Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Hamsili Icli Tava :

Malzemeler

1 kg hamsi

1/2 kg pirinc

3 bas orta boy sogan

2 kahve fincani kusuzumu

1 tatli kasigi karabiber

1,5 kahve fincani camfistigi

1 su bardagi aycicek yagi

yeteri kadar tuz

300 gr. tereyag

Yapilisi

1- Ince ince dogranmis soganlar 1/2 su bardagi zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavrulur. Iyice yikanmis ve suzulmus pirinc camfistigiyla birlikte soganin icine katilir. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardagi sicak su ve yag katilir. Tencerenin kapagi ortulerek pilav pisirilir.

2- Diger tarafta hamsiler kilciklarindan ayrilalarak fileto haline getirilir.

3- Hamsilerin yarisi tavaya bir sira dizilir. Pisen ve henuz dinlendirilmemis durumdaki pilava kusuzumu katildiktan sonra pilav hamsilerin ustune bosaltilir.

4- Pilavin ustune de kalan hamsiler dizildikten sonra cok hafif ateste alt ust edilerek kizartilir.

5- Sonra ters cevrilerek servis tabagina bosaltilir ve sicak sicak servis yapiliir.

 

Kara Lahana Corbasi

Malzemeler

3 demet kara lahana

2 corba kasigi tereyag

1 corba kasigi salca

su

1 cay bardagi misir unu

1 su bardagi haslanmis barbunya fasulye

Tuz, karabiber

Yapilisi

1- Lahana yapraklarini yikayin. Ince seritler halinde dogranir. Seritler uzunsa ikiye kesin. Tencerede tereyagini eritin. Lahanalarini ilave edip yumusayana dek kavurun. Lahanalar yumusamaya basladiginda bu kez salcayi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sicak su ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayin.

2- Misir ununu azar azar ve surekli karistirarak, ilave edin. Barbunya fasulyesini tencereye aktarin.

3- Surekli karistirarak, bir iki tasim kaynatin. Atesten aldiktan sonra kaselere bosaltin.

Fasulye Tursusu Kavurmasi

Malzemeler

3 adet sogan

½ cay bardagi siviyag

1 kg fasulye tursusu

Yapilisi

1) Soganlar ince kiyilir. Bir tencerede siviyag ile kavrulur.

2) Fasulye tursusu kiyilir. Kavrulmus soganlara ilave edilir. Karistirarak 10 dakika hafif ateste pisirilir. Servis yapilir.

 

Isırgan Yağlaşı

Malzemeler

2 bag isirgan

1 kasik yag

1 çay bardagi misir unu

1 su bardagi süt

Yeterince tuz

Nane

Yapilisi

Isirgan temizlenir. Yikanip haslanir. Suyu süzülür ve iyice ezilerek süzgeçten geçirilir. Ezilmis isirgan bir tencereye konur.

Misir unu, nanem tuz, yag ve yeterince su ilave edilerek iyice karistirilir. Bir süre pisirilir. Indirilmeye yakin süt ilave edilir.

 

Kaldirik kavurma

Malzemeler

1 kg. kaldirik

3 sogan

2 kasik tereyag

tuz, karabiber

Yapilisi

1- Kaldirikler temizlenir. 2 cm genisliginde dogranir. Bol suda haslanir. Suzgece alinip bekletilir.

2- Soganlar ince kiyilir. Bir tencereye soganlar ve yag konulup soganlar oldurulur.

3- Haslanmis ve suzulmus kaldirikler,tuz ve karabiber ilave edilip 10 dakika karistirarak kavrulur ve sicak servis yapilir.

 

Menevcen Kavurma

Malzemeler

1 kg. menevcen

3 sogan

2 kasik tereyag

tuz, karabiber

Yapilisi

1- Menevcenler temizlenir. Bol suda haslanir. Suzgece alinip bekletilir.

2- Soganlar ince kiyilir. Bir tencereye soganlar ve yag konulup soganlar oldurulur.

3- Haslanmis ve suzulmus menevcenler, tuz ve karabiber ilave edilip 10 dakika karistirarak kavrulur ve sicak servis yapilir.

 

Laz böreği

Yemegin Yapılışı

 

Malzemeler

10 adet yufka

4 yumurta

8 su bardagi sut

2 paket vanilya

3 su bardagi kiyilmis findik ici

5 su bardagi toz seker

2 paket bugday nisastasi

5 cay bardagi eritilmis tereyagi

1 su bardagi su

 

Serbet Malzemesi:

5 su bardagi su

5 su bardagi toz seke

½ limon suyu

Yapilisi

1) 8 su bardagi sute seker ekleyerek kaynatin. Baska bir kapta bugday nisastasi, yumurta, vanilya ve biraz suyu karistirin. Hazirladiginiz malzemeyi kaynayan sutun uzerine dokerek muhallebi haline gelene kadar karistirin.

2) Bir tepsiniyi yaglayin. Yufkalarin ustlerini yaglayarak 5 kat halinde tepsiye dizin. Dizdiginiz 5 kat yufkanin uzerine hazirladiginiz muhallebiyi dokun.

3) Yufkalarin uzerindeki muhallebiye dovulmus findiklari yayin. Kalan 5 kat yufkayi ustlerini yaglayarak muhallebili yufkalarin uzerine dizin. Serbet malzemelerini karistirarak pisirdikten sonra sogumaya birakin.

4) Hazirladiginiz boregi dilim dilim keserek firinda pisirin. Borek soguduktan sonra sogumus tatli serbetini uzerine ekleyin.

 

 

Bileki ekmeği

Malzemeler

misir unu, su tuz

Yapilisi

Elenmis misir unu ve tuz, ilik su ile hamur haline getirilir.

Öncenden kizdirilmis bileki tasinin içine defne yapragi dizilir.

Hamur buraya dökülerek üzerine tekrar defne yapragi dizilir.

Agzi ters çevrilmis sacla kapatilir. Üzerine köz konulur. Kizarinca tastan çikartilip sogumaya birakilir.

 

Hamsili Ekmek

Malzemeler

1 bag pazi

2 bag taze sogan

1 bag taze nane

1 kilo hamsi

8 su bardagi misir unu

tuz

Yapilisi

1) Hamsilerin kilciklarini temizleyin. Pazi, taze sogan ve naneleri ince ince dograyin.

2) Dogradiginiz malzemeleri misir ununun uzerine bosaltin. Cok sicak su ilave ederek hamsilerle diger malzemeleri karistiracak sekilde yogurun.

3) Hazirladiginiz hamuru tepsiye koyarak firinda pisirin.

 

Balık Plakisi

Malzemeler 1 kg balik (kefal, palamut...)

3 patates

2 domates

2 sogan

2 yesil biber

2 dis sarimsak

1-2 defne yapragi

1 limon

1 kahve fincani zeytinyagi

5-6 dal maydanoz

tuz karabiber

1 su bardagi salcali su

Yapilisi

1- Firin tepsisine patatesler soyularak enine dilimlenip koyulur. Ustune temizlenip dilimlenmis baliklar, dilimlenmis biberler, dogranmis sogan, dogranmis domates ve defne yapragi, tuz, karabiber, sarimsak konur.

2- 1 bardak salcali su ilave ederek orta hararetli firinda sebzeler yumusayincaya kadar pisirilir.

3- Ustune limon suyu sikilir ve maydanoz dilimleri konulup servis yapilir.

 

KeşkekMalzemeler

1 su bardagi asurelik bugday

250 gram gerdan eti

2 çorba kasigi tereyagi

Tuz, karabiber

Yapilisi

1- Bugdayi 1 gece önceden islatin. 250 gr. gerdan etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin. Düdüklü tencereden alin.

2- Baska bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun. Bugdaylari süzüp, tencereye ekleyin.

3- 4 su bardagi et suyu ilave edin. Bugday eriyinceye kadar pisirin. Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çarpin.

4- Servis tabagina alin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip tuz ve karabiberi ekleyin. Yemegin üzerinde gezdirin.

 

Katami

Malzemeler

1 tavuk

1 su bardagi pirinç

1 çay bardagi kiyilmis findik

2 çay kasigi kinsi

5 dis ezilmis sarimsak

2 çay kasigi siyah susam

1 çay kasigi pul kirmizi biber, karabiber

tuz

Yapilisi

1) Tavuk haslanir. Etleri ince ince didilir.

2) Yikanmis pirinç ve tuz ilave edilerek hafif ateste pininçler yumusayincaya kadar pisirilir.

3) Findik, kinsi, sarimsak, siyah susam, kirmizi pul biber ilave edilir.

4) Bir tasim daha kaynatip servis yapilir.

 

Kara Lahana (pancar) Diplesi

Malzemeler

2 bag kara lahana

2 sogan

2 kasik tereyag

1 su bardagi pirinc

2 su bardagi kaynar su

tuz, karabiber

Yapilisi

1-Kara lahanalar temizlenip ince ince dogranir. Bol suda haslanip suzulur.

2-Bir tencerede yag ve ince dogranmis sogan kavrulur.

3-Uzerine kara lahanalar konur 3-4 dakika daha kavurmaya devam edilir

4-Yikanmis pirincler veve su ilave edilir. Tuz , karabiber konup suyunu cekinceye kadar pisirilir. Sicak servis yapilir.

  • 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

allah allah mukemmelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

 

 

karadeniz yemegi kadar guzel bir sey olabilirmi

  • 3 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

benim favorim hamsili pilav ve mısır ekmeği ooff yaaa annemde bilmiyo zaten topu topu 3-4 kere yemişimdir mısır ekmegini.hamsili pilavı da 1 kere yedim.ama çok güzeldi yaaa :( hayır ben yapayım diycem allah bilir nası olur,yenmez kesin :D

sadece yemesini biliyorsun yani oda güzel yalnız eşini seçerken karadenizden seçte sana hamsili pilav mısır ekmeği yapsın sen yapacak değilsinya :)

Gönderi tarihi:

allah allah mukemmelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

karadeniz yemegi kadar guzel bir sey olabilirmi

sana karadenizli olarak tşk etmek istedim ,dere alasınıda unutmayın arkadaşlar neffis diyooorum ya köy tere yagıyla yapıyolar tavada ,çok güzel olur

Gönderi tarihi:

sana karadenizli olarak tşk etmek istedim ,dere alasınıda unutmayın arkadaşlar neffis diyooorum ya köy tere yagıyla yapıyolar tavada ,çok güzel olur

yeminliyiz53 kardeşim minare gölgesinide söyleseydin bari :clover:

Gönderi tarihi:

işte orasını düşünemedim ,minarenin gölgesinin oldugunu .aslında çok çeşit var hangisini söyleyelimki tekbi hamsiden 100 çeşit cıkıyo . :clover: burası rize burdan aşcı çıkar

aşçı dayı dün yaptığın yemeğin adını ve tarifinide yazarmısın buraya halk faydalansın :)

Gönderi tarihi:

tamam kardeşim tarif ediyim.ilk önce balıgın bol oldugu biryere çıkmalısın tavanı,yağını,balık pişire bilecek nevaleyi yanına alman lazım ,tabi tuta bilecek mazemeyide .tutması ayrı bir zevk, yemesi ayrı bir zevk ,tutamassan yiyemessin .farz edelim tuttun o zaman ne yapman gerekiyor ,,balıgi kesmeden ilk önce halını hatırını sormayı unutma .sonraki ilk işin onu bayramlık inek gibi kesmemen yoksa tat vermez ,,gelelim balıgın faydalarına tere yagında canlı bir şekilde yersen daha faydalı olur ,yani halını hatırını sorduktan sonra son nefesini vermeden yemek daha faydalı olur ,benden sana nasihat sen böyle ye ,

......payiiii payiiiiiiiiii :lol::lol::lol::lol::stuart:

Gönderi tarihi:

tamam kardeşim tarif ediyim.ilk önce balıgın bol oldugu biryere çıkmalısın tavanı,yağını,balık pişire bilecek nevaleyi yanına alman lazım ,tabi tuta bilecek mazemeyide .tutması ayrı bir zevk, yemesi ayrı bir zevk ,tutamassan yiyemessin .farz edelim tuttun o zaman ne yapman gerekiyor ,,balıgi kesmeden ilk önce halını hatırını sormayı unutma .sonraki ilk işin onu bayramlık inek gibi kesmemen yoksa tat vermez ,,gelelim balıgın faydalarına tere yagında canlı bir şekilde yersen daha faydalı olur ,yani halını hatırını sorduktan sonra son nefesini vermeden yemek daha faydalı olur ,benden sana nasihat sen böyle ye ,

......payiiii payiiiiiiiiii :lol::lol::lol::lol::stuart:

sen ne içtin kardeş biramı içtin cinmi içtin he çarpılmışsın söylede bizde çarpılalım bu akşam B):shuriken::chris::devil:

 

sen ne içtin kardeş biramı içtin cinmi içtin he çarpılmışsın söylede bizde çarpılalım bu akşam B):shuriken::chris::devil:

yeminliyiz53 kayhan abi hamdi ben bide sen batak oynamaya gidiyoruz eve sende gel tamammı çabuk beklemeyelim seni :clover:

  • 6 ay sonra...
  • 3 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Tam mevsimi,

hamsi ekşilisi

 

balıkları temizleyip tepsi içerisine bol soğan doğrayıp üzerine balıkları diziyoruz domates maydanoz ve yeşil biberde ekleyip tuzunu yağını bir tatlı kaşığı sirkeyide ekleyip son olarak limonları kesip yerleştirdikten sonra fırında pişiriyoruz.

  • 5 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Hamsili Kaygana

Malzemeler:

2 kaşık buğday unu, 1 kaşık mısır unu, 15 adet tuzlu hamsi (salamura hamsisi), 1 bağ maydanoz, 1 çay bardağı süt, 5 tane yumurta, 1 su bardağı sıvı yağ, tuz

 

Yapılışı:

Ayıklanan maydanoz, un ve sütle karıştırılır. Hamsiler küçük parçalara ayrılır. Tuzu ve yumurtası ilave edilir, çırpılır. Tavada kızgın yağda incecik yayılarak kızartılır. Sıcak servis yapılır.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.