Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Siz benim yazdıklarımı okudunuz mu?

Okudum. Kimlikten ne anladığını bize aktaramayan birisi var karşımızda.

Kimlik le yaşamaktan anladığınız nedir sizin , ve bu gunku olan gerçekle aradaki farkı karşılaştırarak yazarmısınız dedim.

Sayısını bende hatırlamıyorum artık.

Hepisinde de geçiştirme babından yazılar.

İçi boç ve net değil.

Okudum.

Gönderi tarihi:
Yorumunuz hic samimi degil

Gayet samimi....

cunku turkiye cumhuriyetinde yasayan herkes esit haklara sahiptir

Biz başka bişey mi dedik. Herkes eşit ken Kürtler neden daha eşit olmak isterler bunu anlamayız.

Ya sev yada terk et ...

Ayrılmak isteyen olursa , zorla dur denmemeli.

Buyursunlar... Net şekilde anlatsınlar , ne demek istiyorlarmış bizde bilelim.. Nasıl ayrılık..

Eline silahı alıp askere , polise kuşun sıkanı içimizde tutmak ta doğru mu değil mi sorgulanmalı bence.

Bilim adamlari her bulunan icadlara gavur icadi deyip ulkenin kalkinmasini engellerdi tipki sizlerin suan yaptiklari gibi ..

Aksine ben bilimi savunurum. Ve dinlere inanmam. Dinlerden özgür bir dünya hayalim vardır. Bunun için burada yazarım.

Bizler ne yapıyormuşuz. Açıklarmısınız lutfen.

Ayrica artik birakin bilmem azerbaycani, iraktaki turkmenleri yada cecenistandaki cecenlerin haklarini aramayida evvela turkiye cumhuriyeti halkinin huzuru icin caba sarfedin eger gercekten bu ulkeyi seviyorsaniz

Ne o , ermenilere iki laf söyledik diye , eleştiriliyoruz.

Övse mi idim Ermenilerin yaptığı mezalimi... Kendinizle çelişiyorsunuz.

Ayrıca , güneydoğuda olan olaylardan en çok Türkler zarar görmüştür. Ve görmeye devam etmektedir.

Bence bu kan bir an önce durdurulmalıdır.

İçimizde durmak istemeyeni de zorla tutmak anlamsızdır. Yemenlileri nasıl tutamamış isek , Mısırlıları nasıl tutamamış isek , bunun sonu da aynısı olacaktır.

Tarihe bakmak yeterlidir.

Yemende savaşarak ölenlerin , boşu boşuna öldüklerini artık herkes kabul eder.

Oraya giden para ve altınların hesabını kim verebilir. Hicaz demiryolu hayaline harcanan ülkemizin geşeceği olmuştur.

Batıda üretilen değerlerin , güneydoğuda boşa harcanması , ülkenin geleceğinin boşa harcanmasıdır.

Gönderi tarihi:
1-Kürtler ,dağ Türkleri veya herhangi bir grup değildir;yayıldığı coğrafyalara bakarsanız bunu açık görürsünüz,kimlik herşeyden önce Kürt kimliği de var diyebilmektir.Ülkemiz de maalesef bunu demek bir zamanlar suçtu.

Kimlik demek aynı zamanda bireyin sosyalliğini ifade ediliş biçimidir dedik,bu dini olan kimlikle inancı,lingiustik olan kimlikle dili ifade eder.Siyasi kimlik ise iradeyi...

2-Kürt dili yasaklanmış(bakın bu yasalarla değil,keyfi uygulamalarla kendini göstermiştir.),siyasi iradeleri daima yok sayılmıştır.(DEHAP,HEP...şunu belirteyim,ben bu partilerin politikalarını kesinlikle doğru bulmuyorum,bugün de DTP var siaysi arenada,ama daima görünmemezlikten gelen bir yaklaşımla siyasetin önü tıkanmış ve emin olun bu da kendilerine rant sağlamıştır)

Bunun yanında milli ve kültürel kimlik vardır;milli kimlik bireyin barındırdığı kültürel kimlikte hayat bulur;kültürel kimlik ise öne çıkan değerleri ifade eder.

3-Kültür de asli olan dildir ve yasaklanacak bir dil demek bir kültürün tümden yok oluşunu tetikler ve bu da yanlış olandır.

Sayın Taklamakan,

evet size uzattım mikrofonu,benden yine kimlik açıklaması beklemeyin.Daha önceki iletilerim de yazdıklarımı tekrarlamadım,ama orada ki kimlik anlayışını başka bir şekilde anlatmaya çalıştım.

katıldığınız ve katılmadığınız noktaları yazın,benim anlayışım bu deyin.Ama tekrar soracaksanız kimlik nedir,ben yokum.Nitekim siz düşünce ürettikçe ben daha açıklayıcı olacağım.Bu son açıklamamdır.En azından sizin olan sorulara...

Yukarıda yazdığınız 3 maddenin özeti belli.

1-Kürtler Türk kökenli değil. Ayrı millettirler.

2- Kürt dili yasaktı. !!!!!! ( Nasıl yasaksa unutulmamış. Türkçe bilmeyen biton Kürt var. Sadece Kürçe bilen . Bunlar uzaydan mı gelmiş)

3- Gene dil yasağı

Bu günkü durumda hangisi var. Ne yasak. Söyler misiniz.

Bir zamanlar yasaktı yaygarası ile , bu günkü fikrinizi anlatamaz sınız.

Bi zamanlarda Yemen bizim eyaletimizdi. Ne yapalım şimdi. Gidip Yemende valilik mı açalım. Sokaklarına asfalt mı dökelim...

Artık yok. Yemen eyalet falan değil. Yemen özgür bir devlet.

Yasaklarda artık yok.

Gelinen durumu konuşalım.

Siz eskiden olmuş olaylar için tutup bu gün KİMLİK derdine düşemez siniz.

Anlamsız çünkü.

Şimdi kimlikten ne anladığınızı ve ne istediğinizi açıklayınız.

Gönderi tarihi:

Kimlik miş...

Elinizdeki Türkiye Cumhuriyeti Kimliğinin değerini umarım birgün anlarsınız.

Her yönü ile söylüyorum bunu.

Türkiye Cumhuriyeti Kimliği değerlidir.

Bu böyle biline.

Gönderi tarihi:
V.Mınorsky F.justı tarafından cıkarılan 8378 kelımelık kürtce sözlük üyerınde yaptıgı arastırmada asagıdakı tablo uortaya cıkmıstır.V.Mınorsky dünyaca ünlü bır kürdologtur.146 yıl önce cıkartılmıs olan bu sözlük bugünkünden< daha saf Kürtceyı temsıl etmesı bakımından cok önemlıdır.

8378 kelımenın

3080 kelımesı Türkce

2230 kelımesı Farsca(1200 ü zend lehcesı)

370 kelımesı pehlevı lehcesı (farsca)

2000 kelımesı Arapca

220 kelımesı Ermenıce

108 kelımesı Keldanıce

60 kelımesı Cerkezce

20 kelımesı Gürcüce

300 kelımesı ıse menseı bellı olmayan olarak tasnıf edılmıstır.

Bır toplumun etnık olusumunu en ıyı acıklayan kaynaklardan bırı dılıdır.Yukardakı tablodan anlasılacagı gıbı Kürt kımlıgının olusmasında öncelıklı nsurlar Türkler ,Iranlılar ve Araplardır.Ancak Arapca Kürtceye büyük ölcüde dın ve Osmanlı yoluyla gırmıstır.Dolayısıyla Kürt kımlıgının olusmasında baskın unsurlar Türkler ve Iranllardır.

Kürtce dıye bır dıl yoktur.tüm bılımsel arastırmalar bunu söyler.Dıl bılımcılerı falan fılan bunlar aslı astarı olamyan ıddıalardır.

Son olarak Kürtce cagdas anlamda bır kültür dılı degıldır.ZAZACA bır kürt lehcesı degıldır.

Prof.V.Mınorsky,Prof.Davıd Mc.Kenzıe,Ingmar Sauberg,Terry L.Todd,Prof.Gouchıe Kojıma gıbı otorıtelerce bunlar kanıtlanmıstır.

Kürt dılı bu toplumun baskın olarak Türk,kısmen Iran ve kısmen Arap halklarının ve yerlılerın kaynasmasıyla olustugunu belgeleyen önemlı bır delıldır.

saygılarla.

Pes dogrusu bu kadar baska bir ulustan korkulur ve varligi inkar edilir. Düpezüz Kürtdüsmanligi ve onlarin varligini inkar etmek. Insanlik sucu isleniyor.

Gönderi tarihi:
Kimlik miş...

Bu böyle biline.

T.C kimliginin ne kadar degerli oldugu T.C. sinirlari disinda cok acik ve net bir sekilde gözüküyor. Milyonlarca vatandasimiz ülkeyi terk edecek ama onlara kapisini acacak bir devlet yok, herkes onlarin gelmesinden korkuyor. Baska kimlik alanlar acaba sadece Türk düsmanlarimi dersiniz?Neredeyse devlet adamlarimiz bile baska kimliklerle yurtdisi seyehati yapacaklar. Duygu sömürüsü ile bir yere varilmaz.

Gönderi tarihi:
Kimlik miş...

Bu böyle biline.

T.C kimliginin ne kadar degerli oldugu T.C. sinirlari disinda cok acik ve net bir sekilde gözüküyor. Milyonlarca vatandasimiz ülkeyi terk edecek ama onlara kapisini acacak bir devlet yok, herkes onlarin gelmesinden korkuyor. Baska kimlik alanlar acaba sadece Türk düsmanlarimi dersiniz?Neredeyse devlet adamlarimiz bile baska kimliklerle yurtdisi seyehati yapacaklar. Duygu sömürüsü ile bir yere varilmaz.

Gönderi tarihi:

Umarım birgün vatansız kalırsın.

Ve ne demek istediğimi anlarsın arkadaşım.

Duygu somürüsü falanda yapmıyorum.

En az 7 ülke gördüm.

10 yıldır da Vatanımdan uzaktayım.

4 dil bilirim. En az 13 milletten de arkadaşım var. En mükemmel yaşayan da Dubaide yaşayan Dubaili arkadaşımla , Omsk ta yaşayan Rus arkadaşım.

Bu iki ülkeyi unutmayın. Yeri gelince açıklarım. Neden unutmayın dediğimi....

Tüm bunlara rağmen ben....

Yinede Vatanım derim.

Anlayamaz sınız....

Gönderi tarihi:
Pes dogrusu bu kadar baska bir ulustan korkulur ve varligi inkar edilir. Düpezüz Kürtdüsmanligi ve onlarin varligini inkar etmek. Insanlik sucu isleniyor.

Açıkla bakalım ne imiş insanlık suçu.

Bir araştırmacının yazısı buraya aktarılmış.

Kimin duygu sömürüsü yaptığı ortada.

Gerçekleri görmek adına , arada aynaya bakılır.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Yukarıda yazdığınız 3 maddenin özeti belli.

1-Kürtler Türk kökenli değil. Ayrı millettirler.

2- Kürt dili yasaktı. !!!!!! ( Nasıl yasaksa unutulmamış. Türkçe bilmeyen biton Kürt var. Sadece Kürçe bilen . Bunlar uzaydan mı gelmiş)

3- Gene dil yasağı

Bu günkü durumda hangisi var. Ne yasak. Söyler misiniz.

Bir zamanlar yasaktı yaygarası ile , bu günkü fikrinizi anlatamaz sınız.

Bi zamanlarda Yemen bizim eyaletimizdi. Ne yapalım şimdi. Gidip Yemende valilik mı açalım. Sokaklarına asfalt mı dökelim...

Artık yok. Yemen eyalet falan değil. Yemen özgür bir devlet.

Yasaklarda artık yok.

Gelinen durumu konuşalım.

Siz eskiden olmuş olaylar için tutup bu gün KİMLİK derdine düşemez siniz.

Anlamsız çünkü.

Şimdi kimlikten ne anladığınızı ve ne istediğinizi açıklayınız.

Sayin taklamakan.

Ne istediklerini daha anlamadinizmi,?

Ben ne istediklerini cok iyi biliyorum, ve yerden goge kadar haklari var kurt vatandaslarimizin.

Turkler basta olmak uzre Nasilki kendi lisanlarinda egitim haklarina sahipse, Kurtlerde, Kurtce dersini, en azindan kurtce dersini secmeli olarak alma hakkina sahip olmalilar.

Ingilizcenin yani sira, Kurtcede secmeli ders olsa, ne kaybederiz?

Bir turk olarak ben bunu soyleye biliyorsam, yurt disindada yasiyor olmamdan dolayi, vardir bir bildigim her halde.

O bildiginiz nedir diye soracak olursaniz.!

Bulundugum ulkede cocuklarimizin Turkce dilini secmeli dersten dahi cikarmis olmalaridir.

Dikkat edin cikarmis olmalaridir dedim, demekkki daha once Cocuklarimiz Turkce dersi aliyordu, ve cokta iyi oluyordu,

Kendimize yapilmasini istemedigimiz bir seyi baskasina yapmamiz, hicte adil degil,

Baska kavimden olan insanlarin, kendi lisanlarinda egitim hakkinin olmasi,

Ulke icin zenginliktir diye dusunuyorum.

saygilar.

Gönderi tarihi:

İsteyecek bir tek seçmeli ders mi kalmıştı.

Bu olmadığı için mi KİMLİKSİZLİK yaygarası koparılıyor.

Lütfen , konuyu herzamanki gibi ötelemeyelim.

Herkesin bildiği bişey var.

Onların ne istedikleri.

Söylemek ve yazmak kanunen suç tur.

Bu yüzden de söylenemiyor.

Bence de bırakmak lazım burada.

herkes anlatacağını anlattı.

Anlayacağını da anladı.

Kimliksizlik bir yaygaradır.

Asıl istenen başkadır.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Yorumunuz hic samimi degil cunku turkiye cumhuriyetinde yasayan herkes esit haklara sahiptir bunlar kurt olsalar bile kurtler dis kapinin mandallari degildir.. Ya sev yada terk et demirelin sozu haklisiniz demirel ulkesini sevdi ve iyi somurdu simdi sende oyle diyorsun ses cikarma oyunu kuralina gore oyna ve istedigin gibi devleti somur.. Bugun Ataturk ne demistir Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir ben bugun devleti yaptigi haksizliklardan ve yanlislardan dolayi elestirmeyeceksem ve her elestirdigimdede bolucu sayiliyorsam ozaman kusura bakmayin sizin bu yaptiginiz bana biraz osmanli donemindeki din adamlarini hatirlatiyor Bilim adamlari her bulunan icadlara gavur icadi deyip ulkenin kalkinmasini engellerdi tipki sizlerin suan yaptiklari gibi ..Ayrica artik birakin bilmem azerbaycani, iraktaki turkmenleri yada cecenistandaki cecenlerin haklarini aramayida evvela turkiye cumhuriyeti halkinin huzuru icin caba sarfedin eger gercekten bu ulkeyi seviyorsaniz

Gayet samimi....

Biz başka bişey mi dedik. Herkes eşit ken Kürtler neden daha eşit olmak isterler bunu anlamayız.

Ayrılmak isteyen olursa , zorla dur denmemeli.

Buyursunlar... Net şekilde anlatsınlar , ne demek istiyorlarmış bizde bilelim.. Nasıl ayrılık..

Eline silahı alıp askere , polise kuşun sıkanı içimizde tutmak ta doğru mu değil mi sorgulanmalı bence.

Aksine ben bilimi savunurum. Ve dinlere inanmam. Dinlerden özgür bir dünya hayalim vardır. Bunun için burada yazarım.

Bizler ne yapıyormuşuz. Açıklarmısınız lutfen.

Ne o , ermenilere iki laf söyledik diye , eleştiriliyoruz.

Övse mi idim Ermenilerin yaptığı mezalimi... Kendinizle çelişiyorsunuz.

Ayrıca , güneydoğuda olan olaylardan en çok Türkler zarar görmüştür. Ve görmeye devam etmektedir.

Bence bu kan bir an önce durdurulmalıdır.

İçimizde durmak istemeyeni de zorla tutmak anlamsızdır. Yemenlileri nasıl tutamamış isek , Mısırlıları nasıl tutamamış isek , bunun sonu da aynısı olacaktır.

Tarihe bakmak yeterlidir.

Yemende savaşarak ölenlerin , boşu boşuna öldüklerini artık herkes kabul eder.

Oraya giden para ve altınların hesabını kim verebilir. Hicaz demiryolu hayaline harcanan ülkemizin geşeceği olmuştur.

Batıda üretilen değerlerin , güneydoğuda boşa harcanması , ülkenin geleceğinin boşa harcanmasıdır.

Sayin Taklamakan

Lutfen birdaha benim mesajima yorum yazarken alintilarin Hepsini alip yorumlarinizi oyle yaparsaniz tartisma acisindan daha verimli olur diye dusunuyorum ve boylelikle bilgi kirliligine yol acmaz..

Simdi gelelim yorumlariniza oncelikle sunu soyleyim ben sizin dini inanclarinizi hic birzaman sorgulamadim haddimede dusmez zaten benim yazmis oldugum yorumu tamamen alintilayip okumus olsaydiniz ne demek istedigimi cok iyi anlardiniz.. Yorumunuz sizin dusunceleriniz dogrultusunda samimi olabilir cunku siz yorumluyorsunuz ama benim gorusumdece samimiyetsiz nedenmi cunku cok basit turk ve turk bu vatanin evlatlaridir bu konuda hemfikiriz sanirim sadece turk ve kurt degil turkiye cumhuriyeti topraklarinda yasayan herkes bu ulkenin bir parcasidir, soyle dusunun eger sizin bugun iki evladiniz olmus olsaydi birisi asi ve basina buyruk digeride sizin sozunuzden disari cikmayan asi evladina ya benim dediklerimi yapacaksin yada bu evi terk edinmi diyeceksin.. sen ya sev ya terk et diyorsun tamam adamlar terkedelim diyor verin bize topraklarimizi diye bagiriyorlar eee verin ozaman bolun ulkeyi ozaman yani istemedigimize kapiyi gostermemiz dogru degil madem bizler bu ulkenin temel taslariyiz oturup yol uzlasmadan gecer sen onu o seni inkar etme ile elinize hic bir sey gecmez..

Bir diger yorumun ise bilim ve din uzerine olmus senin dinlere inancin olup olmadigina yukaridada yazdigim gibi bir diyecegim yoktu yanliz benmi yanlis anliyorum yoksa oylemi yazmissin burada yazmak bilimi savundugunun bir gostergesi olamaz bilim nedir bilim insanliga hizmettir senin burada yaptigin netir bilimin nimetlerinden faydalanmaktir ikisi ayni sey degildir.. biz ne yapmisiz diyorsun eger yukarida mavi ile isaretledigim yazimi okursaniz ne demek istedigimi anlarsin sayet yine anlamazsaniz daha aciklayici bir sekilde aciklayabilirim..

Benim iletimde nerede yaziyor ermenilere karsi elestiri yaptiginiz icin sizi elestirdigim ermenilerin lafi geciyormu. Her insani seveceksiniz diye bir sart kosul yoktur ister seversin ister sevmezsin.. Her seferinde osmanli tarihini onumuze koymaniz gerekmiyor osmanli tarihini bildigim kadariyla biliyorum ve kafii geliyor Osmanlilar beni baglamaz.. Ben Ataturkun kurdugu turkiye cumhuriyeti vatandasiyim bunu ister kabul edin ister etmeyin Ataturku savunupta arkasindan osmanli devleti olma hayalleriyle yasayan bir cok insan var ama bu istedikleri ancak ruyalarinda olacaktir..

Benimde size bir sorum olacak sayin taklamakan sizin imzanizin altinda Ataturkun agzindan yazilmis bir soz var o soz ataturkemi ait yoksa yine bilgi kirliligimi

Gönderi tarihi:
Ayrica artik birakin bilmem azerbaycani, iraktaki turkmenleri yada cecenistandaki cecenlerin haklarini aramayida

Yazıları okuyanlar bilir.

Ben Hocalı da ermenilerin yaptığı katliamdan bahsettim.

Bu mezalime rağmen Cumhurbaşkanı nın Ermenistana gitmesini eleştirdim.

Bu sözüm üzerine siz Azerbeycanların hakkını aramayı bırakın der iseniz. Bende ermenileri konusundaki o satırı yazarım.

---0---

Gelelim Gazi Musfafa Kemal Atatürk ün benim imzamda yer alan cümlesine.

Daha önce de sormuşlardı. Cevaplarını verdim sustular.

Vereceğim link te , Gazi nin el yazısı ile bu notları bulacaksınız.

Umarım bidaha sormaz sınız.

Taklamakan ın imzasındaki Atatürke ait yazının ispatı. Ve Gazinin el yazısı. Tıklayınız.

Bilgi kirliliği değil. Bilginin aga babası.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Umarım birgün vatansız kalırsın.

Ve ne demek istediğimi anlarsın arkadaşım.

Duygu somürüsü falanda yapmıyorum.

En az 7 ülke gördüm.

10 yıldır da Vatanımdan uzaktayım.

4 dil bilirim. En az 13 milletten de arkadaşım var. En mükemmel yaşayan da Dubaide yaşayan Dubaili arkadaşımla , Omsk ta yaşayan Rus arkadaşım.

Bu iki ülkeyi unutmayın. Yeri gelince açıklarım. Neden unutmayın dediğimi....

Tüm bunlara rağmen ben....

Yinede Vatanım derim.

Anlayamaz sınız....

Ne alakasi var simdi bizim yorumlarla sizin cevabiniz arasinda. Neden vatansiz kalalimki? Biz sadece T.C. kimliginin ne kadar degerli olup olmadigini sorguladik ve neden kendi kendimizi öylesine büyüterek övdügümüzü sorguladik. Biz anlayamayiz ama sadece siz anlarsiniz, her seyi bilenler varya.

Gönderi tarihi:
Yazıları okuyanlar bilir.

Ben Hocalı da ermenilerin yaptığı katliamdan bahsettim.

Bu mezalime rağmen Cumhurbaşkanı nın Ermenistana gitmesini eleştirdim.

Bu sözüm üzerine siz Azerbeycanların hakkını aramayı bırakın der iseniz. Bende ermenileri konusundaki o satırı yazarım.

---0---

Gelelim Gazi Musfafa Kemal Atatürk ün benim imzamda yer alan cümlesine.

Daha önce de sormuşlardı. Cevaplarını verdim sustular.

Vereceğim link te , Gazi nin el yazısı ile bu notları bulacaksınız.

Umarım bidaha sormaz sınız.

Taklamakan ın imzasındaki Atatürke ait yazının ispatı. Ve Gazinin el yazısı. Tıklayınız.

Bilgi kirliliği değil. Bilginin aga babası.

Saygılar.

Sap ile samani karistirdiginiz belli oluyor sozunu etmis oldugunuz forumda baska konu altinda yer almakta burada yazdigim yaziyla bir ilgisi yok egerki orada yazdigima yorum yapiyorsaniz o forum basligi altinda yazar bende size ona gore yazarim ben kalkip sizin her forum basligi altinda yazmis oldugunuz yazilari bir forum altinda yazsam eminimki sizede sacma gelir, dogru azerbeycanlilar Cumhurbaskani ermenistana gitsinmi gitmesinmi hakkinda yazi yazdim egerki yaptigim, yorumu orada okumus olsaydiniz buraya degil yorumunuzu oraya yapardiniz ve iki alakasiz konuyu birbirine karistirmazdiniz.. Ve halende soyledigimin arkadasindayim Azerbaycanin, bilmem iraktaki turkmenlerin yada cecenistandaki cecenlerin hakkini aramaktan ocne kendi ulkendeki insanin huzurunu vede refahini saglaman gerek senin ulkende kaos varken baskalarinin islerine karismak hem sacma hemde yanlis

Haa bu arada egerki sordugum sorudan rahatsiz olduysaniz emin olunki birdaha sormam ama bu degildirki vermis oldugunuz linkten tatmin oldugumdan, ayrica vermis oldugunuz linkte ateistlerin bir linki ehh boyle bir link adi altinda yazilan birseye inanmami beklemenizde hem cok yanlis hemde sacma eger inandirici olmak istiyorsaniz daha bilimsel bir destekte link bulsaniz daha tatmin edici olur zira bugune kadar dinciler, ateistler, her onune gelen ataturk hakkinda dogru yanlis birseyler yazmakta ve halende yaziyorlar kalkipta bana Ateistlerin linkini referans olarak gostermenizde sacma vede yanlis

Gönderi tarihi:

Arkadaşım konunun özünü kaçırıyorsun.

Ben ermenilerin Hocalıda yaptığı katliamı anlattım. nerde yazdığım o kadar önemli mi. Konu önemli bu bir.

İkincisi Hocalı katliamını lanetlemek ve ermenileri kınamak kötü bişey mi.

Azerilerin hakkını duyurmak kötü bişey mi.

Tutmuş bide azerilerin hakkını arayacağına , kendi ülkene bak manasında yazı yazıyorsun.

Sen hangi yazının hangı başlıkta olduğuna bakacağına , ermenilerin mezalimine tek kelime bile etmeyi unutmuş gibisin.

Bide tutup azerilerin hakkını savunma diyorsun.

Bide bu tavrınla haklı olduğunu iddia ediyorsun.

Neymiş , o yazı başka başlıkta imiş..

Süpersin ya.

---0---

Bak arkadaşım.

Atatürk ün el yazısından ispat verdim sana.

Daha nasıl bilimsel kanıt istersin.

Böyle mantık olur mu.

Bu imzanda yazan şey Atatürke mi ait diyorsun. Yoksa uydurma , bilgi kirliliği mi diyorsun..

Ata nın el yazısından ispat veriyorum. Onundur bu diyorum.

Kalkmış bilimsel ispat diyorsun.

Derdin ne senin...

--0--

Bilimsel ispat lafını unutma kardeşim.

İşine yarayacak.

Üstelik senin sorularından kıorkacak olsam , foruma girmem.

Ne sorun var ise sor.

Biliyorsam cevaplarım.

Bilmiyorsam vakit ister , araştırırım.

Bulduklarımı da buraya getiri , görüşlerinize sunarım. Beraberce tartışırız.

Benim tarzım bu.

Sen önce önyargılarından kurtul.

Peşin hüküm vermekten kurtul.

Daha verimli çalışma yaparız emi.

Bide el yazısını inkar et bakalım.

O kaldı geriye.

Gönderi tarihi:

Konunun ozunu kacirdigini hic sanmiyorum, her turlu katliyami kinamak insanlarin insanlara yaptigi zulumlere dur demek her insanin gorevidir bende diyorumki, ulkendeki insanlara Ayrılmak isteyen olursa , zorla dur denmemeli, hepimiz bir butunuz et tirnaktan ayrilmaz. Ote yandanda sirf yok soydaslarimizdir diyipte kuzey iraktaki turkmenlerin haklarini yada ermenilerin hocali katliyamini kinarsan benim gorusume ters duser. Insan evvela kendi ulkesindeki halkin hakkini savunur.. Bir diyeride ben azerilerin hakkini savunmadan evvel Azerilerin bunlari yapmasi gerekir buda nasil olur birlesmis milletlere ABye cesitli kuruluslara basvurarak yapar daha sonra ben kalkar azerilerin hakkini savunurum bugun azeri yetkilileri ermenistan yetkilileriyle gorusmuyorlarmi gorusuyorlar demekki aralarinda bir problem yok, ama halen turkiye azerilerin hakkini aramak icin ermenilere ambargo uyguluyor azeriler bunu nekadar takdir etmektedir buyuk soru isareti..

Bilimsel ispat olarak Ateist sitesinin linkini verdin ve bende linke girip arastirdim aynen su yazmakta: Medeni Bilgiler sayfa: 364,365,366,367,368,369,370,402,403 - Kemal Atatürk ne hikmetse bu sayfalardan sadece ataturkun el yazisi olduguna ait sayfa 402 var ve diger sayfalar yok ayrica ben ve binlerce kiside cok iyi biliyorki el yazisi cok kolay taklit edilebilir ve oyleki bazen aslini dahi aratmaz simdi el yazisini kalkipta bana bilimsel bir kanit olarak sunmaniz bana gore cok yanlistir, bir derdimde yok ayrica size imzanizin ataturkun sozu olup olmadigini sormamin nedeni ise sadece daha once hic duymadigim soz oldugu icin sormustum sorumu geri aliyorum..

Bilimsel lafini unutmam merak etmeyin unutmamada firsat olacagini hic sanmiyorum cunku benim isim bilim aksama kadar bilimle ugrasiyorum.. Ben bugune kadar hic bir zaman hic bir konuya on yargili yaklasmadim vede pesin hukumlu hic olmadim bu saatten sonrada olacagimi hic sanmiyorum.

Gönderi tarihi:
Arkadaşım konunun özünü kaçırıyorsun.

Ben ermenilerin Hocalıda yaptığı katliamı anlattım. nerde yazdığım o kadar önemli mi. Konu önemli bu bir.

İkincisi Hocalı katliamını lanetlemek ve ermenileri kınamak kötü bişey mi.

.

.

.

Arkadasim ikinizin arasina girmek istemiyorum ama dikkatimi cektigi icin bende size bir soru sormak istiyorum. Siz sadece Türk'lere ve soydaslara baska ülkelerde yapilan katliamlarami karsisiniz, yoksa her türlü katlimlarami? Yani mesela ülkemizde gelmis gecmis tüm katliamlarada karsimisiniz? Inaniyorumki siz her türlü katliama karsisiniz, ama ben bunu sizin agzinizdan duymak istiyorum ve bu konuda nerede kinama yaptiginizi ve hangi katliamlara karsi durdugunuzu bilmek istiyorum. Diger taraftan ben sahsen katliam ayrimi yapmadan kimden ve ne sebeble olursa olsun siddetle karsiyim ve yapanlarin her zaman her yerde yakalanip hesap vermelerini bekliyorum ve inatla istiyorum.

Gönderi tarihi:
Arkadasim ikinizin arasina girmek istemiyorum ama dikkatimi cektigi icin bende size bir soru sormak istiyorum. Siz sadece Türk'lere ve soydaslara baska ülkelerde yapilan katliamlarami karsisiniz, yoksa her türlü katlimlarami? Yani mesela ülkemizde gelmis gecmis tüm katliamlarada karsimisiniz? Inaniyorumki siz her türlü katliama karsisiniz, ama ben bunu sizin agzinizdan duymak istiyorum ve bu konuda nerede kinama yaptiginizi ve hangi katliamlara karsi durdugunuzu bilmek istiyorum. Diger taraftan ben sahsen katliam ayrimi yapmadan kimden ve ne sebeble olursa olsun siddetle karsiyim ve yapanlarin her zaman her yerde yakalanip hesap vermelerini bekliyorum ve inatla istiyorum.

Elbetteki tum katliamlara karsiyim yanliz kendi ulkendekileri gormemezlikten gelipte, istemeyen bizimle beraber olmaz istemeyen cekip gider, ve hic bir sey olmamis gibi sonra kalkipta sagda solda olan katliyamlari kinamak bana gore yanlistir, kendi ulkende olan bitene ses cikarma ama disarida olana tepki gostermek olmaz tepki gosteriyorsan her ikisinede gosterilmelidir ..

Gönderi tarihi:

Kürt nüfusu 2025' te Türkler'e eşit olacak,

2050' de ise Türk nüfusunu geçecek

(Refah -Yol Hükümeti zamanında hükümete sunulan MGK Raporu).

Çoğalın be kardeşlerim kim tutar sizi

seviyorum be kürtleri

onlar bu ülkenin dikenli gülleri...

özgürlük en çok onlara yakışacak

Gönderi tarihi:
Kürt nüfusu 2025' te Türkler'e eşit olacak,

2050' de ise Türk nüfusunu geçecek

(Refah -Yol Hükümeti zamanında hükümete sunulan MGK Raporu).

Çoğalın be kardeşlerim kim tutar sizi

seviyorum be kürtleri

onlar bu ülkenin dikenli gülleri...

özgürlük en çok onlara yakışacak

Hayir bu tarihler dogruyu yansitmiyor. Kurt olmama ragmen biraz abartili buluyorum. Iletilerimin tekinde ben 2037 yilindan basbakan Erdogan'in neden boylesine cekindigini anlatmistim. Arastirmalara gore bu nufus artis hizi ve bu Turk/Kurt nufus oranlamasiyla (13 milyon Kurt de degil, 23 milyon Kurt sayisina denk geliyor bu hesap edilirse) 2037'de Turk-Kurt nufusu esit olacak...

Esit oldugu an Kurt Nufusu Turk nufusunu gececektir de haliyle. Iste Erdogan'in her yerde bas bas bagirip "cocuk yapin" demesinin sebebi bu!

Lutfen iletilerimi okuyun bu konu hakkinda 'Erdogan'in Kurt Nufusu Korkusu" adli. Orda acik acik hesaplamistim ben eger artis nufus artis oranlari denildigi gibiyse ve 2037 yili nufuslarin esitlendigi yil olarak kabul edilirse... Matematiksel, tamamiyla ispatli bir hesap yaptim orada ve kimseden cit cikmadi. Benim hespalarima gore 23 milyon Kurt cikti su an... "Eh biraz hata payi dedik, 20 milyon diyelim 23 milyon yerine" dedik. Yani kimsa kalkip "Turkiye'de 20 milyon Kurt olamaz' demesin bana! Hesaplar ortada...Bal gibi var, isteyen varsa hemen su an hyine hesaplarim onunuzde!

Saygilar...

Tabir ettiginiz tarihler yanlis... ne yani 2025 te esitlendikten sonra 25 yil boyunca ESIT mi kalacak Kurtler daha cabuk cogaliyorken. Bu mantiga uymaz. Esitlendigi an bir nufus digerini gecer, eger artis oranlari'da farkliysa!

2037 yili Turk-Kurt nufusunun esitlenecegi yil olacaktir! Iddia ediyorum...

Daha dun "Turkiye'de 5% Kurt var" diyen devlet bile simdi 13.5 milyon Kurt oldugunu soyluyor. Bu bile dogru degil. 20 milyonuz kardesim! Kim ne derse desin!

Gönderi tarihi:

Simdi ortada benim anlamadigim bir hesap yanlisligi var.

MGK arastirmasina gore:

- Turkiye'de Turk nufusu 50 milyon ve artis orani binde 8, yani 1.008

- Turkiye'de Kurt nufusu 12.6 milyon ver artis orani yuzde 2.5, yani 1.025

- yani soyle bir denklestirme yaptigimizda--> 50 milyon x (1.008) ^ x = 12.6 milyon x (1.025) ^ x

- "x" yil sonra Turk ve Kurt nufusunun bu artis oranlari itibariyle esitlenecegini gosteriyor. Benim hesaplarima gore x = Log (12.6/50)/Log(1008/1025) = 82 yil

Yani bugunden 81 yil sonra (eger arastirmanin bugunden 14 ay once yapildigi farzedilirse) Turk/Kurt nufus orani esitlenecek. Peki eger durum boyleyken neden sayin Erdogan 2037 yilini gosteriyor? Neden bu yildan cekiniyor Kurt ve Turk nufuslarinin esitleneceginden mi? Oyle farzedelim. Gelin onun da bir hesabini yapalim:

Bunun iki aciklamasi olabilir:

- Ya Kurtlerin nufusu az olarak gosteriliyor ve Turklerin nufusu dolayisiyla cok olarak gosteriliyor;

- Ya da nufus artis oranlari Kurtler icin oldugundan az olarak gosterilip , Turk nufusu icin cok olarak gosteriliyor.

Gelin farzedelim ilk secenegi:

Yani Kurtlerin nufusu az olarak gosteriliyor ki ben MGK tarafindan yapilan bir arastirmanin boylesine bir tarafli sonucu olabilecegi kanisindayim. Hesap yapmaya devam:

- Turk ve Kurt nufusunun toplami 62.6 milyon (50 + 12.6=62.6 milyon)

- Turk nufusu Z milyon ise o zaman Kurt Nufusu (62.6 - Z) milyon

- Sayin Erdogan'in korktugu 2037 yili esas alindiginda ve arastirmanin bir yil once yapildigi esas alindiginda bi onceki denklemimizdeki x = 30 yil oluyor ve soyle bir denklem cikiyor ortaya:

Z x (1.008) ^ 30 = (62.6 - Z) x (1.025) ^ 30 --> Z / (62.6 - Z) = 1.652 --> Z = 103.4 milyon - 1.652 Z --> Z = 39 milyon

Yani Eger Sayin Erdogan'in o cok korktugu 2037 yili ve arastirmanin sonucu artis oranlari esas alindiginda Turkiye'nin Turk nufusu 39 milyon olarak ortaya cikiyor.

Kurt Nufusu is 62.6 - 39 = 23 milyon olarak...

Saygilar....

Diyarbakirli...

Gönderi tarihi:

Sayın Taklamakan,

Kimlik anlayışımı anlamayan siz;aynı zamanda kimlik anlayışımı anlayan siz;

ben kimlik anlayışımı yazdığımda beni sorgu memuru gibi sorgulayan,yazdıklarımı okumayan yada okumak istediği gibi okuyan,beni net olmamakla s,içi boş cevaplarla laf kalabalığı ile suçlayan bir tartışma zinciri zaten diyalogu bitirir.

çok ilginç;açıklamadığımı iddia ederken o kimliği,aynı zamanda kalkıp Emine Ayna anlayışı diyen,anlayıp anlama konusunda kendi içinde çelişen;empatiden yoksun,suçlayıcı iletiler.

burada yazanları avukatlığım ile suçlayan,o iletileri gösterme yerine sürekli beni suçlayan bir anlayış.

emin olun ki benim kendi anlayışım vicdani olandır;kimseden korkum yok.

tek korktuğum varlık,beni yaratandır.

neyse düşüncem yazıyorum.

yazmaya da devam edeceğim.

düşünmek güzel olandır,özel olandır ve farklılaştırandır;hele ki empati varsa...

Sayın Taklamakan,

siz bildiğiniz 4 dilden bahsetmişsiniz.

eğer 4 dil varsa hayatınızda;eminim ki tüm dillerin aslında ne kadar sıcak paylaşımlara vesile olduğunu biliyorsunuzdur;onun için derim...lütfen anlayış.

korkular çözümsüzlüğü kendiliğinden getirir.

ve Taklamakan,

lütfen dediğiniz kimlik anlayışı hakkında ki iletilerimi bana gösteriniz.

eğer bunu gösteremezseniz bu sizin yanlış ve taraflı olduğunuzu gösterir.

gösteremezseniz;kimlik lafını burada kullanmanıza izin vermem,hele ki beni suçlayacaksanız.

bekliyorum......

**

Gönderi tarihi:
Mavi...

Sence biz "İdeoloji" denen kavramın daha tanımını bilmediği, ne içi eline silah tutuşturulduğunun farkına bile varamayan insanların dağa çıkarılıp savaştırılmasını destekliyor muyuz?

Ya da şöyle sorayım:

İnsanların, insan ürünü ideolojiler uğruna öldürülmelerini destekliyor muyuz?

Ben kesinlikle burada kimseyi suçlayıcı bir uslüp kullanmadım,ama herkes beni suçladı...

İdolojik olan değil;insani olandır benim kavgam...

peki sizce ben buı ideolji dediğiniz savsatalara kaptırdım mı kendimi?

Gönderi tarihi:
Ne alakasi var simdi bizim yorumlarla sizin cevabiniz arasinda. Neden vatansiz kalalimki? Biz sadece T.C. kimliginin ne kadar degerli olup olmadigini sorguladik ve neden kendi kendimizi öylesine büyüterek övdügümüzü sorguladik. Biz anlayamayiz ama sadece siz anlarsiniz, her seyi bilenler varya.

Anlamaz sınız derken. Bunu dedim.

Bir Afganlı nın başına gelen olayı yakın bir arkadaşım anlatmıştı.

Batıya gidebilmek için , önce Tacikistana geçmiş , dağlardan , oradan Kırgızistana girmişler yanında eşi 50 aşında , iki yaşlı.

Kırgızistanda biraz yardım girmüşler sonra da Kazakistan a gelmişler yine dağlardan.

Orada da yardım almışlar , sonra Rusya sınırına gelmişler Omsk a. Orada bu iki insana bir başka tanıdıkları yardım etmiş. Trenle , Danimarka yakınlarına yolculuğa çıkmışlar...

Ordan bir yolunu bulup , kuzey ülkelerine geçeceklermiş.

Rusya da tanıdıkları olmasa , adım bile atamazlar. Ama işleri yaver gitmiş , tanıdıkları vardı.

Aynı ortamı paylaştığım bir arkadaşın şahitliğinde olan olay bu.

Vatansızlık bu işte....

Adamın yerin yurdu yok.

Ve buna sebep olan da Taliban.

Talibanı yaratan ne , İslam.

Şimdi anladın mı.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.