Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 İşte adres... http://www.yesnogod.com/ 27/08/2008 - 15:55 itibariyle sonuçlar şimdilik böyle... Sol yüzdeler evet inanıyorum, sağ yüzdeler hayır inanmıyorum TotalYesNoWorld stats 122897 46% 54% Europe 77983 45% 55% Middle East 633 65% 35% Asia 2854 49% 51% Caribbean 361 63% 37% Africa 357 79% 21% South America 9482 54% 46% Oceania 1429 28% 72% Central America 3187 64% 36% North America 26611 43% 57% 20unbelievable%20site%20-%20http://www.YesNoGod.com"] lYesNo Turkey 3592 87% 13% Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Onca şeye, küresel etkilere rağmen hala bu kadar inanan olması umut verici bence; zaten dünya genelinde bir dindarlaşmadan söz edilmekte son günlerde... Bildiğim kadarıyla yeni Çin'de tapınak sayısı artıyor; Rusya, AB ve ABD'de Hristiyanlık yükselişte; Türkiye'nin de durumu malum... Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Onca şeye, küresel etkilere rağmen hala bu kadar inanan olması umut verici bence; zaten dünya genelinde bir dindarlaşmadan söz edilmekte son günlerde... Bildiğim kadarıyla yeni Çin'de tapınak sayısı artıyor; Rusya, AB ve ABD'de Hristiyanlık yükselişte; Türkiye'nin de durumu malum... vallahi Türkiye'de inanan kesimler zaten hep ağırlıktaydı. benim de içinde bulunduğum bu kesim her zaman diğerine göre daha fazla oldu sayıca. diğer ülkelerde inanmanın artması söz konusu olabilir ancak Türkiye'de inanmanın aksine bir yobazlaşma söz konusu. bunu da kabul etmek gerekiyor... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 vallahi Türkiye'de inanan kesimler zaten hep ağırlıktaydı.benim de içinde bulunduğum bu kesim her zaman diğerine göre daha fazla oldu sayıca. diğer ülkelerde inanmanın artması söz konusu olabilir ancak Türkiye'de inanmanın aksine bir yobazlaşma söz konusu. bunu da kabul etmek gerekiyor... Bizde Tanrı inancı ağırlıkta olabilir; haklısınız... Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Bizde Tanrı inancı ağırlıkta olabilir; haklısınız... ağırlıktadır ve bence bu temelde iyi birşeydir. çünkü genel olarak insanlarda bir Tanrı, Allah (adını her ne koyarsanız ) olması insanların yaşamlarında daha dikkatli ve olgun, daha eşitlikçi ve dürüst olmalarını sağlayacaktır. fakat bunun olmaması o kişilerde bu değerlerin de olmayacağı anlamına gelmez. hatta dini kullananlardan, inanmayan kişiler daha doğru ve daha dürüst insan olabilirler. dediğim nokta da bu işte, dindarlar değil dinciler ve yobazlar artmakta ülkemizde. dindarlar zaten çoğunluktaydı ve çoğunlukta olmaya devam edecekmiş gibi gözüküyor... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gözüken de benim dikkatimi çeken ise, ekonomide, üretimde güçlü ülkelerde inancın zayıflığı. Fakir ve tüketici ülkelerde ise inancın gücü. Bu, bilgi ile inancın ters orantılı olduğunun, ayrıca inançların sömürüyü koruyan kalkanlar olduğunun bilimsel kanıtı. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gözüken de benim dikkatimi çeken ise, ekonomide, üretimde güçlü ülkelerde inancın zayıflığı. Fakir ve tüketici ülkelerde ise inancın gücü. Bu, bilgi ile inancın ters orantılı olduğunun, ayrıca inançların sömürüyü koruyan kalkanlar olduğunun bilimsel kanıtı. Bana daha çok zenginleşmeyle gelen kibir ve baskın anlayışın eğitim sistemi etkeni ön planda gibi geliyor; bunu günlük yaşamda bile gözleyebiliriz... Ayrıca mesele zaten bunlarda da belirgin bir dini eğilim artışı olması... Ve son olarak, değişkenleri tam anlamıyla ortaya koymadan ilk ankete atlamak pek bilimsel yönteme uyar gözükmüyor... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Kiliseler çağrı yapıyor..cemaat azaldı..diyorlarki..biz yanlış yorumlamışız bu güne kadar..Allahın cehennemi yokmuş..gelin kiliseye.. Bizim diyanet çağrı yapıyor ..kadınlar camiye gelsin..daha iyi anlayıp kavrayabiliyorlar..ehhh camilerdeki cemaatlere bir bakınız şöyle..en delikanlısı 60 yaşında..bir ayak çukurda..giderayak belki bir kaç puan toplarız hesabı yapan tefeciler gibi yüzde 27 nin peşinde.. Birde şu var..hadi diyelim bütün dünya inandı..dünyanın hali bu gün inananların çoğunlukta olduğu ülkeler gibimi olacak.. eywah..ki ne eywahhh.. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gözüken de benim dikkatimi çeken ise, ekonomide, üretimde güçlü ülkelerde inancın zayıflığı. Fakir ve tüketici ülkelerde ise inancın gücü. Bu, bilgi ile inancın ters orantılı olduğunun, ayrıca inançların sömürüyü koruyan kalkanlar olduğunun bilimsel kanıtı. Sn Bilimselci , Tespitiniz çok doğru. Bilgi ile inanç ters orantılı. Ayrıca sn Dipnota da teşekkürler , çok faydalı bilgiler bulup dikkatlerimize sunmuş. Yaşayacağım ülkeyi listeye bakıp seçecem artık. Türkiyede bize gelecek yok. Cayman ı gözüme kestirdim.... Saygılar. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 ben bu anketlerden bişey anladıysam arap olayım biri de kapımı çalıp inancımı mı sormuş ta nerden hangi bölgede hangi kapıdan ne araştırmasına göre ne anketi yapmışlar.. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 ben bu anketlerden bişey anladıysam arap olayım biri de kapımı çalıp inancımı mı sormuş ta nerden hangi bölgede hangi kapıdan ne araştırmasına göre ne anketi yapmışlar.. Çok basit , Nette hangi ülkeden çıkış yapıyorsanız bu belli. Ankete de YES yada NO demek kalıyor geriye. Bende NO dedim. Benim NO yu Rusya hanesine yazdı. Sorun yok o kadar. Milliyetime bakmıyor. Saygılar. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gözüken de benim dikkatimi çeken ise, ekonomide, üretimde güçlü ülkelerde inancın zayıflığı. Fakir ve tüketici ülkelerde ise inancın gücü. Bu, bilgi ile inancın ters orantılı olduğunun, ayrıca inançların sömürüyü koruyan kalkanlar olduğunun bilimsel kanıtı. bu tablodan benım okudugumsa; hak, hukuk, dın, ıman demeden her ne pahasına olursa olsun para kazan dıyen sıstemlerın zengınlestıgı haksızlık yapmaktan korkarak yanlıs tevekkul anlayısının verdıgı tembellıkte ısrar edenlerın fakırlestıgı... Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 bu tablodan benım okudugumsa; hak, hukuk, dın, ıman demeden her ne pahasına olursa olsun para kazan dıyen sıstemlerın zengınlestıgıhaksızlık yapmaktan korkarak yanlıs tevekkul anlayısının verdıgı tembellıkte ısrar edenlerın fakırlestıgı... bence hak, hukuktan kasıt, müslümanların ağırlıkta olduğu ülkeler... müslümanlar hak ve hukuka daha fazla saygı duydukları için (!) onların olduğu ülkelerde daha fazla inanan var !!!! :D Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 bu tablodan benım okudugumsa; hak, hukuk, dın, ıman demeden her ne pahasına olursa olsun para kazan dıyen sıstemlerın zengınlestıgıhaksızlık yapmaktan korkarak yanlıs tevekkul anlayısının verdıgı tembellıkte ısrar edenlerın fakırlestıgı... Tespitiniz doğru. Tevekkül anlayışının verdiği tembellik. Ne yapmalı ne etmeli.. Tembellik veren şeyi terk etmeli. Saygılar. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 bence hak, hukuktan kasıt,müslümanların ağırlıkta olduğu ülkeler... müslümanlar hak ve hukuka daha fazla saygı duydukları için (!) onların olduğu ülkelerde daha fazla inanan var !!!! :D haksızlık yapmaktan korkarak yanlıs tevekkul anlayısının verdıgı tembellıkte ısrar edenlerın fakırlestıgı... bazen, zerre bıle butun hakkında fıkır sahıbı olmamıza sebep olabılırsede bazen butune bakmak gerekebılır. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Tespitiniz doğru. Tevekkül anlayışının verdiği tembellik. Ne yapmalı ne etmeli.. Tembellik veren şeyi terk etmeli. Saygılar. soyledıgım bır sozun sızın tarafınızdan kabul gordugunu dusunuyordum kıııııııııı gene olmamıs. ben aynen sunu yazdım. YANLIS TEVEKKUL ANLAYISININ VERDIGI TEMBELLIKTE ISRAR ETMEK. yanlıs kelımesını ordan alırsanız muellıfın ıfadesı amacına ulasmaz Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Tevekküle dayanan tembellik cümlesi yanlış mı. Bir tembelliğin nedeni tavekkül se , tevekkülü terketmek demek yanlış mı. Hadi onu geçtim. Yanlış tevekkül anşayışının verdiği tembellik , se cümle. Tüm islam alemini tembelliğe iten nedir. Yanlış tevekkül olmasın. Yada yanlış tevekküle iten şey tüm müslümanlar mı , din in kendisi mi. Nedir. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Tevekküle dayanan tembellik cümlesi yanlış mı. Bir tembelliğin nedeni tavekkül se , tevekkülü terketmek demek yanlış mı. Hadi onu geçtim. Yanlış tevekkül anşayışının verdiği tembellik , se cümle. Tüm islam alemini tembelliğe iten nedir. Yanlış tevekkül olmasın. Yada yanlış tevekküle iten şey tüm müslümanlar mı , din in kendisi mi. Nedir. tevekkulun yanlıs anlasılması sonucu olusan tembellıkte ısrarın netıcesı olarak gelısen zaten gerı kaldım bundan sonra nasıl olsa yetısemem fıkrı dıye ozetleyebılırım Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 tevekkulun yanlıs anlasılması sonucu olusan tembellıkte ısrarın netıcesı olarak gelısen zaten gerı kaldım bundan sonra nasıl olsa yetısemem fıkrı dıye ozetleyebılırım Fikrinize katılıyorum. Hakıkaten guzel ifade etmişsiniz. Tembelliğin nedeni ne olursa olsun , yada geri kalmışlığın , el birliği ile çözümlenmesi gerekir. Saygılar. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Fikrinize katılıyorum. Hakıkaten guzel ifade etmişsiniz. Tembelliğin nedeni ne olursa olsun , yada geri kalmışlığın , el birliği ile çözümlenmesi gerekir. Saygılar. mesela ben, bılgısayar ramlerını hep yanlıs takardım. daha dogrusu takmaya calısırdım. ddr ramı ddr2 slotuna yada tam tersı. fakat bu yanlıslarımdan dolayı meslegımı terketmedım, degısırmedımde. ya ne yaptım dogrusunu ogrendım.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Çok basit , Nette hangi ülkeden çıkış yapıyorsanız bu belli. Ankete de YES yada NO demek kalıyor geriye. Bende NO dedim. Benim NO yu Rusya hanesine yazdı. Sorun yok o kadar. Milliyetime bakmıyor. Saygılar. Evet, bakar göremez olmak diye buna deniliyor demek ki, baştaki linke falan doğru dürüst bakmadan yorum yapınca normal kendimi düşürdüğüm yorum .. çoğu anket adı altında hazırlanan aslıyla alakası olamayan anketlere önyargımdan sırf.. kısacası pardon yani.. geçenlerde dindar bir forumdaş, bu yüzden döktürüyordu bana ama , demek ki işin başlangıcı doğruymuş,devamı yanlış olsada.. Alıntı
Φ ÇarpışıkTümceler Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Anketin son durumu; Total Yes No World stats 127477 47% 53% Europe 81623 46% 54% Middle East 644 65% 35% Asia 2884 49% 51% Caribbean 384 63% 37% Africa 364 79% 21% South America 9681 54% 46% Oceania 1491 29% 71% Central America 3338 63% 37% North America 27068 44% 56% Your country Total Yes No Turkey 6646 78% 22% Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Anketin son durumu; Total Yes No World stats 127477 47% 53% Europe 81623 46% 54% Middle East 644 65% 35% Asia 2884 49% 51% Caribbean 384 63% 37% Africa 364 79% 21% South America 9681 54% 46% Oceania 1491 29% 71% Central America 3338 63% 37% North America 27068 44% 56% Your country Total Yes No Turkey 6646 78% 22% bıraz daha gayret ey Allah'ın kulları 22 kısıye daha ulasmamız, Allah ve resulunu anlatmamız gerekıyor. Alıntı
Φ ÇarpışıkTümceler Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 bıraz daha gayret ey Allah'ın kulları 22 kısıye daha ulasmamız, Allah ve resulunu anlatmamız gerekıyor. Anketin son durumu: Total Yes No World stats 130554 47% 53% Europe 83422 46% 54% Middle East 662 65% 35% Asia 2929 49% 51% Caribbean 403 62% 38% Africa 372 79% 21% South America 9946 54% 46% Oceania 1570 30% 70% Central America 3433 63% 37% North America 27817 44% 56% Your country Total Yes No Turkey 7719 76% 24% Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.