Φ gloria Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Doğru kullanım postanedir. Postahane ise yanlış yazımdır. Ne zaman "hane" tam eklenir ne zaman başındaki "ha" kelimesi düşürülür, ayırt etmek için şöyle bir yöntem kullanabilirsiniz: Sonu posta, hasta, ecza gibi ünlü bir sesle (a,e,o, ö, u, ü) biten kelimelerin devamına "hane" kelimesi gelince "ha" hecesi düşer. Postane, hastane, eczane gibi... Sonu ünsüz bir sesle biten kelimenin devamına gelen "hane" kelimesi değiştirilmeden yazılır; darphane, dershane, yatakhane gibi... Postane: Posta ile gönderilen maddelerin kabul edildiği, postaya verilmiş maddelerin ayrım ve dağıtımının yapıldığı bina(TDK) Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Ya Kestane ? Şaka bir yana. Çok teşekkürler, açıklamalar yararlı ve genelde yapılan yanlışlıklara ışık tutacak nitelikte olmuş. 1 Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Admin Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Doğru kullanım postanedir. Postahane ise yanlış yazımdır. . . . Posta ile gönderilen maddelerin kabul edildiği, postaya verilmiş maddelerin ayrım ve dağıtımının yapıldığı bina(TDK) Ah... Bunlarda oldukça zorlanıyordum... Çok güzel bir açıklama... Teşekkürler 1 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Ya Kestane ? Şaka bir yana. Çok teşekkürler, açıklamalar yararlı ve genelde yapılan yanlışlıklara ışık tutacak nitelikte olmuş. Dimiiiii, süperim ben 1 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Ah... Bunlarda oldukça zorlanıyordum... Çok güzel bir açıklama... Teşekkürler Rica ederim ne demek efenimmmm Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Dimiiiii, süperim ben Doğru kullanım " Değil mi "dir. Dimiiiii ise yanlış kullanımdır. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Doğru kullanım " Değil mi "dir. Dimiiiii ise yanlış kullanımdır. Eee ben bunu yazarken başıma bunun geleceğini biliyordum Samimiyetten öyle yazdım ben, konuşma diliyle Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Eee akla gelen başa gelir. Samimiyetten anlamam ben, resmi bir insanım, affetmem. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Bir de " naçizane " var. O da konu dışı. Ama mesela " fakirhane " konu içi. 1 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Pekala o zaman bundan sonra resmi tavır takınıyorum ben de size o zaman Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Hangi resmi tavır takınıyorsunuz efendim, kedi resmini mi ? Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Hayır efenim kedi tavrı takınıyorum size... Resminden vazgeçtim. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Ama ben kedilerin tavrını çok severim. Bu iyi bir taktik değil. Neyse, konuyu sündürmeyeyim daha fazla Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2013 Iyi de "hane" ev yerlesim/kullanim yeri demektir. Posta evi-postahane Buradaki "ha" nin dusmesi aslinda anlami bozar, yalniz yazi dili ile konusma dili degisebilir. Agabey/abi gibi. darphane, dershane, yatakhane gibi... Yukarida da kisa kullanim, yani "darpane, dersane, yatakane v.s. anlami bozar. Yalniz konusma dilinde kullanilir. Alıntı
Misafir Sevdakollarımda Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2016 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2016 Iyi de "hane" ev yerlesim/kullanim yeri demektir. Posta evi-postahane Buradaki "ha" nin dusmesi aslinda anlami bozar, yalniz yazi dili ile konusma dili degisebilir. Agabey/abi gibi. darphane, dershane, yatakhane gibi... Yukarida da kisa kullanim, yani "darpane, dersane, yatakane v.s. anlami bozar. Yalniz konusma dilinde kullanilir. tdk ya bak ona göre burda bilgelik yapma Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.