Φ yahya35 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Peygamber onların yaptıklarından sorumlu değilse niye taktik vermiş acaba? Yada en azından kervanları basan müslümanlara, yahu ne yapıyorsunuz, bu yaptığınız insanlık dışı,kötü bir davranıştır derhal bundan vazgeçin demeyi akıl edememiş galiba? öncelikle taktik verme gibi bir ithamı kabul etmediğimi söylemeliyim.sizin aklınıza gelen her iyi şey emin olun onun da aklına gelmiştir... yapmış mıdır yapmamış mıdır? ben bundan sizin kadar emin değilim işte... o dönemin yeteri kadar iyi kavranamadığını düşünüyorum.. siz öyle bir muhammed tarif ediyorsunuz ki sanki herşey onun iki dudağından çıkanlarla biranda değişiveriyor.. onun böyle bir gücü varmış gibi.. oysa ki Hz. muhammed Kuranda ifade edildiği gibi sadece bir insan.. işini diktatörlükle değil iştişare ile yapan bir insan...bundan iştişarede mekkeli müslümanlara destek verildiği gibi bir sonuç çıkarılmasın rica ederim.. söylemek istediğim peygamberin işinin bu kadar kolay olmadığı...insan ikna edilmek, tatmin edilmek ister..aynı sizin gibi... peki söyleyin bana ne mekkede ne medinede kendine yer bulamayan bu insanları ikna etmek kolay mı..gidecek kalacak yer yok.anlaşmya uygun olmadığı için medineden gelen herhangi bir yardım yok. zira bu müslüman olmak isteyenler için bir teşvik olur. mekkeliler kabul etmezler... peki islamı seçen ama kabul edilmyen bu bedeviler ne ile ikna edceksiniz... diyorum ya yapmış mı yapmamış mı emin değilim ama bildiğim bir şey var ki o da 7. asırda olnlar sizin düşündüğünüz gibi değil.. ya ben insan yapısını fazla önemsiyorum ya da siz çok gözardı edyorsunuz... ah yine duygularım karma karışık oldu... ve içim tarifsiz bir acı ile doldu... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 öncelikle taktik verme gibi bir ithamı kabul etmediğimi söylemeliyim.sizin aklınıza gelen her iyi şey emin olun onun da aklına gelmiştir... yapmış mıdır yapmamış mıdır? ben bundan sizin kadar emin değilim işte... o dönemin yeteri kadar iyi kavranamadığını düşünüyorum.. siz öyle bir muhammed tarif ediyorsunuz ki sanki herşey onun iki dudağından çıkanlarla biranda değişiveriyor.. onun böyle bir gücü varmış gibi.. oysa ki Hz. muhammed Kuranda ifade edildiği gibi sadece bir insan.. işini diktatörlükle değil iştişare ile yapan bir insan...bundan iştişarede mekkeli müslümanlara destek verildiği gibi bir sonuç çıkarılmasın rica ederim.. söylemek istediğim peygamberin işinin bu kadar kolay olmadığı...insan ikna edilmek, tatmin edilmek ister..aynı sizin gibi... peki söyleyin bana ne mekkede ne medinede kendine yer bulamayan bu insanları ikna etmek kolay mı..gidecek kalacak yer yok.anlaşmya uygun olmadığı için medineden gelen herhangi bir yardım yok. zira bu müslüman olmak isteyenler için bir teşvik olur. mekkeliler kabul etmezler... peki islamı seçen ama kabul edilmyen bu bedeviler ne ile ikna edceksiniz...diyorum ya yapmış mı yapmamış mı emin değilim ama bildiğim bir şey var ki o da 7. asırda olnlar sizin düşündüğünüz gibi değil.. ya ben insan yapısını fazla önemsiyorum ya da siz çok gözardı edyorsunuz... ah yine duygularım karma karışık oldu... ve içim tarifsiz bir acı ile doldu... Sizin neyi kabul etmediğiniz beni ilglendirmiyor. Zaten sizleri menun etmek için yazmıyorum.Soruya cevap verin Muhammed kervanları basan müslümanlara, yahu ne yapıyorsunuz, bu yaptığınız insanlık dışı,kötü bir davranıştır derhal bundan vazgeçin diye neden dememiş? veremiyorsanız eyvallah Alıntı
Φ yahya35 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Sizin neyi kabul etmediğiniz beni ilglendirmiyor. Zaten sizleri menun etmek için yazmıyorum.Soruya cevap verin veremiyorsanız eyvallah ah bu ön yargılar... itiraz ettiğiniz şey sadece benim bir hassasiyetimdi.. gerisi sorunuza cevap olrak yazılmıştı... okumuş olmalısınız... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Siz istediğiniz kadar çarpıtıyor diye kendinizi avutun. Ayetlerde cennet mükafatı olduğunudamı ben uydurdum? Daha önce fft yede sordum ama cevap gelmedi Bir an için önyargınızı bir tarafa bırakın ve elinizi vicdanınıza koyarak cevap verin.Şiz müslümanlara göre savaş ayetleri savunma amaçlı değilmi ? Tamam öyle olduğunu varsayalım. Savunma amaçlı bile olsa savaşta insanlar çelik çomak oynamıyor, birbirlerini öldürüyor değilmi? O zaman bu ayetin ey iman edenler,size saldıranları öldürmek zorunda kaldığınız için size bir günah yoktur,şeklinde olması gerekmezmi idi? Ama ayette dikkat ederseniz bırakın müslümanların günahının affedildiğini aksine cennet vaad ediliyor değilmi? Dünyada hangi hukuk sisteminde nefsi müdafadan dolayı insan ölldürene mükafat verildiği görülmüştür? pardon.. bana neyi sormuştunuz da cevap gelmedi... uzun süredir bu başlığa bakmamışım,kusura bakmayın... Hac 39. Kendilerine savaş açılan müslümanlara, zulme uğramaları sebebiyle cihad için izin verildi. Şüphe yok ki Allah’ın onlara yardım etmeğe gücü yeter. 40. Onlar, haksız yere, sırf, “Rabbimiz Allah’tır” demelerinden dolayı yurtlarından çıkarılmış kimselerdir. Eğer Allah’ın, insanların bir kısmını bir kısmıyla defetmesi olmasaydı, içlerinde Allah’ın adı çok anılan manastırlar, kiliseler, havralar ve mescitler muhakkak yerle bir edilirdi. Şüphesiz ki Allah kendi dinine yardım edene mutlaka yardım eder. Şüphesiz ki Allah çok kuvvetlidir, mutlak güç sahibidir. Nisa 75. Size ne oluyor da, Allah yolunda ve, “Ey Rabbimiz! Bizleri halkı zâlim olan şu memleketten çıkar, katından bize bir dost ver, bize katından bir yardımcı ver” diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz? 76. İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. İnkâr edenler de tâğût yolunda savaşırlar. O halde siz şeytanın dostlarına karşı savaşın. Şüphesiz şeytanın hilesi zayıftır. 9. Allah’ın âyetlerini az bir karşılığa değiştiler de insanları onun yolundan alıkoydular. Bunların yapmakta oldukları şeyler gerçekten ne kötüdür! Tevbe 10. Bir mü’min hakkında ne akrabalık (bağlarını), ne de antlaşma (yükümlülüğünü) gözetirler. İşte onlar taşkınlık yapanların ta kendileridir. 13. Yeminlerini bozan, peygamberi yurdundan çıkarmaya kalkışan ve üstelik size tecavüzü ilk defa kendileri başlatan bir kavimle savaşmaz mısınız? Yoksa onlardan korkuyor musunuz? Oysa Allah, -eğer siz gerçek mü’minler iseniz- kendisinden korkmanıza daha lâyıktır. 109. Binâsını takva (Allah’a karşı gelmekten sakınmak) ve onun rızasını kazanmak temeli üzerine kuran kimse mi daha hayırlıdır, yoksa binasını çökmeye yüz tutmuş bir yarın kenarına kurup, onunla birlikte kendisi de cehennem ateşine yuvarlanan kimse mi? Allah zalimler topluluğunu doğru yola erdirmez. 110. Kurmuş oldukları binaları, (ölüp de) kalpleri paramparça olmadıkça yüreklerinde sürekli bir kuşku olarak kalmaya devam edecektir. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. 111. Şüphesiz Allah, mü’minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler. Allah bunu Tevrat’ta, İncil’de ve Kur’an’da kesin olarak va’detmiştir. Kimdir sözünü Allah’tan daha iyi yerine getiren? O halde, yapmış olduğunuz bu alışverişten dolayı sevinin. İşte asıl bu büyük başarıdır. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 pardon.. bana neyi sormuştunuz da cevap gelmedi... uzun süredir bu başlığa bakmamışım,kusura bakmayın... Hac 39. Kendilerine savaş açılan müslümanlara, zulme uğramaları sebebiyle cihad için izin verildi. Şüphe yok ki Allah’ın onlara yardım etmeğe gücü yeter. 40. Onlar, haksız yere, sırf, “Rabbimiz Allah’tır” demelerinden dolayı yurtlarından çıkarılmış kimselerdir. Eğer Allah’ın, insanların bir kısmını bir kısmıyla defetmesi olmasaydı, içlerinde Allah’ın adı çok anılan manastırlar, kiliseler, havralar ve mescitler muhakkak yerle bir edilirdi. Şüphesiz ki Allah kendi dinine yardım edene mutlaka yardım eder. Şüphesiz ki Allah çok kuvvetlidir, mutlak güç sahibidir. Nisa 75. Size ne oluyor da, Allah yolunda ve, “Ey Rabbimiz! Bizleri halkı zâlim olan şu memleketten çıkar, katından bize bir dost ver, bize katından bir yardımcı ver” diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz? 76. İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. İnkâr edenler de tâğût yolunda savaşırlar. O halde siz şeytanın dostlarına karşı savaşın. Şüphesiz şeytanın hilesi zayıftır. 9. Allah’ın âyetlerini az bir karşılığa değiştiler de insanları onun yolundan alıkoydular. Bunların yapmakta oldukları şeyler gerçekten ne kötüdür! Tevbe 10. Bir mü’min hakkında ne akrabalık (bağlarını), ne de antlaşma (yükümlülüğünü) gözetirler. İşte onlar taşkınlık yapanların ta kendileridir. 13. Yeminlerini bozan, peygamberi yurdundan çıkarmaya kalkışan ve üstelik size tecavüzü ilk defa kendileri başlatan bir kavimle savaşmaz mısınız? Yoksa onlardan korkuyor musunuz? Oysa Allah, -eğer siz gerçek mü’minler iseniz- kendisinden korkmanıza daha lâyıktır. 109. Binâsını takva (Allah’a karşı gelmekten sakınmak) ve onun rızasını kazanmak temeli üzerine kuran kimse mi daha hayırlıdır, yoksa binasını çökmeye yüz tutmuş bir yarın kenarına kurup, onunla birlikte kendisi de cehennem ateşine yuvarlanan kimse mi? Allah zalimler topluluğunu doğru yola erdirmez. 110. Kurmuş oldukları binaları, (ölüp de) kalpleri paramparça olmadıkça yüreklerinde sürekli bir kuşku olarak kalmaya devam edecektir. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. 111. Şüphesiz Allah, mü’minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler. Allah bunu Tevrat’ta, İncil’de ve Kur’an’da kesin olarak va’detmiştir. Kimdir sözünü Allah’tan daha iyi yerine getiren? O halde, yapmış olduğunuz bu alışverişten dolayı sevinin. İşte asıl bu büyük başarıdır. Savaşla ilgili ayeetlerin tarihi gerçeklere ters olduğunu,muhammedin, suçlu durumdan mazlum durumuna gelebilmek için bu ayetleri keyfne göre kurana koydurduğunu yukarıda açıkladım. Onun için bana gerçeklerle alakası olmayan bu ayeteleri çarşaf çarşaf asmanızın hiç bir anlamı yok. Alıntı
Φ yahya35 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Savaşla ilgili ayeetlerin tarihi gerçeklere ters olduğunu,muhammedin, suçlu durumdan mazlum durumuna gelebilmek için bu ayetleri keyfne göre kurana koydurduğunu yukarıda açıkladım. Onun için bana gerçeklerle alakası olmayan bu ayeteleri çarşaf çarşaf asmanızın hiç bir anlamı yok. afedersiniz bu kendi yorumunuz mu yoksa uzman görüşü mü... malum söylediğiniz yorum kabul etmeyecek kadar iddialı... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Savaşla ilgili ayeetlerin tarihi gerçeklere ters olduğunu,muhammedin, suçlu durumdan mazlum durumuna gelebilmek için bu ayetleri keyfne göre kurana koydurduğunu yukarıda açıkladım. Onun için bana gerçeklerle alakası olmayan bu ayeteleri çarşaf çarşaf asmanızın hiç bir anlamı yok. siz beni güldürüyorsunuz ,Allah ta sizi güldürsün inşallah.. ya ben bu inandığınız tarih kitaplarının kimler tarafından nasıl,ne zaman yazıldığını,gelişimini olsa olsa merak ederim... onun dışında ben Kuran a yine inanırım yine inanırım... iki onun bunun kitabı,Kuran ın mükemmelliğine gölge düşürmez... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 siz beni güldürüyorsunuz ,Allah ta sizi güldürsün inşallah.. ya ben bu inandığınız tarih kitaplarının kimler tarafından nasıl,ne zaman yazıldığını,gelişimini olsa olsa merak ederim... onun dışında ben Kuran a yine inanırım yine inanırım... iki onun bunun kitabı,Kuran ın mükemmelliğine gölge düşürmez... Benim gülmeye ihtiyacım yok.Eğer allah becerebiliyorsa veya gücü yetiyorsa afrikadaki açlıktan ölen o biçareleri güldürsün karınlarını doyursun onsan sonra bu dine inanmazsam başıma tonlarca taş yağdırsın. Muhammedin cinsel arzuları için meleklerini seferber edip peşpeşe ayeletler gönderen allahın meleklerine ne oldu yoksa emeklimi oldular? Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Benim gülmeye ihtiyacım yok.Eğer allah becerebiliyorsa veya gücü yetiyorsa afrikadaki açlıktan ölen o biçareleri güldürsün karınlarını doyursun onsan sonra bu dine inanmazsam başıma tonlarca taş yağdırsın. Muhammedin cinsel arzuları için meleklerini seferber edip peşpeşe ayeletler gönderen allahın meleklerine ne oldu yoksa emeklimi oldular? benim tabağımda kaşar varken,sofrasında kaşarı bulamayanın hakkının üzerimde kaldığı bir düzende,siz neden bahsediyorsunuz.. ne biliyorsunuz belki onlar bizden çok daha şanslı... Rabbim daha kaç ayetinde fakirleri doyurmaktan bahsedecekti,birilerinin o Afrika dakilere ,onları gerçekten gülderecek kadar yardım etmesi için... hani ,siz bu kadar merhametlisiniz,hangi gün oraya benim yardımım nasıl ulaşır diye araştırma yapıp,birşeyler gönderdiniz... lütfen katkılarınızı alayım... Alıntı
Φ yahya35 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Benim gülmeye ihtiyacım yok.Eğer allah becerebiliyorsa veya gücü yetiyorsa afrikadaki açlıktan ölen o biçareleri güldürsün karınlarını doyursun onsan sonra bu dine inanmazsam başıma tonlarca taş yağdırsın. Muhammedin cinsel arzuları için meleklerini seferber edip peşpeşe ayeletler gönderen allahın meleklerine ne oldu yoksa emeklimi oldular? afrikadaki aç insanların faturasını Allaha çıkarmak sizi bizi apak temiz insan yapyor öyle değil mi.. öyle ya madem ki ALLAH var onları da doyursun.. bizim kabahatimiz ne.. biz ne yapabiiriz ki.. sizin vicdanınız bunlarla rahatlıyor mu bilmiyorum ama benim içim sızlıyor.. o masum insanların vebalini kime yüklemeye çalışsam ardından benim ismim geliyor.. ben ne yaptım ki onlar için.. Allah ZEKATI emretmiş.. beğenmezsiniz siz islami diye.. ama zamanında devlet zekatı toplayıp adil dağıttığında yani zekat verecek fakir bulunamamıştı.. SÜNNETULLAH KAVRAMINI iyi algılayamamışsınız sayın katakuta.. lütfen saldırmadan önce Allahn dünya hayatı ve insanlar için koyduğu kanunları tekrar bir düşünün.. ALLAH ADEMOĞLUNA GÜÇ KUVVET AKIL GİBİ YERYÜZÜNDE YAŞAYABİLECEK NİMETLER VERMİŞ.. ayet ne güzel söylüyor. Allah insana zulmetmez insan kendi kendine zulmeder...dünyadaki yoksulluğun nedeni dengesiz gelir dağılımı değil mi... BİLL servetinin 1000 de birini verse afrika açlıktan kurtulur.. kabahat neden ALLAHta o halde.. aç gözlü bencil olan bizler ne kadar masumuz.. sizin bu sözleriniz de hassasiyetinizin derecesini gösteriyor... açıkçası hiç ümüt verici değil... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 afrikadaki aç insanların faturasını Allaha çıkarmak sizi bizi apak temiz insan yapyor öyle değil mi.. öyle ya madem ki ALLAH var onları da doyursun.. bizim kabahatimiz ne.. biz ne yapabiiriz ki.. sizin vicdanınız bunlarla rahatlıyor mu bilmiyorum ama benim içim sızlıyor.. o masum insanların vebalini kime yüklemeye çalışsam ardından benim ismim geliyor.. ben ne yaptım ki onlar için..Allah ZEKATI emretmiş.. beğenmezsiniz siz islami diye.. ama zamanında devlet zekatı toplayıp adil dağıttığında yani zekat verecek fakir bulunamamıştı.. SÜNNETULLAH KAVRAMINI iyi algılayamamışsınız sayın katakuta.. lütfen saldırmadan önce Allahn dünya hayatı ve insanlar için koyduğu kanunları tekrar bir düşünün.. ALLAH ADEMOĞLUNA GÜÇ KUVVET AKIL GİBİ YERYÜZÜNDE YAŞAYABİLECEK NİMETLER VERMİŞ.. ayet ne güzel söylüyor. Allah insana zulmetmez insan kendi kendine zulmeder...dünyadaki yoksulluğun nedeni dengesiz gelir dağılımı değil mi... BİLL servetinin 1000 de birini verse afrika açlıktan kurtulur.. kabahat neden ALLAHta o halde.. aç gözlü bencil olan bizler ne kadar masumuz.. sizin bu sözleriniz de hassasiyetinizin derecesini gösteriyor... açıkçası hiç ümüt verici değil... Lütfen söylediklerimim çarpıtmayın.Benim kendimi temize çıkarmak gibi bir niyetim yok. Zaten bende o insanların aç sefil durumlardan rahatsız olduğum için bunları gündeme getiriyorum.Sonuçta ben veya sen insanız gücümüz sınırlı,istediğimiz çok şeyi yapamıyoruz. Eğer madem allah varsa ve iddia edildiği gibi sonsuz bir güce sahipse,öncelikle allahın yardım etmesi gerekmezmi? Kendisine inanmayan bir çok kavimleri yok ettiğinden bahseder kuranda. Helak etmeye yok etmeye gücü yetiyorda,kasırgalar,tufanlar göndermeye gücü yetiyorda, yardım etmeye gelince neden ses seda yok allahtan diye ben bunu elbette sorgularım, sizin elbette hoşunuz gitmeyecek. Evreni yaratmaya,canlıları yaratmaya gelince binbir türlü övgülerle faturasını allah çıkartıyorsunuz ama dünyadaki adaletsizliklere gelince allahı devre dışı bırakıyorsunuz,işte bende bu yaman çelişkiyi gösteriyorum.Ayrıca allahın bazı insalara torpil yapıp bazılarını açlığa mahkum bıraktığını gösteriyorum. Ve bunların hiç birini kafamdan değil sizin kitabınızda okuyorum. Maide 111- Hani Havarilere: " Bana ve Resulüme iman edin" diye ilham etmiştim. Onlar da: "İman ettik, bizim şüphesiz müslümanlar olduğumuza şahit ol" demişlerdi. 112- Havariler:" Ey Meryemoğlu İsa, Rabbin bize gökten bir sofra indirebilir mi?" dediler. İsa da: "İnanıyorsanız Allah'tan korkun" dedi. 113- Havâriler: "İstiyoruz ki ondan yiyelim, kalblerimiz iyice yatışsın, senin bize doğru söylediğini bilelim ve bunu bizzat görenlerden olalım" dediler. 114- Meryemoğlu İsa da: "Allah'ım, Rabbımız, bizim üzerimize gökten bir sofra indir ki, bizim için, önce ve sonra gelenlerimiz için bir bayram ve senden bir mucize olsun. Bizi rızıklandır, sen rızık verenlerin en hayırlısısın!" dedi. 115- Allah buyurdu ki:" Ben onu size indireceğim. Fakat bundan sonra içinizden kim inkâr ederse, ben ona âlemlerden hiç kimseye yapmayacağım bir azabı yaparım". Bakara 57 Ve sizi bulutla gölgeledik, size kudret helvası ve bıldırcın gönderdik ve "Verdiğimiz güzel nimetlerden yeyiniz" (dedik). Hakikatta onlar bize değil sadece kendilerine kötülük ediyorlardı Araf 160 Biz İsrailoğullarını oymaklar halinde oniki kabileye ayırdık. Kavmi kendisinden su isteyince, Musa'ya, "Asanı taşa vur!" diye vahyettik. Derhal ondan oniki pınar fışkırdı. Her kabile içeceği yeri belledi. Sonra üzerlerine bulutla gölge yaptık, onlara kudret helvası ve bıldırcın eti indirdik. (Onlara dedik ki) "Size verdiğimiz rızıkların temizlerinden yeyin. "Ama onlar (emirlerimizi dinlememekle) bize değil kendilerine zulmediyorlardı. Ya bunlarada masal diyeceksiniz faturasını allaha çıkarmayacaksınız. Yok doğrudur diyorsanız allahın bazı insanlara kıyakçılık yaptığını kabul edecek ve dünyadaki adaletsizliğin faturasıında allaha ait olduğunu kabul edeceksiniz. Tercih sizin. Alıntı
Φ yahya35 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2007 bu sizin dediğiniz benim de kafamı karıştıran bir mevzu idi.. yani neden şu an geçmişte olduğu gibi olağanüstü olaylarla Allah varlığını hissettirmiyor sorusu.ama sonra okuduğum bir kitap beni tatmin etti. size küçücük bir bölüm aktarayım: "Kuran geldi ve insan aklını çok yüksek derecelere yükseltti; mucizeler ile iman etmeyi, düşünerek iman etmekten ayırmak suretiyle insan aklını ideal bir seviyeye yükseltmiş oldu." bu sözler ve daha ekleyemediklerim düşünce yapımı tamamen değiştirdi. insana verilen yetkinin tahmin ettiğimin çok ötesinde olduğunu idrak ettim. daha önce bir kelimeye dikkatiniz çekmek istemiştim. HANİF kelimesine.. Kuran ısrarla peygamberin Hanif olan İbrahimin dinine mensup olduğunu söyler. MUHAMMED ŞEHRURun çok ilginç bir açıklaması vardır bu kelimeye.. kitap yanımda olmadığı için mealen vermeye çalışacağım. Hanif kelimesi der elindeki delillerden hüküm çıkrabilen kişiye denir. yani doğaya bakar dünyaya bakar yaşananlara bakar ve kendine gerekli olan hükmü çıkarır.. Kuranın insana yüklediği sorumluluk ve özgürlük (son din olduğu için olmalı diye düşünüyorum ben) kendinden önceki kitapların çok çok üstündedir. insanlık bunu taşıyabilcek seviyeye ulaşmıştır. bu tartışılmayacak kadar açıktır. bence Allahın yardıma gücünün yetip yetmeyeceğini öne sürmek onun bize verdiği bu ayrıcalıklı yetkiyi kullanmamak olur. Evet Allah neden şunu yapmıyor yada neden buna izin veriyor diye artık gerçekten ciddi ciddi düşünmek gerekiyor!!!! Alıntı
Φ Mehdî Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 Âl-i İmrân(*) Sûresinin 7 . Ayetinde O, sana Kitab’ı indirendir. Onun (Kur’an’ın) bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihdir.4 Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır” derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar. Âl-i İmrân(*) Sûresinin 7 . Ayetinde O, sana Kitab’ı indirendir. Onun (Kur’an’ın) bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihdir.4 Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır” derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar. Bunun sebebini ben bulamadım.Bu konuda fikri olan var mı? Cevap veriyoruz... Bazı ayetleri muhkemdir diyor? üzerinde tartışılması mümkün olmayıp alenen fikren açık olan demektir...Müteşabihdir diyor? buda fikren tartışmaya açık olan demektir...Ama bu tartışma öyle bildiğiniz tartışma gibi değil...Araya şeytan girip sizi haktan batıla sürükleyebilir...Kur'an bu roman değil...Zuhruf suresi 36.ayette Allahu teâlâ buyurdu ki;"Her kim bu Kur'an'ı görmezlikten gelip ondan yüz çevirirse,biz ona bir şeytanı musallat ederiz..." hani birisi diyor ya ayette Rabbim bu Kur'an geldikten sonra o aldatıcı beni aldattı...İşte bu adam burda bahsedilen hadiseye maruz kalmış bilmiyor...Müteşabihe dönersek işte bunun gibi sen a dersin öte ki b der en son şeytanda c der hepsinin işini bitiriverir...İmam-ı Rabbani diyor ki;"Şeytan kuvvetli düşmandır...Onun aldatmasından kimse kurtulamaz...Ancak Allah'ın koruduğu seçilmiş kişiler kurtulur..." işte bunu konumuzla alakalı bağlarsak..."Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar “ ilimde derinleşmiş olanlar yine Kur'an'ın haber verdiği "Biz bu Kur'an'ı seçdiğimiz kullarımıza miras bırakırız..." gibi yine fatiha suresinde 5,6, da geçen "Karanlığa ve şaşkınlığa sapmamışların ve üzerlerine gazap dökülmemişlerin yoluna ilet?" denmesi hep aynı kişileri işaret eder...Yani ilimde derinleşmiş olanlar,seçilmiş kullar ve şaşkınlığa sapmamışlar aynı kişilerdir...Peki kimdir bu kişiler...Tabi ki;başta Ehl-i Beyt,Onikiimam'lar ve bunların sırrı hakikatine vakıf olmuş olan Mutasavvıflardır...Hacı Bektaş-ı Veli,Hacı Bayram-ı Veli,Muhyiddin İbnü'l Arabi,Mevlana Celaleddin-i Rumi gibiler kasdediliyor vesselam...Umarım bu yorumumuz arkadaşımıza yeterli gelmiştir...Zira yetmediyse ikinci bir konu açılımıyla cevap vermeye çalışırız inşaallah... Alıntı
Φ halkalıyıldız Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 Âl-i İmrân(*) Sûresinin 7 . Ayetinde Ancak Allah'ın koruduğu seçilmiş kişiler kurtulur..." Mehdi kardeşim, şimdi kişi o "seçilmiş kişilerden" değilse, yapacak hiçbişey yok .Allah ne dilerse o oluyor. Şimdi sorarım sana burada insanın suçu var mı? Kalbinde istediğin kadar eğrilik olmasın, ya şeytan seni kandırıyor, ya da hani Allah'ın "sadece cehennem için yarattığı" insanlar var ya, eğer onlardansa hiç şansın yok. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Benim gülmeye ihtiyacım yok.Eğer allah becerebiliyorsa veya gücü yetiyorsa afrikadaki açlıktan ölen o biçareleri güldürsün karınlarını doyursun onsan sonra bu dine inanmazsam başıma tonlarca taş yağdırsın. Muhammedin cinsel arzuları için meleklerini seferber edip peşpeşe ayeletler gönderen allahın meleklerine ne oldu yoksa emeklimi oldular? önce Afrikadakilerin neden ve kimler tarafından aç bırakıldığını konuşalımmı? ama önce inanmadığın halde Allah adına neden bu kadar sinir yapıyorsun onu merak ettim... insanlar aç kalmamak için çalışır kazanır ve tüketir... Allah rızıkları yaratmış olandır... hiç kimsenin kapısına melek gönderip yiyecek vermesini bekleyemeyiz... zaten böyle bişey olsa kim inanmazki? dünyanın düzenini biz bozuyoruz birileri açlıktan ölüyorsada biz sebep oluyoruz... eğer imkanın varsa gidip bir aç doyurursun ama herkes hep bana diyorsa orada gökten yiyecek beklemek ancak hayal görmek olur... aç görmek için Afrikaya gitmeye gerek yok ülkemizdede çok sayıda var ama bir taraftada inanılmaz derecede tüketim çılgınlığı var bunun adaletini kim sağlayacak insan olarak bundan utanç duyan herkes sorumludur... Allah açları doyursun demekle olmuyor... bunu siz söylersiniz ama inananlar için bu sınavda insanla ne paylaştığının önemi büyük... yani birine yardım etmek insanca bir vazife olduğu gibi yaratılmışlığınada ayrıca hayır getirir... Alıntı
Φ jasinta Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 sardunyam'a katılıyorum. Allah'ın dünyada kimin aç kalıp kalmadığını kontrolle meşgul olacağını sanmıyorum. bu bizim işimiz...eğer hiçbir işimiz yoksa bu dünyada neden varız? en zor olanın erdemli olmak olduğuna göre asıl işimiz bu olmalı...bu planete bunun için gönderildik. kutsal olan da, uzakdoğuya yazdırılan metinlerde bu hedefe yönelik zaten...ama uzakdoğu felsefeleri açıklanabilir olduğu halde, kutsal kitaplar şifreli oldukları, ancak bilinç kotları açıldıkça kavranabildikleri için, beynimizin biraz daha fazla bölümünü kullanmaya başladığımızda biraz daha anlayabileceğimizi düşünüyorum. zaten kutsal olmalarının anlamı da bu...ruhsal ve beyin olarak tam kavranamadığı sürece de kutsal kalacaktır. ateist ve fanatik dinci arkadaşlarımız saldırganca bir tutum izliyorlar...bu onların mesajları tam almadıkları için olsa gerek. neye niçin inandıklarını veya inanmadıklarını bilmiyorlar...oysa bilinçsiz inançta, inançsızlık ta kimseyi bir yere götürmez. yalnız hayat bana gerektiğinde karşındakinin anlayabileceği bir lisanla konuşmak gerektiğini öğretti.... inanç sahibi olduğuna inananlarında, inancı olmayanlarıda bir koro halinde seslerini yükseltmelerine gerek yok, sağır değiliz...ve bilirsiniz sadece sağırlar başkalarının duymadığını sanıp yüksek sesle konuşurlar... bilmiyorum anlatabildim mi ?..... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Aslında "Rızık" konusu da Muhammed tarafından yanlış kurgulanan konulardan biri. Neden böyle düşündüğüme gelirsek : 11/6- "Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki, rızkı Allah'a âit olmasın. " der tanrı.. Sonra ; 13/26- "Allah rızkı dilediğine bol verir, (dilediğine de) kısar." der.. Herkesin rızkı Allah'a ait ise dilediğine az verip dilediğine çok vermesi de normaldir. Ancak normal olmayan ; 16/71- "Allah rızık konusunda kiminizi kiminizden üstün kıldı. Üstün kılınanlar rızıklarını ellerinin altındakilere vermezler ki rızıkta hep eşit olsunlar. Şimdi Allah'ın nimetini mi inkar ediyorlar?" Şimdi burada bir kaç çelişki birden var... Birincisi; Rızık geldiğinde Allah'tan da, gelmediğinde kuldan mı? Eğer öyle ise yukarıdaki ilk ayetin ne anlamı var? İkincisi; Allah dilediğine bol verip dilediğine kısıyor ise, buradaki eşlitsizliği neden rızıklarını ellerinin altındakilere vermeyenlere yüklüyor ve onları suçluyor? Anlayan varsa beri gelsin... Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Aslında "Rızık" konusu da Muhammed tarafından yanlış kurgulanan konulardan biri. Neden böyle düşündüğüme gelirsek : 11/6- "Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki, rızkı Allah'a âit olmasın. " der tanrı.. Sonra ; 13/26- "Allah rızkı dilediğine bol verir, (dilediğine de) kısar." der.. Herkesin rızkı Allah'a ait ise dilediğine az verip dilediğine çok vermesi de normaldir. Ancak normal olmayan ; 16/71- "Allah rızık konusunda kiminizi kiminizden üstün kıldı. Üstün kılınanlar rızıklarını ellerinin altındakilere vermezler ki rızıkta hep eşit olsunlar. Şimdi Allah'ın nimetini mi inkar ediyorlar?" Şimdi burada bir kaç çelişki birden var... Birincisi; Rızık geldiğinde Allah'tan da, gelmediğinde kuldan mı? Eğer öyle ise yukarıdaki ilk ayetin ne anlamı var? İkincisi; Allah dilediğine bol verip dilediğine kısıyor ise, buradaki eşlitsizliği neden rızıklarını ellerinin altındakilere vermeyenlere yüklüyor ve onları suçluyor? Anlayan varsa beri gelsin... sayın yamyam kuranın dili farklıdır..önce bunu belirtmek gerek..bazı ayetlerde allah işleri kendi yaptığını söyler..bazı ayetlerde ise kulların yaptığı işleri kendine mal ederek ifade eder..bunun sebebi kulların sahip oldukları iradenin de allahın iradesine rağmen olmadığını ifade etmek içindir..kuranda birçok misal vardır istersen ona sonra döneriz... rızık konusuna gelirsek..herkesin aynı miktarda zenginliğe sahip olması mümkün değildir..bu manada eşitlik hayatın kendisine muhalefet olur..herne zaman eşit başlasak zenginlik olarak bu eşitlik çalışmaya göre ya da miras gibi ya da kar edememe gibi sebeplerle bozulacaktır mutlaka.... allah kullarından fakir olanlara zekat sadaka vs yardımlarla sürekli dengeleme çabasını emretmiştir...bununla hem zengin fakir arasındaki makas büyümeyecek..hem mal belirli eller arasında dolaşıp duran bir hale gelmeyecek(Tröstler oluşmayacak) hem de kullar bu ameller sebebiyle allahın rızasına yollar edinmiş olacaklar... Zariyat 19 Mallarında, muhtaç ve yoksullar için bir hak vardı. kuranda zenginlerin ( Yasin 47 Allah'ın size rızık olarak verdiklerinden hayra sarfediniz, denildiğinde, kafirler müminlere dediler ki: Allah'ın dilediği takdirde doyuracağı kimseleri biz mi doyuracağız? Siz gerçekten apaçık bir sapıklık içindesiniz.) dedikleri zikredilir... bu demek oluyor ki allah elbette onları doyurmaya gücü yeter.dilerse doyurur..ama bunu birtakım kurallara bağlamış ..yardımlaşma olmasa eşitsizlik tekrar döner.. bunu bizler eliyle yapmak istiyor..tüm bunları bir zincirin halkaları gibi düşünmek gerek.. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 sayın yamyamkuranın dili farklıdır..önce bunu belirtmek gerek..bazı ayetlerde allah işleri kendi yaptığını söyler..bazı ayetlerde ise kulların yaptığı işleri kendine mal ederek ifade eder..bunun sebebi kulların sahip oldukları iradenin de allahın iradesine rağmen olmadığını ifade etmek içindir..kuranda birçok misal vardır istersen ona sonra döneriz... rızık konusuna gelirsek..herkesin aynı miktarda zenginliğe sahip olması mümkün değildir..bu manada eşitlik hayatın kendisine muhalefet olur..herne zaman eşit başlasak zenginlik olarak bu eşitlik çalışmaya göre ya da miras gibi ya da kar edememe gibi sebeplerle bozulacaktır mutlaka.... allah kullarından fakir olanlara zekat sadaka vs yardımlarla sürekli dengeleme çabasını emretmiştir...bununla hem zengin fakir arasındaki makas büyümeyecek..hem mal belirli eller arasında dolaşıp duran bir hale gelmeyecek(Tröstler oluşmayacak) hem de kullar bu ameller sebebiyle allahın rızasına yollar edinmiş olacaklar... Zariyat 19 Mallarında, muhtaç ve yoksullar için bir hak vardı. kuranda zenginlerin ( Yasin 47 Allah'ın size rızık olarak verdiklerinden hayra sarfediniz, denildiğinde, kafirler müminlere dediler ki: Allah'ın dilediği takdirde doyuracağı kimseleri biz mi doyuracağız? Siz gerçekten apaçık bir sapıklık içindesiniz.) dedikleri zikredilir... bu demek oluyor ki allah elbette onları doyurmaya gücü yeter.dilerse doyurur..ama bunu birtakım kurallara bağlamış ..yardımlaşma olmasa eşitsizlik tekrar döner.. bunu bizler eliyle yapmak istiyor..tüm bunları bir zincirin halkaları gibi düşünmek gerek.. Sayın 4mevsim, Almanya, Hollanda, İsviçre, Avusturya, İsveç vs. vs. vs. yani Avrupa ülkelerinin bir çoğu bildiğiniz gibi sosyal devletler. İşsiz kalırsanız işsizlik parası alırsınız, maaşınız geçiminize yeterli değilse parasal ek yardımlar alırsınız, çocuk parası alırsınız, çalışın çalışmayın sağlık sigortanız vardır ve hasta olduğunuz zaman size her hastane kapısını açar, devlet destekli bir çok gönüllü kurumlar vardır daha olmadı buralara başvurursunuz vs. vs. vs. Bu tür sosyal yardımlar hangi İslam ülkesinde vardır sorarım size? Bu ülkelerin devlet adamları bu sosyal yardımları tamamen şahıslara bıkakmamıştır, kanunlarla yürürlüğe sokmuştur. Bu durumda onlar bizden daha mı insancıl ya da daha mı müslüman? Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Sayın 4mevsim, Almanya, Hollanda, İsviçre, Avusturya, İsveç vs. vs. vs. yani Avrupa ülkelerinin bir çoğu bildiğiniz gibi sosyal devletler. İşsiz kalırsanız işsizlik parası alırsınız, maaşınız geçiminize yeterli değilse parasal ek yardımlar alırsınız, çocuk parası alırsınız, çalışın çalışmayın sağlık sigortanız vardır ve hasta olduğunuz zaman size her hastane kapısını açar, devlet destekli bir çok gönüllü kurumlar vardır daha olmadı buralara başvurursunuz vs. vs. vs. Bu tür sosyal yardımlar hangi İslam ülkesinde vardır sorarım size? Bu ülkelerin devlet adamları bu sosyal yardımları tamamen şahıslara bıkakmamıştır, kanunlarla yürürlüğe sokmuştur. Bu durumda onlar bizden daha mı insancıl ya da daha mı müslüman? sayın muki devletin ekonomisiyle bağlantılı bunlar..avrupada özellikle almanyada verilen sosyal haklar birbir geri alınıyor malesef..şimdi sokaklarda yaşayan insan sayısı artıyor..işsizlik parası almak zorlaşıyor.ilaç yardımları vs kalktı sayılır nerdeyse.. devlet bu yardımları çalışanların sırtına yükledi yılardır..çalışanlar maaşlarının yarısını vergi olarak veriyor.. şimdi bozuldu sistem... benim ülkem ekonomik yönden ne zorluklar atlattı almanya hafifi sarsılmalarda bile feryad ediyor.. islamın getirdiği zekat sisteminin sosyal devlette benzer ama üstün özellikleri vardır aslına bakarsan insancıl yönleri çok ..akifin dediği gibi onların işleri bizim dinimiz gibi bizim işimiz onların dini gibi ... Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 neye niçin inandıklarını veya inanmadıklarını bilmiyorlar...oysa bilinçsiz inançta, inançsızlık ta kimseyi bir yere götürmez. Sanki burada kendi tanımını yapmışsın jastina. Devam edelim. sardunyam'a katılıyorum. Allah'ın dünyada kimin aç kalıp kalmadığını kontrolle meşgul olacağını sanmıyorum. Tüm iletilerinde yaptığın gibi ezbere konuşuyorsun. Aksine, yukardaki örnekteki gibi başkalarına söylüyorsun. Dinini bilmiyorsun. Üstelik Allah adına da konuşuyosun: Necm-48 "Zengin eden de yoksul kılan da O'dur." bu bizim işimiz...eğer hiçbir işimiz yoksa bu dünyada neden varız? en zor olanın erdemli olmak olduğuna göreasıl işimiz bu olmalı...bu planete bunun için gönderildik. Bunda da yanlışlığın var jastina. Bireylerin toplum içerisindeki yeri kollektif üretime katılıp, toplum için birşeyler üretmektir. Tüm bireyler bu sorumluluğunu bildiği sürece hiç bir sorun, problem kalmaz. Sosyal yardımlaşma ciddi boyutlarda olduğunda, bilinçli ve hesaplı olarak devlete ve ona bağlı sosyal kurumlara aittir. Kişiler yaptığında hatalı ve eğitimsiz olarak yaparlar. Bunu yapanları devlette uzmanlarda hoş görmez. Bu işler için yetiştirilmiş uzmanlar ve elemanlar vardır. Sana düşen ise sadece komşularınla dostlarınla iyi ilişkilerdir. Yardım kurumlarına destek, bireysel hareketten çok daha bilinçlicedir. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 sayın yamyamkuranın dili farklıdır..önce bunu belirtmek gerek..bazı ayetlerde allah işleri kendi yaptığını söyler..bazı ayetlerde ise kulların yaptığı işleri kendine mal ederek ifade eder.. Zaten sorun da burada sayın 4mevsim... Kullarının yaptıklarını kendine malediyor da, yapmadıklarını neden kendine maletmiyor? Malını mülkünü Allah yolunda harcayan müslümanın yaptıkları Allah'a maloluyor da, açlıktan kaburgaları sayılan Afrikalı çocukların durumlarını neden kendine maletmiyor da suçu ona buna atıyor? Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Zaten sorun da burada sayın 4mevsim... Kullarının yaptıklarını kendine malediyor da, yapmadıklarını neden kendine maletmiyor? Malını mülkünü Allah yolunda harcayan müslümanın yaptıkları Allah'a maloluyor da, açlıktan kaburgaları sayılan Afrikalı çocukların durumlarını neden kendine maletmiyor da suçu ona buna atıyor? sayın yamyam biraz tarafsız okursan yazdıklarımı senin insanların yapmadığı dediklerini de yaptıkları kelimesiyle ifade etmeye çalıştığımı görebilirsin.zengin yapan da o fakir yapan da o dediğimizde onun iradesi dışında birşey olmaz demektir... senin söylediğin gibi bir şey yok yani malıı harcayan müslümanın yaptığını mal eder afrikadaki çocukları kendine mal etmez demen yanlış.. burdan bu sonuç çıkmaz..benim dediğimden de bu anlaşılmaz.. bakın genelde kullanılan argümanların özeti şöyle; dünyada kötülük var o halde allah yok... dünyada açlar var o halde allah yok... dünyada haksızlıklar var o halde allah yok... bu tarz mantık kullanımını da ben anlamıyorum,üzgünüm... sanki allah bunların olmaması şartına bağlıymış gibi yaklaşımları ne haklı çıkaracak... ya da tersine çevirelim; allah olsaydı kötülükte açlıkta haksızlıkta olmazdı.... bu da yanlış bir çıkarım.. allah yaratandır...yaratmıştır...hayat verendir.. vermiştir..rızık verendir..vermiştir... şimdi biz diyebilir miyiz ki allah herkese eşit rızk verendir....nerden çıkarıyoruz ..o zaman yemekhane kuyruğu gibi sıraya girmek falan gerekirdi sanırım ..ya da kapsüllerle beslenirdik..ya da hayvanlar alemindeki gibi yiyeceğimizi yer doyardık böylece eşitlik olurdu.....rızkın dar ya da bol verilmesi kadar ya da her insana çalıştığının karşılığıın verilmesi kadar doğal ne olabili ki.... afrikada açların olması tanrı fikrini inkara zemin olmaz olsa olsa mantık kurallarının yanlış kurgulanması olur.. selamlar... Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 şimdi bir adam benim bir işimi görüyor mesleği icabı çalışıyor didiniyor evimi boyatıyor karnıda aç ben o adama para verdimmi ne deniyor? allah rızkını verdi peki para yerine bu adama bir temiz dayak çeksem ne denir abraham adamı dövdü hakkınıda yedi sayın yam_yam demek istediği işte bu parayı verirken allah verdiriyorda dayağı atarken neden ben atmış oluyorum? sonuçta herşeyi yapanda yaptıranda allah değilmi? allah diyorsunuz peki o halde ceza ne için? Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 13/26- "Allah rızkı dilediğine bol verir, (dilediğine de) kısar." der.. Herkesin rızkı Allah'a ait ise dilediğine az verip dilediğine çok vermesi de normaldir. Ancak normal olmayan ; 16/71- "Allah rızık konusunda kiminizi kiminizden üstün kıldı. Üstün kılınanlar rızıklarını ellerinin altındakilere vermezler ki rızıkta hep eşit olsunlar. Şimdi Allah'ın nimetini mi inkar ediyorlar?" Şimdi allah dilediğine çok verip dilediğine vermiyorsa bunun sonucunda aç kalan adamın karnını doyurmak için çalmasını nasıl engelleyecek.Eğer kulları yaptıkları iyilik ve kötülüklere karşı yargılayacaksa neden eşit şartlar sağlamıyor da bazılarını üstün kılıyor.Zaten adama rızık vermiyorsan bu adamdan her türlü şey beklemek te mümkün bu nedenle onu cezalandırmanın mantığı nedir ? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.