Yardım - Ara-Bul - Üyeler - Takvim
Şablonlu Görüntü: Resim küçültme
Forumlar > Bilim - Bilgisayar ve Bilişim Dünyası > Bilgisayar - İnternet - Web - Donanım > Grafik Tasarım & Graphic Design

erdogan
:oops: Yahu bir resmin kalitesini düşürmeden ebatlarını nasıl küçültebilim ayrıca kb olarak çok yer kaplamasınıda istemiyorum?

Yardım cı olursanız sevinirim...

Sevgiler :wink:
Erdoğan
YuceL
Selam Erdogan,

Resmin kalitesini dusurmeden boyutlerini degistirebilecegin bircok program mevcut. Mesela Windows'la birlikte gelen MS-Paint, ve Adobe firmasinin Photoshop programi bildigim en iyi iki ornek. Eger elindeki orijinal resim (.bmp yada .dib) formatinda ise onu Photoshop'da kalitesini fazla dusurmeden (.jpeg yada .jpg) formatina cevirebilirsin. Boylece KB olarak cok daha az alan kaplayacaktir. Photoshop'i Kazaa networkundan bedavaya indirebilirsin. Ancak eger internet baglantin Dial-Up ise download cok uzun surecektir. Diger opsiyonun programi gidip CD'si ile satin almak, yada tabi baska bir program kullanmak.

Bol sanslar.

Cok daha detayli yardima ihtiyacin olursa benim email adresim,
hykaraahmet@msn.com

Saygilar, sevgiler.
erdogan
Yardım için teşekkürler bir deneyeyim bakalım beceremezsem e-mail gönderirim...

:roll: Erdoğan
canugur
adop, psp, corel,work ve word yüklü oldugu halde pps datalarini acamiyorum. XP var. ikide bir Program sec´e gidiyor.? Hic biriyle acamadim?
teseküer ederim arkadaslar.
ıorı
arkadaşım selam, çok prfsynl değilim ama ben o işlemi corel de yapıyorum, büyü resmi coree alıp ctrl + E yapıp oradan dpı ayarını 72 ye getirip hallediyorum cok kalitesi düşmüyo sen istersen dpı değerlerini kafana göre ayarlayıp deneyebilirsin. bir dene istersen. saygılar.
axi_edie
birder irfan view diye program var onu indirr isteğin olcak bendede aynıs olduu..fotolarımı dijital makine ile çektim bazıları 1,5 mb ve üstü olduğu için bazı yerler koyamadıımm sonra bu programı buldumm
dendimm olduu kapladiği alan 100 kb kadar düştüü sanada tavsiye ederimm...
yemyeşim
ALINTI(axi_edie @ Feb 3 2006, 03:20 AM) [snapback]110325[/snapback]

birder irfan view diye program var onu indirr isteğin olcak bendede aynıs olduu..fotolarımı dijital makine ile çektim bazıları 1,5 mb ve üstü olduğu için bazı yerler koyamadıımm sonra bu programı buldumm
dendimm olduu kapladiği alan 100 kb kadar düştüü sanada tavsiye ederimm...

Denemekte fayda var.. smile.gif bende deniycem..

Bu Turkish-Media.Com forumlarının çabuk yüklenen versiyonudur. Tam versiyonu görüntülemek için lütfen buraya tıklayınız.
Turkish-Media.Com Forumları - Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.