Φ shevchenko Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 islamla , dinle ilgili olan ne haber varsa karşısıda alevi örgütleri başkanlarının karşıt görüşleri var.nedir alıp veremedikleri. müslümanlıkla alakası daha farklı sanırım. birkaç alevi köyüne gitmiştim iş gereği. köylerde cami yok. türbe var. ramazan ayıydı oruç tutmuyorlardı. ve cuma namazına gidecem şehire dediğimde büyük ihtimal benden gıcık kapmışlardı. askerde alevi bir arkdaş vardı. çarşı izninde ben namaza gidecem,şimdi abdest alacam dediğimde ; yani şimdi elini ayağını yıkayıp camiye öyle mi gireceksin dediğinde şaşırmıştım 30 yaşındaki müslüman bir ülkede yaşayan birinin bunu söylemesine. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Asıl alevilik ile günümüzde alevilik adı altında yapılan faaliyetler çok farklıdır... Zaten günümüzde ben aleviyim diyen bir çok insanın ateist-komünist olduğunu görürüz... Tamamen siyasi fikirlere sahip , fakat bunları kendi ideolojilerinin anlaşılmaması için saklayan ve sıkışınca biz aleviyiz diyen gruplar çok fazla... Alevilik ve günümüzde ki alevilerin çoğu asla bağdaşmıyor... Tabi aleviliği de tartışmak gerekirse oda apayrı bir konu... Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 aleviliğin bin bir türü var, benim çoğu arkadaşım alevi, hepsi ramazan oruclarını tutar ayrıca 12 imam oruclarını da tutar, hepsi 5 vakit namazını kılar, ayrıca cem evlerine gidip semalarını yaparlar, hatta çoğuda bizden daha fazla bağlıydı müslümanlığa... ama bazıları vardı ki aman Allah töbe.... küfretmemek içten değil, bu yüzden sevgili arkadaşlar, ALEVİLER diyerek bütün alevileri kastetmeyin, ben alevi değilim ama pamuk gibileri de var alevilerin ateist gibileride... bunları ayırmak lazım sevgiler saygılar... Alıntı
Φ shevchenko Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 haklısın berken. öyle olabilceğini düşünmem lazımdı.banim tandıklarım hep inançsızlarmış sanırım Alıntı
Φ shankara Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 her insanın çürüğü bayatı sağlamı var. alevi müslüman kıl yün ayırmak olmaz. aleviliğin islam karşıtlığı diye birşey söz konusu olamaz. alevilik islamiyetin türk kültür yapısına en yakın halidir.vs Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 alevilik ali yanlılığıysa eğer ve ali de müslümansa islam karşıtlığı alevilik olmaz ateist lerin alevi yiz demeleri beni de şaşırtıyor bu da sanırım aziz nesin le başladı. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Ateistler aleviyiz diyorsa ya aleviliği bilmiyorlar yada ataistliği.. Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 islamla , dinle ilgili olan ne haber varsa karşısıda alevi örgütleri başkanlarının karşıt görüşleri var.nedir alıp veremedikleri. müslümanlıkla alakası daha farklı sanırım. birkaç alevi köyüne gitmiştim iş gereği. köylerde cami yok. türbe var. ramazan ayıydı oruç tutmuyorlardı. ve cuma namazına gidecem şehire dediğimde büyük ihtimal benden gıcık kapmışlardı. askerde alevi bir arkdaş vardı. çarşı izninde ben namaza gidecem,şimdi abdest alacam dediğimde ; yani şimdi elini ayağını yıkayıp camiye öyle mi gireceksin dediğinde şaşırmıştım 30 yaşındaki müslüman bir ülkede yaşayan birinin bunu söylemesine. uzun zamandır bu forumda yazıyorum ve tartışmaktan en çekindiğim başlıklardan biride din ile ilgili olanlarıdır ilk defa bu anlamda kısa bi yorum getirmek istiyorum bakın Hz Ali ,Hz Muhammed'den sonra müslümanlığı seçen üçüncü kişidir,dört halifeden biridir hem amcasının oğlu hemde damadıdır yani siz artık bunlardan ne sonuç çıkarmanız gerektiğini düşünün alevilerin müslümanlıkla ilgilerini sorgulama gibi bi derdinizi de son derece art niyetli buluyorum 21 yy. da hala aleviler soru işareti ?ne denebilir ki ..yazık diyorum sadece çok yazık.. Asıl alevilik ile günümüzde alevilik adı altında yapılan faaliyetler çok farklıdır... Zaten günümüzde ben aleviyim diyen bir çok insanın ateist-komünist olduğunu görürüz... Tamamen siyasi fikirlere sahip , fakat bunları kendi ideolojilerinin anlaşılmaması için saklayan ve sıkışınca biz aleviyiz diyen gruplar çok fazla... Alevilik ve günümüzde ki alevilerin çoğu asla bağdaşmıyor... Tabi aleviliği de tartışmak gerekirse oda apayrı bir konu... siz bunları nerden uyduruyorsunuz hangi üniversitenin hangi kurumun araştırmasıdır bu? kaynak veriniz bizde öğrenelim sizin günlük yaşamınızdaki gözlemleriniz genelleme yapmanız için yetmez benimde bir sürü ateist arkadaşım var,ve hiçbiride alevi değil şimdi ben ne demeliyim peki şu yörenin insanları şu mezhebin insanları inançsızdırmı sonucu çıkarmalıyım? ayrıcada kimsenin inancını yada inançsızlığını da sorgulamak yargılamak gibi bir hakkıda ne kendimde ne başkasında görmüyorum.. herkes özelliklede bu tarz hassasiyet barındıran konulara yorum getirirken haddini bilecek sizde haddinizi bilin Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Alevilik Hz.Ali'yi sevmekse bende Aleviyim o zaman çünkü çok seviyorum Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 siz bunları nerden uyduruyorsunuz hangi üniversitenin hangi kurumun araştırmasıdır bu? kaynak veriniz bizde öğrenelim sizin günlük yaşamınızdaki gözlemleriniz genelleme yapmanız için yetmez benimde bir sürü ateist arkadaşım var,ve hiçbiride alevi değil şimdi ben ne demeliyim peki şu yörenin insanları şu mezhebin insanları inançsızdırmı sonucu çıkarmalıyım? ayrıcada kimsenin inancını yada inançsızlığını da sorgulamak yargılamak gibi bir hakkıda ne kendimde ne başkasında görmüyorum.. herkes özelliklede bu tarz hassasiyet barındıran konulara yorum getirirken haddini bilecek sizde haddinizi bilin Arkadaşım yazımı dikkatle okusaydın anlardın Haddi bilmeye gelince sizden öğrenecek değilim Ben yazımda alevliği tanımlamadım asla... Onlar gerçek alevidir yazmadım ki, yazımın en sonunda aleviliği tartışırsak çk başka bir mezvu dedim SAdece günümüzde belli ideoloji sahiplerinin kendi fikirlerini saklayıp alevilik kılıfına girdiklerini ve aleviliği bu yolda kullandıklarını yazdım... Dini , Atatürkü vs.. kullananlar olduğu gibi alevilği de kullananlar var elbet.. Şayet sizin haberiniz yoksa , ben şaşarım bu işe.... Lütfen doğru düzgün okuyun , öyle yorum yapın Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Alevilik Hz.Ali'yi sevmekse bende Aleviyim o zaman çünkü çok seviyorum Evet ... Öyleyse bende Aleviyim Alıntı
Φ senemre1402 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 aleviliğin bin bir türü var, benim çoğu arkadaşım alevi, hepsi ramazan oruclarını tutar ayrıca 12 imam oruclarını da tutar, hepsi 5 vakit namazını kılar, ayrıca cem evlerine gidip semalarını yaparlar, hatta çoğuda bizden daha fazla bağlıydı müslümanlığa... ama bazıları vardı ki aman Allah töbe.... küfretmemek içten değil, bu yüzden sevgili arkadaşlar, ALEVİLER diyerek bütün alevileri kastetmeyin, ben alevi değilim ama pamuk gibileri de var alevilerin ateist gibileride... bunları ayırmak lazım sevgiler saygılar... alevilik ali yanlılığıysa eğer ve ali de müslümansa islam karşıtlığı alevilik olmaz ateist lerin alevi yiz demeleri beni de şaşırtıyor bu da sanırım aziz nesin le başladı. Berker arkadaşım doğru söylüyor.bence de bir kısım insanın yaptıklarını tüm alevilere mal etmek yanlış olur. bir alevi köyünde büyümüş biri olarak aleviliğin türkiye'de çok yanlış yansıtıldığını düşünüyorum. Alevi bildiğim kadarıyla Hz. Ali soyundan gelen demektir.alevilerin de kendi aralarında da farklılıklar vardır (ör: kürt alevisi, arap alveisi vs.). bence aleviliğin kesinlikle islam karşıtlığı ile alakası olamaz çünkü islam dininde yer alan bir mezheptir. Ülkemizde olayları hep kendi çıkarlarına kullanmak isteyenler sayesinde toplumda anlamsız bir alevi düşmanlığı var. aleviler de müslümandır ve çoğu ben müslümanım diyenden daha çok ibadetlerini yerine getirirler. Ateistlik ve komunistliği alevilikle bağdaştırmak da yanlış olur zira komünizm bir inanç biçimi değil düşünce biçimidir; ateistlik ise bireylerin kendi tercihine kalmış bir inanıştır ve dünyanın her yerinde olabileceği gibi aleviler arasında da olması mümkündür. saygılar, Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Berker arkadaşım doğru söylüyor.bence de bir kısım insanın yaptıklarını tüm alevilere mal etmek yanlış olur. bir alevi köyünde büyümüş biri olarak aleviliğin türkiye'de çok yanlış yansıtıldığını düşünüyorum. Alevi bildiğim kadarıyla Hz. Ali soyundan gelen demektir.alevilerin de kendi aralarında da farklılıklar vardır (ör: kürt alevisi, arap alveisi vs.). bence aleviliğin kesinlikle islam karşıtlığı ile alakası olamaz çünkü islam dininde yer alan bir mezheptir. Ülkemizde olayları hep kendi çıkarlarına kullanmak isteyenler sayesinde toplumda anlamsız bir alevi düşmanlığı var. aleviler de müslümandır ve çoğu ben müslümanım diyenden daha çok ibadetlerini yerine getirirler. Ateistlik ve komunistliği alevilikle bağdaştırmak da yanlış olur zira komünizm bir inanç biçimi değil düşünce biçimidir; ateistlik ise bireylerin kendi tercihine kalmış bir inanıştır ve dünyanın her yerinde olabileceği gibi aleviler arasında da olması mümkündür. saygılar, Sevgili arkadaşım alevilik Hz.Ali'nin soyundan gelmek değil Hz.Ali yanlısı olmak demektir öyleki bazıları asıl Peygamberin Hz.Ali olduğunu bile idda eder.Birde İslam dininde Alevilik diye hak bir mezheb yoktur. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 kendini alevi olarak tanımlayan bir arkadaşın satırları... yorum yok... Belirtmek istediğim alevilik bir tane değil... Kişiler aleviliği kafalarına göre yorumluyor... buyrun... Alevilerin ibadet yeri cemevleridir(!) bunu senin de bilmen lazım... türkiyenin 35-40 milyonu biliyor . bizim kuranımız saz Allahımız Ali dir. Alıntı
Φ emilha Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 bende çoğu arkadaşım gibi berkere katılıyorum alevilerin iyiside var kötüsüde sizce normal sünnilerde de hepsi iyi mi elbette hayır bu yüzden bir konu üzerinde tartışırkan biraz geniş çaplı düşünmek gerekir bence ''''''''''''''''''Alevilerin ibadet yeri cemevleridir(!) bunu senin de bilmen lazım... türkiyenin 35-40 milyonu biliyor . bizim kuranımız saz Allahımız Ali dir.''''''''''''' bun ne şimdi ya!!!!!!!!!!!! ben bu sözleri söyleyen alevileri anlamıyorum çünkü belki de ben hz. ALİ'i hepsinden çok seviyorum ama ben haşa sümme haşa allahım demiyorum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bir de alevilik hak meshep mi konusu var bence degil ve dogrusuda boyle tabi her şeyi öldükten sonra göreceğiz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Kurana saz Allaha ( haşa ) Ali diyen kimselere alevi demek alevilere hakaret olur.. Ben onlara kısaca kızılbaş derim.. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2006 Kurana saz Allaha ( haşa ) Ali diyen kimselere alevi demek alevilere hakaret olur.. Ben onlara kısaca kızılbaş derim.. Sevgili Armence kızılbaşlıkta sanırsam aleviliğin bir alt koludur yanılıyorsam lütfen alevi arkadaşlar düzeltsin,onlardanda kimsenin çıkıp böyle talihsiz bir açıklama yapacağını sanmıyorum bu tamamen din düşmanı cahil bir insanın tahrik amaçla yazdığı bir yazıdan başka birşey değil. Benim bir çok alevi çok sevdiğim arkadaşım olmuştur tamam belki dini yönleri bizden farklı ama hiç birinin ağzından bu gibi yada buna benzer bir açıklama duymadım.Netice itibari ile bu yorumu yapan şahsı alevi diye isimlendirmek istemiyorum ve kınıyorum. Alıntı
Φ ezgican Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2006 kızılbaşlık aleviliğin alt kolu değildir alevilere kızılbaş denir bazı yobazlar alevilere kızılbaş diyerek onları küçümser alay ederler ama kızılbaşlık aleviler için onur verici bişeydir "bizim kuranımız saz Allahımız Ali dir." => bu çok saçma bişey alevilerde böle bişe yok bunu söyleyenin aleviliğinden şüphe ederim ben... saygılar Alıntı
Φ nizamulmulk Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2006 eğer bir kısım Aleviler takiyye yapmıyorsa Aleviliğin islam karşıtı olmayan kolları var diyebiliriz. Ama bir kısım Alevilerin artık peygamber efendimizin ümmetinden olduklarını söylemek en başta peygamberimize saygısızlık olur. Alevilerin komünleşmiş bir kısmı Allah ve Rasulüyle ve tüm insanlık değerleriyle bağlarını koparmışlardır. Dahası hiç bir dinle bağları kalmayan bu kişilerin ne kadar zararlı olabileceklerini varın siz tayin edin. Allah bu tür Alevi arkadaşlardan tüm insanlığı ve tüm mahlukatı ve yaratılmışları korusun. Amin amin amin amin amin amin Alıntı
Φ AsiMeLek Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2006 sonuçta alevi inanç ve kültürünün bir çok dinde, mezhepte, tarikatta izler taşıdığı kanaatindeyim. ne islamın özü olabilme imkanı yoktur, nede islamın dışında kalmamışdır diye düşünüyorum.sadece olan şu İslam=Kuranı kerimdir Buda asla Kuranı kerim=Alevilik değildir. Doğal olarak İslamın özü=ALEVİLİK OLMAZ. ateistlerin aleviyiz demeleri ne demek onu anlamadım ne olduklarını onlar bile şaşırmış bir ataist alevi olmaya başladıysa ateist olmasından alevi olması iyidir diyebilirim en azından her şeyin ALLAHTAN geldiğini iyi biliyor aleviler. Bismillahirrahmanirrahim Siz ey imana ermis olanlar! Eger imaninizi kayberderseniz, Allah,zaman içinde[sizin yerinize] O'nun sevdigi ve O'nu seven insanlar geçirecektir; müminlere karsi alçak gönüllü, hakikati inkar edenlere karsi onurlu; Allah yolunda üstün çaba gösteren ve kendilerini kinayabilecekleri kimselerin kinanmasindan korkmayan[insanlar]: Bu,Allah'in dilegidine bagisladigi lütfudur. Allah (lütfunda)sinirsizdir ve her seyi bilendir. AMİN. saygılarımla... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.