Φ adrenalin Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 aslında soru şu olmalı.... yeni nigarlar ve ve yeni sapıklar olmaması için dahamı çok idam lazım????? yoksa daha çok eşitlik,daha çok eğitimmi????? "nigarlar" ve "nigarların olası sapıkları" ekonomik ve kültürel açıdan ne kadar birbirine yakın olurlarsa buluşacakları noktada yukarıdaki üzücü olaydan dahada uzak olacaktır..... Boşverin yav.. Kızınıza mı tecavüz edilmiş.. Kızmayın gelin suçluyu anlamaya çalışalım.. Ailenizi mi katletmişler sakın kızmayın, canileri eğitelim okutalım rahat ettirelim bir daha yapmazlar.. Malınızı mı çalmışlar.. İhtiyaçları olmasa çalmazlardı niye kızıyorsunuz ki ? Evinizi mi ateşe verdiler.. Hemen celallenmeyin belkide üşümüşlerdir ısınmak istemişlerdir.. yukarıda yazdıklarımdan çıkan sonuç bu mu şimdi? Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Hayır sevgili Adre .. Gayet mantıklı yazmışsın ama sadece ekonomik ve kültürel rahatlamayla suçun önüne geçemezsin.. İnsan mizaçlarını göz ardı edemeyiz.. Suhedanın son yazdığını iyice okuyun.. Bir insan suça meyilliyse ne yaparsanız yapın onu bu suçu işlemekten vazgeçiremezsiniz ve böylelerini de topluma kazandıramasınız. Allah aşkına birazda masumların hakkını düşünün.. Ben demiyorum ki insanları suça götüren sebebleri incelemeyelim diye.. Elbette incelenecek ve onarılmaya çalışılacak ama suçları işleyenleri de cezasız bırakmak düşünülemez bile.. Bir katili 5-6 yıl yatırıp salamazsınız ortalığa .. Ya müebbeti vereceksiniz ya da idamı .. Eğer bunu yapmazsanız gün gelir toplum kendi infialini yaratır ki bu hiç birimizin istemiyeceği bir durum olur. aslında soru şu olmalı.... yeni nigarlar ve ve yeni sapıklar olmaması için dahamı çok idam lazım????? yoksa daha çok eşitlik,daha çok eğitimmi????? "nigarlar" ve "nigarların olası sapıkları" ekonomik ve kültürel açıdan ne kadar birbirine yakın olurlarsa buluşacakları noktada yukarıdaki üzücü olaydan dahada uzak olacaktır..... Her ikiside olmalı Adre..Eğitiminide ver cezalarını da sağlamlaştır..Ama tekrar ediyorum her şeyi kusursuz yaptığımıza inansak bile emin olun yinede suçun önüne geçemezsiniz.. Öldürmeye alışmış bir insanı bu alışkanlığından uzaklaştıramazsınız ama o katili dünyamızdan uzaklaştırabiliriz .. Bu yüzden diyorum.. İdamlar kaldırılmasın. Alıntı
Φ commandante Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 serengedi iştebenim dediğim de buydu söylediğim insanlar da buna karşı koymak için yola çıkanlardı armance bunları geç demiş sorunlara bulunmak istenen çözümleri geçersek toplumca anca böyle internette haykırırız.!!! ONLAR Kİ DÜNYANIN SON UMUDU SOYLARI TÜKENMEYEN BİRER ŞAHİNDİLER... Alıntı
Φ commandante Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 idam dünyada en gerekli şeydir bence idam olmalıdır çünkü şimdiki cezalar caydırıcı değil birde mecbur kalanlar var böyle işlere bunların hepsini asacaksın abi sokak ortasında böyle insanlık olurmu böyle şerefsizlik olur mu yok mu onun anası bacısı nasıl yaparlar böyle bişey bizim hakimlerimizde de suç yok adamların eli kolu bağlı ne yapsınlar ya polislerimiz onlarında aynı bu ülkeyi böyle yapan aflardır afların hepsi kaldırılmalıdır bence cezalar çok caydırıcı olmalıdır ben bu konuda şeriiat kanununa kuranda yazılan değil bazı sadist ülkelerin uyguladığı gibi suçu hangi elinle yaptın şu el hemen kes bu kadına ne yaptın şunu hemen yapın ve böyle suçların tekrarı idam olmalıdır bi insana 3 hak değil 2 hak vereceksin bir tane yapabilir hafif cezayla kolunu bacağını keseceksin daha sonra bidaha olunca komple parçalayacaksın O dediğin şeriat ülkelerinde olur.BURASI ÇAĞDAŞ TÜRKİYE yada çağdaşlık yolunda böyleçağdışı olaylarolmadığı sürece... Alıntı
Φ pürkusur sağlıkçı Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Şeriat hükümlerinde ilmi öğrenme ve yayma vardır.İnsanların en huzurlu ve güvende yaşayacağı hükümler vardır.Ondaki hükümler kıyamete kadar ışık tutacak türdendir.Ama onu günümüzde çok yanlış uyguluyor ve insanları korkutuyor soğutuyorlar.Yine onun hükümlerine karşı çıkılan dünyanın geldiği hal işte ortada malumunuzdur.Ama ona sarılılan devirler birer asrı saadet olmuştur.(ör. Osmanlı yükselme dönemi , 4 halife dönemi) Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Ey güzel Allahım.. Biz toplum huzurunu düşünelim derdindeyiz.. Millet nelerin derdinde.. Biri komünizm esintilerinin propgandasını yapar diğeri şeriatın.. Gelde gülme .. Alıntı
Φ Anakonda Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 İdam Cezasının kaldırılmasının büyük bir hata olduğunu düşünüyorum. İdam cezasının kaldırılması bence başlı başına hukuk ve adalet kavramı ile çelişen bir durum. Adalet suça maruz kalanın hakkını koruyarak ve suçlununda işlediği suç oranında cezalandırılmasını şağlayarak tecelli edebilir. Dünyanın hiçbir yerinde mağdur yerini suç işleyenin hakkını ve hukukunu koruyan bir adalet sistemi olmaz. Hapse düşen herkesin "kader mahkumu" olarak görülmesi kadar mantık dışı ve saçma bir yaklaşım dayatılıyor bu millete yıllarca. Evet adalet sistemimiz mükemmel değil belki gerçekten hak etmediği halde hapis yatmak durumunda olanlar olabilir ama hapisteki herkesi kader mahkumu olarak gösteren filim,şarkı....vs kesinlikle kabul edilemez.. Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 armance bu başlıkta idamın olmamasını savunan herhangi birinin caniler tecavüzcüleri hainleri alkışladığı kucakladığı yok sadece açtığın başlığın amacında sorun var bizce daha doğrusu bence başlığın mesajı şu idamlar olsun olsun ki suç azalsın toplum kötülerden arınsın ve biz de diyoruzki suç a iten sebepler ortadan kaldırılsın toplumun arındırılışı öyle sağlansın.kanla temizlik olmaz. sen şimdi kime benziyorsun biliyormusun bana sen kitap önerdin madem benden de sana sefiller deki javer sin sen şimdi ya da özür dilerim bu zihniyet javer zihniyeti. kötü kötü kalacaktır. javerin sonu intihardı bu arada çünkü onu öldürülecekken kurtaran hep kötü kalacağını suç işleyeceğini sandığı jan valjandı. sadece sana değil idamı savunan herkesedeir bu örnek daha doğrusu toplumların idamlarla yola getirileceğini sananlara. Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Dogville.. Senin ve senin gibi düşünenlerin şurada yazdıklarınız suyun üstüne yazı yazmaya benziyor.. Hala entel dantel kelimelerle üstü kapalı suçluyu okşama zihniyetine saplanıp kalmışsınız.. Onca sayfadır yazıyorum hala anlayamamışsınız .. İdamlar olsun suç azalsın mı demek istiyorum ben yoksa idamlar kaldırılmasın ki suçlar artmasın mı demek istiyorum ? Suç psikolojisi üzerine biraz araştırma lütfen.. Suça eğilimi olan bir mizacı eğitmekle okutmakla yada ekonomik durumunu düzeltmekle değiştiremezsiniz.. Sizin söyledikleriniz ben zaten söylüyorum.. Elbette daha rahat ekonomik koşullar altında daha çok kültürel faaliyetler eşliğinde daha mutlu bir toplum olabilsek suç oranları düşecektir ama durmayacaktır. Tek derdim bir suçlu bir suçu işlerken '' Nolcek be en fazla bi kaç yıl yatar çıkarım '' iç sesinden nefret etmemdir.. Şu Rahibe Teresa ayaklarını bi kenara bırakında birazda masum insanların yaralarını saralım.. Tecavüze uğrayıp sonra öldürülen ana kızın adalet isteğine kulak verelim.. Otobüs durağında beklerken teröristlerin yaktığı otobüsün altında kalan masumların hakkını arayalım.. Ve daha bir sürü sayabilirim.. Ölü hücreleri barındırmanın mantığı yok.. Çıkarıp atacaksın .. Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 İdamlar olsun suç azalsın mı demek istiyorum ben yoksa idamlar kaldırılmasın ki suçlar artmasın mı demek istiyorum ? armance sende kelimelerle oynuyorsun bana ikiside aynı gibi geliyor zannetiğin gibi değil ben araştırdım suçsal şeyleri bu başlık için tekrar baktım örnekleri çabuk tüketiyorsun wuornos dedim ayrıca şuna cevap vermeni istiyorum raskolnikov tefeci kadının kafasına balta indirdiğinde hissettiğin neydi Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Az önce korku oyunu oynadım Dogville sağolasın yinede.. Düşünelim bakalım.. Senede en az 150.000 adet suç işleniyorsa bir toplumda ve bu suçları işleyenleri önümüzde ki sene içerisinde tekrar dışarı salıyorsak suç azalır mı artar mı ? Bence asıl oyun oynamaya çalışan sensin.. Tek yapman gereken af sonraları büyük şehirlerdeki suç artışları hakkında kendince bi araştırma yapman olacak o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.. Gelelim soruna .. ( Siz benim sorularıma hiç cevap veremiyorsunuz ya neyse ) Raskelnikov cinayeti işlediği anda içimden geçen kelime '' Yazık kafasız ahmak '' olmuştur. Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Az önce korku oyunu oynadım Dogville sağolasın yinede.. Düşünelim bakalım.. Senede en az 150.000 adet suç işleniyorsa bir toplumda ve bu suçları işleyenleri önümüzde ki sene içerisinde tekrar dışarı salıyorsak suç azalır mı artar mı ? Bence asıl oyun oynamaya çalışan sensin.. Tek yapman gereken af sonraları büyük şehirlerdeki suç artışları hakkında kendince bi araştırma yapman olacak o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.. Gelelim soruna .. ( Siz benim sorularıma hiç cevap veremiyorsunuz ya neyse ) Raskelnikov cinayeti işlediği anda içimden geçen kelime '' Yazık kafasız ahmak '' olmuştur. suçluları öldürmekmi yoksa suça meyillileri korumaya almakmı ikncisi zor tabi öldürmek yok etmek saniyelere bakıyor dostoyevski varya arman suç ve cezanın yazarı idama mahkum edilmişti çar onu infazdan sadce bir iki dakika önce affettiğini söyleyip kim oluyorsa dostonun yaşamasna izin verdi ve raskolnikova ahmak diyen ilk kişisin ayrıca aklıma geldi komik taciz davalarında kadının giyimi hafifletici sebep oluyodu çok güzel yazmış arkadaş en çok idam amerikada ve en çok suç amerikada o arkadaş noktayı koymuş aslında. Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Raskalnikova ahmak diyen ilk kişi olduğumu söyledğine göre sanırım ankötürlük yapıyorsun.. Bu mudur sizin matığınız ? Katilleri tecvüzcüleri hırsızları affedelim .. Öyle mi ? Nasılsa koca Çar Dostayevskiyi affetmiş ve edebiyat dünyamıza büyük bir yazar kazandırmış.. Bizde affedelim canileri.. Bakarsınız sizdeki bu inanılmaz mantık sayesinde içlerinden biri büyük bir sanatçı bilim adamı ya da mucit filan çıkar herhalde.. Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Raskalnikova ahmak diyen ilk kişi olduğumu söyledğine göre sanırım ankötürlük yapıyorsun.. Bu mudur sizin matığınız ? Katilleri tecvüzcüleri hırsızları affedelim .. Öyle mi ? Nasılsa koca Çar Dostayevskiyi affetmiş ve edebiyat dünyamıza büyük bir yazar kazandırmış.. Bizde affedelim canileri.. Bakarsınız sizdeki bu inanılmaz mantık sayesinde içlerinden biri büyük bir sanatçı bilim adamı ya da mucit filan çıkar herhalde.. o anlamda demedim goethe nin armance si ucuz çar idam hakkı elinde diye bir insanı ölümün eşiğine götürüp geri getiriyor. Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 İşte bu.. Çok doğru bi anektod.. Bir çar kafasına göre bir insanın yaşam hakkına karar verebiliyor ve ne kadar yanlış öyle değil mi ? Peki dışarıda ki bir şişe şaraba cinayet işleyecek katillerin masumların yaşam haklarına karar verebilmesine ne diyorsun ? Kurallar bu yüzden vardır.. Kurallar '' Kurallar bozulmak içindir '' diyenler için vardır..Ve bu kurallar toplumun sağlığını korumak amacıyla düzenlenmişlerdir.. Bu sağlığı etkileyebbilecek her türlü bireysel suça yönelik en ağır cezalrın alınmasından daha doğal bişi de yoktur.. Katil katildir.. Suç suçtur.. Elbette bireyleri suça yönelten sebebleri ortadan kaldırma mücadelesini verelim ama bu esnada suçu işleyenleri de ödüllendirmeyelim cesaretlendirmyelim.. Daha nasıl anlatayım .. Bu arada konuyla ilgisi yok ama belirteyim.. Armance Stefan Zweig in Armancesi..Klasiklere ilgin varsa tavsiye ederim oku güzel bir kitaptır.. Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 . Elbette bireyleri suça yönelten sebebleri ortadan kaldırma mücadelesini verelim bunu bir adam gibi yapalım da Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 İşte onu adam gibi yapıp yapmaması benim sorunum değil .. Devletin sorunu.. Benim sorunum sa vergisini veren sicilinde hiç bir sabıkası bulunmayan geçim derdiyle uğraşıp duran çocuğunu okutmaya çalışan ve bazı partizanların gözünde koyun sürüsü ! olarak adlandırılan ama gerçekte asıl yaşam savaşçıları olan Ahmet bey le Fatma teyzenin günün 24 saatlerini suçluların tehditlerinden uzakta yaşamalarıdır.. Bunun çözümüde cezaların ağırlaştırılmasından geçer. Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 İşte onu adam gibi yapıp yapmaması benim sorunum değil bu değil ama infaz senin sorunun oldu oysa asıl onun adam gibi yapılmasından hepimiz sorumluyuz bazen senin küçük sandığın tepki bir insanın beyninde kalbinde köklü nefret yaratabiliyor. Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Sen! Göbekli şişman taksici... Ne yaptın o gün hatırlar mısın? Ya da umursar mısın ? Bunca yıl sonra bile vicdanına salladığım onca küfrü hiç duyar mısın ? Şu an kim bilir ne yapmaktasın? Sırtın pek karnın tok nerelerde zıkkımlanmaktasın? Alkolün dibine batıp da yine direksiyon başına mı geçersin? Yollarda bir katil edasıyla yeni kurbanlar mı ararsın? Dön hele 10 yıl öncesine, bakıver bi geriye... Senin için önemsiz bir ayrıntı belki ama bizi alt üst ettiğin geceye... Hatırladın mı hani pis pis içmiştin... Hatırladın mı hani *** bir mahlukat gibiydin.. Gaz pedalına değil de yüreklere basar idin... Ayıl be adam! Aç şu kahrolası gözlerini.. Sağda bir otobüs durağı! Görmüyor musun? Gecenin koyu karanlığında parıldayan tazeyi farketmiyormusun? Abim o benim. Bilmiyormusun? Bilmiyorsun... Vuruyorsun ona, ezip geçiyorsun.. Annemin üzerine titrediği Babamın ilk göz ağrım dediği bedeni nasılda öldürüyorsun. Allah belanı versin! O benim abim... Henüz 22 sinde bir meleği öldürüyorsun. Onunla bir gelecek kurmayı düşünen insanları da beraberinde... Babasını, Anasını, Sözlüsünü ve birde benim onda olan yarımı... Sonra bir de utanmadan, kazaydı diyorsun... Sorumsuzluğuna kaza diyelim. Cahilliğine kaza diyelim. Alkolikliğine de kaza diyelim Ama ben sana cinayet derim. O gece bir kişiye değil bir geleceğe çarptın sen. O gece bir kişiyi değil hepimizi öldürdün sen. Ve Tanrı biliyor ya bunun hesabını vereceksin. Ya bu dünyada, ya da orada karşılaştığımızda... Haydi şimdi, yine zıkkımlan dalıver alkolün dibine İç yine içebildiğin kadar ve geçiver direksiyon başına Sür aracını tekrar ve tekrar dön o geceye Bak! Görüyormusun yine sağda beklemekte... Çarptığın adam değil bu kez, hesap günü seni izlemekte Dünyada Allah bilir dakikada kaç defa alkol yüzünden ölümler olmakta.. Alkolun zararlarını bildiğimiz halde yinede kullanmaktan ve alkolluyken araç kullanmaktan çekinmeyen bir insanı nasıl eğitebilirsin ? Ancak yukarıda ki gibi.. Yani başına böyle bir hadise gelmiş bir şöför sanırım bir daha alkollu bir şekilde direksiyon başına geçmez.. Bu o şöför için unutulmaz bir ders olmuştur ama ya peki kurban ? Kurbanın ailesi ? Onlara verilen ders ne olmuştur ? Onlara ne diyeceğiz ? Nasıl teselli edeceğiz onları ? Şöyle mi diyelim ? '' Ya üzülmeyin ne olur oğlunuz sayesinde bugün bir alkolik büyük bir ders aldı bir daha içki koymaz ağzına gerçi oğlunuz öldü ama olsun büyük sevaba girdiniz '' mi diyelim.. Alkolun zararlarını 5 yaşında ki çocuk bile bildiği halde hala alkollu araç kullanan onbinlerce sürücü var. Ben bunların dertleriyle mi uğraşacam yoksa kendi dertlerimle mi.. Halbu ki vereceksin en az 20 yıl ceza bakalım kaç kişi daha alkollü araç kullanabiliyor ? Bu arada yukarıda ki taksi şöförü 1 ay bile içerde kalmadı. Ama çektiğimiz acı bize kar kaldı. Bırakın Allah aşkına anlatmayın bana hava civa şeyleri.. Gerçekçi olun az.. Biz neden suç işlemiyoruz ? Ben bilemiyormuyum arabama alkollu binebilmeyi ? Ben bilemiyormuyum dükkan soymasını adam bıçklamasını hırszılık yapmasını .. ? Alıntı
Φ emilha Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Sen! Göbekli şişman taksici... Ne yaptın o gün hatırlar mısın? Ya da umursar mısın ? Bunca yıl sonra bile vicdanına salladığım onca küfrü hiç duyar mısın ? . . . Alkolun zararlarını 5 yaşında ki çocuk bile bildiği halde hala alkollu araç kullanan onbinlerce sürücü var. Ben bunların dertleriyle mi uğraşacam yoksa kendi dertlerimle mi.. Halbu ki vereceksin en az 20 yıl ceza bakalım kaç kişi daha alkollü araç kullanabiliyor ? Bu arada yukarıda ki taksi şöförü 1 ay bile içerde kalmadı. Ama çektiğimiz acı bize kar kaldı. Bırakın Allah aşkına anlatmayın bana hava civa şeyleri.. Gerçekçi olun az.. Biz neden suç işlemiyoruz ? Ben bilemiyormuyum arabama alkollu binebilmeyi ? Ben bilemiyormuyum dükkan soymasını adam bıçklamasını hırszılık yapmasını .. ? bune şimdi Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Tanıdık bi eleman daha .. Şimdi bi de okuma yazma mı öğretelim.. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 armance yazdıklarına katılmamak mümkün değil. kendi ailemden birilerinin başına geldiğini düşününce tüylerim diken diken oluyor. adalet sistemimiz o kadar çarpıkki neresinden tutmaya kalksak elimizde kalıyor. ve bence bu kadar çarpık bir sistemimiz varken idamlardaki yanlışlıkları düşünebiliyormusun?idamın geri dönüşü olmadığına göre kişi masumsa ne olacak? diyede düşünmekten kendimi alamıyorum. Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 armance senden çok çok çok özür dilerim ama Yüzüklerin efendisi üçlemesini iki günde bitirmiştim. Zamanım olduğunda çok fazla kitap okurum.. Hele bazı yazlar ailemle gittiğimiz dağ evinde temiz hava altında ve karşımda orman balkonda okudğum kitapların zevki ya da Gökdağına çıkıp ağaçlar altında okuduğum kitapların keyfini asla başka bi şeyde bulamam.. Kitaplar en kutsal emeklerimizdir.. Okumasak dahi saygı duymalıyız. böyle bir hayatın varsa anlamazsın tabi suça iten sebepleri sen keyif bile yapıyorsun bizim gibi benim gebi onlarsa her an mücadele Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Hoppala Yani iki üç yılda bi dağ külübemde kitap okuduğum için mi benim saadet içerisinde bi hayat sürdüğümü sandın.. Tartışamada haklı çıkıcam egosuyla başka bir yerde yazdığım iletimi alıp da buraya taşımana gerek yoktu ki bile.. Var sen haklı ol bende dışarıdaki gerçeklerimle yaşamaya devam edeyim.. Demek benim rahat içerisinde bir hayat sürdüğümü düşündün .. İlahii .. Sen çok yaşa emi.. Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Hoppala Yani iki üç yılda bi dağ külübemde kitap okuduğum için mi benim saadet içerisinde bi hayat sürdüğümü sandın.. Tartışamada haklı çıkıcam egosuyla başka bir yerde yazdığım iletimi alıp da buraya taşımana gerek yoktu ki bile.. Var sen haklı ol bende dışarıdaki gerçeklerimle yaşamaya devam edeyim.. Demek benim rahat içerisinde bir hayat sürdüğümü düşündün .. İlahii .. Sen çok yaşa emi.. senin dağ evin var onların bir evi bile yok ego değil bu seni ikna etsem diğerleri ne olcak Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.