Admin ™ Admin Gönderi tarihi: Cumartesi 12:27 Admin Gönderi tarihi: Cumartesi 12:27 Dünyanın ilk açık kaynaklı hapsolmuş iyon kuantum bilgisayarı tanıtıldı Waterloo merkezli kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Open Quantum Design (OQD), dünyanın ilk açık kaynaklı, tam yığınlı, hapsolmuş iyon kuantum bilgisayarını tanıttı. Bu proje, kuantum hesaplama teknolojisine erişimi demokratikleştirmeyi amaçlıyor. Bu iddialı hedefi gerçekleştirmek için OQD, kuantum hesaplama alanındaki kilit paydaşlarla ortaklık kurdu. Kuruluş bir basın bülteninde, "Kuantumun ağır topları Xanadu, Waterloo Üniversitesi, Unitary Foundation ve Haiqu, OQD'nin yenilikçi platformuna katılan ilk kişilerdir" dedi. Bu güçlü ittifak, kuantum hesaplama kaynaklarını serbestçe erişilebilir hale getirmeye odaklanmıştır. Buna yalnızca donanımın kendisi değil, aynı zamanda onu çalıştırmak için gereken yazılım ve onu anlamak için gereken eğitim materyalleri de dahildir. OQD, bu araçları açık bir şekilde sağlayarak dünya çapındaki araştırmacıları, geliştiricileri ve kurumları güçlendirebileceklerine inanmaktadır. “Açık kaynaklı yaklaşımımız, kuantum bilgisayarındaki her şeyin, çıplak metal teknik tasarımdan uygulama programlama arayüzlerine kadar, kullanıcı tarafından erişilebilir olacağı anlamına geliyor,” diyor OQD'nin kurucu ortağı Roger Melko. Tuzaklanmış iyon kuantum hesaplaması ölçeklenebilir Tuzaklanmış iyon kuantum bilgisayarları, kuantum hesaplamasına farklı bir yaklaşımı temsil ediyor. Hesaplamaları yürütmek için hassas bir şekilde kontrol edilen elektromanyetik alanlar aracılığıyla manipüle edilen iyonlar veya yüklü atomlar kullanıyorlar. Bu sistem, yüksek hassasiyeti ve ölçeklenebilirlik potansiyeli ile biliniyor ve bu da onu kuantum araştırmalarını ilerletmek için önemli bir araç haline getiriyor. OQD CEO'su Greg Dick, “Kuantum hesaplamayı ölçeklendirmek için kolektif küresel kuantum iş gücünden yararlanmanın bir yolunu bulduk,” diye iddia ediyor. Bu açık platform, araştırmacıların çalışmalarını paylaşmalarına, mevcut bilgi üzerine inşa etmelerine ve birlikte yenilik yapmalarına olanak tanıyor. Xanadu CEO'su ve Kurucusu Christian Weedbrook, “Açık kaynak, kuantum bilgisayara basit bir erişimden daha fazlasıdır; yenilik için zengin bir ortam olan bir oyun alanında küresel bir kuantum topluluğuna erişimdir,” diye ekliyor. Kaynak ve bilgi paylaşımı OQD, bu işbirlikçi yaklaşımın, kuantum bilişim sektörünün bugün karşı karşıya olduğu büyük zorlukların üstesinden gelmek için anahtar olacağına inanıyor. Bu zorluklardan biri donanıma erişimdir. Kuantum bilgisayarlar karmaşık ve pahalı makinelerdir. Birçok araştırmacı ve geliştiricinin kendi bilgisayarlarını edinmek için kaynakları yoktur. OQD'nin açık kaynaklı platformu, tuzağa düşürülmüş iyon kuantum bilgisayarını serbestçe kullanılabilir hale getirerek bu sorunu ele alıyor. Bir diğer zorluk da yetenekli yeteneklerin geliştirilmesidir. Kuantum bilişim alanı nispeten yenidir ve kalifiye personel sıkıntısı vardır. OQD'nin platformu, bu beceri açığını gidermeye yardımcı olmak için eğitim kaynakları ve eğitim materyalleri içerir. "Kuantum girişim dünyasında hepimizin bir noktada karşılaştığı iki büyük zorluk vardır: en iyi yeteneklere erişim ve donanıma erişim. Open Quantum Design'ın işbirlikçi modeli bu iki zorluğun da üstesinden geliyor," diye iddia etti Haiqu'nun Kurucu Ortağı ve CEO'su Richard Givhan. Kuantum araştırmaları için bir katalizör OQD'nin platformu, araştırmacılara kuantum bilgisayarının iç işleyişini derinlemesine incelemek için benzersiz bir fırsat sunuyor. Donanım özelliklerine, üretim standartlarına ve geliştirme araçlarına erişebilirler. Bu şeffaflık, teknoloji hakkında daha derin bir anlayışa olanak tanır ve fikirlerin paylaşılmasını teşvik eder. “Open Quantum Design’ın açık kaynaklı kuantum bilgisayarı, kuantum araştırmalarında üstel ilerlemeler için bir katalizör olarak konumlandırılmıştır,” diye sonlandırdı Waterloo Üniversitesi Araştırma ve Uluslararası Başkan Yardımcısı Charmaine Dean. Bu gelişme, en son piyasa trendleriyle paraleldir. Birçok şirket ve kurum, kuantum hesaplama teknolojisini mükemmelleştirmeye doğru ilerliyor. Son zamanlarda, MIT bilim insanları büyük bir atılımla %99,998'lik dünya rekoru tek kübit doğruluğuna ulaştı. Kaynak: IE Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.