Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Ahmet Altan'ın epeyce eski yazılarından bu..Yanlış hatırlamıyorsam...Lakin 'günlük' değer taşımadığı apaçık ortada...Eğer daha önceden paylaşılmışsa şimdiden affola... -------------------- "Mustafa Kemal, Selanik’te değil de Musul’da doğmuş bir Osmanlı paşası olsaydı, Kurtuluş Savaşı'nı Türklerle ve Kürtlerle gerçekleştirdikten sonra kurulmasına önayak olduğu cumhuriyetin adını "Kürdiye Cumhuriyeti" koysaydı,kendisi de meclis kararıyla "Atakürt" adını alsaydı... Kürdiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarına Kürt deneceği için hepimiz Kürt sayılsaydık, Taksim’e, Kadıköy’e, Kızılay’a, Kordon’a "Ne Mutlu Kürdum Diyene" pankartları asılsaydı... Kürdiye’de Türk olmadığı, herkesin aslında Kürt olduğu söylenseydi, kendilerini Türk sananların aslında "deniz kürdü" oldukları iddia edilseydi... Kürtlerin yedibin yıllık bir tarihi bulunduğunu, Anadolu’nun esas sahiplerinin Kürtler olduıunu, Moğolların, Hunların, Etrükslerin aslında Kürtlerin atası sayıldığını, Osmanlı’da Kürt paşaların kahramanlıklarını derslerde okusaydık... Teoman, Cengiz, Atilla, Osman gibi adlar almamız yasaklansaydı. Berfin, Beruj, Nevruz gibi isimler almak zorunda kalsaydık... Türkçe televizyon kurulması yasak edilseydi, bütün televizyon yayınları Kürtçe yapılsaydı... Romanlarımızı, hikayelerimizi, şiirlerimizi Kürtçe yazmak zorunda kalsaydık, yalnızca kürt şarkıları dinleseydik, gazetelerimizi Kürtçe cıkarsaydık. .. Okullarımızda yalnız Kürtce okutulsaydı ve Türkçe okutulması yasaklansaydı... "Biz Türküz, bizim bir tarihimiz, bir dilimiz var" dendiğinde sorgusuz sualsiz hapislere atılsaydık... Istanbul’da, Ankara’da, Izmir’de, Bursa’da polis süreklı olarak bizi izleseydi, özel timler bizim Kürdiye Cumhuriyeti’ni parçalamak isteyen ayrılıkcılar olmamızdan kuşkulanıp hepimize sürekli suçlu muamelesi yapsaydı, sırf Türk olduğumuz için hakaretlere uğrasaydık... 12 Eylül darbesinden sonra bütün baıi bölgesindekiler hapishanelere doldurulsa, inanılmaz işkencelerden gecirilse, boğazlararına kadar camurların icine battıkları hücrelere konsa,azgın köpeklerle bacakları parcalansaydı... Evlerimiz basılsa, ayrılıkçı Türk teröristlere yardım ettiğimiz iddiasiyla apartmanlarımız yakılsa,evimizden bir eşya bile alamadan cıkarılıp, Diyarbakir’a, Hakkari’ye sürgüne gönderilerek, çadırlarda yaşamak zorunda bırakılsaydık... Biz Türkler buna razı olur muyduk? "Işte hepiniz Kürdiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olarak birer Kürtsünüz, ayrıca Kürtlük diye niye tutturuyorsunuz, isterseniz başbakan bile olabilirsiniz’ sözlerini bir hakkaniyet işareti olarak kabul eder miydik? ...Ve tarih Türk çizgisinden yürümüş, bugün bizim ’Türk’ olarak kabul edemeyeceklerimizi Kürtlerin kabul etmesini istermisiniz, bu yersiz istek sonunda patlamış, ülke önce teröre arkasından bir iç savaşa yuvarlanmış... ... Biz Türkler, bir Kürdiye Cumhuriyeti’nde yaşasaydık ne isteyeceksek, bu isteklerin bugün(yarın....) Kürtler tarafından dile getirilmesidir demokrasi... Kendimiz için isteyeceğimizi, bizimle eşit olduğunu kabul ettiğimiz insanlara vermemek için bu kadar kan dökmeye, ülkeyi çıkmaza sürüklemeye değer mi? değmez diyenler demokrasi istiyor işte"... Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Kelimelerle bu kadar oynalınır anca Ne kadar etkilendim anlatamam.. Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Kelimelerle bu kadar oynalınır anca Ne kadar etkilendim anlatamam.. Ben de etkilendim herzaman ki gibi... O alaycı duruşunu birkez olsun sarsmayıp,dogma laflarının sonuna kondurduğun sırıtışından.... Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gülüşüm güzeldir, görebilseydin eğer daha da etkilenirdin.. Ama konu benim yüz hareketlerim değil.. O yüzden polemikleştirmeyelim.. Yazıdan ne anladın sen onu bi anlat hele bize .. Alıntı
Φ adrenalin Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 bende bir sorun var sanırım.... ırka inanmıyorum... ırkı öven,ırkı yeren her başlıktan,her yazıdan tiksiniyorum desem yalan söylemiş olmam... buda onlardan biri... ezilenin yanındaymış gibi duran,ama faşizm kokan bir yazı bence....başlıkta kürttte yazsa türkte yazsa fikrim aynı... Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 eğerki bu yazıda millet ismine değinilmeden sadece milliyetçilik karşıtı bir msj verilmeye çalışılsaydı adrenalinin iletisinin altına +1000 derdim. sevgili ceronimoo, muhtemelen bunlar hoşuna gitmeyecek ancak öncelikle seni tenkit etmek istiyorum, humanizma adı altında şovenizm yapıyorsunuz... yazıyı yazan zatı zaten yok sayıyorum, sonraki iletilerinizden anlıyorum ki yazıyı inanılmaz beğenerek buraya taşımışsınız, ermeni meselesindeki msjlarınızdan bu yana sizi takip ediyorum... biliyorsunuz,okuyorsunuz,öğretilmişsiniz... ama tahlil etmiyor ve değerlendirmiyorsunuz... düpedüz model alınmış bir öykünme içindesiniz... başlığa bakalım,Eğer bugün 'Ne mutlu Kürdüm Diyene' pankartlarıyla donatılmışsa ülke...... ne hoş ne hoşşş, gelin demokrasi burda zaten demokrasi de aynen budur....böyle yazılar yazınca olunur... o yukarıdaki yazıdaki eğer ler, hatalı bir tahlilin ve ürünü faraziyelerdir. ne imkan ne ihtimal vardır. çünkü olmayan tarih ancak varsayımlardan ibarettir. sayılanların olabilmesi öncelikle siyasi kabiliyet ve güçlü bir tarih ile mümkün olan şeylerdir... milliyetçiliğimizi yarıştırıcaz buyrun başlayın, alasını yaparım, tarihimde siyasi kuretimde,liyakatımda var... Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Burada vurgulanan;faşizme karşı bir duruş segileyip,ırkçı örneklemelerle karşı olunan ideolojiyi tekrarlamak değil...Toplumun içinde bulunduğu durumdan ve barındırdığı gizli faşizmden yola çıkarak örneklendirmelerle içinde bulunduğumuz durumu gözler önüne sermektir... Hele ki milliyetçiliği yarıştırmak hiç değildir... Böyle bir tenkitle yola çıksam,emin olun şuan eleştirilere yaklaşım sağlayamaz,büzülmüş bir utanç içinde olurdum.... Ki bugünlerde karşı çıktığımız görüşlere yaklaşım açısından son derece akıllıca buluyorum bu makaleyi... Irkçılığı öven bir yaklaşım görmüşte değilim yazıda...Aksine ırkçı politikalarla yetişmiş insanların zihnine,onlar mantığıyla yaklaşılabilecek-tekrarlıyorum-son derece akıllıca bir yazı... Savunulan fikirler,ideolojiler babında yazılanlara katılmaktayım...Irkçı,milliyetçi propoganda yapan her türlü eyleme karşıyım...Lakin,yazıdan alınanlar açısından ters düşmekteyiz... --------- Seredena...Model alınmış bir öğrenim içersinde olduğum fikrini savunman,benim için kötü... Öyle tanımış olman kötü...Bu izlenimi sende yarattığım için kötü...Ama bir cümlene katılmak geliyor içimden...Okuduğumda;'acaba öyle olabilirmiyim'i sordurdu çünkü bana...Tahlil etmemek...Ya da biraz daha açalım..Kalıpsal düşünmek... Haklı olabilirsin..Ama asla bir ideoloji altına saklanıp,karşıt bir duruşla algılanıyor olmam,olabilme olasılığım; bilinçli değildir...Hata bende olabilir...Ama asla...Asla biliçli yapacağım birşey değildir bu... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 yani arkadaşım ne diyeyim ki ben şimdi. farkıdna olmadan böyle yaklaştığını söylemişsin gerçide. burada bir ırki yaklaşım söz konusu. Bu yaklaşımla sen zaten, ırki bir farka dikkat çekmek ister gibi oluyorsun. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasın türklük tanımı herhangi bir ırki renk içermiyor ki. "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk kabul edilir" diyor. ayrıca ben sorunun gerçekten böyle şeyler olduğuna da inanmıyorum. binbir fırtına koparılarak açılan kürtçe kursların, öğrenci yokluğundan dolayı bir bir kapandığını biliyorum. Kürtçe müziğin fiili olarak uygulanmasa da var olan yasağının kalkmasının ardından kürtçe albümlerin daha az basıldığını biliyorum. Yani malum örgütün yayın organı olan ROJ TV nin yayınlarının yüzde yetmişinin TÜRKÇE olduğunu biliyorum Türkçe bu gün bu ülkede yaşıyan herkesin birbirini kolayca anlıyabilmesini sağlıyan bir dildir değil mi. Dilin varoluş sebebi de budur. yani insanların birbirini anlaması. Türkçe bu görevini yerine getirmektedir. arkadaşım Türkiye Cumhuriyeti icat edilmemiştir. anadoluya 1071 yılında giren bir türk devletinin devamıdır. birde komik yaklaşıma cevap vereyim. "Atatürk Selanik'te değil de, Musul'da doğrmuş olsaydı " ya şimdi bu retorik soruya ne denebilir ki. İsmet Paşa'nın malatya 'da doğmuş olması bir şeyi mi değiştirdi. ya da Özal'ın kürt olması bir şeyi mi değiştirdi. Sorunların temel kaynağının Türk-Kürt ayrımı değilde, kapitalizmin eşitsiz gelişim yasası olduğunu anlamayı, hamaset ve romantizm dolu saçma yaklaşımlar da. ancak günün modasına göre yazılar yazan Ahmet Altan'a yakışır. zira muhtemelen o dönem Kürtçülük modadır Ahmet Altan da bu modaya bir ucundan yamanmaya çalışmıştır Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 arkadaşlar unuttuğunuz bişey var burda Türk milleti diye bir millet var ama Kürt diye bir millet yok kürtler sadece bir etnik gruptur yani bu ülkedeki 30 ve daha fazla etnik gruptan bir tanesi şmidi biz bunlara kalkıp sadece bu etnik gruba millet gibi yaklaşırsak diğer etnik gruplarada aynı şekilde yaklaşmamız gerekmiz mi ? buda bu ülkenin parçalanmasına neden olur o yazı malum yazarın yazısında sanki birinin hakları yeniyo gibi gösterilip ayrılık hareketlerine destek amacı için yazılmış bir yazı......böyle yazılar bu ülkede yaşayan insanların aklını karıştırcağı gibi bu ülkeyede zarar verir........ LÜtfen ekmek yediğiniz yere ihanet etmeyiniz bu vatan hepimiizn biz kardeş doğduk kardeş öleceğiz böyle ayrılık hareketi kokan oyunlara gelmeyelim bunlar tamamen dış dinamikli olup bu ülke üzerinde haYin emelleri olan kişilerin piyonları olmayalım NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEE...... Alıntı
Misafir Zıplayan Dana Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Bazılarımız konuyu okuyor ve fikirlerini beyan ediyor,saldırı olmadan ve sadece konu ile ilgili.yazıyı beğenmeyebilirsiniz ama yazana karşı saldırı değil de eleştiri yaparsanız bu hoşgörülebilir.Nedense bazılarımız yemiyor ve içmiyor ve daha önce sevmediği yazıları ve fikirlerinden ötürü birilerinde intikam almak için yazıyor. Adrenalin yazısı ilkine giriyor,kendi yorumunu net bir şekilde ve eleştiri çerçevesi içinde açıklamış. bende bir sorun var sanırım.... ırka inanmıyorum... ırkı öven,ırkı yeren her başlıktan,her yazıdan tiksiniyorum desem yalan söylemiş olmam... Ben de aynı fikirdeyim.Doğuştan geldiği varsayılan bir şey için insanın kendini diğerlerinden üstün görmesi,bunu diğerlerine karşı kullanması kadar yanlış bir şey yoktur benim için de.Milliyetçilik de böyle bir şey,sadece kendini övme ve başkalarını küçük görme durumu... ezilenin yanındaymış gibi duran,ama faşizm kokan bir yazı bence.... Ama burada Adrenalin ile aynı fikirde değilim.Yazı "ya böyle olsaydı siz ne yapardınız?" diye okunmalı,aksi bir okuma yazarı ve yazılanı yanlış anlamamızı sağlar.Yazı diğer tarafı anlamayı göstermeye çalışan bir yazı.ki Ceronimo da daha sonra bunu ifade etmiş. Gelelim ikinci bakış açısına... sevgili ceronimoo, muhtemelen bunlar hoşuna gitmeyecek ancak öncelikle seni tenkit etmek istiyorum, humanizma adı altında şovenizm yapıyorsunuz... Konuya direk olarak ancak bu kadar girilir.Aşağıda daha net bir şekilde anlatmaya çalışacağım,Seranade'nin asıl fikrini açıklamak için aşağıya bakmak gerekiyor.Daha önce Ceronimo'ya bilenmiş olduğu net bir şekilde belli oluyor ve bulmuşken de hemen başlamış sallamaya(?): sonraki iletilerinizden anlıyorum ki yazıyı inanılmaz beğenerek buraya taşımışsınız, ermeni meselesindeki msjlarınızdan bu yana sizi takip ediyorum... biliyorsunuz,okuyorsunuz,öğretilmişsiniz... ama tahlil etmiyor ve değerlendirmiyorsunuz... düpedüz model alınmış bir öykünme içindesiniz... Seranade'nin asıl fikirleri burada ortaya çıkmaya başlıyor.Yememiş içmemiş ve Cerenimo'nun kendince bir açığını beklemiş ve bulmuş(!)...Ceronimo'nun aslında "dış mihraklar" tarafından yönlendirildiğini söylemeye çalışmış ama dili dönmediği için diyememiş.Çünkü Seranade büyüklerinden şunu öğrenmişti:"eğer birileri resmi ideoloji dışında bir laf eti mi o dış mihraklıdır"... başlığa bakalım,Eğer bugün 'Ne mutlu Kürdüm Diyene' pankartlarıyla donatılmışsa ülke...... ne hoş ne hoşşş, gelin demokrasi burda zaten demokrasi de aynen budur.... Bu cümleden kimin şovenist olduğu daha net bir şekilde belli oluyor.Bu aba altından sopa göstermeyi aşmış bir bakış açısı...Bir yabancı gelse ve burada kendi dilini konuşsa kimse bir laf etmiyordu ama bir Kürt'ün kendi dilini konuşması daha 10 yıl öncesine kadar yasaktı,evet yasak. Kendinize tanıdığınız hakları başkasına da tanıdığınız kadar insansınızdır.Bu ülke kimsenin kendi malı değil;eğer siz "Ne mutlu Türk'üm" diyorsanız başkasının da "Ne mutlu Kürt'üm" demesini yeremezsiniz,ki bence ikside MUTLU olunacak durum yaratmaz. o yukarıdaki yazıdaki eğer ler, hatalı bir tahlilin ve ürünü faraziyelerdir. ne imkan ne ihtimal vardır. çünkü olmayan tarih ancak varsayımlardan ibarettir. sayılanların olabilmesi öncelikle siyasi kabiliyet ve güçlü bir tarih ile mümkün olan şeylerdir... Klasik bir FAŞİST söylem : TARİH söylemi... Tarihi olmayan yoktur demeye çalışan birilerinin TARİH okuması gerekiyor öncelikle.Tarihi sadece Yazılardan ve savaşlardan ibaret sayan FAŞİST kişilikler bu konuda yanılmaktırdırlar... Tarih bir Historia olalak okunur,yani yazılardan ibaret olan;bir de Therio olarak okunur.Birincisinde Faşist olursun,ikincisinde insan.Farkı anlamak için çevrenize bakmanız yeterlidir. milliyetçiliğimizi yarıştırıcaz buyrun başlayın, alasını yaparım, tarihimde siyasi kuretimde,liyakatımda var.. Sanırım bu konuda Ceronimo'da benimle aynı fikirdedir,senden ala MİLLİYETÇİ yoktur,sanki bu çok iyi bir şeymiş gibi övünmen ise ayrı bir muamman.Liyakatın da vardır,hatta eminim madalyan bile vardır.Sanırım Oral Çelik ve Abdullah Çatlı da madalya almışlardı,şaka değil valla da madalyaları var,Devlet Nişangah madalyaları... Benim burada tuhafıma giden şey Ceronimo'nun,Serenade'nin yazdıklarından sonra "acaba haklı mı?" demesi,yani kendinden şüpheye düşmesi.Ama ben bunu bir tevazu olarak yorumluyorum,bu iyi niyetinin bir göstergesi olsa gerek. Hastası olduğum vatandaşın burada fikirlerini görmek beni çok mutlu etti. Sayın CYRANo,şunu mu demeye çalışıyorsun,madem kimse öğrenmek istemiyor demekki bu insanların DİL gibi bir sorunları yok,sorun başka...Sorun Türkiye'yi parçalamak.Kürtçe albümler daha az basılıyor,doğrudur,ama şunu unuttun galiba -ki sende unutkanlık baki- Türkiye'de korsan denilen bir sorun var.Son 5 yılda satışı 150 bini geçen kaç albüm var acaba?Kurslar akademik olarak kürtçe öğrenmek isteyenler içindir,bunu da ekleyeyim. Alıntı
Misafir Zıplayan Dana Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 arkadaşlar unuttuğunuz bişey var burda Türk milleti diye bir millet var ama Kürt diye bir millet yok kürtler sadece bir etnik gruptur Etnik grup nedir? Bunu bilmeyen birinin böyle laflar etmesi çok doğal. Daha önceleri Kürt diye bir şey yoktu,sonra varoldular birden-aniden-ansızın,şimdi varlar ama ne olduğunu henüz anlamadılar...Ama ilerleme var,MHP bile artık bir millet olarak varlığını kabul ediyor,ama biz etle tırnak gibiyiz diyorlar.Ama tırnak her zaman kesilebilir bir şeydir,bir şey ima etmeye çalışıyorlar orası kesin. Zaten her zaman kesilen bir toprağın çocuklarıyız biz;kim olduğunun önemi yok,eğer düzene karşıysan tırnak misali kesilirsin.Bakınız Selçuklu,Osmanlı ve Türkiye tarihine... Alıntı
Φ adrenalin Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Teoman, Cengiz, Atilla, Osman gibi adlar almamız yasaklansaydı. Berfin, Beruj, Nevruz gibi isimler almak zorunda kalsaydık... Türkçe televizyon kurulması yasak edilseydi, bütün televizyon yayınları Kürtçe yapılsaydı... Romanlarımızı, hikayelerimizi, şiirlerimizi Kürtçe yazmak zorunda kalsaydık, yalnızca kürt şarkıları dinleseydik, gazetelerimizi Kürtçe cıkarsaydık. .. Okullarımızda yalnız Kürtce okutulsaydı ve Türkçe okutulması yasaklansaydı... "Biz Türküz, bizim bir tarihimiz, bir dilimiz var" dendiğinde sorgusuz sualsiz hapislere atılsaydık... Istanbul’da, Ankara’da, Izmir’de, Bursa’da polis süreklı olarak bizi izleseydi, özel timler bizim Kürdiye Cumhuriyeti’ni parçalamak isteyen ayrılıkcılar olmamızdan kuşkulanıp hepimize sürekli suçlu muamelesi yapsaydı, sırf Türk olduğumuz için hakaretlere uğrasaydık... 12 Eylül darbesinden sonra bütün baıi bölgesindekiler hapishanelere doldurulsa, inanılmaz işkencelerden gecirilse, boğazlararına kadar camurların icine battıkları hücrelere konsa,azgın köpeklerle bacakları parcalansaydı... Evlerimiz basılsa, ayrılıkçı Türk teröristlere yardım ettiğimiz iddiasiyla apartmanlarımız yakılsa,evimizden bir eşya bile alamadan cıkarılıp, Diyarbakir’a, Hakkari’ye sürgüne gönderilerek, çadırlarda yaşamak zorunda bırakılsaydık... ben niçin faşist bir bakış açısı olarak algıladığımı biraz örnekleyerek anlatmaya çalışayım ki şöyle; türklerinde bir takım isimleri alması yasaktır,hatta devrim,ulaş......gibi isimleri alsanız bile ırkınıza bakılmadan heryerde garip karşılanır,bazı guruplar tarafından hedef bile gösterilirsiniz,isminizden dolayı.. yayını hangi dilde yaptığınız değil bence önemli olan,ne yayını yaptığınız önemli...yine ırklada alakası yok ama türkçe yayın yapan o kadar televizyon ne kadar özgür....ne kadar biz..ne kadar türk?? romanlarımızı hikayelerimizi türkçe yazdık...yazdık ne oldu..takibe uğradı,yakıldı,toplandı... evet okullarımız var... türkçe olarak kurbağanın sindirim sistemini anlatıyorlar yıllarca... evet bizim bir tarihimiz var...zaferlerle dolu ...nasıl kazandığımızı yazan ama nasıl kaybettiğimizi ve halada nasıl kaybetmek üzere olduğumuzu yazmayan,eleştirmeyen,propoganda dolu tarihimiz var... biz türklerde hapse atıldık,bizlerde kovuşturmalara uğradık,bizlerde işkencelerden geçtik,bizlerde sivaslarda yandık...12 eylüllerde bizdende onca genceceik beden darağıcını boyladı hayatının baharında.... bizimde evlerimiz basıldı,aydınlarımız havaya uçuruldu...... ------------------------------------------------------------------------------------- demek istediğim bu bir ırkın sorunu değil bir ülkenin sorunudur....hepimiz özgürlüğün artması,daha eşitlikçi bir dünya için uğraşmalıyız...din gözetmeden,ırk gözetmeden,renk gözetmeden... eğer bu yazı herkesi kucaklayan bir sonla sonlandırılsaydı bunu söylemezdim...bizim bile elimizde olmayan özgürlükleri bir ırka parmak basarak istediği için bana hala faşizan bir yazı olarak geliyor..... bana;biz...bizimde...dedirttiği için faşizan geliyor Alıntı
Φ thor Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Yazıyı farklı kulvarlarda algılamak ve eleştirmek yerine milliyetçiyim diyen insanların bu yazıyı okuyarak sadece bi empati de bulunmalarını sağlamak maksadıyla yazılmış bir yazı, yoksa şu olsaydı,bu olsaydıyı ciddiye alıp çokta üzerinde durmaya gerek yok bence... empati empati empati sadece...Cerenimo'nun burda iyi niyetinden başka bi niyetinin olduğunu düşünmüyorum bu alıntıyla, şayet yazılarının bi kısmını okuduğum cerenimo nun ırkçı bi bakış açısı olduğunu kürtçülük yaptığına beni kimse inandıramaz... bence hepimiz kardeşlikten yanayız dil,din,ırk farkı gözetmeksizin... Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Yazıyla ilgili en gerçekçi ve mantıklı yorumlar Serenade ve Cayranodan gelmiş.. Adrenalin de genel anlamda içinde ayrımcılık kokusu olan yazılardan hoşlanmadığını belitmiş ki bunu söylemekte de sonuna kadar haklıdır.. Cerenimoo ise sadece böyle bir yazıyı bizimle paylaşmak ve düşüncelerimizi öğrenmek istemiştir.. Buraya kadar her şey normal de Dananın bir psikolog edasıyla serenadenin ve cerenimonun tepkilerini etüd etmeye kalkışması pek bi gülünç olmuş.. Yazıyla ilgili fikrimi belirtmeye lüzum bile duymuyorum..Yazarı zaten tanıyoruz.. Cyranonun şu gerçekçi tespiti yeterlidir.. hamaset ve romantizm dolu saçma yaklaşımlar da. ancak günün modasına göre yazılar yazan Ahmet Altan'a yakışır. zira muhtemelen o dönem Kürtçülük modadır Ahmet Altan da bu modaya bir ucundan yamanmaya çalışmıştır Alıntı
Misafir Zıplayan Dana Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Nedense hala Ahmet Altan'ın FAŞİZAN bir yaklaşımla yazdığı fikri hakim ve ben bunu kesinlikle böyle görmüyorum.Ahmet Altan,"kötü" yazan bir yazar olabilir,romantikliği de basit olabilir,kadınları yazılarıyla etki altına alıp bizi "ekmek"imizden etmiş olabilir ama bu O'nun bu yazısının ve genel olarak da görüş açısının FAŞİZAN olduğunu göstermez.Size FAŞİZAN yazı nasıl olur aşağıda göstereceğim. türklerinde bir takım isimleri alması yasaktır,hatta devrim,ulaş......gibi isimleri alsanız bile ırkınıza bakılmadan heryerde garip karşılanır,bazı guruplar tarafından hedef bile gösterilirsiniz,isminizden dolayı.. Haklısın,ama Kürtler de çocuklarına Ulaş,Devrim ismlerini takmak istediler;ayrıca bir de kendi dillerinde,kendi isimlerini takmak istediler buna ek olarak.yani iki defa cezalandırıldılar.Hedef alınmaksa iki defa hedef alındılar.Beni tanıyanlar bilir, ismim yasak nedeniyle konulan bir isimdir,cezalandırılanlardan biri de benim yani... yayını hangi dilde yaptığınız değil bence önemli olan,ne yayını yaptığınız önemli...yine ırklada alakası yok ama türkçe yayın yapan o kadar televizyon ne kadar özgür....ne kadar biz..ne kadar türk?? Kesinlikle haklısın;içerik tabi ki daha önemli;ama önce bir konuşmasını öğrenelim sonra içeriğini de eleştiririz.Bu konuda hiç bir kuşkun olmasın. romanlarımızı hikayelerimizi türkçe yazdık...yazdık ne oldu..takibe uğradı,yakıldı,toplandı... Ama o romanlar sayesinde Türkçe dünyanın en güzel dillerinden biridir;kendi dilini kullanamayan birileri nasıl yazılı ürün verecekler gelecek kuşaklara.Yazarlar koğuşmalara uğradı;ama içlerinde Kürt olup,Türkçe yazmak zorunda olan ve bu nedenle de "KAÇAN" yazarlar da var,ve Mehmet Uzun da bunlardan biridir.Yani iki defa cezalandırılmıştır. biz türklerde hapse atıldık,bizlerde kovuşturmalara uğradık,bizlerde işkencelerden geçtik,bizlerde sivaslarda yandık...12 eylüllerde bizdende onca genceceik beden darağıcını boyladı hayatının baharında.... 17 yaşında olup da yaşı mahkeme tarafından büyütülüp idam edilen EREN'in abisini tanırım;Kürtler bu koğuşturmalara,işgencelere son yirmi yılda daha fazla uğramışlardır;yani iki defa cezalandırıldılar. bizimde evlerimiz basıldı,aydınlarımız havaya uçuruldu...... O aydınlar bizim de aydınlarımızdır;geleceğe dair "güzel" şeyler söyleyen-yazan herkes bizim aydınımızdır;ki aydının dini-dili-ırkı olmaz;seninle aynı fikirdeyim. ------------------------------------------------------------------------------------- demek istediğim bu bir ırkın sorunu değil bir ülkenin sorunudur....hepimiz özgürlüğün artması,daha eşitlikçi bir dünya için uğraşmalıyız...din gözetmeden,ırk gözetmeden,renk gözetmeden... Kesinlikle.... bence hepimiz kardeşlikten yanayız dil,din,ırk farkı gözetmeksizin... Ben burada aynı fikirde değilim. Bazılarımız,hatta çoğumuz FAŞİZAN düşünüyoruz.Kendimizden başkalarına yaşama hakkı tanımıyoruz.Eğer senin dediğn gibi olsaydı durumumuz böyle olmazdı.Bu bir temenni olarak duruyor sadece... Buraya kadar her şey normal de Dananın bir psikolog edasıyla serenadenin ve cerenimonun tepkilerini etüd etmeye kalkışması pek bi gülünç olmuş.. Ah canım benim... Aradan 50 yıl geçse de fikirlerin hep aynı kalacak;bir atımlık barutun vardı zaten O'nu da kendine sıkmışsın. Yazıyla ilgili fikrimi belirtmeye lüzum bile duymuyorum.. Çok ilginç...! Senin herhangi bir konuda fikrin olduğunu da ilk kez duydumUmarım yazdıklarını "fikir" kategorisine sokmuyorsundur;eğer öyle ise -ki sen öye diyorsundur- şunu iyi bil derim:FAŞİZAN kişilikler sadece bir kırıntıdan ibarettir,insanlık kırıntısı...görüntü var ama ses yok olarak da anlatılabiliriz bunu. Gelelim Faşizan örneğe: ÖRNEK 1: Türkiye Türklerindir.. Türkler dışındakiler kanunlara uyarak, ortamı gerginleştirmeden vatan ve toprak istemeyerek yaşamlarına devam etmelidirler. Toprak isteyeni o toprağa gömeriz.. ÖRNEK 2: bizim demir elimiz o terörü bir gecede de bitirir ama dış baskılar.... ÖRNEK 3: yaw abicim madem tarihte kürt diye bir ırk yok nerden geliyo bu adamlar Ve en güzeli,ÖRNEK 4: Hani nasıl desem kökünüze kibrit suları ....[/b][/color] Burada köküne kibrit suyu dökülen yanlış anlaşılmasın,İNSANLAR'dır... O insanlar ki,sadece KÜRT olduklarından dolayı yakılmak isteniyor.Aralarında PKK taraftarı olanlar vardır,ama bu onların yakılmasını gerektirir diyen kişinin bana ************ farkını anlatacak varsa buyursun.Ama bence yakmak yerine,SABUN yapsa atasına -****** ATASI OLUYOR MUHTEREMİN- daha yakışır biz vaziyet de olur.Maksat ekonomiye katkı... Böyle birinin "düşünce"den, "fikir"den bahsetmesi çok düşündürücü olsa gerek... Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Klasik bir FAŞİST söylem : TARİH söylemi... Tarihi olmayan yoktur demeye çalışan birilerinin TARİH okuması gerekiyor öncelikle.Tarihi sadece Yazılardan ve savaşlardan ibaret sayan FAŞİST kişilikler bu konuda yanılmaktırdırlar... Tarih bir Historia olalak okunur,yani yazılardan ibaret olan;bir de Therio olarak okunur.Birincisinde Faşist olursun,ikincisinde insan.Farkı anlamak için çevrenize bakmanız yeterlidir. sen canını sıkma, yanlış kişinin eğitimini sorguluyorsun.... ceronimoo ya yazdıklarımda art niyet yoktur,açıkça ne düşündüysem onu yazdım... ewt zaten bende söyledim yazılarını takip ediyor ve düşünce tarzını bi süredir anlamaya çalışıyorum, bunu neresi kötü ki... aynı şeyi düşünmek ve aynı yöne bakmak zorunda değiliz sanıyorum... tahammül sınırlarınız ne kadar sığ sizin, sayın zıplayan dana yada her kim iseniz; taşıdığınzı milliyetçiliğin karşılığını aynen alırsınız, sizden daha şovenist olabileceğimi sanmıyorum... Kendinize tanıdığınız hakları başkasına da tanıdığınız kadar insansınızdır.Bu ülke kimsenin kendi malı değil;eğer siz "Ne mutlu Türk'üm" diyorsanız başkasının da "Ne mutlu Kürt'üm" demesini yeremezsiniz,ki bence ikside MUTLU olunacak durum yaratmaz. bu ülke kimsenin malı değil..... ve..... ne mutlu Türküm diyene.... nasıl bir bağlantıdır bu... vatan, ülke ve millet tabirlerini gözden geçirin bence... NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE Alıntı
Misafir Zıplayan Dana Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Sayın süper eğitimli ve benim sorgulayamayacağım kadar eğitimli Serenade, ben de gayet net bir şekilde nasıl aba altından sopa gösterip FAŞİZAN bir tavır sergilediğini anlattım. yanlış kişinin eğitimini sorguluyorsun... YANLIŞ olan sorgulama değil bence,yanlış olan KİŞİLİK'tir ve ben o kişiyi sorguladım. taşıdığınzı milliyetçiliğin karşılığını aynen alırsınız, sizden daha şovenist olabileceğimi sanmıyorum... Hep aynı masal... Asla kendi söylemine bakmayan birinin çıkıp başkalarına Şovenist demesi çok komik oluyor.Ben asla "Ne Mutlu Kürt'üm" yada onu çağrıştıcak laflar etmedim,ama sen bol bol etmişsin.Ve bu durumda da Şovenist olan ben oluyorum... bu ülke kimsenin malı değil..... ve..... ne mutlu Türküm diyene.... nasıl bir bağlantıdır bu... vatan, ülke ve millet tabirlerini gözden geçirin bence... Gelelim bağlantıya... Hat çekme işleminde hiç fena değilimdir,onu da belirteyim. Bu ülkenin kimsenin malı değil demek,hiç bir ırk-din-etnik grup bir toprağı tek başına sahiplenemez demek.o topraklar da yaşayan herkes toplu halde oranın sahibidir.Bu ülkenin anayasasında kurucu olarak TÜRK unsurları vardır demek sizi haklı kılmaz.Bu ülke burada yaşayan TÜRK-KÜRT-ERMENİ-RUM....ve daha ne kadar varsa hepsinin ortak malıdır. Vatan böyle bir şeydir. Millet ise insanları birbirinden ayıran ve kavram itibariyle bile FAŞİZAN bir tavırdır. Mutlu olman Türk olmana bağlı ise bir şey diyemeyeceğim,mutlu ol.Ama bazılarımız bunu çok gereksiz ve absürd bir mutluluk olarak görmekteyiz. Bağlantı da sorun çıkmaz umarım... Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Dana nikiyle aramızda teşrif buyursada düz duvarların çocuğu olduğunu bildiğim bölücü zihniyette ki külüstür mustang.. Bir kez daha batırdın yine ortalığı..Komplekselerinden kurtulman dileğiyle sevgi ve saygılarımı yolluyorum.. Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 İnsanları zorla olmadıkları bir ırkın parçası yapmaya çalışmak,o insanları yok saymakla eşdeğerdir. İnsanları olduğu gibi kabullenmek ne kadar zor değil mi. Bence asılmesele kürt kelimesinin içinde. Hayır bir önyargı var bunu anladıkda,Her fırsatta böyle saldırmanın mantığını anlamıyorum.Ahmet Altan Acaba böyle olsa neler olurdu diye bir düşünmüş"Düşünemeyenler adına". Beğenirsiniz takdir edersiniz.Etmezseniz de eleştiri oklarını bir bir yollarsınız.Fakat bunu insanlara saldırarak yapmak buraya yazıyı ekleyen arkadaşın kendi yazmış olduğu bir yazıymış gibi bir sonuç çıkarmak oldukça rahatsız edici bir durum.Her zamanki gibi konuyu saptırmak,çarptırmak adına gereken zemin hazır durumda. Ahmet Altan güzel kelimeleriyle kadınların aklını başından alan belkide günümüzün kazanovası olabilir.Yada bazılarının ekmekleriyle oynayacak kadar bu işi iyi bilen birisi. Fakat bu onun siyasi kimliği olmasına engel değil. **** ****** **** ***** ******* Şimdi gelelim kürtlüğe; Önce insandır bağlı olduğu etnik kökeni çokta önemli değildir.Yani türk olmuş laz olmuş kürt olmuş banane. Bir düşünsenize siz daha kürtlerin yerinde olmayı bile kaldıramıyorsunuz.Tersten yaşasaydınız zamanı eğer,Yani bu olayları kürtler değilde türkler yaşasaydı ve bu kadar ezikliğe bu kadar sömürüyle sizler birebir maruz kalsaydınız neler yaşanırdı bilemiyorum. Bizler barış istiyoruz kardeşlik istiyoruz.Adımlar güzel atılsın istiyoruz.Hee bizler derken aflarına sığınarak bir toplum adına konuşmuş oluyorum fakat bunuda şuna inanarak söylüyorum. Yaşayan hiç bir canlı başka bir canılının hayatına kast etmemeli diye ve ben en azından kendi çevrem adına barış diliyorum kardeşlik diliyorum. Yıllarca kardeşlik çerçevesinde büyüdüğüm ortamın böyle faşizan yaklaşımlardan sonra nasıl tarumar edildiğini milliyetçilik diye kafa tası avcılığını hobi haline getirmiş insanların birbirini nasıl yok saydığınıda gerek yazılı gerek görsel basında ucundan kıyısından da olsa görüyoruz. İnsanların nasıl kaybolduklarını,hiç bir belge kanıt bulunamadan insanların nasıl ezildiğinide az çok görüyoruz değil mi ?? Bunları görmek için kürt, türk, alevi, sunni olmak gerekmiyor.İnsan olmak yeterlidir efendim... Şimdi Ahmet altan bunu birde kendinizin başınıza geldiğinizi görün demeye getirmiş sanırım.İyide etmiş.Bırakın görmeye düşünmeye bile tahammülsüzsünüz.. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 yazdıklarını "fikir" kategorisine sokmuyorsundur;eğer öyle ise -ki sen öye diyorsundur- şunu iyi bil derim: senin gibi kişilikler sadece bir kırıntıdan ibarettir,insanlık kırıntısı...görüntü var ama ses yok olarak da anlatılabiliriz bunu. demişsin ..ben sadece bir kelimeyi çıkarttım ve iyice sana özel yaptım. zıplaya zıplaya gittiğinden pek çok şeyi kaçırmışsın içindeki bu herşeye inançsızım vede karşıyım zihniyeti bence en çok seni yorar zıplayan dana ,kolay gelsin. Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Bu güne kadar bu forumda siyasi- fikri konular dışında hiç kimseyle tartışma ortamına girmedim. Şimdi de girmeyeceğim… Sadece ceronimoo dan konunun dağılmış olmasından ötürü özür diliyorum… Çok kısa bir açıklama yapacağım, kendimi ya da fikirlerimi kimseye ispatlamak zorunda değilim. Çizgimi bilen bilir anlayan anlar. Hele ki bunu bir monitörün ardından yapmaya hiç niyetim yok… İçinde “kürt” kelimesi geçmiş olan bütün konu başlıklarındaki yorumlarımı incelerseniz, kürt milliyetçiliği ne aynı uslupla karşılık verdiğimi göreceksiniz. Böyle arada haberleşip toplaşın foruma, ama insanların karakterlerine saldırmadan nasıl sabredeceksiniz orası muallak. Son söz: Sizinle dost değildim ki şimdi düşman olayım… sizi sanal komplekslerinizle başbaşa bırakıcam takılın gerçek olanı ben biliyorum gerisi BOŞ Başka da sözüm yoktur… Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Ahmet Altan'ın kaleme aldığı bu yazının doğruluğu yanlışlığı tartışılabilir elbet herkes bu anlamda görüş bildirebilir hatta nede güzel olur değil mi az da beyin fırtınası yapılsa fenamı ama bakıyorum gel zaman git zaman değişen hiçbirşey yok forumda hala aynı sekterlik hala aynı küçümseyici,aşağılayıcı ve faşizan tavır kendinden hiçbir şey kaybetmemiş bu forumda bunu defalarca söyledim ve gene inatla ısrarla söylemeye devam edeceğim kürt sorunu demokrasi mücadelesinin ayrılmaz bir parçasıdır biz hem türk hemde kürt milliyetçiliğine karşıyız ve milliyetçilik kültürünün yarattığı bu saldırganlık bu sorunun inkarı üzerinden hergün iki taraf içinde dehşet verici biçimde tırmanmaktadır emperyalizm diyor biz pkk'yı terör örgütleri listesine aldık ama aynı zamanda hem kınayan hem diplomasi geliştiren de kendileridir ve biz bu ikiyüzlü oyunları bilmemize rağmen hala kendi halkımızla değil emperyalizmle uzlaşmanın yollarını aramaktayız bu çözümsüzlük endişe vericidir dünya coğrafyasını yap-boz tahtasına çevirenlerden bu toprakları soyutlayıp onlarla her durumda koşulsuz işbirliği geliştirmek hep beraber göreceğiz ki ve sanırım ömrümüz de yeter gibi geliyor,başımıza neler açacak ama biz bu sorununun varlığını inkar etmezsek ve çözümü noktasında kürt halkının dillerini ve kültürlerini devlet tarafından güvenceye alınmasından bahsedebilirsek birgün işde o zaman kazanan kendini gerçekçekleştirme anlamında ciddi bir adım atan demokratikleşme ve kardeşlik ve barış olacaktır benim bu anlamdaki çözüm ve çözümsüzlük anlayışım budur.. Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Öncelikle şunu belirtmek isterim... Görüyorum ki,yazı;içeriğinden alınabilecek çok farklı bakış açıları ve bunlarla orantılı farklı yorumları kaldırabilecek derecede 'özgüsel' bir niyet taşımakta... Kendi adıma da daha önce belirtmiştim..Yazıdan aldıklarımı ve farklı bakış açılarının aldıklarıyla benimkilerin uyuşmazlığını...Bunun yanında farklı bakış açılarında bulduğum yeni ''ufuklar''ı da... Ben hala daha yazının öz de yaratmaya çalıştığının;milliyetçi düşünceye sahip insanlara,onların bakış açısıyla seslenmek olduğu kanaatindeyim... Yazı;''siz madem böyle...böyle olduğunuz için üstünsünüz,sözde üstünlük taşıyan bu unsurlara sahip olan karşı olduğunuz,yok saydığınız ırk olsa idi,kabul edilesi olur muydu''yu barındırıyor içinde...Bir nevi kendi gereçleriyle hatırlatıyor fikrin 'yanlış'lığını... He bugün;uc bakış açılarına sahip insanların;sadece kendi sınırlarından konuşarak ne derece karşısındakinin aklında darbe yarattığı ortada... 'Acaba' açılarını sloganlarla,nüfus cüzdanındaki sözde türklük onuruyla çizen onca insan var iken ülkede,onları kendi 'acaba'larıyla düşündürmeye yöneltmek,çok daha akıllıca olsa gerek... Sorunun,bir ırk üzerinden anlatımının da 'ırkçılık' olarak tanımlanması,dalavere hale getiriyor mevzuyu... Bugün,karşı olduğum mevzulara,eylemlere tabir tutulan bir ırk var ise eğer sağ çarprazımda...Buradan yola çıkarak,içimdeki ateşi ortaya dökmem pek de kötü bir niyet barındırıyor olmasa gerek içinde... Elbette sadece kürt halkı maruz bırakılmadı,bırakılmıyor bu baskılara,yaptırımlara... Ama hep fazlasını gördüler,görmekteler...Ve tıpkı onlar gibi aynı mücadeleyi yüreklerinde taşıyanlara da,bizler sormadık;''Hangi ırktansın''diye..’’Yoksa sen Kürtmüsün’’ diye de bizler sormadık...Verilen mücadelenin adını,bir ırkın adında kirletmeye çalışmadık...Bizim mücadelemiz ırkların üstünlüğü adına da değildi..Tersine,insan olmanın ötesine geçirelemeyecek bu kavramlara rest çekmekti.. Ben çıkıp dışarıda Kürt halkının bağımsızlığı için mücadele verirken de,yanımdaki arkadaşım sormadı bana 'sen Kürt müsün'...Ya da 'Kürt değilsen ne diye burada bağırınıp durmaktasın'...diye... ---------------------------- Son olarak üzülerek söyleyeceğim...'konunun dağılmışlığına ve yine sloganları bağırmak için alet olarak seçilmesine' ne yazıktır ki kendimi de alet ederek... Gelinen noktaya bakıyorum da... Niyetle yola çıkmak,görmediği,duymadığı kapılara sürüklemiyor insanı... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.