Φ katakuta Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2006 Kuranı eleştiren arkadaşların objektif olabilme açısından doğru olan kısımlarınada değinmeleri gerekirdi.Ama şimdiye kadar böyle bir şey görmedim. Ben kendi adıma bunlara değinmek istiyorum Enam 25 Onlardan seni (okuduğun Kur'an'ı) dinleyenler de vardır. Fakat onu anlamalarına engel olmak için kalplerinin üstüne perdeler, kulaklarına da ağırlık verdik. Onlar her türlü mucizeyi görseler bile yine de ona inanmazlar. Hatta o kafirler sana geldiklerinde: "Bu Kur'an eskilerin masallarından başka bir şey değildir" diyerek seninle tartışırlar. Enfal 31 Onlara ayetlerimiz okunduğu zaman dediler ki: "(Evet) işittik, istesek biz de bunun benzerini elbette söyleyebiliriz. Bu öncekilerin masallarından başka bir şey değildir Nahl 24 Onlara: Rabbiniz ne indirdi? denildiği zaman, "Öncekilerin masallarını" derler Müminun 83 Hakikaten, gerek bize, gerekse daha önce atalarımıza böyle bir vaadde bulunuldu; (fakat) bu geçmiştekilerin masallarından başka bir şey değildir! Furkan 5 Yine onlar dediler ki: (Bu ayetler), onun, başkasına yazdırıp da kendisine sabah-akşam okunmakta olan, öncekilere ait masallardır. Neml 68 Andolsun ki, bu tehdit bize yapıldığı gibi, daha önce atalarımıza da yapılmıştır. Bu, öncekilerin masallarından başka bir şey değildir. | Ahkaf 17 Ana ve babasına: Öf be size! Benden önce nice nesiller gelip geçmişken, beni mi tekrar dirilmekle tehdit ediyorsunuz? diyen kimseye, ana ve babası Allah'ın yardımına sığınarak: Yazıklar olsun sana! İman et. Allah'ın vadi gerçektir, dedikleri halde o: Bu, eskilerin masallarından başka bir şey değildir, der. Kalem 15 Ona ayetlerimiz okunduğu zaman o, "Öncekilerin masalları!" der Mutaffifin 13 Böyle birine ayetlerimiz okununca "Eskilerin masalları" derdi. Müddessir 25 Bu, insan sözünden başka bir şey değil Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2006 Kuranı eleştiren arkadaşların objektif olabilme açısından doğru olan kısımlarınada değinmeleri gerekirdi.Ama şimdiye kadar böyle bir şey görmedim. Ben kendi adıma bunlara değinmek istiyorum Enam 25 Onlardan seni (okuduğun Kur'an'ı) dinleyenler de vardır. Fakat onu anlamalarına engel olmak için kalplerinin üstüne perdeler, kulaklarına da ağırlık verdik. Onlar her türlü mucizeyi görseler bile yine de ona inanmazlar. Hatta o kafirler sana geldiklerinde: "Bu Kur'an eskilerin masallarından başka bir şey değildir" diyerek seninle tartışırlar. Enfal 31 Onlara ayetlerimiz okunduğu zaman dediler ki: "(Evet) işittik, istesek biz de bunun benzerini elbette söyleyebiliriz. Bu öncekilerin masallarından başka bir şey değildir Nahl 24 Onlara: Rabbiniz ne indirdi? denildiği zaman, "Öncekilerin masallarını" derler Müminun 83 Hakikaten, gerek bize, gerekse daha önce atalarımıza böyle bir vaadde bulunuldu; (fakat) bu geçmiştekilerin masallarından başka bir şey değildir! Furkan 5 Yine onlar dediler ki: (Bu ayetler), onun, başkasına yazdırıp da kendisine sabah-akşam okunmakta olan, öncekilere ait masallardır. Neml 68 Andolsun ki, bu tehdit bize yapıldığı gibi, daha önce atalarımıza da yapılmıştır. Bu, öncekilerin masallarından başka bir şey değildir. | Ahkaf 17 Ana ve babasına: Öf be size! Benden önce nice nesiller gelip geçmişken, beni mi tekrar dirilmekle tehdit ediyorsunuz? diyen kimseye, ana ve babası Allah'ın yardımına sığınarak: Yazıklar olsun sana! İman et. Allah'ın vadi gerçektir, dedikleri halde o: Bu, eskilerin masallarından başka bir şey değildir, der. Kalem 15 Ona ayetlerimiz okunduğu zaman o, "Öncekilerin masalları!" der Mutaffifin 13 Böyle birine ayetlerimiz okununca "Eskilerin masalları" derdi. Müddessir 25 Bu, insan sözünden başka bir şey değil Sayın katakuta; Kendince Kuran'dan alıntı yaparak kuran'ı kendine şahit mi tuttuğunu sanıyorsun.Alıntını tekrar oku ve gör masal,hikaye diyenler kimlermiş.. Bak senin yazında kırmızı ile belirttiğim o,onlar,böyle biri şu anda kim sence..?Birisi sen ve senin gibiler.Hep oldunuz hep olacaksınız.. Sevgili bohem; Antitez soruna cevap veremediğimi sanmışsın sanırım.. Kısaca ve yalınca fikir ve karşıt fikir diyelim.Ama kesin olan bunlardan sadece birinin doğru olduğu,sen savunduğun tezin doğruluğundan min misin..?Bana sormana gerek yok ben la ilahe illallah dediğim günden bugüne Allah'ın varlığından birkere bile kuşkuya kapılmadım,kapılmayacağım.. Saygılarımla.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2006 Sayın katakuta;Kendince Kuran'dan alıntı yaparak kuran'ı kendine şahit mi tuttuğunu sanıyorsun.Alıntını tekrar oku ve gör masal,hikaye diyenler kimlermiş.. Bak senin yazında kırmızı ile belirttiğim o,onlar,böyle biri şu anda kim sence..?Birisi sen ve senin gibiler.Hep oldunuz hep olacaksınız.. Sayın taurusmutis. Elbetteki eskilerin masallları diyenlerin,kurana inanmayanlar olduğunun farkındayım.Ancak bu şeklide itiraz eden insanlara kuran,masal olmadığına dair hiç bir kanıt getirmiyor.Kanıtlayamadığı içinde ister istemez bu iddiları doğrulamış oluyor. Ben gözümle gördüğüme mi inananacağım,yoksa bir kişinin bunlar bana allahtan indiriliyor demesine mi. Kurandaki tarihi kıssalara bakıyorum, inicile ve tevrata bakıyorum, sümer tabletlerine bakıyorum müthiş benzerlikler var.Ve elbetteki haklı olarak eskilerin masalları diyorum Hadi, tevrat ve incilde allahtan elbette benzerlikler olacak diye itirazınızı kabul edelim.Çok tanrılı sümer kültürüde mi allahtan vahiy ile indi ? Kuranın inidiği dönemin insanlarıda bunu bildikleri için, gayet haklı olarak eskilerin masalları diyorlardı. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2006 Açılın arkadaşlar,hak dinlerin Sümer Tanrı inanışından geldiği fikrine kapılmış biri daha geldi.. Bak daha önce bununla ilgili bir yazı yazmıştım,senin için birdaha yazacağım,ama şimdi değil.Buradan okursun.. Şimdilik sadece söyleyeceğim,yazıyı Sümerlerin bulduğudur.Düşün bakalım bişeyler çıkartabilecek misin.. Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2006 Sayın taurusmutis, fikir değil bilimsel bulgulardan bahsediyorum.Size yüzlerce örnke verebilrim ama uzun yazılar okunmadığı için bir örnek vereyim ENBİYÂ (30) İnkar edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı? Sumer yaradılış efsanesine göre, önce her taraf derin ve geniş bir su ile kaplıydı. Bunun adı tanrıça Nammu. Bu tanrıça sudan bir dağ çıkarıyor. Oğlu hava tanrısı Enlil onu ikiye ayırıyor, üstü gök, altı yer oluyor. Göğü, gök tanrısı An, yeri de yer tanrıçası Ninki ile hava tanrısı Enlil alıyor. 3 Buna göre önce evreni meydana getiren suda olan ana tanrıça ile hava tanrısıdır. Gök ve yer birer tanrı değil onların sahibidirler. ( Muazzez İlmiye Çığ) -http://turkoloji.cu.edu.tr/GENEL/27.php- Alıntı
Φ sakal Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Putperest Sümerlerin Allah'ı inkar eden ve canlıların başıboş bir evrim süreciyle oluştuğunu ifade eden yazıtları Darwinizm dininin belkemiğini oluşturan izahlardır.14 Sümer yazıtları incelendiğinde, ilk başta bir su karmaşasından söz edildiği ve bu su karmaşasının içerisinden birdenbire Lahau ve Lahamu adlı tanrıların ortaya çıktığı iddiası görülür. Bu batıl inanışa göre, ibadet edilen bu putlar ilk önce kendi kendilerini var etmişler, daha sonra da evrimleşerek diğer maddeleri ve canlıları oluşturmuşlardır. Yani canlılık cansız su kaosundan birdenbire oluşmuştur. Buradaki vurgu "madde ve evrenin ilk olarak sudan ortaya çıktığı ve canlıların cansız maddelerden oluştuğu" inancını savunan evrimci bakış açısıyla çok büyük bir uyum göstermektedir. Dolayısıyla kainatın bir evrimleşme süreciyle oluştuğuna dair batıl inanç Sümer dinlerinde de bulunmaktadır. Mısır dinler tarihi incelendiğinde de aynı batıl inanışlarla karşılaşırız. Herhangi bir bilimsel dayanağı olmayan bu saçma anlayışa göre "Yılan, kurbağa, solucan ve farelerin, su baskınlarıyla taşan Nil ırmağının çamurlarından oluştuklarına"15 inanılırdı. Yani Mısır dinlerinde de Yaratıcı inkar edilmiş, "canlıların tesadüfler sonucunda balçıklardan" oluştuğuna inanılmıştı. Bunun yanı sıra Babil ve Mısırlılara ait yaratılış hikayelerinde de "yeryüzünün ve yaşamın ortaya çıktığına inanılan ilk deniz" fikri yer almaktadır. Bu düşüncenin artık tarihe karıştığını ve eski uygarlıklarla birlikte yok olduğunu sanmak çok büyük bir yanılgı olacaktır. Çünkü günümüzde de evrimciler aynı mantığı savunmakta ve "ilk deniz" ya da "su kaosu" fikrini, "ilkel çorba" ismiyle bilim dünyasına kabul ettirmeye çalışmaktadırlar. Evrim teorisinin bu iddiasına göreyse, dört milyar yıl kadar önce ilkel dünya atmosferinde canlılığın varlığı için gereken karbon ve fosfor gibi birçok cansız kimyasal madde en uygun şartlarda ve en uygun miktarlarda, tesadüfi birtakım faktörlerin etkisi ile suda biraraya gelmişler, bu arada devreye yıldırımlar, fırtınalar ve sarsıntılar girmiş, canlılığın ilk yapıtaşı olan amino asitleri oluşturmuşlardır. Bu aminositler yine aynı tesadüflerin sonucunda proteinleri, bu proteinler hücreleri oluşturur, bu tesadüfler zinciri devam eder ve sonucunda insana ulaşır… Oysa cansız maddelerin biraraya gelerek canlılığı oluşturabilecekleri iddiası, bugüne kadar hiçbir deney ya da gözlem tarafından doğrulanmamış, bilim dışı bir iddiadır. Her canlı hücre, bir başka canlı hücrenin çoğalmasıyla oluşur. Dünya üzerindeki hiçkimse, en gelişmiş laboratuvarlarda dahi, cansız maddeleri biraraya getirerek canlı bir hücre yapmayı başaramamıştır. Bu ise ilk hücrenin mutlak surette bilinçli bir biçimde yaratıldığını göstermektedir. Karmaşık ritüelleri ve putperest öğretileriyle Güney Asya'da çok geniş kitleleri etkisi altına alan Hinduizm de "tüm canlıların okyanuslardan ortaya çıktıkları" temeli üzerine kurulmuştur. Herhangi bir kişiye "Din nedir?" diye sorulacak olsa, vereceği cevap, büyük bir ihtimalle dinin insanları Allah'ın bildirdiği doğru yola, mutlak hayra götüren ilahi kanunlar olduğu olacaktır. Ancak şu an dünya üzerinde var olan dinlerin birçoğu bu tanıma uymamaktadır. Şu an yeryüzündeki çok sayıda dini başlıca iki gruba ayırabiliriz; Müslümanlık, Hıristiyanlık, Yahudilik gibi Allah'ın vahyine ve tevhid inancına dayalı ve Allah'ın elçileri vasıtasıyla insanlara bildirdiği hak dinler, öte yanda da insanlar tarafından ortaya çıkarılan ve içlerinde birçok hurafeler barındıran batıl dinler ............................................................................................................................................................ SU NASIL CANLANIYOR? ... Her canlıyı sudan yarattık. Hala inanmayacaklar mı? 21 Enbiya Suresi 30 Allah hareket eden her canlıyı sudan yarattı. 24 Nur Suresi 45 Furkan Suresi'nde insanların, Enbiya ve Nur Sureleri'nde ise tüm canlıların sudan yaratıldıkları söylenmektedir. Su, biyolojik olarak yaşayan maddenin temel unsurudur. İnsan hücrelerden oluşmuştur. Hücreleri incelediğimizde % 60 ile % 80 arasında sudan oluştuğunu görürüz. Temel maddesi su olan hücre, canlı bir maddedir. Canlılığın temeli olan su olmadan canlılık mümkün değildir. Suyu incelediğimizde suyun iki hidrojen ve bir oksijen atomundan meydana geldiğini görürüz. Kimyasal olarak her özelliği mükemmel ayarlanmış olan su, tamamen cansız olan, %99'u boşluk olan atomlardan oluşur. Nasıl oluyor da %99'u boşluk olan cansız atomlardan oluşan sudan yaratılan hayvanlar, insanlar canlanıyorlar? Bu noktayı iyice düşünen, becerinin cansız atomlarda değil, bu cansız atomları canlandıran Allah'ta olduğunu anlar. O Allah'tır. Yaratandır, kusursuzca var edendir, biçim verendir. En güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanların hepsi O'nu yüceltir. O üstündür, bilgedir. 59 Haşr Suresi 24 ............................................................................................................................................................ ŞONUÇTA BİLMEK LAZIM ASLINDA BİLMEMEK SORUN DEĞİL ÖĞRENMEK LAZIM ÇARPITMA YAPMAMAK TA EN ÖNEMLİSİ. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Mısır dinler tarihi incelendiğinde de aynı batıl inanışlarla karşılaşırız. Herhangi bir bilimsel dayanağı olmayan bu saçma anlayışa göre "Yılan, kurbağa, solucan ve farelerin, su baskınlarıyla taşan Nil ırmağının çamurlarından oluştuklarına"15 inanılırdı. Yani Mısır dinlerinde de Yaratıcı inkar edilmiş, "canlıların tesadüfler sonucunda balçıklardan" oluştuğuna inanılmıştı. Bunun yanı sıra Babil ve Mısırlılara ait yaratılış hikayelerinde de "yeryüzünün ve yaşamın ortaya çıktığına inanılan ilk deniz" fikri yer almaktadır Karmaşık ritüelleri ve putperest öğretileriyle Güney Asya'da çok geniş kitleleri etkisi altına alan Hinduizm de "tüm canlıların okyanuslardan ortaya çıktıkları" temeli üzerine kurulmuştur. Arkadaşımız bunlara saçma diyor ama hemen arkasından şu ayetleri sıralıyor ... Her canlıyı sudan yarattık. Hala inanmayacaklar mı? 21 Enbiya Suresi 30 Allah hareket eden her canlıyı sudan yarattı. Şimdide şu ayetlere bakalım Rum 20 Sizi topraktan yaratması, O'nun (varlığının) delillerindendir. Sonra siz, (her tarafa) yayılan insanlar oluverdiniz. Rahman 14 Allah insanı, pişmiş çamura benzeyen bir balçıktan yarattı. Bir tarafta su diğer tarafta toprak,karışınca çamur olur. başkalarının çamıurdan yaratılma inancı saçma , ama kurana gelince bilimsel Ne güzel mantık değilmi ? Alıntı
Φ sakal Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Arkadaşımız bunlara saçma diyor ama hemen arkasından şu ayetleri sıralıyor ... Her canlıyı sudan yarattık. Hala inanmayacaklar mı? 21 Enbiya Suresi 30 Allah hareket eden her canlıyı sudan yarattı. Şimdide şu ayetlere bakalım Rum 20 Sizi topraktan yaratması, O'nun (varlığının) delillerindendir. Sonra siz, (her tarafa) yayılan insanlar oluverdiniz. Rahman 14 Allah insanı, pişmiş çamura benzeyen bir balçıktan yarattı. Bir tarafta su diğer tarafta toprak,karışınca çamur olur. başkalarının çamıurdan yaratılma inancı saçma , ama kurana gelince bilimsel Ne güzel mantık değilmi ? ............................................................................................................................................................ Evet ALLAH ne demişse doğrudur . Başka dediklerlerinizde tesadüfler ve bir sürü tanrı vardır kainatta tesadüf olmaz bir çok tanrı denilen yerde (tanrılar) anlaşmazlıklar olur mesela kim kimi yarattı senin veya benim egemenlik alanım neresi gibi. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Başka dediklerlerinizde tesadüfler ve bir sürü tanrı vardır kainatta tesadüf olmaz bir çok tanrı denilen yerde(tanrılar) anlaşmazlıklar olur mesela kim kimi yarattı senin veya benim egemenlik alanım neresi gibi. Tanrılar çok olursa mutlaka anlaşmazlık olur,düşüncesi müslümanları bağlar. Sümer tanrıları bu işi halletmiş kardeşim.Aralarında görev taksimatı yapıp kimi gök tanrsı, kimi yer tanrısı kimileride başka şeylerin tanrısı olup kardeş kardeş gecinmişler. Onlar kendisinden başka tanrı tanımayan, kuranın tanrısı gibi kıskanç değiller. Ne güzel değilmi ? Evet ALLAH ne demişse doğrudur . Hangi çağda yaşıyoruz kardeşim.Demokrasi denilen bir şey var.O kadar çok tanrıların yanında elbetteki allahın dediği geçersiz olur. Alıntı
Φ sakal Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Katakuta bir kere biz kardeş değiliz polemik te bir sanattır yapabilene helal olsun hadi sana hayırlı işler. Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Katakuta bir kere biz kardeş değiliz polemik te bir sanattır yapabilene helal olsun hadi sana hayırlı işler. merhaba muhterem sevgili katakutanın mantıklı ve bilimsel açıklamalarını cevablarsanız memnun olurum özelliklde kuranı çürüten sizin iddianız olan aşağıdaki ikilemi!!! hintli çamurdan yaratıldık derse saçma kuran derse evet mantığını açıklayınız saygılar sevgiler Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 merhaba muhterem sevgili katakutanın mantıklı ve bilimsel açıklamalarını cevablarsanız memnun olurum özelliklde kuranı çürüten sizin iddianız olan aşağıdaki ikilemi!!! hintli çamurdan yaratıldık derse saçma kuran derse evet mantığını açıklayınız saygılar sevgiler Çünkü onlar Arap. Bizlerde Arap hayranlığı var eskiden beri. Göçümüzde, şaman dini yerine islam dini silah zoruyla dayatıldığından beri arap hayranıyız. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Bilimin deneyimleme alanının dışında kalan fizikötesi bir konuyla ilgili bilimsel bir yargıya varmak bilim adına bilimsel konuştuğunu söyleyenlerin bilimle ne kadar örtüştüklerini görmemeleri beni her zaman şaşırtmıştır.Bilim hangi bilimsel sorgulama,deneyimleme sonucunda kesin bir yargıya varıp incelediği konuyla ilgili''Bu masaldır.'' tabirini kullanıp bir kanun oluşturmuştur?Bilim ''Din insan ürünüdür.'' gibi genel geçer bir kanun ortaya koyamadığı için hala din vardır.Bilim adına ''Din insan ürünüdür.'' çıkarımını yapanlar bilimsel olmayıp bilimi kullanarak yalan söylemektedirler.Çünkü bilimin böyle bir genel geçer çıkarımı yoktur.Bilim ''Benim inceleyemediğim her şey yoktur.''un kanıtını gösterip, kanununu ne zaman ıspatlamıştır? MUHABBETLE... Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Bilimin deneyimleme alanının dışında kalan fizikötesi bir konuyla ilgili bilimsel bir yargıya varmak bilim adına bilimsel konuştuğunu söyleyenlerin bilimle ne kadar örtüştüklerini görmemeleri beni her zaman şaşırtmıştır.Bilim hangi bilimsel sorgulama,deneyimleme sonucunda kesin bir yargıya varıp incelediği konuyla ilgili''Bu masaldır.'' tabirini kullanıp bir kanun oluşturmuştur?Bilim ''Din insan ürünüdür.'' gibi genel geçer bir kanun ortaya koyamadığı için hala din vardır.Bilim adına ''Din insan ürünüdür.'' çıkarımını yapanlar bilimsel olmayıp bilimi kullanarak yalan söylemektedirler.Çünkü bilimin böyle bir genel geçer çıkarımı yoktur.Bilim ''Benim inceleyemediğim her şey yoktur.''un kanıtını gösterip, kanununu ne zaman ıspatlamıştır? MUHABBETLE... merhaba fuzuli bilimden ve bilimin tesbit etmediği noktaları bilim adına red ettiğimizden bahs etmişsiniz aslında asıl mesele inanç meselesidir açıklayamadığınız sadece inandığınız bilgilerin asla bilimsel verilerle tasdik edilemeyeceğini sizde bilmektesiniz çünkü bilim somut verileri açıklamaya elverişli bir yapı oluşturur açıklanabilir anlaşılabilir verileri takip eder soyut inançlar ve veriler sadece adı üzerinde fantastik ve meta fizik yapıları olan bilgilerdir cin nedir? melek nedir? cennet nedir? cehennem nedir? allah=veya herhangi bir ilah örnek manitu ahuramazda horus zeus osiris nedir? arş nedir? kürsü nedir? sidretül münteha nedir? ruh nedir? bilimsel kurumlar bu tarz meta fizik soyut kahramanları araştırmazlar bu onuda bilgi vermezler çünkü bu bilgilerin somut tabanları incelemeye alınacak tarafları yoktur sadece ruh=psikoloji ilmi insanların bilinç altı yaşamlarını yine somut bier varlık olan insanı inceleyerek araştırır ilim dalı olarak kabul eder oysa diğer aktörler soyut varlıklardır meta fiziksel hayatta vardırlar ve asla somut delilleri yoktur olmamıştır siz var dersiniz inanır inancınıza göre hayat felsefesi oluşturur hayalinizde yarattığınız ilaha tapar o ilah için ölür öldürürsüz biz hayallere değil somut varlıkların yaşamsal verilerini inceler bu konularda emek veririz çalşırız bizim hayallerimiz olursal hayallerdir bilmeme anlatabildimmi sevgiler saygılar Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Çünkü onlar Arap. Bizlerde Arap hayranlığı var eskiden beri. Göçümüzde, şaman dini yerine islam dini silah zoruyla dayatıldığından beri arap hayranıyız. Yakinda turkiyenin amerikan ortadoks dinine resmen girdigini gorurseniz sasmayin. Tarihte turkler hep ezilenin degil ezenin yaninda yer almistir, Ben turk olmama ragmen bu konuda turklerden uzagim. Zulmedenlere karsi durmak, Hem Kurani bir soylem hemde insani bir eylemdir. [011.113] [E0] Ve zulm edenlere meyl etmeyin ki size ateş dokunur, ve Allahdan başka velîleriniz de yoktur sonra kurtulamazsınız Ahireti uzak dunya hayatini yakin goren yonetimler, zalimin yanida mazlumun karsisinda yer almistir, Turklerin musluman olma zamanida tam bu zulumlerin islendigi, Arablarin guclu oldugu donemlere rastlar. Simdi nasil devlet dinsizligi dayatiyorsa, menfaat dinine gore hareket ediyorsa, o zamanda oyle yapmistir. kaskarli mahmut Devlet baskani olarak islama girmis, tebaasindaki halkida zorla musluman yapmis ola bilir. Bu arablarin kilic cekmesinden degil, Turk yonetiminin kendi halkina zulmetmesindendir. diye dusunuyorum. Yoksa Kurana gore dinde zorlama yoktur, dileyen inanir dileyen inanmaz, biz seni onlarin basina bekci gondermedik der Allah son vahyinde. saygilar Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Yakinda turkiyenin amerikan ortadoks dinine resmen girdigini gorurseniz sasmayin.Tarihte turkler hep ezilenin degil ezenin yaninda yer almistir, Ben turk olmama ragmen bu konuda turkleren uzagim. Zulmedenlere karsi durmak, Hem Kurani bir soylem hemde insani bir eylemdir.saygilar sevgili evren zulmu yapan kuranken aileleri inanmadığı için dağıtan parçalayan islamken babayı oğula kendisine inanmadığı için öldüreten allahken nasıul olurda i,slam zulum yapmaz dersiniz beni kureyzadan yazmıyorum dahi orada sabahtan akşama kadar yapılan kesim işinden(katliamdan) hanımlarına tecavüz edilip mal gibi satılmalarından bahis dahi etmiyorum söylermisiniz islamın hangi dalı zulme karşı? Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 merhaba fuzuli bilimden ve bilimin tesbit etmediği noktaları bilim adına red ettiğimizden bahs etmişsiniz aslında asıl mesele inanç meselesidir açıklayamadığınız sadece inandığınız bilgilerin asla bilimsel verilerle tasdik edilemeyeceğini sizde bilmektesiniz çünkü bilim somut verileri açıklamaya elverişli bir yapı oluşturur açıklanabilir anlaşılabilir verileri takip eder soyut inançlar ve veriler sadece adı üzerinde fantastik ve meta fizik yapıları olan bilgilerdir cin nedir? melek nedir? cennet nedir? cehennem nedir? allah=veya herhangi bir ilah örnek manitu ahuramazda horus zeus osiris nedir? arş nedir? kürsü nedir? sidretül münteha nedir? ruh nedir? bilimsel kurumlar bu tarz meta fizik soyut kahramanları araştırmazlar bu onuda bilgi vermezler çünkü bu bilgilerin somut tabanları incelemeye alınacak tarafları yoktur sadece ruh=psikoloji ilmi insanların bilinç altı yaşamlarını yine somut bier varlık olan insanı inceleyerek araştırır ilim dalı olarak kabul eder oysa diğer aktörler soyut varlıklardır meta fiziksel hayatta vardırlar ve asla somut delilleri yoktur olmamıştır siz var dersiniz inanır inancınıza göre hayat felsefesi oluşturur hayalinizde yarattığınız ilaha tapar o ilah için ölür öldürürsüz biz hayallere değil somut varlıkların yaşamsal verilerini inceler bu konularda emek veririz çalşırız bizim hayallerimiz olursal hayallerdir bilmeme anlatabildimmi sevgiler saygılar Kendi kendinizle çelişiyorsunuz Sayın Doçent.Uğraş alanınız somutlar üzerine ise somut olmayan dinle ilgili niçin bu kadar çaba sarfedip ziyadesiyle kelam ediyorsunuz?Hem bilimin dışında diyorsunuz hem de bilim dışı konuyla ilgili bilimsel yargılarda bulunup üstünlük kurduğunuzu zannediyorsunuz.Bu kadar aşikar bir çelişkiyi görmek bilimsel bağlamda çok mu zor?Lütfen sözünüzde durunuz ve olursal hayaller hakkında fikrinizi söyleyiniz. MUHABBETLE... Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 sevgili evren zulmu yapan kuranken aileleri inanmadığı için dağıtan parçalayan islamken babayı oğula kendisine inanmadığı için öldüreten allahken nasıul olurda i,slam zulum yapmaz dersiniz beni kureyzadan yazmıyorum dahi orada sabahtan akşama kadar yapılan kesim işinden(katliamdan) hanımlarına tecavüz edilip mal gibi satılmalarından bahis dahi etmiyorum söylermisiniz islamın hangi dalı zulme karşı? kuranin her ayeti zulme karsi, fakat siz aradaki bagi kuramiyorsunuz. insanlar inanclarina zulum karistirmislarsa bunda kuranin bir sucu yok. haccacin yaptiklarini okudunuz herhalde, oda bir muslumandi ama zalimdi, simdi biz onun yaptiklarini kuranami mal edelim. saygilar. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Kendi kendinizle çelişiyorsunuz Sayın Doçent.Uğraş alanınız somutlar üzerine ise somut olmayan dinle ilgili niçin bu kadar çaba sarfedip ziyadesiyle kelam ediyorsunuz?Hem bilimin dışında diyorsunuz hem de bilim dışı konuyla ilgili bilimsel yargılarda bulunup üstünlük kurduğunuzu zannediyorsunuz.Bu kadar aşikar bir çelişkiyi görmek bilimsel bağlamda çok mu zor?Lütfen sözünüzde durunuz ve olursal hayaller hakkında fikrinizi söyleyiniz. Soyut olgular bizi zaten ilgilendirmiyor. Cin, şeytan, ruh, hayaletle, bu masallarla yaşayanlara, onlarla iyi muhabbet diliyorum. Doçenti yada bizleri ilgilendiren somutlukların soyuta atanmasıdır. Din soyut olgudur. Ancak "dinci, dincilik" somut olgulardır. Bizi ilgilendiren ise budur. İnsan davranışlarını soyuta atayarak bir takım kurallar koyulmasıdır ilgi alanımız. Zira etkisi tüm insanlığadır. Soyuta atayarak "işte emir geldi, sizden olmayanı öldürün", "emir geldi, hiç köleyle efendi bir olurmu?", "emir geldi, erkek kadının yöneticisidir", dayatmalarıdır ilgi alanımız. Dincilik, bu şekliyle (din-dincilik-sosyalliğe etkisi) irdelenmesi gereken sosyal bilimler alanına giriyor. Amacımız, söylediğiniz gibi üstünlük kurmak değil, soyut, somut, nedir, irdelemek, paylaşmaktır. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Soyut olgular bizi zaten ilgilendirmiyor. Cin, şeytan, ruh, hayaletle, bu masallarla yaşayanlara, onlarla iyi muhabbet diliyorum. Doçenti yada bizleri ilgilendiren somutlukların soyuta atanmasıdır. Din soyut olgudur. Ancak "dinci, dincilik" somut olgulardır. Bizi ilgilendiren ise budur. İnsan davranışlarını soyuta atayarak bir takım kurallar koyulmasıdır ilgi alanımız. Zira etkisi tüm insanlığadır. Soyuta atayarak "işte emir geldi, sizden olmayanı öldürün", "emir geldi, hiç köleyle efendi bir olurmu?", "emir geldi, erkek kadının yöneticisidir", dayatmalarıdır ilgi alanımız. Dincilik, bu şekliyle (din-dincilik-sosyalliğe etkisi) irdelenmesi gereken sosyal bilimler alanına giriyor. Amacımız, söylediğiniz gibi üstünlük kurmak değil, soyut, somut, nedir, irdelemek, paylaşmaktır. Sayın Bilimselci söylediğinize kendiniz inanıyor musunuz?Burda sosyoloji tartışması mı yapıyoruz Allah aşkına bu cümlelere bilimsellik havası katıp doğruluğunu sağlamaya çalışmışsınız?En son söyleyeceğinizi en başta söyleyip kestirip atıyorsunuz zaten gerisine ne hacet.Bilgi paylaşımını yaptığınız kişiyi kişileri en başta soyut işlerle uğraşmaktan dolayı değersizmiş gibi yaftalıyorsunuz bilimi sadece siz yaparmışsınız sizin tekelinizde sizin şirketin işiymiş gibi kendi bildiklerinizi tek doğruymuş gibi zikrediyorsunuz.Dinle ilgili konuşurken bilimin konuşabileceği yerlere kadar konuşursanız size yakışanı yapmış olursunuz yanılıyor muyum?Sizi gören sizi duyan bilim sürekli din hakkında yeni yasalar ortaya koyuyor dinin yalanını ispat ediyor zanneder.Zandan da öteye geçmiyor nihayetinde... MUHABBETLE... Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 merhaba fuzuli Dinle ilgili konuşurken bilimin konuşabileceği yerlere kadar konuşursanız size yakışanı yapmış olursunuz bu yerin başlangıcından ve sınırından küçük bir örnek verirmisiniz! Bilgi paylaşımını yaptığınız kişiyi kişileri en başta soyut işlerle uğraşmaktan dolayı değersizmiş gibi yaftalıyorsunuz bilimi sadece siz yaparmışsınız sizin tekelinizde sizin şirketin işiymiş gibi kendi bildiklerinizi tek doğruymuş gibi zikrediyorsunuz sevgili fuzuli bu bize atılan ve hedef saptırmak için kullanılan bir iftiradır biz sadece inanan kısımın inancından inancının temelinden habersiz sadece ailesel ve toplumsal faktörlerin etkisi ile inanç sahibi olduğunu inanç sınıfının temalarının pozitif bilim ile açıklamanamayacağını iddia ediyoruz. inanç bir soyut fikirler kalıbıdır paketidir pozitif bilim soyut anlamda sınıflandırılan bu metafizik varlıkların oluşumunu veya unsurlarını salt unsur noktasında araştırmaz. bireyi veya toplumu etki altına alan inancın sebeblerini yine bireye veya topluma yani somut delile bakarak araştırır. sizden ricam şu sorularıma cevab verin bilim hangi araştırma sonucunda AL-İLAH var demiştir veya diğer ilahların varlığını pozitifsel olarak somut delillere binaen ikrar etmiştir? bilim hangi araştırma sonucunda görünmeyen canlı varlık olan insana etki eden cin var demiştir? bilim hangi araştırma sonucunda cennet(öte dünyada)var demiştir keza cehennem? bilim hangi pozitifsel somut delile dayanan araştırmalar sonucunda öte dünya var hesap var vs surette soyut varlıkların temaları olan inançsal zeminin somut delillerini insanlığa delil olarak vermiştir? lütfen yapılan çalışmaları tarihleri sonuçları üniversite isimlerini profesörlerin isimlerini ve yapılan ülke isimlerini yazın Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 merhaba fuzuli bu yerin başlangıcından ve sınırından küçük bir örnek verirmisiniz! sevgili fuzuli bu bize atılan ve hedef saptırmak için kullanılan bir iftiradır biz sadece inanan kısımın inancından inancının temelinden habersiz sadece ailesel ve toplumsal faktörlerin etkisi ile inanç sahibi olduğunu inanç sınıfının temalarının pozitif bilim ile açıklamanamayacağını iddia ediyoruz. inanç bir soyut fikirler kalıbıdır paketidir pozitif bilim soyut anlamda sınıflandırılan bu metafizik varlıkların oluşumunu veya unsurlarını salt unsur noktasında araştırmaz. bireyi veya toplumu etki altına alan inancın sebeblerini yine bireye veya topluma yani somut delile bakarak araştırır. sizden ricam şu sorularıma cevab verin bilim hangi araştırma sonucunda AL-İLAH var demiştir veya diğer ilahların varlığını pozitifsel olarak somut delillere binaen ikrar etmiştir? bilim hangi araştırma sonucunda görünmeyen canlı varlık olan insana etki eden cin var demiştir? bilim hangi araştırma sonucunda cennet(öte dünyada)var demiştir keza cehennem? bilim hangi pozitifsel somut delile dayanan araştırmalar sonucunda öte dünya var hesap var vs surette soyut varlıkların temaları olan inançsal zeminin somut delillerini insanlığa delil olarak vermiştir? lütfen yapılan çalışmaları tarihleri sonuçları üniversite isimlerini profesörlerin isimlerini ve yapılan ülke isimlerini yazın Sayın Doçent şu yukardaki cümllerin genelini nasıl bir soruya karşılık gelecek şekilde yazdığını bir kez daha düşünmenizi naçizane tavsiye ederim.Yukardaki soruları ispat etme mantığını güden sizlersiniz dinin kendini bilimsel ispatlama gibi bir derdi yok adı üzerinde inanç.Eğer bilim bu inancı temelleriyle çürütebilecek yasalar,ispatlar ortaya koyduysa sizde bu yasalara dayanarak kendi fikrinizi, bence dilini kullanmadan kanıtlarıyla söylersiniz konuşma alanınız budur yanılıyor muyum?Bana kalkıp din masaldır diyeceksiniz sonrada bilimsellikten,somutluktan bahsedeceksiniz.Tekrar ediyorum dinin gerçekliği bilimin araştırma alanın dışındadır önkabulünü kabul ettiğinizi söyleyeceksiniz somut bir olgudan bahsediyormuş gibide dine bilim adına yaftalar yapıştıracaksınız.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu kusura bakmayın ama!Bir de bana şunları şunları ispatlayın diyorsunuz Sayın Doçent?BUrası hakikaten gülünç geldi bana.İspatlama işi kendi tabirinizle sizin işiniz.Allah varlığının ispatını kendini bu dünyada salt göstererek yapmıyacak bu şekilde bir vaadi yok.Ama sizin gibi insanların derdi masal olduğunu söyledikten sonra kanıtını da gösterebilmek olmalı bilimi kendi fikri için kullanmak,saptırmak olmamalı.Ben bilim dinine inanıyorum diyorsanız bu da bir inançtır saygı duyarım.Derdiniz dinlerin öğretilişindeki, kabullenişindeki,uygulanışındaki sıkıntılarsa bu alanda somut verilerle söyleyeceğiniz sözler değerli olacaktır ve bilimsel olacaktır. MUHABBETLE... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 [biz sadece inanan kısımın inancından inancının temelinden habersiz sadece ailesel ve toplumsal faktörlerin etkisi ile inanç sahibi olduğunu inanç sınıfının temalarının pozitif bilim ile açıklamanamayacağını iddia ediyoruz. Sayın Doçent konuşabileceğiniz alanın sınırının tesbitini yapmışsınız.İdddia ettiğiniz konuya inanç deniyor bilimsel yasa değil.Pozitif bilimle açıklanamacağını düşündüğünüz bir alanda ''masal'yanlış'' kanısına hangi bilimsel sonuçla varıyorsunuz? MUHABBETLE... Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 MERHABA FUZULİ Allah varlığının ispatını kendini bu dünyada salt göstererek yapmıyacak bu şekilde bir vaadi yok aynı allah dinini varlığını muhafaza etmek için öldürün emri verebiliyor değilmi sorumuzdan kaçmak için sapma yapmayın sevgili fuzuli biz si,zden inancınızda oluşan unsurların pozitif delilini istedik allah nedir cennet nedir cin nedir dedik açıklayın dedik delilleri ile yukardaki soruları ispat etme mantığını güden sizlersiniz dinin kendini bilimsel ispatlama gibi bir derdi yok adı üzerinde inanç. evet sadece bir inanç gibi masum göstergeli aslında öldürün yıkın ırzlarına geçin mal gibi kullanın söylemlerini ne yapacağız sadece inandım demekle yaşatılan terörü ne yapacağız bu gün inançlı kesim şerii hükümler ile türkiyede islamı uygulasalar eski bir müslüman olan ben idam edilirim çünkü mürtedim söylermisiniz kendisini isbat etme gereği duymayan bir dine inanmayan ben neden yine o dinin emri üzerine öldürülüyorum bunu bir açıklasanız Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 MERHABA FUZULİ aynı allah dinini varlığını muhafaza etmek için öldürün emri verebiliyor değilmi sorumuzdan kaçmak için sapma yapmayın sevgili fuzuli biz si,zden inancınızda oluşan unsurların pozitif delilini istedik allah nedir cennet nedir cin nedir dedik açıklayın dedik delilleri ile evet sadece bir inanç gibi masum göstergeli aslında öldürün yıkın ırzlarına geçin mal gibi kullanın söylemlerini ne yapacağız sadece inandım demekle yaşatılan terörü ne yapacağız bu gün inançlı kesim şerii hükümler ile türkiyede islamı uygulasalar eski bir müslüman olan ben idam edilirim çünkü mürtedim söylermisiniz kendisini isbat etme gereği duymayan bir dine inanmayan ben neden yine o dinin emri üzerine öldürülüyorum bunu bir açıklasanız Yazık Sayın doçent hakikaten yazık.Pireye kızıp yorgan yakmak bu.İslam'ın inanmayanları baskıyla,zorla inandırın inanmazlarsa katledin dediğini nerden duydun ya da kim böyle öğretti sizlere.İslam nerde ırza geçmeyi,terör estirmeyi masum insanları hunharca öldürmeyi caiz görüp bu şakilde bir anlayış öne sürmekte.Sevgili Doçent sizin şu anki ruh haliniz tamamen dinle ilgili yaşadıklarınızdan, karşılaştığınız insanlardan hareketle tepki,sinir hissiyatından oluşuyor.İslam'ı siz şimdi nasıl özünden uzak anlamışsanız yukarda yazdıklarınızı yapacak olanlar da yapanlarda İslam'ı birilerinin anlamasını istediği gibi anlayanlar ve İslam'ı maalesef kirletenler.İslam Usame Bin Ladin'e,Hizbuallah'a,Arabistan şeyhlerine bırakılamayacak kadar değerlidir.İslam'ın bunlarla da mücadelesi vardır.Allah'ın ayetlerini kendi çıkarları için kulklananlar ayetlerine yalan katanların yeri bellidir Kuran'da... MUHABBETLE... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.