Misafir Evren. Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Merhumu nasıl bilirdiniz.. 'YARASA' İyi bilirler... İyi bilirileeerrrr... Gömün!!! Allahta seni güldürsün dayı hiç güleceğim yoktu. Bir ateistin evini boyamıştık, Hanımı ölmuş bende senin tahmin ettiğin gibi gömecekler sanmıştım, adam hanımının cesedini yaktırmış, Neden yaktırdın dedim. çayırların yeşermesine yarıyor dedi, hanımının cesedinin külünü, bahçesine saçmış, Dedim sen ahirete inamıyorsun gömeydin gideydi , yakmanın sebebi ahirette barı yanmasın diye değilmi dedim. adam bıyık altından gülüyordu. oysa kuranda, ister taş olun ister demir aklınıza gelebilecek ne olursanız olun. yeniden diriltilip hesap vereceksiniz diyor. Neyse. iyi ölümler, güzel dirilmeler. saygilar. Evren. Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Merhumu nasıl bilirdiniz.. 'YARASA' İyi bilirler... İyi bilirileeerrrr... Gömün!!! :D Gömün tabi yaa İyi bilseler ne olur kötü bilseler ne olur gömün gitsin Öldükten sonra gömmeyecekler mi sanki? Ardımızda iyi bir şeyler bırakabildiysek ne mutlu bize... Hakkınızı helal edin ve gömün :D Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Gömün tabi yaa İyi bilseler ne olur kötü bilseler ne olur gömün gitsin Öldükten sonra gömmeyecekler mi sanki? Ardımızda iyi bir şeyler bırakabildiysek ne mutlu bize... Hakkınızı helal edin ve gömün Hakkimizi helal etsek ne olur , helal etmesek ne olur, Sonucta, cennetede, cehennemede, iletecek olan Allahtir. Allah, kimleri cennetine koyacagini kimleri koymayacagini, son vahyindede, ilk vahyindede belirtmis. insanlar kin ve ihtiras yuzunden ayriliga dusmusler. Bu insanlarin ihtiraslarinin sonucudur. Benim hayretime giden. Ya ahiret varsa, mentalitesi ile hareket edip, hakkinizi helal edin demesi, ateistlerin bile ya hesap vermek varsa diye suphe duymalaridir. oysa bizler suphe etmiyoruz. Ahiret vardir. Ve orada herkes isledigi iyilikleri ve kotulukleri karsisinda bulacak. iyilikleri, agir gelenler,cehennem atesinin ugultusunu bile duymayacaklar. Zaaten ahirette, iyman etmemek diye bir sey yok. cunku herkes gozleri ile her seyi gorecek. Hic suphesiz. Ahiret, cennet, cehennem, hesap vermek, bunlar gayb, haberlerindendir. Ama muminler, Allahin bildirmesinden dolayi o gayb haberlerine dahi inanirlar. [004.136] [DI] Ey İnananlar! Allah'a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği Kitap'a ve daha önce indirdiği Kitap'a inanmakta sebat gösterin. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününu inkar ederse, şüphesiz derin bir sapıklığa sapmıştır. inandiktan sonra, [004.137] [DI] Doğrusu inanıp sonra inkar edenleri, sonra inanıp tekrar inkar edenleri, sonra da inkarları artmış olanları Allah bağışlamaz; onları doğru yola eriştirmez. Oyle ise, inandik inkar ettik, diye agzimizda sakiz yapmayalim. inancimizin geregini yerine getirelim. saygilar. Evren. Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Benim hayretime giden.Ya ahiret varsa, mentalitesi ile hareket edip, hakkinizi helal edin demesi, ateistlerin bile ya hesap vermek varsa diye suphe duymalaridir. Burda ben şakayla karışık bir şey söylemiştim, şüphe ettiğim sanılmış. Benim herhangi bir şüphem yok. Ahiret diye bir şeye inanmıyorum. Çünkü ruh diye bir şeye inanmıorum (tuz ruhu dışında). Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Burda ben şakayla karışık bir şey söylemiştim, şüphe ettiğim sanılmış.Benim herhangi bir şüphem yok. Ahiret diye bir şeye inanmıyorum. Çünkü ruh diye bir şeye inanmıorum (tuz ruhu dışında). O zaman şakayla da olsa hellalik dilememen gerekir. cunku kuran uydurlucak bir soz degil. [004.140] [DI] O, size Kitap'da «Allah'ın ayetlerinin inkar edildiğini ve alaya alındığını işittiğinizde, başka bir söze geçmedikçe, onlarla bir arada oturmayın, yoksa siz de onlar gibi olursunuz» diye indirdi. ahiret hayatida bizlerin inancidir, şakaylada olsa alay etmemenizi tavsiye ederim. Her ne kadar bir arada oturmuyor olsakta, bir arada yazismamiznda bir anlami kalmaz. Cunku hic bir mumin, Allahin ayetlerinin hafife alindigi bir ortamda bulunamaz. Bunu defeatle yazdim, ama arkadisiniz beni tartismaktan kacmakla itham etti, oysa bu bizler icin Allahin emri. [006.068] [DV] Âyetlerimiz hakkında ileri geri konuşmaya dalanları gördüğünde, onlar başka bir söze geçinceye kadar onlardan uzak dur. Eğer şeytan sana unutturursa, hatırladıktan sonra artık o zalimler topluluğu ile oturma. siz belki kuranin anlattigi zalimler olmaya bilirsiniz, Hani demistinizya. ne biliyorsun ya ben mumin sen ateistsen diye, o sozunuzu dogru kabul ederek, ve kendimin ateist olmadigini teid ederek, sizi o zalimler gurubuna dahil etmiyorum. Gerci benim dahil edip etmememin, hic bir onemi yok, ama sizin acinizdan onemli, helallik dilediginize, ve daha onceki ya ben muminsem sozunuze gore, onemli. saygilar. Evren. Alıntı
Φ patika06 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 bakma sen bunlar ahirete inanmıyorum ölümden korkmuyorum felan desede içleri cız ediyo ya varsa beyinlerini devamlı kemiriyo Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 bakma sen bunlar ahirete inanmıyorum ölümden korkmuyorum felan desede içleri cız ediyo ya varsa beyinlerini devamlı kemiriyo "Ya varsa'nın beyinleri kemirdiği dönem" İslamiyet'in yanlış olduğunu düşünüp, ama bunu itiraf etmekten korktuğun, herneyse benim anlamadığım bir hikmeti vardır bunun dediğin ve münafıklığa yattığın dönemdir. O dönemi aştıktan sonra, kafanda şüphe de kalmaz, kemirgen de. "Ya Zeus varsa?" sorusu senin kafanı kemiriyor mu? Kemirmiyor. "Ya Allah varsa?" sorusu da benim kafamı kemirmiyor. Zira "Ya Zeus varsa" sorusu ile "Ya Allah varsa" sorusu aynı statüdedir. Saygılar. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 bakma sen bunlar ahirete inanmıyorum ölümden korkmuyorum felan desede içleri cız ediyo ya varsa beyinlerini devamlı kemiriyo Her insanı kendin gibi olduğunu düşünmen yanlış. Düşünebilen, yorumlayabilen insanların kafasını soyut olgular (masallar) kemirmez (meşgul etmez). Toplumun, insanlığın acil sorunlarıyla ilgilenir. Onlara çözüm bulmaya çalışır. Masallarla değil, gerçek olaylarla ilgilenir. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 bakma sen bunlar ahirete inanmıyorum ölümden korkmuyorum felan desede içleri cız ediyo ya varsa beyinlerini devamlı kemiriyo aklıma şu an gündemde olan rus tarikatı geldi insanların beyinlerini o kadar yıkanmışki, insanlar o kadar inanmışki çok yakında kıyamet kopacağına, 50 kişilik bir "ya varsa" grubu korkudan kendilerini metrelerce derinlikteki bir mağarada bulmuşlar, ama 5 aydır kıyametin koptuğu veya kopacağı yok ! bir sel vurgunuyla o grubun çoğu dışarı çıkmak zorunda kalmış ve bakmışlarki olay bir selden ibaret, mağarada kalan 14 kişi ise hala çıkmamakta direniyor neden ? ya kıyamet kopmuşsa ve kopuyorsa ya da koparsa diye ! ben bu olayı "ya varsa" mantığına çok iyi bir örnek olarak görüyorum, işte dinlerin durumu budur, korku psikloloji veya bir hayali gerçek sanmak uğruna insanın yapmadığı eylem kalmıyor ! ben bile bazen ya varsa diye korkuyorum bir anlık, insan korkmaz mı ? neyseki mantığım beni sakinleştiriyor ve aklımdan geçen ya varsa mantığını anında şüphesiz olarak kafamdan atabiliyorum. Ama bunu her insan yapamadığı için işte böyle mağara olayları yaşıyoruz saygılar Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 bakma sen bunlar ahirete inanmıyorum ölümden korkmuyorum felan desede içleri cız ediyo ya varsa beyinlerini devamlı kemiriyo Ya varsa korkusu inancın kaynağıdır... İnançsızlığın değil. Müslümanların en az yarısı ya varsa korkusuyla inanır... Alıntı
Φ patika06 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 demek dinler bir masal peki gerçek olan nedir savunduğunuz evrim mi.... tesadüfen var olmamız mı.... herşeyin kendiliğinden oluşması mı??? inanan bir insan hiç bir zaman ya varsa demez bu inançsızların içinde olan bir hisdir..bir kez daha düşünün yoksa ben ne kaybederim varsa siz ne kaybedersiniz?? insan gibi bir canlının tüm ışığının bu dünyada son bulacağını mı sanıyorsunuz... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2008 demek dinler bir masal peki gerçek olan nedir savunduğunuz evrim mi.... tesadüfen var olmamız mı.... herşeyin kendiliğinden oluşması mı??? Tesadüfen var olup olmadığımızı bilmiyoruz, bir yaratıcının bilinçli tasarımı olup olmadığımızıda bilmiyoruz, ikisinide inanabiliriz, birbirinden farkları yok, nasıl olsa ikiside ispatlanamıyor, her türlü hikaye yazabiliriz. inanan bir insan hiç bir zaman ya varsa demez bu inançsızların içinde olan bir hisdir..bir kez daha düşünün İnananan bir insan "ya varsa" demez, "ya yoksa" der. var olduğuna inandığı bir şeye "ya varsa" diyen birini hiç tanımıyorum ! İnanmayan bir insan "ya varsa" deseydi, zaten inanmayan bir insan olmazdı ! insan gibi bir canlının tüm ışığının bu dünyada son bulacağını mı sanıyorsunuz... Ölen insanlar, sizin mantığınızı yanlışlıyor, hemde kanıtlayarak ! saygılar Alıntı
Φ selimcan Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Kişisel açıdan değil bilimsel açıdan,dünyayı, tüm evreni yaratan bir güç olduğuna inanmıyorum.İnananlar inanmakta özgürdür.Ve, neden inandıklarını ispat etmedilirder.Yaratıcının olmadığını söyleyen ben değilim.Bir yaratan var diyenler bunu söylerken ispatınada hazırlanmalıdır. Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 yoksa ben ne kaybederim varsa siz ne kaybedersiniz?? Ne dedik? İşte budur Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Yarasa.. Ya Rabbi.. Etmeseydin Vaat Cenneti.. Yapmazlardı sana Secdeyi.. Ya varsa korkusunun yanında birde Cennetten mahrum olmak korkusu..yani düşüncedeki Cennet olgusu.. bu dünyada yapamadıklarının fütursuzca yapılacağı yerden mahrum olma endişesi..bunuda unutma.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2008 Yaratıcının olmadığını söyleyen ben değilim.Bir yaratan var diyenler bunu söylerken ispatınada hazırlanmalıdır. birvarmışhiçyokmuş adlı arkadaşımız bunu ispat ettiğini söylüyor, hemde reddelimez netlikte. açtığı başlıkları gözden geçirebilirsiniz saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.