Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Canraşit

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    3.345
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • Lider Olduğu Günler

    49

Canraşit son kazandığı tarih 29 Ocak 2014

Canraşit en çok beğeni kazanandı!

7 Takip eden

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Belirtmemiş

En Son Profil Ziyaretçileri

22.938 profil görüntüsü

Canraşit - Başarıları

Büyük Usta

Büyük Usta (14/14)

  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde
  • İçerik Başlatan
  • İlk İleti

Son Rozetler

319

İçerik İtibarınız

  1. Her ne kadar kumsalı taşlı da olsa, zamanında Yanartaş'tan dönerken zifiri karanlıkta ayaklarımı yara yapmış da olsa, Kumluca sahili ve Olimpos cennet gibi yerdir. Bir orası kalmıştı el atmadıkları. Koskoca profesörler ranttan pay kapmak için imza atmışlar, yazık !
  2. Anadolu'da etnik Türk diye bir kavram yoktur.
  3. Milliyet < Ar milla ͭ ملّة → millet Tarihçe (En eski kaynak) "millet, kavmiyet" [ Kamus-ı Türki (1900) ] Kelime Kökeni Arapça millat ملّة sözcüğünden türetilmiştir. Daha fazla bilgi için millet maddesine bakınız. Ek Açıklamalar 19. yy sonlarında Fransızca nation/nationalité kavramının karşılığını millet sözcüğünün geleneksel anlamından ayırd etmek için türetilmiş bir sözcüktür. Kamus-u Türki'ye göre kelimenin kendisi müvelled olup “kavmiyet” anlamında kullanımı galattır. http://www.etimolojiturkce.com/kelime/milliyet
  4. Millet ~ Ar milla ͭ ملّة [#mll mr.] din, mezhep, bir din veya mezhebe mensup cemaat ~ Aram məllā מלא dil (language) < Aram #mll מלל konuşmak Tarihçe (En eski kaynak) "din, mezhep, bir din veya mezhebe mensup cemaat" [ Atebet-ül Hakayık (1300 yılından önce) ] "ümmet, kavim, cemaat" [ Ahmet Vefik Paşa, Lugat-ı Osmani (1876) ] Kelime Kökeni Arapça mll kökünden gelen millat ملّة "din, mezhep, bir din veya mezhebe mensup cemaat" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Aramice/Süryanice məllā מלא "dil (language)" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Aramice/Süryanice #mll מלל "konuşmak" kökünden türetilmiştir. Ek Açıklamalar Sözcüğün özgün anlamı muhtemelen “aynı dili konuşanlar” olduğu halde “aynı dini töreye bağlı olanlar” anlamı ağır basmış ve Türkçede 19. yy sonuna dek bu anlamda kullanılmıştır. Fransızca nation karşılığı olan yeni anlamı Türkçede türemiş ve Türkçeden modern Arap dillerine aktarılmıştır. http://www.etimolojiturkce.com/kelime/millet
  5. Millete mensup olanın Milliyeti olur. Olmaz denmesi kavramların anlam ve içeriğinin yanlış bilinmesinden ve Türkçe dil bilgisi eksikliğindendir. Milliyet, Millete mensubiyetin ifadesidir. Tam Türkçeleri, Ulus ve Ulusallıktır. Her ulusa mensup olanın bir Ulusallığı olur. " Senin Ulusallığın nedir " sorusunun karşılığı " şu Ulustanım "dır. Tıpkı Cumhur ile Cumhuriyet farkı gibi. Biri halkı diğeri halka aitliği anlatır. Halk ve Halksallık.
  6. Yeter artık, kahrolsun gitsin artık şu faşizm !
  7. Ayrıca, Irk sözcüğünün o dönemdeki anlamı, fenomenal değil, numenaldi. Yani; " Müslüman " ırkının, ümmetinin kahramanlığı vs.
  8. Milleti içerir, yanlış tanımla " milliyeti ", yani etnik Türk'ü içermez. Zira Anadolu'da etnik Türk diye bir kavram yoktur. Türk demek Osmanlı'da Anadolu'lu Müslüman demekti. 24 Anayasası ve Laiklikle birlikte anlam genişlemesine uğratılarak tüm inanç ve inançsızlıkları kapsayan bir kavram haline getirildi. Yani, Lozan'da Müslim - Gayri Müslim ayrımı varken ve Müslim Türk demek iken, sonradan her vatandaş olanın adı Türk oldu. Yani bu tanımın içerisine aslında Ermeni ve Rumlar da girer. Anlaşma ile sağlanan dinsel azınlık statüleri, onların tabi oldukları hukuk açısından bir fark yaratmaz. Tabii teorik olarak.
  9. Elbette, mesela Atatürk'ün " hayatta en hakiki mürşit ilimdir " sözü de aslında Halife Ali'ye aitmiş. Yalnızca " Hayatta "kısmı Atatürk'ün ilavesi imiş. Tabii burada H. Ali'nin kastettiği " ilim " ile Atatürk'ün kastettiği " ilim " arasında anlam farkı vardır belki, belki de kesin vardır, o ayrı.
  10. Ben bu söz Halife Ömere ait değildir demedim. Onu biliyoruz. Yalnızca, Halife Ali'ye ait diyenler de var dedim.
  11. Yani İnsan olan adil olur anlamında kullanılabilir. Burada hemen yine adaletin ölçüsü neye göre / kime göre sorusu devreye girse de genel anlamda bu ifade doğru olacaktır, tıpkı devletin temelinin adalet olması gerektiği, adalet yoksa devletin çökeceği gibi, bu söze göre de adil değilse insanın insanlığı da çökecek demektir.
  12. Neymiş o hakim ve üstün milliyet ? Ayrıca, Millet sözcüğü, her millet için, her zaman Etnik Millet anlamında kullanılamadığı için, Milliyet = Etnisite değildir.
  13. Irk sözcüğünü içeriyor, ırk diyor, demek ki Irkçıdır, bu mudur ?
  14. Evet, Türk Ermenisi Hrant Dink Ermeni olduğu için bir Türk tarafından öldürüldü. Evet, bu kadar önemsenmesinin nedeni bir Türk tarafından öldürülmesi. Evet, diplomatlar bu ülkenin şehitleridir, değerleridir. Evet, diplomatlar Türk oldukları için Ermeni Teröristler tarafından öldürüldü. Şu halde, genel olarak Hrant'ı öldüren Türk'ün terörist olduğu kabul edilirse, genel olarak Türk halkında Ermeni düşmanlığı olmadığı ispatlanırsa Hrant'ın ölümü bu kadar önemle anılmaz. Ama ne böyle bir kabul var ne de düşmanlığın olmadığının emaresi, maalesef... Diğer taraftan, İstiklal Marşına Irkçı denmesi doğru değildir, Ermeni trajedisine Soykırım denmesi doğru değildir. Ama bu fikirlerin beyanı demokrasilerde fikir düzeyinde kaldıkça vatana ihanet ve suç da olmamalıdır. Aynı zamanda, beyan edenlerin bu gibi fikirlerine katılmamak, Hrant'ın Ermeni olduğu için öldürülmesini kınamamak için mazeret olamaz. Zira, Orhan Pamuk ve bu gibi fikirleri dillendiren ister solcu ister sağcı bir çok Türk hala hayatta ama Hrant Dink değil...
  15. Gerçekte hiçbir insan topluluğunun sahibi olduğu bir toprak olamaz. Tarihsel süreçte her topluluk başka toplulukların yerleştiği topraklar işgal etmiştir. Dolayısıyla, burada güç söz konusudur. Gücü olan toprağa sahip çıkmıştır. Anlaşmalarla toprak sahibi olunur ancak, bu toprak savunulmuş ve isgal edilmişse veya bu toprağı savunacak güç varsa.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.