Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Sayın maraba ! Doğruyu bulabilmek için , Bilimsel metod olarak şüpheciliğin esas olması konusunda hemfikiriz. çünkü mantıken , çok sayıda inanç vardır ama gerçek tektir. ancak , şüpheciliğin tehlikeli olması durumunu ayrı bir mevzu olarak düşünüyorum.

Şu açıdan : Mevcut inançların doğru olmadığının anlaşılması olasılığının , bireysel ve toplumsal boyutta bir kaos ortamı yaratacağını düşünerek tehlikeli buluyorum.

Sayın 16yıldız, Bireysel ve toplumsal boyutta oluşacak kaos için gerçeklere arkamızı dönemeyiz. Galileo, Bruno ve diğer bilim adamları öldürülme riskine rağmen sorgulamacı, şüpheci metodu ile bilimsel bulgularını kararlıca savundular. Doğrulara önem veren insanlar bunu yapmalılar.

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar öncelikle foruma yeni kayıt oldum Merhaba diyorum..:)

Şimdi hakikat perdesini aralayıpda tarafsız bir şekilde Kur'an-Kainat-İnsan ilişkisini incelersek;

(elbette tamamını incelemek mümükün degildir sığmaz buralara)ancak İnsan <Legad Halaknel insane fiyy ahseni tagvim<sırrına bakınca (Tin suresi 3.ayet) ahseni tagvime mazhariyet sırrı insanda vardır ve bunu doğru kullanmak her insana görevdir...Şimdi ben öncelikle demeliyimki belkide 14 yaşlarında iken Din ile pek alakam yoktu..Sonraları Merak ettim ve Kur'an-ı Kerim Meali okumaya başladım fihrist tarzı başlıklara ayrılmış şekilde msl ..Kozmolojik olaylar.. bölümünde ilgi,li ayetlerin yerleri yazılıydı merak ettiklerime baktım ve nihayettinde Allah hidayet lütfetti

düşünmeye başlaıdm dedimki Allah beni yaratmış bana el vermişl kol vermiş kafa göz vermiş O vermese nereden bilirdim var olmayı varlık alemini nasıl sahip olurdum ele,göze? Sorularını sordum geçenlerde okuduğum bir kitapta Amerikalı bilim adamı Witssingle sanırım aklımda ismi tam kalmadı arştırmaları sonucu bing bang olayından sonra Kainatta bir protein in TESADÜFEN olurşma ihtimalini 10üstü 161 de 1 ifadesi ile belirmiş ki bu bizim evrenin boyutu 10üssü 80 atom olduğu düşünülürse iki tane evreni yan yana kopyarsınız aminoasitleri salarsınız rastgele onları tabi bulabilirseniz onuda bulmak bi meseledir 10 üssü bilmemne ... sora a.a.

ler tesadüfen birleşirlerse bir protein oluşur ...!!!Enzim için ise 10 üssü 40 milyardır ki bilim adamı buna artık son noktayı koyuyor ve diyorki şunların oluşma ihtrimali Kasırga olupda hurdalıkta tesadüfen bir boing 747 oluşması kadar komik bir ihtimaldir...

Bu DA gösterirki insan bir yaratıcı arayacak çünkü Allah Açık kapı Bırakmaz Aleyhine delil bulamazsınız...Kesinlikle Allah'ın aleyhine delil bulamazsınız..Meselede "Hak geldi batıl yok olmaya mahkümdür"hitabı ki bu İslam dini için kullanılmıştır Allah Ezeli Ebedidir..Zerre kadar ihtimal bulunmaz bu bize gösterirki İnsan samimane bir mülahaza ile Kur'an-ı Kerimi okusa şu şeytandan şehevattan nefsden uzaklaşmaya çalışsa ve gönlünde tartsa meseleleri Allah lütfeder İslamı Genede Allah daha iyi bilir tabiiki...

Gönderi tarihi:
Onlar bu şeklide ifade etse bile bu doğru değildir.Doğru olabilmesi için dünyadaki bütün dinleri detaylı bir şekilde bilmeleri,ve islam ile kıyasladıktam sonra bir karara varmış olmaları gerekir. Çünkü ancak ozaman araştırma iddiasının doğru olduğu söylenebilir..Diğer dinler hakkında en ufak bir bilgisi dahi olmayan hatta mensubu olduğu din hakkında bile düşünemeyen,tartışamayan,eleştrileri saldırı olarak niteleyen biri nasıl olurda sorgulamış olabilir ?

sevgili katakuta siz nasıl o insanların yerine karar verebiliyorsunuz?nereden biliyorsunuz araştırmadıklarını?

Ben kendi adıma hiç şüphe duymadan ve hiç bir çelişki görmeden inanıyorum.

Sizin düşündüğünüz gibi körü körüne inanmıyorum ,eğer kuranı anlamak istersen sana olanları ve olabilecekleri anlatıyor.

Hiç ilahi adaleti duydunuzmu?hiç şahit oldunuzmu bilmiyorum ama ben çok şahit oldum,hak eninde sonunda yerini buldu üstelik mucize sayılacak olaylarada şahit oldum.

bunlar yeterli bence.

Yani insan olduğumdan dolayı maymundan gelebileceğimi maymun olabileceğimi hiç,hiç düşünmedim.

Yada bir tesadüfden ibaret olduğumuda hiç düşünmedim ,çünkü sebepsiz hiçbir şeyin olmayacağınıda biliyorum ve çok rahatım.

Gönderi tarihi:
Nasıl bakarsan öyle görürsün..

Şüphe en tehlikeli güdürdür bana göre herşeye şüpheli bakmak,düşünsenize yaşadığınız herşeyden şüphe ettiğinizi!!yada etrafınızda ki tüm insanlardan,evet ile hayır arasında sıkışıp kalır akıl şüphede ise...

ŞÜPHE

Bir şey şüpheli ise ondan sakın. Yoksa haram işlersin. (Abdullah Bin Abdülaziz)

Bu dünyada insanlar bir kere aldatılınca gerçekten bile şüphe duyarlar. (Hitopadesa)

Dostlarımızdan şüphelenmek, onların ihanetinden çok daha utanç vericidir. (La Rochefoucauld)

Şüphe, çilelerimizin en büyüğüdür. (A.M.Dranas)

Şüphe, çoğunlukla faydası olmayan bir ıstıraptır. (Samuel Hohnson)

Şüphe, duyguların değil, zekanın bir kusurudur. (Bacon)

Şüphe, hummalı hastaya benzer; Uyumaz, uyuyamaz, uyutmaz, dalsa da korkulu rüya görürü. (Cenap Şehabettin)

Gördüğün gibi maraba,şüpheyle hiç bir yere varamazsın,sadece kendi yer bitirirsin..

tebrikler suheda.............. -_-

Gönderi tarihi:
sevgili katakuta siz nasıl o insanların yerine karar verebiliyorsunuz?nereden biliyorsunuz araştırmadıklarını?

Sizin düşündüğünüz gibi körü körüne inanmıyorum ,eğer kuranı anlamak istersen sana olanları ve olabilecekleri anlatıyor.

Hiç ilahi adaleti duydunuzmu?hiç şahit oldunuzmu bilmiyorum ama ben çok şahit oldum,hak eninde sonunda yerini buldu üstelik mucize sayılacak olaylarada şahit oldum.

bunlar yeterli bence.

Yani insan olduğumdan dolayı maymundan gelebileceğimi maymun olabileceğimi hiç,hiç düşünmedim.

Yada bir tesadüfden ibaret olduğumuda hiç düşünmedim ,çünkü sebepsiz hiçbir şeyin olmayacağınıda biliyorum ve çok rahatım.

Ben o insanların yerne karar vermiş değilim.Eğerbir yerde araştırma olduğu iddia ediliyorsa mutlaka sorgulanmalıdır. Bir şeyin doğru olup olmadığın sorgulayabilemk içinde şüphe etmek olmazsa olmz şarttır. Siz benim yazdıklarımı aslında farkında olmadan desteklemişsisiniz

Bunu itiraf eden bir insan kalkıpta ben sorguladım,araştırdım diyemez,derse bile kimse ona inanmaz.

Sizin düşündüğünüz gibi körü körüne inanmıyorum

Hiç şüphe duymadan ve çelişki görmeden inanmak körükörüne inanmaktır.

Gönderi tarihi:
Ben o insanların yerne karar vermiş değilim.Eğerbir yerde araştırma olduğu iddia ediliyorsa mutlaka sorgulanmalıdır. Bir şeyin doğru olup olmadığın sorgulayabilemk içinde şüphe etmek olmazsa olmz şarttır. Siz benim yazdıklarımı aslında farkında olmadan desteklemişsisiniz

Bunu itiraf eden bir insan kalkıpta ben sorguladım,araştırdım diyemez,derse bile kimse ona inanmaz.

Hiç şüphe duymadan ve çelişki görmeden inanmak körükörüne inanmaktır.

sayın kata kuta inanmak için şuphe etmeye gerek yok.

Zaten kuran'da açıkça herşeyi söylüyor, bunu okuyan, anlamak isteyen zaten okuduğunda hiç şüphesi kalmaz.

Evet ben diğer dinlerede baktım kıyasladım ama islam hiç şüphesiz siğerlerinden çok o nedenle inanılmayacak hiç bir durum göremedim.

Sizin yadıklarınızı destekleye bilirim eğer bana göre doğruysa neden olmasın.

Yine söylüyorum galiba beni yalnış anladınız Diyorumki kuranı okuduktan sonra hiç şüphesiz inandım.

Bununyanında diğer dinleride okudum kıyasladım o nednle hiç şüphe duymadan inanıyorum.

Gönderi tarihi:

Şimdi şıracıya bozacıyı şahit tuttunuz mu, bozacı da şıracı için şahitlik yapar ve mesele hallolur.

Şıracı: "Şahitlik ederim ki bozacı doğru söylüyor."

Bozacı: "Şahitlik ederim ki şıracı doğru söylüyor."

Demek ikisi de doğru söylüyorlar. Aynı mantıkla:

"Allah var, çünkü Kur'an gönderdi, Kur'an hak, çünkü Allah gönderdi."

Yalnız bir küçük sorun daha var: Şüpheyi de aradan çıkarmanız gerekiyor, ama hiç sorun değil. Yukardaki mantık kabul edildikten sonra, bu leblebi çekirdek: "Şüphe küfürdür, şüphe eden imandan olur, imandan olan cehennemde ebedi yanar" dediniz mi, tamamdır. Alın size dikensiz gül bahçesi...

Tefsirler yazın, hikayeler yazın, kıssalar anlatın, evliyalar, kerametler, şeyhler, aklınıza ne gelirse, Allah ne verdiyse, kim tutar ki sizi?

Gönderi tarihi:
sayın kata kuta inanmak için şuphe etmeye gerek yok.

Zaten kuran'da açıkça herşeyi söylüyor, bunu okuyan, anlamak isteyen zaten okuduğunda hiç şüphesi kalmaz.

Evet ben diğer dinlerede baktım kıyasladım ama islam hiç şüphesiz siğerlerinden çok o nedenle inanılmayacak hiç bir durum göremedim.

Sizin yadıklarınızı destekleye bilirim eğer bana göre doğruysa neden olmasın.

Yine söylüyorum galiba beni yalnış anladınız Diyorumki kuranı okuduktan sonra hiç şüphesiz inandım.

Bununyanında diğer dinleride okudum kıyasladım o nednle hiç şüphe duymadan inanıyorum.

Bakın hala inandım inandım diyorsunuz ama sorguladım diyemiyorsunuz.Müslümanlar kuranı sorgulayayamaz çünkü ebedi cehennnem tehlikesi var onlara göre.Sorguluyorum diyen bir insan kurana inanıyorum diyemez.

Al-i İmran 60 Gerçek, Rabbinden gelendir. Öyle ise şüphecilerden olma.

Enam 114 (De ki): Allah'dan başka bir hakem mi arayacağım? Halbuki size Kitab'ı açık olarak indiren O'dur. Kendilerine kitap verdiğimiz kimseler, Kur'an'ın gerçekten Rabbin tarafından indirilmiş olduğunu bilirler. Sakın şüpheye düşenlerden olma!

Araf 2 (Bu), kendisiyle insanları uyarman, inananlara öğüt vermen için sana indirilen bir kitaptır. Artık bu hususta kalbinde bir şüphe olmasın.

Yunus 94 (Resülüm!) Eğer sana indirdiğimizden (bu anlattığımız olaylardan) kuşkuda isen, senden önce Kitab'ı (Tevrat'ı) okuyanlara sor. Andolsun ki, Rabbinden sana hak gelmiştir. Sakın şüphecilerden olma

Hud 110 Andolsun biz Musa'ya Kitab'ı verdik; fakat onda ihtilaf edildi. Eğer Rabbinden bir söz geçmemiş olsaydı, elbette onların arasında hüküm verilmişti (ve işleri de bitirilmişti). Şüphesiz ki onlar Kur'an hakkında derin bir şüphe içindedirler

bu ayetler kuranda var iken hiç kimse ben sorguladım diyemez,hele şu ayetlere bakın

Müddesir

16- Hayır, çünkü o bizim âyetlerimize karşı bir inatçı kesildi.

17- Ben onu dimdik bir yokuşa sardıracağım.

18- Çünkü o bir düşündü, ölçtü, biçti.

19- ********* nasıl da ölçtü, biçti.

20- Yine *********, nasıl ölçtü biçti.

21- Sonra baktı.

22- Sonra kaşını çattı, surat astı.

23- Sonra arkasını döndü ve büyüklük tasladı.

24- "Bu, dedi, başka değil öğretilegelen bir sihirdir."

25- "Bu, sadece bir insan sözüdür."

26- Ben onu Sekar'a (cehenneme) sokacağım.

27- Bilir misin sen, nedir o sekar?

28- Ne geriye bir şey kor, ne bırakır.

29- Durmadan derileri kavurur.

İşte kuranın allahının sorgulayanlara karşı tavrı. Adam düşünmüş taşınmış ve sonunda demmki aklına yatmamışki kuranın insan sözü olduğuna karar vermiş. Allah onu ikna edeceği yerde derilerini kavurmakla tehdit ediyor.

Hiç bir müslsüman ben kuranı sorgılayarak inandım diyemez dese bile kimseyi kandıramaz.Kuranı sorgulamanın cezası cehenmede ebedi kebap olmaktır.

Gönderi tarihi:

sorguladım,yıllar önce büyük bir ilhamla dinimi merak edip okumaya başladım,derken ufak ufak bazı noktalar kulağımı tırmaladı,nasıl neden derken araştırmalar başladı,kitaplar ,Turan Dursun,şu bu derken ,bu kitap benim inandığım mükemmel yaratıcıdan olamaz dedim ve bıraktım....öyle ya,sizlerin dediği gibi çelişki üstüne çelişki.... aradan zaman geçti,etrafımdaki insanlarla uğraşmaya başladım...

Anneme bile ama burda böyle şurda şöyle yazıyor,bunu nasıl kabul edersin diye Kuran anlattım... derken sorularıma,bana müdahale eden ama asla doyurucu cevap veremeyen inananlar ekledim... ben onlara Kurandan sordukça onlar bir çok noktada sustu ya da tam anlamıyla susmaları belki de daha hayırlı olurdu... her neyse... sonra bi ton olay,nasıl oldu ne bitti bilmem bi daha kitap hakkında konuşmama kararı aldım ve tövbe ettim ama korkumdan yıllarca elime bi daha Kuran ı alamadım... ve yaklaşık 1.5 sene önce ,kitabı okumaya yeniden başladım ve o gün bugündür hala elimden düşürmediğim,artık kaç kez okuduğumu bilmediğim ve bütün bir yaşam tarzımı değiştirdiğim o eşşiz kitap,hayatımdaki en anlamlı şey oldu... hatta Kuran olmasa,eskisi gibi İncili de anlamamaya devam ederdim ama Kuran daki anlatım tarzına olan aşinalık,diğer kitapları da daha farklı algılamamı sağladı... hepsinin yaratandan olduğuna artık en ufak bir şüphem yok... Kuran da yalnızca şu meme tomurcuk olayı kulağımı tırmalamıştı bi ara ama ,Rabbime sığınıp bu konuyu anlamam için yardım dilemekten başka şansım yoktu.. çünkü ben hatalı anlamış olmalıydım,o ayet ise mükemmel olmalıydı diğerleri gibi... çok şükür onun da cevabını almam ve mükemmelliğini kavramam geç olmadı... ve bunların hepsi çok şükür bütün hamdların sahibi Allah ın lütfu....10 yıllık bu süreçler,deneyimler,yaşanan bütün olaylara yıllar sonra farklı bir bakış,olayların gelişimindeki eşsiz süreçler...ve sonuç... bir Yaratıcı vardır...Kuran ondandır..Kuran bir bütündür,onda en ufak bir çelişki göremezsiniz... O kitap her bir ayetiyle mükemmeldir... Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

İşte bu!

Sevgili fft, seni ayakta alkışlıyorum.

İstediğim cevabı bir kişiden bile olsa aldım. Anlatın da biz de bilelim değil mi, bunda ne sakınca var? Sonuçta hidayete ermişsiniz zaten.

İçtenlikle anlattığın için seni yürekten kutluyorum. Saygılar.

Gönderi tarihi:

Dünya nüfusu 6.5 milyar kişi.

Bunun yaklaşık 1 milyarı dinsiz.

Geri kalanlar dinli.

5.5 milyar insan içinde bu dinleri "bilinçli olarak" seçenlerin sayısı yüzeye vurulamayacak kadar azdır. Yani %0.00.. şeklinde bir rakamdır.

İnsanlar dinlerini seçmezler, dinlerini kucaklarında bulurlar.

Dinleri sorgulayanlar zaten dinsizleşirler genelde.

Ya deist olurlar.

(Yani doğanın/evrenin kendi kendinin yaratıcısı olamayacağına kanaat getirip, bir Tanrı olması gerektiğini, ama bu Tanrı'nın, yeryüzündeki dinlerde bahsedilen Tanrı olmadığını söyleyen inanç)

Ya ateist olurlar.

(Herşeyin doğadan/maddeden ibaret olduğunu, doğanın/evrenin yaratıcısının da bizzat yine doğa olduğunu, doğadan başka metafizik bir yaratıcı aramanın anlamsız olduğunu söyleyen düşünce)

Deist bir Tanrı olup olmadığının ispatlanamayacağını, öte yandan Tanrı'nın hiç olmadığının da ispatanamayacağını söyleyenler de agnostist olur. Ama agnostistler, bütün dinlerdeki ilah kavramını kesin olarak reddederler.

Saygılar.

acaba sorular misyonerlerden mi geliyor islam dini son hak dindir akıl ve mantığa hitap eder acaba vatikan dünyanın yuvarlak olduğunu ne zaman kabul etti acaba hangi dinin mensupları daha çok ahlaki çöküntüye uğramıştır peygamberimiz rahmet peygamberidir o bütün insanları kuçaklar acaba ateistler öldüktensonra mezar da ne yapaçaklar merak ediyorum yok olmak hiç olmak nasıl bir şey

Gönderi tarihi:
sorguladım,yıllar önce büyük bir ilhamla dinimi merak edip okumaya başladım,derken ufak ufak bazı noktalar kulağımı tırmaladı,nasıl neden derken araştırmalar başladı,kitaplar ,Turan Dursun,şu bu derken ,bu kitap benim inandığım mükemmel yaratıcıdan olamaz dedim ve bıraktım....öyle ya,sizlerin dediği gibi çelişki üstüne çelişki.... aradan zaman geçti,etrafımdaki insanlarla uğraşmaya başladım...

Nasıl yani bizlerin dediği gibi çelişki üstüne çelişki.Kuranda çelişki olmadığı halde sırf gıcıklık olsun diye bizmi uyduruyoruz bunları.Oysaki bu çelişkileri görebilmek için öyle uzman olmaya gerek bile yok azıcık sağduyu ve korkusuz mantık bunun için yeterde artar bile.

korkumdan yıllarca elime bi daha Kuran ı alamadım...

Korkunuzun sebebi ne idi ? Sanırım cevabı şu cümlenizde

sonra bi ton olay,nasıl oldu ne bitti bilmem bi daha kitap hakkında konuşmama kararı aldım

Yazdıklarınızdan çıkarsayabildiğim kadar çok aşırı duygusal birisiniz.Bundan dolayıda yaşadığınız bazı olayları Allahın varlığı ile bağdaştırmışsınız. Bu sorgulamak araştırmak sayılmaz. Bu bir rahatlama psikolojiisidir. Bazı insanlar altından kalkamadıkları sorunlarla karşılaştıklarında kimileri alkolü,kimileri uyuşturuculara başvurur, sizde dine yönelmişsinz. Olay bundan ibaret.

Zaten anne babalar onun için çocuklar mışıl mışıl uyusun diye başlarında masal okur.Etkili bit yöntem yani.

,

kitabı okumaya yeniden başladım ve o gün bugündür hala elimden düşürmediğim,artık kaç kez okuduğumu bilmediğim ve bütün bir yaşam tarzımı değiştirdiğim o eşşiz kitap,hayatımdaki en anlamlı şey oldu... hatta Kuran olmasa,eskisi gibi İncili de anlamamaya devam ederdim ama Kuran daki anlatım tarzına olan aşinalık,diğer kitapları da daha farklı algılamamı sağladı... hepsinin yaratandan olduğuna artık en ufak bir şüphem yok... Kuran da yalnızca şu meme tomurcuk olayı kulağımı tırmalamıştı bi ara ama ,Rabbime sığınıp bu konuyu anlamam için yardım dilemekten başka şansım yoktu.. çünkü ben hatalı anlamış olmalıydım,o ayet ise mükemmel olmalıydı diğerleri gibi... çok şükür onun da cevabını almam ve mükemmelliğini kavramam geç olmadı..

Peki bunun cevabını kimden ve nasıl aldınız neden yazmıyorsunuz.Size bunun cevabını veren şahıs, söz konusu ayeti nasıl eğip bükmüş çok merak ediyorum.

..Kuran bir bütündür,onda en ufak bir çelişki göremezsiniz...

Aşkın gözü kördür,sizin görmemeniz gayet normal.Çocuklarda masallardaki kahramanları gerçek sanar.

Gönderi tarihi:

Sayın kavurd,

Şu misyonerlik takıntısından kurtulun artık. İslam dininin de eleştirilebileceğini kabul edin.

Dünyanın genel durumuna bakarsak, onca korkutmaya rağmen kutsal kitapların bi işe yaramadığı ortada. Hak din denilen islam dini de aynı. İçindekiler insanı huzura değil huzursuzluğa itiyor.(Neredeyse her satırda cehennem tehdidi var) Bu kitapta "kuşku,çelişme ve tutarsızlık " bulamazsın diyor fakat bunların hepsi mevcut. İnsanoğlunu bilgilendirecek pek çok konu es geçilmiş. Akla ve mantığa uygunluğu da sürekli forumda tartışılıyor. Tabi bunlar herkesin inancına göre değişir.

Benim tanrım beni sevgiyle kucaklayan bir tanrı. Benim tanrım salt inanmadım diye sonsuza dek beni cehennemde yakmayacak.

O nedenle ben kendi tanrımla çok mutlu ve huzurluyum. Bu mezarda da devam edecek.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Yazdıklarınızdan çıkarsayabildiğim kadar çok aşırı duygusal birisiniz.Bundan dolayıda yaşadığınız bazı olayları Allahın varlığı ile bağdaştırmışsınız. Bu sorgulamak araştırmak sayılmaz. Bu bir rahatlama psikolojiisidir. Bazı insanlar altından kalkamadıkları sorunlarla karşılaştıklarında kimileri alkolü,kimileri uyuşturuculara başvurur, sizde dine yönelmişsinz. Olay bundan ibaret.

Peki bunun cevabını kimden ve nasıl aldınız neden yazmıyorsunuz.Size bunun cevabını veren şahıs, söz konusu ayeti nasıl eğip bükmüş çok merak ediyorum.

Aşkın gözü kördür,sizin görmemeniz gayet normal.Çocuklarda masallardaki kahramanları gerçek sanar.

malesef sandığınız gibi değil...her zaman dediğim gibi.. benim Yaratan a inanmadığım bir dönem hiç olmadı... arada dünyanın haline bakıp isyana yöneldiğim,kızgınlıkla neden neden diye öfkeme yenik düştüğüm zamanlar da oldu.. bir kanada fok olayı bile ,bütün haber izleme kavramımı bitirdi...Evet haklısınız.. belki fazla duygusalım.. ama kasdettiğim olaylar,sizin sandığınız gibi psikolojik bağdaştırma değildi...unutmayın,tesadüf dediklerimiz bir yere kadar tesadüftür... eğer ardı ardına bir konu hakkında aynı tesadüfleri yaşıyorsak ,ya da hayatımızda tesadüf dediklerimiz biraz abartılı olmaya başlarsa,bi durup düşünmek lazım... bu arada,yaşadığım olayları Allah la bağdaştırmak bir rahatlama psikoloji olamaz ,olsa olsa korkup kitabı bir daha elime almamak ve bu durumdan düşünmeden kaçma isteği bir rahatlama psikolojisi olabilir...ama ne varki ne kadar kaçsakta,nefsimiz bir noktada olması gerekene duyduğu özlemle bizi dönüp dolaştırıp din araştırmasına yine iter.. kısacası dinler,yani kaçtıklarımız ne yapsak bizi kuşatır,sizleri kuşattığı gibi... çoğu müslümandan dahi iyi biliyorsunuz bizim kitabı,hatta iddia ediyorum,ezbere bildiğiniz ayetler benimkinden fazladır.. :)

cevabı kimden aldığıma gelince... bir yerden ama nerden bilemem..tek bildiğim şahsi bir şahıstan olmadığı... eğer ayetin nasıl eğilip büküldüğünü anlamakta kararlıysanız,o ayetin arapçasını,ayet olduğunu çaktırmadan,arap dili ve edebiyatında okuyan ya da okumuş birine tercüme ettirmenizi tavsiye ederim.. mümkünse bu kişinin pek dinle alakası olmasın ve dediğim gibi okuttuğunuz ayet olduğunu bilmesin ve bütün anlamlarını döksün...

haklısınız aşkın gözü kördür....

Gün gelip artık bana değer vermez olduğunda,

Senin yanında yer alıp kendime karşı çıkacağım,

Hor görüp yüz çevirdiğini gördüğüm zaman bana;

Haksızlık etsen de,senin hakkını savunacağım.

En zayıf yanlarımı en iyi ben bildiğime göre,

Çekinmeden açığa vurup arka çıkabilirim sana,

Kusurlarımdan hangisi benim için en büyük lekeyse-

Beni kaybederken şan kazanırsın aynı anda.

Üstelik bu işte benim için de kazanç var;

Çünkü seven düşüncelerim sana yöneldikçe daima,

İster istemez kendime vereceğim zararlar,

Sana yarar sağlarken, kat kat yarar getirecek bana...

Öyle bağlıyım ki ben sana,öyle ki benim sevgim,

Sen haklı olasın diye,her haksızlığı üstlenirim.

W.Shakespeare

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.