Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Elon Musk, eleştirmenlerin 'tarihin en büyük oyun dolandırıcılığı' olarak adlandırdığı olayda gizlice yardım almış olabileceğini ağzından kaçırdı

Elon Musk'ın dünyanın en iyi video oyunu oyuncularından biri olduğu konusunda yalan söyleyip söylemediği konusunda tuhaf bir skandal patlak veriyor. Şimdi, Musk'ın gizlice yardım istediğini itiraf ettiği iddiaları ortaya çıktı.

video-games.jpg

Tesla CEO'su ve dünyanın en zengin kişilerinden biri olan Elon Musk, sınırlı boş zamanlarında rekabetçi oyunlarda en yüksek puanları aldığını iddia etti.

Musk'ın başarıları podcaster'lar Joe Rogan ve Lex Fridman'dan övgü aldı ve platformu X'te oyun kilometre taşlarını sık sık paylaştı.

Musk, Kasım ayında Diablo IV'te bir seviyeyi tamamladıktan sonra "Maksimum zorlukta video oyunlarını hızlı bir şekilde oynamaktan öğrenilecek çok fazla hayat dersi var," diye yazdı. "Matriste var olmaktan ziyade, matrisi görmeyi öğretiyor."

Bazıları Musk'ın oyun iddialarının, özellikle Twitch yayıncıları ve oyun etkileyicileri arasında X'te (sahip olduğu) etkileşimi artırmayı amaçladığını düşünüyor.

Musk'ın en iyisi olduğunu iddia ettiği oyunlarda en üst seviyelere ulaşmak için onlarca hatta yüzlerce saat oyun oynamak gerekiyor ve insanlar bunu Tesla, SpaceX, X, The Boring Co.'yu yönetirken ve Başkan Trump için çalışırken nasıl başardığını merak ediyor.

Bazı ciddi oyuncular Musk'ı oyun sıralamalarını tahrif etmekle suçluyor. Oyunlarının YouTube analizlerinden biri bunu "tarihin en büyük oyun dolandırıcılığı" olarak adlandırıyor.

Musk görünüşe göre başkalarından yardım aldığını kabul etti mi?

Bugün itibarıyla X'te doğrulanabilir şekilde takip ettiği başka bir Diablo oyuncusuyla yapılan bir dizi doğrudan mesajda, girişimci Grinding Gear Games tarafından yayınlanan Path of Exile 2'de liderlik tablosunda tırmanmasına yardımcı olan başka kişiler olduğunu açıkladı.

Niko Wrex, Musk'a ağır işlerin bir kısmını kendisi adına yapması için başka kişileri işe alıp almadığını sordu. Musk bir DM'de "Eğer yapmazsanız Asya'daki oyuncuları yenmeniz imkansız, onlar da öyle yapıyor!" diye yanıtladı. "Ancak bir oyunun videosunu yayınladığımda veya yayın yaptığımda, bu %100 benim."

Musk, bunu doğrulamak veya reddetmek için kendi hesabından bu alışverişe yorum yapmadı.

Ancak Wrex, insanları aldatmak için karmaşık bir plan yapmadığını göstermek için izleyicileri DM'lerden geçirdi.

Videonun şu anda 2,3 milyondan fazla görüntülenmesi var. Son zamanlarda Musk ile X platformunda yayın yapmaya başlayıp başlamama konusunda doğrudan iletişim halinde olan Asmongold tarafından paylaşıldı.

Wrex'in karakterlerinin bir liderlik tablosunun zirvesine ulaşmasından tam olarak sorumlu olup olmadığı sorulduğunda, Musk hesabından gelen yanıt açıktı.

"Hayır," geldi cevap. "Bunu asla iddia etmedim."

Musk'ın 'cyb3rgam3r420' takma adıyla yönettiği X'teki oyun hesabı, karakterinden defalarca bahsetti ve bir kez bile başka birinin oynadığını ima etmedi.

"Yeni Path of Exile karakterim Kekius Maximus ile hızlı ilerleme kaydediyorum!" diye geçen ayın sonunda yazdı.

DM alışverişinde Musk, başka en iyi hesapların da birden fazla oyuncu tarafından yönetildiğini iddia etti, ancak hiçbir kanıt sunmadı. Genellikle, en iyi sıralanan oyuncular başarılarını kanıtlamak için koşularını saatlerce yayınlarlar.

Musk, tartışmayı gülerek geçiştirmeye çalışır

Fortune, hem Musk'a hem de Grinding Gear Games'e yorum için ulaştı, ancak ikisi de yayın sırasında yanıt vermedi.

Bu ayın başlarında suçlamalarıyla tartışmayı ilk başlatan yayıncı Quin, DM'lere yanıt olarak lafını sakınmadı: "Elon Musk açıkça, açıkça hile yapıyor."

Kültürün derinliklerine işlemiş birden fazla ünlü oyuncu, daha önce sicili hakkında yalan söylediği için onu suçlamıştı.

Musk'a iddialarını kanıtlaması için meydan okuyan Asmongold dışında, popüler yayıncı PenguinzO skandalı Musk için bir "maske çıkarma anı" olarak adlandırdı.

Girişimci şimdiye kadar Yeni Zelandalı oyuncu Quin tarafından ilk kez yöneltilen suçlamayı kesin olarak doğrulamadı veya reddetmedi.

Ancak geçen hafta Tesla CEO'su, Çin'den tanınmış bir Elon Musk taklitçisine atıfta bulunarak "Yilong Ma"nın kendisi için çaldığını söyleyerek tartışmayı geçiştirmeye çalıştı.

Müzisyen Grimes çocuklarının babasının savunmasına koştu
Garip doğa bu hafta sonu, birkaç çocuğunu doğuran kadınlardan sadece birinin değil ikisinin sosyal medyada Musk'ı desteklemek zorunda hissetmesiyle bir başka hal aldı.

Öncelikle, geçmişte Musk ile velayet savaşı içinde olan şarkıcı Grimes, Cumartesi günü onun Amerika'nın en iyi Diablo oyuncusu olduğunu söyledi. "Bunları kendi gözlerimle gözlemledim. Bunu doğrulayabilecek başka tanıklar da var," diye yazdı. Ancak Path of Exile 2 rekoru hakkında dürüst olması gerektiğini kabul etti.

Ardından Neuralink'ten Shivon Zilis, bir yıl önce Musk'ın Diablo IV'teki maceralarına dair kendi güzel anılarını anlattı.

"Aile yemekleri ve Noel hediyeleri için ara verdi ama uyumak için çok heyecanlıydı," diye ekledi. Musk ikisine de teşekkür etti.

Kaynak: Fortune

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.