene anlamayacaksınız o yüzden kendimi boşa yormayayım. katakuta;daha öncede sizinle yazıştık ve gözlemlediğim kadarı ile İslami konular hakkında pek fazla birşey bilmiyor ve önyargılı davranıyorsunuz. Allah'a inanmadığı söyleyip ilahi adeletten bahsetmek nasıl bir çelişkidir. Hiç bir savaş esiri kadın kendi rızası ile düşmanının yatağına yatmaz. ************. Cüveyriye esir düştüğü zaman biliyorsun (şayet biliyorsan)o büyük bir kabile reisinin kızı idi babası onu esaretten kurtarmak için bir bedel ödeyip özgürlüğüne kavuşturdu ve arkasından Cüveyriye müslüman oldu kendisine Peygamber efendimizin evlenme teklifini bizzat babası iletti oda bundan onur duyacağını söyleyip teklifi kabul etti,ve onunla birlikte tüm kabilesi islamiyete geçti. İslamda ganimet,cariye edinmek varmı yokmu? Konu sadece cüveyriye ile ilgili değil, genel olarak islamda savaşta ele geçirilen kadınların cariye olarak kullanılmalarından bahsediyoruz. Sanki bir tek cüveyriye esir alınmış gibi asıl konuyu gündemden uzaklaştıramazsınız Bakın şu hadis sizin makyajlamaya çalıştığınızın aslını çok güzel anlatıyor Ebu Said el Hudrî anlatıyor: - "Peygamberle birlikte Benû Mustalık Gazası'na çıktık. Ve Arap tutsaklarından tutsaklar elde ettik. O sırada kadınlar iştahımızı çekti. Bekarlık çok güç gelmişti bize o günlerde. Ve azil yapmak istedik. İstiyorduk azil yapmayı. Ancak, 'Peygamber aramızdayken ona sormadan nasıl azil yapacağız?' dedik ve gidip peygambere sorduk. Peygamber de azil yapmamakta sizin için bir sakınca yoktur. (Yapabilirsiniz de. Yapmaya bilirsiniz de.) Ama bilin ki, kıyamet gününe değin meydana gelecek bir yavru, ne olursa olsun meydana gelir." (Bkz. Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Itk/13; Tecrîd, hadis no: 1596; Müslim, e's-Sahih, Kitabu'n-Nikâh/127, hadis no: 1438; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'n- Nikâh/49, hadis no: 2170.) Peygamber kadınlara ilişmeyinbu yaptığınız doğru değil demiyor. Ya ne diyor.O dönemim şartlarına göre doğum kontrolünü tavsiye ediyor Kimileri, "azl"in ne demek öldüğünü bilmedikleri için bu hadisin anlamını tam olarak anlamamışlardır. "Azl" (azil), cinsel ilişki sırasında, erkeğin, meniyi, kadının cinsel organına boşaltmadan çekmesidir. Yani, meniyi kadınlık organının dışına boşaltmak. Hadiste anlatılanın özeti şu: Müslümanlar, ellerindeki "tutsak kadınlar"la cinsel ilişkide bulunmak istiyorlardı. Ama bir sorunları vardı: Ya çocukları olursa? İlişki kuracakları bu kadınlardan çocuk olsun istemiyorlardı. Tecrit "mütercim"i Kamil Miras, bu istememeyi, şöyle açıklıyor: "Bu suretle (yani meniyi dışa boşaltmak biçiminde) esir kadınlara yaklaşmak istemeleri (şu yüzdendir): Yüklü (gebe) veya evlat anası kadınlar satılamazdı. Halbuki gazilerin paraya ihtiyaçları bulunduğundan satmak istiyorlardı." (Bkz. Diyanet yayınlarından Tecrid, 1596 numaralı hadis, not: 1.) Kısacası: Tutsak kadınların ırzına geçebilirlerdi "gaziler". Ama bu işi yaptıktan sonra da "çocuk sorunuyla" karşılaşmak isteniyorlardı. Çünkü gerektiğinde bu tutsak kadınları satabilirlerdi. Buna bir engel çıkmamalıydı. "Azl"i bunun için istemiş ve "Peygamber"e danışmışlardı. Peygamber de temelde bu kadınların ırzlarına geçilmesinde bir sakınca görmüyordu, buna izin veriyordu. "Azl"e gelince. Bunda da bir sakınca bulunmadığını dolaylı olarak belirtiyordu Eğer bunları normal görüyorsanız,ırakta ırzına tecavüz edilen kadınlara yapılanları da normal kabul edeceksiniz. bunu kendi rızaları ile yaptıklarını kabul edeceksiniz İslam hakkında bir şey bilmediğim konusuna gelince buda sizin kuruntunuz.**************************. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Allah'ın tecavüzcüyü değil de, tecavüze uğrayanı bağışlaması normal mi? Ne tuhaf İslam dininde tecavüz ne kabul edilebilir ne hoş görülebilir böyle komik bir soruya ne cevap vermemi beklerdiniz?. sevgili sessizgece, madem bu kadar fikir alış-verişi yaptık, tartıştık, konu yarım kalmasın, adım-adım gidelim, konuyu sonuçlandıralım: Nur-33 nolu ayette geçen: fuhuşa zorlamak ne demek zor altında bırakmak ne demek zorlanmalarından dolayı bağışlanmak ne demek bu bağlamda, "cinsel ilişkiye zorla-mak" Türkçe'de başka hangi kelime ile ifade ediliyor? Tecavüz etmek olabilir mi? "cinsel ilişkiye zorla-n-mak" Türkçe'de başka hangi kelime ile ifade ediliyor? Tecavüze uğramak olabilir mi? "cinsel ilişkiye zorlayan kişi" Türkçe'de başka hangi kelime ile ifade ediliyor? tecavüzcü olabilir mi? 33. Evlenme imkânini bulamayanlar ise; Allah, lütfu ile kendilerini varlikli kilincaya kadar iffetlerini korusunlar. Ellerinizin altinda bulunanlardan (köleler ve câriyelerden) mükâtebe yapmak isteyenlerle, eger kendilerinde bir hayir (kabiliyet ve güvenilirlik). görüyorsaniz, hemen mükâtebe yapin. Allah'in size vermis oldugu malindan siz de onlara verin. Dünya hayatinin geçici menfaatlerini elde edeceksiniz diye, namuslu kalmak isteyen câriyelerinizi fuhsa zorlamayin. Kim onlari zor altinda birakirsa, bilinmelidir ki zorlanmalarindan sonra Allah (onlar için) çok bagislayici ve merhametlidir. Daha "kibar" olacaksa, şöyle sorayım: Kelimelerin, Nur-33 nolu ayette yeralan anlamları çerçevesinde: Allah'ın zorlayanları değil de, zor altında bırakılanları bağışlaması normal mi? Saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ sessizgece Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Ah arkadaşım hep söylüyorum ya sana birazcık olsun tefsirden yararlansan herşeyin cevabını bulacaksın çünkü ayet herkes yorumlayamaz ve her ayet bir olay neticesinde inmiştir papağan gibi tekrar edip duruyorum bak bahsettiğin ayetin iniş nedenini Elmalılı Hamdi Yazır açıklamış. Ve Allah'ın size vermiş olduğu malından siz de onlara veriniz ve dünya hayatının geçici menfaatlarını elde edeceksiniz diye, namuslu kalmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Rivayet edildiğine göre münafık Abdullah b. Übeyy b. Selûl altı cariyesini zorla zinaya sevkediyordu. İkisi gelip Resulullah'a şikayet ettiler, bu âyet indirildi Bu cümlenin önceki geçen cümleye olan bağlantısıyla anlamı da şu mânâya gelir: İşte yukardaki emirleri ihmal etmek namuslu kimseleri istemeyerek zinaya sürüklemeye yakın kötülüğe sebeb olur. O halde günah kimin? Zorlayanın mı? Zorlananın mı? İkisinin de mi? Kim onları zor altında bırakırsa şüphe yok ki Allah, onlar zorlandıktan sonra, yani o cariyeler razı olmayıp zorla sürüklendikten sonra bu biçarelere çok bağışlayıcı ve merhametlidir. Yani yapılan fiilin zorlayan için de zorlanan için de günah olduğunda şüphe yoktur. Fakat zorlanan biçareler de bu günaha razı olmayıp zorla sürüklendiklerinden dolayı özür sahibidirler. Ve bağışlayıcı ve merhamet sahibi olduğunda şüphe olmayan Allah yanında bağışlanmaya ve merhamet edilmeye layıktırlar. Bu sebepten bu zavallılara acımalı kurtulmaları için yardım etmelidir. Fakat zorlamayı isteyerek yapanlar, sûrenin başında geçtiği üzere acımaya layık olmayıp razı olduğu günahın azabına layık oldukları gibi, zorlayanın da bütün vebali yüklenerek büyük azab ve nefrete müstehak olduğunu hatırlatmaya gerek yoktur. Bak senin anladığından ne kadar farklı değilmi?Güzel arkadaşım önyargıyı kırıp olaylara derinlemesine bakmalısın aksi takdirde gerçekleri görmez sürekli yanılgıya düşersin azcık araştır o kadar okudum diyorsun tabiki Kuranı Kerimi sadece mealden okursan aklın karışır çünkü aynı hataları bende yaptım şimdi çok rahatım kuşkular bitti emin ol her sorunun tatmin edici bir cevabını bulursun. Hadi bu seferlik bende sana sevgilerimi göndereyim. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 münafık Abdullah b. Übeyy b. Selûl altı cariyesini zorla zinaya sevkediyordu. İkisi gelip Resulullah'a şikayet ettiler, bu âyet indirildi. Bilgilendik, sağolasın. Peki o cariyeleri pazarlayan şahısa ceza verilmiş mi? cariyelre zorlandığınız için sizi bağışlayacağım denmiş de, pazarlamacıya bir ceza verilmiş, veya onlar da cenhennemim dibini boylayacaklardır, denmiş mi? Hadisin/hadisenin devamı var mı? *** Hadi bu seferlik bende sana sevgilerimi göndereyim. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ sessizgece Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 , zorlayanın da bütün vebali yüklenerek büyük azab ve nefrete müstehak olduğunu hatırlatmaya gerek yoktur. [/color] Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 ALINTI(sessizgece @ Nov 23 2006, 10:50 PM) , zorlayanın da bütün vebali yüklenerek büyük azab ve nefrete müstehak olduğunu hatırlatmaya gerek yoktur Kıraldan daha çok kıralcı olmanın hiç bir anlamı ve mantığı yoktur.Adam kalkmış allahın ceza öngörmediği bir şeye kendi kafasına göre azap ve nefret yağdırıyor. Nur 4- Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu ispat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkardırlar. Namuslu kadınlara, zina isnad edenlere 80 değnek sopa cezası ve şahitlikliklerinin kabul edilmemesini söyleyen allah/muhammed istese idi cariyeleri fuhşa zorlayanlar için de bir ceza öngörürdü.Kimse kalkıpta kafasından ayetlere şirinlikler yüklemesin.Şimdi denilebilriki; Zina isnadına bile böyle ceza varken, ondan daha ağır bir suç olan fuhşa zolmak nasıl günahsız olur.Hangi akılı bir insan bunu kabul eder? Evet bu itiraz yerden göğe kadar haklıdır ve doğrudur. Ancak doğru olmayan ise, muhammedin; aişe zina ile suçlandığında heyecandan olsa gerek, hem onu aklamak hemde zina isnadında bulunanları çezalandırmak için kurguladığı ayetleri nereye varacağını hesaplamadan kurana koymasıdır. Her konuda olduğu gibi yine burdada muhammedin adam kayırıcı tavrını görüyoruz. Yani; savaş esiri kadınlar fuhşa zorlanırken aldırmayan muhammed,söz konusu kendi ailesi olunca birden ahlak timsali kesilivermiştir. Ah arkadaşım hep söylüyorum ya sana birazcık olsun tefsirden yararlansan herşeyin cevabını bulacaksın Kesinlikle alim zannedilen makyajcıların tefsirlerini kabul etmiyoruz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.