Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2008 Birisi gecmiste veba hastaligina yakalanmis olsa, Muhammed aleyhisselamdan bileceksiniz,ama yok oyle yagma, Kuran Muhammed aleyhisselaminda bir insan oldugunu melek olmadigini, bizden tek farkinin ona vahiy geliyor olmasini acik bir bicimde soyler, ............... Dediğin gibi değil. Yaşamın tüm imtiyazları ona tanınmış. Kuranda tüm alemin uyarıcısı son peygamber ünvanını aldığı gibi; Tüm zenginliklerin (savaş ganimetleri) kendisinin olduğu, çevresindeki tüm akraba ve halka ait kadınların kendisinin olduğu, hükmediliyor. Daha ne olsun? İtibar, kadın, para. Sen olsan daha ne ayrıcalık istersin? Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2008 Ganimet oranları ve nereye gideceği; evlilik kurumu açıkça ortadadır; kimse bilgisizce iftira atmaya kalkışmasın!!! Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 Ganimet oranları ve nereye gideceği; evlilik kurumu açıkça ortadadır; kimse bilgisizce iftira atmaya kalkışmasın!!! selam. 'ali0_1' kardes. Onlar iftira atmak icin burdalar, suphesizki kuran iman edenlerin imanini inkar edenlerin inkarini artirir. Biz Allahin elcisine indirilene iman ettik, selam ve dua ile. Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 Ganimet oranları ve nereye gideceği; evlilik kurumu açıkça ortadadır; kimse bilgisizce iftira atmaya kalkışmasın!!! merhaba ali muhterem ne size nede dininze iftira atan yok muhterem kardeşim eğer bir iftiracı var diyorsanız bakınız o iftiracı sizin kitabınız kurandır çünkü biz sizin kitabınızı okluyup size yazmaktayız muhammede sınırsız kadın (ahzab 50 ayet) veren ganimetin(para mal ve kadın) 5/1'i allah ve resulunundür diyen kuran değilmi? burada resul kimdir sevgili ali? neden şimdi biz iftiracı olmaktayız? ya siz kitabınızı açıp okumadınız yada okudunuz burayı görmediniz. muhterem açın vahyi!!!! okuyun sonra bizi iftiracı olmakla itham edin. saygılar Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 selam.'ali0_1' kardes. Onlar iftira atmak icin burdalar, suphesizki kuran iman edenlerin imanini inkar edenlerin inkarini artirir.Biz Allahin elcisine indirilene iman ettik, selam ve dua ile. merhaba evren ben sürekli okudum inkar ettim bu kadar insansıl bir vahy olamaz dedim hatta bu kadar çelişkili bir ilahi kelam olamaz dedim siz okumadığınızdan kuranı mübarek kutsal zan etmektesiniz okuyun tartın sorgulayın derim fakat yürek lazım Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 merhaba evren ben sürekli okudum inkar ettim bu kadar insansıl bir vahy olamaz dedim hatta bu kadar çelişkili bir ilahi kelam olamaz dedim siz okumadığınızdan kuranı mübarek kutsal zan etmektesiniz okuyun tartın sorgulayın derim fakat yürek lazım Biz okuduk okudugumuza inandik, sen okuduguna inanmamissan o senin sorunun, biz sana, neden inanmiyorsun diyormuyuz? o zaman, bizim inandigimiz degerlerle alay etme Hakkini kimden aliyorsunuz? senin inanmaman sana, bizim inanmamiz bize aittir, senin hesabindan bize, bizim hesabimizdan sana,bir pay yok, sen bildigin gibi yasa, bizde bildigimiz gibi, Madem zorlama yok, ki zorlama yok, o zaman bizlere pisikolojik baski uygulamayada hakkiniz yok. Su forumda hep savunmada olan bizler, saldirida olan sizler oldunuz. Hem bizim inandiklarimiza inanmiyor, hemde bizlerin yazdigi bolumlerde yaziyorsunuz, bilgi edinmek ve uygulamak icin degil, alay etmek ve fitne cikarmak, muslumanlar arasina ayrilik tohumlari ekmek gayeniz, ********** Kuran tartisma kitabi degil, iman ve uygulama kitabidir, saygilar. saygilar. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 Kimse burada kimsenin arasına nifak tohumları sokmuyor. Bırakın bu söylemleri. Kafalarınız mı karıştı. Öyle değil ama , diyelim ki siz öyle hissettiniz. Sizde boş durmayın. KURAN AYETLERİNİ kullanarak , ateistlerin arasına nifak tohumu sokun. Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 Biz okuduk okudugumuza inandik,sen okuduguna inanmamissan o senin sorunun, biz sana, neden inanmiyorsun diyormuyuz? o zaman, bizim inandigimiz degerlerle alay etme Hakkini kimden aliyorsunuz? senin inanmaman sana, bizim inanmamiz bize aittir, senin hesabindan bize, bizim hesabimizdan sana,bir pay yok, sen bildigin gibi yasa, bizde bildigimiz gibi, Madem zorlama yok, ki zorlama yok, o zaman bizlere pisikolojik baski uygulamayada hakkiniz yok.Su forumda hep savunmada olan bizler, saldirida olan sizler oldunuz. Hem bizim inandiklarimiza inanmiyor, hemde bizlerin yazdigi bolumlerde yaziyorsunuz, bilgi edinmek ve uygulamak icin degil, alay etmek ve fitne cikarmak, muslumanlar arasina ayrilik tohumlari ekmek gayeniz, ****** Kuran tartisma kitabi degil, iman ve uygulama kitabidir, saygilar. saygilar. merhaba evren muhterem lütfen kızmayın bakınız siz zorlama yok demişsiniz baskı uygulamayın demişsiniz baskıyı uygulayan kim sevgili evren bizmi? yoksa onları dost edinmeyin! diyen bulduğunuz yerde öldürün diyen! hak dini görüpte iman etmeyenlerle onlar alçalana kadar savaşın öldürün diyen cariyeliği köleliği meşru gören islamın mitolojik ilahi al-ilah'mı? hangimiz sevgili evren baskı yapan hangimiz bakınız ben islamı red ettim diye neredeyse tüm arkadaşların beni red eti hata bir kardeşim islam şeriatine göre mürted olduğumdan katlimin VACİB olduğunu açıkça beyan etti lütfen ikrar edin baskıyı yapan kim sizmi? bizmi? saygılarımla Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 merhaba ali muhterem ne size nede dininze iftira atan yok muhterem kardeşim eğer bir iftiracı var diyorsanız bakınız o iftiracı sizin kitabınız kurandır çünkü biz sizin kitabınızı okluyup size yazmaktayız muhammede sınırsız kadın (ahzab 50 ayet) veren ganimetin(para mal ve kadın) 5/1'i allah ve resulunundür diyen kuran değilmi? burada resul kimdir sevgili ali? neden şimdi biz iftiracı olmaktayız? ya siz kitabınızı açıp okumadınız yada okudunuz burayı görmediniz. muhterem açın vahyi!!!! okuyun sonra bizi iftiracı olmakla itham edin. saygılar sevgili ali lütfen cevablayınız saygılar Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 sevgili ali lütfen cevablayınız saygılar sorunuzu, ıcınde bekledıgınız cevap barınmaksızın onyargısız sorarsanız alacagınız cevap sızı tatmın eder. ha yok ben gorus beyan edecegım dersenız onuda soru formatına burumenıze gerek yok. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 sorunuzu, ıcınde bekledıgınız cevap barınmaksızın onyargısız sorarsanız alacagınız cevap sızı tatmın eder. ha yok ben gorus beyan edecegım dersenız onuda soru formatına burumenıze gerek yok. Teşekkürler... Bu arada "cevaplayınız" tarzı laflara hiç gerek yok çünkü Allah korusun başımıza bir şey gelip de yazamadığımızda cevaplayamıyor olmayız... Sorular kasıtlı sorulmuş çünkü ben ganimet paylaşımı yok ya da kimse kadın alamıyor demedim işin hukukunu belirleyecek temel ilkeler, sınırlamalar konulmuştur... Yani Daha ne olsun? İtibar, kadın, para yaklaşımı burada dalga geçme amaçlıdır ve abartılıdır; kimsenin para içinde yüzüp eğlendiği kadınlarla hukuksuzca ilişki kurduğu yok; her şey ortada verilen mücadele de öyle... Hatta aksine İslam'ın aşırı zevk düşkünlüğüne çektiği set ortadadır; bu yüzden değil mi zaten kabullenemiyorlar bir türlü... Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 sorunuzu, ıcınde bekledıgınız cevap barınmaksızın onyargısız sorarsanız alacagınız cevap sızı tatmın eder. ha yok ben gorus beyan edecegım dersenız onuda soru formatına burumenıze gerek yok. sevgili kafedengi kardeşim kişiye özgü soru olamayacağı gibi kişiye özel cevabta olmaz ben size umum bir soru yönettim siz bizi iftiracı olarak ele aldınız bizde size diyoruzki iftira olarak nitelediğiniz konular kuranda ele alınmaktadır dolayısı ile bizi iftiracı olarak lanse ederseniz akabinde bizim size verdiğimiz konu kaynağımız olan kuranıda aynı şekilde iftiracı olarak değerlendirmeniz gerekmezmi? size sorduğum soru sadece bu idi şimdilütfen cevablayınız saygılar Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 yaklaşımı burada dalga geçme amaçlıdır ve abartılıdır; kimsenin para içinde yüzüp eğlendiği kadınlarla hukuksuzca ilişki kurduğu yok; her şey ortada verilen mücadele de öyle... Hatta aksine İslam'ın aşırı zevk düşkünlüğüne çektiği set ortadadır; bu yüzden değil mi zaten kabullenemiyorlar bir türlü... merhaba ali evet kabullenemediğimiz bu zevk ve sefanın (islamın)köleleştirdiği kocaları babaları öldürülen mal gibi alınan satılan kadınlar kızların durumu bakınız ahzab suresi 50 ayet bakınız beni kureyza hadisesi Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2008 sevgili kafadengi kardeşim kişiye özgü soru olamayacağı gibi kişiye özel cevabta olmaz ben size umum bir soru yönettim siz bizi iftiracı olarak ele aldınız bizde size diyoruzki iftira olarak nitelediğiniz konular kuranda ele alınmaktadır dolayısı ile bizi iftiracı olarak lanse ederseniz akabinde bizim size verdiğimiz konu kaynağımız olan kuranıda aynı şekilde iftiracı olarak değerlendirmeniz gerekmezmi? size sorduğum soru sadece bu idi şimdilütfen cevablayınız saygılar sıze ıftıracı dedıgım yerı gosterırmısınız Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2008 sıze ıftıracı dedıgım yerı gosterırmısınız merhaba kafedengi biz sorumuzu ali kardeşimize yönelttik fakat siz ali kardeşimişze sorduğumuz sorunun cevabını kendinizce verdiniz ve soruya sizde aynı muhatap oldunuz biz sorumuzu ali muhtereme sordukki fikirlerimiz sebebi ile bizi iftiracı olarak lanse etti bizde akabinde fikirlerimizi oluşturan yapı taşlarının kuran ve hadis kaynaklı olduğunu bu sebeble bizi iftiracı olarak lanse eden muhterem ali kardeşimizin direkt olarak kaynaklarımızıda iftiracı olarak ele aldığını açıkladık bu bağlamda sebeb sonuç ilişkisinide kullanarak kendilerine islam dininin iki büyük kaynağı KURAN ve HADİS külliyatının iftiracımı olduğunu sorduk. siz bizim sorumuza direkt olarak müdahale edip şu cevabı verdiniz "sorunuzu, ıcınde bekledıgınız cevap barınmaksızın onyargısız sorarsanız alacagınız cevap sızı tatmın eder. ha yok ben gorus beyan edecegım dersenız onuda soru formatına burumenıze gerek yok." işte bu sebeble sizde aynı soru ile muhatap kaldınız sevgili kafedengi yukarıdaki kısa açıklama bağlamında kuransal ve hadissel bağlamda ele alıp oluşturduğumuz açıklamalarımızda iftiracı kim bizmi? açıkça yazan kuran ve sünnetmi? Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2008 Laf saptırmaya lüzum yok; rica ederim bana gerçekte saygısı falan olmayanlar bana saygı ifade eden sözcükleri göz boyamak için kullanmasınlar... Ganimetin oranı belli mi??? Evet; burada her şey alınıyor denilebilecek bir durum var mı??? Hayır, açınız okuyunuz Kur'an'ı... Evlilik kurumu belli mi??? Evet; burada her gece başka yerde mum söndürmek benzeri bir durum var mı??? Hayır... Cömertlik, dünya malına düşkün olmama gibi değerler övülmüş mü??? Evet; para içinde kimseyi umursamadan yüzülür denir mi??? Hayır... Genelde bilinen bilgilere aykırı laf edenler ispatlar sözlerini; ispatlayamadıkları için de iftira atmış olurlar... Peygamber eşlerinin özel olarak uyarılıp diğerlerine göre daha dikkatli olmaları gerektikleri, her zaman yardımlaşmaya önem vermiş zekat ibadetiyle de zenginlerin malında nasıl haklar olduğunu hatırlatan, ganimet için özel olarak oran getirip bu işin de hukukunu ilkeye bağlayan bir inanca söylenen sözlerin doğruluğu yoktur... Uzatmaya ve burada gösteri yapmaya lüzum da yoktur... Konu başlığı daha fazla saptırılmasın; bu da kendi açtığı başlığı başka konulara taşıyanlara ibret olsun... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2008 Bir örnek olması için diyanetin mealinden arattım "ganimet" kelimesini: Diyanet mealinden: Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 merhaba ali kardeşim Laf saptırmaya lüzum yok; rica ederim bana gerçekte saygısı falan olmayanlar bana saygı ifade eden sözcükleri göz boyamak için kullanmasınlar... sevgili ali size saygım var ve olacak lakin bizi birbirimize dahası müslüman olan sizleri müslüman olmayan bizlere düşman gördüren dinize tepkimiz var mesela sadece bu. Ganimetin oranı belli mi??? Evet; burada her şey alınıyor denilebilecek bir durum var mı??? Hayır, açınız okuyunuz Kur'an'ı... evet ganimetin oranıda ne olduğuda kuranda açıkça yazmakta. bakınız verdiğiniz linkten açıklama yapayım Enfâl Sûresinin 1 . Ayetinde (Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: “Ganimetler Allah’a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü’minler iseniz Allah’a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin.” Enfâl Sûresinin 41 . Ayetinde Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri mutlaka Allah’a, Peygamber’e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir. Eğer Allah’a; hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, (yani) iki ordunun (Bedir’de) karşılaştığı gün kulumuza indirdiklerimize11 inandıysanız (bunu böyle bilin). Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir. sevgili ali size sorum şu 1 ci ayette ganimetin tümü allaha ve resulune aiddir 41 ci ayette ise sadece 5/1 allaha ve resulune aiddir yazmakta verdiğiniz linte açıklama böyle sormak istediğim nokta şu allah nerede hata yaptı önce ganimetin hepsi benim ve elçimin dedi sonra yok hepsi olmaz 5/1 dedi mitolojik ilah allah burada muhammed tarafından kullanıldı sevgili ali buradaki hata ve sebeb nedir gerçekten allahmı hata yaptığını fark etti bunu istedi yoksa muhammadmi ganimetin hepsine konayım derken gelen tepkiler üzerine en azından aslan payı benim olsunmu dedi.bu arada 5/1 de konuşulmaya başlanınca ayetin ardına hemen ekleme yapıldı "Allah’a, Peygamber’e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir." ganimet mal para eşya kadın kız delil yine kurandan buyurun Ahzâb Sûresinin 50 . Ayetinde Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helal kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. http://www.diyanet.gov.tr/kuran/result.asp...amp;Arama=Tamam sevgili ali ganimet açıklamasını birde kurandan siz yapın bilelim saygılar sevgiler Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 merhaba ali kardeşim Laf saptırmaya lüzum yok; rica ederim bana gerçekte saygısı falan olmayanlar bana saygı ifade eden sözcükleri göz boyamak için kullanmasınlar... sevgili ali size saygım var ve olacak saygılar sevgiler ınsan kendısıne ıftıra eden bırıne saygımı duyarmıs hıc Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 ınsan kendısıne ıftıra eden bırıne saygımı duyarmıs hıc MERHABA KAFADENGİ MUHTEREM sevgili arkadaşım bizim saygımız insanlığınızadır sevgili ali kardeşimiz sadece iftiracı olduğumuzu iddia etmiştir bizde kendilerine iftira olarak iddia etiğiniz noktaların kuran kaynaklı olduğunu belirttik bizim meselemiz kişiler değil fikirlerdir insanlığına saygı duyar lakin söylem ve fikirlerini eleştiririz aradaki sınırı aşmadan sevgiler Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 merhaba ali kardeşim Laf saptırmaya lüzum yok; rica ederim bana gerçekte saygısı falan olmayanlar bana saygı ifade eden sözcükleri göz boyamak için kullanmasınlar... sevgili ali size saygım var ve olacak lakin bizi birbirimize dahası müslüman olan sizleri müslüman olmayan bizlere düşman gördüren dinize tepkimiz var mesela sadece bu. Ganimetin oranı belli mi??? Evet; burada her şey alınıyor denilebilecek bir durum var mı??? Hayır, açınız okuyunuz Kur'an'ı... evet ganimetin oranıda ne olduğuda kuranda açıkça yazmakta. bakınız verdiğiniz linkten açıklama yapayım Enfâl Sûresinin 1 . Ayetinde (Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: “Ganimetler Allah’a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü’minler iseniz Allah’a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin.” Enfâl Sûresinin 41 . Ayetinde Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri mutlaka Allah’a, Peygamber’e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir. Eğer Allah’a; hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, (yani) iki ordunun (Bedir’de) karşılaştığı gün kulumuza indirdiklerimize11 inandıysanız (bunu böyle bilin). Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir. sevgili ali size sorum şu 1 ci ayette ganimetin tümü allaha ve resulune aiddir 41 ci ayette ise sadece 5/1 allaha ve resulune aiddir yazmakta verdiğiniz linte açıklama böyle sormak istediğim nokta şu allah nerede hata yaptı önce ganimetin hepsi benim ve elçimin dedi sonra yok hepsi olmaz 5/1 dedi mitolojik ilah allah burada muhammed tarafından kullanıldı sevgili ali buradaki hata ve sebeb nedir gerçekten allahmı hata yaptığını fark etti bunu istedi yoksa muhammadmi ganimetin hepsine konayım derken gelen tepkiler üzerine en azından aslan payı benim olsunmu dedi.bu arada 5/1 de konuşulmaya başlanınca ayetin ardına hemen ekleme yapıldı "Allah’a, Peygamber’e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir." ganimet mal para eşya kadın kız delil yine kurandan buyurun Ahzâb Sûresinin 50 . Ayetinde Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helal kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. http://www.diyanet.gov.tr/kuran/result.asp...amp;Arama=Tamam sevgili ali ganimet açıklamasını birde kurandan siz yapın bilelim saygılar sevgiler Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Oran verilmiş işte; bu ifade tarzı da olabilir başka bir şey de daha önce de söylediğim gibi çok bilgilisiniz ya gelin Arapçayla açıklayın bildiğiniz bir şey varsa yoksa salt "şurda şöyle burda böyle" ile hiçbir şey çıkarılamaz, aynı surede geçmekte zaten uygulaması da böyle... Ne dendiği açık... Ayrıca kadın meselesinde "al herkesle gönül eğlendir" demiyor orada; bunları ben okuyup da buraya getirmek istedim, kalkıp bana aynı şeyler üzerinden anlamsız çıkarımlarda bulunmayın... Biz ganimet yok demedik; ama bunun paylaştırılması da bellidir(uygulanmıştır da, reddetmenin lüzumu yok!!!)... Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 MERHABA ALİ CEVABSIZ KALAN SORULAR HER DAİM MÜSLÜMANLARIN SIKINTILARINI ARTIRACAKTIR bizi bilgisizlikle suçlarken çelişkilerinizi açıklayamıyorsunuz sadece konu dağıtıcı yazım söylem sizden istirham ediyorum enfal 1 ile enfal 41 arasındaki çelişki ,nedir nedendir Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 MERHABA ALİ CEVABSIZ KALAN SORULAR HER DAİM MÜSLÜMANLARIN SIKINTILARINI ARTIRACAKTIR bizi bilgisizlikle suçlarken çelişkilerinizi açıklayamıyorsunuz sadece konu dağıtıcı yazım söylem sizden istirham ediyorum enfal 1 ile enfal 41 arasındaki çelişki ,nedir nedendir Sayın Elmalılı tefsirde Arapça'dan açıklamaktadır 1.ayet'te ne yazdığını; ben size diyorum ki çok bilgili olduğunuzu iddia ederek ve kesinlik ifadeleri kullanarak konuşan siz neden Arapça'dan açıklayamıyorsunuz??? Şöyle ki: Ganimet konusunda hükmün sahibi belirtilmiştir daha sonra da oran açıkça belirtilmiştir ve paylaşımın buna göre yapıldığı bilinmektedir... Orada sorulan ganimetlerin dağıtım oranı değil nasıl dağıtılacağıdır ve doğal olarak oran da diğer ayette belirtilmiştir... Yani siz mealden yola çıkarak laf oyunu yapıyorsunuz aslında çünkü cümlenin devamından anlam açıkça ortaya çıktığı gibi yine aynı sure içerisinde hüküm de mevcuttur... Cevapsız kalan soru dediğinizi biraz okuyup araştırıp öğrenebilirsiniz; burası ilahiyat fakültesi değil biz de işin uzmanları değiliz... Şimdi siz sayın Elmalılı'dan sayın Bilmen'den daha bilgiliyseniz buyrunuz; ama genelde bilinene aksi bir laf edip "cevaplanamıyor" demek doğru sonuca götürmez... Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2008 MERHABA ALİ CEVABSIZ KALAN SORULAR HER DAİM MÜSLÜMANLARIN SIKINTILARINI ARTIRACAKTIR bizi bilgisizlikle suçlarken çelişkilerinizi açıklayamıyorsunuz sadece konu dağıtıcı yazım söylem sizden istirham ediyorum enfal 1 ile enfal 41 arasındaki çelişki ,nedir nedendir sn docent, bırılerıne ozenmıs olanlar ve ozendıklerını taklıd edıp begenılmeye calısanlar, begendırılmeye calısılan kısı tarafındanda fark edılır. ancak bu farkedılme o kısıye ekserıyetle ımtıyaz saglamadıgı gıbı uzucude olsa ''medya maymun''u konumuna ıter. bu gıbı sosyal olusumlarda ıse o konumun hıcbır degerı yoktur. benım merak ettıgım asıl konu ıse; gercek anlamda docent ısenız docentlık tezınızı hazırlarken sordugunuz soruların yukardakıler gıbı olup olmadıgıdır. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.