Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

GERİCİ BİR KADININ TESPİTİDİR

78342qg8.jpg

Selam size aydınlık ülkemin ışıl ışıl parlayan, ilerici Kadınları.

Oğullarının kumar borçlarını ödeyebilmek için mücevherlerini satan fedakâr analar. ******* ****** ********.

Siz ki, biz yobazların karılarına hep acımış, bizleri ****** ve hakir görmüşsünüzdür. Oysa biz gerici, yobaz ve mutlu bir yaşam sürerken,

siz kendi yarattığınız pembe dizi tadındaki kayıp yaşamlarınızın içinde çırpınıyorsunuz.

Kadın haklarını biz 1400 sene önce kazandık ve hayata geçirdik.

Siz hala mücadelesini veriyorsunuz. Erkekler neden aldatır diye kitaplar yazıyorsunuz. Tartışma programlarında da işin içinden çıkamayıp, stres, ruhsal çöküntü falan diye bağlamaya çalışıyorsunuz.

Göremediğiniz kocalarınızın imansızlığı!

Oysa biz gericiler zinadan kaçınan kocalarımızla mutluyuz.

Yine bir ilerici tarafından saldırıldığında, bu ne yobazlık diye bağırıyorsunuz.

Oysa biz dinciler haşemalarımızın içinde mutluyuz.

Oysa biz bebeklerimizi emzirmek için Allah?ın bize verdiği göğüslerimizi gizlemekten onurluyuz. İlgisizlikten uyuşturucuya bağımlı olmuş, tuvalet köşelerinde altın vuruş kurbanı çocuklarınızın hesabını vereceğiniz gün, elbette gelecektir.

Oysa biz Kuran?a bağımlı çocuklarımızla mutluyuz.

Acınası hallerden sıyrılın. Artık gerçeği görün. HUZUR İSLAMDA!

• Cevaplar 68
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

İşte klasik bir gerici mantık gerçekten.

Yani laik insanlar *********** ********* laik olmayanlar ahlaklıdır namusludur.

Örtünmeyen kadınların hepsi ********, ***********. Örtünen kadınların hepsi ahlaklıdır namusludur.

Öyle ya bütün uyuşturucu kullananlar hep laiklerin ve başı açık kadınların çocuklarıdır. Kocası zina yapan kadınların hepside başı açıktır. Örtünen kadınların hiçbirinin kocası zina yapmaz.

Modernlikten "karısını satma" yı anlayan Şevki Yılmaz mantığı işte.

Ha bunu yazan kişi başka bir topicte inanca saygıdan bahseder. Bu iş böyledir zaten. Bir yandan başı açık kadınlara laiklere etmediğin ****** bırakmayacaksın. Ondan sonra kendine gelince inanca saygı.

Gerçektende kelimenin tam anlamıyla gerici bir kadının "tespit" leri olmuş.

Gönderi tarihi:

Konu aslında alıntıdır ve siz arkadaşların neler yazacağını merak ettiğim için açmışımdır. İşte CYRANO arkadaşımızın yazdığı gibi karşılıklı saygıyı bulabilecekmiyim onu merak ediyordum aranızda yeni olduğum için. Bu başka bir konuda olabilirdi. Ha bu arada yukarıda yazanları üstüne alanlar düşünsün. Herkes ilerici olabilir fakat yukarıda ki özellikleri taşıyorsanız zaten bir sorun var demektir.

Gönderi tarihi:

Dediğim gibi kelimenin tam anlamıyla gerici bir mantığın ürünü yazı. Kendi gibi giyinmeyen, kendi gibi yaşamayan bütün kadınları kötü kadın olarak gören bir mantığın ürünü. Kendi gibi yaşamayan kadınlara demedik laf bırakmayıp. Ardından inanca saygıdan bahseden bir mantığın ürünü aynı zamanda.

"yarası olan gocunur" gibi basit kelime oyunlarına hiçkimse girmesin.

Yazının başına başı örtülü bir kadın figürü koymakta. Türbanın nasıl siyasi malzeme olarak kullanıldığının iyi bir örneği olmuş.

Gönderi tarihi:

O zaman sizin gibi yaşamayan ve inancı gereği başörtüsünü giyen bir kadına niye özgürlük hakkı verilmiyor? Soru çok basit gerçekten çok merak ediyorum. Bir türlü anlamıyorum. Ateist bir ülkede mi yaşıyoruz, yoksa herzaman denildiği gibi çoğunluğu müslüman olan bir ülkede mi? Gerçekten merak ediyorum! Gerçekten laik miyiz ? Yoksa laiklik sadece atesit veya diğer kesimlere mi çalışıyor? Gerçekten merak ediyorum! Özgür bir ülkede miyiz? Ben bunları gerçekten merak ediyorum!!!

Gönderi tarihi:

sayın RiverRed

bu kıyaslamalarlan insanlara nasıl doğru bir mesaj çıkarabiliriz.

kışkırtıcı ve provokatif bir yazı olduğunu düşünüyorum...

selamlar

Gönderi tarihi:
GERİCİ BİR KADININ TESPİTİDİR

Hem gerici, hem de boş birisi. İlerici (aydın), Yoz, ve Gerici ifadelerinin neleri temsil ettiğini bilemeyecek kadar boş ve güdümlü. Anlattığı tablonun aydın bir insana değil yoz kültüre ait olduğunu bilmiyor. Güdümlü olduğu için bilemiyor garip. İki üç kelimeyi beceremediğinden de alıntı ile girmiş tartışmaya. Göya kendini kabul ettirecek. Ama tüm insanlardan kısa zamanda tepki aldı.

Gönderi tarihi:

Yazık...gerçekten çok yazık.......

İlericilik, gericilik anlayışınız gerçekten böyle mi?

Şunu ne zaman kavrayacaksınız ben de bunu merak ediyorum. Dinlilerin hepsi çok iyi insanlar, çok mutlu, çok huzurlu; fakat inancı olmayanlar, dinsizler hep kötü insanlar, huzursuz, mutsuz. Öyle mi sanıyosunuz, ben de derim ki fena halde yanılıyosunuz.

Ben sizin mantığınızdaki 1 ilericiyi 10 tane gericiye değişmem.(Hatta 100)

Hala aklınızı işletmeyecek misiniz?

Gönderi tarihi:

Ahlak giyimde kuşamdamıdır, doğru terbiye etmek bir kesime mi aittir...

Uyuşturucu ve alkol kullananların hepsi türbansız kesimdenmidir?

Haşema giyenler, giymeyenlerden dahamı temizdir?

1400 yıl önce kadınlara verilen haklar, sonradan gelen ulemalar tarafından geri alındı bide buna dikkat etseydiniz...

Kadınlarına baskı uygulayan ve sözde namus adı altında onları çarşaflar altında saklayan adamların hepsi zinadan uzak duruyor öylemi? Peki nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz? Yoksa bu kendi gibi bilmek olmasın diğerlerini!!!

Ya gözlerinizi açıp etrafınıza iyi bakın,

Ya da kendinizi kandırmaya devam edin...

Hiç kimsenin namusunu, şerefini, ahlakını üzerine giydiği tekstil ürünleri ile belirleyemezsiniz... Belirlediğinizi sanıyorsanız da ancak hüsnü kuruntu edersiniz...

Pakistan, İran, Afganistan, Irak, Arabistan... Birazda oralara bakın... Orada kadınların başı örtülü ve herkes ahlakta 10 numara öylemi?

Bu ajitasyon ne zaman sona erecek bilmiyorum... Ama biz özellikle ağlamak için en arabesk filmlere giden bir milletiz... Nerede ağlayan biri var sanıyoruz ki o ağlayan haklı...

Gönderi tarihi:

Tespitse tespit edelim;

Başında türban, üstte t-shirt, kollar açık, etek diz altında. Ya da türbanı ile aynı renkte body giymiş strech, ne var ne yok ortada.

İnanmayana, abartıyosun diyen için elime fotoğraf makinasıyla sokağa çıkar enlerce yüzlerce kare çekerim gerekirse.

Üstü cami, altı kilise bu binanın.

Tespitinizi yaparken etrafınıza da bakmayı ihmal etmeyin. Dini vecibeleri doğrultusunda, inandığı değerler uğruna giyinen insanlara değil sözüm. Ama gerçeği görünüz, ne yalan ne iftira ne slogandır bu söylediğim. Bakalım ne kadar objektifsiniz...

Gönderi tarihi:
Dediğim gibi kelimenin tam anlamıyla gerici bir mantığın ürünü yazı. Kendi gibi giyinmeyen, kendi gibi yaşamayan bütün kadınları kötü kadın olarak gören bir mantığın ürünü. Kendi gibi yaşamayan kadınlara demedik laf bırakmayıp. Ardından inanca saygıdan bahseden bir mantığın ürünü aynı zamanda.

"yarası olan gocunur" gibi basit kelime oyunlarına hiçkimse girmesin.

Yazının başına başı örtülü bir kadın figürü koymakta. Türbanın nasıl siyasi malzeme olarak kullanıldığının iyi bir örneği olmuş.

Öylemi olmuş acaba sayın "cyrano"? Bu ülkedeki kıyafet devrimini rafama kaldırdın yoksa baş örtüsü siyasi malzeme ama baş açık "çağdaş ve modern" üstelik siyasi değil insan biraz yakın tarihi irdeler birde 28 subat türü uygulamaların 80 senedir "ÜLKE" insanının ensesinde boza pişirerekten sürdüğünü görmemekte bayağı bir maharet olsa gerek bu itibarla klasik demode olmuş polemikler artık geçmiyor biraz açık olmakta fayda var olmasada farketmez zaten güneş balçıkla sıvanmaz er geç hakikat meydana çıkar. :)

Gönderi tarihi:
Öylemi olmuş acaba sayın "cyrano"? Bu ülkedeki kıyafet devrimini rafama kaldırdın yoksa baş örtüsü siyasi malzeme ama baş açık "çağdaş ve modern" üstelik siyasi değil insan biraz yakın tarihi irdeler birde 28 subat türü uygulamaların 80 senedir "ÜLKE" insanının ensesinde boza pişirerekten sürdüğünü görmemekte bayağı bir maharet olsa gerek bu itibarla klasik demode olmuş polemikler artık geçmiyor biraz açık olmakta fayda var olmasada farketmez zaten güneş balçıkla sıvanmaz er geç hakikat meydana çıkar. :)

Sen ne anlatıyorsun dostum.

Başık kadınlara etmediği küfürü bırakmayna bir yazı üzerinden.

Önce bu tür yaklaşımlara karşı gerken tavrı almayı öğrenmeli insanlar ondan sonra inanca saygıdan bahsetmeli. Yazının başına türbanlı bir bayan figuru koyup onun altında. Örtünmeyen kadınlar için ağzına geleni saymak Türbanı siyasi malzeme yapmak değilmi ?

Boşverelim. Örtünmeyen kadınlara yapılan hakaretlere küfürlere seslerini çıkarmayıp. Ondan sonra inanca saygıdan bahsedenlerle bu konuda konuşacak bir şeyim yok.

Gönderi tarihi:

ya arkadaşım neyin mücadelesini veriyorsunuz yazık. baş örtüsü örtüpte taşıyamayan çok insan gördüm konumumdan dolayı her ortama girip çıkmışlığım var ve bi çok çeşit insan gördüm sizin hala korumaya çalıştığınız bazı baş örtülü insanın yaptığını son derece açık sizin deyiminizle************* insan yapmaz bırakın artık böyle çocukça oyunları neyin tespiti orasını burasını örtmekle adam olunsaydııııııııı ....... başı örtmekten önce insan olmak önemli :excl:

Gönderi tarihi:

ne kadar saçma bir yazı

kapalısı açığı,dinsizi dinlisi kim olursa olsun önce insana değer vermek zorundayız,insan olmanın gereğidir bu

düpedüz ayrımcılık ve pravakotorluk yapmış bayan

başını kapamayan her insan namussuz değildir,her kapalıda namuslu değildir.

kimse kimsenin içini kalbini bilemez ayrıca her konuda hüküm yalnız ve yalnız ALLAH ındır.boş şeyler bunlar

Gönderi tarihi:

Bir kadının ''gerici tesbitleri'' marjinal olan birşeye tahammülsüzlük Daha fazla saygı görmek istiyorsak daha fazla saygı göstermeyi ögrenmeliyiz,anlamamak için ugrasmak yerine anlamak için salsak kendimizi eleştrilerde karsıdan önce kendimizi eleştirsek Nerede hata yaptık desek eminim daha güzel olur.Bu bir ütopya ama napalım bu ülke ütopya dedikleri seyler sonucu olustu.İnancımı yitirmeyeceğim.

Gönderi tarihi:

bu ilerici gerici tartışması bana hatırla sevgili adlı diziyi hatırlattı... orda da vurgulanan şey aynı değilmiydi.. islamı daha doğrusu inandığı değerleri yaşamak isteyenler apaçık gerici tabiri kullanılarak lanse ediliyordu.yine bu forumda olduğu gibi sevgiden, hoşgörüden, anlayştan uzak, herşeyi kaba kuvvetle halltmeye çalışan, uzlaşılmaz insanlardı onlar...karşı tarafta olan ise seven sevilen hepimiz kardeşiz şarkıları söyleyen ama haksızlığa karşı da ölesiye direnen adı konmamış bir kominizm...peki hakikat gerçekten bu mu?? neden nasıl ve ne zaman uzaklaştı bu millet birbirinden akıl alır gibi değil...

dünyada herkes müslüman olmak zorunda değil ama şu da var ki hiç bir müslüman da dinini bırakmak ve yaşayamaz durumda olmak zorunda değil...

biz burda neyin kavgasını veriyoruz anlamakta güçlük çekiyorum bazen...

hepimiz aynı şeyi savunmuyor muyuz... şiddet olmasın.. evde adalet, sokakta adalet, iş yerinde adalet, yargıda adalet, hukuk sisteminde adalet olsun... sonra hoş görü... her yerde hoş görü...hatta bunu da aşan bir sevgi hayatımızın her anında(bu defa gizli değil) aşikar olarak hissedilen...

neyse burda dur yahya... malesef oraya ulaşmak bir hayli zor:(

eyvallah dostlar....

Gönderi tarihi:
Ciddiye alınacak bir yazı değil. Bu tür yazılarla kendi kendilerini tatminden öteye gidemiyorlar.

:clover:

Bence de ciddiye alınacak bir yazı değil.

Müslüman değilim, ama bu tür şahıslaraın verdiği pasları gole dönüştürerek İslam'a vurmayı kendi vicdanıma yediremiyorum.

Aklı başında müslümanlarla tartışmayı yeğlerim.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Ciddiye alınacak bir yazı değil. Bu tür yazılarla kendi kendilerini tatminden öteye gidemiyorlar.

Gerçekten çok haklısınınz sayın MUKİ .İnsanları din afyonu ile uyutup kadının ve dolayısıyla toplumun yarısının namusunu,ahlakını bir bez parçasına bağlayanlarla zaten tartışmanın bir anlamı da yok.Biz görmüyoruz sanki o bez parçalarına bürünen kadınların ** ******* karıştırdıklarını namusmuş ahlakmış güleyim bari onların bir çoğu bir torba erzağa,çeyrek altınlara geleceğimizi sattılar diğer şahit olduğum konuları yazmaya bile gerek duymuyorum daha söylenecek ne var ki?

Gönderi tarihi:
Gerçekten çok haklısınınz sayın MUKİ .İnsanları din afyonu ile uyutup kadının ve dolayısıyla toplumun yarısının namusunu,ahlakını bir bez parçasına bağlayanlarla zaten tartışmanın bir anlamı da yok.Biz görmüyoruz sanki o bez parçalarına bürünen kadınların ** ******* karıştırdıklarını namusmuş ahlakmış güleyim bari onların bir çoğu bir torba erzağa,çeyrek altınlara geleceğimizi sattılar diğer şahit olduğum konuları yazmaya bile gerek duymuyorum daha söylenecek ne var ki?

iki tarafın da yaptığı aynı şey... biz böyleyiz siz şöylesiniz farklı hiç bir şey yok...hangi taraf daha medeni? bence hiçbiri... biz karşıdakini insan olarak görme gözlüğümüzü kaybetmişiz...

muhammed ikbalin çok güzel bir sözü var. hiçbirşeyin bizim gördüğümüz gibi olmadığı ile ilgili.. "Ben gök mavidir dediğim zaman, bu ancak gök benim zihnimde mavi bir his uyandırır demek olur, mavi rengin gökte bulunan bir vasıf olduğunu ifade etmez." nitekim de öyledir gök mavi değildir.. ne açığın nede kapalının namussuz olmadığı gibi...

eyvallah dostlar...

Gönderi tarihi:

tebrik ederim.. ne güzel genellemeler yapmışsınız.. ağzınızdan bal damlıyor... başlıktaki arkadaşa birileri siyasetle ilgili bişeyler demiş ama burda daha iyi bir siyasetçi katılmış ona...

yav kusura bakma,şu çeyrek altınlar nerde dağıtılıyor,malum bende onlardanım ya ,boşa gitmesin,birazda ben nasipleneyim...vatan hainliğini de oldum olası sevmişimdir zaten,acayip bölücüyümdür... hele hele namus meseleleri... ben de bezliyim de var mı bezimi değiştirecek,biraz kirlenmiş gibi de....

evet yahya kardeş... bakış açıları,durum ortada... genellendirmeler,ayrımcılıklar...ve kökenler tabiki dönüp dolaşıp siyasete varıyor...biri kapalıları ya da dindarları düşman bellemiş,biri ateistleri ya da farklı dinleri ... nedir bu kadar insanların birbirine tahammülsüzlüğü anlamadım gitti...

Gönderi tarihi:
bakış açıları,durum ortada... genellendirmeler,ayrımcılıklar...ve kökenler tabiki dönüp dolaşıp siyasete varıyor...biri kapalıları ya da dindarları düşman bellemiş, biri ateistleri ya da farklı dinleri ... nedir bu kadar insanların birbirine tahammülsüzlüğü anlamadım gitti...

Anlayamazsın, anlamazsın, belki hiç bir zaman anlamayacaksın, belki de anlayacaksın, ama anlamak işine gelmeyecek. Anlaşılması gerekenleri yazayım sonrası ve takdiri senin.

Elbettki ayrıcalıklar olacak. İnsanların farklı, göreceli kültürleri vardır. Farklı coğrafi bölgelerde yetişmişlerdir. Üretim ve üleşim gerçeğinden dolayı farklı kültürler oluşturmuşlardır. Bu farklı kültürler onların ahlakını, geleneklerini, hatta yasalarını oluşturmuştur. Ortak hareket edilmesi için ortak değerlerin, ortak kültürlerin olması gerekir. İşte aslında bunun adı siyasettir. Bak bu konuda fiozoflar ne demiş:

Siyaset:

Toplumun halka dair yaptığı tüm etkinliklerdir (Aristoteles)

Bir de siyaset kavramının ne olduğuna bakalım:

İdeoloji siyasal ya da toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir toplumsal sınıfın davranışlarına yön veren politik, hukuksal, bilimsel, felsefi, dinsel, moral, estetik düşünceler bütünü. En basit tabirle bir ideoloji, düzenlenmiş, yapılanmış bir fikirler bütünüdür. Bu fikirler bütünüde siyasetin temeli olan siyasi ideolojileri oluşturmuştur.

Şimdi ise değerlendirelim:

Ayırıcalıkların, buna bağlı olarakta çatışmaların olmaması için toplumların ortak ideolojileri yada ortak siyasetleri olmalıdır. Bir taraf sömürücü siyaseti, diğer taraf paylaşımcı (eşitlik) siyaseti benimserse, sonuç kaçınılmaz olarak kavga olacaktır elbette.

Bir taraf bilimselliği diğer taraf bilimselliği önleyecek siyasetleri benimserse, yine bir taraf orta çağ arap kültürünü diğer tarafta sürekli güncellenen uygar siyaseti benimselerse, bu biribirine zıt siyasetler elbetteki kavga çıkaracaktır.

Şunu her zaman söylersiniz; efendim dinler uygar siyasetlere karşı değilki ? Hayır işte maalesef öyle değil. Dinler ortaçağdan kalma ve o dönemin toplumlarının köleci zihniyetini dolayısı ile uygar olmayan siyasetlerini (kültürlerini) oluşturmaktadır. İşte bu ayrılıkçı gidişatın asıl nedeni de budur.

İdeolojilerin temelinde insana verilecek değerler olmalıdır. Yani açıkça özgürlük, eşitlik, kardeşlik ve barış ögeleri yer almalıdır. Ortak siyasetler bu ögeleri temel olarak almalıdırlar. Aksi takdirde ayırımcılıklar ve çatışmalar hiç bir zaman bitmeyecektir. Sizler de sürekli soracaksınız, anlamayacaksınız...

Nedir bu ayırımcılık, neden bu kavgalar ?

Gönderi tarihi:
Anlayamazsın, anlamazsın, belki hiç bir zaman anlamayacaksın, belki de anlayacaksın, ama anlamak işine gelmeyecek. Anlaşılması gerekenleri yazayım sonrası ve takdiri senin.

Elbettki ayrıcalıklar olacak. İnsanların farklı, göreceli kültürleri vardır. Farklı coğrafi bölgelerde yetişmişlerdir. Üretim ve üleşim gerçeğinden dolayı farklı kültürler oluşturmuşlardır. Bu farklı kültürler onların ahlakını, geleneklerini, hatta yasalarını oluşturmuştur. Ortak hareket edilmesi için ortak değerlerin, ortak kültürlerin olması gerekir. İşte aslında bunun adı siyasettir. Bak bu konuda fiozoflar ne demiş:

Siyaset:

Toplumun halka dair yaptığı tüm etkinliklerdir (Aristoteles)

Bir de siyaset kavramının ne olduğuna bakalım:

İdeoloji siyasal ya da toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir toplumsal sınıfın davranışlarına yön veren politik, hukuksal, bilimsel, felsefi, dinsel, moral, estetik düşünceler bütünü. En basit tabirle bir ideoloji, düzenlenmiş, yapılanmış bir fikirler bütünüdür. Bu fikirler bütünüde siyasetin temeli olan siyasi ideolojileri oluşturmuştur.

Şimdi ise değerlendirelim:

Ayırıcalıkların, buna bağlı olarakta çatışmaların olmaması için toplumların ortak ideolojileri yada ortak siyasetleri olmalıdır. Bir taraf sömürücü siyaseti, diğer taraf paylaşımcı (eşitlik) siyaseti benimserse, sonuç kaçınılmaz olarak kavga olacaktır elbette.

Bir taraf bilimselliği diğer taraf bilimselliği önleyecek siyasetleri benimserse, yine bir taraf orta çağ arap kültürünü diğer tarafta sürekli güncellenen uygar siyaseti benimselerse, bu biribirine zıt siyasetler elbetteki kavga çıkaracaktır.

Şunu her zaman söylersiniz; efendim dinler uygar siyasetlere karşı değilki ? Hayır işte maalesef öyle değil. Dinler ortaçağdan kalma ve o dönemin toplumlarının köleci zihniyetini dolayısı ile uygar olmayan siyasetlerini (kültürlerini) oluşturmaktadır. İşte bu ayrılıkçı gidişatın asıl nedeni de budur.

İdeolojilerin temelinde insana verilecek değerler olmalıdır. Yani açıkça özgürlük, eşitlik, kardeşlik ve barış ögeleri yer almalıdır. Ortak siyasetler bu ögeleri temel olarak almalıdırlar. Aksi takdirde ayırımcılıklar ve çatışmalar hiç bir zaman bitmeyecektir. Sizler de sürekli soracaksınız, anlamayacaksınız...Nedir bu ayırımcılık, neden bu kavgalar ?

bizim anlamadığımız nokta o değildi arkadaşım. sen yanlış anlamışsın.. istediğimiz şeyi sen gayet güzel özetlemişsin bak yukarıda. aynı şeyleri isterken ortak hareket edememiz aksine birbirimizi yememiz asıl sorun olan..bunun nedeni de iletişimsizlik diye düşünüyorum ben.. çift tafarlı sahip olduğumuz değerlere saldırmadan konuşmayı becerebilsek çoğu şeyi halledebileceğimize inanıyorum.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.