Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2012 Admin-- Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2012 Bu kelime Fransızca "garde robe" dan geliyor. Fransızca'dan Türkçe'ye geçerken kelimenin yazılışı Türkçe'ye uygun bir hale getirilmiş fakat okunuşu aynı bırakılmıştır. Bu nedenle bu kelimenin doğru hali"GARDIROP" şeklinde olmalıdır. TDK'da Gardırop: 1) Giysi dolabı veya yeri. 2) Bir kişinin sahip olduğu bütün giysileri, giysi takımları. Yaz geldi, kışlık kıyafetlerimi artık gardıroptan çıkarıp, kaldırmam ve yazlıkları yerleştirmem gerekiyor. (Doğru) Yaz geldi, kışlık kıyafetlerimi artık gardroptan çıkarıp, kaldırmam ve yazlıkları yerleştirmem gerekiyor. (Yanlış) Yaz geldi, kışlık kıyafetlerimi artık gardolaptan çıkarıp, kaldırmam ve yazlıkları yerleştirmem gerekiyor. (Yanlış) Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2012 Admin Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2012 Buda çok iyi oldu... Kafa karıştıran bir kelimeydi Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2012 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2012 Ben bazen gardrop ile gardırop arasında kalıyordum muhtemelen ikisi de dogrudur. Ama yine de TDK, Türk dili için çok önemli, hatta en önemli referans. Doğal olarak TDK'nın söyledikleri dışına çıkmayacağız Alıntı
Misafir buse Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2015 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2015 Ben bazen gardrop ile gardırop arasında kalıyordum muhtemelen ikisi de dogrudur. Ama yine de TDK, Türk dili için çok önemli, hatta en önemli referans. Doğal olarak TDK'nın söyledikleri dışına çıkmayacağız aynen bizdetdk'nin dışına çıkmıcaz. Alıntı
Misafir Misafir Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2015 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2015 Teşekkürler çok yararlı oldu Alıntı
Misafir MerroHerro Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2016 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2016 NE SÖYLERSEN #TDK KABUL EDİYOR! DİLİN DÖNMÜYORSA BORBOROP DE GİTSİN!!! ARTIK LÜZUM KALMADI KAPATIN @TDK 'YI Alıntı
Misafir Banban10 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2017 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2017 Gardrop okunuşu itibariyle gardırop olmuşsa tren de yakında tiren olur Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.