Φ wherthus Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2005 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2005 Hamsili Icli Tava : Malzemeler 1 kg hamsi 1/2 kg pirinc 3 bas orta boy sogan 2 kahve fincani kusuzumu 1 tatli kasigi karabiber 1,5 kahve fincani camfistigi 1 su bardagi aycicek yagi yeteri kadar tuz 300 gr. tereyag Yapilisi 1- Ince ince dogranmis soganlar 1/2 su bardagi zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavrulur. Iyice yikanmis ve suzulmus pirinc camfistigiyla birlikte soganin icine katilir. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardagi sicak su ve yag katilir. Tencerenin kapagi ortulerek pilav pisirilir. 2- Diger tarafta hamsiler kilciklarindan ayrilalarak fileto haline getirilir. 3- Hamsilerin yarisi tavaya bir sira dizilir. Pisen ve henuz dinlendirilmemis durumdaki pilava kusuzumu katildiktan sonra pilav hamsilerin ustune bosaltilir. 4- Pilavin ustune de kalan hamsiler dizildikten sonra cok hafif ateste alt ust edilerek kizartilir. 5- Sonra ters cevrilerek servis tabagina bosaltilir ve sicak sicak servis yapiliir. Kara Lahana Corbasi Malzemeler 3 demet kara lahana 2 corba kasigi tereyag 1 corba kasigi salca su 1 cay bardagi misir unu 1 su bardagi haslanmis barbunya fasulye Tuz, karabiber Yapilisi 1- Lahana yapraklarini yikayin. Ince seritler halinde dogranir. Seritler uzunsa ikiye kesin. Tencerede tereyagini eritin. Lahanalarini ilave edip yumusayana dek kavurun. Lahanalar yumusamaya basladiginda bu kez salcayi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sicak su ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayin. 2- Misir ununu azar azar ve surekli karistirarak, ilave edin. Barbunya fasulyesini tencereye aktarin. 3- Surekli karistirarak, bir iki tasim kaynatin. Atesten aldiktan sonra kaselere bosaltin. Fasulye Tursusu Kavurmasi Malzemeler 3 adet sogan ½ cay bardagi siviyag 1 kg fasulye tursusu Yapilisi 1) Soganlar ince kiyilir. Bir tencerede siviyag ile kavrulur. 2) Fasulye tursusu kiyilir. Kavrulmus soganlara ilave edilir. Karistirarak 10 dakika hafif ateste pisirilir. Servis yapilir. Isırgan Yağlaşı Malzemeler 2 bag isirgan 1 kasik yag 1 çay bardagi misir unu 1 su bardagi süt Yeterince tuz Nane Yapilisi Isirgan temizlenir. Yikanip haslanir. Suyu süzülür ve iyice ezilerek süzgeçten geçirilir. Ezilmis isirgan bir tencereye konur. Misir unu, nanem tuz, yag ve yeterince su ilave edilerek iyice karistirilir. Bir süre pisirilir. Indirilmeye yakin süt ilave edilir. Kaldirik kavurma Malzemeler 1 kg. kaldirik 3 sogan 2 kasik tereyag tuz, karabiber Yapilisi 1- Kaldirikler temizlenir. 2 cm genisliginde dogranir. Bol suda haslanir. Suzgece alinip bekletilir. 2- Soganlar ince kiyilir. Bir tencereye soganlar ve yag konulup soganlar oldurulur. 3- Haslanmis ve suzulmus kaldirikler,tuz ve karabiber ilave edilip 10 dakika karistirarak kavrulur ve sicak servis yapilir. Menevcen Kavurma Malzemeler 1 kg. menevcen 3 sogan 2 kasik tereyag tuz, karabiber Yapilisi 1- Menevcenler temizlenir. Bol suda haslanir. Suzgece alinip bekletilir. 2- Soganlar ince kiyilir. Bir tencereye soganlar ve yag konulup soganlar oldurulur. 3- Haslanmis ve suzulmus menevcenler, tuz ve karabiber ilave edilip 10 dakika karistirarak kavrulur ve sicak servis yapilir. Laz böreği Yemegin Yapılışı Malzemeler 10 adet yufka 4 yumurta 8 su bardagi sut 2 paket vanilya 3 su bardagi kiyilmis findik ici 5 su bardagi toz seker 2 paket bugday nisastasi 5 cay bardagi eritilmis tereyagi 1 su bardagi su Serbet Malzemesi: 5 su bardagi su 5 su bardagi toz seke ½ limon suyu Yapilisi 1) 8 su bardagi sute seker ekleyerek kaynatin. Baska bir kapta bugday nisastasi, yumurta, vanilya ve biraz suyu karistirin. Hazirladiginiz malzemeyi kaynayan sutun uzerine dokerek muhallebi haline gelene kadar karistirin. 2) Bir tepsiniyi yaglayin. Yufkalarin ustlerini yaglayarak 5 kat halinde tepsiye dizin. Dizdiginiz 5 kat yufkanin uzerine hazirladiginiz muhallebiyi dokun. 3) Yufkalarin uzerindeki muhallebiye dovulmus findiklari yayin. Kalan 5 kat yufkayi ustlerini yaglayarak muhallebili yufkalarin uzerine dizin. Serbet malzemelerini karistirarak pisirdikten sonra sogumaya birakin. 4) Hazirladiginiz boregi dilim dilim keserek firinda pisirin. Borek soguduktan sonra sogumus tatli serbetini uzerine ekleyin. Bileki ekmeği Malzemeler misir unu, su tuz Yapilisi Elenmis misir unu ve tuz, ilik su ile hamur haline getirilir. Öncenden kizdirilmis bileki tasinin içine defne yapragi dizilir. Hamur buraya dökülerek üzerine tekrar defne yapragi dizilir. Agzi ters çevrilmis sacla kapatilir. Üzerine köz konulur. Kizarinca tastan çikartilip sogumaya birakilir. Hamsili Ekmek Malzemeler 1 bag pazi 2 bag taze sogan 1 bag taze nane 1 kilo hamsi 8 su bardagi misir unu tuz Yapilisi 1) Hamsilerin kilciklarini temizleyin. Pazi, taze sogan ve naneleri ince ince dograyin. 2) Dogradiginiz malzemeleri misir ununun uzerine bosaltin. Cok sicak su ilave ederek hamsilerle diger malzemeleri karistiracak sekilde yogurun. 3) Hazirladiginiz hamuru tepsiye koyarak firinda pisirin. Balık Plakisi Malzemeler 1 kg balik (kefal, palamut...) 3 patates 2 domates 2 sogan 2 yesil biber 2 dis sarimsak 1-2 defne yapragi 1 limon 1 kahve fincani zeytinyagi 5-6 dal maydanoz tuz karabiber 1 su bardagi salcali su Yapilisi 1- Firin tepsisine patatesler soyularak enine dilimlenip koyulur. Ustune temizlenip dilimlenmis baliklar, dilimlenmis biberler, dogranmis sogan, dogranmis domates ve defne yapragi, tuz, karabiber, sarimsak konur. 2- 1 bardak salcali su ilave ederek orta hararetli firinda sebzeler yumusayincaya kadar pisirilir. 3- Ustune limon suyu sikilir ve maydanoz dilimleri konulup servis yapilir. KeşkekMalzemeler 1 su bardagi asurelik bugday 250 gram gerdan eti 2 çorba kasigi tereyagi Tuz, karabiber Yapilisi 1- Bugdayi 1 gece önceden islatin. 250 gr. gerdan etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin. Düdüklü tencereden alin. 2- Baska bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun. Bugdaylari süzüp, tencereye ekleyin. 3- 4 su bardagi et suyu ilave edin. Bugday eriyinceye kadar pisirin. Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çarpin. 4- Servis tabagina alin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip tuz ve karabiberi ekleyin. Yemegin üzerinde gezdirin. Katami Malzemeler 1 tavuk 1 su bardagi pirinç 1 çay bardagi kiyilmis findik 2 çay kasigi kinsi 5 dis ezilmis sarimsak 2 çay kasigi siyah susam 1 çay kasigi pul kirmizi biber, karabiber tuz Yapilisi 1) Tavuk haslanir. Etleri ince ince didilir. 2) Yikanmis pirinç ve tuz ilave edilerek hafif ateste pininçler yumusayincaya kadar pisirilir. 3) Findik, kinsi, sarimsak, siyah susam, kirmizi pul biber ilave edilir. 4) Bir tasim daha kaynatip servis yapilir. Kara Lahana (pancar) Diplesi Malzemeler 2 bag kara lahana 2 sogan 2 kasik tereyag 1 su bardagi pirinc 2 su bardagi kaynar su tuz, karabiber Yapilisi 1-Kara lahanalar temizlenip ince ince dogranir. Bol suda haslanip suzulur. 2-Bir tencerede yag ve ince dogranmis sogan kavrulur. 3-Uzerine kara lahanalar konur 3-4 dakika daha kavurmaya devam edilir 4-Yikanmis pirincler veve su ilave edilir. Tuz , karabiber konup suyunu cekinceye kadar pisirilir. Sicak servis yapilir. Alıntı
Misafir ^^esra^^ Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2005 allah allah mukemmelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll karadeniz yemegi kadar guzel bir sey olabilirmi Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 işte olay budur bee şimdi hepsi önümde olsun yerim dünyanın en zengin mutafı karadenizdedir daha neler var neler Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 valla hamsili ekmeğe bende hayır demem..... Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 bu lazlarında hamsiyle yapmadıkları şey yok valla Alıntı
Φ gezgin Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 baklavasını nasıl yiyiyorsunuz? Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 baklavasını nasıl yiyiyorsunuz? en güzeli kara lahanadır.... ve sürmene pidesi ve akçaabat köftesi ve ekmeği... . . . . Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 ovvv sürmene yağlısı demeyin bana şimdi kalkar giderim walla sürmeneye Alıntı
Φ SELAM_YALNIZLIK Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2005 muhlama yı eksik etmişsin wherthus gözden kaçarmı hiç insanoğlunun yapabileceği en güzel aparatif ayıp ayıp Alıntı
Φ içimdeki deniz Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2005 benim favorim hamsili pilav ve mısır ekmeği ooff yaaa annemde bilmiyo zaten topu topu 3-4 kere yemişimdir mısır ekmegini.hamsili pilavı da 1 kere yedim.ama çok güzeldi yaaa hayır ben yapayım diycem allah bilir nası olur,yenmez kesin Alıntı
Φ SELAM_YALNIZLIK Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2005 benim favorim hamsili pilav ve mısır ekmeği ooff yaaa annemde bilmiyo zaten topu topu 3-4 kere yemişimdir mısır ekmegini.hamsili pilavı da 1 kere yedim.ama çok güzeldi yaaa hayır ben yapayım diycem allah bilir nası olur,yenmez kesin sadece yemesini biliyorsun yani oda güzel yalnız eşini seçerken karadenizden seçte sana hamsili pilav mısır ekmeği yapsın sen yapacak değilsinya Alıntı
Φ ebu_cehil Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2005 bu lazlarında hamsiyle yapmadıkları şey yok valla hamsi baklava,hamsi reçeli bile var ve hatta hamsi tuşusu bile var yaaaa Alıntı
Φ yeminliyiz53 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2005 allah allah mukemmelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll karadeniz yemegi kadar guzel bir sey olabilirmi sana karadenizli olarak tşk etmek istedim ,dere alasınıda unutmayın arkadaşlar neffis diyooorum ya köy tere yagıyla yapıyolar tavada ,çok güzel olur Alıntı
Φ SELAM_YALNIZLIK Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2005 sana karadenizli olarak tşk etmek istedim ,dere alasınıda unutmayın arkadaşlar neffis diyooorum ya köy tere yagıyla yapıyolar tavada ,çok güzel olur yeminliyiz53 kardeşim minare gölgesinide söyleseydin bari Alıntı
Φ yeminliyiz53 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2005 yeminliyiz53 kardeşim minare gölgesinide söyleseydin bari işte orasını düşünemedim ,minarenin gölgesinin oldugunu .aslında çok çeşit var hangisini söyleyelimki tekbi hamsiden 100 çeşit cıkıyo . burası rize burdan aşcı çıkar Alıntı
Φ SELAM_YALNIZLIK Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2005 işte orasını düşünemedim ,minarenin gölgesinin oldugunu .aslında çok çeşit var hangisini söyleyelimki tekbi hamsiden 100 çeşit cıkıyo . burası rize burdan aşcı çıkar aşçı dayı dün yaptığın yemeğin adını ve tarifinide yazarmısın buraya halk faydalansın Alıntı
Φ yeminliyiz53 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2005 tamam kardeşim tarif ediyim.ilk önce balıgın bol oldugu biryere çıkmalısın tavanı,yağını,balık pişire bilecek nevaleyi yanına alman lazım ,tabi tuta bilecek mazemeyide .tutması ayrı bir zevk, yemesi ayrı bir zevk ,tutamassan yiyemessin .farz edelim tuttun o zaman ne yapman gerekiyor ,,balıgi kesmeden ilk önce halını hatırını sormayı unutma .sonraki ilk işin onu bayramlık inek gibi kesmemen yoksa tat vermez ,,gelelim balıgın faydalarına tere yagında canlı bir şekilde yersen daha faydalı olur ,yani halını hatırını sorduktan sonra son nefesini vermeden yemek daha faydalı olur ,benden sana nasihat sen böyle ye , ......payiiii payiiiiiiiiii Alıntı
Φ SELAM_YALNIZLIK Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2005 tamam kardeşim tarif ediyim.ilk önce balıgın bol oldugu biryere çıkmalısın tavanı,yağını,balık pişire bilecek nevaleyi yanına alman lazım ,tabi tuta bilecek mazemeyide .tutması ayrı bir zevk, yemesi ayrı bir zevk ,tutamassan yiyemessin .farz edelim tuttun o zaman ne yapman gerekiyor ,,balıgi kesmeden ilk önce halını hatırını sormayı unutma .sonraki ilk işin onu bayramlık inek gibi kesmemen yoksa tat vermez ,,gelelim balıgın faydalarına tere yagında canlı bir şekilde yersen daha faydalı olur ,yani halını hatırını sorduktan sonra son nefesini vermeden yemek daha faydalı olur ,benden sana nasihat sen böyle ye , ......payiiii payiiiiiiiiii sen ne içtin kardeş biramı içtin cinmi içtin he çarpılmışsın söylede bizde çarpılalım bu akşam sen ne içtin kardeş biramı içtin cinmi içtin he çarpılmışsın söylede bizde çarpılalım bu akşam yeminliyiz53 kayhan abi hamdi ben bide sen batak oynamaya gidiyoruz eve sende gel tamammı çabuk beklemeyelim seni Alıntı
Φ denizimu Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 en güzeli kara lahanadır.... ve sürmene pidesi ve akçaabat köftesi ve ekmeği... . . . . akçaabat köftesi yaa gidip yerinde yemiş biri olarak tek kelimeyle muhteşemmm.. Alıntı
Φ dabdab Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Karadeniz yemekleri bunlarla sınırlı değil elbette, sizlerden tarif bekliyoruz..... Alıntı
Φ TREYSE Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2006 paylaşım için teşekkürler. denemeye çalışacağım. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2006 Tam mevsimi, hamsi ekşilisi balıkları temizleyip tepsi içerisine bol soğan doğrayıp üzerine balıkları diziyoruz domates maydanoz ve yeşil biberde ekleyip tuzunu yağını bir tatlı kaşığı sirkeyide ekleyip son olarak limonları kesip yerleştirdikten sonra fırında pişiriyoruz. Alıntı
Φ bir_sabah_güneşi Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 itiraf edeyim hiç karadeniz yemeği yemek nasip olmadı..bir keresinde sarmısak çorbası içmiştim..ama o karadenize özgümü değilmi tam bilmiyorum... karadeniz çorbası demişlerdi...mısır unu sarmısak ve maydanozdan yapılan bir çorba ... Alıntı
Φ celo Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 O kadar guzel tariflerin icinde keske Cayeli Fasulyesi'de olsaydi Bir turlu bulamadim, cildiricam Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Hamsili Kaygana Malzemeler: 2 kaşık buğday unu, 1 kaşık mısır unu, 15 adet tuzlu hamsi (salamura hamsisi), 1 bağ maydanoz, 1 çay bardağı süt, 5 tane yumurta, 1 su bardağı sıvı yağ, tuz Yapılışı: Ayıklanan maydanoz, un ve sütle karıştırılır. Hamsiler küçük parçalara ayrılır. Tuzu ve yumurtası ilave edilir, çırpılır. Tavada kızgın yağda incecik yayılarak kızartılır. Sıcak servis yapılır. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.