Φ gloria Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2013 Takdir mi, Taktir mi? Doğru: Takdir Yanlış: Taktir takdir isim (takdi:ri) Arapça 1. isim Beğenme, beğenip belirtme, değer verme "Hakkında sarf edilen alaycı sözlere mukabil şimdi takdirler, hürmetkâr iltifatlarla karşılıyordu." - A. H. Çelebi 2. Bir şeyin değerini, önemini, gerekliliğini anlama 3. Takdirname 4. Değer biçme "Bu aç adama yeni elbisenin ne derece faydalı olacağını okuyucularımızın takdirine arz ediyoruz." - F. Otyam 5. Kitle iletişim araçlarında izlenme oranı 6. din b. (***) Yazgı Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2013 Sayin Gloria yine müdahale edecegim kusura bakmayin. Takdir ve Taktir ikiside dogru kelimelerdir ancak bu iki kelimeyi ayni anlamlarda kullanamayiz. Takdir kelimesi ile ilgili yazdiklariniz dogrudur. Taktir kelimesi DAMLA DAMLA anlamina gelen bir kelimedir.TDK bu sözcügü DAMITMA olarak vermektedir. Yani Taktir kelimesini Takdir anlaminda kullanamayiz,Takdir kelimesinide Taktir anlaminda kullanamayiz. saygilarla 1 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2013 Ben aslında beğenme, değer verme anlamındaki takdir kelimesinin doğru ve yanlış kullanımdan bahsetmiştim. Bu durumda taktir kelimesi yanlış kullanım olduğu için onun diğer anlamından bahsetmemiştim. O nedenle müdahaleniz son derece yerinde olmuş, lütfen bu gibi durumlarda hiç tereddütsüz bana destek ve yardımcı olun. Teşekkür ederim @@politika Alıntı
Misafir ADI BİLİNMEYEN KİŞİ Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2014 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2014 Çok yararlı oldu... Biraz once internette yazarken kafam karıştı Google yazdım buraya yönlendirdi ve karışıklık bittin... Teşekkürler Alıntı
Misafir Zabıt Kâtibi. Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2015 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2015 Bu zamana kadar hep zabıtlara yanlış yazıyormuşum ben o halde Taktir olarak kullanıyordum. Bunun sebebi ise dil bilgisindeki "b,c,d,g" harflerinin "p,ç,t,k" sert ünsüzlerin yanına gelerek, ünsüz benzeşmesi yapmakla bu şekli aldığını düşüyordum. Teşekkür ederim paylaşım için.Saygı ve sevgilerle.. Alıntı
Misafir Karakız Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2016 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2016 Taktir teşekkür hesaplama Alıntı
Misafir Ömer berat karagoz Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2016 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2016 Teşekkürler Alıntı
Misafir Yokyag Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2017 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2017 harika bir şey teşekkürler Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.