Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Karton Ev

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

65a70024.jpg65a70025y.jpg

KARTON EV

Çocuklara ne yapayım diye düşünürken, sürekli yastıklardan ev yapıp içine girdiklerini hatırladım ve bir oyun evi yapmak aklıma geldi. Malzemenin çok pahalı olmaması için duvarlarını kalın mukavvadan yapmaya karar verdim. Gereken çizim ve ölçümlerden sonra, mukavvaları kesip yapıştırarak evin taban, tavan ve iç ve dış duvarlarını tamamladım. 1 kilo kırmızı ve lacivert boyayla evi boyadım, etrafına kağıt band süs çektim, duvarlarını ayıcıklarla süsledim. Taban yumuşak olsun diye kalın bir yatak süngeri alıp, bir çarşafı kılıf olarak diktim, yastıkları da hazırladım. Sonra sıra kırmızı tülden perde dikmeme geldi. O iş de bitince iç odaların tavanına florasan lamba, duvara kitaplık, dergilik yaptım. İçeriye kafesiyle muhabbet kuşu, radyolu walkman ve hoporlörlerini, diğer bir köşeye de minik televizyon yerleştirince ortaya iki oda bir salon Karton Ev ortaya çıktı.

Çocuklar aylarca bu evde yaşadı, uyudu, çalıştı, oynadı. Kimse onları çıkartamadı dışarıya ta ki en sonunda ev dayanamayıp parçalanıncaya kadar.

Şimdi ne olur yine yap diye tutturuyorlar ama evin salonunda yer kalmıyor sonra. Yine de özledik seni Karton Ev (Laf aramızda bazen ben de girip oturuyordum, hatta uyuyordum içinde bazen). :)

Gönderi tarihi:

Bence yapın yine bir tane, en azından ileri de..istedik te yapmadı olayı yok olmuş olur.

Ama bu defa, hep aynısı olmaz, bu defa az değişik yapalım diyerek.. Karton evin önüne

"Karton Okul" yazar iseniz... :) icersine küçük bir masa kitaplar defterler kalemler vs..

Eminim ki kendilerinden az bir zaman sonra bıkacaklar dır :)

Gönderi tarihi:

Okul iyi fikirmiş :)

Önceki evde duvara monte yemek yedikleri açılır kapanır bir masa yapmıştım zaten, onu burada ders masasına çevirerek uygulayabilirim. Bir de karton yerine kontraplak kullanayım diyorum ama çok pahalıya çıkacak ve daha kırılgan olacak. Geçen sefer evin çatısını düz yapmıştım. Çocuklar büyüdü artık. Rahat hareket edebilmeleri için çatıyı yüksek yapmalıyım.

Sanırım herkes çocukluğunda dörtgen yastıkları, bir araya getirip içine girip evcilik oynamıştır. Zar zor girilen bir hayali evin içinde saatler geçirmiştir. İnsanın ilk çağlardan genlerinde taşıdığı mağarada yaşama güdüsü olsa gerek :lol:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.