Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TÜRBAN VE BAŞÖRTÜSÜ / SIKMABAŞ ARASINDAKİ FARK... (Sevgi Suheda arkadaşımızın sorusuna atfen tartışmaya açılmıştır...)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sende tam tersi olmasi gaayet dogal, cunku,!

[002.212] [DI] İnkar edenlere, dünya hayatı güzel görünür, onlar, inananlarla alay ederler, oysa, Allah'a karşı gelmekten sakınanlar kıyamet günü onların üstünde olacaklardır. Allah dilediğini hesabsız şekilde rızıklandırır.

[002.086] [DI] Onlar ahiret karşılığında dünya hayatını satın alan kimselerdir, bu yüzden azabları hafifletilmez, onlar yardım da görmezler.

[002.165] [DI] İnsanlar arasında, Allah'ı bırakıp, O'na koştukları eşleri tanrı olarak benimseyenler ve onları, Allah'ı severcesine sevenler vardır. Müminlerin Allah'ı sevmesi ise hepsinden kuvvetlidir. Zalimler azabı gördükleri zaman, bütün kuvvetin Allah'a aid bulunacağını ve Allah'ın azabının şiddetli olduğunu keşke bilselerdi!

[002.166] [DI] Nitekim, kendilerine uyulanlar, azabı görünce uyanlardan uzaklaşacaklar ve aralarındaki bağlar kopacaktır.

[002.167] [DI] Uyanlar: «Keşke bizim için dünyaya bir dönüş olsa da, bizden uzaklaştıkları gibi biz de onlardan uzaklaşsak» derler. Böylece Allah onlara, hasretini çekecekleri işlerini gösterir. Onlar cehennemden çıkmayacaklardır.

[002.168] [DI] Ey İnsanlar! Yeryüzündeki temiz ve helal şeylerden yiyin, şeytana ayak uydurmayın, zira o sizin için apaçık bir düşmandır.

selam muminlere.

Evren.

Bu ayetlerle neyi kanıtlamış oldun.********* ? Ben şimdiye kadar bir insanın kılına bile zarar vermedim.Hayatta mutlu olmanın cezası cehennem öylemi. Yani islama göre bu dünyada pinti gibi yaşamak gerekiyor değilmi. Boşuna islam ülkeleri her yönden geride değil.

Gönderi tarihi:
Yani dediklerinizden anladigim;siz dinde bunlari gordugunuz icin mi dine yoneldiniz...Ben inancsiz biriyim ama ne sizin dediklerinizi yasadim nede bu duygulari hissettim...Siz bence suna,kolayi sectim deyin...Yoksa dediklerinizin dinle aciklanacak hic bir yonu yok...

yani sizin yaptıgınız cevap oluyor şimdi!

sizin gibi seçmeyen kolayı seçmiş oluyor öylemi? buna kendinizden başka delil ne sizin için.

böyle tartışma olmaz.

Gönderi tarihi:

Müslüman, kızlar, dinlerine göre saçlarını göstermemeleri gerekiyorsa, ya da öyle düşünüyorlarsa ne yapsınlar?

Neden Üniversitede türban takamasınlar?

Bireylerin, dinlerini/dinsizliklerini serbestçe yaşayabilecekleri laik bir ülkede neden türban takamasınlar?

Ben bir şey öneriyorum.

İnsanların dinlerini/dinsizliklerini serbestçe yaşamaları gerekli. Tamam.

Ama her dine tanınan imkanlar dinsizlere de tanınacak.

Dinsizler de her mahallede günde 5 kere, din kitapları saçmadır,dinler masaldır diye bağıran hoparlörler kurabilecekler.

Her mahalleye, dinsizliği tanıtan bir kütüphane, toplantı salonu kurulabilecek.

Okullarda, din derslerine denk, dinlerin saçma olduğunu öğreten dersler konulacak.

Kuran kursları gibi dinsizlik kursları da açılabilecek.

Dinsizlere karşı şiddet kullanılması durumunda ise, futbol maçlarında olduğu gibi, her olayda, bir kaç hafta tüm camiler, mescitler, kiliseler, sinagoglar kapatılacak, ezan susturulacak. Dinsizler şiddet kullanırsa da aynı şekilde davranılacak tabii.

Camilerde mayo ile dolaşmak serbest olacak

Türbanın serbest olmasını isteyen müslümanlar, var mısınız?

Hodri meydan.

Gönderi tarihi:
Ben bir şey öneriyorum.

Hodri meydan.

buyrun yapın, taleplerinizi siyasi arenada iletin, toplumsal destek saglayın kendinize, kim ne diyebilir ki.

:)

hodri meydan.

dünyada bu fikirlerin kurumsal olarak uygulayıcısı bir devlet varmı?.

ögrenmek için soruyorum sadece..harbiden samimi olarak soruyorum...

Gönderi tarihi:
buyrun yapın, taleplerinizi siyasi arenada iletin, toplumsal destek saglayın kendinize, kim ne diyebilir ki.

:)

hodri meydan.

dünyada bu fikirlerin kurumsal olarak uygulayıcısı bir devlet varmı?.

ögrenmek için soruyorum sadece..harbiden samimi olarak soruyorum...

Buyurun başörtüsü talebenizi siyasi arenada iletin,toplumsdal destek sağlayın,ne diye gereksiz yere burda tartışıyorsunuz ki ?

Gönderi tarihi:
Buyurun başörtüsü talebenizi siyasi arenada iletin,toplumsdal destek sağlayın,ne diye gereksiz yere burda tartışıyorsunuz ki ?

sen her türlü siyasi görüşünü buraya yazıyorsun ya.

cık cık, bu cevabın olmadı.

Gönderi tarihi:

*************** birkere senin dinin yada dinsizliğin sana benim dinim bana hiç kimse istediği gibi davranamaz bu ülkede camilerimizede mayolu giremezler.herşeyin bi adabı var nasıl olması gerekiyorsa öyle olunmalı bu bikere saygıdan gelir.ben baş örtülüyüm ve kendimi insanlara teşir etmek istemiyorum.dinimizde bunu emrediyo.mantıklı olan insan neden kadınlara örtünün emredildiğini anlar.bazı yerlerde kızları görüyorum kendini Damızlıklar gibi teşir ediyo bunun amacı ilgi çekmek onlar öyle istiyor öyle yapıyorla bizde saygı duyuyaruz onlada bize saygı göstermasini bekliyoruz islamıyet yayılmadan ölçe önce kadınların sırtından para kazanıyorlardı kadınları teşir ediyor onları ürünlerinin önüne yarı çıplak koyarak para kazanıyorlardı bunlar halen yapılmakta kadınları reklam yaparak kullanıyorlar peki kadının bunda payı ne onun kazandığının 10/1 dinimiz ne emrediyor kadına örtünmeyi ve bizde örtünüyoruz erkeklerin ilgisini vücudumuzla çekmek istemiyoruz hem biraz araştırılsa hiç bir din islamıyet dini gibi kadına sahip çıkmadı kadını diri diri gömdüler,mal gibi sattılar,değiş dokuş yaptılar,ticaret uğruna teşir yaptılar ama islamıyet erkeğe emretti kadınlarınız size emanettir dedi,kadınların diri diri gömülmesini,satılmasını teşir edilmesini yasakladı ve şimdi birileri bilinçsizce mantıksızca sırf kötülemek uğruna islamiyette kadının yeri yok diye saçma sapan şeyler ortaya atıyo ARKADAŞLAR MADEM BİRŞEY ORTAYA ATIYORSUNUZ ARAŞTIRIN,ÖĞRENİN, MANTIKLI YORUM YAPIN SONRA HODRİ MEYDAN DİYİN

Gönderi tarihi:
Müslüman, kızlar, dinlerine göre saçlarını göstermemeleri gerekiyorsa, ya da öyle düşünüyorlarsa ne yapsınlar?

Neden Üniversitede türban takamasınlar?

Bireylerin, dinlerini/dinsizliklerini serbestçe yaşayabilecekleri laik bir ülkede neden türban takamasınlar?

Ben bir şey öneriyorum.

İnsanların dinlerini/dinsizliklerini serbestçe yaşamaları gerekli. Tamam.

Ama her dine tanınan imkanlar dinsizlere de tanınacak.

Dinsizler de her mahallede günde 5 kere, din kitapları saçmadır,dinler masaldır diye bağıran hoparlörler kurabilecekler.

Her mahalleye, dinsizliği tanıtan bir kütüphane, toplantı salonu kurulabilecek.

Okullarda, din derslerine denk, dinlerin saçma olduğunu öğreten dersler konulacak.

Kuran kursları gibi dinsizlik kursları da açılabilecek.

Dinsizlere karşı şiddet kullanılması durumunda ise, futbol maçlarında olduğu gibi, her olayda, bir kaç hafta tüm camiler, mescitler, kiliseler, sinagoglar kapatılacak, ezan susturulacak. Dinsizler şiddet kullanırsa da aynı şekilde davranılacak tabii.

Camilerde mayo ile dolaşmak serbest olacak

Türbanın serbest olmasını isteyen müslümanlar, var mısınız?

Hodri meydan.

sayın katakuta

bu yazılanları cevaplamanın neye faydası olur bilmem ama sanırım yazarken çok eğlemişsinizdir...

size katılabilirim.dinsizler her mahallede dinsizliği tanıtan kütüphane toplantı salonu kurabilecek finansa sahipse yapsın..devletten beklemeye kalkmayın çünkü camileri halk yapar elektiriğini suyunu halk öder. devlet karışmaz bilesin..

okullarda seçmeli ders olarak konabilir.bana uyar zaten ben tüm din derslerinin seçmeli olmasından yanayım.

kuran kurslarını da halk finanse ediyor ona göre..aç ama maaşını nhepsini versen yetmez..

camilerde değil tüm sokaklarda mayoyla dolaşabilin bence.. hatta eğer sizin inancınızda açılmak aydın bi iş ise mayodan da kurtulun derim ben. apaydın gezin .. ne mahsuru olabilir. istemeyen bakmaz..hodri meydan..

selamlar..

Gönderi tarihi:
sayın katakuta

bu yazılanları cevaplamanın neye faydası olur bilmem ama sanırım yazarken çok eğlemişsinizdir...

size katılabilirim.dinsizler her mahallede dinsizliği tanıtan kütüphane toplantı salonu kurabilecek finansa sahipse yapsın..devletten beklemeye kalkmayın çünkü camileri halk yapar elektiriğini suyunu halk öder. devlet karışmaz bilesin..

okullarda seçmeli ders olarak konabilir.bana uyar zaten ben tüm din derslerinin seçmeli olmasından yanayım.

kuran kurslarını da halk finanse ediyor ona göre..aç ama maaşını nhepsini versen yetmez..

camilerde değil tüm sokaklarda mayoyla dolaşabilin bence.. hatta eğer sizin inancınızda açılmak aydın bi iş ise mayodan da kurtulun derim ben. apaydın gezin .. ne mahsuru olabilir. istemeyen bakmaz..hodri meydan..

selamlar..

:clover::flowers:
Gönderi tarihi:
sayın katakuta

selamlar..

:D:D:D

Gönderi tarihi:
sayın katakuta

selamlar..

Yazdıgın her harfe her kelimeye her cumleye katılmamak elde diil :):clover:

• 3 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

O günahkârların, Rableri huzurunda başlarını öne eğecekleri, «Rabbimiz! Gördük duyduk, şimdi bizi (dünyaya) geri gönder de, iyi işler yapalım, artık kesin olarak inandık» diyecekleri zamanı bir görsen!

(Secde, 12)

Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

(Nur, 31)

Ey Peygamber! Kendi eşlerine, kızlarına ve Müslüman kadınları­na de ki: Dış elbiselerini (sokak kıyafetlerini) üzerlerine alıp örtünsünler. Bu onların (iffetli) tanınmalarına, eziyet edilmemelerine daha uygun olanı­dır. Allah, çok bağışlayan ve çok merhamet edendir.

(Ahzap, 59)

Cennet ucuz değil; cehennem lüzumsuz değil...

(Bediuzzaman Said Nursi)

Bana bu ten gerekmez can gerekir. Ebedi dünyada iman gerekir.

(Yunus Emre)

İmanın karşısında doğanın sesi kesilir.

(Schiller)

Görmek ve anlamak isteyene...

Gönderi tarihi:

Yukarida yazilanlara özellikle,türbani ve basörtüsünü Allahin bir emri olarak dayatanlara bakiyorum ve onlarin,Kur'anin tek harfi bile degismemistir demelerine gülüyorum.Kur'anin tek harfi degismemis ama türbani Allahin emri olarak dayatanlarin tümüde Kur'ani carpitanlardir.

Ya dininizi adam gibi ögrenin ya da Allahi carpitmalariniza alet etmeyin,size degil dine yaziktir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

başörtüsü kadının özgürlüğüne karşı bir kelepçedir çünkü insanın hayatını başkalarının hakkını yemeden istediği gibi yaşama hakkı vardır dolayısıyla istediği elbiseyi giyme hakkı vardır hatta insan çıplak bile dolaşabilir çünkü beden kendi bedenidir ister örter ister açar bu onun bileceği bişiydir buna kimse karışamaz ama derin dünya devleti bunu istememektedir özellikle orta doğuda bu inancı hakim kılmak istemekte elinden gelse tüm dünyayı bu inanca boğacak çünkü örtünmek bedenin gizli kalacağı için insanda daha çok merak uyandıracak ve şehvet kemale erecektir kadın cinsel obje olarak dqaha bir önemi artacaktır derin dünya devletinin istediği budur.

Gönderi tarihi:

"Türban" Hindistan'da erkeklerin başlarına doladıkları kültürel örtüdür.

"Sıkmabaş" Türkiye'de bir grup kendini aydın sanan, resmî ideoloji dışında herhangi bir dil kodu bulunmayan statükocunun kullandığı ifadedir.

Bu faşizm öyle patolojiktir ki, "özgürlük" adına "yasakçılığı" savunagelinmiştir.

"Başörtüsü" Kur'an'a inanan insanları bağlayan ve doğrudan "başörtüsü" olarak geçtiği (başlarındaki örtüleri yakalarına indirsinler) için böyle söylenegelen ifadedir.

Neticede başörtüsünü takan ben olduğuma göre "başörtülüyüm" diyorsam, "başörtüsüdür". "Sen şalvar giymiyorsun, onun adı pantolon" diye ısrar etmekten ne farkı var bunun?

Benim anlamadığım, genç statükocular neden rahatsız?

Saygılar

Gönderi tarihi:

başörtüsü kadının istediğini giyme hakkına vurulan bir kelepçedir insan çıplak bile dolaşma hakkına sahipken kadını kapatmaya çalışmak tam bir zorbalık ve haksızlıktır işte türkiyede bu zihniyeti yani kadın örtünmelidir düşüncesini bertaraf etmek için başörtüsü yasağı getirilmiştir yoksa osmanlıdan çıkan türkiye yine o bağnaz anlayışta kalırdı.

Gönderi tarihi:

başörtüsü kadının istediğini giyme hakkına vurulan bir kelepçedir insan çıplak bile dolaşma hakkına sahipken kadını kapatmaya çalışmak tam bir zorbalık ve haksızlıktır işte türkiyede bu zihniyeti yani kadın örtünmelidir düşüncesini bertaraf etmek için başörtüsü yasağı getirilmiştir yoksa osmanlıdan çıkan türkiye yine o bağnaz anlayışta kalırdı.

Bütün genellemeler yanlıştır. Benim değil ailemde, sülalemde bile bir tane başörtülü kadın yok. Bağnaz laikçi oldukları için şu sıralar bana cephe almış durumdalar. Çıplak bile dolaşmaya hakkım varsa çarşafla dolaşmaya da var:..

Gönderi tarihi:

Bütün genellemeler yanlıştır. Benim değil ailemde, sülalemde bile bir tane başörtülü kadın yok. Bağnaz laikçi oldukları için şu sıralar bana cephe almış durumdalar. Çıplak bile dolaşmaya hakkım varsa çarşafla dolaşmaya da var:..

evet çarşaflada dolaşırsın ama örtünmek doğrudur ve yapılması gereken örtünmektir dedinmi ozaman özgürlüklere aykırı bir düşünceye sahip olursun doğru olan örtünmek değil insanın istediği gibi hatta çıplak bile dolaşma hakkının varolduğunu kabuletmektir ama dine inanlar ve bizim bu kültürümüz doğrunun örtünmek olduğunu düşünüyor ve açık gezenlere kötü gözle bakıyor yanlış olan budur işte bu düşünce bertaraf edilmelidir.eğer dindarlara kalsaydık herkes örtünmek ve dine uymak zorunda kalırdı ama nitekim devlet laik ama yine kadınlar üzerinde toplumun bir baskısı var yine kapalı gezmek zorunda kalıyorlar ayrıca insan başkalarının hakkını yemeden hayatını istediği gibi yaşama hakkı olduğundan erkek yada kadın istediği kişiyle beraber olma hakkına sahiptir ama bizim toplum istediğiyle beraber olmuş bir kıza kötü gözle bakıyor ve evlilik dışı cinsel ilişkiler kötüleniyor oysaki insan istediğiyle beraber olur buna kimse karışamaz bu doğal bir haktır önemli olan kimsenin hakkına tecavüz etmeden gönül rızasıyla olmasıdır isterse erkek erkekle kadınla kadınla yada hem erkek hem kadınla yada toplu olarak cinsel ilişkiye girebilirler bizim toplum daha henüz medenileşememiştir hala eski bağnaz zihniyetini korumaktadır.

Gönderi tarihi:

bizim toplum daha henüz medenileşememiştir hala eski bağnaz zihniyetini korumaktadır.

Eleştirilerinizin muhatabı ben değilim anlaşılan, sizin sorununuz "bizim toplum"la. Allah kolaylık versin, işiniz zor vesselam.

Gönderi tarihi:

sizde kapanmayı savunduğunuza göre sizde muhatap oluyorsunuz maalesef.

Ben "kapanmayı" savunmuyorum, başörtüsü takmak ve başörtüsüyle üniversiteye gitmek, çalışmak bir insan hakkıdır diyorum. Başörtülülerin haklarını savunmak başka birşey "kapanmayı" savunmak bambaşka bir şey. Beni kimsenin ne giydiği ilgilendirmiyorsa, başkalarını da benim ne giydiğim ilgilendirmemeli. Bu kadar şekilci ve minimalist olmamak lazım.

Gönderi tarihi:

arkadaşım sana daha önce ne dedim osmanlıdan çıktığımızda kadının açık gezmesi mümkün bile değildi çünkü insanlar kapanmanın doğru olduğunu ve herkesin kapanması gerektiğini ve herkesin dine uyması gerektiğini düşünüyorlardı ama kılık kiyafet kanunuyla kadına özgürlük geldi ve dine inanmayanlarada özgürlük geldi öyle olmasaydı günümüzde bu özgürlüğü bulamayacaktık ve bu düşünce hala devametmektedir yani kapanmak doğrudur ve din doğrudur ve bunlara herkes uymak zorundadır düşüncesi hala vardır ve bence bu özgürlüklere aykırı bağnaz düşüncenin bertaraf olması için bu yasak devametmelidir.

Gönderi tarihi:

kılık kiyafet kanunuyla kadına özgürlük geldi ve dine inanmayanlarada özgürlük geldi öyle olmasaydı günümüzde bu özgürlüğü bulamayacaktık ve bu düşünce hala devametmektedir yani kapanmak doğrudur ve din doğrudur ve bunlara herkes uymak zorundadır düşüncesi hala vardır ve bence bu özgürlüklere aykırı bağnaz düşüncenin bertaraf olması için bu yasak devametmelidir.

Hayır, başörtülü kadınlara özgürlük falan gelmedi. 1940'lara kadar korkularından sokağa bile çıkamadılar. Daha sonra 1967'de Haitce Babacan'la üniveristlerde özgürlük mücadelesi başladı. Düşünün ki bir ilahiyat fakültesinde, islam tarihi hocası başörtülü öğrencisine şöyle diyodu: " Hey sen başörtülü kız. Burada böyle oturamazsın. Ya başını aç, ya sınıfı terket." Hatice Babacan o gün sınıfta bayıldı. Ankara ilahiyatın bahçesine çadır kurdu ve oradan ayrılmadı. Bu kadın bunları tek başına yaparken yanında hiç bir -sözüm ona müslüman- erkek yer almadı.

... yani kapanmak doğrudur ve din doğrudur ve bunlara herkes uymak zorundadır düşüncesi hala vardır

Baş kapatmamak doğrudur, cumhuriyet doğrudur, herkes açık olmak zorundadır diyelim şuna.

Bugün hala sokakta, otobüste, iş yerinde, üniversite başörtülüye 2. sınıf vatandaş muamelesi yapılmaktadır. Bu ülke kanunlarıyla başörtülü kadınları sistematik olarak soymaktadır, mecbur bırakmaktadır.

Başörtülüyseniz yarım maaşla arka tarafta çalışırsınız. Örtülüyseniz dersten defalarca atılır, ya da haksız yere bırakılırrsınız. Başörtülüyseniz elinizdeki cv'ye bakılmaksızın en basit işlere dahi alınmazsınız. Örtülüyseniz, birileri yollarda başınızdaki örtüyü çekmeye bile çalışır....

Ben inançlı bir insan değildim, ama bu yaşananları gördükçe bu mücadelenin içende yer almak istedim.

Millet olarak insafa gelin artık, bu kadar da yobaz olunmaz. İnsan haklarına saygı duyun. Anladık çok koyu dindar cumhuriyetçisiniz de, diğer dinleri de tecrit etmeyin. Sizin bu yasakcılığınızın, kötülediğiniz şeriattan ne farkı var.

Gönderi tarihi:

Anlatılanların Türkiye gerçeği ile uzaktan yakından alakası bile yok. Tamamen bir kara propaganda. Ömrümde bu kadar gerçek dışı uydurmayı bir arada görmedim!

Yarı maaşla çalıştırılmanın türbanla değil, ülkede sosyal güvenlik yasasının uygulanmayışı, müfettişlerin baskı altına alınması, işçileri köleleştirmek için torba yasa çıkarılması ile ilgisi var. Kapısı içerden açılmayan minibüste taşınıp selde boğulan kadın işçilerin türbanlı olanına yanıp, türbanlı olmayanına baş ayrımcı ustanız gibi "bir şey söylemek istemiyorum" mu diyeceksiniz? Aman rahmet dilemeyin, sakın ola, bir başı açık laiki cennnete filan gönderirsiniz sonra! Size bir cennet köşkü eksik düşer! Aman ha! Aman cennetinizi laiklere kaptırmayın!

Aman dikkat edin, selde boğulurken çırpınma sırasında türbanı başından gitmiştir de, yandaşınızı sehven kayıramazsınız, siz rahmet göndermeyince cehennemi boylar zavallı! Aman ha!

Mezarda da sorulan soruları mod medyana göre sıraladığınızda hoca efendi hazretleri şefaat ediyor mu?

Sokakta örtü çekildiği zırvasını ise ilk defa duyuyorum! Eli gazlı coplu polisiniz ne güne duruyor? Kapkaççıların özellikle açıkları hedef aldığını biliyordum ama, bu zırvayı ilk kez duyuyorum!

Sakın bunlarla alakam yok filan demesin kimse! Tüm Cumhuriyet ve Atatürk düşmanları hep elele verdi, aralarında en küçük fark yok!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.