Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 11 saat önce Admin Gönderi tarihi: 11 saat önce Kadınların Kocaları İçin Yapmaya Zorlanmaması Gereken 20 Şey Evliliğimizde sıklıkla yapmak zorunda hissettiğimiz bazı şeyler hakkında içten bir sohbet edelim. Sevgi dolu bir ilişkide olmanın kendinizi kaybetmek veya iradeniz dışında şeyler yapmak anlamına gelmemesi gerektiğini kabul etmek önemlidir. Kadınların ne yazık ki kocalarını mutlu etmek için belirli şekillerde davranmaya veya hareket etmeye mecbur hissettikleri bazı yaşam yönleri vardır. Ama hey, kendi teninizde otantik ve rahat bir şekilde yaşamayı hak ediyorsunuz! 1. Görünümünüzü Değiştirin Öncelikle, görünüm hakkında konuşalım. Başka birinin idealine uymak için görünümünüzü değiştirme ihtiyacı hissettiniz mi hiç? Eh, yalnız değilsiniz. Birçok kadın bu baskıyı hisseder, ister kilo vermek, ister saç stilini değiştirmek veya belirli bir şekilde giyinmek olsun. Ama tatlım, senin vücudun, senin kuralların! Benzersiz güzelliğinizi kucaklayın ve kendinizi muhteşem hissettirecek şekilde ifade edin; gerçek ışıltı budur. Daha gençken, erkek arkadaşımı -şimdiki kocamı- etkilemek için belirli bir tür elbise giymem gerektiğini düşünürdüm. Geriye dönüp baktığımda, başka biri olmaya çalışmak gerçekten yorucuydu. Kendim için giyinme özgürlüğü eşsizdir. Bu yüzden, ister dokuza kadar giyinmeyi sevin ister rahat kot pantolonunuza bayılın, her şey sizi mutlu eden şeyle ilgilidir. Unutmayın, güzellik özneldir ve giyebileceğiniz en çekici şey özgüvendir. Bu yüzden, iç ışığınızın parlak bir şekilde parlamasına izin verin ve sizi gerçekten seven kişi sizi olduğunuz gibi takdir edecektir - kusurlarınızla birlikte. Toplumsal standartlara boyun eğmemek inanılmaz derecede güçlendirici bir şeydir. 2. Her Yemeği Pişirin Mutfak görevleri hakkında konuşalım. Evdeki şef siz misiniz? Yemek pişirmek keyifli bir sanat olsa da, 'eş' şapkasını taktığınız için zorunlu bir angarya haline gelmemelidir. Genellikle her yemeği hazırlamanın tek sorumluluğumuz olduğunu hissetme tuzağına düşeriz, ancak gerçekçi olalım - herkes yemek yapan bir eşi takdir eder! Evliliğimin ilk birkaç ayını hatırlıyorum, her akşam üç çeşit yemek hazırlamam gerektiğine ikna olmuştum. Tahmin edin ne oldu? Hızla bunaltıcı hale geldi. Şimdi, kocam ve ben yemek pişirme görevlerini paylaşıyoruz ve bu bir oyun değiştirici. Hatta birlikte yeni tarifler denemeye olan sevgimizi keşfettik, bu da eğlenceli bir bağ kurma aktivitesi haline geldi. Hanımlar, dışarıdan yemek sipariş etmek veya eşinizin akşam yemeğini hazırlamasını sağlamak tamamen normaldir. Sorumlulukları paylaşmak sadece yükü hafifletmekle kalmaz, aynı zamanda ilişkiyi de güçlendirir. Ayrıca, ailenin şefi olmanız gerektiğini söyleyen bir kural kitabı yok. Mutfakta eşit katılımı normalleştirelim ki herkes hem yemek pişirmenin hem de yemenin tadını çıkarabilsin. 3. Çocuk Sahibi Olun Ah, en önemlisi—çocuklar. Çocuk sahibi olmak çok önemli bir karardır ve dış baskılar nedeniyle yapılmamalıdır. Her kadın anne olmayı hayal etmez ve bu tamamen normaldir. Çocuk sahibi olmak veya olmamak seçimi son derece kişiseldir ve bu şekilde saygı duyulmalıdır. İster çocuklarla dolu bir gelecek hayal edin, ister çocuksuz bir hayatı tercih edin, bu seçimi güvenle üstlenin. Hayat, tatmin edici yollarla doludur ve bunların hepsi bez takmayı ve okula gitmeyi içermez. Unutmayın, değeriniz ebeveyn statünüzle değil, dünyaya hangi biçimde olursa olsun getirdiğiniz sevgi ve neşeyle belirlenir. 4. Kariyerinizden Vazgeçin Bir şeyi netleştirelim: Kariyeriniz, kim olduğunuzun bir parçasıdır ve vazgeçmek asla varsayılan bir beklenti olarak görülmemelidir. Bazıları için iş, sadece maaş kazanmakla ilgili değildir; bir kimlik, başarı ve gurur kaynağıdır. Geri adım atmak, başkasının anlatısına uymak için yapılan bir fedakarlık değil, sizin seçiminiz olmalıdır. Evliliğimin ilk aşamalarında, kurumsal merdiveni tırmanmak ve 'iyi bir eş' olmak arasında kalmış hissediyordum. Toplum genellikle her ikisine de sahip olamayacağınız resmini çizer, ancak tahmin edin ne oldu? Kesinlikle sahip olabilirsiniz! Sınırları belirlemek ve sizin ve eşiniz için neyin işe yaradığını bulmakla ilgilidir. Kariyeriniz size neşe ve amaç getiriyorsa, ona sıkı sıkıya sarılın. Başarılı bir profesyonel yaşam ile besleyici bir kişisel yaşamı, hiçbirinden ödün vermeden dengelemek mümkündür. Anahtar, iletişim ve karşılıklı saygıdır. İsteklerinizin yükselmesine izin verin ve unutmayın, destekleyici bir partner her adımda sizi neşelendirecektir. 5. Her Şeye Katılın Bir ilişkide olmak, partnerinizin bir yankısı olmanız gerektiği anlamına gelmez. Kendi görüşlerinize, inançlarınıza ve değerlerinize sahip olmak sağlıklı ve önemlidir. Sadece huzuru korumak için kocanızın söylediği her şeye katılmak sürdürülebilir veya dürüst bir yaşam biçimi değildir. Eskiden tartışmalardan kaçınmak için başımı sallardım, işleri yolunda tutmanın yolu olduğunu düşünürdüm. Ancak zamanla farklı bakış açılarına sahip olmanın sorun olmadığını fark ettim. Konuşmaları ilginç ve ilişkileri dinamik kılan bu farklılıklardır. Tartışmaları benimsemek, kocamla en içgörülü tartışmalardan bazılarını ortaya çıkardı. Sesiniz önemlidir ve bunu paylaşmak ilişkinize derinlik katar. Anlaşmazlık, anlaşmazlık anlamına gelmez; büyüme ve anlayış anlamına gelir. Öyleyse devam edin, düşüncelerinizi paylaşın ve inançlarınızda kararlı olun. Doğru eş, sizin bakış açınıza değer verecek ve saygı duyacaktır, hatta sizinkinden farklı olsa bile. 6. Tüm Finansları Yönetin Finansları yönetmek, keşfedilmemiş sularda bir gemiyi dümenlemek gibi hissettirebilir. Finansal açıdan bilgili olmak harika olsa da, gerçekten istemediğiniz sürece tüm finansal sorumlulukları üstlenmeniz gerektiği anlamına gelmez. Para meseleleri, denkleme şeffaflık ve karşılıklı saygı katan bir ekip çalışması olmalıdır. Evliliğimizin başlarında, finansal yönetici rolünü üstlendim. İlk başta, yönetilebilir bir görev gibi görünüyordu, ancak kısa süre sonra, tek başıma yol alıyormuşum gibi hissettim. Şimdi, kocam ve ben düzenli olarak oturup finansal durumlarımızı birlikte gözden geçiriyor ve her ikimizin hedeflerine uygun kararlar alıyoruz. Hanımlar, yardım istemekten veya finansal görevleri paylaşmaktan çekinmeyin. Birlikte tartışmak ve planlama yapmak sadece yükü hafifletmekle kalmaz, aynı zamanda güven ve birliği de teşvik eder. Finansal sağlık ortak bir sorumluluktur ve her iki ortağın da paylaştığı özlemleri ve güvenliği yansıtmalıdır. Takım çalışması gerçekten finansal hayalleri gerçekleştirir! 7. Her Etkinliğe Ev Sahipliği Yapın Etkinliklere ev sahipliği yapmak sevdiklerinizle bağlantı kurmanın keyifli bir yolu olabilir, ancak yalnızca sizin omuzlarınıza düşmemelidir. Harika partiler verme yeteneğiniz olması, her seferinde her ayrıntıyı yönetmeniz gerektiği anlamına gelmez. Denge önemlidir ve bu sorumlulukları paylaşmak tamamen uygundur. Eskiden her aile toplantısının mükemmel olmasını sağlamanın benim görevim olduğunu düşünürdüm. Ancak kısa süre sonra delege etmenin ve hatta bazen tamamen geri çekilmenin sorun olmadığını fark ettim. Şimdi eşim ve ben birlikte ev sahipliği yapıyoruz ve arkadaşlarımız da partileri daha keyifli ve daha az stresli hale getirerek katkıda bulunuyorlar. Unutmayın, toplantıların özü etkinliğin mükemmelliği değil, bir arada olmaktır. Bu yüzden yardım istemekten veya ara sıra rolleri değiştirmeyi önermekten çekinmeyin. Denge neşe getirir ve paylaşılan bir ev sahipliği deneyimi çok daha tatmin edici ve eğlenceli olabilir. Sonuçta, en önemli şey kahkahalar ve anılardır. 8. Aile Geleneklerini Benimseyin Aile gelenekleri yürek ısıtan şeyler olabilir, ancak bunlar zincir gibi hissettirmemelidir. Geleneklere saygı göstermek güzeldir, ancak her ikinizle de yankı uyandıran yeni gelenekler yaratmak da aynı derecede önemlidir. Değerlerinizle veya yaşam tarzınızla uyuşmayan gelenekleri sürdürme zorunluluğu hissetmek gereksiz strese yol açabilir. Ailemizde, kocamın yaşam tarzına pek uymayan bir tatil geleneğimiz vardı. Başlangıçta bunu sürdürmek zorunda hissettim, ancak sonunda her ikimizin geçmişinden unsurları harmanlayan yeni bir gelenek yarattık. Her yıl ikimizin de dört gözle beklediği değerli bir gelenek haline geldi. Geleneksel gelenekler bir çift olarak sizinle birlikte gelişmeli ve kendi yolunuzu çizmeniz sorun değil. Geçmişi kutlayın, ancak bunun bugünü belirlemesine izin vermeyin. Yeni gelenekler oluşturmak ilişkinizi zenginleştirir ve kutlamaları tamamen size ait hale getirir. Paylaştığınız yolculuğu yansıtan şekillerde kutlama özgürlüğünü kucaklayın. 9. Her Zaman Ulaşılabilir Olun Herkes kişisel zamanı hak eder ve bir ilişkide olmak 7/24 ulaşılabilir olmanız gerektiği anlamına gelmez. Kendinize zaman ayırmak, kendinizi yeniden şarj etmek ve suçluluk duymadan kişisel ilgi alanlarınızı takip etmek önemlidir. İlk evlendiğimde, bunun sevgi ve bağlılık gösterdiğini düşünerek kocam için sürekli ulaşılabilir olma ihtiyacı hissettim. Ancak zamanla, 'benim zamanım'ın önemini ve ruhumu nasıl canlandırdığını fark ettim. Şimdi, ikimiz de kişisel alana öncelik veriyoruz ve bunun birlikte geçirdiğimiz zamanı zenginleştirdiğini anlıyoruz. Hanımlar, yalnızlığınızı ve hobilerinizi önemseyin. Kişisel gelişim ve sağlıklı bir ilişkiyi sürdürmek için bu olmazsa olmazdır. Biraz uzak kalmak kalbinizi gerçekten daha da sevgi dolu hale getirebilir ve eşinize tazelenmiş ve tatmin olmuş bir şekilde geri dönmek, bağınıza yeni bir enerji getirebilir. Yalnız geçirdiğiniz zamanı kucaklayın; bu harika bir hediyedir. 10. Her Aile Toplantısına Katılın Aile toplantıları bağ kurmak için harika fırsatlar olabilir, ancak her birine katılmak bir zorunluluk haline gelmemelidir. Bazen sadece bir molaya ihtiyacınız olur ve bu tamamen normaldir. İlişkiler, her iki partner de baskı olmadan seçim yapma özgürlüğüne sahip olduğunda gelişir. Partnerinizle duygularınız hakkında açıkça iletişim kurun. İkinizi de mutlu edecek bir denge bulmak önemlidir. Unutmayın, önemli olan katılımın sıklığı değil, birlikte geçirilen zamanın kalitesidir. 11. Çok Fazla Uzlaşma Uzlaşma her ilişkinin bir parçasıdır, ancak aşırı uzlaşma kişinin kendini kaybetmesine yol açabilir. Her iki partnerin ihtiyaçlarının ve tercihlerinin saygı gördüğü bir dengeyi korumak önemlidir. Her zaman eğilen taraf olmak için baskı hissetmeyin; bu iki yönlü bir yoldur. Uzlaşmaların fedakarlık haline gelmediğinden emin olun. Sağlıklı ilişkiler, her iki bireyin de değerli hissettiği karşılıklı saygı ve anlayış üzerine kuruludur. Yerinizde durun ve birini sevmenin her zaman evet demek anlamına gelmediğini unutmayın. Denge ve eşitlik, kalıcı ortaklıkların temel taşlarıdır. 12. Aile Terapisti Olun Empatik ve destekleyici olmak harikadır, ancak kendinizi ücretsiz aile terapisti gibi hissetmemelisiniz. Başkaları için orada olurken ruh sağlığınızı korumak için sınırlar koymak çok önemlidir. Herkesin duygusal refahından tek başına siz sorumlu değilsiniz. Gerektiğinde profesyonel yardım almaya teşvik edin ve duygusal sağlığınızı korumaya odaklanın. Destekleyici olmak kendi huzurunuzdan ödün vermek anlamına gelmez. Sınırlar dengeli ve sağlıklı bir ilişki için olmazsa olmazdır. 13. Her Zaman Mükemmel Bir Ev Sunun Resim gibi mükemmel bir ev sürdürme fikri göz korkutucu olabilir. Hayat karmaşıktır ve evler bu gerçeği yansıtır. Her köşeyi her zaman tertemiz tutmak için baskı hissetmeyin; mükemmellik mutlu bir ev için ön koşul değildir. Geçmişte, her küçük karmaşa için stres yapardım, bunun beni kötü gösterdiğini düşünürdüm. Ancak hayat devam ediyor ve evler sadece gösteriş için değil, yaşamak için var. Şimdi, kusurları kucaklıyorum, biraz dağınıklığın yaşam ve sevginin bir işareti olduğunu anlıyorum. Bir evi sıcaklıkla dolduran şey tertemiz yüzeyler değil, kahkahalar ve anılardır. Yaşanılan bir ev mutlu bir evdir, bu yüzden baskıyı bırakın ve güzel kaosunuzun tadını çıkarın. 14. Kişisel Hayallerinizi Feda Edin Hayalleriniz ve özlemleriniz kimliğiniz için hayati önem taşır ve şevkle takip edilmeyi hak ederler. Sadece bir ortaklığa girdiğiniz için hırslarınızdan vazgeçmeyin. Sağlıklı bir ilişki hayallerinizi desteklemeli ve beslemelidir, onları engellememelidir. Unutmayın, istekleriniz önemlidir. Destekleyici bir partner, sizin başarılarınızı kendi başarılarının yanı sıra teşvik edecek ve kutlayacaktır. Hayallerinize tutunun ve tüm kalbinizle peşinden gidin. Sizi eşsiz ve canlı kılan şeyin bir parçasıdırlar. Değerlerinden asla şüphe etmeyin. 15. Cinsiyet Rollerine Uyun Geleneksel cinsiyet rolleri görünmez zincirler gibi hissettirebilir, ancak modası geçmiş beklentilerden kurtulmanın zamanı geldi. Her ilişki benzersizdir ve roller toplumsal normlara göre değil, karşılıklı tercihler ve güçlü yönlere göre tanımlanmalıdır. Normlara meydan okuyun ve değerlerinizi ve yaşam tarzınızı yansıtan bir ortaklık yaratın. Eşitlik ve paylaşılan sorumluluklar uyumlu ve dinamik bir ilişkiyi teşvik eder. Herkese uyan tek bir yol yoktur, bu nedenle geleneksel kısıtlamalardan uzak, birlikte benzersiz yolunuzu oluşturma konusunda kendinize güvenin. 16. Tek Besleyici Olun Ebeveynlik paylaşılan bir yolculuktur ve besleyici rol yalnızca sizin omuzlarınıza düşmemelidir. Her iki partner de eşit derecede sevgi ve bakım sağlama yeteneğine sahiptir. Sorumlulukları paylaşmak, çok yönlü bir yetiştirme sağlar ve aile bağını güçlendirir. Her iki partnerin birlikte öğrendiği ve büyüdüğü ortak ebeveynliğin gücünü ve sevincini benimseyin. Paylaşılan bir yaklaşım ebeveynlik deneyimini zenginleştirir ve güçlü, destekleyici bir aile birimi oluşturur. 17. Duyguları Bastırın Duygular güçlüdür ve onları ifade etmek sağlıklıdır. Uyum sağlamak uğruna hissettiklerinizi bastırmayın. Duygularınızı iletmek, eşinizle daha derin bir bağ ve anlayış geliştirmek önemlidir. Çatışmayı önleyeceğini düşünerek duygularımı bastırıyordum. Ama bu sadece kızgınlığa yol açtı. Duygularımı açıkça dile getirmeye başladığımda, bağımızı güçlendirdi ve bizi daha da yakınlaştırdı. Savunmasızlık gerçekten de bir zayıflık değil, bir güçtür. İlişkilerin gerçekten gelişmesi anlayış ve empati yoluyla olur. Hissettiklerinizi ifade ederek hayatınıza daha fazla sevgi ve açıklık davet edersiniz. Gerçek benliğinizi göstermekten korkmayın; bu güzeldir. 18. Arkadaşlıklardan Vazgeçin Arkadaşlıklar paha biçilmezdir ve onları sürdürmek refahınız için çok önemlidir. İlişkiniz için sosyal bağlantılarınızı feda etmeniz gerektiğini düşünmeyin. Güçlü bir arkadaş ağı destek, neşe ve bakış açısı sunar. Başlangıçta arkadaşlarımdan uzaklaştım ve sadece ilişkimle ilgilendim. Kısa sürede onların arkadaşlığını ve hayatıma getirdikleri dengeyi ne kadar özlediğimi fark ettim. Onlarla yeniden bağlantı kurmak kişisel mutluluğumu ve dolayısıyla ilişkimizi zenginleştirdi. Arkadaşlar, destek sisteminizin hayati bir parçasıdır, neşe ve topraklama sağlar. Besleyici bir ortaklık, sosyal bağlarınızı teşvik edecek ve saygı gösterecektir. Arkadaşlar, eşinizle paylaştığınız sevgiyi tamamlayarak kahkaha ve ışık getirir. 19. Öz Bakımı İhmal Etmek Öz bakım bir lüks değil, bir zorunluluktur. Bir ilişkide, eşinizin ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarınız yerine önceliklendirmek kolaydır. Ancak öz bakımı ihmal etmek tükenmişliğe yol açabilir. Mutluluğunuzu ve sağlığınızı korumak için kendinize zaman ayırmak şarttır. Unutmayın, öz bakım bencil değildir; hayati önem taşır. İster sessiz bir yürüyüş, ister bir spa günü, ister sadece bir kitap okumak olsun, kendinize zaman ayırın. Sağlıklı ve mutlu bir siz, ilişkinize verebileceğiniz en iyi hediyedir. 20. Her Tatili Planlayın Tatil planlamak heyecan verici olabilir, ancak her zaman sizin elinizde olmamalı. Seyahat planlaması, her iki partnerin ilgi alanlarını ve isteklerini yansıtan, paylaşılan bir macera olmalıdır. Her kaçamağın tek mimarı olmak zorunda olduğunuzu düşünmeyin. İşbirlikçi planlamayı benimseyin ve tatillerinizin daha doyurucu hale geldiğini görün. İş yükünü paylaşmak, her iki partnerin ilgi alanlarının temsil edilmesini sağlayarak yolculuğu varış noktası kadar keyifli hale getirir. Planlamada ekip çalışması, seyahatlerinize heyecan verici bir boyut kazandırabilir ve tüm deneyimi zenginleştirebilir. Kaynak: Her Way Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.