Φ irinçköl Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2014 Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2014 Masa da masaymış ha / Edip Cansever Adam yaşama sevinci içindeMasaya anahtarlarını koyduBakır kâseye çiçekleri koyduSütünü yumurtasını koyduPencereden gelen ışığı koyduBisiklet sesini çıkrık sesiniEkmeğin havanın yumuşaklığını koyduAdam masayaAklında olup bitenleri koyduNe yapmak istiyordu hayattaİşte onu koyduKimi seviyordu kimi sevmiyorduAdam masaya onları da koyduÜç kere üç dokuz ederdiAdam koydu masaya dokuzuPencere yanındaydı gökyüzü yanındaUzandı masaya sonsuzu koyduBir bira içmek istiyordu kaç gündürMasaya biranın dökülüşünü koyduUykusunu koydu uyanıklığını koyduTokluğunu açlığını koyduMasa da masaymış haBana mısın demedi bu kadar yükeBir iki sallandı durduAdam ha babam koyuyordu. Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2014 Yazar Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2014 Belirsizlikler I Bahçeme gelip bahçemi büyütüyor Uzanıyor gölgesine ağaçlarımın Görüyorum onu geceyle gündüzün ötesinde Kuşkum yok Pan değil bu. Bateri çalıyor havuzun dibindeki kadın Belirsiz bir güne yaslanmış Mağaralarından geçiyor balık sürüleri Yetmiyor mu ki Düşlerine ödünç veriyor kendini üstelik. Bir tabak buzlu çileği şiire yerleştiriyorum bense Gizli kalmasın diye belirsizlik. Belirsizlikler II Gölge dolaşır geceyle esmerliğin arasında -Bir an- bakışların mavi denizle gök arasında Bir uyumsundur sen -yazlar gezinir kış günlerinin içinde- Sabahları bir şeyler noksandır, akşamları Noksanlardan oluşan bir üzünçlük sende. Ortalarda bir yerdesin -öylesin- Bir kavşaksın nedense - birşeyle her şey arasında- Günün her saatinde -duyuyor musun- İmgeler birbirinden korkuyor. Belirsizlikler III Şöyle böyle bir günün kurcalanmasından Bir tırnak izidir nehir -yüzümde akan- Bulutlar bulutlar bulutlar -dudak izleri, beyaz- Ötede bir köprü üstünden geçeceğim birazdan. Ocaktaki çaydanlıktan bakıyor bana Ekim ortalarında yağan karlardan Ben köprünün üstündeyim şimdi -iyi mi- Camların buğusundan yapılmış adam. Geri çeviriyor bakışlarını ansızın Ben köprüden geçtim gittim çoktan Peki Ne olup bittiydi var mı anlayan. Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2014 Yazar Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2014 Belirsizlikler IV O bir ilk yaz şikayetçisidir Kat kat altındadır bir leylak esintisinin Güneşsiz kuşsuz bir kayın ormanını buluncaya kadar. Yitirmiş görünüşünü bu yüzden Sevgi kadar bölünmüş Ve parçalanmış (evet?) Hiçbir duygu yoktur diyor. Belirsizlikler V Atlar atlar atlar Geçtiler penceremin önünden Buğulu cam, buğulu cam, buğulu cam Geçtin penceremin önünden. Attan, buğulu camdan, düşten.. Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2014 Yazar Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2014 Bitti O Sevda... Bitti o sevda kesildi çığlıkları martıların Su gibi bitti, suya karşıt gibi bitti İtti kıyıyı adına deniz dediğimiz şey Unuttuk ikimiz de her türlü yetinmezliği Kaybetti kumarda gözlerim Kaybetti kumarda gözleri. Bir koru rüzgarlandı göğüs boşluğumuzda sanki Uzaklaştı ağaçlar birbirlerinden Yakınlaştı ağaçlar birbirlerine Yani her soluk alıp verişimizde bizim Bir mekik gibi kalbin Bir mekiği gibi kalbim İşleyip durdu bu yitikliği yeniden. Ne kaldı Farkında mısın bilmem Gündüzler.. Gündüzler biraz azaldı. Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2014 Yazar Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2014 Biz Bu Şafak Vaktinin... Biz bu şafak vaktinin neresindeyiz Öyle bir umut gibi gelip geçecek Yalnızım, yalnızsın, bize kim gülümseyecek. Ve onlar sevdasını söylemeden bir sokağa sapanlar İçlerinde nane olan bir yerlerden geçecek Bir soğuk yüreğe oyarak soğukluğu Ya da onlar mı ki akşamlara dek bir bilardo oyuncusu Biri bir zincirle ya da bir şapka kenarıyla özdeşleşerek Birdenbire kaldırabilir ki eğik boynunu Ne çabuk Evet, ne çabuk, akşam oldu mu. Arklardan yüze yüze geçen anılar Toplasak, toplasak, neye benzetsek Kilosu on liradan elmalar tam sıfıra düşecek. Bir yanda yokluk içinde, bir yanda Ey sonbahar, ey o büyük çiçek. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.