Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kur'an son ve ebedi geçerli evrensel kitaptır iddiası

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Boşanan kadına iddet süresince yararlanması için verilen şey

1. Mehir miktarı belirlenmeksizin yapılan nikâh akdinden sonra, henüz cinsel birleşme olmadan boşanma veya fesih yoluyla evlilik sona ererse kadına mut'a denilen elbise ve baş örtüsü gibi bazı şeyler verilir. Bunlar mehir yerine geçen bir çeşit "teselli hediyesi" dir.

konuya açıklık geldi sanırım böylece bulduğumuz meallerin aslında hepsinin aynı olduğu mut'a nın ne olduğunu öğrenince anladık zaten meallerde mut'a vereyim diyor nikah verilirmi kasıt nikah değil bir bedel.....

• Cevaplar 177
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
mealde hata var.

sayın süheyla size göre araplar kuranı değiştirdimi? tevratanmı aldı?

Kuranın bir orjinalı varmıydı değişmeden önce?

"mealde hata var" demenize nasil cevap vermeyi bilmiyorum. Cunku benim gorusumde "butun" kitap gorundugu gibi degil.

Neyse, Tabii ki Tevrattan gelen hikayeler var. Bildiginiz gibi Incil de iki Hristiyan Kitabi var. Biri "Old Testament" , digerine "new Testament" derler.

"Old Testament" ve Tevrat aynisidir. O yuzden Incil ve Tevrattaki hikayeler hep kopya edilmistir. Ornegin, Nuhun Tufani ve Ibrahimin oglunu kurban etmesi falan ... bu hikayeler aynisi Tevrat ve Incilde vardir. ... Aynisi.

"Kuranın bir orjinalı varmıydı değişmeden önce?" --- buna sahsen cevap vermek imkansiz, ortada olamayan bir seye nasil varmistir diyebilirim. Veya nasil yoktur diyebilirim. Bildigimiz bugun yok. Fakat okuduklarima gore Muhammed'in sağlığında iken Kuran'ı hem hafızlara ezberletiyor, hem de katiplerine küçük taşlar, deri, ağaç parçası, gibi çeşitli nesnelere yazdırıyordu. Bu orijinal Kuran, bugün yeryüzünde yoktur diyebiliriz. Sonra Abubekir doneminde 2inci bir derleme olmus.

Gönderi tarihi:
Nuhun Tufani ve Ibrahimin oglunu kurban etmesi falan ... bu hikayeler aynisi Tevrat ve Incilde vardir. ... Aynisi.

o hikayeler Allah tarafından Hz. isa'ya Hz.Musa ve Hz. Muhammede cebrail (a.s) tarafından vahi geldiği için aynısı olmasında bi sakınca yok bu onlardan kopya çekildiğinide göstermez ama tevratın ve incilin tamamen değişmediğini ispatlaya bilir eğer dediğiniz doğru ise... sonuçta 3peygamberede inanırız 3nünde ve herşeyinde yaratıcısı aynıdır bizde.

muta olayıda açıklandı am mealde hata var dememin sebebi mutayı sizin anlatamnız üzere yorumladım mutayı ilk sizden duydum benim okudum mealde muta tıpkı çözdüğümüz gibi bedel olarak geçiodu. oyüzden mealde hata var dedim....

Gönderi tarihi:
Bizim görüşümüze göre, Kur`an aşağıdaki nedenler dolayısıyla tahrife uğramamıştır:

- Kur`an, lâfız, nazım ve içeriği itibariyle bir mucizedir. Bu sebeple herhangi bir eksiltme, arttırma veya değiştirme olsa, deyim yerindeyse hemen sırıtıvermektedir.

- Rabbimiz sayesinde Müslümanlar, erken dönemde harekete geçerek Kur`an`ın kitaplaşmasını gerçekleştirmişlerdir. Böylece çok eski dönemlerdeki el yazması nüshalar ile bugünkü baskıların aynı olduğu görülebilmektedir.

- İlk günden itibaren pek çok insan büyük bir zevkle, aşkla, hazla… Kur`an`ı ezberine almak istemiş ve Kur`an`ın lâfzındaki senfonik özellik nedeniyle de bunu kolayca başarmıştır. Böylece tarihin her döneminde Kur`an`ı ezberinde tutan on binlerce hafız mevcut olmuş ve ne tahrif edilme riski ne de nüshaların kaybolma riski hiç doğmamıştır.

- Kur`an`ın inmeye başlamasıyla birlikte, Kur`an`ın eğitim ve öğretimi de başlamıştır. Diğer dinlerde dinî eğitimin ruhanîlerin tekelinde olmasına karşılık ruhban sınıfının olmadığı İslâm`da eğitim ve öğretim, köylü-kentli herkese yönelik olmuştur. Bir zümrenin, bir kurumun tekelinde ve birkaç nüshadan ibaret olmayan Kur`an, her Müslüman`ın evinde, iş yerinde, kütüphanelerde, kitap evlerinde bulunduğundan, herkes tarafından okunmuş, öğrenilmiştir. Böylece yaygın bir öğretim sağlanmış, kötü niyetli kişilerin kişisel boyuttaki tahrif çabaları sonuçsuz kalmıştır.

- Kur`an`ın inmeye başladığı Milâdî 610 yılı, diğer dinlerin ortaya çıkış zamanlarına göre, insanlık tarihinin aydınlık bir dönemidir. Bu dönemde bir çok eski medeniyet zirve noktasındadır ve olaylar artık kayda geçirilmeye başlanmıştır. Nitekim, Musa ve İsa peygamberlerin varlığını ve yaşamını bazı tarihçiler kabul etmezken, peygamberimizin varlığında, yaşamında ve kişiliğinde hiç tereddüt yoktur. Dolayısıyla peygamberimizin tek mucizesi olan Kur`an da, tereddüde yer vermeyen kayıtlarla günümüze gelmiştir.

- İslâmiyet, Musa ve İsa peygamberler zamanındaki gibi yönetilen, değişime uğratılan, mağdur, mazlum, zavallı, garip azınlıklar arasında değil, zengin, hâkim, özgür kentlerde doğmuş ve büyümüş, yöneten, değişime uğratan, güçlü toplumların dini olmuştur. İslâmiyet`in bu özelliği dolayısıyla da Kur`an`ın tahrife uğramış olması mantıklı değildir.

Kardesim buradaki sozleriniz "varsayım, zannetmek, sanmak, farzetmek" ten baska bir sey degildir.

Eger Islam "insanlık tarihinin aydınlık bir dönemidir" ise niye Musluman Ulkeleri Karanlikta kaldi?

Gönderi tarihi:
o hikayeler Allah tarafından Hz. isa'ya Hz.Musa ve Hz. Muhammede cebrail (a.s) tarafından vahi geldiği için aynısı olmasında bi sakınca yok bu onlardan kopya çekildiğinide göstermez ama tevratın ve incilin tamamen değişmediğini ispatlaya bilir eğer dediğiniz doğru ise... sonuçta 3peygamberede inanırız 3nünde ve herşeyinde yaratıcısı aynıdır bizde.

muta olayıda açıklandı am mealde hata var dememin sebebi mutayı sizin anlatamnız üzere yorumladım mutayı ilk sizden duydum benim okudum mealde muta tıpkı çözdüğümüz gibi bedel olarak geçiodu. oyüzden mealde hata var dedim....

Islam farzlarindan biri "Namaz" nerden geldi size. Tarifini kim yapti size? Cevap kolay olsa gerek.

Gönderi tarihi:

sizin gorusunuzde varsayımdır. orda insanlık tarihnin aydınlık donemi olarak bahsettiği islam deil o devri kastetmektedir. ben islam devrini insanlık tarihinin aydınlık cagı olarak kabul ediorum. zaten muslumanlar kur'an ı ellerinden bıraktıkları için karanlıkta kalmıslardır.

Gönderi tarihi:
sizin gorusunuzde varsayımdır. orda insanlık tarihnin aydınlık donemi olarak bahsettiği islam deil o devri kastetmektedir. ben islam devrini insanlık tarihinin aydınlık cagı olarak kabul ediorum. zaten muslumanlar kur'an ı ellerinden bıraktıkları için karanlıkta kalmıslardır.

Bu objektifli tartisilmali. Kabileci olarak degil. Bu yuzden buraya bakalim:

http://www.turkish-media.com/forum/lofiver...p/t98784-0.html

Okuma yazma bilmiyenlerin orani ne soyluyor size... aydinlik konusunda.

Gönderi tarihi:

namaz Hz. muhammedden öncede taa Hz. ibrahim zamanındada vardı namazı peygamber efendimizn kıldığı gibi kılıyoruz ayrıca.

Maide suresi 6. ayet

Ey iman edenler, namaza kalkacağınız vakit, yüzlerinizi, dirseklere kadar; ellerinizi yıkayın; başlarınızı meshedip topuklara kadar ayaklarınızı (yıkayın). Eğer cünüpseniz tastamam yıkanın. Eğer hasta veya yolculukta iseniz veya biriniz hacet yerinden gelmişse ya da kadınlara dokunmuş olup da su bulamazsanız, o zaman temiz bir toprakla teyemmüm edin, niyetle o topraktan ellerinize ve yüzlerinize sürün. Allah'ın muradı sizi sıkıntıya koşmak değildir; fakat O, sizi tertemiz yapmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor ki, şükredesiniz.

Gönderi tarihi:

Turkiye (Islam) ........ 13.1 ......... 40.3 tablonun sahte oldugu belli. baska yonden bakarsak. yazan ulkelerin çogu savas ve somurge durumunda, yonetimleri kuklalar tarafından elegecirilmiş. bazılarıda ambargo altında. biraz haberleri takip edin mumkunse. veya onu boşverelim. yanlı konusmaktan vazgecin

Gönderi tarihi:
namaz Hz. muhammedden öncede taa Hz. ibrahim zamanındada vardı namazı peygamber efendimizn kıldığı gibi kılıyoruz ayrıca.

Maide suresi 6. ayet

Ey iman edenler, namaza kalkacağınız vakit, yüzlerinizi, dirseklere kadar; ellerinizi yıkayın; başlarınızı meshedip topuklara kadar ayaklarınızı (yıkayın). Eğer cünüpseniz tastamam yıkanın. Eğer hasta veya yolculukta iseniz veya biriniz hacet yerinden gelmişse ya da kadınlara dokunmuş olup da su bulamazsanız, o zaman temiz bir toprakla teyemmüm edin, niyetle o topraktan ellerinize ve yüzlerinize sürün. Allah'ın muradı sizi sıkıntıya koşmak değildir; fakat O, sizi tertemiz yapmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor ki, şükredesiniz.

Gordugunuz gibi bu "tarif etmiyor".

Simdi eski hint kulturune bakalim... onlar ne yapiyormus. Onlar Güneşe tapınırken ne yaparlardi?

1 - Dik olarak ayakta durun. Bacaklarınız bitişik. Beden dik ancak rahat olsun. Ellerinizi göğüs kafesinizin önünde birleştirin ( Namaskar Mudra).

2- Kollarınızı yukarı doğru kaldırın. Bu sırada kollarınızı ve dizlerinizi bükmeyin.

3- Kalçanızdan bükülerek öne doğru eğilin, avuçlarınız aşağıya ve alnınız dizlerinize baksın. Dizlerinizi bükmeyin.

4- Elleriniz ve ayaklarınız aynı yerde kalacak şekilde dizlerinizi yere koyun bedeniniz dizlerinizin üzerinde, kalçanız topuklarınıza değsin ve alnınız yerde olsun.

5-Geriye doğru gelirken nefes alın

6- Dördüncü sırada ki hareketleri tekrar edin.

7- Yavaşça ayağa kalkın.

8- Bir sonraki tura geçmeden önce Namaskar Mudra duruşuna gelin

Nefes alın…

Namaskara ise ’selamlama’ veya ‘bağlantı’ demektir.

"

burada da gorebilirsiniz. Bu kultur Muhammed den daha da eski bir kulturdur.

Nasil size bir seyi hatirlatiyormu?

Gönderi tarihi:
peki bunların namaza ozenmediğini nasıl ispatlayacaksın. biz namazın hz adem den beri kılındıgını soyluyoruz

işte bu soruya cevap veremezsin...

sende bazı şeyler var (tabularını yık artık) onları koymuşsun kafana ve anlamak istemiyosun

allah seni ıslah etsin..

doğru yola erdirsin ne diyeyim...

Gönderi tarihi:
peki bunların namaza ozenmediğini nasıl ispatlayacaksın. biz namazın hz adem den beri kılındıgını soyluyoruz

Sizin yorumlariniza bakinca --- sizi biraz mantiksiz buluyorum. O yuzden size cevap vermeyecigim. Bunu bilmeniz isterim. Nitekim sizin kullandiginiz avatar (Malcoml X) bile mantiksiz. Eminim ki, siz onun hayati hakkinda okudugunuz yoktur. Onun yalniz musluman oldugunu duymussunuzdur baska birsey yok galiba... 1946 yilinda o hapise atildi.. hirsizliktan dolayi. Iyiki de o Islami Ulkesinde yasamiyordu... Cunku ellerini keserlerdi.

Neyse... rastgele.

Gönderi tarihi:

malkolmx musluman olup ölmustur. gecmişi beni ilgilendirmez. musluman ulkelerde herkesin eli kesilmez. magdur un kanaatidir. ama eminimki kesilseydi kimse hırsızlık yapmazdı. cvp vermek senin bilecegin sey. sadece bilmeni isterim. ortalık bos deil. herkes cahil de deil. oturup istediğin gibi karalayamazsın. bir muslumanı asla ateist yapamazsın. ama ateist bir arkadasım vardır. kendisi su anda gercekten muslumandır;)

Gönderi tarihi:
işte bu soruya cevap veremezsin...

sende bazı şeyler var (tabularını yık artık) onları koymuşsun kafana ve anlamak istemiyosun

allah seni ıslah etsin..

doğru yola erdirsin ne diyeyim...

Sayin hkndersim,

Yani hintliler NAMAZI islamdanmi almis diyorsunuz.... biraz durp dusunelim bunu... veya hint kulturu hakkinda okuyalim biraz. İneklere saygı duyan, milyon Tanrıya inanan bir dinden İslamdan yalniz namazı almış diyorsunuz… Islamda ki herseyi unutmuslar... fakat namazi unutmamislar...

Neden namaz güneşe göre kılınır? Güneşe tapanın yerlere kapanması alnını yere sürmesi batıl iken Müslümanın aynı hareketi yapmasının anlamı nedir?

Namaz bitince neden sağa ve sola selam verilir?

Gönderi tarihi:
Sizin yorumlariniza bakinca --- sizi biraz mantiksiz buluyorum. O yuzden size cevap vermeyecigim. Bunu bilmeniz isterim. Nitekim sizin kullandiginiz avatar (Malcoml X) bile mantiksiz. Eminim ki, siz onun hayati hakkinda okudugunuz yoktur. Onun yalniz musluman oldugunu duymussunuzdur baska birsey yok galiba... 1946 yilinda o hapise atildi.. hirsizliktan dolayi. Iyiki de o Islami Ulkesinde yasamiyordu... Cunku ellerini keserlerdi.

Neyse... rastgele.

bak maolcomx kendisi belki önceleri pek yanlış şeyler yapmıştır ama sonra doğru yolu bulmuş biridir

önemli olanda budur bence ama sen bilip bilmeden suçluyosun arkadaşı!!!

dedim ya tabuların var ve onları yıkamıyosun.

senin gibi birinin mantıktan bahsetmesi saçma

çünkü sen;

sana o kadar açıklama yapan,

yardımcı olmaya çalışan kişilere hakarete varan söylemlerde bulunuyosun

bu pek mantıklı olmasa gerek dimi!!!

gerçi biz ne kadar uğraşsakta boşuna

cünkü sizlere ne kadar deliller sunsakta da

siz doğru yolu göremeyeceksiniz!!!

kıyamete kadar ömürleri olsa bile..

çünkü doğrular zor ve nefsinizi kısıtlamanızı gerektiriyo ve bu işinize gelmiyo!!!

Gönderi tarihi:

Hud

(114) Gündüzün iki tarafında ve gecenin gündüze yakın saatlerinde namaz kıl! Çünkü iyilikler, kötülükleri giderir. Bu, algılaması olanlara bir öğüttür.

Bir diğer Hadisi şerifte Resülüllah SallALLAHü Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur:

"Şüphesiz ki namazın bir ilk vakti, bir de son vakti vardır. Muhakkak ki, öğle namazının ilk vakti, güneşin zeval (tepe noktasından batıya meyil) anıdır. Son vakti de ikindinin girdiği andır. Şüphesiz ki ikindi vaktinin evveli, vaktinin girdiği andır. Vaktinin sonu da güneşin sarardığı zamandır.

Ve şu muhakkak ki, akşam vaktinin evveli, güneşin battığı andır. Vaktinin sonu da şafağın (ufuktaki aydınlığın) kaybolduğu andır. Şüphesiz ki yatsı vaktinin evveli, ufuğun (gök kenarının) kaybolduğu andır. Vaktinin sonu ise gecenin yarılandığı andır. Şüphesiz ki sabah vaktinin evveli fecrin (aydınlığın) doğduğu zamandır, vaktinin sonu da, güneşin doğduğu andır."

ilk Sabah namazını kılan Hz. Adem’dir. Buna göre İnsanlık camiasında ilk namaz kılan da kendisidir. Sonra ilk öğle namazını Hz. Davud, İlk İkindi namazını kılan Hz. İbrahim, ilk akşam namazını kılan Hz. İsa, İlk yatsı namazını kılan Hz. Yunus’tur. Sonra bu beş vakti de günlük olarak Hz. Muhammed(a.s.m) ve onun ümmetine farz kılınmıştır

diyede bi şeyler duymuştum.

Sonuç olarak namaz Hz. Ademden beri olan bir ibadet Hz. Ademden beri her canlıyı yaratan Allah bütün peygamberleri namazı işaret etmiştir nitekim putlara namaz kılan ateşe namaz kılan olmuştur fakat yazının o dönemde Hz. Ali okuma yazmaya önem vermiş "bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" demiş herşey katiplerce kayıt altına alınmış ve tarih bilminn gelişmesiyle Muhammedin nası namaz kıldığı hadislerle ispatlanmış ve öğretilmiştir.

Bilimedemi inancınız yok..

Gönderi tarihi:

gunese gore kılınmaz cnm. gunese bakarak kıbleyi tain ederler.

yere kapanmak bir mutevaziliktir. Allah onunde egilmek onu buyuk gordukleri içindir. namaza baslarken eller kulaga goturulur. bunun anlamı dunyanın butun nimetlerini bırakıp Allah a yoneliorum demektir. saga sola slm vermek de namazın bittiğini belirtmektir.

Gönderi tarihi:
Hud

(114) Gündüzün iki tarafında ve gecenin gündüze yakın saatlerinde namaz kıl! Çünkü iyilikler, kötülükleri giderir. Bu, algılaması olanlara bir öğüttür.

Bir diğer Hadisi şerifte Resülüllah SallALLAHü Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur:

"Şüphesiz ki namazın bir ilk vakti, bir de son vakti vardır. Muhakkak ki, öğle namazının ilk vakti, güneşin zeval (tepe noktasından batıya meyil) anıdır. Son vakti de ikindinin girdiği andır. Şüphesiz ki ikindi vaktinin evveli, vaktinin girdiği andır. Vaktinin sonu da güneşin sarardığı zamandır.

Ve şu muhakkak ki, akşam vaktinin evveli, güneşin battığı andır. Vaktinin sonu da şafağın (ufuktaki aydınlığın) kaybolduğu andır. Şüphesiz ki yatsı vaktinin evveli, ufuğun (gök kenarının) kaybolduğu andır. Vaktinin sonu ise gecenin yarılandığı andır. Şüphesiz ki sabah vaktinin evveli fecrin (aydınlığın) doğduğu zamandır, vaktinin sonu da, güneşin doğduğu andır."

ilk Sabah namazını kılan Hz. Adem’dir. Buna göre İnsanlık camiasında ilk namaz kılan da kendisidir. Sonra ilk öğle namazını Hz. Davud, İlk İkindi namazını kılan Hz. İbrahim, ilk akşam namazını kılan Hz. İsa, İlk yatsı namazını kılan Hz. Yunus’tur. Sonra bu beş vakti de günlük olarak Hz. Muhammed(a.s.m) ve onun ümmetine farz kılınmıştır

diyede bi şeyler duymuştum.

Sonuç olarak namaz Hz. Ademden beri olan bir ibadet Hz. Ademden beri her canlıyı yaratan Allah bütün peygamberleri namazı işaret etmiştir nitekim putlara namaz kılan ateşe namaz kılan olmuştur fakat yazının o dönemde Hz. Ali okuma yazmaya önem vermiş "bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" demiş herşey katiplerce kayıt altına alınmış ve tarih bilminn gelişmesiyle Muhammedin nası namaz kıldığı hadislerle ispatlanmış ve öğretilmiştir.

Bilimedemi inancınız yok..

Sayin zkan, son soz sizde kalsin.... bu konuda.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.