Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ALLAHTAN KAÇAMAZSINIZ.....

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

slm arkadaslar

hep merak ettiğim şeyler vardı hayatta ve belli bir süre hep allahı cürütmeye calıştım. ama ne yaparsam yapayım nekadar didinip didindiysem bir türlü ondan kaçıp onu çürütemedim ve islamda cok önemli bir söz (bana göre tabiki) o günlerimde karşıma cıktı, söz şuydu :şüphesizki allah vardır daha önce dikkate almadıgım sözler arasındaydı, umursamazdım. ama o gun bana cok büyük bir söylenmiş sözdü bu ve bu sözü otobüste giderken önümdeki içimden yargıladıgım(hacı tipli) adamlar söyledi ve arayışım sona erdi. adamlar aralarında konusuyor,bende içimden haykırıyordum çünkü adamlara karsı bır kere on yargı olmus kurtulamıyorum ve o gun gercegımı anladım.

şimdi herseyden gecerek biraz, içsel rehberim olarak risalet makamından bir kac ayet vermek istiyorum risalet diyorum çünkü bazı ateist arkadaşlar bu gerceklerden habersizler.ama şimdi araştıra bilirler. tabiki bunları suna dayanarak soyluyorum cunku konularını okuyorum.konuyu fazla dagıtmadan direk risalet makamından bir kac süreyle konuyu topluyorum.

(CİN suresi 12. ayet)

Elmalılı Sade. 1 Doğrusu biz anladık ki, Allah'ı yeryüzünde aciz bırakmamıza ihtimal yok, kaçmakla da O'nu asla aciz bırakamayız.

bu sure zaten yeterince acık ama ben bir örnekle vermek istiyorum, bir kac konumda benzer örnekler vermiştim.

bir insan kendini ifade etmek için bir cok sey yapar.bazen biz bunlara sasırırız.kendini bir seye adamıştır ve kendini adadıgı sey olmustur. ve oylecek hayatını surdurur.misal ben konuyu en temel iç gudumuz olan sex konusuyla acmak istiyorum veya siz ne dersenniz.sex ve kişinin kendini sexe adaması farklı bır algıdır.veya gereksinimini karsılaması bu yolda farklıdır. ve bır kac farklı acıklaması daha vardır ama ben bu ıkı acıklamayla yurumek ıstıyorum.kendını sexe adayan bir insan, sex olmadan hayatın olmayacagına ınanan bır ınsan, sexın hersey olduguna ınanan bır ınsan,ve sex onun ıcın hersey olmus bır ınsan, işte bu tarz bir insan sexi kendısıne ıstemlı veya ıstemsız bır sekılde TANRI edinmiştir.bunun ıkıncı bır acıklaması yoktur. sahıs ıyı veya kotu veya vıcdan her sorgulamasını onunla asmaya mecbur kılmıstırkı ,bu gecıcı bırseydır. kaf süresi(Elmalılı Sade. 1 Ki, Allah'ın yanında başka ilah tanımıştır; haydi ikiniz atın onu şiddetli azap içine!» (der Allah). ) bunu böyle acıklar ve diger bir cok sure peki bu sahıs bunu tanrı edindiyse bunun ibadeti nasıldır?diye bir soru akla gelir hani allahın indinde din islamdır ya surenin acınımını yapmıyorum.veya illa ibadet sartmıdır?diye bir seyde olabilir bu soru. ve direk şöyle bir sey ortaya cıkar ınsan bir sey yapmadan önce bir takım hazırlıklar yapar .buda ibadet yani gelişimdir. sexte ibadet nasıl olur?her dokunus, her duyguları tıtretıs,her bir bakıs ve temas ediş, sex te bir ibadettir.cünkü bunları adandıgı bir sey ugruna yapar. kesınlıkle kendısı ugruna yapmaz kabullendiği sey ugruna yapar. her bir temasını yanı tanrısına ulasmak ıcın .her bır durtuyu ayaga kaldırır.ve sex'i yapar ve doyumunu tamamlar tanrısına kavusmuslugun verdiği arzuyu mutluluk ıcınde anmaya baslar.hersey oldu ve bitti tanrısına baglandıgı seye ulasır.ve ulastıgı sey gecmiştir.ve bu bagımlılık. ona devamlı o tanrısına ulasıp yakalayamadıgı tanrısına ıter onu. ve bu surec hıc bıtmez.devamlı tanrıyı yakaladım der bir zemin hazırlar kendıne .anlık olarak tanrıyı yakaladıgını sanar ve tekrar sadece anılarında tuttugu heyecanları dusunur. bır daha tanrıma nasıl ulasa bılırım.bunu aynı ben suna benzetıyorum:bir cocuk hayvanat bahcesine gider ve bir hayvanı teller arkasında gorur.ama asla dokunamaz ama gördüm der devamlı bılgı verır.ama dokundun mu ,sevdınmı,oksadınmı,dendıgınde bunları yapmadıgını soyler.bır seye ulasmıs ama geregını tamamlayamamıs yanı varlıgı gormus ama hıssedememıs.ve elınden kaymıs gıtmıs ve sadece onun heycanını anılarında yasatmıs.işte size bir tanrı ornegı ateist arkadaslara bir tanrıları oldugunu soylediğimde bana kızıyorlar ama neden?onların devamlı baska sekıllerde arzuları ve var olduklarını sandıkları anlık tutkuları var. bu her yazılarında acıga cıkıyor.onlar bırseyı var etmek ıstıyor, kendılerınce var edıyorlar ama hakıkat boyle degıl.anılarında kalan bır sey hakıkat degıl bunu ılmı yolda kullana bılırsın bu bır bılgı olabılır. ama hakıkat bu degıl.tek hakıkat vahdet ben baska bırseyı anlayamıyorum ben tanrı edınemıyorum.allahın bana vermemıs oldugu bır seyı edınemıyorum.cunku allahtan kacamıyorum,bır baska seye sıgınamıyorum.samımı olunca herseyın allaha cıktıgını goruyorum,ama samımı olmayınca ondan kacıyorum ama bu kacıs bıle gene ona oluyor.bundan bır turlu sıyrılamıyorum(Elmalılı Sade. 1 Dönüşünüz ancak Allah'adır! O ise, herşeye gücü yetendir! ).ama ateist arkadaslar gercek saydıkları seyı bu ana kadar bu soyle ama degısecek dıyorlar.bununda ustune cıkacak dıyorlar.bır seyın devamlı ıcınde degısen olaylara hakıkat dıyorlar. oysa allah degısmez.ama onlar tanrılarını devamlı DEGİŞTİRİYORLSR ve GELİŞTİRİYORLAR ıstenclı veya ıstencsız bır sekılde ona ıbadet edıyorlar çünkü bagımlı bir sekilde savunuyorlar.ıste ben burda allaha ulasmayı ve sonsuz saadetı soyle acıklıyorum artık kendıme :her turlu duygu ve arzudan arınmıs bır ruh ve beden,her turlu soyut yada somut olaydan kendınce yargısız bır fıkır.butun duygu ve ıstek mesalelerı altından saf bır bosluk ve tekrarlanamaz bır butunluk.her seyden imanla cıkıs ve saf bır sekılde her seyın ortasındakı devamlı pozısyon.tek kelımeyle herseyden arınmıs ve ıyı ve kotunun onda yargılanmayacagı ve tekrarlanmayacagı bır vıcdan.ıste bu deyım ıcındeyse kısı bana gore muslumandır ve bana gore allaha ulasmıstır.ama katıyen soyleyeyım ateızmın bır tanrısı var, daha dogrusu herkesın bazı tanrıları var. yanı belırlı belırsız asamadıklarımız her an karsımıza cıkabılecek olanlar.

onun ıcın bende ımanlı bır sekılde dıyorum kı.

la ılahe ılle allah

tanrıcıklar yoktur sadece ALLAH

ve bır kac sureyle iç rehberim olan kurandan bu konuyu beslemek istiyorum

(TÂHÂ suresi 98. ayet) (Resmi:20/İniş:45/Alfabetik:96)

Elmalılı Sade. 1 Sizin ilahınız ancak o Allah'tır ki, O'ndar başka ilah yoktur. O, ilmi ile herşeyi kuşatmıştır!» dedi.

(HÛD suresi 101. ayet) (Resmi:11/İniş:52/Alfabetik:38)

Elmalılı Sade. 1 Biz, onlara zulmetmedik, fakat onlar kendilerine zulmettiler; Allah'tan başka taptıkları tanrıları, Rabbinin emri geldiği zaman kendilerine hiçbir yarar sağlamadı ve hasarlarım artırmaktan başka hiçbir işe yaramadı. (bu bin kere okunması gereken bır sure ınsanın en buyuk gızı burda yatmaktadır.allahı yanı safıyetı bırakıp tanrı edınenlere, yanı sıgara ıcen bır ınsan her hangı bır olayı onun uzerınden yargılayan bır kımse ,her anı onunla gecıstıren bır kımse ,her mutlulugu onunla yasayan bır kımse, her kotu olayı onunla yasayan bır kımse ,yanı kısacası sıgarayla yasayan bır kımse ,yanı allahtan baska bır seyı edınmıs ve allahtan baska bır seyle rahatlık bulan kımse, ya sıgaranız olmazsa baska bırseymı edıneceksınız ondan sonra)

(HÛD suresi 123. ayet)

Elmalılı Sade. 1 Bununla beraber göklerin ve yerin sırrım Allah bilir. Bütün işler O'na döndürülür; yalnız O'na ibadet et ve O'na dayan! Rabbin yaptığınızdan ve yapacağınızdan habersiz değildir. (BU AYET YUKARIDA YAZDIGIMI ACIKLIYOR SANIRIM hem ayettekı sıgara ornegını hemde konuyu)

(HÛD suresi 116. ayet) (Resmi:11/İniş:52/Alfabetik:38)

Elmalılı Sade. 1 Şimdi sizden önceki devirlerden yeryüzünde bozgunculuğu yasaklayan faziletli kimseler bulunmalıydı. Ancak onlardan, yalnızca kurtardığımız pek az kimselerden başka yok. Zulmedenler ise kendisi ile şımartıldıkları refahın ardına düştüler ve hep suçlu oldular. (bu her muslumanın dusunmesı gereken bır konu benımtuylerım urperıyor bu ayetle)

(HÛD suresi 114. ayet) (Resmi:11/İniş:52/Alfabetik:38)

Elmalılı Sade. 1 Gündüzün iki tarafında ve gecenin gündüze yakın saatlerinde namaz kıl! Çünkü iyilikler, kötülükleri giderir. Bu, algılaması olanlara bir öğüttür. (burda zıkır soz konusudur kı bunun anlamı cok farklıdır omur yeterse bu ayeti bin (1000) sayfayla acmak gerekir.)

KiM ALLAHTAN KACABILIR ARKADASLAR BANA KACIS YOLUNU OGRETSIN.....................

saygılar

• Cevaplar 201
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Biz neden allahtan kaçalım kii sürekli kaçan kendisi.En son 1400 sene önce bir şeyler söylemiş ondan sonra ne sesi çıkıyor nede soluğu,ortalarda göründüğüde yok.

biz onun sesini duyuyoruz arkadaşım,inandığımız kitap bangır bangır konuşuyor,soluğu da her an ensemizde hissederek yaşıyoruz.. senin kalbin,her nasıl oldu da ondan ümidi kesip sabredemediyse bu senin sorunun... öyle ya... kimlerin Allah tan ümidi keseceği ne güzel bildirilmiş,İbrahim kıssasıyla..

ya hadi biz inananların bu kavramını anlamıyorsunuzda,bazen çevremizdeki,dinle çok alakası olmayan arkadaşlarımızı bile şaşırtacak bazı olayları yaşarken bizler,yani günlük hayatımızda Rabbimizin yardımına bi şekilde nail olurken,siz bundan yoksun kalbinizle,ümitsiz ve sıradan bi topraklık düşüncesiyle nasıl huzur buluyorsunuz... varsınız ve derken yoksunuz olacak... bunca kötülüğü yapan insanlar da ,bunca iyiliği yapan insanlar da anlamsızca yok olacak... bu kafanızda yarattığınız da cennet cehennemden daha adil bir ütopya olacak... ya şimdi geçenlerde ,bizim buralarda ,yaşlı bi kadının evine giren hırsız,kadına tecavüz ediyor,sonra da hızını alamayıp çalacakları ya da buldukları az gelince kadını yakmaya kalkıyor,yarısı yanan kadını bırakıp kaçıyor... hadi diyelim yakalandı,idam eden yok.. ya bu adamın toprak olup gitmesine ben nasıl dayanırım...yani amma da bizden merhametli kalbiniz varmışki,bunu bile daha iyi buluyorsunuz ahiret kavramından.... ha diyeceksiniz onu da inandığınız Allah yaratıyor... evet.. aynen öyle... ama bu adama gideceği yere vardığında "hakettin mi?" diye sorulsa,"hakettim " demekten başka alternatif yok... peki sizler,hayatınızı gerçekten mükemmel,yardımsever,iyi insanlar olarak geçirebiliyor musun? yoksa bazen ,bazı konulardaki kendinizi üst ya da zeki algılayışlarınız,bazı kalpleri gereksiz kırmanıza yol açıyor mu?.. hani patronlar vardır,işçinin iliğini sömürür de,sorsan kendi en olması gerekeni yapıyordur personeli için... gel bi de personelden sor... yaşamınızdaki ince ayrıntılarda siz neredesiniz... hani bizlere şu afrika örneğini verip,sadece izleyenlerden ya da o konuyu bilenlerden olmanız gibi... lafla peynir ekmek gemisi yürüteceğiz, insanlık adına iyi bişeyler için mi mücadele edeceğiz... sonra da sonuçlar aynı mı kalacak??

neyse,sabah sabah ben biraz daldan dala ....:)bende o kadar çok duygu ve düşünce fırtınası yaratıyorsunuz ki,nerden neye ne yazdığımı toparlayamıyorum... yazılacak ne çok şey var da zaman yetmiyor.....:)

Gönderi tarihi:
Biz neden allahtan kaçalım kii sürekli kaçan kendisi.En son 1400 sene önce bir şeyler söylemiş ondan sonra ne sesi çıkıyor nede soluğu,ortalarda göründüğüde yok.

Gerçektende öyle Kocaeli depreminde bizler 32.000 yaralıyı kurtarmak için orada idik. Ama Allah ? O, 15.000 kişiyi (çoluk çocuk dahil) yok etmek için oradaydı (!). Yetmedi peşinden düzce depremi geldi.

Gönderi tarihi:

fft, her zamanki gibi çok duygusal konuşuyorsunuz. Bir yaşlı kadını yakmaya kalkan çıldırmış bir zavallı için mi tanrı ve cehennemi olsun diyorsunuz? Onu o noktaya getiren nedenselliğini inceleseniz çok zavallı bir durumda olduğunu görebilirdiniz ve acıyabilirdiniz bile. Bırakın onu ölünceye kadar bir hücreye atalım, ömrünü ne yaptığını düşünerek geçirsin, bundan büyük ceza olamaz ona.

Kendi hayatına tam kasteden bir suçu bile affeden insanlar çok görülmüştür, böyle tepkisel olmayın derim ben. Benim kişisel görüşüm bu tür psikopatların insan içine bir daha hiç çıkmaması yönündedir. Hayata son veren değil, hayata kasten sonlandırmaya tam teşebbüsün bile cezası benim kişisel fikrimce budur. Yani ben de oldukça radikalim bu konuda. Ama asla ateş hücresinde derisi yüzülsün demem. Kaldı ki cehennemin psikopat katiller için değil, inkarcılar için olduğunu da defalarca açıkladık.

Hatta nasıl canavarlaştıkları anlaşılsın diye beyinleri açılıp incelenerek tıbba bir katkı yapmaları da sağlanabilir. Ülkemiz hiç bir şeyi rayına koyamadığı gibi adalet sistemimiz de ne yazık ki hiç iyi işlemiyor. Bunu tartışmaya sıra gelinceye kadar çok sorunumuz var. Bırakın bunu, ikide bir çıkan aflarla kuşa dönen zavallı bir adalet sistemimiz var. Ama sıra gelse, bir kanun çıkaracaksınız yani, psikopat katiller tıbbi deneylerde kullanılabilir, budur. Bunun kriterlerini belirlemek güç olduğu için böyle bir kanun çıkarılmıyor. Gelecekte olabilir. Her sorunu pat diye çözecek bir sihirli değneğimiz yok ne yazık ki.

Çözüm bilim ve teknolojide. Onu da çalışıp bulmak gerekiyor, bilim ve teknoloji gökten inmiyor...

Gönderi tarihi:

katakuta kardesım bak buda ılhan arselden sana

Yıll ar sonra Kainat kitabını tekrar okudum anladım ki hak din şüphesiz islam'dır.

Bizim tüm düşünce ve akımlarımız felsefeden ibarettir., oysa ortada ölüm diye bir gerçek var. ve bu gerçeği ona yaklaştıkça net olarak algılayabiliyorsunuz.

Her insanın karşısına çıkan "Ben neyim?" ve "Ben ne için yaşıyorum" yada "Benim Görevim ne?" Sorularını cevaplamdırmak istiyorsak, önce şu soruyu Çözmemiz gerekiyor;

"Bizim Yalnızca küçük bir zaman diliminde, çok küçük bir parçasını bildiğimiz o bütünün ve insanlığın varlığının anlamı nedir?"

Her insan Beka (sonsuzluk, sonsuza kadar yaşamak) ister! Varoluşun gayesi bu değilmidir?

Ölüm gibi bir gerçeğin alenen var olduğu ortada iken, inanmayan bir beşer nasıl olurda; Kendini risk'e atabilir?

Ya inanmadığın yaratıcı gerçekse "ya varsa" varoluşunun gayesi olan sonsuzluğu kaybedeceksin!

İşte bu risk'e girmeye değmeyeceğine karar verdim.

İnanç karşılığından beklenen nedirki? Yaratıcının olduğuna samimiyetle inanmak ve bunu dil ve kalp ile tastik etmek dışında..

Bu süreç içerisinde çok konuşulan ve bizim fikirlerimizi çürütme eğilimindeki dahi bir yazar Tolstoy'u okudum,

Nasıl olurda senelerdir ürettiğimiz felsefemize küçücük

risale şeklindeki 15 YTL lik bir kitapla yanıt verebilir diye düşündüm?

Cem Karaca'nında dediği gibi ; "Beni sosyalizme götüren sebepler nelerse, İslam'a götüren sebepler de onlardır."

ilhan ARSEL

bak o kıtap bende var(tolstoy) ıstersen sana onuda verebılırım, bır adam nasıl ıslamıyetı bulmus ,sen ıse ıcınde yasıyorsun ama sen ıcınde yasadıgın ıslamı, ınsanlara gore kaldıramadıgın olaylara gore ıncelıyorsun ve haklısın,ama sunu bır dusun ınsanlar bıle senı bır kalıba sokuyor hemde kendılerının zıddı bır kalıba esırsın cunku karsılık vermeye muhtac hıssedıyorsun kendını.ama bunların hepsınden cıkıs yok dıyor muhammed mustafa (s.a.v)bunlardan ozgurluk var dıyor.bunlardan kurtulus var dıyor.ben sana dıyorum kı bır daha dusun ama kurumsallasmıs dın uzerınden degıl hz muhammedın anlattıgının uzerıne, sana mutasavvıflar dıyorlarkı sen ''levvame nefs''oluyorsun bunlar cok normal, ıste ıslamın bana gore basladıgı nokta bu ama ben herzaman sunu dıyorum ınsanlara dunyanın en kotu seyı nedır? dıyorum herkes sacma sapan cevaplar verıyor. yok ınsan oldurmek ,yok yas kesmek,yok su yok bu felan vs. ama ben dıyorum kı kor bır ınanc. buna dogrudur dıyorsan ınancını bırdaha oksa!cunku senın ınandıgın bır arastırma var.oysa bızım uyguladıgımız bır deneyım var. hz muhammedı ve kuranı bır daha anlamaya calıs, ruhundakı gelısımı hısset ne demek ıstemıs ınsanları dunya zevklerınden arındırmak ıcın ,ALLAHI nasıl anlatmıs, bunları bırdaha gor derım.kapı kulu olma herseyden vazgec sen kımsın tek sadece tek bunu sor kendıne bundan baska butun sorular yalan.ınsanın kendısını gelıstırmesınden daha buyuk bır ınanc yok.bunları gor. dunyada kor bakan ahırettede kor bakar (hz muhammet s.a.v)

Gönderi tarihi:
Gerçektende öyle Kocaeli depreminde bizler 32.000 yaralıyı kurtarmak için orada idik. Ama Allah ? O, 15.000 kişiyi (çoluk çocuk dahil) yok etmek için oradaydı (!). Yetmedi peşinden düzce depremi geldi.

bende ordaydım ama ben sunu dusundum hep allah tas vermıs toprak vermıs bırde akıl vermıs ınsan bunları kullanmıs.bır ınsanda akıllılık yapmıs bunları dogru kullanmamıs.sımdı herseyı temın eden allah haksızda bunları yarım yamalak kullanan adam haklımı yerını secemeyen adam haklımı suclu allahmı.ınsanlar oldu bence bu bır cınayet yanı cınayetı bır kac mutahıt ısledı ve aradan cekıldı sonra herkes allaha saldırdı .sımdı soyle bakalım sayın maraba sen allah olsan o adama nasıl bır ceza verırdın?

bunu lutfen cevapla

bu konu hakkında fazla bırsey yazmıyorum cunku bır dunya sacmalık hele hoca sanılan kesımden ve buna ızın veren ve kendını haklı cıkarmaya calısan yapı denetım ve bılım ve arastırma yapanlardan vs vs bır dunyasından o yuzden burda kalsın bu sana sordugum soru uzerınden gıdelım sadece bunun tartısmasını yapmayalım

saygılar......

Gönderi tarihi:
fft, her zamanki gibi çok duygusal konuşuyorsunuz. Bir yaşlı kadını yakmaya kalkan çıldırmış bir zavallı için mi tanrı ve cehennemi olsun diyorsunuz? Onu o noktaya getiren nedenselliğini inceleseniz çok zavallı bir durumda olduğunu görebilirdiniz ve acıyabilirdiniz bile. Bırakın onu ölünceye kadar bir hücreye atalım, ömrünü ne yaptığını düşünerek geçirsin, bundan büyük ceza olamaz ona.

Kendi hayatına tam kasteden bir suçu bile affeden insanlar çok görülmüştür, böyle tepkisel olmayın derim ben. Benim kişisel görüşüm bu tür psikopatların insan içine bir daha hiç çıkmaması yönündedir. Hayata son veren değil, hayata kasten sonlandırmaya tam teşebbüsün bile cezası benim kişisel fikrimce budur. Yani ben de oldukça radikalim bu konuda. Ama asla ateş hücresinde derisi yüzülsün demem. Kaldı ki cehennemin psikopat katiller için değil, inkarcılar için olduğunu da defalarca açıkladık.

Hatta nasıl canavarlaştıkları anlaşılsın diye beyinleri açılıp incelenerek tıbba bir katkı yapmaları da sağlanabilir. Ülkemiz hiç bir şeyi rayına koyamadığı gibi adalet sistemimiz de ne yazık ki hiç iyi işlemiyor. Bunu tartışmaya sıra gelinceye kadar çok sorunumuz var. Bırakın bunu, ikide bir çıkan aflarla kuşa dönen zavallı bir adalet sistemimiz var. Ama sıra gelse, bir kanun çıkaracaksınız yani, psikopat katiller tıbbi deneylerde kullanılabilir, budur. Bunun kriterlerini belirlemek güç olduğu için böyle bir kanun çıkarılmıyor. Gelecekte olabilir. Her sorunu pat diye çözecek bir sihirli değneğimiz yok ne yazık ki.

Çözüm bilim ve teknolojide. Onu da çalışıp bulmak gerekiyor, bilim ve teknoloji gökten inmiyor...

o kişinin yakmadan önce kadına yaptıklarını atlamışım ama benim gönlüm hala yanmasından yana olsada dediklerinize katılıyorum... onu ,bu hareketi yapmaya iten nedenler elbet herşeyden önemli nokta,ancak bunların gelişiminde ,yani kişilerin gelişim aşamalarında,onlarla ilgili bilgi sistematiği bizde sıfır...hani bir çok hristiyan ülkesinde,en güzel bilgi akışının oluşumunu, kliselerde kendisine günah çıkartılan rahiplerin sağladığı sistemler var... siz sadece din adamı sanırsınız,halbuki devletin en iyi haber alma noktalarıdır çoğu.. hadi bunlar yapılamıyor,yakalanan ve suçu kanıtlanan böyle insanlara verilen cezalar,onlardan etkilenen ya da nasibini alanlar için olsa olsa küfürden öteye geçemiyor...

bu anlamda kısas olayını ben çok benimsiyorum...bence de en güzel yol kısas... gel bakalım kardeşim,kadının şu kadarlık kısmını mı yaktın?yaraya yara kısas olduğuna göre,bi o kadar da sen onu yakacaksın... bakalım bi daha yapabilir mi aynı suçu....ya da en önemlisi,cezasının bu olduğunu bilse,bu kadar cesaret eder miydi o hareketi yapmaya...

bu arada inkarcılar için diyerek defalarca da açıkladığınızı vurgulamışsınız... şimdi inkarcı olayına bakışınız nedir?? mesela bence bu suçu işleyen kişi bir inkarcı... kendi dindarım diyebilir,ailesi dindar olabilir,ama bu onun inkarcı olmadığı anlamını taşımaz...o tarz bir hareketi yapan kişinin ,duygu aleminde,zihninde ve kalbinde Allah tan ,yaratandan ,ya da bir ilahtan en ufak bir kırıntı yoktur...hani müslümanım deyip Kuran ı bi kez bile okumayanlar gibi,müslümanım deyip Allah ı unutan olabileceği gibi,koca bir günlük zamanın 1 sn sinde bile kalben Allah zikri yaşamayan,ama sohbet ortamında ,laf arasında ya da çıkar gerektiren bir konuda ,anlamını hiç kavrayamadan,öylesine yüce ismi zikredenler gibi... ve inanın sanırım bu cehennem olaylarında başı çekenler,en çokta inanıp işine gelmeyen noktalarda sapanlar olacak...sizin gibi okuyup onun yaratandan olup olmaması konusunda sorgulamalar farklı,bir de onun yaratandan olduğuna inanıp,bunu kavrayıp,yapamadığı ya da zor sandığı noktada aman be deyip yatanlar farklı sanırım.. hani bizde namazı kazaya bırakmanın,sanki çok olabilir bir kavrammış gibi uygulanışı gibi...aman yatsıyla kılarım..Allah affeder nasıl olsa... ya affetmezseyi düşünen nice... neyse ben dönüp dolaşıp bizden taraflara geldim...:)

Gönderi tarihi:

fft, söyleyebileceğim şu: Bütün yapılar gibi din de sabit değil, değişken bir yapı ve geçen yüzyıllar boyunca insanların zihinlerinde, toplumların kültürlerinde durmaksızın şekillenmiş.

Dolayısıyla kimlerin cehennemde yanıp kimlerin yanmayacağı da değişkenlik göstermiş.

Kısas uygularsak bizler de psikopat oluruz. Bu kabul edilemez. Dikkatli düşünürseniz, bunun sizdeki "mutlaka ki insanı yaratan Allah en uygun çözümü önermiştir" önyargısından kaynaklandığını ve buna inanmaya kendinizi zorladığınızı görebilirsiniz. Bunlar bilimin, kriminolojinin olmadığı çağlardaki kestirme çözümlerdir. Bu insanın bir daha insan içine çıkmaması ve ömrünü bir hücrede noktalamasıdır kabul edilen ve doğrusu da budur.

Bunun için sağlam bir devlet yapısı ve adalet sistemi olması gerekiyor. Adalete en çok zarar veren aflar ve yersiz hafifletici nedenlerdir. Örneğin mahkemedeki "iyi hal" in hafifletici neden olarak kullanılmasına benim aklım ermiyor. Bu bence yersiz ve kötüye kullanılıyor. Bu ancak koca dayağından sonunda çıldırıp kocasını öldüren bir kadına filan uygulanabilir bir şey olabilir. Ne yazık ki en iyi işlemeyen kurumlarımızdan biri adalet sistemimiz. Pek bir yanımız da doğru değil gerçi ama...

Bir insan müebbed diye girdi mi, bir daha çıkmak için hiç şansı olmadığının kesin olması gerekiyor. Bu her türlü işkenceden de daha kötü bir cezadır aslında. Bütün ömrünü bir hücrede işlediğin suçu düşünerek geçirmek. Bunu kimse göze alamaz...

Gönderi tarihi:
fft, söyleyebileceğim şu: Bütün yapılar gibi din de sabit değil, değişken bir yapı ve geçen yüzyıllar boyunca insanların zihinlerinde, toplumların kültürlerinde durmaksızın şekillenmiş.

Dolayısıyla kimlerin cehennemde yanıp kimlerin yanmayacağı da değişkenlik göstermiş.

Kısas uygularsak bizler de psikopat oluruz. Bu kabul edilemez. Dikkatli düşünürseniz, bunun sizdeki "mutlaka ki insanı yaratan Allah en uygun çözümü önermiştir" önyargısından kaynaklandığını ve buna inanmaya kendinizi zorladığınızı görebilirsiniz. Bunlar bilimin, kriminolojinin olmadığı çağlardaki kestirme çözümlerdir. Bu insanın bir daha insan içine çıkmaması ve ömrünü bir hücrede noktalamasıdır kabul edilen ve doğrusu da budur.

Bunun için sağlam bir devlet yapısı ve adalet sistemi olması gerekiyor. Adalete en çok zarar veren aflar ve yersiz hafifletici nedenlerdir. Örneğin mahkemedeki "iyi hal" in hafifletici neden olarak kullanılmasına benim aklım ermiyor. Bu bence yersiz ve kötüye kullanılıyor. Bu ancak koca dayağından sonunda çıldırıp kocasını öldüren bir kadına filan uygulanabilir bir şey olabilir. Ne yazık ki en iyi işlemeyen kurumlarımızdan biri :clover: adalet sistemimiz. Pek bir yanımız da doğru değil gerçi ama...

Bir insan müebbed diye girdi mi, bir daha çıkmak için hiç şansı olmadığının kesin olması gerekiyor. Bu her türlü işkenceden de daha kötü bir cezadır aslında. Bütün ömrünü bir hücrede işlediğin suçu düşünerek geçirmek. Bunu kimse göze alamaz...

psikopat olmayız bence ama uygulamalarda zamanla oluşabilecek büyük tehlike de apaçık ortada... hani öldürülen bir kişiye karşılık ,onu öldürenin öldürülmesiyle,tutup onuda öldürmeye kalkanın güzel bir kan davasını başlatması gibi... ya da Abraham arkadaşımızın foruma görüntülerini taşıdığı ve daha önce konuştuğumuz,hırsızın elini kesme olayının,kestiği eli şöyle havalara gülücükler saçarak etrafta gezdirmesi gibi,bu insanların,cidden inanılmaz tehlikeleri olabilir...bu anlamda sanırım,"din Allah ın oluncaya kadar" kelimesi anlam kazanıyor... kısacası ,günümüzdeki şu koşullarda bunu sağlamak için cidden mucize gerekiyor...

gelelim bizdeki sisteme... dediğiniz her söze katılmadan yapamayacağım... af ve hafifletmeyi geçin,baştan sona ağırlaştırmaya gidilmeli bizim ülkede...

Gönderi tarihi:
bak o kıtap bende var(tolstoy) ıstersen sana onuda verebılırım, bır adam nasıl ıslamıyetı bulmus ,sen ıse ıcınde yasıyorsun ama sen ıcınde yasadıgın ıslamı, ınsanlara gore kaldıramadıgın olaylara gore ıncelıyorsun ve haklısın,ama sunu bır dusun ınsanlar bıle senı bır kalıba sokuyor hemde kendılerının zıddı bır kalıba esırsın cunku karsılık vermeye muhtac hıssedıyorsun kendını.ama bunların hepsınden cıkıs yok dıyor muhammed mustafa (s.a.v)bunlardan ozgurluk var dıyor.bunlardan kurtulus var dıyor.ben sana dıyorum kı bır daha dusun ama kurumsallasmıs dın uzerınden degıl hz muhammedın anlattıgının uzerıne, sana mutasavvıflar dıyorlarkı sen ''levvame nefs''oluyorsun bunlar cok normal, ıste ıslamın bana gore basladıgı nokta bu ama ben herzaman sunu dıyorum ınsanlara dunyanın en kotu seyı nedır? dıyorum herkes sacma sapan cevaplar verıyor. yok ınsan oldurmek ,yok yas kesmek,yok su yok bu felan vs. ama ben dıyorum kı kor bır ınanc. buna dogrudur dıyorsan ınancını bırdaha oksa!cunku senın ınandıgın bır arastırma var.oysa bızım uyguladıgımız bır deneyım var. hz muhammedı ve kuranı bır daha anlamaya calıs, ruhundakı gelısımı hısset ne demek ıstemıs ınsanları dunya zevklerınden arındırmak ıcın ,ALLAHI nasıl anlatmıs, bunları bırdaha gor derım.kapı kulu olma herseyden vazgec sen kımsın tek sadece tek bunu sor kendıne bundan baska butun sorular yalan.ınsanın kendısını gelıstırmesınden daha buyuk bır ınanc yok.bunları gor. dunyada kor bakan ahırettede kor bakar (hz muhammet s.a.v)

nekadar da güzel yazmışsınız,bende birkaç şey eklemek isterim..

kişi gerçek anlamda doğruyu bulmak adına bütün içtenliği ile hakka yönelirse şuna emin olsunki kesinlikle doğru ona kendini gösterir.

içindeki tüm olumsuz düşüncelerden sıyrılıp içten bir şekilde yönelen insan ama gerçekden istiyorsa kesinlikle ve kesinlikle gerçekleri görebilir

şunu hep söylerim körü körüne gelen imanmı, sağlıklı sorgulayarak ve yönelerek gelen imanmı

benim şıkkım 2.si iki ayrı dönemide geçirmiş bir kişi olarak kendi adıma bunda eminim.

şöyle örnek veriyim,anne babadan gelen geleneksel inançlı olduğum dönemlerde islamiyet karştı yahut internet sitelerinde okuduğum islamiyet ve müslümanlık ile ilgili tüm olumsuz yazı ve eleştirilerden hemen etkilenir ve şüpheye düşerdim,tabiri caizsse yanar dönerdim

ama şimdi okuduğum gördüğüm duyduğuum bütün olumsuz yazılar,pravakotorlukler çirkinlikler vs..sadece gülüyorum çünkü doğrunun o olmadığını onların doğru bildiklerinin aslında ne kadar yanlış olduğunu ,onu bilmenin verdiği huzuru mutluluğu zerresine kadar yaşıyorum..

bundan nasıl eminsin diye soruyorlar bana

bu sözlerle anlatılmıyor işte iman öyle bir şeyki sanki kalbin konuşuyor seninle bu gerçekden anlatılamıyor kelimelerle,belki dinsiz arkadaşların bizleri anlayamadığı kısım bu çünkü tarifini kelimelere dökemiyoruz..

sanıyorlarki cennet sevdasından dolayı,cehennem korkusundan dolayı yada ana babadan alışa gelmiş geleneksel inanç,sorgulamakdan korkmak

sorgulamakdan asla korkmadım ve asla korkmamda her hususda çünkü sorgulamadan doğruyu bulamayız zaten

cennet sevdası cehennem korkusu kişi allahı içinde bulduğu zaman inanın ikisininde önemi kalmıyor

ister cehenneme gireyim ister cennete benim tek derdim Allah

geleneksel iman = evet bu kendimi bilmeye başladığım dönemden 22 yaşına kadar geçirdiğim süreç,tek bildiğim bir allah var cennet var cehennem var,şunu yaparsan cehenneme bunu yaparsan cennete tüm bilgim buydu,ailem pek dindar insanlar değiller sadece bir allah var işte bide saydıklarım benimde bildiğim öğrendiğim okadardı

sorgulama sürecim ve çelişkilerim 1 yıl

artık Allahı buldum ve çok huzurluyum..onu tam anlamı ile bilmeden önce hep bir yanım eksikdi sanki şimdi tamamım ben

dilerim gerçeği bulmak isteyen herkese nasib eder rabbim..

hem gerçekden o sizin bildiğiniz gibi adaletsiz değil,insanlar ona yönelmiyor

ve çoğumuzun gerçek sandığı şeyler davasını yaptığınız tartıştığınız şeyler aslında gerçek değil

gerçek öze yerleştiği zaman ancak doğruyu görebilirsiniz..

kuran aynı zamanda Furkandır iyi ile doğruyu ayırır insanların kalbini sınar

allah her yerde bizimle o gökde oturmuş meleklerine emir yağdıran yukardan bizi izleyen bir yaratıcı değil

umarım bunu herkes kavrayabilir,yeterki ona yönelin

Gönderi tarihi:
bende ordaydım ama ben sunu dusundum hep allah tas vermıs toprak vermıs bırde akıl vermıs ınsan bunları kullanmıs.bır ınsanda akıllılık yapmıs bunları dogru kullanmamıs.sımdı herseyı temın eden allah haksızda bunları yarım yamalak kullanan adam haklımı yerını secemeyen adam haklımı suclu allahmı.ınsanlar oldu bence bu bır cınayet yanı cınayetı bır kac mutahıt ısledı ve aradan cekıldı sonra herkes allaha saldırdı .sımdı soyle bakalım sayın maraba sen allah olsan o adama nasıl bır ceza verırdın?

bunu lutfen cevapla

bu konu hakkında fazla bırsey yazmıyorum cunku bır dunya sacmalık hele hoca sanılan kesımden ve buna ızın veren ve kendını haklı cıkarmaya calısan yapı denetım ve bılım ve arastırma yapanlardan vs vs bır dunyasından o yuzden burda kalsın bu sana sordugum soru uzerınden gıdelım sadece bunun tartısmasını yapmayalım

saygılar......

Yapalım sayın çimen, ben mantığımı çalıştırarak cevap vermek istiyorum. Umarım sizlerde böyle mantık çalıştırarak düşünürsünüz.

Ben Allah olsam (bir başka), yani yargılayıcı; inşaatları zayıf yapan müteahite gereken cezayı verirdim. Ama burada asıl cezayı Allaha verirdim. Çünkü asıl suçlu burada Allahtır. Ona ömür boyu afsız ceza verirdim (idam kaldırıldı). Nedenmi; çünkü yapının zayıf olduğunu bilerek katlediyor insanları. Yani fırsatçılık yapıyor. Zayıf yerinden bulmuş ta vuruyor....

Gönderi tarihi:

bundan nasıl eminsin diye soruyorlar bana

bu sözlerle anlatılmıyor işte iman öyle bir şeyki sanki kalbin konuşuyor seninle bu gerçekden anlatılamıyor kelimelerle,belki dinsiz arkadaşların bizleri anlayamadığı kısım bu çünkü tarifini kelimelere dökemiyoruz..

sanıyorlarki cennet sevdasından dolayı,cehennem korkusundan dolayı yada ana babadan alışa gelmiş geleneksel inanç,sorgulamakdan korkmak

sorgulamakdan asla korkmadım ve asla korkmamda her hususda çünkü sorgulamadan doğruyu bulamayız zaten

cennet sevdası cehennem korkusu kişi allahı içinde bulduğu zaman inanın ikisininde önemi kalmıyor

Geçmişte PTT nin bir masal hizmeti vardı. Çocuklarımıza çok önemli (!) hizmetler veriyordu. Şimdilerde devam ediyormu bilmiyorum. Çocuklar kendilerini masala öyle kaptırırlardıki, ebeveyinlere bu yüzden çok yüklü faturalar gelirdi. İlk başlarda masalın tadını alan çocuklar sonraları, kafasındaki masal sorgulamaları (!) ile sonraları masal dünyasında yaşar olurlar ve telefonun başından kalkmaz olurlardı. Hoş şimdide yoz düzen başka masallar buluyor çocuklara, PC oyunları...

Sayın seda, doğa üstü uydurmalar sorgulanırmı ? Siz neyi sorguladığınızı anlatmaya çalışıyorsunuz ? Sorgulama yöntemi ilkeli olur. İlkeleri vardır. Somutluk ve objektiflik ister. "Sorgulama" kelimesini burada yanlış yerde kullanıyorsun. Ön koşulsuz "inanmak" denir buna .

Gönderi tarihi:

Önyargılı bir başlık olmuş.Forumda örneği çok. Allah vardır ! , Allah yoktur ! gibi.

İnsanların Allahtan kaçmak istediklerinide nereden çıkardınız ve nasıl emin olabilirsiniz.

Burada yapmamız gereken . farklı görüş ve inançları anlamaya çalışmak olmalıdır.Muhatap olduğumuz kişilerinde en az kendimiz kadar samimi ve dürüst olduğunu kabul etmektir.yoksa hiçbir söylem popagandadan öteye gidemeyecektir.

Gönderi tarihi:
Yapalım sayın çimen, ben mantığımı çalıştırarak cevap vermek istiyorum. Umarım sizlerde böyle mantık çalıştırarak düşünürsünüz.

Ben Allah olsam (bir başka), yani yargılayıcı; inşaatları zayıf yapan müteahite gereken cezayı verirdim. Ama burada asıl cezayı Allaha verirdim. Çünkü asıl suçlu burada Allahtır. Ona ömür boyu afsız ceza verirdim (idam kaldırıldı). Nedenmi; çünkü yapının zayıf olduğunu bilerek katlediyor insanları. Yani fırsatçılık yapıyor. Zayıf yerinden bulmuş ta vuruyor....

bence kotu bır mantık arkadas allah neden suclu olsun her ıslenen cınayette allahmı suclu.bak buna katılırsın veya katılmazsın bılmıyorum cık allahın karsısına bu neden boyle bu neden soyle dıye haykır ama degısecek bır sey yok ben sana kurandan allahın sıstemıne daır bır bılgı vereyım belkı daha ıyı anlaya bılırsın

(A'RAF suresi 57. ayet):

Elmalılı Sade. 1: O, rahmetinin önünde rüzgarları müjdeci olarak yollayan Allah'tır. Nihayet onlar, yağmur yüklü ağır ağır bulutları hafif birşey gibi kaldırıp yüklendiklerinde, bakarsın Biz onları ölü bir memlekete gönderip oraya su indirmiş ve orada her türlüsünden ürün çıkarmışızdır. İşte ölüleri de böyle çıkaracağız. Gerek ki düşünüp ibret alasınız.

umarım bu mısalı anlarsın gercı sana boyle kurandan ornek vermek yanlıs anlama sakın yagmurlu bır gunde tasa tebesırle yazı yazmaya benzıyor ama herkes anlayısına gore yazmak ıstıyor bu arada sende bayagı sertmıssın allaha soyluyorsun ama allah senın elıne dusurmesın :)

ben kader olayını yanı aslında allahın ınsana mudahale olayını herzaman soyle acıklarım kendıme allah bana gore ısterse tabıkı mudahale eder pekı burda ınsanın ozgurlugu ne oluyor ?pekı burda kader ne oluyor?madem bılıyordu bunu neden once yapmadı ?dıye bınlerce bos soru soruluyor sonuca bakarsan hersey onun elınde ,senınde dedıgın gıbı ,allah mudahale eder mı? eder demekkı o mudahale ettıgı ınsanın kaderının orasına mudahale edecegım dıye yazmıs bu basıt sorulara bu ıcınden cıkamadıgınız sorulara verılecek en basıt cevap budur.

Gönderi tarihi:
allah neden suclu olsun her ıslenen cınayette allahmı suclu.

Hani onun izni olmadan sinek kanadını dahi kıpırdatamazdı ya... Bu yüzden parmağı vardır mutlaka.

Gönderi tarihi:
nekadar da güzel yazmışsınız,bende birkaç şey eklemek isterim..

kişi gerçek anlamda doğruyu bulmak adına bütün içtenliği ile hakka yönelirse şuna emin olsunki kesinlikle doğru ona kendini gösterir.

içindeki tüm olumsuz düşüncelerden sıyrılıp içten bir şekilde yönelen insan ama gerçekden istiyorsa kesinlikle ve kesinlikle gerçekleri görebilir

.

.

.

allah her yerde bizimle o gökde oturmuş meleklerine emir yağdıran yukardan bizi izleyen bir yaratıcı değil

umarım bunu herkes kavrayabilir,yeterki ona yönelin

ellerıne saglık se-da kardesım ama bunları kımseye anlatamazsın, cunku sen kapı kulu degılsın! bunları ancak yasarsın! bunlar anlatılması cok guc seyler, ama bunu bukadar anlabılmek bıle bunu ne derece saadet ıcınde yasadıgını besbellı gosterıyor allah bundan yoksun olan ateıstlerı (putperestlerı)buna muvaffak etsın.bunun fevkını bılmedıklerı ıcın cok uzuluyorum onlara

saygılar

Gönderi tarihi:
Geçmişte PTT nin bir masal hizmeti vardı. Çocuklarımıza çok önemli (!) hizmetler veriyordu. Şimdilerde devam ediyormu bilmiyorum. Çocuklar kendilerini masala öyle kaptırırlardıki, ebeveyinlere bu yüzden çok yüklü faturalar gelirdi. İlk başlarda masalın tadını alan çocuklar sonraları, kafasındaki masal sorgulamaları (!) ile sonraları masal dünyasında yaşar olurlar ve telefonun başından kalkmaz olurlardı. Hoş şimdide yoz düzen başka masallar buluyor çocuklara, PC oyunları...

Sayın seda, doğa üstü uydurmalar sorgulanırmı ? Siz neyi sorguladığınızı anlatmaya çalışıyorsunuz ? Sorgulama yöntemi ilkeli olur. İlkeleri vardır. Somutluk ve objektiflik ister. "Sorgulama" kelimesini burada yanlış yerde kullanıyorsun. Ön koşulsuz "inanmak" denir buna .

birseyi belli yerlerde sınırlarsın ,kendı mantıgına gore, buda baktıgın gıbı algılamaktır. burda ozgurluk vardır ama sınırlanamaz bır seyı tutup ıllede bır sınırın ıcıne sokamazsın, eger bu sınırlanamaz ve kısıtlanamaz olanı sen bır kac ılkeyle anlatmaya calısıyorsan o zaman dunyanın dengesını bana ılkecı bır tavır la anlat ,uzayın boslugunu bana ılkecı bır teorıyle anlat ,eger bunun adına zorbalık demıyorsan tabıkı.

saygılar

Önyargılı bir başlık olmuş.Forumda örneği çok. Allah vardır ! , Allah yoktur ! gibi.

İnsanların Allahtan kaçmak istediklerinide nereden çıkardınız ve nasıl emin olabilirsiniz.

Burada yapmamız gereken . farklı görüş ve inançları anlamaya çalışmak olmalıdır.Muhatap olduğumuz kişilerinde en az kendimiz kadar samimi ve dürüst olduğunu kabul etmektir.yoksa hiçbir söylem popagandadan öteye gidemeyecektir.

eger sen bu yazdıklarına ınanıyorsan ,ve bu yazdıklarının arkasında samımı bır sekılde duruyorsan ,sana helal olsun ama derımkı bır su forumu gez bakalım tekrar sonra konusalım

saygılar

Hani onun izni olmadan sinek kanadını dahi kıpırdatamazdı ya... Bu yüzden parmağı vardır mutlaka.

ben ateıst oldugum donemlerde bıle bunu boyle yorumlamamıstım ama neyse ben sana sukadarını soyluyorum; evet onun ıznı olmadan sınek kanadını bıle oynatamaz,onun ıznı olmadan taslar bıle yuvarlanamaz,onun ıznı olmadan sen annenden bıle dogamazdın,o zaman allah cok kotuyse bu kadar kotulugun yanında bu kadar acımazsızlıgın yanındakı bu kadar guzellık kımın eserı maraba bunu da anlat bıze.ben ınanıyorum kı allah dunyada 7 mılyar ınsanı yasatan tek enerjı(ınsallah bunun altında bırsey aramazsın) .bak sana soyle bır sey anlatayım cok basıt belkı olayı anlarsın.bırgun pencerenı acmıssın bakmıssınkı betonların arasından bır cıcek acmıs, sasırırsın! buda ne dersın! bakarsın o guzellıge. allah ordakı enerjı acıgını gorup kapatmıs o hıkmet sahıbıdır.ertesı gun bakarsın o cıcek sararmıs ,olmus, elınden gelen herseyı yaparsın ama kurtaramazsın allah ordakı enerjı acıgını tamamlamıs ve o enerjıye ıhtıyac orda kalmamıstır. enerjı fazlalıgı olusmasın dıye onu ordan almıstır kudret sahıbıdır.ıste sana allahın 99 ısmınden ıkı tanesı bunları acıkla kendıne cunku allah bu ısımlerle meydana cıkar dunyada,senın soyledıgın mantıksada dogru bıle olsa tutarsız bır mantık. pekı sana gore dogru nedır maraba kardes?

saygılar

"ne yana dönersen dön allahı bulursun"

Allah da bizi bulabilecek mi?

demekkı onun bırseyı bulmaya ıhtıyacı yok! senın bırseylerı bulmaya ıhtıyacın var! nasıl allahın olmadıgını soylemek ıcın yerıne baska bır kanıt getırıyorsan, bunun gıbı senın herzaman bulmaya ıhtıyacın var.

bıde bunu yazarken bılınclımıydın tam anlayamadım en azından senden beklemezdım cevap olsun dıye cevap.:)

Gönderi tarihi:

Evet,Allah izin vermese,mühlet vermese bunca kötülük olmayacak... en büyük farkımızda bu zaten.. biz inandığımız kitap sayesinde etrafımızda dönen onca kötü denilebilecek olayın nedenlerini kavrarken,ve az çok anlarken,siz bunca şeyi nasıl anlamlandırıryorsunuz... Allah ı suçlamaya gelince... haşa... seni yaratan, beni yaratan,etrafındaki her bir insanı,hayvanı,suyu ,toprağı yaratan,gözünde şöyle bir baştan sona canlandırmaya çalıştığın bütün dünyayı ve onun da dışındakileri yaratan, bi de üstüne üstlük aynı sn daha doğrusu an vaktinde,hepsinin öncesini ,o anını ve sonrasını bilen ,asla aklımızın alamayacağı kadar inanılmaz bir güce sahip olup bizleri hayrete düşüren Yaratıcı için ,sanki insandan konuşur gibi konuşmak hem inananların,hem inanmayanların en büyük gaflarından olsa gerek...kim kime hüküm veriyor ben buna gülerim..

Bakara(*) Sûresinin 213 . Ayetinde

İnsanlar tek bir ümmetti. Allah, müjdeciler ve uyarıcılar olarak peygamberler gönderdi ve beraberlerinde, insanların anlaşmazlığa düştükleri şeyler konusunda, aralarında hüküm vermek üzere kitapları hak olarak indirdi. Kendilerine apaçık âyetler geldikten sonra o konuda ancak; kitap verilenler, aralarındaki kıskançlık yüzünden anlaşmazlığa düştüler. Bunun üzerine Allah iman edenleri, kendi izniyle, onların hakkında ayrılığa düştükleri gerçeğe iletti. Allah dilediğini doğru yola iletir.

Bakara(*) Sûresinin 253 . Ayetinde

İşte peygamberler! Biz onların bir kısmını bir kısmına üstün kıldık. İçlerinden, Allah’ın konuştukları vardır. Bir kısmının da derecelerini yükseltmiştir. Meryemoğlu İsa’ya ise açık deliller verdik ve onu Ruhu’l-Kudüs (Cebrail) ile destekledik. Eğer Allah dileseydi, bunların arkasından gelen (millet)ler, kendilerine apaçık deliller geldikten sonra, birbirlerini öldürmezlerdi. Fakat ayrılığa düştüler. Onlardan inananlar da vardı, inkar edenler de. Yine Allah dileseydi, birbirlerini öldürmezlerdi. Lakin Allah dilediğini yapar.

Bakara(*) Sûresinin 272 . Ayetinde

Onları hidayete erdirmek sana ait değildir. Fakat Allah, dilediğini hidayete erdirir. Hayır olarak ne harcarsanız, kendiniz içindir. Zaten siz ancak Allah’ın rızasını kazanmak için harcarsınız. Hayır olarak her ne harcarsanız -hiç hakkınız yenmeden- karşılığı size tastamam ödenir.

Nisâ(*) Sûresinin 48 . Ayetinde

Şüphesiz Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz. Bunun dışında kalan (günah) ları ise dilediği kimseler için bağışlar. Allah’a şirk koşan kimse, şüphesiz büyük bir günah işleyerek iftira etmiş olur.

Nisâ(*) Sûresinin 49 . Ayetinde

Kendilerini temize çıkaranları görmedin mi? Hayır! Allah dilediğini temize çıkarır ve kendilerine kıl kadar zulmedilmez.

Mâide(*) Sûresinin 40 . Ayetinde

Bilmez misin ki göklerin ve yerin hükümranlığı Allah’a aittir. O dilediğine azap eder, dilediğini de bağışlar. Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir.

Tevbe

124. Herhangi bir sûre indirildiğinde, içlerinden, (alaylı bir şekilde) “Bu hanginizin imanını artırdı?” diyenler olur. İman etmiş olanlara gelince, inen sûre onların imanını artırmıştır. Onlar bunu birbirlerine müjdelerler.

125. Kalplerinde hastalık olanların ise, küfürlerini artırmış, böylece kâfir olarak ölüp gitmişlerdir.

126. Görmüyorlar mı ki, onlar her yıl bir veya iki kere belaya çarptırılıp imtihan ediliyorlar. Sonra ne tövbe ederler, ne de ibret alırlar.

127. Bir sûre indirildi mi, “Sizi bir kimse görüyor mu?” diye birbirlerine göz ederler, sonra da sıvışıp giderler. Anlamayan bir toplum olmalarından dolayı, Allah onların kalplerini çevirmiştir.

128. Andolsun, size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O size çok düşkün, mü’minlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir.

129. Eğer yüz çevirirlerse de ki: “Bana Allah yeter. O’ndan başka hiçbir ilah yoktur. Ben ancak O’na tevekkül ettim. O, yüce Arşın sahibidir.”

Gönderi tarihi:
"ne yana dönersen dön allahı bulursun"

Allah da bizi bulabilecek mi?

onu gün gelir bulursan,seni ne zaman bulmuş ve hep yanındaymış anlarsın... ne biliyosun

belki oluşumda belki ondan da öte.... senin sen olarak yaratılmana hüküm verdiği gün itibariyle sen varsın,sen işte onun yazdığı kadarsın...

Gönderi tarihi:
onu gün gelir bulursan,seni ne zaman bulmuş ve hep yanındaymış anlarsın... ne biliyosun

belki oluşumda belki ondan da öte.... senin sen olarak yaratılmana hüküm verdiği gün itibariyle sen varsın,sen işte onun yazdığı kadarsın...

Hayatım boyunca bana kendini en ufak şekilde dahi hissettirmemiş bir tanrıyı kabullenmem mümkün değil.. Beni hayata getirdiği için bir tanrıya değil, olsa olsa anne ve babama minnet duymam gerekir. Şöyle bir geriye dönüp baktığımda, hayat mücadelemde bir tanrının hayatıma bir etkisini göremedim... Ben onu bulamadım ; demek ki o da beni bulamamış...

Gönderi tarihi:

Dünya için yaşayanlar ölümden korkar.

Ben korkmuyormuyum korkuyorum sebebi ise o dünyaya hazır gidememkten.

Varlığı sadece dünyadan ibaret olduğunu sananlar Allahı suçlar dururlar. Neden çoluk çocuk ölüyorken birşey yapmıyor diye. Herkes herşeyin karşılığını alacak, bazıları dünyada bazıları ahirette.

Evet Rabbim istemedikçe sinek kandını bile çırpamaz. Sana irade vermiş istediğini yapmakta serbest bırakmış ama yapman için imkanlarıda O sunuyor.

Ayrıca inanmayan arkadaşların bir yaklaşımı var, inandığımı şeyle hakkında çok saygısız davranıyorlar, inanmasanız bile saygı gösterin. Size sayğı gösteriliyor, sizin akıbetiniz hakkındada kimsenin hüküm vermeye yetkisi yok. Sadece kafir deniliyor ama bu zorunuza gidiyor. Neden gidiyor? Kafir inanmayana denir, küfreden demektir burdaki küfür de Allahı reddetmektir. Sonuçta sizle dalğa geçilmiyor ne iseniz o söyleniyor.

Hayırlı cumalar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.