Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Tamam , bütün maddeler tek şeyi anlatıyor. Şimdi ne yapılması lazım peki. Kürtler var. Bitakım keyfi uygulamalarla dil yasakmış gibi gösterildi. hadi o da var dedik. Nooldu sorun çözüldü mü. Şimdi serbest Dil kurslarınız bile var. Hala ne istiyorsunuz. Dil yasak deyip durmayın Serbest. Hadi bakalım başka ne eksik... Bide ona bakalım. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Sayın Taklamakan, ben kendimi sorgu memuru karşısında hissettim nedense bana yalnız soru sormayın,neden sorduğunuzu da yazın.Ayrıca düşüncelerinizi alayım.Bu konuda varsa katılıp katılmadıklarınız,yazın...bana gerekçe sunun!Bu evet hayır oyunu değil,ya da sormaca... bilmediğiniz konular hakkında soru sorabilirsiniz,ama bildiğiniz konularda yorum sorunun yanında yorum da olmalı,değil mi? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Bu konuyu daha öncede çok yazdık, bozuk plak gibi tekrarlamayalım ..bileceğimi biliyorum, soracağımada sordum sen merak etme...o bölgelerde ben yaşadım ben biliyorum.Siz o bölgeyi bilmeyenlere anlatın bu hikayeleri,onların kafasında belkiler oluşabilirsiniz. Hic zannetmiyorum sorup arastirediginiza, cünki arastirmis olsaydiniz baska sonuca varacaktiniz. Inkar politikasinin kurbani olarak bizlerde gercekleri gömeme adina sorgulamadan ve her seyi ben bilirim cünki orada yasiyorum mantigi ile cözümsüzlüge destek vermis oluruz. Arastirsaydiniz yakin zamana kadar Kürt'lerin varliginin bile inkar edildigini ve onlari "dag Türk'leri" olarak niteledigimizi görecektiniz. Ama görmek icin niyet önemli. hatayi görüp öz elestiri yaparak kendisini gelistirmekten kacanlar devamli kaybetmislerdir. O yüzden de ülkemizin bir cok problemleri sonsuza dek cözülmeyecek gibi gözüküyor, cünki bizlerin kanimiza inkar politikasi islemis ve ne olursa olsun yanlisini ve hatani kabul etme düsüncesi hakim. Herkes hikaye anlatiyor bir siz gercekleri konusuyorsunuz. Bu zihniyeti iyi taniyoruz ve malesef ülkemizin basina ne felaket geldiyse bu zihniyet sayesinde gelmistir. Inkara ve her seyi ben bilirim politikasina devam, yola devam durmak yok. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Kürtler benım bıldıgım kadarıyla vede ınceledıgım onca verılere bakarak ayrı bır mıllet degıldır.Gerek eskı Kürt kaynakları gerekse eskı dönemlerde yasamıs medenıyetlerın tarıhlerınde ve dıllerınde Kürt kelımesının olmaması bunu gösterıyor.Eskı dıllerde var denılen Kürt adları Kürtcülerın hıcbır belgeye dayanmayan ıddıaları vede carpıtmalarıdır. TürkıyeKürdıstanı dıye adlandırılan topraklar tarıhte ERMENISTAN OLARAK görülür. Demırcı Kava adlı kısı aslında Büyük Türk vezırı BILGE TONYUKUK tur.Ayrıca Türklerın tarıhte yasadıkları her bölgede Kürtlerın bulunması bıle ayrı bır mıllet tezını cürütüyor. saygılarla Politika,bu dediklerin senin için doğru olan...kimlik meselesşnde böyle düşünüyorsanız,bazı şeyleri yazmanın da bir anlamı yok.Saygı duyuyorum. Taklamakan bir kimliği yok sayarak diğer taraftan benim kimlik anlayışımı sorgulayarak,kendiyle nasıl çalıştığını galiba göremememiş.Saygılar! Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Kürtler benım bıldıgım kadarıyla vede ınceledıgım onca verılere bakarak ayrı bır mıllet degıldır.Gerek eskı Kürt kaynakları gerekse eskı dönemlerde yasamıs medenıyetlerın tarıhlerınde ve dıllerınde Kürt kelımesının olmaması bunu gösterıyor.Eskı dıllerde var denılen Kürt adları Kürtcülerın hıcbır belgeye dayanmayan ıddıaları vede carpıtmalarıdır. TürkıyeKürdıstanı dıye adlandırılan topraklar tarıhte ERMENISTAN OLARAK görülür. Demırcı Kava adlı kısı aslında Büyük Türk vezırı BILGE TONYUKUK tur.Ayrıca Türklerın tarıhte yasadıkları her bölgede Kürtlerın bulunması bıle ayrı bır mıllet tezını cürütüyor. saygılarla Mademki o kadar iyi arastirdiniz ve Kürt'lerin ayri bir millet olmadigini tesbit ettiniz, o zaman söyleyinde ögrenelim dünyada kendisini Kürt diye niteleyen insanlar hangi millete aitler? Yoksa Barzani'demi Türk acaba, Kürt degilse? Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Mademki o kadar iyi arastirdiniz ve Kürt'lerin ayri bir millet olmadigini tesbit ettiniz, o zaman söyleyinde ögrenelim dünyada kendisini Kürt diye niteleyen insanlar hangi millete aitler? Yoksa Barzani'demi Türk acaba, Kürt degilse? Kardesim iste BILMEDIGINI itiraf etse o zaman sorun kalmayacak. Tum DUnya kaynaklari Kurtlerden ve tarihlerinden bahsediyor bu arkadas "benim bildigim kadariyla, inceledigim kadariyla Kurt halki denen bir millet yok!" diyor. Allah Allah. Soyleyin arkadaslara "BILMEMEMEK DEGIL, OGRENMEMEK AYIPTIR" diye! NE akil ne mantik yahu! Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Tamam , bütün maddeler tek şeyi anlatıyor. Şimdi ne yapılması lazım peki. Kürtler var. Bitakım keyfi uygulamalarla dil yasakmış gibi gösterildi. hadi o da var dedik. Nooldu sorun çözüldü mü. Şimdi serbest Dil kurslarınız bile var. Hala ne istiyorsunuz. Dil yasak deyip durmayın Serbest. Hadi bakalım başka ne eksik... Bide ona bakalım. Haklarimizin HEPSINI istiyoruz. Sizin bir Turk olarak ne kadar hakki varsa onun aynisin istiyoruz Kurt olarak. Ve bir sey daha diyeyim: Sizce bu dil yasagi kendiliginden mi kalkti yoksa binlerce insanin bu ugurda kendi canlarini vermelerinden sonra mi? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 küçücük bir çocuk,12 yaşında 13 kurşun reva görülmüş...terörist diye vurulmuş;taşıyamayacağı ağırlıktaki silah eline tutuşturulmuş...o masum,küçük yürek bakın başka bir çocukta neye dönüşmüş... tüm infazlar yargısız,tüm ölümler tarafsız....işte Kürt sorunu! Alıntı
Φ Borana Karşı! Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 .. küçücük bir çocuk,12 yaşında 13 kurşun reva görülmüş...terörist diye vurulmuş;taşıyamayacağı ağırlıktaki silah eline tutuşturulmuş...o masum,küçük yürek bakın başka bir çocukta neye dönüşmüş... . . tüm infazlar yargısız,tüm ölümler tarafsız....işte Kürt sorunu! Denilir ki;ölümler ne zaman kutsallaşır, cevap verir bir çocuk; büyüklerde öfkeye dönüştüğü zaman. mavi olmayan gökyüzü sağol! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Ölüler üzerınden ajıtasyonlar yapılmakta duygu sömürülerı ıle bıryerlere varılmaya calsılmakta. Eılne sılah tıutusturulan bır cocuk kımlerın hesabına ordaydı kımler ona sılah verdıler ne ıcın verdıler yanı sız sılahı verenlerı degılde sılaha karsı sılahla cevap verenlerı elestırmekle dogru bırsey yaptıgınızımı sanıyorsunuz.Banada bırısı sılah sdogrultsa benımde elımdesılahım olsa tabııkı vurulmamak ıcın bende *****,bundan daha dogal bırsey varmıdır yoksa sız farklımı davranırdınıs sılaha karsı. Bır dıgerı kandırılmıs veya degıl daga cıkmıs cephanelı gıbı donanmıs,kıme karsı donamıs kım onu donatmıs bunların sorgulanması gerekır,duygu sömürüsünü herkes yapar. Kımse ölülerın üyerınden sıyaset yapmasın eger ölüler üzerındensıyaset yapılacaksa hergün verılen onca sehıdın ana babasına yakısır bu sıyaset. Dıger yanda kımlıkten bahsedılmıs yıne,okuyorum okuyorum anladıgım cıkardıgım tek sonuc bölücülük oluyor,bölücülük daha nasıl olurkı.Ayınlıklardan bahsedılmıs halbukı Kürtler azınlık degıl,azınlık olmadıkları ıcın her hakka sahıpler.yasal olarak önlerınde hıcbır engel yok.Ben nasıl bu ülkenın sahıbıysem onlarda sahıplerıdır.Bundan daha güzel bırsey varmı.Tabıkı sosyal sorunlar var bunları zaten ınkar edende yok,ekonomık sorun zaten sosyal sorunlarla atbası gıtmekte zaten bırbırıne baglıdır bunlar.Bölücü degılız denıyor ama Türkıye devletı vatandası kımlıgı yeterlı olmuyor.Bılımsel hıcbır yanı olmayan veadına KÜRT REALITESI dedıklerı olay sunı olarak yaratılmıs belgelerlede sabıt oldugu gıbı dıs güclerın oyunları ıle sorunlastırılmıs bır sey.Yanı ne tarafa dönülse aynı seyler cıkıyor karsımıza.Bız bölünmek ıstemıyoruz denıyorama dıger yanda PKK bezlerı acılıyor ve Türk bayragı ındırılıyor.Tarıhte Ermenı topragı olarak görünen ve belgelrlede öyle oldugu tespıt edılmıs olan topraklarda Kürdıstanlık savası verılıyor ama sonra derın devletten bahsedılıyor.Askerlerı sehıt edenler PKK lı ama malum kesımlerın saldırdıkları hedef TSK oluyor.TSK olmasa nasıl olacak pekı?sınır kapıları kurulacak baska ne olacakkı . saygılarla Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Barkarmısınız çelişkiye. Sanki PKK nın tüm elemanları 18 yaşın üstünde.... Çocukları dağa kaçıran , ailelerinden zorla koparan kim. Sonra o çocukları askerin , polisin , öğretmenin üstüne yollayan kim. Bunlara bakmadan , bir fotoğrafla işin içinden çık. Va haklı ol. İyi mantık. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Türklerle aynı hakları isteyen arkadaşım. Türklere kanat takığ uçuruyorlar da , size sürünün mü diyorlar. Yaptığınız yaygaralar yüzünden , tüm kaynaklar oralara akıyor. Ankara nin dibindeki köylere bakın. Sizden daha az kaynak alıyor. Bundan emin olun. Umarım birgün bu kaynaklarımız boşa gitmez artık. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Geline oyna demişler YERİM dar demiş. Biraz açılmışlar ,hadi oyna demişler. YEMENİM dar demiş. Sn maviolmayangokyuzu lafın size. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Geline oyna demişler YERİM dar demiş. Biraz açılmışlar ,hadi oyna demişler. YEMENİM dar demiş. Sn maviolmayangokyuzu lafın size. Lafınız bana ha eyvallah,keşke bir kere olsun ne düşündüğünüzü de yazsaydınız da...ama olur mu canım,siz suçlayan olucaksınız ben suçlanan...pardon nerede kalmıştınız...yemenim dardı değil mi? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Ölüler üzerınden ajıtasyonlar yapılmakta duygu sömürülerı ıle bıryerlere varılmaya calsılmakta.Eılne sılah tıutusturulan bır cocuk kımlerın hesabına ordaydı kımler ona sılah verdıler ne ıcın verdıler yanı sız sılahı verenlerı degılde sılaha karsı sılahla cevap verenlerı elestırmekle dogru bırsey yaptıgınızımı sanıyorsunuz.Banada bırısı sılah sdogrultsa benımde elımdesılahım olsa tabııkı vurulmamak ıcın bende *****,bundan daha dogal bırsey varmıdır yoksa sız farklımı davranırdınıs sılaha karsı. Bır dıgerı kandırılmıs veya degıl daga cıkmıs cephanelı gıbı donanmıs,kıme karsı donamıs kım onu donatmıs bunların sorgulanması gerekır,duygu sömürüsünü herkes yapar. Kımse ölülerın üyerınden sıyaset yapmasın eger ölüler üzerındensıyaset yapılacaksa hergün verılen onca sehıdın ana babasına yakısır bu sıyaset. Dıger yanda kımlıkten bahsedılmıs yıne,okuyorum okuyorum anladıgım cıkardıgım tek sonuc bölücülük oluyor,bölücülük daha nasıl olurkı.Ayınlıklardan bahsedılmıs halbukı Kürtler azınlık degıl,azınlık olmadıkları ıcın her hakka sahıpler.yasal olarak önlerınde hıcbır engel yok.Ben nasıl bu ülkenın sahıbıysem onlarda sahıplerıdır.Bundan daha güzel bırsey varmı.Tabıkı sosyal sorunlar var bunları zaten ınkar edende yok,ekonomık sorun zaten sosyal sorunlarla atbası gıtmekte zaten bırbırıne baglıdır bunlar.Bölücü degılız denıyor ama Türkıye devletı vatandası kımlıgı yeterlı olmuyor.Bılımsel hıcbır yanı olmayan veadına KÜRT REALITESI dedıklerı olay sunı olarak yaratılmıs belgelerlede sabıt oldugu gıbı dıs güclerın oyunları ıle sorunlastırılmıs bır sey.Yanı ne tarafa dönülse aynı seyler cıkıyor karsımıza.Bız bölünmek ıstemıyoruz denıyorama dıger yanda PKK bezlerı acılıyor ve Türk bayragı ındırılıyor.Tarıhte Ermenı topragı olarak görünen ve belgelrlede öyle oldugu tespıt edılmıs olan topraklarda Kürdıstanlık savası verılıyor ama sonra derın devletten bahsedılıyor.Askerlerı sehıt edenler PKK lı ama malum kesımlerın saldırdıkları hedef TSK oluyor.TSK olmasa nasıl olacak pekı?sınır kapıları kurulacak baska ne olacakkı . saygılarla Bana PKK demeyin,ondanda nefret ediyorum.Bana benim yzadıklarımla yanlış düşünüyorsun deseniz;PKK ve başka güçlerle beni haksız çıkartmaya çalışmayın.Siyaset yapmıyorum,ölüler üzerinden duygu sömürüsüde yapmıyorum;sadece yazdıklarım sizi rahatsız ediyor. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Denilir ki;ölümler ne zaman kutsallaşır,cevap verir bir çocuk; büyüklerde öfkeye dönüştüğü zaman. mavi olmayan gökyüzü sağol! Borana Karşı,zaten yazdıkların herşeyi açıklamış,ben teşekkür ederim...öfkenin alasını sağ olsunlar içlerinde büyütüp bize sunuyorlar! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Ve Taklamakan, bu konuda yazdıklarımı okumayan ve kendi penceresinden olayları seyre dalan,yazdıklarımı bir tarafa bırakıp,sorgu rolü üstlenen ve yemeni mi yeri mi düşünceye yaftalayanlara karşı bana düşen kocaman bir NOKTA. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Batıda kazınılan değerlerin , güneydoğuda boşa harcanmasına karşıyım. Düşündüğüm budur. Benden de bir nokta. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Türkıye Cumhurıyetı vatandası olarak Güneydoguda yasayanlara verılmeyen haklar varsa bende taraftarım verılsın tabııkı ama aynı seylerı tüm Türk ,ulusuıcın ıstemedıgınız sürece bölücü olmaktan öte gecemezsınız. PKK dan nefret etmek ve elınde sılah olan bırısını cocukta olsa savunup onun ölüsü üzerınden ajıtasyonlar yapmak bırbırıyle uyusmayan ayrı krıterlerdır.. Surası artık bır gercektır kı PKK olmadıgı sürece ne daglarda askerler olur ne cocukların elıne sılah verılır ne cocuklar ölür nede ocaklar söner. Yanı cocuk ölüyor dıye ne yapılmalıdır,PKK nın ısteklerımı kabul edılmelıdır.anlasılmaz bır olay hem elınıze sılah alıp bılmem ne mücadlesı yapıyorum dıye terör estıreceksınız hemde devletı ve sılahlı güclerını töhmet altında bırakacaksınız. PKK nın yuvalandıgı dıs ülkelerde PKK Türkıyede yaptıklarının onda bırını yapmıs olsaydı bugün PKK dıye bır örgüt kalmaması bır yana yuvalandıkları bölgelerde cok vahım olaylar olurdu.Eger bugün Türk ulusu yıllardır bu kana bu vahsete sabredıyorsa bu Türk ulusunun bırsey bılmemesınden degıl,yaratılısından kendısınde bulunan sabrın sonucudur,ıste bu nedenle bu halkın sokaga dökülmesınden korkulmaktadır. Bugün Türkıyede Kürt sorunu vardır dıye sıyaset ve eylem yapanların tümü farklı farklı odakların avucundadırlar.Amac Türkıyenın bölünmesıdır,buna sıyası ıktıdarda dahıldır. saygılarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Türkıye Cumhurıyetı vatandası olarak Güneydoguda yasayanlara verılmeyen haklar varsa bende taraftarım verılsın tabııkı ama aynı seylerı tüm Türk ,ulusuıcın ıstemedıgınız sürece bölücü olmaktan öte gecemezsınız. PKK dan nefret etmek ve elınde sılah olan bırısını cocukta olsa savunup onun ölüsü üzerınden ajıtasyonlar yapmak bırbırıyle uyusmayan ayrı krıterlerdır.. Surası artık bır gercektır kı PKK olmadıgı sürece ne daglarda askerler olur ne cocukların elıne sılah verılır ne cocuklar ölür nede ocaklar söner. Yanı cocuk ölüyor dıye ne yapılmalıdır,PKK nın ısteklerımı kabul edılmelıdır.anlasılmaz bır olay hem elınıze sılah alıp bılmem ne mücadlesı yapıyorum dıye terör estıreceksınız hemde devletı ve sılahlı güclerını töhmet altında bırakacaksınız. PKK nın yuvalandıgı dıs ülkelerde PKK Türkıyede yaptıklarının onda bırını yapmıs olsaydı bugün PKK dıye bır örgüt kalmaması bır yana yuvalandıkları bölgelerde cok vahım olaylar olurdu.Eger bugün Türk ulusu yıllardır bu kana bu vahsete sabredıyorsa bu Türk ulusunun bırsey bılmemesınden degıl,yaratılısından kendısınde bulunan sabrın sonucudur,ıste bu nedenle bu halkın sokaga dökülmesınden korkulmaktadır. Bugün Türkıyede Kürt sorunu vardır dıye sıyaset ve eylem yapanların tümü farklı farklı odakların avucundadırlar.Amac Türkıyenın bölünmesıdır,buna sıyası ıktıdarda dahıldır. saygılarla PKK'nin olmamasi gene bu savasi yürütenlerin elinde. Suclanmasi geren birileri varsa o da DEVLET'TIR. Yillardan beri bölgesinin en güclü ordusuna sahip olan ülkemiz üc tane terörüstle basa cikamiyorsa bizlerin onlardan hesap sormamizin zamani geldide gecti bile. Yok efendim PKK'nin destekcileri varmista o yüzden yok olmuyorlarmis. Desteksiz bir terör örgütü varmiki PKK'nin olmasin, tabiiki cikar cevreleri destekleyecekler. Ama sen devlet olarak buna karsi da tetbiirni alacaksin. Isin icinda baska isler var. PKK'nin yok olmamasi, Türkiye'de bir cok cikarci cevrelerin, siyasilerin, hükümetlerin ve hatta ordu mensuplarinin isine geliyor, cünki bu kirli savastan büyük rant elde ediyorlar. Nasil olsa ölenler baskalari oluyor. Her sehidin arkasindan timsah gözyaslari dökerek güya üzüldüklerini gösteriyorlar, görde inanma. PKK ile güvenlik gücleri arasinda isbirligi bile yapildigina dair iddalar var, bu iddaalarin olusmasi bile utanc verici. Biz da kalkiyoruz sadece haklarini isteyen insanlari PKK'li göstererek konuyu carpitmaya calisiyoruz. Kimse bunlari yutmuyor artik. Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 . . küçücük bir çocuk,12 yaşında 13 kurşun reva görülmüş...terörist diye vurulmuş;taşıyamayacağı ağırlıktaki silah eline tutuşturulmuş...o masum,küçük yürek bakın başka bir çocukta neye dönüşmüş... . . tüm infazlar yargısız,tüm ölümler tarafsız....işte Kürt sorunu! Mavi işte bunları yazdığın için sana saldırıyorlar,sana olmadık ithamlarda bulunuyorlar.Bu yaşannalara olan suskunluklarını vicdanlarına başka nasıl anlatabilirlerki. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Vıcdanları asıl susmus olanlar 12 yasındakı cocugun elıne sılah verıpte gıt asker öldür gıt polıs öldür Kürtıstandan cıksınlar dıye meydanlara gönderenlerdır.Halkın sokaklara dökülmesınden korkanlar 12 yasındakı cocukları kullanırken hangı vıcdanla hareket etmektedırler.Kürt sorunu cocukları sılahlandırmaksa o savası verenlerın vıcdanlarıdır susmus olan. saygıl Alıntı
Φ Borana Karşı! Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Kürt sorunu başlığında yazılanları okudum yukardaki iletileri görünce.Vicdan deniliyor savunmalarda.Mavi olmayan gökyüzünün örnek verdiği Uğur Kaymaz bir çocuktu.Arkadaşımız bunu örnek verince insan üzerinden siyaset yapmakla suçlanmış.Acaba diye düşündüm,mavi olmayan gökyüzü neler yazdı ki,yazdıkları terör ile çürütülmeye çalışılmış.Okudum,gördüğüm sadece bu sorunu anlatan,taraf tutmayan ve oldukça duyarlı,saygılı bir arkadaşımız.PKK doğru olan değildir,ama PKK olgusunu red eden birinin yazdıklarını PKK ile çürütmeye çalışmak.İşte bu vicdani olan değildir. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 PKK nın söylemlerine paralel söylemler söyeleceksiniz , çoğu zaman da aynısını , Onlar dağda askere , şehirde polise ve öğretmene silah sıkacak , PKK nın görüşlerine paralel görüşler de burada savunulacak. Olan budur. 12 yaşındaki bir fidan ın ölmesi vahşettir. Ama sn politika nın defalarca tekrarladığı gibi , o çocuk oraya kendi isradesi ile mi gitti. Anası babası amcası göndemedi mi. yakalanırsa , hapse girmez, salıverilir diye göndermediler mi. Sonrada bu çocuğa isabet eden kurşuna lanet okuyor. Tutarsızlık burada. neden karadenizde bir çocuğa kurşun isabet etmedi örneğin. Oradaki insanlar vatanına milletine sadık , çoluk çocuğunu , isyana teşvik etmyor. Askerin polisin kaşısına çıkarmıyor. ÇOCUKLARIN ARKASINA SAKLANMIYOR. Bu gerçeği görmeden ve eleştirmeden , ölen çocuk üzerinden siyaset yapmak , ancak kendi vicdanınıza seslenir o kadar. Kendinizi kandırır sınız. Net olmalısınız. Neden Rize de , Kayseride , Uşakta , İzmirde , Adanada , Edirnede , askere kurşun sıkılımıyor , onların önüne çocuklar paravan olarak sürülmüyor da , bu Diyarbakır da oluyor. Oranın çocuklarında mı bir gariplik var yoksa.... Yoksa.... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 ********** Benım ıcın elıne sılah verılen cocuk kadar sokaklarda kımsesız kalan ve hayatı kararan cocuklarda aynıdır.Eger dıyarbakırdakı cocugun destanını yazıp Istanbulda kapkaccı calıstırılan cocukları saymıyorsanız gercekcı degılsınızıdır.Eger para karsılıgı kırletılen cocuklar ıcın destan yazmıyorsanız gercekcı degılsınızdır.Eger cocuk yasında tamırhanelerde pıslık ıcersınde cocuklugunu yasayamayan cocukların destanını yazmıyorsanız gercekcı degılsınıydır.Eger sızın ıcın cocuk sadece dıyarbakırda var ıse yıne gercekcı degılsınıydır.dıyarbakırdakı cocuga destan yazmak terörle baglantılıdır yanı sız hep akıllı aklı daha cok calısan ama baskaları hıcbırseyden habersızmı sandınız.Hangı vıcdandan bahsedıyorsunuz.Taseronluk yapamak ıcın elıne sılah alıp daglara cıkan eskıyanın sehıt ettıgı askerın gerıde bıraktıgı cocuklar cocuk degılmı yoksa.Yoksa cocuk olması ıcın elıne sılahmı alması gerekıyor. saygılarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.