Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

San Francisco


nyx-fallen angel

Önerilen İletiler

San Francisco 765,000 nüfusu ile Amerika Birleşik Devletlerindeki en kalabalık 14. şehirdir. Daha geniş bir bölge olan San Francisco Körfez Bölgesinde yaklaşık 7.2 milyon kişi yaşamaktadır. 1776 yılında İspanyollar yarımadanın uç kısmına yerleştiler.

Golden Gate'de bir liman ve Hristiyan bir aziz olan Assisili Francesco'nun adını verdikleri bir elçilik kurdular. 1848'de Kaliforniya Altın Akını (Gold Rush) ile birlikte şehir hızlı bir büyüme dönemine girdi. 1906’da bir deprem ve yangın sonrası kent mahvolmuş ama kısa sürede yeniden inşa edilmiştir.

Bugün San Francisco dik yamaçları, Viktoryen ve moderm mimarinin ekletik bir karışımı olan mimarisi ve Golden Gate, Alcatraz Adası, Coit Kulesi ve Chinatown (Çin Mahallesi) gibi ünlü yerleri ile popüler, turistik bir şehirdir.

Ayrıca Asya kökenli Amerikalılar, Lezbiyen ve Gay toplulukların yaygın olduğu birbirinden farklı özelliklere sahip, kozmopolitan bir karışım olan nüfusu ile de tanınmaktadır. San Francisco nüfusunun çeşitliliğinin kanıtları en iyi şekilde mahallelerde gözlemlenebilir

 

Teleferikler

Powell-Hyde hattı teleferik hatları içinde manzarası en güzel olanıdır ve Lombard Caddesinin (yukarıda bahsedilen) kıvrımlı bölümünü görebileceğiniz bir alanın üstünde durur.

Powell-Hyde hattı burdan itibaren aşağıya Fisherman's Wharf'a doğru, harika manzarası olan bir güzergahta ilerler.

 

californialagrandcanyon.jpg

Fisherman's Wharf

Fisherman's Wharf turistlerin çok sevdiği ve eğlenceli-şirin mağazaları ve alışılmadık, farklı sokak göstericileri ile tüm dünyada tanınır. Turistik alışveriş mağazaların çokluğuna rağmen, okyanustan çıkarılmış taze deniz ürünleri satan sokak standları ve Şehrin denizcilik geçmişini görsel olarak bugüne taşıyan tarihi gemi filoları sayesinde otantikliğini korumaktadır.

 

 

californialagrandcanyon.jpg

Alcatraz Adası

Alcatraz yada 'Rock' esas olarak Batı Amerika’daki ilk deniz fenerinin bulunduğu bölgeydi. 1934'te Al Capone (İtalyan asıllı Amerikalı gangster) ve George 'Makinalı Tüfek' Kelly ('Alkol Yasağı' boyunca – Amerika’da alkol yasaklandığında - kötülüğüyle ün salmış gangster) gibi ünlü mahkumların kaldığı federal cezaevi oldu.Rehberli turları genel olarak sevmeseniz bile bu turdan yine de keyif alacaksınız çünkü bu tur, ziyaretçilere mahkumların tutulduğu klastrofobik (9x5 adımlık) hücreleri ve idaresi zor mahkumların karanlıkta etkisiz hale getirildiği 'karanlık delikleri' göstermektedir.

 

 

californialagrandcanyong.jpg

Golden Gate Bridge

San Francisco'nun en ünlü yapısıdır. Siste geçen gemilerin kolayca görebilmesi için turuncu renkte olan bu köprüyü bu rengi nedeniyle gözden kaçırmak imkansızdır. Tek – askılı bu köprü 1937’de açıldı ve 33 milyon dolara inşa edildi ve yapımı sırasında 10 işçinin ölümüne mal oldu. Bu asılı geçit 7,000 adım uzunluğunda iki tane kablo ile desteklenmektedir.

 

 

californialagrandcanyoni.jpg

Chinatown

Chinatown muhtemelen daha önce hiç görmediğiniz (Çin'de hiç bulunmamışlar için elbette!) yiyecekler, sebzeler ve meyveler ile dolu marketleri görmek için harika bir yerdir. Bu bölgede ilginç gösterişli bir mimari ve Çin tapınakları yer almaktadır. Biz size Altına Akın sırasında San Francisco'ya ilk gelen Çinli göçmenlerin etkileyici hikayelerini ve yerel dükkan sahipleri ve restorant şefleri ile sohbetleri de kapsayan Shirley Fong-Torres' Wok Wiz Chinatown Yürüyüş Turlarını öneriyoruz.

 

Golden Gate Park

Golden Gate Park'ta Haight bölgesinden Ocean Beach bölgesine kadar uzanan ağaçlarla çevrili çok sayıda patika vardır. Yol boyunca Çiçek Bahçeleri ve Japon Çay Bahçesini ziyaret etmek gibi yapacak birçok keyifli şey bulacaksınız.

 

 

Yazi Alintidir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.