Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

*1- İlk defa bir Başbakan "Tezkere geçmezse memura maaş ödeyemeyiz." dedi

*2- İlk defa ekonomi büyürken işsizlik arttı. 

*3- İlk defa carî açık verilirken döviz kuru arttı. 

*4- İlk defa bir Başbakan zam isteyen memura "İMF'yi ikna edin " dedi. 

*5- İlk kez ithalat 100 milyar doları aştı. 

*6- İlk kez cari açığın üstünde borçlanma yapıldı

*7- İlk kez Yunan Kilise Bankası Türkiye' de banka satın aldı. 

*8- İlk defa domuz, kesimlik hayvanlar arasına alındı 

*9- İlk defa düşük faizli dış borç, yüksek faizli iç borç ile ödendi. 

*10- İlk defa bir Başbakan ve Dışişleri Bakanı, islamiyeti yok etmeye yemin eden bir Papa'nın heykeli önünde fotoğraf çektirdi.

*11- İlk defa bir Başbakan "Toprak satılıyorsa alıp götürmüyorlar ya!" dedi. 

*12- İlk defa bir cami kiliseye çevrildi. 

*13- İlk defa kilise ve havralar imar planında yer aldı. 

*14- İlk defa bir Başbakan Yahudi düşünce kuruluşundan " Üstün Cesaret(!) Ödülü" aldı. 

*15- İlk defa Türk askerinin başına ABD güçlerince çuval geçirildi. 

*16- İlk defa bir Başbakan "Bir dönem dini kullandık " dedi. 

*17- İlk defa petrol kanunu ile yabancılara elli yıllık imtiyaz verildi. 

*18- İlk defa yabancı rantiyecilere vergi muafiyeti tanı ndı. 

*19- İlk defa iletişim sektörünün tamamı yabancıların eline geçti. 

*20- İlk defa tezkere reddedilmesine rağmen Dışişleri Bakanlığı genelgesi ile silahlar Türkiye üzerinden geçti. 

*21- İlk defa bir Başbakan İslam dünyasının sınırlarını değiştirecek BOP'un eş başkanı oldu. 

*22- İlk defa bir Başbakan, Müslüman topraklarını işgal eden ABD askerlerinin evlerine sağ salim dönmeleri için dua ettiğini açıkladı. 

*23- İlk kez İsrailli bir işadamına çok gizli bir şekilde 800 milyon dolar kaynak aktarıldı. 

*24- İlk defa bir Başbakan yapılan ihalede önce uçak istedi; ama sonra Mercedes'e razı oldu. 

*25- İlk defa fındık üreticileri en büyük mitingi yaptı.

*26- İlk defa bir Başbakan Türkiye'yi pazarladığını açıkça itiraf etti.

*27- İlk defa tarımsal üretimde dış ticaret açığı ortaya çıktı. 

*28- İlk defa bir Başbakan çiftçilere "Gözünü toprak doyursun." dedi. 

*29- İlk defa kapkaç diye bir sektör ortaya çıktı. 

*30- İlk defa zina suç olmaktan çıktı. 

*31- İlk defa bir Başbakan en fazla yurt dışı gezisi yaptı. 

*32- İlk defa bir Başbakan "Borç yiğidin kamçısıdır." diyerek borçlanmayı bir başarı olarak gösterdi. 

*33- İlk defa enflasyon % 10 artarken pancar fiyatları 99 kuruştan 88 kuruşa indi. 

*34- İlk defa çiftçi ve emekliden vergi alınması sözü verildi. 

*35- İlk defa bir Başbakan Danışmanı Amerikalılara Başbakan için "Bu adamı kullanın, onu rogara süpürmeyin." dedi. 

*36- İlk defa GSMH artarken KDV tahsilatı yerinde saydı. 

*37- İlk defa bir Başbakan TMSF katkısıyla bu kadar çok TV ve gazete yönlendirdi. 

*38- İlk defa Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı misafir olarak gelen bir kralın ayağına gitti. Hem de 10 Kasım günü... 

*39- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ÇİFTÇİYE " ANANIDA AL GİT!" DEDİ. 

*40- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ŞEHİT ZİYARETTİNDE "ASKERLİK YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİLDİR." DEDİ 

*41- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN 300 METRELİK GEMİYE "GEMİCİK" DEDİ.

*42- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN, "GAZETEL ERİNİ OKUMAYIN TELEVİZYONLARINI AÇMAYIN." DEDİ. 

*43- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNEN İNSANLARI DİNSİZLİKLE SUÇLADI. 

*44- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN İÇİN CUMHURİYET MİTİNGLERİ YAPILDI. 

*45- İLK DEFA BİR HALK KENDİ LAİKLİĞİNDEN VE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN KORKTU. 

*46- İLK DEFA ATA'MI ANLIYORUM. 

Bu hızla Tayyip Erdoğan bu dönemde ülkemizdeki her şeyi özelleştirmiş olacak. 

İşbu ya özelleştirmeye ve satmaya kafayı takmış olan başbakanımız en sonunda kendisini özelleştirir mi?

*- Türk Telekom, Arap'ın.

*- Telsim İngiliz'in.

*- Kuşadası Limanı İsraillinin.

*- İzmir Limanı Hong Konglunun.

*- Araç muayene işi Alman'ın.

*- Başak Sigorta Fransız' ın.

*- Adabank Kuveytli' nin.

*- İETT Garajı Dubaili' nin.

*- Avea Lübnanlı' nın.

*- Petkim? Ermeni' nin. ( Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bir çıkardık Ermeni...)

*- Rakı, Amerikalı' nın.

*- Finansbank Yunan'ın.

*- Oyakbank Hollandalının.

*- Denizbank Belçikalının.

*- Türkiye Finans Kuveytlinin.

* - TEB Fransız'ın.

*- Cbank İsraillinin.

*- MNG Bank Lübnanlının.

*- Alternatif Bank Yunan'ın.

*- Dışbank Hollandalının.

*- Şekerbank Kazak'ın.

*- Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.

*- Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.

*- Beymen'in yarısı Amerikalının.

*- Enerjisa' nın yarısı Avusturyalının.

*- Garanti' nin yarısı Amerikalının.

*- Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.

*- İzocam, Fransız'ın.

*- TGRT (Fox) Amerikalı'nın.

*- Demirdöküm Alman'ın.

*- Döktaş Fransız'ın.

*- Süper FM Kanadalı'nın.

Hepsi TÜRK'tü, bir zamanlar tabi. Sadece 5,5 yıl önce.(Yani AKP hükûmetinden önce.) 

Önemli! Borla çalışan araba üretildi, Türkiye kıskaçta. Arabayı BOR madeniyle çalıştıracak patentli altı yüz proje olduğu ortaya çıktı. Türkiye, dünya rezervinin yüzde yetmişinine sahip.

*AYDIN İNSAN; ARAŞTIRIR, YARGILAR VE SONUCA VARIR. 

CAHİL, YOBAZ İNSAN; DUYAR, GÖRÜR VE HÜKME VARIR. 

YA BİR YOL BUL YA BİR YOL YAP YA DA YOLUMUZDAN ÇEKİL!

DURMAK YOK, CAN SIKMAYA DEVAM.

VATAN gazetesinden alıntıdır..pek yapmadığım bir iştir..fakat oldukça ilginç..akpeyi kara kara düşündürüyormuş..milyonlarca kişi mail olarak bir birine postalıyormuş iyimi.. :D

Gönderi tarihi:

Hükümete laf yok, Hüküm et, hüküm kıyma.

Hükm et, hükümran ol.

Hakim ol, savcı ol,

egemen ol egemenlik elinde olsun... HANgi elinde? :yukari::asagi:

Dayı beceremiyorum, bana da öğret böyle yazmayı. alkanaga öğrenmiş, ona da yazmaya çalıştım az önce olmadı vesselam. :kalpkirik:

Gönderi tarihi:

Her ülkede yabanci sermaye var ve olacakta. Bizimde yabanci ülkelerde islettigimiz isletmeler var. Global bir dünyada yasiyoruz, milliyetcilikle isler yürümüyor. Aklinin kullanan ve parasi olan alir isletir.

Ben burada asla AKP'yi savunmuyorum. Bunu söylemek zorundayim cünki, bizlerin bir huyu vardir ya yazdiklarima katilirsin katilmiyorsan diger taraftansindir. Ben her iukisinede ait degilim.

Kimse limanini elinden zorla almadi, iyi isletseydikte Israilliler almasaydi. Araba kontrolleri yillarca Türk'ler tarafindan yapildi ve sonuc olarak her hurda araba hala yollarda. Demekki beceremiyoruz. Alman'lar TÜV konusunda lider. Kiskanacagimiza örnek alalim kendimize iyi yönlerini.

Gönderi tarihi:

Her ülkede yabanci sermaye var ve olacakta. Bizimde yabanci ülkelerde islettigimiz isletmeler var. Global bir dünyada yasiyoruz, milliyetcilikle isler yürümüyor. Aklinin kullanan ve parasi olan alir isletir.

Ben burada asla AKP'yi savunmuyorum. Bunu söylemek zorundayim cünki, bizlerin bir huyu vardir ya yazdiklarima katilirsin katilmiyorsan diger taraftansindir. Ben her iukisinede ait degilim.

Kimse limanini elinden zorla almadi, iyi isletseydikte Israilliler almasaydi. Araba kontrolleri yillarca Türk'ler tarafindan yapildi ve sonuc olarak her hurda araba hala yollarda. Demekki beceremiyoruz. Alman'lar TÜV konusunda lider. Kiskanacagimiza örnek alalim kendimize iyi yönlerini.

Sn.Dominik, para herşey değildir. Plansız yapılan özelleştirmelerin kaybettirdiklerinin kazanılandan fazla olduğunu Tekel özelleştirmesinde görmedik mi? Çalışanların geleceği planlanmadan yapılan özelleştirmelerin işsizliği arttıracağı gayet açık değil mi? Bu özelleştirmeler sayesinde tütün, pamuk gibi köylümüzün gelir kaynaklarının ellerinden alındığını bunun da işsizliği arttırıcı etken olduğunu bunları yapanlar hesap edemiyorlar mı? Bir işyeri açarken bile onun ne kadar verimli olabileceği, masraflar vs. bir ön çalışma yapılır.

Gönderi tarihi:

Sn.Dominik, para herşey değildir. Plansız yapılan özelleştirmelerin kaybettirdiklerinin kazanılandan fazla olduğunu Tekel özelleştirmesinde görmedik mi? Çalışanların geleceği planlanmadan yapılan özelleştirmelerin işsizliği arttıracağı gayet açık değil mi? Bu özelleştirmeler sayesinde tütün, pamuk gibi köylümüzün gelir kaynaklarının ellerinden alındığını bunun da işsizliği arttırıcı etken olduğunu bunları yapanlar hesap edemiyorlar mı? Bir işyeri açarken bile onun ne kadar verimli olabileceği, masraflar vs. bir ön çalışma yapılır.

Arkadasim Tekel olayi ve eskiden KIT dedigimiz meseleleri iyi arastirmanizi rica ediyorum. Tabiiki Tekel iscilerinin durumu kabul edilecek bir olay degil ve onlarin sucuda degil. Ama Tekel iscilerinin bu duruma gelmesinin yegane suclulari siyasilerdir. Onlar her secimde ve sonrasinda oy alabilmek ugruna kendi yandaslarini yerlestirmislerdir, yerlestirirken gercekten ihtiyac varmi yokmu arastirmamislardir. Yani 10 kisilik is yerine zamanla 20 kisi yerlestirilmistir. Is yerleri verimsiz olmustur, kazanc saglayamaz hale gelmistir. Sizde okumussunuzdur, her dönem gazetelerde mansetler atilirdi, bilmem su dairede 5 tane memur ayni odada oturuyorlar ve hepsinin görevi ayni. Veya kendinizde yasamissinizdir, gidersiniz postaneye veya eskiden devlet bankalarina veya dairelerine bir imza icin en az 10 kisinin masasina evraklar gider. Olayi iyi kavramak gerek. Devletin kasasini bosaltanlar siyasiler.

Özellestirmeler sadece Türkiye'de yasanmiyor. Her gelismis ülke dahi devleti is veren olmaktan cikartiyor. nedenide cok acik, verimlilik saglamak ve gereksiz harcamalarin önünü kesmek.!!!!

Tabiiki özellestirmeler ince elenip sik dokunmali, ama yasadigimiz dünyada özellestirmeler kacinilmaz.

Bakin daha bu haftaki haberlerde mesela Isvicre'nin ve Avrupa'nin en büyük araba firmasi VOLVO Cin'li ler tarafindan satin alindi.

Ülkemizde vatandaslara dogrulari anlatalim diye bir sorumluluk yok. Herkes kendi siyasi cikari dogrultusunda atiyor ve tutuyor.

Yok efendim eskiden sunlar Türk'lerin elindeymisde simdi Israil'liler almis, Ingiliz'ler almis,.... diyerek toplumda vatan elden gidiyor hissi uyandirarak huzursuzluk yaratiyorlar.

Günümüz dünyasinda aklini ve teknelojisini kullanan milletler kalkiniyor, bizim gibi her tasin altinda vatanhainligi aranan ülkeler ise gerilerde yavas yavas yürüyorlar.

Gönderi tarihi:

Arkadasim Tekel olayi ve eskiden KIT dedigimiz meseleleri iyi arastirmanizi rica ediyorum. Tabiiki Tekel iscilerinin durumu kabul edilecek bir olay degil ve onlarin sucuda degil. Ama Tekel iscilerinin bu duruma gelmesinin yegane suclulari siyasilerdir. Onlar her secimde ve sonrasinda oy alabilmek ugruna kendi yandaslarini yerlestirmislerdir, yerlestirirken gercekten ihtiyac varmi yokmu arastirmamislardir. Yani 10 kisilik is yerine zamanla 20 kisi yerlestirilmistir. Is yerleri verimsiz olmustur, kazanc saglayamaz hale gelmistir. Sizde okumussunuzdur, her dönem gazetelerde mansetler atilirdi, bilmem su dairede 5 tane memur ayni odada oturuyorlar ve hepsinin görevi ayni. Veya kendinizde yasamissinizdir, gidersiniz postaneye veya eskiden devlet bankalarina veya dairelerine bir imza icin en az 10 kisinin masasina evraklar gider. Olayi iyi kavramak gerek. Devletin kasasini bosaltanlar siyasiler.

Özellestirmeler sadece Türkiye'de yasanmiyor. Her gelismis ülke dahi devleti is veren olmaktan cikartiyor. nedenide cok acik, verimlilik saglamak ve gereksiz harcamalarin önünü kesmek.!!!!

Tabiiki özellestirmeler ince elenip sik dokunmali, ama yasadigimiz dünyada özellestirmeler kacinilmaz.

Bakin daha bu haftaki haberlerde mesela Isvicre'nin ve Avrupa'nin en büyük araba firmasi VOLVO Cin'li ler tarafindan satin alindi.

Ülkemizde vatandaslara dogrulari anlatalim diye bir sorumluluk yok. Herkes kendi siyasi cikari dogrultusunda atiyor ve tutuyor.

Yok efendim eskiden sunlar Türk'lerin elindeymisde simdi Israil'liler almis, Ingiliz'ler almis,.... diyerek toplumda vatan elden gidiyor hissi uyandirarak huzursuzluk yaratiyorlar.

Günümüz dünyasinda aklini ve teknelojisini kullanan milletler kalkiniyor, bizim gibi her tasin altinda vatanhainligi aranan ülkeler ise gerilerde yavas yavas yürüyorlar.

Benim dediğim de zaten bu, siyasilerin suçunu niye vatandaş ödesin? Tekel özelleştirmesini hatırlatmaya gerek var mı bilmiyorum ama 300 milyon dolara satıldıktan kısa bir süre sonra 900 milyon dolara satılıyorsa bu özelleştirmeleri yapanlara nasıl güveneceğiz?

Bu şirketler verimsiz olduğu bahane edilerek satılırken nelere mal olduğunu aşağıdaki alıntıdan ifade etmeye çalıştım.

Tekelin Özelleştirilmesi ve Tütün Üreticileri

.

.

.

TEKEL’in aşağıda belirtilen işyerleri belirtilen tarihlerde kapatıldı veya işletmecilikten çekildi:

Adapazarı Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü           29.04.2002

Düzce Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü                 29.04.2002

Çine Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü                    04.06.2002

Ödemiş Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü                04.06.2002

Turgutlu Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü              04.06.2002

Mudanya Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü             04.06.2002

Yenişehir Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü             04.06.2002

Kocaeli Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü                 23.01.2004

Hendek Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü                 23.01.2004

Sinop Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü                    07.04.2004

Şarköy Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü                  07.04.2004

Merzifon Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü               07.04.2004

Geyve Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü                   07.04.2004

Gölmarmara Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü          03.08.2004

Soma Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü                     03.08.2004

Savaştepe Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü             03.08.2004

Ulubey Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü                  03.08.2004

Ahmetli Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü                  03.08.2004

Yenice Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü                  03.08.2004

Çivril Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü                     03.08.2004

Fethiye Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü                  03.08.2004

Bergama Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü                03.08.2004

Dikili Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü                      03.08.2004

Trabzon Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü                03.08.2004

Menemen Yaprak Tütün İşletmesi Müdürlüğü              03.08.2004

Kelkit Kibrit Fabrikası                                                   07.04.2004

Şanlıurfa Suma Fabrikası                                              07.07.2003

Çankırı Kaya Tuzlaları                                                  29.04.2002

Sekili Kaya Tuzlaları                                                     29.04.2002

Tuzluca Kaya Tuzlaları                                                29.04.2002

Erzincan Tuz İşletme Müdürlüğü                               31.01.2005

Gemlik Sungipek ve Vizkoz Mamulleri San.               29.04.2002

Tabacs Turcs S.A. (tasfiye)                                       27.09.2004

-http://samsun01.blogcu.com/tekelin-ozellestirilmesi-ve-tutun-ureticileri/245198- 

Gönderi tarihi:

Benim dediğim de zaten bu, siyasilerin suçunu niye vatandaş ödesin? Tekel özelleştirmesini hatırlatmaya gerek var mı bilmiyorum ama 300 milyon dolara satıldıktan kısa bir süre sonra 900 milyon dolara satılıyorsa bu özelleştirmeleri yapanlara nasıl güveneceğiz?

Bu şirketler verimsiz olduğu bahane edilerek satılırken nelere mal olduğunu aşağıdaki alıntıdan ifade etmeye çalıştım.

Ne dersek diyelim sonuc olarak özellestirmek sart dostum. Aksi taktirde bizim siyasetciler bu kurumlarin dibini kazirlar.

Önceki yazimda da söyledigim gibi, özellestirme yapilirken gerekli itina gösterilmeli. ´Özellestiren iktidar bu istisnayi dahi göstermiyorsa benim söylemlerimi hakli gösteriyor ve zararin neresinden dönersen kardir mantigiyla kurumlari iktidarlarin hismindan ancak özellestirerek kurtaririz.

Gönderi tarihi:

Ne dersek diyelim sonuc olarak özellestirmek sart dostum. Aksi taktirde bizim siyasetciler bu kurumlarin dibini kazirlar.

Önceki yazimda da söyledigim gibi, özellestirme yapilirken gerekli itina gösterilmeli. ´Özellestiren iktidar bu istisnayi dahi göstermiyorsa benim söylemlerimi hakli gösteriyor ve zararin neresinden dönersen kardir mantigiyla kurumlari iktidarlarin hismindan ancak özellestirerek kurtaririz.

Aynı fikirdeyim ama bu şekilde değil. Çok yönlü düşünülerek, meydana gelecek tüm koşullar göz önünde bulundurulup gerekli tedbirler alındıktan sonra, şaibesiz ihalelerle yapılmak şartıyla.

Gönderi tarihi:

Aynı fikirdeyim ama bu şekilde değil. Çok yönlü düşünülerek, meydana gelecek tüm koşullar göz önünde bulundurulup gerekli tedbirler alındıktan sonra, şaibesiz ihalelerle yapılmak şartıyla.

Evet haklisiniz!!!

Gönderi tarihi:

Bu ilkler bizim son kez yaşayacağımız birşeyler olmaz umarım...

Gönderi tarihi:

Türkiye'de özellestirilme bahanesiyle satilan kuruluslarin hemen hepsi gelir getiren ve devlete yük olmayan kuruluslardir.Birkac kurulusu öne sürerek asil gercegi kapatmaya calismak samimiyet degildir.Özellestirme bir plan cercevesinde yapilir.Orada calisanlarla ilgili koruyucu önlemler alinir onlara ayri isyerlerinde istihdam imkanlari yaratilir.Bu 4c denilen sadece gözboyama olan gecici bir is seklinde olmamalidir.Iktidar bu 4c denilen ucubeyle calisanlari aldatip hem isyerlerini satisa cikariyor hemde onlari 6 ay bir yil gibi anlasmali sözlesmelerle magdur duruma sokuyor.Iste Tekel iscileri buna canli örnekti ve basbakan bu iscileri tehdit ederek "4c ile calismak isteyen milyonlar var "diyordu.Bir devlet adaminin agzindan cikamyacak sözler maalesef Türkiye'yi yöneten birinin agzindan rahatlikla cikabiliyor.Ama Tekel Iscileri kuru gürültüye pabuc birakmadilar onlari kutlamak gerekir.

Türkiye'de özellestirme adi altinda yapilan tüm satislar AKP'nin belirli bir plani olarak devam etmis ve ellerinde pekte satacak birsey kalmamis belki kalmistir bilmiyorum.Simdi Köprü yapip satmayi düsünüyorlar.Avrupa ülkelerinde devletin devlet kuruluslarindaki hisse oranlari yüzde 35-55 arasidir.Bu oran Türkiye'de yüzde 0'lara dogru ilerlemektedir.Bunun anlami Türkiye'nin yakin bir gelecekte Türklerin elinde degil yabanci ve yerli ortaklarinin elinde olacagidir.Ucuz fiyatlarla satisa cikarilip Türk milletinin mali olmak vasfini kaybeden bu kuruluslar kendi kendilerini amorti etmekle kalmayip ayni zamanda devlete cok katki saglayan kuruluslardir.Bunlari yabancilara satmak kaymagini baskasina tortusunuda Türklere yedirmek demektir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bu ilkler bizim son kez yaşayacağımız birşeyler olmaz umarım...

Bu ilkleri yaşatanları göndererek bunları birdaha yaşamayacağımızı ümit etmek istiyorum.

Gönderi tarihi:

Yorumunuzun tam olarak anlamini cikartamadim. Hangi ilklerden bahsediyorsunuz?

Mesela herhangi bir ilki ele alalım ; "İLK DEFA BİR BAŞBAKAN, "GAZETEL ERİNİ OKUMAYIN TELEVİZYONLARINI AÇMAYIN." DEDİ." ...Sanırım bunu diyen bir başbakanımız ilerde başka şeyleride diyebilir..Başka düşünce tipine tahammül edemeyen bir hükümetimiz varsa bence bazı şeylerin sonu gelmiş demektir...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.