Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Sayın Taklamakan,siz buna inanıp inanmama konusunda serbestsiniz.Tüm dinler bunu söylemez mi;ideolojiler daha iyi olduğunu iddia etmez mi? Ben hiçbir dine inanmam. Tüm dinlerin insan yapısı olduğuna inanırım. Ve din bir yönetim aracıdır aslında. Cennet ve cehennem tanımlamalarında da inanmam. Cennet te bu dünyadır. Cehennem de. Keyfini çıkarın. Bu bedenle geldiğimiz son yaşamdır bu yaşamımız. Daha sonra atomlarımız başka formlarda yaşamaya devam edecek. Saygılar. Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Bu dünya imtihan dünyası değildir. İmtihan dediğiniz olayın başlangıcı , ve imtihana giden mantık yanlıştır. Allah ile Şeytan arasında olan itiş-kakış sonucunda suçu olmayan Adem imtihana tabi tutulur. Sizin inancınız bu. Böyle imtihan mı olur. Allahın bir problemi varsa , gider Bay Şeytanla çözer. Onu imtihana sokar. Ademi hem yarat. Hem de imtihana sok. Ne yarattığını bilmiyor mu bu Allah. Neyin imtihanı bu. Saygılar. Evet siz sadece olayın Mitolojik kısmı ile ilgilendiğiniz Kuran'ı anlamaya çaba göstermediğinzi için bu olayı bu kadar SIĞ görüyorsunuz. Birkere Allah Adem alehisselamı yarttığı için sen buradasın şükür etmen lazım ağer Adem aleyhisselam yaratılmasaydı acaba nerede olacaktı o küçük ruhun? Belki bir şeyin bir bütününü oluşturan bilinçsiz bir ruh! Peki gelelim Allahın Adaletine Allah bizleri bu gün insanların birbirlerine yaptıkları gibi belli bir seviyeye gelmemiz için imtihan etmektedir. Peki Hz. Adem bu seviyede değilmiydi? Elbette değildi, çünkü nefsini yenemiyordu. Nefsini yenemeyen bir varlığında Cennete işi yoktu. Allah nefsini yenmeyi öğrensin ve nefsinin sözüne kulak verdiği için ceza ceksin diye onu acılar ve imtihanlar la dolu Dünya gezegenine gönderdi. Peşinede imtihan daha da zor olsun diye Şeytan'a baş kaldıran şeytan a izin verdi. Şeytan insanın kendisini bir üst seviyeye çıkartmak için kullandığı bir araçtır. Allah şeytanı muhattap almaz istediği zaman yok eder ALLAH şeytan ın yanında çok büyük çok kudretli ve herleyi bilen olarak durur. Şeyten ALLAH ın buyruğuna baş kaldırarak kendi acizliğini göstermiştir. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Ben hiçbir dine inanmam. Tüm dinlerin insan yapısı olduğuna inanırım. Ve din bir yönetim aracıdır aslında. Cennet ve cehennem tanımlamalarında da inanmam. Cennet te bu dünyadır. Cehennem de. Keyfini çıkarın. Bu bedenle geldiğimiz son yaşamdır bu yaşamımız. Daha sonra atomlarımız başka formlarda yaşamaya devam edecek. Saygılar. Bende bu yazdıklarınıza ve inanıp inanmadıklarınıza sonuna kadar saygılıyım.Saygılar! Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Ben hiçbir dine inanmam. Tüm dinlerin insan yapısı olduğuna inanırım. Ve din bir yönetim aracıdır aslında. Cennet ve cehennem tanımlamalarında da inanmam. Cennet te bu dünyadır. Cehennem de. Keyfini çıkarın. Bu bedenle geldiğimiz son yaşamdır bu yaşamımız. Daha sonra atomlarımız başka formlarda yaşamaya devam edecek. Saygılar. Yalız siz imzanızda Arap milletini ve Müslümanlığı yerden yere vuruyorsunuz. Bence bu konuda imzanızda böyle şeyler saygısızlıktır. Ve ben bu sözlerin Atatürk tarafından söylendiğini kabul etmiyorum. Bakınız biz sizinle medeni bir şekilde tartışıyır "vay efendim bunlar dinsiz imansız bilmemne" filan demiyor sizin teoremlerinize aklımız yettiğinde dinimizi anladığımız kadarı ile cevap vermeye çalışıyoruz. Dinlerin oluşumu geçelim. Diyelim ki insanlar tarafından oluşturuldu. Peki bu evrenin yaratılışını bulunamayan gerçekleri bu sonsuz büyüklüğü denizlerdeki havadaki karadaki canlıların bu kadar kusursuz ve mükemmel oluşunu. güneşin doğuşunu ayın ters dönmesini ya daha bahsedilebilecek bilinmeyen bir çok şeyi neye bağlıyorsunuz? Bunlar içinizde bir yaratıcı vardır ona inanmalıyım ihtiyacı doğurmuyormu hepsi şans mı? Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Sayın Dipnot;o zaman bende sizi şunu derim.Bende inanan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum.Ve eğer siz kendi tercihinizle haklı,mutlu iseniz biz inanlara düşen size ve tercihlerinize saygı duymaktır.Sizi çok iyi anlıyorum,sizi ve tercihlerinizi yok sayacak herkesi bende yok sayıyorum.Siz bizi,biz sizi anladığımız sürece;ortak payda olan insanlık çok daha güzel bir yarına ön ayak olacaktır;biliyorum!İnanan ve inanmayan herkese sonsuz saygılarımı sunuyorum. olayın özü ve düşünülmesi gereken şeyler bunlardan ibaret işte. ne fazlasına ne de azına gerek yok... nasıl önce dünya vatandaşıyız sonra türkiye cumhuriyeti vatandaşıyız diyorsak, onun gibi önce insanız (hümanistiz), sonra müslüman, hristiyan, musevi, budist, deist, ateist, vs.... demeliyiz... Alıntı
Φ ÇarpışıkTümceler Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Sur'a; Sonu bilinen bir şey için "hür irade, özgür irade" olması gerekmez. Bu yazı nedir ayrıca? Eğer yazı sizin anlattığınız gibi gelecekte olacak olanlar, bir insanın "kaderi" ise bunun sonuda belli değil mi? Yani bunada nasıl yaşarsan yaşa hepsi gibi sonunda ne olacağı belli değil mi? Demişsin ki; "O" senin ne yapacağını biliyor ama sen bilmiyorsun. Bir yandan iyi ve güzel var bir yanda kötü ve çirkin var. Bunları sen kendi iradenle seçeceksin. Sayın Sur, benim bahsettiğim vak'ada tam olarak bu! İyilik, güzellik, kötülük ve çirkinlik bir yana bunların hepsi önceden kararlaştırılmış ve benim ne yapacağım belirlenmiş ise bunları tekrar oynatmaya ne gerek var? Bana neden böyle şeyi sunuyor? Dejavu'yu çok mu seviyor kendileri? Benim hayatımla ilgili kararlar alınmışsa daha niye bir şeyleri değiştirmek veya değiştirmemek istesin ki? İşte ben burada ki tutarsızlıktan ve çelişkiden bahsediyorum. "O" beni yazmış çizmiş. Bu böyle böyle yapacak diye bir kenara notunu almış. Bana da bir tane pusula (irade) vermiş. Fakat irade burada bir şeye yaramıyor. Çünkü benim irademin içinde ki seçeneklerimide o belirlemiş. Yani ben bir şekilde programlanmışım. Neyi seçersem seçeyim yine onun daha önceden karar verdiği yere geleceğim. Hiç bir kaçarım yok. Her şey onun istediği gibi olacak. O halde burada benim iradem ne işe yarıyor? Eğer mümkünse kasetimi geri istiyorum. Saygılar.. Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Sur'a; Sonu bilinen bir şey için "hür irade, özgür irade" olması gerekmez. Bu yazı nedir ayrıca? Eğer yazı sizin anlattığınız gibi gelecekte olacak olanlar, bir insanın "kaderi" ise bunun sonuda belli değil mi? Yani bunada nasıl yaşarsan yaşa hepsi gibi sonunda ne olacağı belli değil mi? Demişsin ki; "O" senin ne yapacağını biliyor ama sen bilmiyorsun. Bir yandan iyi ve güzel var bir yanda kötü ve çirkin var. Bunları sen kendi iradenle seçeceksin. Sayın Sur, benim bahsettiğim vak'ada tam olarak bu! İyilik, güzellik, kötülük ve çirkinlik bir yana bunların hepsi önceden kararlaştırılmış ve benim ne yapacağım belirlenmiş ise bunları tekrar oynatmaya ne gerek var? Bana neden böyle şeyi sunuyor? Dejavu'yu çok mu seviyor kendileri? Benim hayatımla ilgili kararlar alınmışsa daha niye bir şeyleri değiştirmek veya değiştirmemek istesin ki? İşte ben burada ki tutarsızlıktan ve çelişkiden bahsediyorum. "O" beni yazmış çizmiş. Bu böyle böyle yapacak diye bir kenara notunu almış. Bana da bir tane pusula (irade) vermiş. Fakat irade burada bir şeye yaramıyor. Çünkü benim irademin içinde ki seçeneklerimide o belirlemiş. Yani ben bir şekilde programlanmışım. Neyi seçersem seçeyim yine onun daha önceden karar verdiği yere geleceğim. Hiç bir kaçarım yok. Her şey onun istediği gibi olacak. O halde burada benim iradem ne işe yarıyor? Eğer mümkünse kasetimi geri istiyorum. Saygılar.. Sanırım yazdığımı okumadınız. Size çizilen bir sürü yol sen onlardan birini seçerken özgürsün, demiyorum ben. Ben diyorum ki hayatınız için belirlenmiş hiç bir şey yok herşeyi sen oluşturuyor ve sen yaşıyorsun. Bir önceki tekrar okuyarak benim yazdıklarıma karşılık bir cevap üretiniz lütfen ben sizin yukarıda söylediklerinizn hiç birini söylemedim. Alıntı
Φ ÇarpışıkTümceler Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Sur'a; el-ALÎM Her şey'i çok iyi bilen... Allah, her şey'i tam mânasıyla bilir. Her şey'in, içini, dışını, inceliğini, açıklığını, önünü, sonunu, başlangıcını, bitimini çok iyi bilendir O. Olmuşları bildiği gibi, olacakları da aynı şekilde bilir. Onun için, olmuş - olacak, gizli - açık söz konusu değildir. Bunlar, insanlar hakkında geçerli olan mefhumlardır. İnsanların bilmesi nisbî ve ârızîdir. Allah'ın bilmesi ise, - bütün isim ve sıfatlarında olduğu gibi - zâtî'dir. Onun için O'nun bilmesinde dereceler bulunmaz. Bu da demektirki; hayatımıda, nasıl yaşayacağımıda, yaşadığımıda, seçeceğim yollarıda, seçtiklerimide biliyordur. Bu hususta benim İRADEM ne işe yarar diyorum. Az önce yazdığım iletideki tüm yazılanlar sizin en son bana hitaben yazdığınız iletinize karşılıktır. Saygılar.. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Evet siz sadece olayın Mitolojik kısmı ile ilgilendiğiniz Kuran'ı anlamaya çaba göstermediğinzi için bu olayı bu kadar SIĞ görüyorsunuz.Birkere Allah Adem alehisselamı yarttığı için sen buradasın şükür etmen lazım ağer Adem aleyhisselam yaratılmasaydı acaba nerede olacaktı o küçük ruhun? Belki bir şeyin bir bütününü oluşturan bilinçsiz bir ruh! Peki gelelim Allahın Adaletine Allah bizleri bu gün insanların birbirlerine yaptıkları gibi belli bir seviyeye gelmemiz için imtihan etmektedir. Peki Hz. Adem bu seviyede değilmiydi? Elbette değildi, çünkü nefsini yenemiyordu. Nefsini yenemeyen bir varlığında Cennete işi yoktu. Allah nefsini yenmeyi öğrensin ve nefsinin sözüne kulak verdiği için ceza ceksin diye onu acılar ve imtihanlar la dolu Dünya gezegenine gönderdi. Peşinede imtihan daha da zor olsun diye Şeytan'a baş kaldıran şeytan a izin verdi. Şeytan insanın kendisini bir üst seviyeye çıkartmak için kullandığı bir araçtır. Allah şeytanı muhattap almaz istediği zaman yok eder ALLAH şeytan ın yanında çok büyük çok kudretli ve herleyi bilen olarak durur. Şeyten ALLAH ın buyruğuna baş kaldırarak kendi acizliğini göstermiştir. Ben Kuranı sizden iyi bildiğimi iddia ederim. Sizden de blekide daha çok okumuşumdur. Hem arapçasından , hemde Türkçe sinden. Hem konulara sizin kadar sığ da yaklaşmıyorum. Bu konular çok tartışıldı. Siz ilk önce , -Allah yoktur -Kurandaki çelişkiler. -Burada her soruya cevap verilir -En tehlikeli yalan gerçeklerle süslenmiş bezenmiş yalandır. -Kuranın masal kitabından ne farkı var. Başlıklarını okuyun. Yukardaki sorularınıza cevap bulacaksınız. Hem orada o kadar değişik fikirler tartışıldı ki. Az gayretle bulursunuz. Saygılar. Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Ben Kuranı sizden iyi bildiğimi iddia ederim. Sizden de blekide daha çok okumuşumdur. Hem arapçasından , hemde Türkçe sinden. Hem konulara sizin kadar sığ da yaklaşmıyorum. Bu konular çok tartışıldı. Siz ilk önce , -Allah yoktur -Kurandaki çelişkiler. -Burada her soruya cevap verilir -En tehlikeli yalan gerçeklerle süslenmiş bezenmiş yalandır. -Kuranın masal kitabından ne farkı var. Başlıklarını okuyun. Yukardaki sorularınıza cevap bulacaksınız. Hem orada o kadar değişik fikirler tartışıldı ki. Az gayretle bulursunuz. Saygılar. Ben o başlıkları okudum. Siz isterseni Kuran'ı mülyon kere türkçesinden milyon kerede yüzünden okuyunuz. Sizin bildikleriniz sadece kalıplaşmış ve sizin bir türlü kabul edemediğinzi kurallardır. Elbellette o kuralları benden çok iyi bilmeniz mümkün çünkü okuyarak ve ezberlenerek öğrenilebiliyor. Ancak öğrenelemeyen isnanın kendi içinde doğan Kuran okurken birden aklına gelen ve Kuran okurken bazılarının başka anladığı şeyi senin başka anlayabilmen. Bu doğrultuda Kuran'daki sırları anlıyabilmemiz sizinde tekrar dine dönüp Asıl İslamı ve Kuranı anlayabilmenizi Allah'dan diliyorum. Tabi kendim için de Kuranı Kerimi anlamaya nail olanlardan olmak en büyük duam. Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Sur'a; el-ALÎM Her şey'i çok iyi bilen... Allah, her şey'i tam mânasıyla bilir. Her şey'in, içini, dışını, inceliğini, açıklığını, önünü, sonunu, başlangıcını, bitimini çok iyi bilendir O. Olmuşları bildiği gibi, olacakları da aynı şekilde bilir. Onun için, olmuş - olacak, gizli - açık söz konusu değildir. Bunlar, insanlar hakkında geçerli olan mefhumlardır. İnsanların bilmesi nisbî ve ârızîdir. Allah'ın bilmesi ise, - bütün isim ve sıfatlarında olduğu gibi - zâtî'dir. Onun için O'nun bilmesinde dereceler bulunmaz. Bu da demektirki; hayatımıda, nasıl yaşayacağımıda, yaşadığımıda, seçeceğim yollarıda, seçtiklerimide biliyordur. Bu hususta benim İRADEM ne işe yarar diyorum. Az önce yazdığım iletideki tüm yazılanlar sizin en son bana hitaben yazdığınız iletinize karşılıktır. Saygılar.. " el-ALÎM Her şey'i çok iyi bilen... Allah, her şey'i tam mânasıyla bilir. Her şey'in, içini, dışını, inceliğini, açıklığını, önünü, sonunu, başlangıcını, bitimini çok iyi bilendir O. Olmuşları bildiği gibi, olacakları da aynı şekilde bilir. Onun için, olmuş - olacak, gizli - açık söz konusu değildir. Bunlar, insanlar hakkında geçerli olan mefhumlardır. İnsanların bilmesi nisbî ve ârızîdir. Allah'ın bilmesi ise, - bütün isim ve sıfatlarında olduğu gibi - zâtî'dir. Onun için O'nun bilmesinde dereceler bulunmaz. " Tamamen böyle. Birde bilimsel açıdan yaklaşalım; Biz bir zaman dizisi içinde yaşıyoruz, her hareketimizde bir an geçiyor ve zamanı olmadan süregelen uzayla çevriliyiz. Uzay-zaman içinde bir yerde, bir an için varolduğumuzda, oluşan zaman karesi yani o anın resmi, lokal uzay/mekan koşulları gereğince yakalanır ve dünyadan çıkarak güneş sistemine yayılır ama uzaya gitmez ve güneş sisteminin çevresinde yörüngeye girer. Bu "ışınlanma" gibidir yani her hareketimizin bir resmi çekilip, uzaydaki albümde yerini almıştır. Bu sonsuz zaman resimleri veya dilimleri Yaradılış´dan beri vardır. Yani dünya zamanı içinde değil de, uzay zamanı içinde geri dönüp tüm resimleri görebiliriz. Bu oluşumun diğer koşulu bugünün emilme özelliğidir, içinde bulunduğumuz an bir bir balon gibi şişerek holografik bir görüntü oluşturur; bu tek bir anlık resimlerin biriktiği bir alandır ve özel bir uzay alanındadır. Yani o alanda bu an ve geçmişteki tüm anlar vardır. Alıntı
Φ ÇarpışıkTümceler Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Sur'a; Zeki Müren'de bizi görebilecek mi? O özel alana ben girebilir miyim? Yada astronot olsam gidebilir miyim? 1 milyon dolarlık bir uzay yolculuğu esnasında geçmişte yaşananlar ve gelecekte olacakları kestirebilir miyim? Sanırım kestiremem. Bunu tek yapabilen kimdi? "O" idi. Netice olarak yine nereye geliyoruz? En başa.. Sayın Sur; bana kalırsa boşverelim. Sizinle kısır döngüden öteye gidebilecek bir "özel alan"ımız yok.. Saygılar.. Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Sur'a; Zeki Müren'de bizi görebilecek mi? O özel alana ben girebilir miyim? Yada astronot olsam gidebilir miyim? 1 milyon dolarlık bir uzay yolculuğu esnasında geçmişte yaşananlar ve gelecekte olacakları kestirebilir miyim? Sanırım kestiremem. Bunu tek yapabilen kimdi? "O" idi. Netice olarak yine nereye geliyoruz? En başa.. Sayın Sur; bana kalırsa boşverelim. Sizinle kısır döngüden öteye gidebilecek bir "özel alan"ımız yok.. Saygılar.. Bakınız zaten ne olursanız olunuz Ona döndüreleceksiniz. Ayrıca ben size dalga geçin diye yazmadım bunu. Araştırırsanız dünyanın en ünlü bilim adamlarının bu konuda çalışmalar yaptığını Einstain dahil ve onların yorumlarınında aynı olduğunu göreceksiniz Uzay / Zaman kuramını idrak etmeniz gerekiyor. zaten sorgusuz sualsiz İman etmekte mümkün sadece çevreye bakarak. Emin olun ben size kafanızdaki soruların kesin net formüllerini versem ve nasıl yapıldığını söylesem Allaha ulaşmanın yolunu formüle döksem göstersem yine iman etmiyeceksiniz. Yıldızlara , evrene , dünyamıza , kendinize en küçük bir karıncaya bakarak düşününüz, arkasındaki kudreti. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Bakınız zaten ne olursanız olunuz Ona döndüreleceksiniz.Ayrıca ben size dalga geçin diye yazmadım bunu. Araştırırsanız dünyanın en ünlü bilim adamlarının bu konuda çalışmalar yaptığını Einstain dahil ve onların yorumlarınında aynı olduğunu göreceksiniz Uzay / Zaman kuramını idrak etmeniz gerekiyor. zaten sorgusuz sualsiz İman etmekte mümkün sadece çevreye bakarak. Emin olun ben size kafanızdaki soruların kesin net formüllerini versem ve nasıl yapıldığını söylesem Allaha ulaşmanın yolunu formüle döksem göstersem yine iman etmiyeceksiniz. Yıldızlara , evrene , dünyamıza , kendinize en küçük bir karıncaya bakarak düşününüz, arkasındaki kudreti. Karıncaları bu kadar mükemmel yaratan , Yüce Uçan Spagetti Canavarıdır. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Evet siz sadece olayın Mitolojik kısmı ile ilgilendiğiniz Kuran'ı anlamaya çaba göstermediğinzi için bu olayı bu kadar SIĞ görüyorsunuz.Birkere Allah Adem alehisselamı yarttığı için sen buradasın şükür etmen lazım ağer Adem aleyhisselam yaratılmasaydı acaba nerede olacaktı o küçük ruhun? Belki bir şeyin bir bütününü oluşturan bilinçsiz bir ruh! hem diyorsun ki biz sizi "kafirler" olarak nitelendirmiyor, konuşmaya, anlatmaya çalışıyoruz, hem de bu hakaretleri ediyorsun. Allah yoluna yaptığın bu "misyonerlik" faaliyetini, ettiğin laflar ve hakaretler dolayısıyla rabbin kabul eder mi sanıyorsun, onun yarattığı bir kula hakaret etmekle günaha girmediğini mi sanıyorsun ?? Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 hem diyorsun ki biz sizi "kafirler" olarak nitelendirmiyor, konuşmaya, anlatmaya çalışıyoruz, hem de bu hakaretleri ediyorsun. Allah yoluna yaptığın bu "misyonerlik" faaliyetini, ettiğin laflar ve hakaretler dolayısıyla rabbin kabul eder mi sanıyorsun, onun yarattığı bir kula hakaret etmekle günaha girmediğini mi sanıyorsun ?? Hakaretmi? Sığ düşünüyorsunuz demek hakaretmi? Eğer sizi kırdıysam özür dilerim. Ama bu küçük Ruh ile alakalı konusuyorsanız evet biraz sert olmuş fakettim. Ama oradaki anlamda koskaca evrende alemlerde ne kadar küçük bir atom olduğumuzu ve çok basit olduğumuzu anlatabilmek yani o cümle benim içinde geçerli. Ben hakaret ettiğimi düşünmüyorum. Ayrıca ben kendi içimde doğru olanı yaptığımı düşünüyorum ve dualarım da da eğer yanlış yapıyorsam doğru yola iletilmem için yalvarıyorum. Günaha girip girmediğimin kararını ne ben bilebilirim ne de siz. Onu ancak Allah bilir ve gerekli olanı yapacaktır. Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Karıncaları bu kadar mükemmel yaratan , Yüce Uçan Spagetti Canavarıdır. Oluşum nasıl hazırlanmıştır ilk kıvılcım nedir ne zaman verilmiştir? Nasıl kendi kendine olmuştur dşüncenizi söylermisiniz , tabi dalga geçmeden bizim bilinçsizliğimizi bağışlayın ve lütfen beni aydınlatın. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Sur'a; Zeki Müren'de bizi görebilecek mi? O özel alana ben girebilir miyim? Yada astronot olsam gidebilir miyim? 1 milyon dolarlık bir uzay yolculuğu esnasında geçmişte yaşananlar ve gelecekte olacakları kestirebilir miyim? Sanırım kestiremem. Bunu tek yapabilen kimdi? "O" idi. Netice olarak yine nereye geliyoruz? En başa.. .... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Oluşum nasıl hazırlanmıştır ilk kıvılcım nedir ne zaman verilmiştir? Nasıl kendi kendine olmuştur dşüncenizi söylermisiniz , tabi dalga geçmeden bizim bilinçsizliğimizi bağışlayın ve lütfen beni aydınlatın. Neyi soruyorsunuz. Evrenin oluşumunu mu. İnsanın oluşumunu mu. Sayglar. Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Neyi soruyorsunuz. Evrenin oluşumunu mu. İnsanın oluşumunu mu. Sayglar. Evren in oluşumunu. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Tartışmalardan bir sonuç almak için, önce çıkış noktasını doğru belirlemek gerek. Bu bakımdan: İnançlı-inançsız diye bir ayrım yoktur. Daha doğru bir deyimle "inançsız" diye bir kimse yoktur. Bu kavram, ancak "inanç" olarak bir referans belirlerseniz geçerli olur. Referans eğer tanrı inancı ise, o zaman tanrıya inanmayan inançsız olarak tanımlanabilir. Ama genel anlamda inançsız yoktur. Çünkü tanrının var olmadığı da bir inançtır. Yani bu kişi tanrının var olmadığına "inanmakta"dır. Varlığına inanmamak kadar var olmadığına inanmak da bir inanç şeklidir. Bu kadarla kalmıyor. Tanrının tanımı belirsiz olduğu için, hangi tanımda bir tanrıya inanmamak, o da belli değil. Bu kişi belli bir tanrı kavramını reddediyor olabilir. Hatta tanımlanamayan bir kavrama tanrı adının verilmesini de reddediyor olabilir! O yüzden herkesin bir inancı vardır. İnançsız diye bir tanım ve kişi yoktur. Kavramları doğru yere koyduğumuz zaman, inanın bana çok mesafe alacağız... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Evren in oluşumunu. Bu konuda bilmin geliştirdiği son ve yoğun kabul gören teori BİG-BANG tir. Bence de mantıklı. Öncesini bilmiyorum. Bilim daha ne bulacak , bekliyoruz. Ama insanlara kızan , öfkelenen , hiddetlelen , kin tutan , kahır eden , birtakım insanları diğeri üzerin gönderip savaştıran , bırtakım insanlar savaşırken adaletsizlik yapıp bir tarafa yardım eden , kendi yarattıkları ile problemli bir tanrı bu evreni yapmış olamaz. Saygılar. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Burada anlamaktan bahsedilirken ne kadar da anlaşılmayan noktalarda yazılıyor.İlginç geldi bana. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Bu konuda bilmin geliştirdiği son ve yoğun kabul gören teori BİG-BANG tir. Bence de mantıklı. Öncesini bilmiyorum. Bilim daha ne bulacak , bekliyoruz. Ama insanlara kızan , öfkelenen , hiddetlelen , kin tutan , kahır eden , birtakım insanları diğeri üzerin gönderip savaştıran , bırtakım insanlar savaşırken adaletsizlik yapıp bir tarafa yardım eden , kendi yarattıkları ile problemli bir tanrı bu evreni yapmış olamaz. Saygılar. Aman Taklamakan, Big-Bang'e gireyim deme sakın... Çünkü Big-Bang'in Yoktan Yaratılmaya kanıt olduğunu iddia edenler çıkabilir, bela alırsın başına... Alıntı
Φ apsuva Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2008 Aman Taklamakan, Big-Bang'e gireyim deme sakın... Çünkü Big-Bang'in Yoktan Yaratılmaya kanıt olduğunu iddia edenler çıkabilir, bela alırsın başına... Ahkaf 3: Biz, gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları hak ve hikmete uygun olarak ve belirli bir süre için yarattık. İnkâr edenler ise, uyarıldıkları şeylerden yüz çevirmektedirler. Big bang.. kuramsal olarak zaman ve mekanın olmadığı sıfır hacimden evrenin varolması ve halen de genişlemeye devam etmesi.. Genişleyen evren olgusu bunun yanında herşeyin maddi oluşu iddiası.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.