Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2009 Bir gurup Esnaftan IMF karşıtlarina karşı FAŞİZAN saldırı? İkinci günde Şişli karıştı İstanbul'da yapılan IMF ve Dünya Bankası'nın toplantılarını protesto amacıyla toplanan gruba, polis, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Polis ekipleri, göstericileri dağıtmak için havaya ateş etti. İstanbul- Şişli'deki Ergenekon Caddesi'nde toplanan grup, çeşitli sloganlarla IMF ve Dünya Bankası toplantılarını protesto etti. Grubun Agos gazetesi önüne doğru yürüyüp, burada açıklama yapma isteğine izin vermeyen polis, eylem konusunda ısrar eden gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Protestocular kendilerine müdahale eden güvenlik güçlerine, taş, sapan ve molotofkokteyli atarak, ara sokaklara kaçtılar. Tekrar toplanan ve yürümek isteyen gruba polis, bir kez daha biber gazı ve tazyikli su sıkarak müdahale etti. Ara sokaklara dağlan ve yeniden toplanarak yürümeye başlayan grup, Feriköy üzerinden Çağlayan'a çıktılar. Yürüyüş sırasında göstericiler, yol üzerindeki bankaların camlarını taşlarla kırdı. Şişli'de E-5 kara yolunu Boğaziçi yönünde trafiğe kapatan grup, bu arada bir polis aracına da taşlarla saldırdı. Araçta bulunan 2 polis arabadan inmeden havaya ateş ederek, olay yerinden uzaklaştı. Protestocu grup, Topkapı yönünde de motorize polis ekibine taşlı saldırıda bulundu. Göstericiler, fast-food yemek yenilen bir iş yerinin camlarını da taşlarla kırdı. Grup, daha sonra Okmeydanı yönünde yürüyerek dağıldı. Türkler, insanlığın metafizik eylemi. Dünyayı dolaşmış yerleşik uygarlıklara yeni dinamizm sağlamış. Şimdi Türklerin metafizik eylemi teknoloji tüketiciliğinin içiner hapis olmuş. Ah bir ikinci dünya savaşıda olsa da diyesi geliyor, insanın. Da, ülkemize davat edilen Alman öğretim görevlisi profosörler kendiliğinden gelmelerinin şansını yakalasak. Hey gidi hey artık uygarlığın temsilcileri dolaşıyor, yeryüzünde kralda kral. IMF, asıl gücünün tekeli bilim. Türklüğüm metafizk gücüm, emperyalistler tarafından sağılan ineğe dönüştürüldü. Evet, bir avuç gencimiz gelecek metafiziğimizi sağdırmayacağız diyor. Kendilerini ve ülkemizi olumsuz duruma düşürselerde, gönlüm onlardan yana ve aşk gücümü onlara bahşediyorum. IMF bel bağalayan seçilmez olan seçilenlerin düştüğü durum daha acı veriyor bana. Ben IMF'sizde başarabiliriz diyorum. (N.. A..) böyle sesleniyor 2 Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2009 IMF yi mi protesto ediyorsun orda protesto yoktu sadece anarşizim vardı ve kıt kanaat paramla aldığım renault 19 marka aracımın o kadar dış sokakta olmasına rağmen hem ön hem arka camı patlamış şekilde buldum .... Polisin yaptığı da esnafın yaptığıda az bile gğnahsız onlarca insanın dükkanı yıkıldı arada kalanlar oldu... bumu protesto bu tamamen anarşizim dir ANARŞİSTliktir kimse bana kalkıpta IMF protesto haklı protesto demesin haklı iken haksız duruma düşmek vardır...Adamın istediği zaten bu şekilde iç savaşlar çıkartarak ülkeleri kendisinden kredi almaya mecbur hale getirmek ... protesto ediyoruz diyorsunuz adamı , iyi de adam sizi sallamıyor bile iyi oldu diyor ve üstelik adamda kominist... zaten ne kadar kominist sosyalist tanıdı isem adamlar lafta kapitalizm düşmanı icraatta kapitalistin önde gideni...Adamlar istiklali yıktılar 2 saat sonra elbise değiştirip meydanda piyasa yaptılar...IMF böyle 3-5 çapulcunun lafı ile değişecek "aaa adamlar beni istemiyorlar" mı dicek güldürmeyin yahu....Büyük imparatorluklar saldırı ile taarruz ile yıkılmaz içten çökertmeniz gerekir osmanlının çöktüğü gibi .... ELimizle uşak oluyoruz olmaya da devam edecez bu millete bu yakışır hak ediyorsunuz çünkü oy ile başa getirdiğiniz adamların yaptıkları ortada İngiliz devlet adamı chircil ne demiş milletler yönetilmez milletler hakettiği gibi yönetilir ... Bu millette böyle rezillikleri hakediyor yazıklar olsun nalet olsun....ben maddi hasar gördüğüm için değil ordaki olaylara bizzat şahit oldum amaç etrafı yakıp yıkmak niye yıkıyorsun niye yıktığınıda bilmiyor eline ben geçsem beni kaldırıp cama fırlatacak .... yıkmak yok etmek kolaydır kolaysa yıkılanı geri topla bakalım.... bir gün tüh ya ah keşke denir ama iş işten çoooookkkkkktttttaaaannnn geçmiş olur..... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 IMF protestolarına evet ancak yıkıp dökmeye hayır. Bunun hiç bir mantığı yok. Esnafın yaptığı doğru değil. Ancak devletin güvenlik güçleri tarafından her seferinde yüzlere gözlere bulaştırılan, emniyeti sağlama gösterilerinden sonra ,kıt kanaat günün nafakasını çıkarmak için çalışan ve malını korumaya çalışan esnafın da başka çaresi kalmıyor. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 İşte asıl bunları konuşalım... IMF protestoları ve işçi bayramları (1 mayıs) özellikle böyle yapılıyor diye düşünüyorum... çünkü böyle saldırmanın ve anarşizm ile sivil vatandaşların canını ve malını zarara sokmanın hangi ideolojiye faydası oluyor? Bunun altında yatan nedenin emekçiliği, işçiliği ve halkçılığı anarşizmle bir tutma isteği yatıyor diye düşünüyorum. Sonuçta gençleri çeşitli ideolojilerle anarşizme yaklaştırmak ve saldırgan biri yapmak çok kolay değil mi? Gençlere ve bir çok insana bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaları için bazı karanlık gruplarca örgütenmeler yaptırılıyor, onları kullanıyorlar ve kışkırtıyorlar! Sonuçta esnaf, öğrenci, imf karşıtları, tüm sivil yurttaşlar karşı karşıya kalıyor ve birbirini anlamaktan uzaklaşıyor... 1 Alıntı
Φ DEV-SOLCU Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Polis dayağında sağlam raporu İstanbul Avcılar'da Yunus timlerinin döverek hastanelik ettiği üniversite öğrencisi Güney Tuna'ya sağlam raporu verildiği ortaya çıktı. "Türkiye'de hiçbir çocuğun harcanmaması lazım" DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, çocuk suçluların Terörle Mücalede Kanunu kapsamından çıkartılarak çocuk mahkemelerinde yargılanmaları gerektiğini ifade ederek, ''Türkiye'de hiçbir çocuğun harcanmaması, aksine onların kazanılması lazım'' dedi. Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Polis dayağında sağlam raporu İstanbul Avcılar'da Yunus timlerinin döverek hastanelik ettiği üniversite öğrencisi Güney Tuna'ya sağlam raporu verildiği ortaya çıktı. "Türkiye'de hiçbir çocuğun harcanmaması lazım" DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, çocuk suçluların Terörle Mücalede Kanunu kapsamından çıkartılarak çocuk mahkemelerinde yargılanmaları gerektiğini ifade ederek, ''Türkiye'de hiçbir çocuğun harcanmaması, aksine onların kazanılması lazım'' dedi. şimdi sen bunu ne maksatla buraya yazdın Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 İşte asıl bunları konuşalım... IMF protestoları ve işçi bayramları (1 mayıs) özellikle böyle yapılıyor diye düşünüyorum... çünkü böyle saldırmanın ve anarşizm ile sivil vatandaşların canını ve malını zarara sokmanın hangi ideolojiye faydası oluyor? Bunun altında yatan nedenin emekçiliği, işçiliği ve halkçılığı anarşizmle bir tutma isteği yatıyor diye düşünüyorum. Sonuçta gençleri çeşitli ideolojilerle anarşizme yaklaştırmak ve saldırgan biri yapmak çok kolay değil mi? Gençlere ve bir çok insana bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaları için bazı karanlık gruplarca örgütenmeler yaptırılıyor, onları kullanıyorlar ve kışkırtıyorlar! Sonuçta esnaf, öğrenci, imf karşıtları, tüm sivil yurttaşlar karşı karşıya kalıyor ve birbirini anlamaktan uzaklaşıyor... IMF protestoları ve işçi bayramları (1 mayıs) özellikle böyle yapılıyor diye düşünüyorum... çünkü böyle saldırmanın ve anarşizm ile sivil vatandaşların canını ve malını zarara sokmanın hangi ideolojiye faydası oluyor? Bilmiyorum neye faydasi oluyor? Fakat esnafin o sekilde IMF karsitlarina kölelige karsi olanlarin Dünyayi ABD siyasetinin yönetmesine karsi olanlar küresellesme altinda daha fazla insanlarin daha fazla kölelige yönlendirmeye calisanlara dünyanin heryerinde birer kivilcim birer uyari seklinde ortaya konan bu eyleme dünya halklarina mal olmus bu eyleme bu sekilde saldirmak neyin nesi oluyor.. bunu anlayamadim bu fasizanliktan öte bu barbarlik örnegidir. Yoksa ben ülkemden uzak yasadigim icin oralarda bu normal mi oluyor..bir anlatsanizda bir bilsek.. Uzaklarda yasayipda ülkemize gelen libarellerin bir numarali adami Kemal dervis dahi ne demisti? Özellistirmeler fazla siz bunu abartiyorsunuz bu kadar banka özellestirilemez. Bu daha fazla kölelesmektir demistir buyrun.. Bizim esnafinda son nefesini verdirecek bu özellestirmeler statüko ab avrupa birligi abd amerika imf borsa bundan bir haber saldiriyor bir FAŞİZAN kasap gibi. 1 Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 IMF protestolarına evet ancak yıkıp dökmeye hayır. Bunun hiç bir mantığı yok. Esnafın yaptığı doğru değil. Ancak devletin güvenlik güçleri tarafından her seferinde yüzlere gözlere bulaştırılan, emniyeti sağlama gösterilerinden sonra ,kıt kanaat günün nafakasını çıkarmak için çalışan ve malını korumaya çalışan esnafın da başka çaresi kalmıyor. Sanırım ilk defa size katılıyorum :clover: 1 Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 IMF protestolarına evet ancak yıkıp dökmeye hayır. Bunun hiç bir mantığı yok. Esnafın yaptığı doğru değil. Ancak devletin güvenlik güçleri tarafından her seferinde yüzlere gözlere bulaştırılan, emniyeti sağlama gösterilerinden sonra ,kıt kanaat günün nafakasını çıkarmak için çalışan ve malını korumaya çalışan esnafın da başka çaresi kalmıyor. bu mu IMF pretestosu ??? EĞER DEVLET BUNUN ÖNLEMİNİ ALMASA MİLLET KENDİ ÖNLEMİNİ ALACAKTIR...pOLİSE.. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 bu mu IMF pretestosu ??? EĞER DEVLET BUNUN ÖNLEMİNİ ALMASA MİLLET KENDİ ÖNLEMİNİ ALACAKTIR...pOLİSE.. Sanırım anlatmak istediğimi anlamadınız sayın kaplan. Tabiki IMF protesto edilecek (bende karşıyım çünkü )buna evet demişim. Ama protesto biçimine hayır demişim.İletimden anlaşıldığı biçimde . Ancak polisin tavrı her zaman olduğu gibi organizasyonsuz . Sadece bir örnek yeterli hastaneye atılan gaz bombası. Bunu atanın polis olduğu açık ve net görüldü. Bu tedbirler etrafa en az zarar verilecek şekilde alınabilirdi. Polis sanmıyorum ki bu gösterilerin duyumunu o anda alsın. Halk kendi önlemini almak gereği duyuyorsa , devletin güvenlik güçlerine ne denebilir? Ben söylemekten yoruldum. Koskoca bir işbilmezlik ve acz. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 Sanırım ilk defa size katılıyorum :clover: Objektif ve dürüst olunduğunda ,doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilmeyi başardığımızda, hangi taraftan olursa olsun çözülemeyecek mesele yoktur sanırım. Bu bu güç görünüyor baksanıza repler bile sırf aynı tandansda veya farklı tandans da düşünülüyor diye konunun içeriğine bakılmadan veriliyor.Daha 40 fırın ekmeğe ihtiyaç var.Yine de umudu yitirmemek gerekiyor. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 Objektif ve dürüst olunduğunda ,doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilmeyi başardığımızda, hangi taraftan olursa olsun çözülemeyecek mesele yoktur sanırım. Bu bu güç görünüyor baksanıza repler bile sırf aynı tandansda veya farklı tandans da düşünülüyor diye konunun içeriğine bakılmadan veriliyor.Daha 40 fırın ekmeğe ihtiyaç var.Yine de umudu yitirmemek gerekiyor. evet hakılsınız baksanıza size katıldığımı yazdığım yazımda bile -2 rap 1 Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 evet hakılsınız baksanıza size katıldığımı yazdığım yazımda bile -2 rap Ben de o yüzden yazdım zaten. O halde o -2rep aslında bana Böyle topluma böyle protesto,böyle polis çok bile. Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 İşte asıl bunları konuşalım... IMF protestoları ve işçi bayramları (1 mayıs) özellikle böyle yapılıyor diye düşünüyorum... çünkü böyle saldırmanın ve anarşizm ile sivil vatandaşların canını ve malını zarara sokmanın hangi ideolojiye faydası oluyor? Bunun altında yatan nedenin emekçiliği, işçiliği ve halkçılığı anarşizmle bir tutma isteği yatıyor diye düşünüyorum. Sonuçta gençleri çeşitli ideolojilerle anarşizme yaklaştırmak ve saldırgan biri yapmak çok kolay değil mi? Gençlere ve bir çok insana bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaları için bazı karanlık gruplarca örgütenmeler yaptırılıyor, onları kullanıyorlar ve kışkırtıyorlar! Sonuçta esnaf, öğrenci, imf karşıtları, tüm sivil yurttaşlar karşı karşıya kalıyor ve birbirini anlamaktan uzaklaşıyor... ben aynısını yazacaktım neyse bi daha yazmayayım ihihi 2 Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 IMF yi mi protesto ediyorsun orda protesto yoktu sadece anarşizim vardı ve kıt kanaat paramla aldığım renault 19 marka aracımın o kadar dış sokakta olmasına rağmen hem ön hem arka camı patlamış şekilde buldum .... Polisin yaptığı da esnafın yaptığıda az bile gğnahsız onlarca insanın dükkanı yıkıldı arada kalanlar oldu... bumu protesto bu tamamen anarşizim dir ANARŞİSTliktir kimse bana kalkıpta IMF protesto haklı protesto demesin haklı iken haksız duruma düşmek vardır...Adamın istediği zaten bu şekilde iç savaşlar çıkartarak ülkeleri kendisinden kredi Sayin taypa'zannediyorum ülkenize bagli bir vatandassiniz, verginizi ödüyor araba´ya sigortasiz binmek zaten olmaz? sigortalidir.. bu demek sigorta zararinizi karsilayacak.. minumumda olsa bir miktar IMF nin gözdeleri olan bankalar´dan bu zarar karsilanacak.. Ayni sekilde esnafin zararida karssilanacak eger o esnaf devletden vergi kacirmiyorsa.. Önemli olan cana birsey olmazsin.. Kisaca sunu söyleyeyim esnafin eylemcilerle alisverisi ne olabilir bu eylemde neler olabilecegi zaten belli sadece ülkemizde olmuyor ki.. Esnafi ilgilendiren IMF, nedir neden bu siddet diye anca kendisini sorgulayabilir,sorguya tutabilir.. Bu eylem IMF ye karsi burda görev güvenlik güclerimize düsüyor.. güvenlik gücleride eylemin siddetine göre tavrini ortaya koyar.. ve kimsede bundan alinganlik yapmaz! yapamaz. Ama isin icine Allahuekber diye esnaf girerse isin boyutu degisir.. Allahuekber diyeceksin ayni IRAK da oldugu gibi ABD yi degil onun sirtini yani IMF yi arka cikacaksin.. yok böyle birsey. Polisin yaptığı da esnafın yaptığıda az bile gğnahsız onlarca insanın dükkanı yıkıldı arada kalanlar oldu... bumu protesto bu tamamen anarşizim dir ANARŞİSTliktir kimse bana kalkıpta IMF protesto haklı protesto demesin haklı iken haksız duruma düşmek vardır...Adamın istediği zaten bu şekilde iç savaşlar çıkartarak ülkeleri kendisinden kredi Cok vahim bir siralama.. sonra Adam sirf savas cikararak gelmiyor ki ekonomi olarak elegecirirken IMF´siyle pranga vurmaya calisiyor insanligi hapsetmeye calisiyor küressellesme metoduyla insanligi ele geciriyor.. sirf devletleri ele gecirmiyor ki? INSANOGLU ZATEN KÜRESEL Vizeyi dünyada kaldirsinlar gercek küresellesme nedir görünür bunlarin ki pranga. Bu pranga´ya ortak olmayalim; seyirci kaliyoruz o ayri? fakat sesiz kalamayan özgür insan oglunada kulak verelim.. 1 Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 SAyın Efendi Türkler... Esnafın yaptığına neden şaşırıyorsunuz ki? 40 yıl önce de aynısını yapmışlardı? 6. filonun protesto edildiği günlerde FKF bünyesinde toplanan gençleri bir grup gerici Komünistgler Moskovaya diye kovalamıştı... Daha da eskisi var? 2. meşrutiyet ilan edildikten sonra bir grup şeriat isterük sloganlarıyla 31 Mart ayaklanmalarını başlatmıştı... Şaşırmamak lazım esnafın yaptığına... Onlar her zaman öyleydi.. Taypa adlı forumdaşımız ne güzel söyledi... ANARŞİSTLİK... Onlar protestoları hep aynı sözlerle yaftaladılar... Tabii burada kınanması gereken başka bir durum daha var elbette... Mesela Taksim'de ilk gün yapılan protesto gösterisinde Almanya'dan gelmiş siyahlar içindeki bir grup orada molotov hazırlıyordu ve ne için gelmiş oldukları ayan beyan ortadaydı... Böyle bir haklı gösteriyi bile kendi ********* amaçları uğruna baltalayıp oradaki binlerce gerçek devrimciyi gerçek IMF protestocusunu da mağdur etti, polisin yine türlü türlü silahlar kullanmasına neden oldu... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Protesto ediyorum sizin bilgisayarınızın ekranına taş atabililir miyim? Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Sanırım anlatmak istediğimi anlamadınız sayın kaplan. Tabiki IMF protesto edilecek (bende karşıyım çünkü )buna evet demişim. Ama protesto biçimine hayır demişim.İletimden anlaşıldığı biçimde . Ancak polisin tavrı her zaman olduğu gibi organizasyonsuz . Sadece bir örnek yeterli hastaneye atılan gaz bombası. Bunu atanın polis olduğu açık ve net görüldü. Bu tedbirler etrafa en az zarar verilecek şekilde alınabilirdi. Polis sanmıyorum ki bu gösterilerin duyumunu o anda alsın. Halk kendi önlemini almak gereği duyuyorsa , devletin güvenlik güçlerine ne denebilir? Ben söylemekten yoruldum. Koskoca bir işbilmezlik ve acz. Pardon sn gelincik ..Sizin yazınıza karşı demek istemedim.Konu başlığına ! Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Bu konuyu siyasi zemine çekmeye gerek yok. Siyasi görüşü ne olursa olsun, cam çerçeve indirenler anarşist ve vandaldır, vitrinini, dükkanını, arabasını zaten bu krizde zor ayakta dururken korumak isteyen esnaf da siyasi görüşü ne olursa olsun haklıdır. Çatışma, cinayet olmadığına sevinmek lazım, şiddet uygulamakla kalmış yine... Adamın ekmek kapısı arkadaşım, mal canın yongasıdır. Adam çoluk çocuğunun ekmek kapısına saldırana her şeyi yapabilir. Teröriste, anarşiste, vandala herkesin koşulsuz, siyasi görüş gözetmeden karşı olması lazım. Kimse kimsenin gelip camını çerçevesini indiremez. Yok öyle bir hak... 1 Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 Bu konuyu siyasi zemine çekmeye gerek yok. Siyasi görüşü ne olursa olsun, cam çerçeve indirenler anarşist ve vandaldır, vitrinini, dükkanını, arabasını zaten bu krizde zor ayakta dururken korumak isteyen esnaf da siyasi görüşü ne olursa olsun haklıdır. Çatışma, cinayet olmadığına sevinmek lazım, şiddet uygulamakla kalmış yine... Adamın ekmek kapısı arkadaşım, mal canın yongasıdır. Adam çoluk çocuğunun ekmek kapısına saldırana her şeyi yapabilir. Teröriste, anarşiste, vandala herkesin koşulsuz, siyasi görüş gözetmeden karşı olması lazım. Kimse kimsenin gelip camını çerçevesini indiremez. Yok öyle bir hak... Haklısınız size bir Rep de benden sevgili demirefe Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Konunun başlığı siyasiyken, yorumlarda kullanılan kelimeler anarşizm vandalizm solculuk faşizm gibi siyasi kavramlarken konuyu siyasi zemine çekmeyin demek çok enteresan ve trajikomik Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 konuyu siyasi zemine çekmeyin demek çok enteresan ve trajikomik Konu siyasi değil demek değil o. Haklılığı haksızlığı siyasi görüşe göre belirlemeye çalışmayın anlamında... Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2009 Konu siyasi olduğu için mecburen siyasi olarak nietelndiriyoruz haklıyı haksızı... Çünkü kavramlar siyasi... Sonuçta iki taraf da sütten çıkma ak kaşık değil... Ama esnafın yaptığı da en az bankalara dükkanlara taş atanların yaptığı kadar suçtur... Üstelik bu bir linç girişimidir.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2009 Bu ülkede doğru düzgün protesto gösterisi falan yapılamaz. Ne zaman bir şeyler protesto edilmek istense araya hemen provakatörler girer ve protestoyu sabote ederek halk desteğinin önüne geçerler. Halka da sanki IMF'yi protesto edenler anarşistmiş gibi bir hava yaratılır.. Hoş pek çok anarşist şiddet yanlısı da değildir ama bunun önemi yoktur. "Eğer anarşistler IMF'yi istemiyorlarsa IMF iyi bir şeydir." Ptotestoyu provake edenlerin amaçlarının ne olduğunu bilmiyorum. Ama ortaya çıkan sonucun yukarıda yazdığım gibi olduğu da bir gerçek. O yüzden bu ülkede bir protesto gösterisine katılanlar ne kadar mağdur, ne kadar haklı olurlarsa olsunlar, gösterinin sonunda çoğunlukla haksız duruma düşerler. Bu da en çok kimin işine gelir acaba? 1 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2009 Yam Yam'in yazdiklarina katilmamak mümkün degil.Esnaf diyoruz,haklilar diyenler var,ben demiyorum,poliste haksiz esnafta haksizdir.Polisin haksizligi,sanki acik bir arazide operasyon yaparcasina coluk cocuk kadin yasli demeden biber gaziyla protestocularin üzerine gitmesidir.Ne oluyor arkadasim,sadece protestocularmi var meydanda,insanlar yollarda isi gücü olan var,bankaya kosan,alisverise cikmis olan insanlarimiz var sen nasil hicbirsey yokmus gibi biber gazi ile operasyon yapiyorsun.Protestoculara gelince,güzel hos,protestonu yap,bende seninleyim,protesto demokratik bir haktir.Bizim ülkemizde protesto sadece belirli kesimler tarafindan yapilip halkimiz sagolsun ülke gercekleriyle ilgilemedigi icin halk protestosu kelimesi zaten yabancidir bizim külütürümüze. Ha birde madalyonun diger yüzü var ki asil aci olan da budur;PKK göstericileri meydanlara cikip otobüsleri atese verirken,etrafi yakop yikarken bu esnaf veya hassas vatandaslar tatilemi cikmis oluyorlar ki bir Allahin kuluda eline bir tas alip bir PKK'liya firlatamiyor.Bu ancak korku veya isbirlikcilikle izah edilebilir.IMF'yi protesto edenlerin genelinde genclerin olmasi heralde esnafinda isine gelmis olacak ki,düstügü yerden kalkamayan birine meydan dayagi cektiler ve buna gerekce olarakta "EFENDIM ZATEN ISLER KESAT BIRDE BU PROTESTOLAR"i gösterdiler.Polisin yaptigi ise tam anlamiyla bir polis devletinde olmasi gereken bir davranisti,esnafin elinden al ve bir güzelde sen jopla o protestocuyu.Eh NE DIYELIM ACILIMLARINIZ HAYIRLI OLSUN,BAYA BIR DEMOKRATIK OLUYOR SON GÜNLERDE. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.