Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2006 Yazan: Belgin Öğrek (Kadın) Öğrenme farklılıkları, ilgi alanları, düşünme ve davranış farklılıkları nereden kaynaklanıyor? Bayanların bir araya gelerek sohbet etmek, erkeklerin halı sahada maç yapma istekleri, bayanların romantik komediler, erkeklerin korku macera filmlerini tercih etmeleri, okul yıllarında erkeklerden oluşan sınıfların “Hababam” sınıfına dönüşmesi , evlerde annelerin ortalığı yatıştırma ve idare etme çabaları, babaların dominant halleri bir tesadüf mü? Beyin araştırmaları bunların tesadüf değil, beynin yapısı ve kimyasalları ile ilgili olduğunu gösteriyor. Beyin araştırmalarına göre anne karnında ilk üç ay kadın ve erkek beyni aynı. Ancak üçüncü aydan itibaren erkek fetüsün yüksek düzeyde androjen hormonu almasıyla birlikte farklılıklar oluşmaya başlıyor. Bu kadın ve erkek beyni birbirinden içerdiği kimyasal ve hormonlar ve fizyolojik olarak birbirinden farklı. Erkek beyninde sağ ve sol lobu arasında bilgi alışverişi sağlayan “corpus callosum” kadın beynine oranla daha küçük . Bu da mantıklı sol beyin ile duyusal ve duygusal sağ beyin arasındaki bilgi alışverişini kısıtlıyor. Böylece erkekler genellikle beklenmedik bir sorun karşısında loblardan birini kullanma eğilimi gösteriyorlar. Ya tam duygusal yada mantıklı oluyorlar. Kadın beyninde bulunan “ corpus callosum” daha güçlü. Bu durumda her iki lob arasındaki bilgi akışı daha hızlı ve etkili olabiliyor. Bir olay karşısında kadın her iki lobu kullanabiliyor. Hem mantık hemde duygularını kullanarak daha dengeli çözümler getirebiliyor. Erkek beyninde uzay –şekil işlemcisi daha büyük yer kaplıyor. Küçük yaştan itibaren erkekler hareket içeren oyunlardan hoşlanıyorlar. Arabalar, top oyunları, söküp takmak, tamir etmek gibi işlere yatkınlık gösteriyorlar. Makine, inşaat gibi mühendislik alanlarında daha fazla erkek olmasının nedeni de budur. Kadın beyninde dil işlemcisi daha büyük yer kaplıyor. Bu nedenledir ki kız çocukları daha erken konuşmaya, okuma ve yazmaya başlıyorlar. Okullarda kompozisyon ve anlatma derslerinde erkeklere göre daha başarılı oluyorlar. Telefonda konuşmak, bir araya gelip sohbet etmek arzusu erkeklere oranla daha fazla oluyor. Erkek beyni kadın beynine oranla 10 kat daha fazla testesteron hormonu içeriyor. . Ergenlik döneminde bu 20 katına kadar çıkar. Bu hormon insanların daha gürültücü, hareketli, yerinde duramayan, saldırgan, mücadeleci yapar. Bu hormonun yüksek seviyede olması başkalarından üstün olmak, onları geçmek, karşısındakini incitecek sözler söylemek, gibi davranışlara yol açar. Kadın beyninde testesteron hormonu erkek beynine göre daha düşük seviyede bulunması kadınları takım çalışmasına daha yatkın ve uyumlu kılar. Onlar kırıcı olmaktan çok iltifat etmeye yatkındır. Bu nedenle de iltifat beklerler. Erkekler arkadaşlarıyla kalabalık gruplar halinde olmayı tercih ederken , kadınlar ikili , üçlü küçük gruplar halinde yakın arkadaşlıklar kurmayı tercih ederler. Erkek beyninde Serotonin seviyesi daha düşüktür. Serotonin orta beyin ve sürüngen beyinden gelen duygusal tepkileri dengelemeye yarar. Serotonin seviyesi düşük olunca davranışların kontrolü güçleşir. Düşünmeden davranma baş gösterir. Bu nedenle erkekler daha kolay risk alırlar. Bu davranışları nedeniyle işlerinden olan veya okuldan uzaklaştırılanların genellikle çoğu erkektir. Kadın beyninde serotonin miktarı daha yüksektir. Bu durum daha kontrollü olmayı sağlar. Bu nedenledir ki risk alan erkeğin dengeleyicisi olurlar. Kendi duyguları ve başkalarının duygularını daha kolay anlarlar. Bu nedenle bireysel ve sosyal ilişiklerde ilişkilerde genellikle daha anlayışlı olan taraftırlar. Kişisel gelişim, iletişim, eğitim, yardımlaşma, sosyal hizmetler gibi konulara daha meyillidirler. Erkek beyninde Dopamin seviyesi daha düşüktür. Dopamin dikkat ve konsantrasyon için çok önemlidir. Düşük seviyede olması dikkatini toplayamama, ve uzun süre konsantre olamamaya yol açar. Dopamin aynı zamanda olumlu ruh hali yaratan ve konsantre olmayı kolaylaştıran endorfin üretir. Bu nedenle erkekler başarıya daha çabuk ulaşmak isterler. Bir işe devam etmeleri için o işte hep başarılı olmaları gerekir. Aksi takdirde sebat etmeyebilirler veya moralleri çabuk bozulur. Kadın beyninde Dopamin seviyesi daha yüksektir. Dikkatini daha çabuk toplar. Konsantre olma süresi daha uzundur. Daha sabırlıdır. Yukarıdaki verilere baktığımızda açıkça görülen şu ki kadın ve erkek beyni birbirini tamamlayan müthiş bir dengeyi simgeler. Alıntı
Φ emre_s Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2006 elinde gezdirdikleri süs köpekleri kadar erkeğe kıymet vermeyen ve varlıklarını anlamsız bulan feministlere duyurulur. demekki erkeğinde kadın için yeri önemli ve birbiri için gerekli iki insan çeşiti. Alıntı
Φ gofret Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Yukarıda yazılanlara bir eklemem olacak..... Kadın olmak muhteşem bir duygu.Tanrının bize vardiği bir ayrıcalık.Beynimiz kafatasımızın içinde çalışıyor.Orada durup başka yerden çalışmıyor. Akıl,tatlı dil ve dişiliği başaka hangi canlıya vermiş ki.yukarıdakini(tanrı) seviyorum.İş bilenin kılıç kullananın demiş atalarımız.Nasılda cuk diye oturtmuşlar. Alıntı
Φ güçlü Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 alla alla bizim beynimiz nerde calışıyor sanki.. Alıntı
Φ emre_s Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 acaba beyni kafatasının içinde çalışan bayan arkadaşlar neden tarih boyunca adamakıllı bi mucit çıkararamış. elektrik, telefon, uçak, bilgisayar, asprin, televizyon...vb. gibi insan hayatını rahatlatan icatlar neden hep erkek beyninin ürünü. beyni kasıklarında olduğu için mi? kadınlar güzel ve alımlıdır. ve ben de severim kadınları. en azından gay değilim ama akıl konusunu da erkelere karşı üstünlük olarak kullanırsanız bence siz zararlı çıkarsınız. tarihi sürece baktığın zaman yapılan her eylemde erkeği görürsün. ya savaşı bile erkek başlatıyo. şimdi de öyle değil mi. şirketlerin patronlarına baktığında % 95 erkek. bayanların çoğu ya sekreter ya memur. hadi bizim türkiye de bunu mazur görelim. çünkü biz de kadına hakları çok geç verildi. avrupada da aynı ama. fransanın parlementosuna bakınız. kaç tane bayan kaç tane erkek var. veya almanyanın, italyanın. dünyanın en zengin ilk 100 insanının içinde 2 tane bayan var. onlarda kocası öldüğünde kalan mirasla o listeye giriyo. dünya kadın olmadan çekilmez. bu bir gerçek. askerlik yapan arkadaşlar bunu iyi bilirler . ancak şunu da kabul edelim ki bu iki cins birbirini tamamlıyo bu arada iş bilenin kılış kuşananın. kullananın değil yani. onlar cuk oturtmuşta sen ıskaladın biraz Alıntı
Φ gofret Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 acaba beyni kafatasının içinde çalışan bayan arkadaşlar neden tarih boyunca adamakıllı bi mucit çıkararamış. elektrik, telefon, uçak, bilgisayar, asprin, televizyon...vb. gibi insan hayatını rahatlatan icatlar neden hep erkek beyninin ürünü. beyni kasıklarında olduğu için mi? kadınlar güzel ve alımlıdır. ve ben de severim kadınları. en azından gay değilim ama akıl konusunu da erkelere karşı üstünlük olarak kullanırsanız bence siz zararlı çıkarsınız. tarihi sürece baktığın zaman yapılan her eylemde erkeği görürsün. ya savaşı bile erkek başlatıyo. şimdi de öyle değil mi. şirketlerin patronlarına baktığında % 95 erkek. bayanların çoğu ya sekreter ya memur. hadi bizim türkiye de bunu mazur görelim. çünkü biz de kadına hakları çok geç verildi. avrupada da aynı ama. fransanın parlementosuna bakınız. kaç tane bayan kaç tane erkek var. veya almanyanın, italyanın. dünyanın en zengin ilk 100 insanının içinde 2 tane bayan var. onlarda kocası öldüğünde kalan mirasla o listeye giriyo. dünya kadın olmadan çekilmez. bu bir gerçek. askerlik yapan arkadaşlar bunu iyi bilirler . ancak şunu da kabul edelim ki bu iki cins birbirini tamamlıyo bu arada iş bilenin kılış kuşananın. kullananın değil yani. onlar cuk oturtmuşta sen ıskaladın biraz ilk açıklamam mizahi olsun.gülelim: siz köle efendi ilişkisini bilir misiniz Emre?Köleler çalışır,efendilerinin bir dediğini iki etmez.Hayatımızı kolaylaştırırlar İkinci açıklamam:yukarıda tüm saydıklarınızın bir kısmı doğru.Dünyanın yada Türkiye'nin halinden memnun musunuz?Ben hiç memnun değilim.Güç gösterisi yapan,reisim ben diyen sizler değil misiniz?Dünyayı yöneten sizler değil misiniz?Neden akıllı kadınlardan korkuyorsunuz?Sadece ucuz askerlik hikayelerine kadınları malzeme yaparak rencide ediyorsunuz?Bu sizin beyninizin nerede olduğunu cuk diye gösteriyor sanırım.Yol verin beyler köstek olmayın,destek olun artık. üçünçü açıklamam:size bir önerim olacak.ilk kez tanıştığınız,samimi olmadığınız insanlara siz diye hitap ediniz.KAPİŞ? Alıntı
Φ emre_s Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 ilk açıklamam mizahi olsun.gülelim: siz köle efendi ilişkisini bilir misiniz Emre?Köleler çalışır,efendilerinin bir dediğini iki etmez.Hayatımızı kolaylaştırırlar İkinci açıklamam:yukarıda tüm saydıklarınızın bir kısmı doğru.Dünyanın yada Türkiye'nin halinden memnun musunuz?Ben hiç memnun değilim.Güç gösterisi yapan,reisim ben diyen sizler değil misiniz?Dünyayı yöneten sizler değil misiniz?Neden akıllı kadınlardan korkuyorsunuz?Sadece ucuz askerlik hikayelerine kadınları malzeme yaparak rencide ediyorsunuz?Bu sizin beyninizin nerede olduğunu cuk diye gösteriyor sanırım.Yol verin beyler köstek olmayın,destek olun artık. üçünçü açıklamam:size bir önerim olacak.ilk kez tanıştığınız,samimi olmadığınız insanlara siz diye hitap ediniz.KAPİŞ? öncelikle size sen diye hitap ettiğim için özür dilerim. dikkatimden kaçmış. ikinci olarak ben askerlik yapmış arkadaşlar bunu iyi bilirler derken cinsel bi anlam katmadım yazıma. sadece şunu söylemeye çalıştım. askerde etrafında binlerce erkeğin en saf halini görüyosun ve kadına duyduğun cinsel değil manevi özlem artıyo. ayrıca bunu ucuz bulmanız da ayrıca bir tartışma konusu olur ama uzatmak da istemiyorum. ayrıca o kapiş kelimesi hiç hoş olmamış. burda birbirimize kulp takmaya veya kapak yapmaya çalışmadığımızı zannediyodum!!! tekrardan özür diliyorum sen diye hitap edip gereksiz samimiyet kurduğum için. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 acaba beyni kafatasının içinde çalışan bayan arkadaşlar neden tarih boyunca adamakıllı bi mucit çıkararamış. elektrik, telefon, uçak, bilgisayar, asprin, televizyon...vb. gibi insan hayatını rahatlatan icatlar neden hep erkek beyninin ürünü. beyni kasıklarında olduğu için mi? kadınlar güzel ve alımlıdır. ve ben de severim kadınları. en azından gay değilim ama akıl konusunu da erkelere karşı üstünlük olarak kullanırsanız bence siz zararlı çıkarsınız. tarihi sürece baktığın zaman yapılan her eylemde erkeği görürsün. ya savaşı bile erkek başlatıyo. şimdi de öyle değil mi. şirketlerin patronlarına baktığında % 95 erkek. bayanların çoğu ya sekreter ya memur. hadi bizim türkiye de bunu mazur görelim. çünkü biz de kadına hakları çok geç verildi. avrupada da aynı ama. fransanın parlementosuna bakınız. kaç tane bayan kaç tane erkek var. veya almanyanın, italyanın. dünyanın en zengin ilk 100 insanının içinde 2 tane bayan var. onlarda kocası öldüğünde kalan mirasla o listeye giriyo. dünya kadın olmadan çekilmez. bu bir gerçek. askerlik yapan arkadaşlar bunu iyi bilirler . ancak şunu da kabul edelim ki bu iki cins birbirini tamamlıyo bu arada iş bilenin kılış kuşananın. kullananın değil yani. onlar cuk oturtmuşta sen ıskaladın biraz bence bayanların evlenıp yuva kurma fıkrı yaygın olduğu için okumak unıversıte bıtınce devam edemıyorda.. fakat avrupada bayan iş alanın da çok aktıf ayrıca ıcatlar yapıldığı dönemde kızlar fazla okutulmuyordu,osmanlı daha önce başladı kız eğitimine(arkadaşımın almanyada hazırladığı tez konusu alman kaynaklardan) bayanlara fırsat tanındığın da yapabılır lerde ayrıca oss kazanma oranı bayan da daha çok şunu diyeyım zeka oranı genetık faktorler yada cınsıyet ayırmaz..çevrenın ürünüdür zeka.. Alıntı
Φ emre_s Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 bence bayanların evlenıp yuva kurma fıkrı yaygın olduğu için okumak unıversıte bıtınce devam edemıyorda.. fakat avrupada bayan iş alanın da çok aktıf ayrıca ıcatlar yapıldığı dönemde kızlar fazla okutulmuyordu,osmanlı daha önce başladı kız eğitimine(arkadaşımın almanyada hazırladığı tez konusu alman kaynaklardan) bayanlara fırsat tanındığın da yapabılır lerde ayrıca oss kazanma oranı bayan da daha çok şunu diyeyım zeka oranı genetık faktorler yada cınsıyet ayırmaz..çevrenın ürünüdür zeka.. ben de zaten erkeklerin bayanlardan daha zeki olduğunu söylemedim seden. ki erkelerin içinde ne kadar zeki olanı varsa ondan daha çok da angutu var. bunun da farkındayım. aynı şey bayanlarda da söz konusu tabi. benim yazdığım yazı gofretin erkekler kafatasından düşünmüyo demesi üzerine cevap niteliğindeydi. yani benim anladığım kadarıyla erkelerin beyni kafatasında olsa da düşünme işini kasıklarından yaptığını söylemek istedi. ben yanlış anlamış olsaydım herlade cevap kısmında bana kapiş yapmayı değilde yanlış anlamayı düzeltmeyi tercih ederlerdi. bende diyorum ki bu yorum üzerine erkeler kafatasından düşünmüyosa neden tarihe damgasını vuranlar hep erkelerden çıkıyo. senin, ecenin, elifin, meliskoonun, hayal et in.... bu kadar zeki olduğunu gördükten sonra zaten bayanların az akıllı veya erkeklerden yetersiz olduğunu söylemekte zaten abes olur (çok mu yalakalık oldu ) ya aslına bakarsan gofret in de o yazıyı çok ciddi olarak yazdığını düşünmüyorum. gülmek ve güldürmek istemiştir diye düşünüyorum Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 ben de zaten erkeklerin bayanlardan daha zeki olduğunu söylemedim seden. ki erkelerin içinde ne kadar zeki olanı varsa ondan daha çok da angutu var. bunun da farkındayım. aynı şey bayanlarda da söz konusu tabi. benim yazdığım yazı gofretin erkekler kafatasından düşünmüyo demesi üzerine cevap niteliğindeydi. yani benim anladığım kadarıyla erkelerin beyni kafatasında olsa da düşünme işini kasıklarından yaptığını söylemek istedi. ben yanlış anlamış olsaydım herlade cevap kısmında bana kapiş yapmayı değilde yanlış anlamayı düzeltmeyi tercih ederlerdi. bende diyorum ki bu yorum üzerine erkeler kafatasından düşünmüyosa neden tarihe damgasını vuranlar hep erkelerden çıkıyo. senin, ecenin, elifin, meliskoonun, hayal et in.... bu kadar zeki olduğunu gördükten sonra zaten bayanların az akıllı veya erkeklerden yetersiz olduğunu söylemekte zaten abes olur (çok mu yalakalık oldu ) ya aslına bakarsan gofret in de o yazıyı çok ciddi olarak yazdığını düşünmüyorum. gülmek ve güldürmek istemiştir diye düşünüyorum Herkese selamlar,sevgiler... Henüz çok yeni olmamdan mütevellit seri halde yanlış yapabilirim.Ama hata yapma fobim olmadığından-en azından bu konuda-rahatım şu an.Siteye gireli 1-2 dk.oluyor...ilk yorumumu bu konuda yapmak istedim. Evet..Bunu tartışmaya gerek varmı sizce?Yani farklılıklarımızı.Bunu yaşayarak,bazen hayalkırıklığı bazende mutluluk şeklinde hissetmedik mi?Kadın ve erkek bir dişli çark gibi birbirini tamamlar.Doğa bu şekilde dengesine ulaşır.Birindeki artı diğerindeki eksiyi nötralize eder.Bu farklılıktan şikayet etmek yerine kabullensek çok daha iyi olur kanısındayım.Bu ne ya...resmen bi prof.edasındayım.Bi çaylak için bu kelimeler çok fazla ha? Alıntı
Φ emre_s Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 Herkese selamlar,sevgiler... Henüz çok yeni olmamdan mütevellit seri halde yanlış yapabilirim.Ama hata yapma fobim olmadığından-en azından bu konuda-rahatım şu an.Siteye gireli 1-2 dk.oluyor...ilk yorumumu bu konuda yapmak istedim. Evet..Bunu tartışmaya gerek varmı sizce?Yani farklılıklarımızı.Bunu yaşayarak,bazen hayalkırıklığı bazende mutluluk şeklinde hissetmedik mi?Kadın ve erkek bir dişli çark gibi birbirini tamamlar.Doğa bu şekilde dengesine ulaşır.Birindeki artı diğerindeki eksiyi nötralize eder.Bu farklılıktan şikayet etmek yerine kabullensek çok daha iyi olur kanısındayım.Bu ne ya...resmen bi prof.edasındayım.Bi çaylak için bu kelimeler çok fazla ha? bu forumda yenisizin belki ama daha önce çok forum tozu yuttuğunuz belli söylediklerinize aynen katılıyorum. aslında benimde söylemeye çalıştığım buydu ama sizin gibi ordinaryus profösör edasında konuşamadığım için bir türlü izah edemedim kendimi. bu arada foruma hoşgeldiniz. sizi hemen tanışalım topiğine alalım Alıntı
Φ emre_s Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 Size Emre diyebilirmiyim Emre? Zira çok yeni tanıştığımızdan hangisi daha makbul olur kestiremiyorum.Şu çok forum tozu yutmuşa benziyorsunuz söyleminiz konusunda şiddetle yanıldığınızı belirtmek isterim.Bununla beraber ordan öyle gözükmesine sevinmedim dersem yalan olur.Tanışma başlığına artık yarın katılırım çünkü çıkmam gerekiyor.İlk tanıştığım kişi siz oldunuz bu arada her iki tarafa da hayırlı olsun bana tabiki emre dersin. bende size sen diyebilirmiyim. zira forumda bazen ters tepebiliyo. evet ilk benle tanıştın. zaten kalanını boşver. hepsi boş beleş şaka ya şaka. bu geriye kalanın içine admin falan da giriyo. şutlancam valla forumdan Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2006 elinde gezdirdikleri süs köpekleri kadar erkeğe kıymet vermeyen ve varlıklarını anlamsız bulan feministlere duyurulur. demekki erkeğinde kadın için yeri önemli ve birbiri için gerekli iki insan çeşiti. afadersiniz emre bey ama siz simdi sus kopeginimi kiskandinizzz her kadin ayni degill bayimm elinde sus kopegi olan genelde menopoz zamani gelmis ve erkek konusunda yanlis olanlar yani burda bolee Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2006 bana tabiki emre dersin. bende size sen diyebilirmiyim. zira forumda bazen ters tepebiliyo. evet ilk benle tanıştın. zaten kalanını boşver. hepsi boş beleş şaka ya şaka. bu geriye kalanın içine admin falan da giriyo. şutlancam valla forumdan bende sana gicik diyebilirmiyim zira yeni sayilirim ve bir bayan olarak hassas ve duygusalim bazi forumda kendini bilmezler benim hassas kalbimi kiriyooo mesela sizz aaahhhh ahh forumdada hala acemiyimm bide ablam bile yokk beni koruycakk bolee cocuklar cunku yasini solemekten korkuyoo yada adamlarr forumun oz evlatlarina neler yapiyoo... Alıntı
Φ emre_s Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2006 afadersiniz emre bey ama siz simdi sus kopeginimi kiskandinizzz her kadin ayni degill bayimm elinde sus kopegi olan genelde menopoz zamani gelmis ve erkek konusunda yanlis olanlar yani burda bolee bende sana gicik diyebilirmiyim zira yeni sayilirim ve bir bayan olarak hassas ve duygusalim bazi forumda kendini bilmezler benim hassas kalbimi kiriyooo mesela sizz aaahhhh ahh forumdada hala acemiyimm bide ablam bile yokk beni koruycakk bolee cocuklar cunku yasini solemekten korkuyoo yada adamlarr forumun oz evlatlarina neler yapiyoo... fesupanallah. bey nerden çıktı şimdi. sizli bizli konuşmaya mı başladık yine. hem ben kadınların süs köpeğiyle gezmesine bişey demedim. ama bazı feminist ablalar elinde gezdirdikleri köpek kadar erkeğe değer vermiyo ben buna kızıyorum. kalbini kırdıysam da özür dilerim ama biliyorum ki sen bana küsmezsin Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2006 fesupanallah. bey nerden çıktı şimdi. sizli bizli konuşmaya mı başladık yine. hem ben kadınların süs köpeğiyle gezmesine bişey demedim. ama bazı feminist ablalar elinde gezdirdikleri köpek kadar erkeğe değer vermiyo ben buna kızıyorum. kalbini kırdıysam da özür dilerim ama biliyorum ki sen bana küsmezsin nasilda biliyo benii haklisin bencede sana katiliyorummm heyy konuyla alakasi yok ama bugun annmin dogum gunu o gormesede annecim seni coooooooooooookkkk seviyorum iyki annemsin iyiki dogdun ve 40 oldunn hahaha bana dalga gecme diyon ama annisko insan 40 yilda bir dalga geciyoo Alıntı
Φ güzelyaz Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2006 bende sana gicik diyebilirmiyim zira yeni sayilirim ve bir bayan olarak hassas ve duygusalim bazi forumda kendini bilmezler benim hassas kalbimi kiriyooo mesela sizz aaahhhh ahh forumdada hala acemiyimm bide ablam bile yokk beni koruycakk bolee cocuklar cunku yasini solemekten korkuyoo yada adamlarr forumun oz evlatlarina neler yapiyoo... arkadaşlar bencede kadın ve erkeklerin birbirinden üstün birsürü özelliği var.kimse birbirinin yerini tutamaz ki.tutsaydı niye hepsi erkek yada kadın olmadı dimi ama..bak mesela ben hayaletin ablası olmak istiyorum kabul ederse tabiii..yaşım 26 canım,uygunmuyum.haa şimdi emre(adınızla hitap ettim kusuruma bakmayın )senin ablan olamaz deyilmi olsa olsa abin olur bide şu süs köpeği meselesi,bence o kadınlar hayatlarında köpek kadar yakınlık gösterip,sevecek,sadık kalacak bir erkek olmadığı için yazık hayvanı sahiplenmişlerdir.yoksa kim ister ki canım diyen bir ses yerine havlayan köpeği dimi ama yaa... Alıntı
Φ emre_s Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2006 arkadaşlar bencede kadın ve erkeklerin birbirinden üstün birsürü özelliği var.kimse birbirinin yerini tutamaz ki.tutsaydı niye hepsi erkek yada kadın olmadı dimi ama..bak mesela ben hayaletin ablası olmak istiyorum kabul ederse tabiii..yaşım 26 canım,uygunmuyum.haa şimdi emre(adınızla hitap ettim kusuruma bakmayın )senin ablan olamaz deyilmi olsa olsa abin olur bide şu süs köpeği meselesi,bence o kadınlar hayatlarında köpek kadar yakınlık gösterip,sevecek,sadık kalacak bir erkek olmadığı için yazık hayvanı sahiplenmişlerdir.yoksa kim ister ki canım diyen bir ses yerine havlayan köpeği dimi ama yaa... tabi ki adımla hitap edebilirsin herkes gibi. ama ben bu sadık erkek bulamadığı için köpeği sahipleniyorlar görüşüne katılmıyorum. zira ben köpeği sevmelerinde veya sahiplenmelerinde bir tuhaflık olduğunu söylemedim. sadece söylediğim onlara verdikleri değeri bile erkeğe vermiyorlar. erkek ırkının aptal ve işe yaramaz olduğunu düşünenler var feministlerin içinde. ama o aptal ırktan birinin bulduğu elektrikle tv izlemeyi veya yine o ırktan birisinin bulduğu telefonla dedikodu yapmayı biliyorlar. benim kızdığım budur sadece ve haksız olduğumu hiç sanmıyorum. bu arada ben sadece hayal et in değil hiç kimsenin ablası olamam. kimse bu tip hayallere kapılıp beklenti içine girmesin Alıntı
Φ güzelyaz Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 tabi ki adımla hitap edebilirsin herkes gibi. ama ben bu sadık erkek bulamadığı için köpeği sahipleniyorlar görüşüne katılmıyorum. zira ben köpeği sevmelerinde veya sahiplenmelerinde bir tuhaflık olduğunu söylemedim. sadece söylediğim onlara verdikleri değeri bile erkeğe vermiyorlar. erkek ırkının aptal ve işe yaramaz olduğunu düşünenler var feministlerin içinde. ama o aptal ırktan birinin bulduğu elektrikle tv izlemeyi veya yine o ırktan birisinin bulduğu telefonla dedikodu yapmayı biliyorlar. benim kızdığım budur sadece ve haksız olduğumu hiç sanmıyorum. bu arada ben sadece hayal et in değil hiç kimsenin ablası olamam. kimse bu tip hayallere kapılıp beklenti içine girmesin yok be emre feministlikle insana değer vermemek aynı şey olmamalı... kadın veya erkek hepsi insandır ve bu öyle hayvan sevgisiyle filan mukayese edilemez bence...kadınlar zekidir ama duygusal yanları ağır basar işte çok zaman.erkekler zekidir duygularını ikinci plana atar çok zaman fark burdadır bence. acaba senin ablası olmanı isteyen veya bekleyen kaç minik arkadaşımız var bu forumda, hani beklemeyin diycem,boşa zaman kaybı olurrr Alıntı
Φ emre_s Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 yok be emre feministlikle insana değer vermemek aynı şey olmamalı... kadın veya erkek hepsi insandır ve bu öyle hayvan sevgisiyle filan mukayese edilemez bence...kadınlar zekidir ama duygusal yanları ağır basar işte çok zaman.erkekler zekidir duygularını ikinci plana atar çok zaman fark burdadır bence. acaba senin ablası olmanı isteyen veya bekleyen kaç minik arkadaşımız var bu forumda, hani beklemeyin diycem,boşa zaman kaybı olurrr aslına bakarsan feminizm kadın-erkek eitliğinin olmadığını düşünüp bu eşitliği sağlama adına ortaya çıkan bir düşüncedir. ancak türkiye'de herşeyin anlamının bilinmediği gibi bununda bilinmediğini düşünüyorum. zira türkiyede önde gelen feministlerin hiçbiri evli değidir. yani kadın-erkek eşitliğini sağlamak için erkekten nefret etmek mi gerekir. tabi ki hayır. ama bunu iyi tahlil edemediklerinden dolayı toplumu kadın ve erkek olmak üzere iki kampa ayırmak istemektedirler. oysa ki mümkün mü böyle bişey. yani kadın ve erkek her yönüyle birbirini tamamlayan iki cinsiyet. aşık veysel ne demiş. ''güzelliğin 10 par etmez, şu bende ki aşk olmasa''. yani kadın olmadan erkeğin, erkek olmadan da kadının bir anlamı olmuyo. umarım gerçek anlamda feminizmi savunmayı öğrenirler. bırak bırak beklesinler. hayal kırıklığına kapılan onlar olur Alıntı
Φ güzelyaz Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 aslına bakarsan feminizm kadın-erkek eitliğinin olmadığını düşünüp bu eşitliği sağlama adına ortaya çıkan bir düşüncedir. ancak türkiye'de herşeyin anlamının bilinmediği gibi bununda bilinmediğini düşünüyorum. zira türkiyede önde gelen feministlerin hiçbiri evli değidir. yani kadın-erkek eşitliğini sağlamak için erkekten nefret etmek mi gerekir. tabi ki hayır. ama bunu iyi tahlil edemediklerinden dolayı toplumu kadın ve erkek olmak üzere iki kampa ayırmak istemektedirler. oysa ki mümkün mü böyle bişey. yani kadın ve erkek her yönüyle birbirini tamamlayan iki cinsiyet. aşık veysel ne demiş. ''güzelliğin 10 par etmez, şu bende ki aşk olmasa''. yani kadın olmadan erkeğin, erkek olmadan da kadının bir anlamı olmuyo. umarım gerçek anlamda feminizmi savunmayı öğrenirler. bırak bırak beklesinler. hayal kırıklığına kapılan onlar olur bencede öğrenmeleri kendi yararlarına olur.çünkü kadınları madur durumlarından kurtarayım derken,anlamsız bir çatışmanın içine sokuyorlar ki bununda bizlere bir faydası olmuyor ne yazık...yalnız cennetin bile tadı olmazmış yaaa bu doğrudur.içlerinde yalnız olan her insan mutsuzdur,büyük savaşları kazansa bile...kendi başına yaşamayı başarabilen kadın ve erkek mutlu olmayı tek başına başaramıyor deyilmi..yada hem cinsiyle..... bu da demek oluyor ki hepimiz birbirimize muhtacız ve üstün değiliz kimseden.üstünlüklerimiz farklı sadece umutlandırma garipleri benden abla olmaz diye bağır.vebal alırsın soraaa Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 beyin meyin mevzulari beni asar arkadaslar, ama güzel bi söz buldum, bir yerlere eklemek istedim ve en uygun yer olarakta burayi gördüm Kadın, her ihtiyacını karşılayacak tek bir erkeği ister. Erkek, tek bir ihtiyacını karşılayacak her kadını. Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 arkadaşlar bencede kadın ve erkeklerin birbirinden üstün birsürü özelliği var.kimse birbirinin yerini tutamaz ki.tutsaydı niye hepsi erkek yada kadın olmadı dimi ama..bak mesela ben hayaletin ablası olmak istiyorum kabul ederse tabiii..yaşım 26 canım,uygunmuyum.haa şimdi emre(adınızla hitap ettim kusuruma bakmayın )senin ablan olamaz deyilmi olsa olsa abin olur bide şu süs köpeği meselesi,bence o kadınlar hayatlarında köpek kadar yakınlık gösterip,sevecek,sadık kalacak bir erkek olmadığı için yazık hayvanı sahiplenmişlerdir.yoksa kim ister ki canım diyen bir ses yerine havlayan köpeği dimi ama yaa... valla bunun hemen ustune atlarimm cok ta isterimm artik benimde ablam varr ama lutfen nazar etmeyinn Alıntı
Φ emre_s Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 valla bunun hemen ustune atlarimm cok ta isterimm artik benimde ablam varr ama lutfen nazar etmeyinn bi kere yanlış alıntı yapmışsın hemde bunun şakası bile kötü. lütfen abla muhabbetini uzatma Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 bi kere yanlış alıntı yapmışsın hemde bunun şakası bile kötü. lütfen abla muhabbetini uzatma bu niye simdiiiii???? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.